Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » Ajax - Roda JC
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ajax - Roda JC
Maker: JeroenBekeken: 8168
Status: InactiefBerichten: 109
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 20:30
Citaat:
Als je hem dan wisselt, breng dan Cvitanich. Deze wissel was echt belachelijk. Daarna was het wegperen en inleveren, terwijl we daarvoor weinig in de problemen kwamen.


Helemaal niet, juist daarvoor ging het telkens op het randje goed. Toen Lindgren erin kwam was er een hoop meer rust in het elftal. Waarom zou je, met nog 10 minuten te gaan, een spits voor een spits wisselen?

Volgens mij hebben we voor de wissel amper een kans tegen gehad. In de laatste 10 minuten daarentegen was Roda ineens een stuk vaker op onze helft en miste we voorin duidelijk een speler. Alle ballen die naar voren getrapt werden leverde balverlies op aangezien Suarez, Sulejmani en Sarpong in kopduels weinig te vertellen hebben. Op die manier kon Roda het dus weer proberen, terwijl ze daarvoor eigenlijk amper balbezit hadden.

Een spits eraf halen was gewoon jezelf in de vingers snijden. Dat werkt zelden, daar breng je jezelf alleen maar mee in problemen. Denk alleen maar terug aan de kwartfinale tegen AC Milan aantal jaar terug... Iets meer zekerheid in zo'n situatie doe je door een aanvallende middenvelder voor een minder aanvallende erin te zetten, of een vleugelspeler die niet meeverdedigd te wisselen voor één die dat wel beter doet. Niet door de veldbezetting te veranderen, daar breng je jezelf alleen maar mee in problemen. Dat moet je alleen doen als de tegenstander je daar echt aanleiding voor geeft, als je er niet meer aan te pas komt, maar daar was niet bepaald sprake van.

Dus als hij zo nodig vond dat hij Huntelaar moest wisselen had hij Cvitanich moeten laten invallen voor hem. Dan zou je kunnen zeggen dat je dan een nog iets snellere speler hebt voorin, in plaats van de langzame Huntelaar. Maar ga niet aan je veldbezetting zitten als dat niet nodig is, want dat was het niet...

Belachelijke wissel.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 20:31
Niet op de man spelen, kinders.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 20:55
Ik heb een uitstekend Ajax gezien. De beste thuiswedstrijd in jaren, voetbal met een idee. De vele kansen waren het gevolg van hoe er werd gespeeld in plaats van individuele bevliegingen in een pot toevalsvoetbal. Ik heb goede hoop dat van Basten het toch behoorlijk snel op de rails heeft. Inderdaad wel jammer van de wissel, je moet niet achteruit gaan als je een voorsprong wil verdedigen. Overigens, onze verdediging die altijd het mikpunt van spot is, heeft in de twee wedstrijden tot nu toe in totaal slechts een kans of drie weggegeven
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 21:52
Citaat:
Ik heb een uitstekend Ajax gezien. De beste thuiswedstrijd in jaren, voetbal met een idee. De vele kansen waren het gevolg van hoe er werd gespeeld in plaats van individuele bevliegingen in een pot toevalsvoetbal. Ik heb goede hoop dat van Basten het toch behoorlijk snel op de rails heeft. Inderdaad wel jammer van de wissel, je moet niet achteruit gaan als je een voorsprong wil verdedigen. Overigens, onze verdediging die altijd het mikpunt van spot is, heeft in de twee wedstrijden tot nu toe in totaal slechts een kans of drie weggegeven


De verdediging oogde inderdaad solide. Vooral Vertonghen (Speelde op middenveld maar zakte vaak terug) maakte een goeie indruk op mij. Ook Oleguer blijkt een versterking voor Ajax.

Ik zelf ben nogal gecharmeerd van vd Wiel, al zat hij niet altijd goed in de wedstrijd.

Ook Sno , Sarpong en Leonardo (op het eerste kwartier na) konden mij niet overtuigen. Sarpong kon geen bal goed aannemen en leed te vaak onnodig bal verlies. Wel heb ik nog steeds veel vertrouwen in die jongen, alleen dan op 10 en niet op de vleugels.

Sno liep ook te vaak naar voren, zodat de verdediging geen afspeel mogelijkheden had, en er meestal niks anders op zat dan de lange bal te hanteren. Ook aan de bal nam hij teveel risico.

Al met al schept deze wedstrijd veel hoop voor de toekomst.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 22:33
Ik zag vandaag een goed Ajax.Oleguer die goed zijn verdediging bij stuurt waar het nodig is.Van der Wiel die zijn verdedigende taak redelijk uitvoerde maar duidelijk moest wennen op de positie van de rechtsback.Emanuelson die mij echt posief opviel door zijn inzet en zijn verdedigende taak goed uitvoer.Hopelijk trekt die de lijn door en draaid die net als een paar jaar geleden een goed seizoen.Het middenveld liep ook aardig met vooral met een uitstekende Verthongen.Sno die het eerste half uur te diep stond op het middenveld pakte het nog daarna goed op maar zal nog sneller moeten handelen want brengt zichzelf te vaak in problemen.Sulejmani die op de nummer tien begon was pas dreigend als die in de hoeken in word gestuurt, zijn hoekschoppen zijn weer een pluspunt voor Ajax waar een paar jaar nooit gevaarlijk was komen er nu goede hoekschoppen.Sarpong die ik niet als buitenspeler zie maar als nummer tien was niet gelukkig in zijn balcontacten maar ziet het spelletje wel goed.Leonardo die een paar leuke acties heeft maar 0,0 rendement heeft.Huntelaar die opmerkelijk zijn kansen niet maakt.Van Basten die met een logische optelling kwam.Hopelijk blijft die op deze weg doorgaan en het komt hele maal goed.

Maurice bedankt voor het kaartje <img src='smilies/343.gif' />
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 sep 2008 22:56
Sno mag wel aan zijn balhandelingssnelheid werken. 1x of 2x raken zit er bij die jongen nog niet in. Voor de rest een goede progressie vergeleken bij Willem 2 uit. Hopelijk zetten we deze lijn door en winnen we van Feyenoord.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 10:31
Op zich goede wedstrijd, veel kansen wel gecreeerd maar helaas niet afgemaakt en dat mag KJH zich grotendeels aanrekenen. Daarom vind ik de wissel ook logisch als we de bal er niet in krijgen dan verdedigen we de voorsprong...
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 14:59
Citaat:
Opzich een goede wedstrijd, genoeg kansen gecreert, als je die gewoon behoorlijk afmaakt / de voorzet wat beter geeft, dan maak je hier minimaal 5 doelpunten en is het allemaal prima. Verdedigend was het ook zeer behoorlijk, we hebben weinig weggegeven, al kon het in het laatste kwartier wel wat beter. Maar dat had dan ook weer te maken met de onbegrijpelijke wissels. Hoezo blijft Sno staan? Hoezo stond hij eigenlijk in de basis ten koste van Lindgren? Sloeg echt nergens op. Verder is het voor mij werkelijkwaar onbegrijpelijk dat je Huntelaar eraf haalt voor Lindgren. Zo slecht was hij niet, al was hij in de afronding wat ongelukkig. Als je hem dan wisselt, breng dan Cvitanich. Deze wissel was echt belachelijk. Daarna was het wegperen en inleveren, terwijl we daarvoor weinig in de problemen kwamen.

Uiteindelijk hebben de 3 punten en daar gaat het om. Hopelijk zal Marco dat opstellingen en wisselbeleid wat beter voeren in de toekomst, want dat sloeg nergens op. Anders kan dat nog punten gaan kosten.

Sulejmani was voor mij de man van de wedstrijd, veel meer aanwezig dan tegen Willem II. Jammer dat hij niet scoorde, maar in tegenstelling tot anderen raakte hij z'n schoten tenminste wel goed. Verthongen was ook erg sterk en ook v/d Wiel en Vermaelen deden het goed. Sarpong en Sno waren wat minder, met name Sno was echt dramatisch.


Vertonghen was voor mij de man van de wedstrijd. Eindelijk dus op het middenveld. Da's z'n beste plek.

Lindgren heeft een matige voorbereiding en een slechte wedstrijd in Tilburg meegemaakt. Vorig seizoen verdiende hij vrijwel altijd een 6,5 maar dit seizoen is het nog niet veel. Is ook niet erg. Die jongen komt er wel weer bovenop.

Sno vond ik verder ook weer niet zo dramatisch. Het is allerminst een tactisch wonder en vanwege z'n trage handelingssnelheid gaat het allemaal wat omslachtig aan de bal, maar op zich ziet hij het wel aardig. Ook in de passing heb ik hem weinig balverlies zien lijden. Daarnaast is hij vanwege z'n kracht ook nog eens balvast. Hij wilde net als in Tilburg als enige middenvelder de verantwoordelijkheid op zich nemen om de bal achterin op te komen halen. Ik zou hem nog even laten staan. Hij heeft me eigenlijk wel positief verrast en dat ondanks dat ik hem wel het type (maar niet de kwaliteitsimpuls) vond dat we konden gebruiken.

Citaat:
Volgens mij roep je maar wat maar heb je de wedstrijd niet gezien. Sulejmani op 10 bracht ontegenzeggeljik meer diepte in het spel dan wanneer een Sarpong of De Jong daar stonden. Uiteindelijk vond ik het niet slecht van Miralems kant. Het is geen spelverdeler zoals iedereen de 10-positie typeert. Hij gaf er zijn eigen draai aan en dat was prima

Dat Lindgren niet startte snapte ik ook niet helemaal. Daarentegen vond ik Sno niet zo rampzalig zoals jij wil doen geloven. Positioneel speelde hij een prima pot. Heb al weken niet meer zo'n robuust verdedigend Ajax gezien als vandaag.

Aissati met z'n blessure beter dan Sno? Weet je toevallig ook dat beide spelers op een andere positie op het middenveld spelen? Hoe kun je ze dan in hemelsnaam met elkaar vergelijken?

En je opstelling...sja als jij de beste man van het veld (Vertonghen) aan de kant houd, houdt deze discussie snel op denk ik.


Eens wat Sulejmani betreft. Ik heb nog wel m'n twijfels over zo'n aanvallende speler op 10, maar gisteren genoot hij zichtbaar van de vrijheid die hij kreeg van Van Basten en Sarpong en switchte hij veel van flank naar flank.

Citaat:
Aisatti is op welke positie dan ook beter dan sno op zijn beste plek.
vertongen is een goede speler, maar voor wie kan hij erin als Ajax helemaal fit is?


Voor Gabri, bijvoorbeeld. Vertonghen kan net zoveel ballen afpakken en is een stuk sterker aan de bal. Je zou op den duur prima met Lindgren en Vertonghen achter Aissati kunnen spelen.

Wel jammer dat ik nog niet echt hoogte kan krijgen waar jongens als Lindgren en De Jong in de pikorde staan wanneer ze in goede doen zijn. Van Lindgren was Van Basten in zijn periode als trainer van Jong Ajax wel gecharmeerd, in ieder geval.

Het wordt straks trouwens dringen op het middenveld met Lindgren, Vertonghen, Gabri, Aissati, Sarpong, De Jong en Sno. Van Basten verwacht blijkbaar ook een en ander van Enoh.

Citaat:
Als je hem dan wisselt, breng dan Cvitanich. Deze wissel was echt belachelijk. Daarna was het wegperen en inleveren, terwijl we daarvoor weinig in de problemen kwamen.


Helemaal niet, juist daarvoor ging het telkens op het randje goed. Toen Lindgren erin kwam was er een hoop meer rust in het elftal. Waarom zou je, met nog 10 minuten te gaan, een spits voor een spits wisselen?

Wellicht omdat je wat meer balvastheid zoekt in je aanval. Nu vond ik Huntelaar gisteren erg slecht in de afronding en voor zijn doen best balvast, maar normaal gesproken vind ik niets om er een spits uit te halen voor een middenvelder. Daarmee raak je een aanspeelpunt voorin kwijt. Door de balvastere Cvitanich in te brengen had Ajax makkelijker balbezit kunnen houden en zich wellicht onder de druk uit kunnen voetballen.

Citaat:
Ik heb een uitstekend Ajax gezien. De beste thuiswedstrijd in jaren, voetbal met een idee. De vele kansen waren het gevolg van hoe er werd gespeeld in plaats van individuele bevliegingen in een pot toevalsvoetbal. Ik heb goede hoop dat van Basten het toch behoorlijk snel op de rails heeft. Inderdaad wel jammer van de wissel, je moet niet achteruit gaan als je een voorsprong wil verdedigen. Overigens, onze verdediging die altijd het mikpunt van spot is, heeft in de twee wedstrijden tot nu toe in totaal slechts een kans of drie weggegeven


De aanval heeft het gisteren laten liggen. Uiteindelijk had het door een sporadisch Roda-kansje nog 1-1 kunnen worden, maar dat had dan echt aan de aanval gelegen. Die had er namelijk minimaal vier moeten maken.

Als ik de commentaren elders lees ben ik toch weer verbaasd over de verschillende reacties. Ik bedoel ik kan me er prima in vinden wanneer je de wedstrijd niet bijzonder goed vond, maar saai? Er gebeurde genoeg. Ik heb Ajax vorig seizoen in geen enkele wedstrijd zoveel uitgespeelde kansen zien creëren als gisteren. En met dat lange ballen gehalte viel het gedurende het overgrote gedeelte van de wedstrijd wel mee.

Citaat:
Ik zag vandaag een goed Ajax.Oleguer die goed zijn verdediging bij stuurt waar het nodig is.Van der Wiel die zijn verdedigende taak redelijk uitvoerde maar duidelijk moest wennen op de positie van de rechtsback.Emanuelson die mij echt posief opviel door zijn inzet en zijn verdedigende taak goed uitvoer.Hopelijk trekt die de lijn door en draaid die net als een paar jaar geleden een goed seizoen.Het middenveld liep ook aardig met vooral met een uitstekende Verthongen.Sno die het eerste half uur te diep stond op het middenveld pakte het nog daarna goed op maar zal nog sneller moeten handelen want brengt zichzelf te vaak in problemen.Sulejmani die op de nummer tien begon was pas dreigend als die in de hoeken in word gestuurt, zijn hoekschoppen zijn weer een pluspunt voor Ajax waar een paar jaar nooit gevaarlijk was komen er nu goede hoekschoppen.Sarpong die ik niet als buitenspeler zie maar als nummer tien was niet gelukkig in zijn balcontacten maar ziet het spelletje wel goed.Leonardo die een paar leuke acties heeft maar 0,0 rendement heeft.Huntelaar die opmerkelijk zijn kansen niet maakt.Van Basten die met een logische optelling kwam.Hopelijk blijft die op deze weg doorgaan en het komt hele maal goed.

Maurice bedankt voor het kaartje <img src='smilies/343.gif' />


Ik vond dat Oleguer helemaal niets neerzette. Hij liep met name achteruit en wilde vooral geen verantwoordelijkheid op zich nemen. Daarnaast bracht hij z'n medespelers een aantal keer in de problemen met matige passes en werd hij kinderlijk eenvoudig uitgespeeld door Cissé.


Wat me opvalt aan Van Basten is dat hij er nog lang niet uit is en dat hij best durft terug te komen op bepaalde beslissingen. Zo ging hij in het begin ook aan het werk bij Oranje. Na zo'n 1-1,5 jaar begon hij standvastiger te worden en de afgelopen paar jaar wekte hij bij mij de indruk van een trainer met ontzettend veel zelfvertrouwen en een daardoor enigszins starre visie. Bij Ajax zie je nu echter dat hij als clubcoach bepaalde dingen toch weer anders aanpakt en dat hij zeker niet bang is om op bepaalde dingen terug te komen. Al met al duurt het vast nog wel even, maar ik zie Van Basten de komende weken/maanden wel de juiste weg bewandelen. Dat gevoel is sterker geworden sinds hij heeft aangegeven geen 10 te zien in Cvitanich, Vertonghen op het middenveld heeft gebruikt, hij het blijkbaar ziet zitten in Sarpong en Van der Wiel en niet schroomt om de jeugd de kans te geven en veel meuk eruit te gooien. Op den duur hoop ik ook nog dat Van der Wiel in het centrum terechtkomt, Aissati weer gaat spelen en Sno wordt vervangen door een Lindgren in vorm. Het duurt even bij die Marco, maar hij luistert aardig. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 13:03
Gisteren nog een klein stukje over Ajax-Roda bij De Wereld Draait Door. Het ging om de reacties van de fans (zie 30:45).

Heb net ook nog even naar de samenvatting gekeken. Ajax kreeg gisteren 12 (!) echte kansen. Drie daarvan kwamen uit een corner (vond de corners van Sulejmani uitstekend) en eentje uit de rebound van een afstandsschot.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Di 16 sep 2008 21:53
Citaat:
Gisteren nog een klein stukje over Ajax-Roda bij De Wereld Draait Door. Het ging om de reacties van de fans (zie 30:45).

Heb net ook nog even naar de samenvatting gekeken. Ajax kreeg gisteren 12 (!) echte kansen. Drie daarvan kwamen uit een corner (vond de corners van Sulejmani uitstekend) en eentje uit de rebound van een afstandsschot.


Ja ik ook, opzich wel grappig moment, al was ik het vooral met de vreemde eend in de bijt eens ;-)
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.469 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » Ajax - Roda JC
Ga
Zoeken: