Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Nog actieve Godenzonen » Thomas Vermaelen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Thomas Vermaelen
Maker: LucasBekeken: 41155
Status: InactiefBerichten: 380
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 sep 2007 16:59
2 maanden out vanwege een gescheurde enkelband. Wellicht gelijk maar onder het mes voor zijn schouder?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 sep 2007 17:13
Yup. Gelukkig is Stam maar 2 weekjes eruit. Heitinga en Van der Wiel vind ik een aardig duo. Vertonghen hebben we ook nog.
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 sep 2007 17:30
Ik heb toch liever een linkspoot en een rechtspoot in het centrum. Stam, Heitinga en Van der Wiel zijn alle drie rechts.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 2 okt 2007 11:54
Citaat:

Uitgegeven: 2 oktober 2007 09:28

AMSTERDAM - Ajax is tevreden over de ontwikkeling die Thomas Vermaelen doormaakt. De Amsterdammers willen daarom het contract van de 21-jarige verdediger verlengen tot medio 2012.

Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De huidige verbintenis van de Belgische international loopt tot de zomer van 2010. Vermaelen zou wel voelen voor een langer verblijf in Amsterdam.

Enkelblessure

Vermaelen revalideert nu van een enkelblessure, die hij twee weken geleden opliep in het duel met AZ. Omdat de Belg ook al enige tijd klachten heeft aan de schouder, was ook een operatie aan dat gewricht een optie. Maar omdat hij op krukken moet lopen is dat niet gebeurd. De schouder zou te veel klappen oplopen.

Vermaelen debuteerde onder leiding van de huidige trainer van PSV Ronald Koeman in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde tot nu toe 53 competitiewedstrijden voor de koploper in de Eredivisie, waarin hij vier keer scoorde. In het seizoen 2004/2005 kwam de kopsterke verdediger een halfjaar uit voor RKC Waalwijk.

www.nu.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 7 nov 2007 18:06
Citaat:
Herstel Vermaelen op schema

Bron: Nieuws.nl

(Novum) - Het herstel van Thomas Vermaelen ligt op schema. De 21-jarige verdediger van Ajax laat binnenkort de pin uit zijn linkerenkel operatief verwijderen. Eind september scheurde Vermaelen in het uitduel met AZ zijn enkelbanden. De medische staf van Ajax schatte twee maanden voor het herstel van de Belg.

Wanneer Vermaelen precies zijn rentree kan maken, is nog niet duidelijk. Wel verloopt zijn herstel volgens schema, meldt een woordvoerder van de Amsterdammers woensdag. De kans bestaat dat interim-trainer Adrie Koster voor de winterstop nog een beroep kan doen op de international.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 14 nov 2007 16:38
Citaat:
Jarige Vermaelen verlost van krukken

Amsterdam, 14 nov 2007
Thomas Vermaelen kan zich weer voortbewegen zonder krukken. De Belg, die vandaag zijn 22ste verjaardag viert, is dinsdag operatief verlost van een schroef bij zijn enkel.

,,Het was maar een kleine ingreep”, zegt Vermaelen over het verwijderen van de schroef. ,,Maar het is echt een verlossing. Ik kan weer lopen en autorijden en ben meteen zo goed als verlost van mijn krukken. Dat dit precies samen valt met mijn verjaardag, is helemaal prettig natuurlijk.”

Vermaelen scheurde eind september in de uitwedstrijd tegen AZ een band van zijn linkerenkel. Bij de Belg werd meteen een schroef van ongeveer zeven centimeter geplaatst die zijn scheenbeen en zijn kuitbeen bij elkaar hield, waardoor de gescheurde band kon herstellen. Zeven weken lang mocht hij het gewricht niet belasten. ,,Ik heb mezelf de afgelopen weken wel in conditie gehouden door onder andere veel te fietsen en te aquajoggen”, zegt Vermaelen. ,,Dat is echt nodig, want anders verlies je anders veel te veel spierkracht.”

De Belgische international weet nog niet wanneer hij weer inzetbaar is bij Ajax 1. ,,Het is nu zaak dat mijn enkel snel soepel en sterk wordt. Daarna moet ik ook nog weer helemaal fit zien te worden. Wanneer ik weer kan voetballen durf ik nog niet te zeggen. We gaan het rustig opbouwen. Mijn enkel voelt nu in ieder geval goed aan."


Ajax.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 4 dec 2007 11:44
Citaat:
Vermaelen langer bij Ajax

Bron: De Telegraaf

AMSTERDAM - Thomas Vermaelen blijft langer bij Ajax. De clubleiding heeft in grote lijnen een akkoord bereikt met de Belgische verdediger. Zijn contract, dat liep tot 2010, wordt opengebroken en verlengd tot 2012. De 22-jarige Vermaelen werkt momenteel aan zijn herstel na een enkelblessure. Hij is bezig aan zijn derde volledige seizoen.

De spelers van Ajax hadden gisteren amper de gelegenheid om nog eens rustig stil te staan bij de vernederende nederlaag thuis tegen NAC. Er stond een schildersessie voor het goede doel in Amstelveen op het programma, maar ook eiste de nieuwe EK-bal de nodige aandacht op.

Ajax had de Nederlandse primeur en trainde een dag na de presentatie van de zogeheten Europass al met het nieuwste Adidas-snufje. „De grip is goed en hij schiet ook lekker”, toonde doelman Maarten Stekelenburg zich content. De lichtgrijze bal met ouderwetse zwarte stippen wordt in de topper tegen PSV op 16 december voor het eerst gebruikt.
Perry Patana


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 101
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 dec 2007 20:44
Citaat:
Vermaelen terug op trainingsveld
20 december 2007

bron: FCupdate.nl

Thomas Vermaelen was zich donderdag voor het eerst in bijna drie maanden weer op het trainingsveld van Ajax te zien. De Belgische verdediger is herstellende van een fikse enkelblessure.

Vermaelen scheurde op 23 september tegen AZ een band van zijn linkerenkel. Hij hoopt dat hij na de winterstop weer beschikbaar is voor de Amsterdammers.


Super! Ajax heeft hem hard nodig.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jan 2008 12:06
Citaat:
Nog niet uitgeleerd bij Ajax

Amsterdam, 01 jan 2008
De feestdagen bieden een mooie gelegenheid om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ajax.nl sprak zes Ajacieden en nam met hen het jaar 2007 door. In aflevering 5: Thomas Vermaelen.

Het jaar 2007 loopt op zijn einde. Thomas Vermaelen is weer terug op de plaats waar hij hoort te zijn: op het trainingsveld naast de ArenA. Het gaat de goede kant op: een rustige draf verandert met het verstrijken van de dagen steeds vaker in een felle sprint. Er komt weer kracht in de benen, zijn enkel lijkt het te houden. De patiënt wordt weer sportman. En die sportman wil dolgraag weer meedoen op het hoogste niveau, het liefst zo snel mogelijk, al weet hij dat hij voorzichtig moet zijn. ,,Ik hoop dat ik er na de winterstop weer bij ben”, zegt hij een paar dagen voor kerst. ,,Het is altijd afwachten of de enkel een reactie geeft, maar tot nu toe gaat het goed. Ik wil hier nog een week goed trainen en dan ga ik er vanuit ik dat ik fit genoeg ben om mee te gaan op trainingskamp naar Dubai.”

Vermaelen en revalidatie. In het jaar 2007 zijn deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De enkelblessure, waar hij nu bijna van is hersteld, is zijn derde grote kwetsuur dit jaar. Het begon in februari toen hij tegen tijdens een interland tegen Tsjechië de binnenband van zijn knie scheurde. Tegen het eind van het seizoen werd hij weer fit en maakte hij onder andere de zinderende ontknoping van de competitie, de bekerfinale en de play-offs mee. Op het jeugd-EK in Nederland ging het weer mis. Hij liep in de groepsfase een schouderblessure op: einde toernooi voor de Rode Duivel. En dit seizoen dus die enkelblessure. Opgelopen in de gewonnen uitwedstrijd tegen AZ. ,,Ik ging het luchtduel aan”, blikt hij terug. ,,En ik landde verkeerd. Ik kon het stadion nog zonder krukken verlaten, en hoopte dat het mee zou vallen. Maar snel werd duidelijk dat het mis was. Ik had een heel vervelende enkelband gescheurd.” Hij laat zijn been zien en wijst de plek van onheil aan, ergens boven zijn enkel en doorlopend naar zijn kuitbeen. Glimlachend: ,,Ik wist niet eens dat daar een band zat.” De blessure had hij kunnen voorkomen. ,,Het was een duel rond het middenveld. Dan hoef je niet alle risico’s te nemen, maar dat deed ik wel. Ik ging er vol in. Dat is een beetje mijn speelstijl. Als ik in de lucht spring wil ik alleen maar dat luchtduel winnen. Ik ben niet bezig met mijn landing, soms hang ik helemaal scheef in de lucht. Daar moet ik aan werken.” De knieblessure was ook zo’n geval van ‘er vol ingaan’ zonder er echt bij na te denken. ,,Ik wilde de bal keihard wegtrappen met rechts, maar ik werd geblokt: gescheurde binnenband. Ik moet leren mezelf iets vaker in bescherming te nemen, iets minder risico’s nemen. Die schouderblessure was overigens gewoon domme pech. Ik struikelde, viel voorover en kwam verkeerd terecht. Daar kon ik weinig aan doen.”

Drie blessures in een jaar, daardoor heel veel wedstrijden en de beslissende fase van het jeugd-EK gemist. Mag je spreken van een rampseizoen?. ,,Nee, dat toch niet”, oordeelt Vermaelen. ,,Er moet heel wat meer gebeuren wil ik over een rampjaar gaan praten. Bij rampen denk ik aan andere zaken dan aan voetbal. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik zo vaak langs de kant heb gestaan, maar ik probeer het toch een beetje te relativeren. Je kan je wel gaan lopen opvreten, maar dat heeft weinig zin. Natuurlijk heb ik wel eens een baaldag gehad tijdens mijn blessureperiodes. Vooral met mijn enkelblessure was het wel eens lastig, omdat ik afhankelijk was van een paar krukken. Maar ik ben niet iemand die thuis ineens heel chagrijnig gaat lopen doen. Normaal gesproken heb ik eigenlijk nooit zo veel last van blessures. Dit jaar was een uitzondering.”

Dan de mooie momenten van dit jaar. Vermaelen moet even denken, maar komt dan toch met een aantal hoogtepunten van 2007. ,,Het winnen van de beker was prachtig”, zegt de Belg, die in de finale tegen AZ ook één van de beslissende strafschoppen wist te benutten. ,,En het is ook mooi dat ik mijn contract bij Ajax net heb verlengd tot 2012. Daar spreekt vertrouwen uit.”

Een nieuw contract wil niet alleen zeggen dat Ajax vertrouwen heeft in Vermaelen, maar dat Vermaelen ook vertrouwen heeft in de club. ,,Ik heb gehandeld op gevoel toen ik besloot te verlengen”, licht hij toe. ,,Ik ben nog niet klaar bij Ajax, ik kan en moet nog heel veel leren. Daarom wil ik nu nog niet de stap maken naar een grotere competitie. Ik let goed op spelers om me heen. Iemand als Wesley Sneijder, die was klaar voor het buitenland. Hij is ook twee jaar ouder dan ik, heeft twee jaar meer ervaring. Hij had het niveau om het hogerop te gaan zoeken. Je ziet dat hij het ook goed doet nu bij Madrid. John Heitinga is ook zo’n jongen. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft bij Ajax, maar hij zou het zeker redden in het buitenland. Voor Royston Drenthe bijvoorbeeld is het allemaal iets te snel gegaan, denk ik. Eén goed jeugd-EK en weg was hij. Dat zal mij niet overkomen. Ik wil eerst een langere periode op niveau presteren bij Ajax. Daarom heb ik ook bijgetekend.”
Als het allemaal meezit wordt het voor Vermaelen, die oud en nieuw in Parijs viert, een druk jaar. Eerst de tweede seizoenshelft met Ajax en dan in de zomer waarschijnlijk naar Peking voor de Olympische Spelen. Net als Nederland plaatste België zich in juni voor het olympisch voetbaltoernooi. ,,De Olympische Spelen zijn iets heel speciaals” zegt Vermaelen. ,,Het is zeker iets waar ik naar uitkijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er nu nog niet echt mee bezig ben. Als sporter leef je toch meer van dag tot dag. Ik wil eerst fit worden, goed presteren met Ajax. Als dat lukt is de volgende stap het landskampioenschap. Daar is het nu wel weer eens tijd voor.”


Ajax.nl

Het zou in ieder geval mooi zijn als meer en meer jongens uit de jeugd dit soort dingen door gaan hebben. Een Vermaelen behouden tot z'n 23ste is toch een stuk fijner dan hem al kwijtraken op z'n 20ste.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 feb 2008 13:22
Citaat:
Vermaelen nog lang niet klaar bij Ajax

bron: AJAX online

Thomas Vermaelen zou wel eens een van de nieuwe boegbeelden van Ajax kunnen worden. De Belg geeft in een interview met Voetbal International aan helemaal niet bezig te zijn met een transfer naar het buitenland. Vermaelen is van mening dat hij nog veel groeiprocessen mee kan maken en hij wil zich hier volledig op concentreren.

Omdat hij dit seizoen centraal in de defensie met Johnny Heitinga samenspeelt en niet met Jaap Stam, is de rol van de verdediger groter geworden. "Johnny doet het dit seizoen ook hartstikke goed, alleen vult hij het anders in. Hij schuift vaker door naar het middenveld. Mijn takenpakket wordt daardoor groter. Dat is niet erg, het helpt me om weer een niveau hoger te komen als voetballer."

Vermaelen heeft het gevoel nog lang niet klaar te zijn in Amsterdam. Hij tekende onlangs dan ook een nieuw contract tot medio 2012. "Ajax kwam met een goede aanbieding en ik heb heel bewust gekozen die te ondertekenen. Ik heb al aardig wat wedstrijden gespeeld, maar nog geen constant seizoen gedraaid, ook door blessures vorig jaar. Ik besef dat ik nog wat stappen moet maken. Pas als ik die heb gemaakt, zou ik over andere clubs kunnen gaan nadenken. Dat speelt nu geen enkele rol bij mij."

De 22-jarige linkspoot is niet bang dat Ajax volgend seizoen met een kwalitatief mindere selectie aan de slag zal moeten. "Mochten er belangrijke spelers weggaan na dit seizoen, dan heb ik genoeg vertrouwen in Ajax dat ze goede vervangers halen. Daar heb ik ook met Martin van Geel over gesproken. Hij kon me weinig duidelijkheid geven over wie er zal blijven en wie niet. Dat snap ik ook wel, dat is lastig te zeggen. Maar ik ben er gerust op dat Ajax altijd een selectie van niveau zal hebben."
Robbin-R


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 147
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Heesch
Geplaatst: Za 9 feb 2008 18:45
fijn dat ie blijft, vind hem zeer betrouwbaar als centrale verdediger en is iemand die ook nog zijn kopduels weet te winnen.
El Chcharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 19 feb 2008 15:40
Fysiek kopsterke jongen die centraal goed speelt. Opbouwend niet veel, maar dat hoeft helemaal niet. Die kan nog net zo lang mee als hij wil bij ons aller Ajax! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 11:58
Citaat:
Ajax zonder Vermaelen in play-offs

AMSTERDAM - Thomas Vermaelen zal zeer waarschijnlijk niet meer voor Ajax in actie komen tijdens de play-offs. De Belg is al twee weken geblesseerd aan zijn lies en die kwetsuur blijft hem parten spelen.

,,Het gaat niet zo goed,’’ zei Vermaelen gisteren. ,,Ik kan alleen maar fietsen en wat krachttraining doen. Rust is het enige wat helpt.’’

Het is niet de eerste keer dat Vermaelen dit seizoen vanwege fysiek ongemak aan de kant moet blijven. De verdediger kwam na de winterstop terug van drie maanden blessureleed. Hij was toen hersteld van een enkelblessure.

,,Het lukte me altijd snel op niveau te komen als ik geblesseerd was geweest,’’ aldus Vermaelen. ,,Daar heb ik geen twijfels over. Ik hoop alleen dat het herstel wat sneller gaat. Maar ik denk dat de play-offs een moeilijk verhaal worden.’’


AD.nl

Het is erg vervelend voor Ajax met het oog op de play-offs. Vertonghen mist de eerste wedstrijd ook vanwege een schorsing. Ajax zal dus Colin of Kuffour in het centrum op moeten stellen.

Waar het mij eigenlijk om gaat is de vraag of we Vermaelen niet eens serieus ter discussie moeten stellen. Die jongen is ieder seizoen gemiddeld drie maanden geblesseerd. Bovendien (en hier heb ik het met Bert al eerder over gehad) valt hij vanwege een aantal gebreken (wendbaarheid, topsnelheid, lopende duels, uitstappen naar de zijkant, spel tegen kruisende spitsen) vrij moeilijk in te passen in de ploeg en lijkt het me sowieso dat je de verdediging eerder op andere spelers moet afstemmen dan op Vermaelen. Ik denk en hoop dus dat dit wellicht wat ogen opent bij Ajax, waardoor men naast een vervanger voor Heitinga ook nog op zoek gaat naar een centrumverdediger die ook als linksback uit de voeten kan.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 12:18
Colin is teruggezet naar het tweede elftal door wonderdokter Koster.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 29 apr 2008 13:09
Citaat:
Colin is teruggezet naar het tweede elftal door wonderdokter Koster.
Ja die Koster heeft af en toe van die goede momenten. Emanuelson linksback lijkt mij toch erg gevaarlijk tegen een ploeg als Heerenveen maar het is wel de enige optie voor Ajax. Misschien zou Koster Lindgren op links kunnen zetten die vertrouw ik sowiezo meer dan Emanuelson.

OnTopic: Ik vind het erg raar dat Colin een boete krijgt en word terug gezet naar Jong Ajax. Wie heeft dat bedacht, Koster? Ik vond wat Colin zei niet erg slim maar niet beledigend tegen iemand ofzo. Hij zegt dat Koster hem niet goed aanvoelt maar ja soms heb je dat tussen een speler en een trainer.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 13:17
Citaat:
Waar het mij eigenlijk om gaat is de vraag of we Vermaelen niet eens serieus ter discussie moeten stellen. Die jongen is ieder seizoen gemiddeld drie maanden geblesseerd.

Misschien moeten de verdedigers eens wat andere training krijgen. Heitinga, Grygera, Stam, Van der Wiel, Chivu....ze hebben/hadden allemaal last van blessures. Verder vind ik dat Vermaelen zich nog goed ontwikkeld. Ik wil hem eerst nog onder Van Basten zien. Misschien dat hij hem nog iets kan bijbrengen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 13:20
Ik vind Vermaelen sowieso wel een bruikbare verdediger voor Ajax hoor. En een degelijke verdedigende organisatie zou hem goed doen. Want vooral voor hem is het natuurlijk dramatisch om in de huidige chaos te spelen. Dat kan die jongen niet echt bijhouden.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 29 apr 2008 13:21
Op dit moment zie ik sowiezo graag een linksback komen aangezien Ajax nu geen geschikte linksback heeft. Dan heeft Ajax meteen ook Vertonghen en Vermaelen als linkercentrale verdedigers en maakt het niet echt uit of Vermaelen af en toe een blessure heeft. Net als v.d. Wiel moet Vermaelen zich nu richten op het fit worden voor volgend seizoen zodat ze dan geen blessures meer oplopen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 13:25
Ik vind Vertonghen anders overtuigender als linsback dan als linker centrale verdediger. In het centrum is hij kwetsbaarder vanwege z'n geringe kopkracht, matig rechter been en doordat hij positioneel toch wel wat moeite heeft met de ruimte tussen hem en de linksback.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 29 apr 2008 14:23
Citaat:
Ik vind Vertonghen anders overtuigender als linsback dan als linker centrale verdediger. In het centrum is hij kwetsbaarder vanwege z'n geringe kopkracht, matig rechter been en doordat hij positioneel toch wel wat moeite heeft met de ruimte tussen hem en de linksback.
Hij is pas 21 en kan dat soort dingen nog wel aan leren. Zeker zijn kopkracht moet te verbeteren zijn gezien zijn fysieke kracht en lengte. Als linkback mist hij ook weer bepaalde kwaliteiten, hij zal denk ik het beste als verdedigende middenvelder kunnen spelen maar met Lindgren en Gabri heeft Ajax die posities al vervuld.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 apr 2008 12:34
Laat ik het zo stellen: ik vind het een linker verdediger(dus meer naar de as toe: bijv. een 3-mans verdediging). Net als Vertonghen, alleen die heeft meer de mogelijkheden om vooruit te denken(dus als 4 of als 6). Dus geen back, maar linkerverdediger.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 2 mei 2008 14:18
Citaat:
Vermaelen blijft ook in return aan de kant
02/05/2008 14:32
bron: vi.nl

Ook de return tegen SC Heerenveen gaat aan Thomas Vermaelen voorbij. Ajax-trainer Adrie Koster rekent maandag evenmin op Edgar Davids.

Vermaelen werkt aan het herstel van een liesblessure die hem de laatste weken aan de kant houdt. Hoewel trainer Adrie Koster een verbetering ziet bij de Belgische verdediger, komt de wedstrijd maandag tegen SC Heerenveen te vroeg.

Koster kan maandag in Amsterdam in het vervolg van de play-offs voor een Champions League-startbewijs wel weer een beroep doen op Jan Vertonghen. De linkspoot moest donderdag de eerste ontmoeting met de Friezen laten schieten vanwege een schorsing.

Over de liesblessure van Edgar Davids krijgt Koster snel meer zekerheid. 'Zaterdag wordt er een MRI-scan gemaakt. Het is beter om minstens 24 uur na de blessure te wachten, omdat je dan een beter beeld krijgt van de kwetsuur. Maar ik ga er niet van uit dat Edgar de wedstrijd van maandag haalt', aldus de coach.


Laten we hopen dat Davids en Vermaelen er tegen FC Twente weer bij zijn want dan is iedereen fit nodig.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 16:13
Is hij linker centrale verdediger(3-manslinie), libero of mandekker in de as? Ik vind hem een linker centrale verdediger, omdat ik vind dat daar de minste minnen komen te staan. Hij is niet snel, maar hij kan ze laten komen. En voor de sprintduels tegen snelle buiitenspelers niet geschikt, dus moet hij er kort opzitten en rugdekking vanuit de as worden gegeven zodat die goede passlijn wordt afgeschermd. Maar hoeveel goede buitenspelers zijn er nou?
El Chcharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 16:17
Lens, Sulejmani, Lamah, Beerens, Elia, Amrabat en volgend jaar wss Manco. Dan heb je veel goede talentvolle (buiten)spelers en daar kan Vermaelen niet tegen opnemen qua snelheid.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 16:28
Citaat:
Lens, Sulejmani, Lamah, Beerens, Elia, Amrabat en volgend jaar wss Manco. Dan heb je veel goede talentvolle (buiten)spelers en daar kan Vermaelen niet tegen opnemen qua snelheid.


Ten eerste zijn dat binnenspelers en geenm buitenspelers. Ten tweede kan hij uitstekend de lijn naar de goal verdedigen, hij laat ze komen en grijpt goed getimed in. Dus ik denk dat hij ze wel kan dekken. En die passlijn in de lijn achter de verdediging is gevaarlijk, maar daar heb je dan een libero voor nodig. Ook als die gaat zwerven neemt de libero de man over.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.531 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Nog actieve Godenzonen » Thomas Vermaelen
Ga
Zoeken: