Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] FK Borac - Ajax
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Uefa Cup] FK Borac - Ajax
Maker: Eto'oBekeken: 5072
Status: InactiefBerichten: 64
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 10:18
Dat wou ik maar net zeggen, ik denk dat je gewoon met een gelijkspel tevreden moet zijn, en dan thuis afmaken!!
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 10:42
Citaat:
Dat wou ik maar net zeggen, ik denk dat je gewoon met een gelijkspel tevreden moet zijn, en dan thuis afmaken!!


Je kan ook overdrijven natuurlijk <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Ajax hoort daar gewoon te winnen, zowel op basis van status, begroting en verwachtingen.

Het zou niet rampzalig zijn, maar Ajax moet geacht worden daar simpel te winnen.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 11:02
Dat Castillion erbij zit is apart. Dat Hasselbaink en Jongebloet er niet bijzitten moet toch wel een fikse klap voor hen zijn.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 11:24
Ik verwacht niets minder dan een overwinning. Ook al doen we het de laatste jaren niet goed, Borac moeten we toch onder een andere categorie ploegen scharen dan Zagreb.
Maar als ze gewoon met zijn allen voor de pot gaan hangen en loeren op de counter zal Ajax het moeilijk krijgen om een opening te vinden.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 12:14
Citaat:
Dat Castillion erbij zit is apart. Dat Hasselbaink en Jongebloet er niet bijzitten moet toch wel een fikse klap voor hen zijn.


Jongebloet is in mijn ogen niets bijzonders. Ik verwacht niet dat die jongen ooit door zal breken bij Ajax. Bij Jong Ajax zit hij volgens mij ook gewoon op de bank. Bodul speelt meestal. Eigenlijk zou Castillion ook nu al de plek van Jongebloet bij Jong Ajax over moeten nemen.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 12:36
Ik ben tegenwoordig voorzichtig met de verwachtingen bij ajax. Ik heb van meerdere tegenstanders gedacht dat ze wel zouden winnen, ik ben morgen tevreden met een gelijkspel!
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 21:55
Citaat:
Ajax wil overwinteren in UEFA Cup
Uitgegeven: 17 september 2008 21:22
Laatst gewijzigd: 17 september 2008 21:26

BELGRADO - Ajax wil ook na de winterstop nog in Europa voetballen. Dat verklaarde trainer Marco van Basten woensdagavond vlak voor het eerste duel met FC Borac in de eerste ronde van de UEFA Cup.

"Onze doelstellingen zijn duidelijk", sprak hij in Belgrado. "We willen overwinteren in Europa en landskampioen worden."

Van Basten bekende dat hij tot voor kort nooit van FC Borac had gehoord. "Dankzij onze scouts en videobeelden weet ik nu dat ze heel gegroepeerd verdedigen en op de counter gokken. Wij zijn de favoriet en zullen het spel moeten maken."

Basisformatie

Van Basten wilde nog niet zeggen met welke basisformatie dat donderdag moet gebeuren. "Behalve dat we zondag tegen Roda JC veel kansen misten, was ik niet ontevreden over ons spel. Ik vond ook dat Miralem Sulejmani sterk achter Klaas-Jan Huntelaar acteerde. Wat goed is moet je niet veranderen", zei Van Basten.

Verder zei Van Basten dat Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar tot de winsterstop beide gelden als tweede doelman van Ajax. "Het is de bedoeling dat ze ongeveer beurtelings aan het eerste elftal worden toegevoegd. In de winterstop kijken we verder."

Stilstaan

Van Basten heeft Kenneth Vermeer als tweede doelman meegenomen naar Belgrado. "Maarten Stekelenburg blijft eerste keus, maar ik vind het belangrijk dat ook de andere doelmannen niet stilstaan."

"Kenneth moet daarom net als Gentenaar bij Jong Ajax keepen. Zo houden ze allebei ritme. Of ik heb gehoord dat Dennis Gentenaar daar niet blij mee is? Nee, dat is nieuw voor mij. Dat wil ik eerst van hem horen. Pas dan reageer ik in de media."


Nu.nl
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 22:19
Lijkt me niet meer dan logisch.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 07:46
Wat interessant nieuws staat er ook iets bij wat ik niet al wist?
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 10:07
Je hoeft niet overal op te reageren, AFCA82. Probeer je even te bedenken of datgene dat je post ook werkelijk iets toevoegt. En let er a.u.b op dat je niet teveel oneliners post.

Citaat:
Marco van Basten: „De volgende keer kunnen er zo maar vier ballen ingaan”

AJAX VIZIER VOORUIT


BELGRADO, donderdag

Met een vertraging van ruim twee uur én een dosis zelfvertrouwen arriveerde Ajax in Belgrado voor de UEFACupwedstrijd tegen de nummer tien van de Servische competitie, FK Borac. De Amsterdammers stelden na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC immers niet de gemiste kansen, maar het creëren daarvan centraal. „De volgende keer kunnen er zo maar vier ballen ingaan”, zei Marco van Basten, die zijn basiselftal van zondag – dus met Miralem Sulejmani achter de spits – grotendeels in tact lijkt te laten. „We hebben nog een heel lange weg te gaan, maar zondag was het prima. En als iets goed is, hoef je niet te veranderen.” Om daar cryptisch aan toe te voegen: „Maar dat is ook weer geen wet.” De kans is daardoor aanwezig dat de ‘vertraagde Uruguayanen’ Bruno Silva en Luis Suarez ten koste van Gregory van der Wiel en Leonardo terugkeren in de basis.

„Dat Miralem in mijn rug stond, is me wel goed bevallen”, trapte Klaas-Jan Huntelaar af in het stadion van Partizan Belgrado, het tijdelijke onderkomen van Borac. „Als je de duels met Willem II en Roda JC naast elkaar legt, zie je ook het verschil. In Tilburg dwongen we weinig tot niks af, nu wel.” Dat hij niet tot scoren kwam, heeft de topschutter achter zich gelaten. „Het seizoen is nog jong. Ik ben zelf meer met positieve dingen bezig.”

Van Basten brak een lans voor de spits. „Ik heb zelf ook veel in die positie gestaan en óók veel kansen gemist. En dat hééft Klaas-Jan tegen Roda JC eigenlijk niet eens gedaan. Hij was steeds ongelukkig. Het belangrijkste is dat hij er goed mee omgaat en dat hij dat kan, heeft-ie in het verleden wel bewezen.” Op verzoek blikte Huntelaar nog één keer terug op de wissel. „Daar hebben we het over gehad. Ik was liever blijven staan, maar maak daar niet zo’n punt van.” En dan met een knipoog: „Al moet het natuurlijk niet te vaak gebeuren.”

Of Ajax vandaag in Servië ook tot twintig doelpogingen komt, is de grote vraag. „We hebben net wat videobeelden bekeken. De ene centrale verdediger is 1,92 meter, de ander iets kleiner en ouder”, had de aanvaller zijn directe tegenstanders bestudeerd. „Borac lijkt erg compact en verdedigend te spelen.” Een mening die zijn trainer deelde. „We moeten – met respect voor de tegenstander – van onszelf uitgaan”, aldus Van Basten. „Wij zullen het spel moeten maken en waken voor de counter. Of Ajax de favoriet is? Dat lijkt me wel.”

De aanwezige Servische journalisten strooiden nog wat zout in de Amsterdamse wonden. „Zitten jullie in een crisis nu jullie al drie jaar geen Champions League spelen?” De trainer kon er om lachen. „De club heeft inderdaad een moeilijke periode gehad, maar die hopen we nu achter ons te hebben gelaten. Ik kijk in elk geval uit naar de wedstrijd. We hebben deze week Champions League kunnen kijken en ik moet zeggen, dat het wel kriebelt.”

Huntelaar denkt te weten wat hij vanavond kan verwachten. „In dit soort landen gaat het er altijd fanatiek aan toe. Ik hoorde dat er twintigduizend Borac-fans komen.” Iets wat door de perschef van gastheer Partizan werd bestreden. „Borac heeft zelf een stadion met een capaciteit van zesduizend. Nu komen er maximaal tienduizend mensen, écht maximaal.” Van Basten vindt het in elk geval een voordeel dat zijn elftal eerst op de Balkan speelt. Ajax lootte aanvankelijk thuis. „We kregen de mogelijkheid de wedstrijd om te draaien en vonden dat wel prettig.”
Dat Borac op het Europese podium debuteert, ziet hij niet per se als pluspunt. „Het elftal is onervaren, maar zal ook erg gemotiveerd zijn.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Silva, Oleguer, Vermaelen, Emanuelson; Sno, Sulejmani, Vertonghen; Suarez, Huntelaar, Sarpong.


Telegraaf

Volgens mij gissen ze bij de Telegraaf maar wat. Ik zou het in ieder geval echt onzin vinden wanneer Silva Van der Wiel vervangt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 12:15
Volgens teletekst speelt Wiel gewoon.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 18 sep 2008 12:46
Ik heb vanochtend wat oude beelden gezien van Borac (20 minuten) via een vriend van me, en ik moet zeggen dat de vergelijking die Sulejmani maakte, dat de ploeg op Heracles lijkt, wel erg ver gaat.

Opzich spelen ze aanvallend voetbal, alleen gaat alles in standje Sno. Nou is Sno maar 1 speler, en voert hij zijn taken goed uit, bij Borac gaat het hele team in versnelling 0.

De gevaarlijkste man is hun captain en spits, Stojanovic, maar naar mijn weten is hij geblesseerd. Mocht hij toch spelen, hij was een aantal jaren geleden naar Rode ster gegaan, en daar is hij , mede door blessures en op basis van qualiteit, niet geslaagd. Volgens wikipedia had hij in zijn vorrige periode bij Borac een moyenne van 0,45.


Zoals ik al zei, we mogen alleen blij zijn met winst.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 13:29
Ach, ik kan ook wel leven met een 2-2 ofzo, hoog gelijkspel. Dan maken we het thuis maar af. Maar voor het moraal zou een mooie 0-2 goede zaken doen. Ik zou het niet gek vinden wanneer Gregory niet speelt en die uitleg had ik al gegeven. Ik had het wel verwacht. Silva is ook wat mannelijker in zijn duels, dus ik vind de keuze wel logisch.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 15:01
Citaat:
Ajax eert Vasovic in Belgrado
Door David Kuipers

Danny Blind is op dit moment in Belgrado met Ajax, dat vanavond in de UEFA Cup aantreedt tegen BK Borac. Maar de technisch directeur van de Amsterdammers gebruikt de reis ook om een oude held te herdenken. Velibor Vasovic, aanvoerder van Ajax ten tijde van de eerste Europa Cup 1 winst, ligt begraven in de hoofdstad van Servië.

Blind gaat samen met directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop naar het graf van 'Vasco', die in 2002 op 62ste jarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Ook de vrouw van Vasovic en één van zijn zonen zullen aanwezig zijn. Zij krijgen een Ajax-shirt met rugnummer vier, het vaste nummer van de verdediger.

De Joegoslaaf Vasovic was aanvoerder toen Ajax in 1971 haar eerste Europa Cup 1 won. De centrale verdediger tilde de cup omhoog na een 2-0 winst op Panathinaikos. Hij speelde in totaal vijf seizoenen in Amsterdam. In 145 wedstrijden scoorde hij dertien keer. Vasovic was later trainer bij Paris Saint Germain en advocaat in Belgrado.


Elf Voetbal

Mooi gebaar van Ajax. <img src='smilies/ajaxsjaal.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 15:22
Altijd goed dat Ajax z'n oude helden eert. heb hem nooit zien spelen maar de naam is vaker opgedoken bij de statistieken van Ajax door de jaren heen. Iemand die iets over hem kan vertellen?
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Do 18 sep 2008 15:25
http://en.wikipedia.org/wiki/Velibor_Vasovi%C4%87
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 15:53
Ik hoop trouwens dat racistische aantijgingen onze jongens vanavond bespaard blijven. Ik heb er helaas een hard hoofd in.
Janta


Geregistreerd: 20-12-2007
Forum berichten: 243
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 16:57
Citaat:
Ik hoop trouwens dat racistische aantijgingen onze jongens vanavond bespaard blijven. Ik heb er helaas een hard hoofd in.
Dan is het voor de eerst komende jaren exit om in europa te spelen voor Borac. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Do 18 sep 2008 18:26
Ajax.nl:


Citaat:
Zoete herinneringen aan Vasco

Belgrado, 18 sep 2008

Velibor Vasovic behoort tot de allergrootste Ajacieden uit de clubhistorie. In het clubmuseum van Vasovic’ oude club Partizan Belgrado haalde oud-medespeler Branko Rasovic herinnering op aan de op 4 maart 2002 in Belgrado overleden Vasco.

Vasovic verruilde eind 1966 Partizan Belgrado voor Ajax. Als leider en aanvoerder van de topclub uit Belgrado verloor Vasco hetzelfde jaar de Europa Cupfinale van Real Madrid. In België waren de Spanjaarden met 2-1 te sterk. De eretreffer van de ‘Partizanen’ kwam van het hoofd van de latere Ajacied. Rasovic vormde met Vasovic twee jaar lang een sterk verdedigend koppel bij Partizan. Ook in de verloren finale stonden de centrale verdedigers samen in het veld.

,,Voor mij is Vasovic nog altijd de beste verdediger ooit’’, vertelt Rasovic in het clubmuseum van Partizan. De 66-jarige oud-speler is nog altijd trots op zijn voetbalverleden. De herinneringen aan Vasco - zoals Vasovic in Amsterdam liefkozend werd genoemd - toveren een tevreden glimlach op gezicht van Rasovic. ,,In mijn vijftien jaar in de Joegoslavische competitie en in mijn vijf jaar bij Borussia Dortmund ben ik nooit een betere verdediger tegengekomen. Vasco was de leider, zowel binnen als buiten het veld. Bij Partizan hebben we twee jaar samengespeeld. De finale tegen Real Madrid herinner ik me nog goed. Mijn precieze leeftijd vergeet ik nog wel eens. Maar 11 mei 1966, de dag van onze finale, zal ik echt nooit vergeten.’’

Na de finale zag Rasovic zijn aanvoerder vertrekken naar Amsterdam. In de laatste officiële Ajax-wedstrijd in het kalenderjaar 1966 maakte Vasco een Ajax-debuut om nooit te vergeten. In de Meer werd Elinkwijk met maar liefst 8-0 vermorzeld. 203 officiële wedstrijden later zwaaide Vasco af. Absoluut hoogtepunt in die reeks was de gewonnen finale tegen Panathinaikos. Het maakte van captain Vasovic op 2 juni 1971 de eerste Ajacied die de Europa Cup in ontvangst nam. Vier dagen na de in Londen gewonnen finale zwaaide de verdediger het Amsterdamse publiek vaarwel. In Deventer wist Go Ahead de Europees kampioen te verslaan: 4-1.

Tussen zijn debuut en afscheid als Ajacied speelde Vasovic nog een (verloren) Europa Cupfinale. Ook in de met 4-1 verloren finale van 1969 nam de verdediger de enige treffer van de verliezers voor zijn rekening. In Madrid versloeg AC Milan Ajax. Uiteindelijk speelde de Joegoslaaf een belangrijke rol in Ajax’ succesvolle tocht richting mondiale voetbaltop.

Rasovic heeft altijd geweten dat Vasco de Europa Cup ooit zou winnen. Drie jaar nadat Vasovic Partizan verruilde voor Ajax koos Rasovic voor Borussia Dortmund. De twee woonden dichter bij elkaar in de buurt en zochten elkaar dan ook vaker op. ,,Vasovic had een restaurant in Amsterdam. Daar ben ik vaker gast geweest. Het contact is altijd goed geweest.’’

De verdediger won met Ajax en zijn eerste grote liefde Partizan Belgrado liefst elf landstitels. Als trainer ging Vasco onder meer aan de slag als trainer van Rode Ster Belgrado. Vasovic overleed in 2002 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

Voormalig assistent-trainer Bobby Haarms vertegenwoordigde Ajax bij de crematie in Belgrado. ‘Vasco, van Ajax’ was de simpele maar veelzeggende tekst op het bloemstuk dat Haarms de nabestaanden overhandigde. Ook voorafgaand aan het duel tegen FK Borac bezocht een afvaardiging van Ajax het graf van Vasovic.

,,Vasovic was een Partizaan, een echte verdediger. Michels vergeleek hem wel eens met een kat; schouders naar voren en op zijn prooi afsprinten. Dan nam hij een speler de bal af. Zo geweldig’’, zei Haarms over Vasovic. ,,Net zoals Blind voor Van Gaal was Vasovic voor Michels een verlengstuk in het veld. Een captain. Maar dat was hij ook in de kleedkamer, een gentleman met karakter. Vasco was een groot voorbeeld.’’

In december 2000 keerde Vasovic nog even terug bij Ajax. In de replay van de Europa Cupfinale speelde de Joegoslaaf met zijn toenmalige clubgenoten nog eenmaal tegen Panathinaikos. Anders dan in 1971 in Londen verloor Ajax nu van de Grieken. ,,Vasco is voor altijd een legende van zowel Ajax als Partizan Belgrado’’, besluit Rasovic.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 18 sep 2008 21:27
Ondanks dat er niet zoveel wordt gecreeerd als tegen Roda, maakt Ajax een zeer goeie indruk op mij.

Iedereen lijkt elkaar te begrijpen, en ook de vele positie wisselingen, (vooral Sarpong, Sulejmani en Huntelaar) gooit Borac totaal door de war.

Degelijk doelpunt van Miralem, prachtgoal van Suarez! (beste man tot nog toe)

Edit: ook weer een zeer goede eerste helft van Urby.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 21:39
Huntelaar (springen veel ballen van zijn voet) en Sno zijn de minderen. Sarpong herpakt zich in deze wedstrijd.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 18 sep 2008 21:44
Citaat:
Huntelaar (springen veel ballen van zijn voet) en Sno zijn de minderen. Sarpong herpakt zich in deze wedstrijd.


Opzich speelt Sno niet onverdienstelijk, alleen was die breedte pass vlak bij de eigen zestien wel weer een bedenkelijk moment.

Huntelaar speelt opzich wel oke hoor, alleen denk ik dat hij zich wat minder moet laten terug zakken, en iets meer in de zestien van Borac moet gaan spelen.

Iedereen doet het eigenlijk wel goed, en als ik dan toch een zwakkere broeder moet aanwijzen, kom ik bij Oleguer en inderdaad Sno terecht. Toch, ook die twee scoren wat mij betref een voldoende.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 18 sep 2008 22:16
Eerste helft licht genoten met de 0-2. En dan zeker die 0-2 van Suárez, maar tot nu toe is het echt bagger in de tweede helft, ik vrees dat het neit bij 1-2 blijft.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 18 sep 2008 22:18
Wat een toeval, Huntelaar scoort de 1-3 :)
bugs


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 405
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Leiden
Geplaatst: Do 18 sep 2008 22:49
Sno vond ik niet geweldig spelen, Sapong overigens ook niet.
verder vraag ik me af waarom van basten ineens geen beroep meer doet op dario. had toch wel gehoopt dat hij er nog in ging komen ook.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.425 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] FK Borac - Ajax
Ga
Zoeken: