Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Ruud Kaiser
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ruud Kaiser
Maker: 343Bekeken: 2030
Status: InactiefBerichten: 6
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 16:49
Citaat:
Oud-Ajacied Kaiser trainer bij Dynamo Dresden

Bron: Nieuws.nl

(Novum) - Ruud Kaiser is woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Dynamo Dresden. De 47-jarige oud-speler van Ajax wordt de opvolger van Eduard Geyer en tekent een tweejarig contract. Dat meldt de club uit de voormalige DDR op de website. Kaiser was de laatste twee jaar jeugdtrainer bij Chelsea, maar werd na een koerswijziging aan de kant geschoven.

Dynamo Dresden komt komend seizoen uit in de nieuw op te richten derde Bundesliga. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als achtste in de Regionalliga Nord en mag daardoor naar het derde hoogste niveau van Duitsland.

Kaiser zegt op de website van Dresden dat hij verbaasd is over de hoge toeschouwersaantallen in de Regionalliga. Hij bezocht onder andere de wedstrijd tegen Braunschweig. "In voetbal is alles mogelijk, als je maar samen speelt. Niemand is groter dan de club. We proberen in het eerste jaar in de derde Bundesliga te blijven. Daarna willen we meedoen op de bovenste plaatsen."

Voor zijn verblijf bij Chelsea was Kaiser lang in dienst bij de Nederlandse voetbalbond. Als coach van Oranje onder zeventien bereikte Kaiser in 2005 de tweede plaats op het EK -17 en de derde plaats op het WK -17.

Dresden had eerder te maken met een Nederlandse trainer. In het seizoen 2000/2001 zwaaide Cor Pot er de scepter.
Bing


Geregistreerd: 28-04-2009
Forum berichten: 4
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 apr 2009 22:23
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 apr 2009 22:25
Mooi plaatje, Bing! Zelf gescand?

Welkom trouwens! <img src='smilies/ajaxsjaal.gif' /> <img src='smilies/ajaxsmiley.gif' /> :ajaxtifo:
Bing


Geregistreerd: 28-04-2009
Forum berichten: 4
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 apr 2009 22:36
Bedankt. Het is een eigen scan ja, voor de Ajax verzameling van mijn dochter, ze verzamelt handtekeningen en de hele familie doet eraan mee.
Leuke topic en voor ons erg interessant...
groet, Margriet
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 apr 2009 22:40
Mooi, hoor! Leuke verzameling. <img src='smilies/icon_cool.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 7 mei 2011 15:55
Citaat:
Kaiser aast op club in Nederland of België


Bron: Voetbalprimeur.nl

Ruud Kaiser hoopt zijn trainersloopbaan komend seizoen voort te zetten in Nederland of België. De oefenmeester, die in het verleden onder meer werkzaam was voor de KNVB en Chelsea, benadrukt dat hij bereid is om financieel in te leveren.

"Ik wil graag terugkeren naar Nederland. Ik heb naar mijn mening mijn sporen verdiend als trainer. Ik weet dat de spoeling dun is, maar ik wil echt graag. Ik hoor wel eens verhalen dat men denkt dat ik te duur zou zijn voor clubs. Ik weet dat ik financieel in zal moeten leveren in vergelijking met Duitsland, maar ik ben bereid dat te doen als er een mooie club komt", aldus de trainer tegenover VoetbalPrimeur.

Een nieuwe werkgever in de tweede afdeling van het Nederlandse voetbal wijst Kaiser zeker niet af. "De Jupiler League is zeker bespreekbaar. Ik sta daar echt wel open voor. Deze competitie is volgens mij een soort vijver waarin zich erg veel talenten bevinden. Het kan een mooie springplank zijn en ik heb in het verleden als bondscoach van Oranje onder 17 laten zien een team te kunnen bouwen. In 2005 won ik met dat team de bronzen medaille op het WK nadat ik twee jaar lang mocht sleutelen aan een elftal. Ik ben er trots op dat ik de eerste bondscoach was die met een jeugdteam op een WK een medaille wist te behalen. Bij de KNVB was ik tevens assistent-bondscoach van Jong Oranje en verantwoordelijk voor de souting door heel Nederland."

De Nederlander werkte in het verleden bij de jeugdopleiding van Chelsea. Na zijn vertrek aldaar bleef interesse vanuit Nederland uit. "Ik ben een aantal jaar werkzaam geweest in het buitenland, dit mede omdat er weinig belangstelling loskwam na mijn vertrek bij Chelsea. Vervolgens kreeg ik in 2008 een baan als trainer aangeboden bij Dynamo Dresden dat destijds uitkwam in de derde Bundesliga. Deze divisie is echt heel wat anders dan het derde niveau in Nederland. Er heerst een enorme druk en de kranten besteden veel aandacht aan deze competitie. Er is tevens veel publieke belangstelling en het salaris daar was goed."

De trainer begon het huidige seizoen in de Duitse Regionalliga. De mooie vooruitzichten die hem voor ogen werden gehouden door het bestuur verdwenen echter als sneeuw voor de zon. "In 2010 ondertekende ik een tweejarig contract bij FC Magdeburg dat uitkomt in de Regionalliga. Ik had met de clubleiding een duidelijk plan voor ogen voor de komende twee jaar. Niet lang na het tekenen van de overeenkomst werd alles anders. Men moest opeens extreem bezuinigen en enkele belangrijke spelers liepen plotseling transfervrij over naar de concurrentie terwijl mij beloofd was dat ze zouden blijven. Vervolgens was er geen geld om de juiste vervangers binnen te halen. Ik wist dat er bezuinigd moest worden maar dat bleek veel meer te zijn dan mij was gezegd."

Na enkele maanden kreeg Kaiser plotseling een dubbelfunctie bij zijn Duitse werkgever. "In de oktober 2010 werd opeens de manager door de club aan de kant gezet. In november vertrok het bestuur en werd ik opeens naast trainer ook technisch directeur bij de club. Zonder budget wisten we toch goed te starten in de competitie. We behaalden goede resultaten tegen de ploegen die wel bovenin mee wisten te draaien. Tegen clubs uit de middenmoot verloren we echter belangrijke punten. Dit had zeker te maken met gebrek aan kwaliteit in de selectie, maar dat was natuurlijk niet zo vreemd na het vertrek van enkele goede spelers."

De Duitse krant Bild opende vervolgens de aanval op Kaiser met alle gevolgen van dien. "De spelersgroep had respect voor me maar door de mindere resultaten begon Bild figuurlijk op me te schieten. Er werden enkele uitspraken van mij uit het verband gerukt en mijn positie werd door dat alles niet beter bij de club. Mijn taken werden vervolgens overgenomen door een Oost-Duitser die wel de steun kreeg van de krant. De club staat nu alleen nog maar op doelsaldo op een veilige plaats maar behaalde na mijn vertrek gemiddeld nog maar 0,7 punt. Ik wist in mijn periode één punt gemiddeld te behalen. De club is geslaagd in de missie om te bezuinigen. De club was dan ook erg tevreden toen men weer een licentie van de voetbalbond wist te bemachtigen. Ik kreeg echter geen mogelijkheid om in de winterstop spelers te halen dit omdat de bond dit verbood."

De vijftigjarige trainer kwam als voetballer uit voor onder andere Ajax, Antwerp FC, Coventry City, Nice, FC Den Bosch, SVV en het Belgische Dessel Sport. In 1979 wist hij met Ajax beslag te leggen op de titel en de KNVB Beker. Als trainer was hij werkzaam voor Top Oss, RBC Roosendaal, Chelsea, Dynamo Dresden en FC Magdeburg. Als bondscoach was hij werkzaam bij Oranje onder 17.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 jul 2011 09:44
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.671 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Ruud Kaiser
Ga
Zoeken: