Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » Ajax - FC Groningen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ajax - FC Groningen
Maker: LucasBekeken: 16494
Status: InactiefBerichten: 12
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 aug 2007 14:23
De kans om iets recht te zetten?! Of een grimmige wedstrijd waarin delen van het publiek om koppen gaat vragen?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 aug 2007 14:31
Citaat:
De kans om iets recht te zetten?! Of een grimmige wedstrijd waarin delen van het publiek om koppen gaat vragen?

Het laatste. Colin, Ten Cate, 'Het bestuur' en Van Geel zullen het moeten ontgelden. Ik zei wel dat ze Ten Cate en Colin moeten 'Doodfluiten', maar dat gun ik Colin niet. Daar kan hij ook niet aan doen dat hij het vriendje is van Ten Cate.

Toch denk ik dat het een overwinning wordt. Groningen is gelukkig ook uitgehold door het vertrek van Suarez.
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 aug 2007 16:28
en als je al thuis op je bek gaat tegen de graafschap zegt dat heel veel over de kracht van je team
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 1 sep 2007 15:01
Citaat:
Lindgren terug; kuitblessure Levchenko
31 augustus, 14:59 uur

Ajax - FC Groningen
Zondag 2 september, 14.30 uur



FC Groningen speelt komende zondag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Bij FC Groningen keert Rasmus Lindgren terug van een hamstringblessure. Evgeniy Levchenko is genezen van zijn nekklachten, maar raakte donderdag op de training geblesseerd aan de rechterknie. Koen van de Laak heeft ook afgelopen week rust moet houden in verband met een lichte hersenschudding. Fredrik Stenman is door klachten aan de rechterlies niet inzetbaar. Datzelfde geldt voor Marnix Kolder en Erik Nevland die herstellen van respectievelijk een lies- en knie-operatie.

Voor FC Groningen is het een weerzien met Luis Suárez. Ron Jans: "Ik vind dat we als club trots moeten zijn op het feit dat jonge spelers zich via FC Groningen doorontwikkeling. Hij heeft, sneller dan ik had verwacht, aangetoond voor Ajax van toegevoegde waarde te zijn. Zondag hoop ik uiteraard dat hij een slechte wedstrijd speelt. Het duel tussen Bruno Silva en Luis Suárez is er één tussen Danubio en Nacional en bovendien tussen twee vrienden. Suárez zal veel moeten meeverdedigen door de opkomende Silva en Silva zal op zijn beurt niet moeten happen bij de acties van Suárez."

Beide ploegen verloren hun laatste wedstrijd. FC Groningen kreeg klopt van De Graafschap en Ajax ging pijnlijk onderuit tegen Slavia Praag en liep daardoor Champions League-voetbal mis. "Wij moeten zorgen dat we weer compact gaan spelen. Weer vanuit een goede organisatie van achteruit. Slavia heeft ons wat dat betreft een aardig voorbeeld gegeven. Fysiek moeten we alles geven en onze spelers moet 'er overheen' durven te klappen, als de mogelijkheid zich voordoet. Het zal voor een belangrijk gedeelte in het hoofd worden beslist. Wij moeten er van overtuigd zijn dat er wat te halen valt. En misschien kunnen we profiteren als zij weer een tegenslag krijgen. Het publiek zal ook een belangrijk deel van de stemming gaan bepalen."

Nieuweling Tim Matavz is overigens speelgerechtigd verklaard voor de wedstrijd en zal tot de selectie voor het duel met Ajax behoren.

Bron: www.groningen.nl
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 14:33
Is d'r iemand die ons op de hoogte van de wedstrijd wil houden?
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 15:10
wanneer gaat die klote stekel eens de 0 houden? :anger2:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 16:29
Met zo'n klote team voor hem?
Nee, AJAX gaat echt Feyenoord achterna. Dit wordt niets meer.
SylvievdVaart


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 764
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 16:32
Wat'n kutwedstried ja!
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 16:40
Het is mooi dat Van Geel en Ten Cate Ajax nu in ieder geval van dat verstikkende keurslijf van 4-3-3 hebben weten te verlossen. De laatste tien minuten mocht heitinga het proberen als rechtsbuiten; de hele wedstrijd 1 fatsoenlijke voorzet van de zijkant gezien.
Gaat zo door! Het is echt nog maar een klein stapje voordat jullie mijn club naar de klote hebben. Een redelijk groot deel van het stadion zong op een gegeven moment zelfs voor Blind..
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 sep 2007 17:21
...en dat zegt bijna alles. :cry:

Maar we kunnen lang zeuren, maar het aandeel van het bestuur/Van Geel in de zwakke prestaties is vele malen groter dan het aandeel van HtC. Zij verzuimde het om het team voldoende te versterken maarja misschien hebben we volgend jaar wel wat te vieren wanneer Co Adriaanse wel de financiele backing van het bestuur krijgt.

It's gonna be a long, long season... <img src='smilies/icon_sad.gif' />
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 sep 2007 08:56
Citaat:
Oproer kraait alweer bij Ajax

AMSTERDAM - De uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League, voor het tweede achtereenvolgende jaar, heeft diepe sporen nagelaten. Tijdens Ajax-FC Groningen (2-2) lieten supporters van de club hun ongenoegen blijken.

[size=75">De teleurstelling druipt eraf bij Klaas-Jan Huntelaar. De spits voorkwam een blamage, door vlak voor tijd gelijk te maken. foto Marcel Antonisse/ANP[/size">

Na afloop van het duel verzamelde een groep aanhangers zich bij de hoofdingang van de Arena. Voorzitter John Jaakke stond een kleine afvaardiging van de morrende aanhang te woord. "Ik denk dat het beter is de supporters op te zoeken dan je als voorzitter te verstoppen. Donderdag, een dag na de uitschakeling in Praag, ben ik ook in het supportershome geweest." Jaakke hoorde het verhaal van de zwaar teleurgestelde aanhangers aan. "Dat is ook wat je in dit geval moet doen: luisteren. Supporters hebben iets op hun hart en willen dat kwijt. Dan gaat het over onze aan- en verkopen, het beleidsplan en de daarin opgenomen doelstellingen en over de trainer." De voorzitter zelf werd tijdens de wedstrijd ook op de korrel genomen. Zowel verbaal ('Jaakke rot op!') als op spandoeken. Ook trainer Henk ten Cate moest het ontgelden. Een van de dundoeken bevatte de tekst: 'Henk bedankt, het waren twee fantastische jaren'.

Ook zongen de fans Danny Blind toe. Hij werd ruim een jaar geleden ontslagen als trainer van Ajax.

Technisch directeur Martin van Geel liet een dag na de uitschakeling tegen Slavia Praag weten dat de positie van Ten Cate intern niet ter discussie staat. Ervaart de trainer dat als een steun in de rug? Ten Cate: "Ik begrijp niet dat daarover moet worden gesproken, als je samen een traject bent ingegaan." Maar het werd Van Geel gevraagd, opperde de vragensteller. "Dan heeft hij het enige juiste antwoord gegeven."


Citaat:
Ajax is klap van Praag niet te boven
door Dick Sintenie


AMSTERDAM - De dreun die Slavia Praag uitdeelde, is Ajax nog niet te boven. FC Groningen nam gisteren een punt mee uit de Arena: 2-2. De Amsterdammers werden woensdag uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en speelden gisteren al hun derde competitiewedstrijd. Ook tegen FC Groningen maakte weer een nieuwe speler zijn opwachting: Albert Luque.

Luque is een wat statische flankspeler, met een mooie trap in het linkerbeen. Een voetballer ook die de kopduels in het strafschopgebied niet schuwt, maar ook hij zal niet in de voetsporen kunnen treden van Wesley Sneijder. Ajax ontbeerde gisteren andermaal creativiteit op het middenveld.

De ruimte om de hechte organisatie van FC Groningen te ontregelen, lag er vooral bij de centrale verdedigers Jaap Stam en Thomas Vermaelen. Maar hun verdedigende kwaliteiten zijn groter dan hun talent en lef om het aanvalsspel naar hun hand te zetten.

Stam probeerde in al zijn enthousiasme nog wel eens iets te forceren met een lange rush, maar structureel en effectief was zijn aanvallende bijdrage niet. Vermaelen nam geen enkel initiatief om door te schuiven en zodoende een man-meer-situatie te krijgen op het midenveld.

Gevolg: een zeer voorspelbare aanvalsopbouw, nauwelijks doelgevaar en ontevreden geluiden op de tribune van supporters die het beleid van hun club toch al niet meer kunnen volgen. Het doelpunt van Luis Suárez had ook geen bevrijdende uitwerking, daarvoor was het spel van Ajax te onsamenhangend. Mooi was de treffer wel. De Uruguayaan ging op avontuur na balverlies van Arnold Kruijswijk en besloot zijn korte sprint met een ziedend schot in de verre linkerhoek.

Het was de 33e minuut en feitelijk het eerste goede balcontact van Suárez. Zijn opvolger bij FC Groningen, de Zweed Marcus Berg, overtrof Suárez met twee (kop)doelpunten, één voor en één na rust. Het was schrijnend te zien hoe kinderlijk Ajax de vijandelijke corners verdedigde, net als woensdag in Praag overigens.

Het zijn tekenen van een gebrek aan zelfverzekerdheid en angst. Waarmee ook het min of meer geslaagde slotoffensief is verklaard: toen Ajax niets meer te verliezen had, kreeg de ploeg de beste kansen.

In die slotfase liet Ismael Urzaiz zien dat Ajax nog wel wat plezier aan 'de tank' kan gaan beleven. De gelijkmaker van Klaas-Jan Huntelaar werd ingeleid door de Spanjaard, die een kopduel won en daarmee Jaap Stam de gelegenheid gaf Huntelaar te bedienen.

Even daarvoor stelde Urzaiz ook Suárez in staat om te scoren, maar de Uruguayaan had niet gerekend op diens lepe kopballetje. Stam had in de 89e minuut de winnende treffer op zijn schoen, opnieuw op aangeven van Urzaiz, maar het schot van de verdediger strandde op de benen van doelman Brian van Loo.

Aanwinst Albert Luque bekeek dat moment al vanaf de reservebank. Zijn debuut bij Ajax was geruisloos voorbijgegaan, eenzaam wachtend op ballen die zelden kwamen.


Citaat:
Ten Cate raakt niet in de war

AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax zag zijn ploeg voor de tweede keer binnen vier dagen een wanprestatie leveren. "Het was heel matig", stelde de oefenmeester.

"We speelden in een heel laag tempo. We misten creativiteit op het middenveld. Daarbij hebben we heel makkelijk twee doelpunten weggegeven. Dan wordt het moeilijk om zo'n wedstrijd winnend af te sluiten." Ten Cate ergerde zich niet aan het gedrag van het morrende publiek. "Die reacties laten me niet onberoerd", verklaarde de oefenmeester. "Maar ik raak daar niet van in de war. Dat zou ook niet goed zijn."


Bron: PZC.nl
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 sep 2007 10:51
Logisch: om in de war te raken is er sprake van enige orde en regelmaat binnen het team.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 sep 2007 15:51
Citaat:
Boze supporters keren zich af van stuurloos Ajax
Door onze redacteur Koen Greven
Amsterdam, 3 sept. Met een grote grijns liep Hans Nijland door de catacomben van de Arena. De algemeen directeur van FC Groningen deed na de 2-2 tegen Ajax geen moeite om zijn leedvermaak te verbergen. „En dan hadden ze het in Amsterdam steeds over een sportieve positieverbetering voor Luis Suarez", zei Nijland, verwijzend naar de arbitragezaak waarin beide clubs tegenover elkaar zaten.
Ajax-fans geven hun mening in de Arena tijdens het duel tegen FC Groningen.
Een paar weken geleden probeerden de advocaten van Ajax nog het grote sportieve verschil tussen de twee clubs te benadrukken. Aanvaller Suarez zou bij de Amsterdamse club in de Champions League gaan spelen en op nationaal niveau zou hij om de titel gaan strijden.

Amper veertien dagen later is Ajax veroordeeld tot het UEFA-Cuptoernooi en mocht de selectie van Henk ten Cate gisteren van geluk spreken dat aan het thuisduel met FC Groningen nog een punt werd overgehouden. Marcus Berg, de Zweedse spits die als opvolger van Suarez naar Groningen kwam, groeide met twee doelpunten uit tot man van de wedstrijd.

Ajax had de derde competitiewedstrijd graag benut om de kater van Praag weg te spoelen. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de club de uitschakeling in de voorronde van de Champions League nog niet heeft verwerkt. Een klein deel van de aanhang eiste al voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom het vertrek van het bestuur en hoofdtrainer Ten Cate. Na negentig minuten was het aantal ontevreden supporters veel groter geworden. De hoofdingang moest zelfs worden afgesloten om te voorkomen dat fans verhaal zouden gaan halen.

De komende anderhalve week waaiert een deel van de spelersgroep uit over Europa om interlandvoetbal te spelen. Het grote voordeel daarvan is dat de rust rond de club bewaard kan worden, maar Ten Cate had zijn spelersgroep waarschijnlijk liever bij elkaar gehouden om het nieuwe spelsysteem te trainen. Welgeteld één keer hadden de aanvallers Klaas Jan Huntelaar, Kennedy Bakircioglu, Luis Suarez en Albert Luque met elkaar geoefend in de aanloop naar het duel met FC Groningen. De voorste linie van het zogenoemde 4-2-3-1-systeem hing als los zand aan elkaar. Zoals de hele selectie van Ajax op dit moment verdeeld lijkt. Op de terugreis van Praag naar Amsterdam was afgelopen week goed te zien hoe de ‘Spaanstaligen’, de ‘Belgen’, de ‘Surinamers’, de ‘oudjes’ en de jonge ‘Nederlanders’ groepjes vormen en troost bij elkaar zochten.

In de kleedkamer noch op het veld is een leider opgestaan die de rol van de naar Real Madrid vertrokken Wesley Sneijder over kan nemen. De routiniers Edgar Davids en Jaap Stam zouden voor balans moeten zorgen, maar de ene staat al weken met een beenbreuk langs de kant en de andere wil zo graag de boel op sleeptouw nemen dat hij zichzelf over de kop speelt. Stam is de laatste weken allerminst een aanvoerder die zijn manschappen de goede richting in stuurt. Als verdediger stapelt hij fout op fout, tegen Slavia Praag ontsnapte hij aan een rode kaart en gisteren vierde de oud-speler van AC Milan in de slotfase in zijn frustraties bot op Shkodran Metaj. Een minuut eerder was Stam als ‘gelegenheidsspits’ dicht bij een onverdiende winnende treffer geweest. Het was veelzeggend dat Ten Cate zijn verdediger Stam en de Spanjaard Ismael Urzaiz tegen Groningen naar voren stuurde als breekijzers. De ooit zo heilige huisstijl moesten de fans maar vergeten.

Het wekte verder bevreemding dat Ten Cate juist na de mentale tik tegen Slavia Praag van spelopvatting veranderde. Zeker als in ogenschouw genomen wordt dat nieuweling Luque allerminst fit aan zijn eerste duel voor Ajax begon. De van Newcastle United overgekomen spits heeft in de voorbije weken zelden getraind. Bij de Engelse club werd hij in de voorbereiding van het seizoen uit de selectie gezet en zolang hij niet had getekend bij Ajax kon de Spanjaard ook niet in Amsterdam trainen. De voormalig international van Spanje verontschuldigde zich gisteren bijna voor zijn zwakke optreden. „Nee, de echte Luque hebben de mensen nog niet gezien. Ik hoop de komende weken op niveau te komen. Ik ben blij dat ik hier met Ten Cate een trainer heb die vertrouwen in me heeft.”

Ten Cate dankte aan doelpunten van zijn spitsen Suarez en Huntelaar dat zijn ploeg niet nog meer averij opliep. Het ‘koningskoppel’ wist in de eerste twee wedstrijden de problemen bij Ajax nog te verbloemen. Dat lukte nu niet. Huntelaar: „Het was allemaal te voorspelbaar. Ons voetbal was gewoon slecht. We mochten nog blij zijn met een punt tegen FC Groningen.” Handenwrijvend verliet Hans Nijland de Arena.

Ajax - Groningen 2-2

Ruststand 1-1. 33. Suarez 1-0, 33. Berg 1-1, 60. Berg 1-2, 83. Huntelaar 2-2. Scheidsrechter: Blom. Toeschouwers: 47.445.

Bron: NRC


Toch grappig dat alles en iedereen het heeft over de advocaten van Ajax in de arbitragezaak van Suarez. Ajax was geen partij in die zaak en het waren dus ook niet de advocaten van Ajax. En het is daarnaast ook flauwekul dat nijland nu denkt te hebben 'bewezen' dat de stap van groningen naar Ajax geen sportieve verbetering zou zijn.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.999.403 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » Ajax - FC Groningen
Ga
Zoeken: