Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De grote Wiet en Hasj (en alcohol)-topic
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De grote Wiet en Hasj (en alcohol)-topic
Maker: 343Bekeken: 32084
Status: InactiefBerichten: 203
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 31 mei 2011 09:52
Ja, het heeft zich ontwikkeld tot een serieuze discussie.

Eergisteren nog een uitgebreid antwoord getypt voor op de pzc-site.
Jammergenoeg niet geplaatst.

Iets nieuws getypt. Eens kijken of ze het nu plaatsen.
Citaat:
Nee, Theo. Nee.
De drooglegging, Theo. De drooglegging. Lees het. Google het. En je zult begrijpen dat verbieden een verschrikkelijk averechts effect zal hebben.
Verder zwakke argumenten. Had eergisteren al een antwoord gegeven, maar dat zal wel niet geplaatst zijn door de links in het bericht. De links waren sites/onderzoeken die zonder uitzondering alcohol inschaalden als de hardste drug. Harder dan coke. Soms harder zelfs dan heroine. En wiet eindigde steevast middenmoot of onderaan. Van wiet kun je ook niet overdosen. Van alcohol wel.
Verder ben je ook gebrainwasht. Heel erg triest om te lezen. Klink heeft de boel enorm belazert toen met die franse studente die zelfmoord pleegde. Hij heeft over haar lijk het paddoverbod er doorheen willen drukken. Ook op basis van de toerist die een hond vilde, terwijl nooit bewezen werd dat hij paddo’s gebruikte. Je moest die kneus Klink zien hakkelen toen ze met die feiten kwamen. Die 2 gevallen waren zijn basis voor het paddoverbod. Om misselijk van te worden. Ook is het helemaal niet bewezen dat wiet psychoses veroorzaakt!
Vraag jij maar aan de nabestaanden van alochol wat dat dat allemaal doet. Meerdere doden. Dagelijks! Tienduizenden gewonden per jaar. Duizenden doden per jaar. Vandaag ook weer de comazuipers in het nieuws. En dan kwam Herr Klink met 4 of 5 voorbeelden doord ejaren heen van paddo/wiet gebruik waar doden bij vielen….meer kon hij er niet noemen en de gevallen waren nog onjuist ook!!!!



Verder eens met een gast op geenstijl...SCHANDE!!!!
De overheid probeert wiet(softdrugs) te illegaliseren, terwijl alcohol(harddrugs) overal te koop is. Naar mijn wetens zijn er nog nooit directe doden gevallen na het gebruik van THC en dan nog niet te spreken van de indirecte doden en kosten (geweld, vandalisme etc.). Het is toch geen rocket-science om te concluderen dat softdrugs (wiet/hasj) vele malen veiliger is dan alcohol, of ligt dat nou aan mij?
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 31 mei 2011 17:30
Nou Toby, ik word net zo kwaad als jou om dit soort dingen.
Hypocriet en schijnheilige hufters zijn het. :Angryfinger:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 jun 2011 15:12
Citaat:
'Decriminaliseer marihuana'

Bron: De Telegraaf

NEW YORK - Het uit de criminaliteit halen van marihuana kan drugsgerelateerd geweld en sociale problemen helpen beteugelen. Dat stellen oud-wereldleiders van de Internationale commissie voor drugsbeleid in een rapport, dat donderdag in New York wordt gepresenteerd. Volgens hen is de oorlog tegen drugs nagenoeg mislukt en het de hoogste tijd voor fundamentele hervormingen van het drugsbeleid in en buiten de Verenigde Staten.

Foto: DIJKSTRA BV

De bepalingen over marihuana moeten worden versoepeld en de commissie roept regeringen op om ,,te stoppen met de criminalisering, marginalisering en stigmatisering van mensen die drugs gebruiken maar niemand kwaad doen''. Volgens de groep hebben initiatieven om drugs te decriminaliseren en gedogen zoals in Nederland, Australië en Portugal aangetoond dat dit niet leidt tot substantieel meer drugsgebruik. Regeringen zouden meer moeten experimenteren met het legaliseren van drugs, vooral cannabis, om de macht van de georganiseerde misdaad te ondermijnen en de gezondheid en veiligheid van burgers te bevorderen.

In de commissie zitten onder meer de voormalige presidenten van Brazilië, Fernando Cardoso, César Gavira (Colombia), Ernesto Zedillo (Mexico) en oud VN-chef Kofi Annan.

De groep stelt ook voor om drugsverslaving als gezondheidsproblematiek te beschouwen en de vraag naar drugs te verminderen door educatieve initiatieven en legalisatie van cannabis.

In zestien staten is het gebruik van medische wiet onder voorwaarden niet meer strafbaar. Ook zijn er steeds meer growshops, die alles verkopen om marihuana voor medisch gebruik te verbouwen, behalve de plantjes zelf. De eerste megastore van 2000 vierkante meter opende woensdag in Phoenix, Arizona. In de winkel is een dokter aanwezig die tegen betaling vergunningen verstrekt aan patiënten om hun eigen medicijnen te mogen kweken.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 jun 2011 20:38
Wat een omroep!

Zeer interessant dit en hopelijk komt er wat beweging. Ik weet niet of dit statement krachtig genoeg is voor de wereld, maar met Kofi Anan en dergelijke kunnen we een begin maken. Hopelijk kunnen een paar Europese zwaargewichten ook een pro-stem publiekelijk uitbrengen, zodat het hier ook actueler wordt.

Verrassend en positief nieuws. :thumbs up:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 jun 2011 17:25
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9991 ... tml?p=15,2

Onvoorstelbaar. De beste man wordt toch verantwoordelijk gehouden omdat hijzelf debet zou hebben aan zijn psychose. Een verband dat nooit aangetoond is, maar nu gehanteerd wordt door een rechter.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 jun 2011 15:09
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... d_dru.html

Ze blijven maar zeiken, he. Verschrikkelijk. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 27 jun 2011 15:01
Belachelijk, dan moeten ze alcohol meteen verbieden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 jul 2011 10:21
Bron: powned.tv
Citaat:
Eén op de vijfentwintig Nederlanders rookt wel eens een joint. Van deze groep hangt een-derde bijna dagelijks aan de takken. Dat blijkt uit de Nationale Drugs Monitor 2010 van het Trimbos Instituut.

Het wietgebruik zorgt voor meer problemen, aldus het instituut. In het afgelopen decennium is het aantal blowers in de verslavingszorg ruim verdubbeld. Bovendien zijn in 2009 ruim vijfhonderd (500!!! Wow, wow, WOOoooOOOoooooWWWW) mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege aan cannabis gerelateerde klachten. Eén op de vijf van deze patiënten was in een psychose terecht gekomen.

Drank

Alcohol blijft evenwel de grootste probleemdrug. In 2009 stonden [size=200">34 646 [/size">mensen met een primair drankprobleem ingeschreven bij de verslavingszorg, veertig procent meer dan in 2002. In dat jaar werden bijna zesduizend mensen in het ziekenhuis opgenomen wegens problemen die met alcohol te maken hadden, en in ruim twaalfduizend gevallen speelde drank een belangrijke bijrol. Vooral 55-plussers hebben een drankprobleem.

Uit de monitor blijkt verder dat het gebruik van GHB is toegenomen. Deze drug zorgt volgens het instituut vaak voor problemen; bij één op de vijf geregistreerde drugsincidenten speelt GHB een rol.


500 tegen 34 646..... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 jul 2011 10:54
<img src='smilies/icon_neutral.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 13:01
Het CDA is nu helemaal knettergek geworden. Balkenende was al een landverrader, maar wat ze nu voorstellen is echt te gek voor woorden. Wat een walgelijke klote partij en niet alleen hierom. Wat een dumbo's.

Citaat:
'Sluit alle coffeeshops nu echt'

Bron: Telegraaf

Het is afgelopen met het gedoogbeleid. Alle coffeeshops moeten de deuren sluiten en er moet hard worden opgetreden tegen wietwalmen en hun veroorzakers. Dat stelt regeringspartij CDA, dat eist dat de uitspraak van de Raad van State wordt nageleefd.

„Via minister Opstelten roepen we politie en justitie op om te handhaven en niet langer te gedogen”, aldus CDA-Kamerlid Çörüz. „De Raad van State is klip-en-klaar.’’

Overbodig

De Raad van State veegde een apart blowverbod van verschillende gemeenten deze week van tafel. Volgens het hoogste rechtsorgaan is zo’n gemeentelijke regeling overbodig, omdat het bezit van softdrugs volgens de Opiumwet verboden is. De Raad meent dat daaruit volgt dat ook het gebruik strafbaar is.

„Dit kan maar een ding betekenen”, aldus Çörüz. „Als je niet mag blowen, kun je ook de coffeeshops niet langer in stand houden. Wij vinden drugs gewoon troep. Het leidt tot gezondheidsklachten en criminaliteit, daar moet je gewoon een eind aan maken.”

Vijf gram

Volgens het gedoogbeleid is verkoop van softdrugs in coffeeshops en het bezit van maximaal vijf gram softdrugs toegestaan. Het CDA streeft echter al langer naar een zogenaamde nuloptie en vindt dat alle coffeeshops dicht moeten.

De partij wil de uitspraak van de Raad gebruiken om door te pakken.


Wel grappig dat die Van Rossum dezelfde argumenten gebruikt die ik al langer gebruik...drooglegging!!
http://maartenvanrossum.blogspot.com/20 ... ieuwe.html
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 13:12
Gelukkig zijn er heel veel mensen tegen dit voorstel. Jammer dat Geenstijl.nl nog geen item ervan gemaakt heeft, al denk ik daar snel verandering in komt.

Dit gaat ze stemmen kosten. Nederlanders zijn niet achterlijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 13:56
Nou, veel nederlanders anders wel.
Veel debiele commentaren ook onder dat stukje van De Telegraaf. Om van te kotsen gewoon. Het zijn gewoon feiten dat wiet vele malen minder schadelijk is dan alcohol en dat verbieden niet gaat helpen. Feiten! En toch proberen om het te verbieden. Waarom toch deze domheid? Waarom? En wiet is niet het enige. Sommige zaken zijn zo helder, zo duidelijk....maar het toch moeilijker maken dan dat het is. Wiet staat voor mij daar symbool voor.
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 16:01
Ik zou persoonlijk elke mogelijke gelijkenis met een maarten van rossum heel stil houden en waar mogelijk proberen te verhelpen. Met die man wil je toch niet vergeleken worden?

Voor mij persoonlijk zou een verbod op hash / weed trouwens geen reden zijn om wel of niet te stemmen op een partij.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 17:36
Citaat:
Ik zou persoonlijk elke mogelijke gelijkenis met een maarten van rossum heel stil houden en waar mogelijk proberen te verhelpen. Met die man wil je toch niet vergeleken worden?

Voor mij persoonlijk zou een verbod op hash / weed trouwens geen reden zijn om wel of niet te stemmen op een partij.

Waarom niet? In ieder geval wel iemand die behoorlijk de geschiedenis kent.

Voor mij wel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer punten waarom ik niet op het CDA zou stemmen.
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 21:07
Ik vind het een verschrikkelijk vervelende vent, natuurlijk is hij verre van dom, maar intelligentie maakt iemand niet meteen aangenaam om naar te luisteren. Zijn stemgeluid kan hij natuurlijk weinig aan doen (behalve zijn bek dicht houden), maar dat toontje van hem ook..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 21:24
Het is een zure, maar het gaat om de inhoud. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 jul 2011 21:47
Zo lang kan ik niet naar hem kijken of luisteren dan heb ik allang weggezapt. Over softdrugs heb ik geen uitgesproken mening, want het kan me niets schelen. Verder heeft de ervaring geleerd dat de inhoudt de presentatie niet compenseert dus geen reden om niet weg te zappen.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:08
Wil dan toch eens reageren. Dit is een topic wat ik normaal toch wel links laat liggen. Heb ook bijna niets gelezen maar wil eens mijn eigen ervaring delen.
Rook niet en nooit gedaan en ook nooit aan de drugs gezeten. Maar was er vroeg bij dat ik de drank leerde kennen. Kon al vroeg veel weg tanken.
Woon nu bijna 10 jaar in Zuid-Amerika waar het goed toeven is. Ga elke dag uit en dan is het geen koffie of frisdrank wat er naar binnen gaat. Moet zeggen dat het steeds extremer wordt. Houdt het nu wel alleen bij bier.
Probleem is dat ze hier geen tapbier hebben en alleen maar liters bier flessen. Is maar een paar % maar toch. Zit nu op zo'n 10 liter per dag en kan niet zeggen dat het goed gaat.
Ben permanent moe, vergeet dingen. Zelfs korte termijn zaken. Eet minder en als ik al eet moet ik direct naar de wc. Sinds paar maanden last van evenwicht stoornissen wat heel vervelend is en elke keer zeer onverwacht komt. Op zo'n moment kan ik er alleen overheen komen als ik 1 of 2 liter bier drink.
Ben op de gekste momenten zeer moe en kan zomaar in slaap vallen. Zat in een cafe Uruguay - Paraguay te kijken en viel zomaar de 2e helft in slaap. Vlak voor tijd maakte degene die naast me zat me wakker.
Neen, het gaat niet goed allemaal. Dus pas maar op met drank.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:46
10 Liter ???? Dat is toch wel erg veel hoor, luutje. Dat kan echt niet.

Ik ken hier ook iemand die begint sochtends al met een biertje als hij uit bed komt en eet bijna niet.. Puur omdat je vol komt te zitten door je bier, hierdoor word je ook extreem snel dik!! Oppassen daarvoor, drink met mate.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:49
Citaat:
Nou, veel nederlanders anders wel.
Veel debiele commentaren ook onder dat stukje van De Telegraaf. Om van te kotsen gewoon. Het zijn gewoon feiten dat wiet vele malen minder schadelijk is dan alcohol en dat verbieden niet gaat helpen. Feiten! En toch proberen om het te verbieden. Waarom toch deze domheid? Waarom? En wiet is niet het enige. Sommige zaken zijn zo helder, zo duidelijk....maar het toch moeilijker maken dan dat het is. Wiet staat voor mij daar symbool voor.


Het gaat om bang zijn voor iets wat men niet kent, en nu het aan de hand van (inderdaad niet zulke schrikbarende) cijfers als trend bestempeld kan worden is de zuurpruimgeneratie (niet iedereen hoor, er zijn ook vrijdenkende mensen bij) klaar om in de aanval te gaan. Ergens wel slim, over tien jaar heeft dit bij driekwart van de 40 minners geen draagvlak meer en kunnen ze zo`n verbod op hun buik schrijven omdat het dan op heel veel weerstand gaat stuitten. Ik hoop niet dat men dit erdoor gaat krijgen, het zou zeker meer, veel meer ellende tot gevolg hebben en ik zou mezelf afvragen waarom ik nog in NL zou moeten blijven wonen. Al onze vrijheden worden met het jaar minder, al onze tradities worden vergooid, Amsterdam zal op de kaart worden gezet als de wereldstad waar ineens niks meer mag enkel de homoscene zal hoogtij vieren voor buitenlanders die hier nog naartoe willen komen, nou leuk als je op vakantie bent denkt nu iedereen dat je blowt das een stuk beter dan... niet dat ik er iets op tegen heb, moet iedereen zelf weten maar ik hoef zo niet aangezien te worden.
Nee loop maar braaf achter Amerika aan, daar zijn de mensen vast ook heel gelukkig. Zullen we meteen een wetsvoorstel voor wapens indienen? Zou goed gepaard gaan met het afschaffen van het gedoogbeleid...
Ons land word langzaam aan steeds meer een dictatuur op deze manier, schaf gewoon alles af maar begin dan inderdaad eerder met Achohol zoals het verhaal van El Lute hierboven al aangeeft is dat ook verre van een goed stofje als je er teveel van neemt, en zo is het met alles. Wie maat kan houden kan plezier maken, ga je daaroverheen tja dan beland je in ellende. Het probleem ligt niet bij het verstrekken van bepaalde goedjes, het probleem is dat mensen zichzelf niet in de hand kunnen houden.

Nog een mooi raadsel om dit mee af te sluiten; Hoe vaak komt de politie in het centrum optreden voor ruzies bij een kroeg? EN hoe vaak komt dit voor bij een coffeshop? Alsjeblieft CDA doe er maar iets leuks mee.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:51
Citaat:
10 Liter ???? Dat is toch wel erg veel hoor, luutje. Dat kan echt niet.

Ik ken hier ook iemand die begint sochtends al met een biertje als hij uit bed komt en eet bijna niet.. Puur omdat je vol komt te zitten door je bier, hierdoor word je ook extreem snel dik!! Oppassen daarvoor, drink met mate.


Weet het. Moet zeggen dat ik niet dik wordt.
Begin ook s'morgens al met bier. Te triest voor woorden.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:53
Smorgens bakkie koffie! Smiddags een biertje en savonds los, is dat niet wat ? :mrgreen: Ik bedoel om mee te beginnen!
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:56
Citaat:
Smorgens bakkie koffie! Smiddags een biertje en savonds los, is dat niet wat ? :mrgreen: Ik bedoel om mee te beginnen!


Is wel wat inderdaad. Maar 1 ding zit er nu eenmaal in. Ga elke dag uit, al jaren.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 18:57
Tja, ik ga hier ook uit als ik kan. Maar drink ook altijd wel met uitgaan maar soms als het doordeweeks is gewoon niet veel.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 19:19
Amen, Nikos85!
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.415 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De grote Wiet en Hasj (en alcohol)-topic
Ga
Zoeken: