Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Hennie Spijkerman: assistent trainer
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Hennie Spijkerman: assistent trainer
Maker: 343Bekeken: 5553
Status: InactiefBerichten: 41
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 2 jan 2009 13:48
Citaat:
Doe dat, Revo. Zijn altijd goede stukjes.

Ik kan denk ik wel een tipje van de sluier lichten: de scouting wordt gebruikt, maar steekt amateuristisch in elkaar. Wanneer Ajax bijvoorbeeld naar Argentinië gaat om Cvitanich en een centrumverdediger te bekijken, zijn ze niet voorbereid op andere goede spelers die in die wedstrijden actief zijn en pakken ze niet meteen vijf tot zes wedstrijden in zo'n weekend.


Die scouts zitten er gewoon voor niks. Het is toch niet zo moeilijk: je gaat daar zitten en schrijft wat op, vervolgens ga je nog een paar keer en kijk je of hij dan nog goed is. Als je spelers scout voor de toekomst is het wat anders, maar het principe blijft hetzelfde. Het is toch te gek voor woorden dat clubs als Groningen een speler wel ziet en Ajax niet. Als je gewoon 1 scout in Zuid-Amerika zet en daar laat scouten moet daar toch elk jaar een speler vandaan komen. Eigenlijk hadden we allang kampioen moeten zijn, want als je elk jaar gemiddeld zo'n 25 miljoen uitgeeft en je scout goed heb je gewoon een team waar je in Nederland kampioen mee wordt. Neem nou Suarez en Sulejmani, onze toppers, die 2 zijn door subtoppers gescout en voor een miljoenenbedrag aangetrokken door Ajax terwijl je Suarez voor 1,5 miljoen uit Uruguay had kunnen halen. Over Sulejmani begin ik niet eens dat is gewoon een schande en prutswerk van Van Geel.
Als je zulke spelers koopt voor 2 miljoen kun je voor die 25 miljoen zoveel talenten halen dat je kampioen wordt. Helemaal met onze jeugdopleiding waar elk jaar ook wel 1 of 2 basisspelers bijkomen.