Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De Ledenraad
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De Ledenraad
Maker: 343Bekeken: 17182
Status: InactiefBerichten: 166
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 dec 2010 23:19
Citaat:
Het zou sowieso natuurlijk heel kwalijk zijn als er sprake is van een eenmalige 'impuls' in de ledenraad. Wil je op de lange termijn iets bereiken, dan moet je zorgen dat het aantal voetbaltechnische mensen in de ledenraad structureel toeneemt.
Marco, ik ben ook erg geďnteresseerd in dat technisch platform. Benieuwd hoe dat er uit moet zien, wat voor rol dat gaat vervullen en in hoeverre het geďmplementeerd wordt in de bestaande structuur van de club (of eigenlijk de NV).


Dat kan ook, maar dan moeten we weer een jaar wachten. De revolutie van de ledenraad beschouw ik als een meerjarenproject. Belangrijk is dat er volgend jaar opnieuw voldoende kandidaten zijn en dat dit geen 'eenmalige actie' is geweest.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 9 dec 2010 23:35
Citaat:
De revolutie van de ledenraad beschouw ik als een meerjarenproject.

Deze zin spreekt zichzelf tegen, ;).
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 dec 2010 12:39
Citaat:
Cruijff valt aan in een klassiek driehoekje

Bron: Depers.nl

Over een paar dagen bestormt Johan Cruijff met zijn troepen de ledenraad van Ajax. Wij stellen u zijn soldaten voor.

Van Orakel naar brommende bejaarde – om Johan Cruijff werd de afgelopen jaren in Amsterdam vooral gelachen. Die eeuwige blabla over driehoekjes? Hahaha! Macht had JC niet of nauwelijks meer. Twee jaar geleden probeerde Cruijff met een frontale aanval de zeggenschap bij Ajax te heroveren, maar die poging strandde. Het huidige bestuur liet zich niet zomaar aan de kant schuiven. Zelfs zijn eigen discipel Marco van Basten vond het te ver gaan om alle jeugdtrainers te ontslaan. En dus trok Cruijff zich terug. Maar er leiden meer wegen naar Rome. De nieuwe aanval van JC is er eentje van fluweel. Komende dinsdag worden nieuwe leden in de ledenraad verkozen en Cruijff heeft een aantal van zijn trouwste pionnen naar voren geschoven:

Keje Molenaar
Johan Cruijff heeft er een hekel aan om dingen honderd keer uit te leggen. Daar heeft hij Keje Molenaar voor. Mr. Molenaar is de advocaat van het Orakel. Hij is onvoorwaardelijk Cruijff-aanhanger. In het veld knapte Molenaar vroeger al de smerige klusjes op voor Nummer Veertien, nu doet hij dat in de media. Als serieus tv- of radioprogramma tel je tegenwoordig niet meer mee als je Keje niet een microfoon onder zijn neus schuift. Molenaar is nooit te beroerd om er een paar volzinnen in te spugen. ‘Het gaat er niet om dat Jol wel of niet wordt ontslagen; hij is slechts het zoveelste slachtoffer van het gebrek aan visie en leiding binnen Ajax. Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt dat ik iets bij Ajax ga doen, ik denk er net zo over als Johan – en dus stel ik me beschikbaar voor de ledenraad.’

Barry Hulshoff
Was als voorstopper van het legendarische Ajax-elftal uit de jaren zeventig niet te beroerd de spits van de tegenpartij over de reclameborden te schoppen. In balbezit had hij één taak: het ronde ding zo snel mogelijk inleveren bij Cruijff.

Na zijn voetbalcarričre bleef Hulshoff hangen in het voetbalwereldje. Hij deed van alles en nog wat, omdat hij ‘moeilijk nee kan zeggen’. En dus trainde hij een serie Belgische laagvliegers, een Griekse tweededivisieclub, het Oostenrijkse Grazer AK, deed hij iets commercieels bij MVV, iets technisch bij Willem II en was Hoofd Opleidingen van het inmiddels failliete Ajax Orlando. Zegt over zichzelf dat hij een typische verdediger is. ‘Dat zit in je aard. Verdedigers gaan niet zelf op zoek, zijn geen initiatiefnemers. Wij reageren op wat er op ons afkomt.’ Het huidige bestuur is gewaarschuwd. Als Hulshoff wordt verkozen, deinst hij er niet voor terug om Rik van den Boog, Uri Coronel of Henri van der Aat over het hek te schoppen.


Edo Ophof
Nog een oude waterdrager van JC uit het Ajax van de jaren tachtig. Zei zelf over zijn rol in het elftal: ‘Cruijff had iemand nodig die de hete kolen uit het vuur haalde en ik had naast me iemand nodig die kon voetballen.’

Ophof doet tegenwoordig in winkelinrichting en staal. En hij is voorzitter van derdeklasser Leones, dat komend weekeinde de kraker tegen Groesbeekse Boys speelt. Ophof ziet Ajax als ‘een ziek beestje’. En over zijn eigen rol in de ledenraad zei hij: ‘Het zou heel normaal zijn als Ajax gebruikmaakt van mensen met topvoetbalkennis, die zakelijk onderlegd zijn en een visie hebben. Dat zal ook het idee van Johan zijn.’

Dick Schoenaker
Werd zes keer landskampioen met Ajax. Speelde uiteraard ook met Cruijff. Schoenaker heeft al eens in de ledenraad gezeten en is bij Ajax actief als teammanager van Jong Ajax. Verdient zijn brood als assurantieadviseur. Zekerheidje voor JC.

Aron Winter
Debuteerde als speler onder de trainer Cruijff. Werd na zijn actieve carričre jeugdtrainer bij Ajax, maar vertrok omdat hij aan de slag wilde als assistent of hoofdcoach van een grote club. Dat is er nog niet van gekomen. Hij was wel namens de KNVB bij het WK in Zuid-Afrika en reisde Zuid-Amerika door als ambassadeur van het Nederbelgische WK-bid. Ook leuk.

Peter Boeve
Wat krijg je als Marc Overmars, Jan Mulder en Piet Schrijvers niet in de ledenraad willen plaatsnemen? Een ex-linksback die als trainer volledig geflopt is en tegenwoordig zijn brood verdient als wedstrijdanalist bij VSCO’61 - OWIOS.

De trainer Boeve werd ontslagen bij RKC, FC Zwolle en Omniworld, ondanks dat hij zichzelf voor wedstrijden oppepte door in de spiegel van de kleedkamer ‘je kunt het!’ te brullen. Daarnaast blonk hij uit in het oplepelen van clichés. Dat kwam deels doordat hij dyslectisch is en wedstrijdbesprekingen uit zijn hoofd moest leren. Potentieel probleempje als hij verkozen wordt in de ledenvergadering.

Boeve is wel lyrisch over Cruijff: ‘Hij was een mentor-trainer. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Al was het niet altijd makkelijk hem te begrijpen, ook nu niet.’

Co Meijer
Wie? Zegt zelf dat hij eind jaren zestig voor Ajax en met Cruijff heeft gevoetbald. Het is nog niet helemaal duidelijk of dat ook echt waar is. Speelde in ieder geval wel voor AZ, Blauw-Wit en De Volewijckers. In dienst van die laatste ploeg gaf hij tegenstander Cruijff ooit ‘een kopstootje’, maar hij heeft bezworen dat het niet veel voorstelde en dat hij het Orakel de komende jaren zachtzinniger zal behandelen als hij wordt verkozen.

Theo van Duivenbode
Ajacied die naar Feyenoord verkaste en daarmee de Europa Cup 1 won. Van Duivenbode zat tot voor kort in de ledenraad van Ajax, maar leverde zijn zetel in. Reden: hij kon zich niet vereenzelvigen met het anti-Cruijffiaanse beleid. Van Duivenbode zal dinsdag niet opnieuw verkiesbaar zijn voor de ledenraad; Cruijff heeft een ander plan met hem. Van Duivenbode zal naar voren worden geschoven als nieuw lid in de raad van commissarissen van Ajax. Johan Cruijff – ledenraad – raad van commissarissen: dat moet het nieuwe driehoekje bij Ajax worden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 15:52
Weet iemand wanneer het stemmen afgelopen is en de resultaten bekend worden gemaakt?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 16:04
Zat ik ook net aan te denken.
Dacht alleen als iemand het snel weet ben jij dat meestal wel. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 14 dec 2010 16:06
Citaat:
Weet iemand wanneer het stemmen afgelopen is en de resultaten bekend worden gemaakt?

Het stemmen zal pas in de avond gebeuren, aangezien de meeste leden ook gewoon een baan hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 16:14
Zouden we daar dan vandaag nog wat over horen denk je?
Of zal er morgen pas nieuws zijn?
Ben erg benieuwd naar de uitkomst.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 14 dec 2010 16:16
Ik heb zelf eerst ALV daarna hoor ik wel de uitslag, die van mij zal ook een pittige worden en waarschijnlijk tot een uur of 10 duren.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 17:02
Het word op Ajax.nl bekend gemaakt. Rond 1.00 vannacht zal de uitslag wel bekend worden.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 20:52
Citaat:
Edo Ophof trekt zich terug bij Ajax

AMSTERDAM - Edo Ophof heeft zich kort na het begin van de ledenvergadering van Ajax teruggetrokken als kandidaat voor de ledenraad. De ex-speler maakte deel uit van de groep oud-voetballers die gehoor had gegeven aan de oproep van Johan Cruijff in Telesport om zich verkiesbaar te stellen, maar werd geweigerd door het bestuur. Ophofs functie bij de Stichting Administratie Kantoor van NEC zou een plaats in Ajax' ledenraad in de weg zou staan


Telesport.nl
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 21:27
Hier kun je het volgen: http://twitter.com/@theihouben
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 22:06
Ondertussen zijn de tweets verwijderd.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 22:11
Ik zag het net ook inderdaad, wilde net kijken of er al weer nieuws was. Is ook wel logisch natuurlijk, dit soort berichten horen via de officiële kanalen naar buiten gebracht te worden.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 23:44
Citaat:
Verkiezing Ledenraad: zeven namen bekend

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) zijn dinsdagavond de acht verkiesbare zetels voor de Ledenraad verdeeld. Er werden zes nieuwe leden aan de Ledenraad toegevoegd. Ruud Haarms werd herkozen. Nummer acht wordt later vanavond bekend. Hier moet nog over worden gestemd.
De zes nieuwe leden zijn: Dick Schoenaker, Peter Boeve, Dick de Groot, Barry Hulshof, Keje Molenaar en Aron Winter. Ruud Haarms werd herkozen. De ledenraad van Ajax bestaat in totaal uit 24 mensen.

Er werden in totaal 301 stemmen uitgebracht. Vier stembiljetten werden ongeldig verklaard, waardoor er uiteindelijk 297 geldige stemmen zijn uitgebracht. Edo Ophof trok zich eerder op de avond terug als verkiesbaar lid. Hij was wel bij de ALV aanwezig.


Later meer…


Ajax.nl
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 14 dec 2010 23:48
Ik dacht dat er 'maar' 4 Cruijff sympathisanten zouden worden verkozen dus dit is voor mij een positieve verrassing.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 dec 2010 23:53
De achtste is Co Meijer. Ook pro-Cruijff, evenals Ruud Haarms.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:07
Cruijff zal zeer tevreden zijn maar wat zal nu de volgende stap worden. Interne druk op Coronel en Vd Boog om vaker met Cruijff om de tafel te gaan zitten? Mensen uit zijn achterban die aangesteld worden op belangrijke posities als die van Technisch Directeur en/of hoofd jeugdopleiding?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:08
Benieuwd wat er gaat gebeuren de komende maanden....duidelijke overwinning voor Cruijff.

http://www.fcvvc.nl/index.php?option=co ... Itemid=487
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:25
Vervolg op het artikel:

Citaat:
De opkomst tijdens de ALV was dinsdagavond ongeveer tweeënhalve keer zo groot als bij een normale bijeenkomst, zo liet Ajax-voorzitter Uri Coronel na afloop weten. ,,Het is allemaal in goede harmonie verlopen. Er waren geen onprettige discussies of onaangename opmerkingen", aldus Coronel.

De voorzitter liet zich na afloop van de verkiezing ook uit over het gesprek dat hij onlangs met Johan Cruijff had. ,,Ik ben blij dat we nu met Cruijff in gesprek zijn. Het gesprek dat we onlangs hadden is een uiterst plezierige sfeer gegaan. Hopelijk verlopen de volgende gesprekken met Cruijff op dezelfde wijze."


Zeg het maar jongens. Dit komt op mij over als surviven. Opeens is alles koek en ei en zijn ze 180 graden bijgedraaid.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:30
Natuurlijk D_skilled. Coronel en Vd Boog zijn slim genoeg om te weten dat als ze willen blijven zitten ze nu keurig moeten doen wat Cruijff van ze vraagt, geweldig toch?!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:37
Ja, maar hij was het alleen niet eens met de manier waarop Cruijff kritiek had.
Citaat:
"Als de ledenraad geen vertrouwen meer zou hebben in wat wij doen, stap ik op, maar niet omdat iemand van binnen de vereniging zoiets in een column schrijft, ook nog eens zonder erbij te zeggen hoe het dan wél moet."

VDB gaat wel door het stof en manoeuvreert zich nu wel richting Cruijff. :mrgreen:
Ondanks dat hij toch goed werk voor AJAX verricht heeft.
Ook moeten we niet vergeten dat voordat Jol begon 95 procent het een goede zet vonden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:37
http://nos.nl/artikel/205217-oudspelers ... nraad.html
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:40
Citaat:
Rapport Coronel tegen het licht
Coronel maakte na de verkiezingen van de ledenraad bekend dat er een nieuw commissie komt die het rapport "De weg naar winst" nog eens tegen het licht gaat houden. De preses was verantwoordelijk voor dat rapport. "Maar we gaan nog maar eens kijken of we het op technisch gebied iets anders moeten doen", zei Coronel.

"Misschien moeten we toch maar een technisch directeur aanstellen. Het is nog niet bekend wie in die commissie gaan zitten. Johan weet van dit plan maar is niet de initiatiefnemer geweest. Hij wil volgens mij ook geen rol in die commissie. Of hij overal zijn zin in krijgt. Nee, zo wil ik het niet bekijken. We zijn altijd heel blij met Johan Cruijff geweest. Hij heeft Ajax op de kaart gezet. Over zijn voetbalkennis wordt volgens mij ook nooit getwijfeld. We hebben af en toe alleen moeite gehad met hoe hij zijn kritiek uitte."

nos.nl

Dat vind ik vooral erg positief, in het rapport staan namelijk goede voorstellen alleen werden niet allen uitgevoerd. Okay Ajax kan (nog) niet van de beurs maar de rest van de ideeen die in het rapport staan zijn zeer uitvoerbaar. Hopelijk komt Theo van Duivenbode snel in de RvC want dan zit er naast Coronel nog een persoon die zelf aan het rapport heeft mee geschreven en dan moet het haast wel opgevolgd worden lijkt mij.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:41
Durf te wedden dat mijn ALV vele malen beter was.. Vooral de afloop.. Maar toch mooie wending voor ons aller Ajax... Nu wachten wat de (minimale) gevolgen hiervan gaan zijn..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 dec 2010 00:42
Het is een flinke sneeuwbal die een lawine gaat worden, denk ik.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.973 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De Ledenraad
Ga
Zoeken: