Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Shota Arveladze
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Shota Arveladze
Maker: Eto'oBekeken: 2510
Status: InactiefBerichten: 16
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 4 jun 2008 21:18
Citaat:
‘Innemend afscheid Shota’

Vele Ajacieden mochten dinsdagavond in Georgië getuigen zijn van het afscheid van hun voormalige ploeggenoot Shota Arveladze. Als eerbetoon aan hem heeft de nationale bond van Georgië zijn rugnummer 11 voor altijd bevroren.

De vrienden van Shota wonnen de fantastisch georganiseerde ‘uitzwaaiwedstrijd’ met 9-6. Maar die uitslag was uiteraard het minst belangrijke. Veel belangrijker was dat grote voetballers en trainers Shota de eer wilden bewijzen bij zijn afscheid te zijn. Onder andere Danny Blind, Aron Winter, Richard Witschge, Kenneth Perez - zijn voormalige teamgenoot bij AZ - en de oud-Ajacieden Frank en Ronald de Boer, Dean Gorré, Giorgi Kinkladze en Tijjani Babangida gaven acte de presènce in Tbilisi.

Ook Ajax' teammanager David Endt mocht bij de memorabele gebeurtenis aanwezig zijn. ,,Shota is een van de meest pure en hartelijke mensen die ik in mijn leven heb ontmoet”, vertelt Endt een dag na de ceremonie. ,,Shota is in Georgië een toverwoord. Hij is in zijn land wat Cruijff in Nederland is. Overal in de stad hingen spandoeken met ‘Thank you Shota’. President Saakaashvili en zijn Nederlandse vrouw Sandra Roelofs waren zelfs in het met 35.000 mensen gevulde stadion bij zijn afscheid.”

Dat geeft wel aan hoe groot Arveladze is als voetballer en als mens. De spits kwam in het seizoen 1997-1998 bij Ajax. Hij was direct al goed voor 25 competitietreffers. In de presentatie van 2001-2002, zijn laatste periode als Ajacied, kreeg Shota mooie woorden als aankondiging. ‘Shota Arvaladze is een bij het Ajax-publiek zeer gewaarde spits: zeer technisch, eigenwijs, verrassend, slim en vaak en mooi scorend (…). ‘Een kunstenaar van het kaliber Arveladze hoort op het hoofdpodium te staan.’ Toen hij daar niet meer mocht staan door hevige concurrentie, vertrok de sympathieke spits naar Schotland.

Vier jaar later keerde hij terug in Nederland. Bij AZ liet hij zijn fans weer genieten. Genieten deed David Endt ook altijd van Shota. ,,Hij was onnavolgbaar, fantasierijk en, dat mogen we zeker niet vergeten, een toonbeeld van sportiviteit. De grootste dichter van Georgië heet Shota Rustaveli. Tijdens een korte speech na de wedstrijd, waarbij ik sprak namens de Ajax-delegatie, heb ik nog gezegd dat het geen wonder is dat een man die Shota heet een dichter op veld is.”

De beoogde opstellingen van beide teams. Sommigen moesten zich helaas afmelden wegens andere verplichtingen.
De dichter op het veld scoorde zelf ook nog tijdens zijn afscheidswedstrijd, zowel voor het nationale elftal als voor ‘vrienden van Shota’. Een minuut voor tijd was het moment daar. Shota werd gewisseld. Zijn tienjarige zoontje Giorgi en diens neefje (de zoon van tweelingbroer Archil) vervingen hem. De kleine Arveladze scoorde zelfs nog. Zijn vader maakte een ereronde, zijn laatste tocht langs het veld. Hoe dichter hij bij de tunnel naar de kleedkamer kwam, hoe langzamer hij ging lopen.

,,Je zag dat Shota eigenlijk helemaal het veld niet af wilde, hij wilde geen afscheid nemen van het voetbalveld”, aldus David Endt die het van nabij meemaakte. Maar het moment was daar. Georgië moet het vanaf dinsdag doen zonder zijn grootste voetballer en dat iedereen dat heel jammer vond, bleek. Familie, vrienden en fans lieten de tranen schaamteloos over de wangen stromen. ‘Shota, bedankt!’


Ajax.nl

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet wist dat Arveladze zo'n icoon is in Georgië. <img src='smilies/blush.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 6 jun 2008 18:57
http://www.youtube.com/watch?v=bD6p2c8OAWI
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 jun 2008 22:07
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 jul 2008 17:32
In de VI zegt Danny Blind dat hij Shota naar Ajax had willen halen. Helaas had Louis hem al ingepikt.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 aug 2008 14:15
Citaat:
Arveladze is wanhoop nabij

Van onze Telesportredactie

ALKMAAR - AZ heeft het de afgelopen dagen niet alleen moeten stellen zonder de kersverse bruidegom Louis van Gaal, maar ook zonder Shota Arveladze. De assistent van de hoofdtrainer heeft van de achtergebleven staf in Alkmaar alle ruimte gekregen om zijn familie in veiligheid te brengen.

Shota heeft nog geprobeerd om Louis in Portugal te bellen, maar dat is niet gelukt. Toen hebben wij hem gezegd dat hij moet doen wat hem te doen staat,” zegt teammanager Piet Hartland.

Niet alleen Van Gaal ontbrak in Alkmaar. Directeur Toon Gerbrands en voorzitter Dirk Scheringa reisden afgelopen donderdag al naar de Olympische Spelen in China. "De vrouw en kinderen van Shota zitten momenteel aan de Zwarte Zee-kust, maar de paspoorten van de kinderen liggen in Tbilisi. Via zijn connecties wil hij de papieren bij zijn familie krijgen. Zelf probeert hij naar Turkije te vliegen om dan met een auto de grens over te gaan. Maar hij keerde zaterdag, toen wij tegen Iraklis speelden, vergeefs terug van Schiphol,” zegt Hartland.

Vrouw en kinderen van Arveladze beschikken over Nederlandse paspoorten en kunnen derhalve het land makkelijk verlaten. "Maar Shota maakt zich grote zorgen over zijn hele familie,” zegt vertrouweling Rob Cohen, tot gisteren aanwezig op het bruiloftsfeest van het nieuwe echtpaar Van Gaal.

Arveladze vindt het in een breder verband schandalig wat er in zijn geboorteland gebeurt. Hij noemt de Russische oorlogshandelingen een ramp en het feit dat er vanuit Europa politiek gezien niets gebeurt walgelijk. De voormalige spits vreest, dat het machtsvertoon van de Russen Georgië tot een tweede Tsjetsjenië zal maken.


Telegraaf.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 18:58
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 apr 2009 14:35
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 apr 2010 16:17
Citaat:
Shota Arveladze denkt na over zijn plannen

Bron: Noordhollandsdagblad.nl

Voor assistent-trainer Shota Arveladze van AZ is belangstelling vanuit Turkije. De club Kayserispor heeft hem benaderd.

Arveladze, wiens contract bij AZ nog n jaar doorloopt, zegt niet bij voorbaat 'nee'. ,,Ik ben aan het nadenken over mijn plannen.''

Arveladze begint in mei aan het laatste deel van zijn trainerscursus. Hij heeft nog n jaar te gaan voordat hij het hoogste diploma heeft. Dat laatste deel gaat hij volgen bij de Oekraense bond. ,,Omdat ik de cursus daar zowel in het Russisch als in het Engels kan doen. Die mogelijkheid bestaat ook in Rusland, maar in verband met de politieke situatie ga ik als Georgir nu niet naar dat land toe.'' In de praktijk betekent het dat Arveladze af en toe voor enkele dagen naar Kiev zal moeten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 18:05
Citaat:
In de VI zegt Danny Blind dat hij Shota naar Ajax had willen halen. Helaas had Louis hem al ingepikt.


Haha Danny Blind is weer eens keihard aan het liegen en niet toevallig om zijn eigen straatje schoon te vegen. Ten tijde dat het speelde was er geen TD en was Blind druk bezig zijn lievelingetje Rosenberg aan te trekken. Niks dus Louis was me te snel af , als je Arveladze weken laat wachten en je trekt Rosenberg aan dan is dat een pseudoargument.


Citaat:
Arveladze bood zich tevergeefs aan bij Ajax
AJAX.nieuwslog.nl Gelogd door: DAAN16.04.2009
Shota Arveladze wilde in 2005 graag terugkeren bij Ajax. De Georgir, die tussen 1997 en 2001 al onder contract stond in de hoofdstad, bood zich na vier jaar Glasgow Rangers aan bij de Nederlandse recordkampioen. Tot een hernieuwd Amsterdams avontuur kwam het echter niet, omdat Ajax zijn pijlen had gericht op een andere aanvaller.

"Ik heb gesproken met Danny Blind, die toen trainer was," aldus Arveladze in Ajax Life. "Maar hij zei dat Ajax al bezig was met een jonge jongen, Markus Rosenberg. Blind vertelde dat hij binnen een paar weken wist of het door zou gaan met Rosenberg en dat ik moest wachten. Maar na een paar weken belde Blind en zei hij dat het nog langer zou gaan duren."

Arveladze had geen zin om nog langer te wachten en tekende in Alkmaar bij AZ, waar hij twee seizoenen speelde. Daarna sloot hij zijn actieve carrire af bij Levante. Sinds dit seizoen is Arveladze wederom werkzaam bij AZ, ditmaal als spitsentrainer
.
http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_7 ... x.html?www
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 18:49
Iedereen veegt toch zijn eigen straatje schoon in de voetbalwereld. Daar is Blind niet bijzonder in. Je zult alleen maar goede dingen horen van de mensen in plaats wat ze ook verkeerd hebben gedaan. Van Geel is bijvoorbeeld daar het perfecte voorbeeld van.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 20:34
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 jan 2011 08:16
http://www.ajaxfans.net/nieuws-7790_Arv ... dalig.html
http://www.ajaxfans.net/nieuws-7792_Aja ... ening.html
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Wo 12 jan 2011 11:35
Het is jammer dat dit conflict er nu is tussen Shota en Ajax.
Ajax staat overigens in zijn recht, het is geld dat Shota moet betalen en niet Ajax.

Ik vind het alleen jammer dat het niet op een nettere manier is gedaan door Ajax, dat er nu een welles-nietes spelletje lijkt te ontstaan gaat nergens meer over. Het lijkt me duidelijk dat beide partijen het een vervelende situatie vinden, dus reis met een delegatie naar Shota om nog n keer te bespreken wat er is en probeer er uit te komen.

Als dat niet lukt zet dan de ingeslagen weg maar verder in. Ik vind het ook jammer dat Shota op deze manier de negatieve aandacht op Ajax vestigt terwijl er nu net wat rust lijkt te zijn ontstaan.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 jan 2011 00:02
Citaat:
Het is jammer dat dit conflict er nu is tussen Shota en Ajax.
Ajax staat overigens in zijn recht, het is geld dat Shota moet betalen en niet Ajax.

Ik vind het alleen jammer dat het niet op een nettere manier is gedaan door Ajax, dat er nu een welles-nietes spelletje lijkt te ontstaan gaat nergens meer over. Het lijkt me duidelijk dat beide partijen het een vervelende situatie vinden, dus reis met een delegatie naar Shota om nog n keer te bespreken wat er is en probeer er uit te komen.

Als dat niet lukt zet dan de ingeslagen weg maar verder in. Ik vind het ook jammer dat Shota op deze manier de negatieve aandacht op Ajax vestigt terwijl er nu net wat rust lijkt te zijn ontstaan.


Vind je dat echt zo? Waarom als ik vragen mag. Ik vind het een raar en technisch verhaal waar ik weinig vanaf weet, maar het lijkt wel of ze beide kampen over iets anders hebben.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 13 jan 2011 08:12
Zoals ik het begrepen heb moet shota nog loonbelasting betalen Net als iedere andere werknemer in NL. Dat hierin destijds een fout is gemaakt is natuurlijk slordig. Maar zou jou baas het in dat geval betalen? (als je werkt)
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 16 jan 2011 12:52
Citaat:
Zoals ik het begrepen heb moet shota nog loonbelasting betalen Net als iedere andere werknemer in NL. Dat hierin destijds een fout is gemaakt is natuurlijk slordig. Maar zou jou baas het in dat geval betalen? (als je werkt)


Ajax zegt dat het loonbelasting is, maar kamp Arveladze heeft het over een betaling van Ajax naar zijn oude club.

Als ik een loonstrook thuiskreeg toen ik nog in NL woonde dan was mijn loonbelasting al afgehaald door mijn werkgever. Waarom doet Ajax dat niet?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 08:50
Citaat:
'Fantastisch dat De Boer het zo goed doet, na Guardiola is hij de beste'
Woensdag, 27 juli 2011 om 07:00

Shota Arveladze staat sinds een jaar op eigen benen als hoofdtrainer van Kayserispor. De Turkse club eindigde vorig seizoen als zesde. De oud-aanvaller is erg gecharmeerd van de stijl van Louis van Gaal, met wie hij als speler en trainer heeft gewerkt. "Ik ben ook een type dat veel moet coachen. Dick Advocaat en Ronald Koeman zijn weer totaal andere personen met een verschillende werkwijze."

"Maar het gaat erom wat voor groep je tot je beschikking hebt", benadrukt Arveladze woensdag in gesprek met De Telegraaf. "Daarom ben ik benieuwd naar Koeman bij Feyenoord. Ik voelde me zelf heel prettig onder Morten Olsen. Hij gaf je veel vertrouwen en was altijd positief."

Onder anderen Danny Blind, Fred Grim, Michael Laudrup en Frank de Boer, oud-collega's van Arveladze, zijn allemaal in de trainerswereld terechtgekomen. Het verbaast de Georgir niet. "Je zag toen al dat zij dat in zich hadden. En dat Frank de Boer het zo goed doet bij Ajax, fantastisch. Na Josep Guardiola de beste van Europa."
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.684 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Shota Arveladze
Ga
Zoeken: