Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Overig Nederlands voetbal » De Voetbalwet
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De Voetbalwet
Maker: 343Bekeken: 3464
Status: InactiefBerichten: 24
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 maa 2009 19:03
Citaat:
Roep om voetbalwet eindelijk gehoord

Bron: Nu.nl

In navolging van onder meer Engeland beschikt Nederland binnenkort over een 'voetbalwet', waardoor hooligans hard kunnen worden aangepakt.

In de Tweede Kamer, waar woensdag werd gedebatteerd over de laatste details, is brede steun voor invoering.

De voetbalwet maakt deel uit van de evenementenwet, die burgemeesters en justitie meer armslag geeft om preventief in te grijpen.

De clubs en voetbalbond KNVB hebben de politiek de afgelopen jaren gesmeekt om zo'n wet. ''Ik ben ontzettend blij'', zegt Ger van Os, voorzitter van de supportersvereniging van PSV.

Nancy

De eerste initiatieven voor een meldplicht voor voetbalhooligans werden jaren geleden al genomen.

De regering stelde zich echter lange tijd terughoudend op. In 2007 presenteerden de politieke partijen PvdA, CDA en VVD een eigen initiatiefwet om het geweld van hooligans tegen te gaan.

Dit voorstel kwam enkele maanden nadat aanhangers van Feyenoord voor grote ongeregeldheden hadden gezorgd rondom de UEFA Cup-wedstrijd in en tegen Nancy.

Kwaadwillenden

Van Os, destijds ook actief voor de overkoepelende supportersorganisaties, zegt: ''Het heeft ons zeker vijf jaar beziggehouden. Ik weet bijna zeker dat alle echte fans er blij mee zijn."

"Vooral de meldingsplicht voor de kwaadwillenden is van groot belang. Daardoor kan het vervoer naar de uitwedstrijden van de 99 procent die alleen maar goede bedoelingen heeft straks veel soepeler verlopen.''

Hulp

Feyenoord smeekte na de gewelddadige rellen in Frankrijk om hulp van de politiek. ''Als we in Nederland een voetbalwet hadden gehad, hadden deze vandalen onze uitwedstrijd in Nancy nooit kunnen bezoeken'', verzuchtte directielid Onno Jacobs na de desastreuze novemberavond in Nancy.

Feyenoord plaatste enkele dagen later een paginagrote advertentie in de krant, met de tekst 'Tegen geweld. A.u.b., een voetbalwet'.

De oproep werd ondertekend door onder anderen de politici Wouter Bos en Jan Marijnissen, de selectie van Feyenoord en de toenmalige bondscoach Marco van Basten.

KNVB

De KNVB pleit al jaren voor het invoeren van een pakket maatregelen om geweld in en rond de stadions aan te pakken.

''Ons rechtssysteem is op dit moment niet toereikend om voetbalvandalen snel en goed aan te pakken'', zei directeur betaald voetbal Henk Kesler in 2005, kort na ongeregeldheden rondom de wedstrijd Feyenoord-Ajax.

Het kabinet besloot de initiatiefwet van PvdA, CDA en VVD vorig jaar grotendeels over te nemen.

Engeland

De voetbalclubs in Nederland hebben zelf al maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo neemt Ajax geen supporters mee naar ADO Den Haag en Feyenoord. Fans van die clubs zijn voorlopig ook niet welkom in de Amsterdam Arena.

In Engeland is de voetbalwet al langer van kracht. Voor vergrijpen als bijvoorbeeld het gooien van een voorwerp op het veld wordt vrijwel direct een celstraf gegeven. Ongeregeldheden bij wedstrijden in Engeland vinden nauwelijks meer plaats.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 11 maa 2009 19:06
Grr.... Je bent me voor Toby <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Hehe eindelijk komt dit ervan.. Ben hier groot voorstander van, het werk dat blijkt wel in Engeland..
Hopelijk kunnen onze supporters dan weer snel naar Den Haag of Rotterdam.

Verder lijkt het stuk verdacht veel op dat wat op sportwereld.nl staat.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 maa 2009 19:32
<img src='smilies/icon_twisted.gif' /> <img src='smilies/343.gif' />
Pfff, 5 jaar hebben ze erover gedaan. Nou, ja....beter laat dan nooit.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 14:15
[list">Voetbalwet weer uitgesteld

"Ik schaam me diep voor de politiek in Nederland"

Het is nog maar de vraag of de langverwachte Voetbalwet al bij de start van het nieuwe seizoen in werking treedt. Doordat het nog minimaal een maand duurt voor de wet in de Eerste Kamer behandeld wordt, komt de gewenste ingangsdatum in gevaar.

Dat vrezen de initiatiefnemers van de PvdA en de VVD, die al een jaar buitenspel staan omdat de behandeling in de Eerste Kamer niet opschiet. "Ik schaam me diep voor de politiek in Nederland dat we zo slap en sloom zijn", aldus PvdA-Kamerlid Hans Spekman. "Het voetbalseizoen zit er al op en straks is de wet er bij de ingang van het nieuwe seizoen nog niet. Dit is voor heel veel mensen ontzettend frustrerend."

De wet - die regelt dat hooligans en andere relschoppers harder aangepakt worden en onder meer een meldplicht opgelegd kunnen krijgen - zou gisteren eindelijk in de Eerste Kamer behandeld worden, maar is opnieuw met minimaal een maand uitgesteld. Waarschijnlijk wordt er op dinsdag 29 juni pas over gesproken.

"Als de wet nu behandeld was, hadden we 1 augustus gewoon kunnen halen. Nu zou 1 september misschien net lukken", stelt VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra, die er niet gerust op is. De PvdA vreest echter dat de wet nog verder vooruitgeschoven wordt. "Nu het seizoen is afgelopen, is de urgentie weg. Ik baal dat er iedere keer weer redenen worden gezocht om de wet niet te behandelen", aldus Spekman.

De partijen wijzen met de beschuldigende vinger vooral naar het CDA. Hoewel CDA-Kamerlid Joop Atsma mede-initiatiefnemer is van de wet, heeft de senaatsfractie van de regeringspartij nogal wat bedenkingen. De nieuwe vertraging is ontstaan doordat CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) het advies van de Raad van State met zijn commentaar nog naar de senaat moet sturen.

"Alle excuses om het uit te stellen en te vertragen zijn aangegrepen", constateert VVD'er Zijlstra. "In de tussentijd hebben we al genoeg evenementen gehad waarbij de voetbalwet enorm had geholpen, zoals de strandrellen in Hoek van Holland en de bekerfinale."

Kamerlid Atsma en CDA-senator Dölle vinden de kritiek niet terecht. Zij laten weten er eveneens naar te streven dat de wet bij de aanvang van het nieuwe seizoen van kracht wordt. Volgens hen kan het 'theoretisch heel snel gaan'.

# bron: Telesport

Raad van State heeft moeite met Voetbalwet

De Raad van State is het niet eens met de Voetbalwet die bedoeld is om voetbalvandalen en andere groepen die overlast geven, aan te pakken. Als de wet wordt aangenomen, is het mogelijk om bijvoorbeeld ouders te straffen die hun kinderen tot 12 jaar niet onder controle krijgen. De Raad van State vindt dat te ver gaan, schrijft de Volkskrant. Andere punten in de wet roepen nog te veel vragen op.

De wet is al goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar de Eerste Kamer heeft om advies van de Raad van State gevraagd. Burgemeesters van de grote steden zitten met smart op de wet te wachten.

# bron: Telegraaf[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 16:25
Dan maak je er toch een minimum leeftijd van 16 van?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 20:39
Tja het CDA he.... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Za 22 mei 2010 21:52
Ik kots op de politiek die dit land overal ter wereld belachelijk maakt. Een schande is het !!!!! <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 21:58
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 22:31
Voetbalwet gaat geen reet uitmaken.

Door het truttige gedrag van de corrigerende organen in Nederland blijven de combi's bestaan, daardoor de politiebegeleiding en dat is precies zoals het nu ook al is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 23:45
Dat maakt op zich ook nog niet zoveel uit maar als je zelfs wedstrijden niet met twee supportersgroepen in één stadion kan spelen, dan moet je het ergens herstellen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 mei 2010 20:49
Volgens VI, Derksen, heeft de Raad van State de voetbalwet afgekeurd. Dus geen voetbalwet.

Prima, toch? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Fenix


Geregistreerd: 12-10-2009
Forum berichten: 240
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Ma 24 mei 2010 21:02
Echt onbegrijpelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 mei 2010 21:59
Citaat:
Volgens VI, Derksen, heeft de Raad van State de voetbalwet afgekeurd. Dus geen voetbalwet.

Prima, toch? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


Het ergste vind ik nog dat het helemaal niet langs de raad van Staten had gemoeten, maar het CDA wilde dat perse. Elke manier vinden om de zaak te traineren.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 24 mei 2010 22:02
Het is gewoon diep en diep triest als dit waar blijkt te zijn. Weer helemaal terug bij af door dat gedraaikont.. Hopelijk krijgt een nieuw kabinet hem er wel eens eindelijk door.
Door dit nieuws nemen onze WK-kansen(organisatie) weer af.. Als, deze er dan al waren natuurlijk
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 jun 2010 23:14
[list">'Voetbalwet' lijkt het te halen

De zogenoemde 'voetbalwet', die vandalisme en ernstige overlast bij allerlei evenementen moet tegengaan, lijkt het te gaan halen in de Eerste Kamer.

De VVD en de PvdA zijn voor, het CDA is niet afwijzend. Volgende week dinsdag wordt er gestemd, maar minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken, Justitie) zag het dinsdagavond tijdens de behandeling in de senaat al positief in. Hij hoopt dat de wet per 1 oktober van dit jaar in werking kan treden.

De SP speelt met de gedachte de voetbalwet het voordeel van de twijfel te gunnen, maar moet net als onder meer D66 en SGP eerst nog eens stevig praten met de eigen fractie.

Gebakkelei

Over de wet, die vorig jaar door de Tweede Kamer werd aangenomen, wordt al jaren gebakkeleid. De een vindt de wet niet ver genoeg gaan en dus niet zinvol, de ander vindt de wet weer te ver gaan. Er zijn zorgen over de privacy. De nieuwe wet geeft onder meer burgemeesters extra bevoegdheden om preventief in te grijpen. Zij mogen straks een gebiedsverbod, een samenscholingsverbod, een meldplicht en een contactverbod opleggen.

Geen blanco cheque

De minister stelde dat de wet 'geen blanco cheque' voor burgemeesters zal betekenen. Hij wil samen met de Vereniging Nederlandse gemeenten ook een circulaire met richtlijnen opstellen. De KNVB ziet de wet graag komen. ''De bond heeft nog wel nadere wensen, maar wil het betere niet de vijand laten zijn van het goede'', aldus Hirsch Ballin.

# bron: Nu.nl[/list">
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 29 jun 2010 23:20
Dat werd verdorie eens tijd...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 16:16
Toch bevalt me dit niet:

Over de wet, die vorig jaar door de Tweede Kamer werd aangenomen, wordt al jaren gebakkeleid. De een vindt de wet niet ver genoeg gaan en dus niet zinvol, de ander vindt de wet weer te ver gaan. Er zijn zorgen over de privacy. De nieuwe wet geeft onder meer burgemeesters extra bevoegdheden om preventief in te grijpen. Zij mogen straks een gebiedsverbod, een samenscholingsverbod, een meldplicht en een contactverbod opleggen.

Dan krijg je weer overbezorgde burgervaders die overal meteen hun te rigoreus ingrijpen en daar zijn we de laatste jaren al vaak genoeg de dupe van geweest. Aanpakken van het tuig had er i.m.o. meer in kunnen terugkomen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 16:34
Opinie: 'De voetbalwet is niet streng genoeg en zal het geweld niet beteugelen'.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 18:35
My thoughts exactly toen ik dat ding doorlas, druppel op de gloeiende plaat en het stelt vooral burgemeesters in straat ridicule noodverordening te stellen. Met de laatste bekerwedstrijden was er een alcoholverbod waar zelfs high class restaurants zich aan moesten houden. Dan schiet je je doel voorbij.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 jul 2010 16:39
[list">Senaat stemt in met Voetbalwet

Burgemeesters krijgen komend voetbalseizoen meer middelen om rellen rond voetbalwedstrijden voor te zijn. Een meerderheid van VVD, CDA, PvdA, SP, SGP en fractie-Yildrim in de Eerste Kamer stemde dinsdag in met de zogeheten Voetbalwet, die vandalisme en ernstige overlast bij allerlei evenementen moet tegengaan.

De nieuwe wet geeft burgemeesters extra bevoegdheden om preventief in te grijpen. Zij mogen straks een gebiedsverbod, een samenscholingsverbod, een meldplicht en een contactverbod opleggen. Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken, Justitie) zei vorige week bij de behandeling in de Eerste Kamer te hopen dat de wet per 1 oktober van dit jaar in werking kan treden. Vorig jaar ging de Tweede Kamer al akkoord.

Tevreden

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters is tevreden met de Voetbalwet. ''Het is een welkome aanvulling op de bevoegdheden'', aldus directeur Ruud van Bennekom van het genootschap dinsdag. Hij wil nog wel even de praktijk afwachten. ''Een meldplicht is lastig bij bijvoorbeeld supporters van een voetbalclub die in een andere gemeente wonen.'' Over twee jaar is er een evaluatie en dan moet blijken of de nieuw aangenomen wet ook in de praktijk goed werkt.

Ingenomen

De Raad van Korpschefs is ingenomen met de Voetbalwet. De wet gaat weliswaar lang niet zo ver als die in Groot-Brittannië, maar de politiebazen verwachten een positief effect op de bestrijding van relschoppers bij voetbalwedstrijden en andere grootschalige evenementen.

''De wet gaat ons absoluut helpen bij de aanpak van voetbalgeweld en ernstige overlast'', aldus een woordvoerder van de raad dinsdag.

Verwachtingen

De raad waarschuwt niettemin voor al te hooggespannen verwachtingen. Ook moet nog nader onderzocht worden wat er ''in de uitvoeringspraktijk'' op de politie afkomt, omdat de handhaving van de wet nogal wat voeten in de aarde heeft. ''We zullen moeten bekijken hoe wat met elkaar het beste en zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren'', aldus de woordvoerder.
© ANP

# bron: Nu.nl[/list">
Hangjas


Geregistreerd: 17-01-2009
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 16:37
Hallo Allemaal,

Het klinkt misschien raar maar ik moet voor een mondeling houden voor het vak Nederlands.
Nu gaat mijn artikel over Hoe Engeland zijn hooligans overwon.
Het gaat ook over de voetbalwet.
En nu is mijn vraag aan jullie:
Wat zijn redenen dat de voetbalwet er moet komen?
En is het ook echt zinvol? Gaat het Hooliganisme daardoor ophouden of wordt het verminderd?
Ook hoor ik graag tegenargumenten vanwege het feit dat ik me daar dan ook op kan voorbereiden.
Ik hoor het graag.
Groeten, Hangjas.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 19:25
Als je opzoekt wat de Voetbalwet precies inhoudt, dan kan je zelf de gevolgen wel bedenken. Ik zou zeggen, zoek eens op Wikipedia, bij voorkeur de Engelse. Dan zal je heel veel info vinden.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 10 okt 2010 22:57
Doe je huiswerk lekker zelf.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 18:14
[list">Tweede Kamer wil af van clubcard

De regering moet met de KNVB en de clubs in het betaald voetbal gaan overleggen over het afschaffen van de clubcard. De komst van de Voetbalwet, waardoor hooligans hard kunnen worden aangepakt, heeft de clubcard overbodig gemaakt, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Het parlement schaarde zich dinsdag achter een motie met deze strekking van PVV'er Richard de Mos. De clubcard maakt het bezoeken van een voetbalwedstrijd nu vaak onmogelijk voor 'de vele welwillende voetbalsupporters', omdat zij niet in het bezit zijn van zo'n kaart.

# bron: Nu.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 27 jan 2011 17:01
'Schaf combiregeling betaald voetbal af'

DEN HAAG - Er moet een eind komen aan de zogenoemde combiregeling, die voorziet in een kaartje voor een uitwedstrijd voetbal plus gezamenlijk vervoer van de fans. Dat vindt Richard de Mos van de PVV.
Nu de Voetbalwet er is, kan die zich mooi bewijzen, aldus de parlementariër. Hij heeft er vragen over gesteld aan het kabinet.

De Mos vindt het tijd om 'welwillende supporters te bevrijden van dit veevervoer', lichtte hij donderdag toe. Een mens moet toch op eigen houtje naar een uitwedstrijd kunnen en na afloop in die andere stad nog een terrasje kunnen pakken, overweegt De Mos.

Engeland

Dankzij de Voetbalwet kunnen raddraaiers nu immers worden aangepakt met stadionverboden, een meldingsplicht en andere sancties. ,,Ik kom vaak in Engeland; daar werkt dat prima'', aldus De Mos. ,,Daar lopen de aanhangers van de verschillende clubs gewoon door elkaar en wedden ze onderling over de uitslag. Zo hoort het ook te zijn.''

Duur
Op het ogenblik blijven voetballiefhebbers nu juist vaak thuis wegens de combiregeling, beweert De Mos ,,Ze is ook relatief duur. Dit leidt tot lege uitvakken in de stadions, terwijl de clubs, spelers en supporters juist graag volle stadions zien. Bovendien is het goed voor de lokale economie als supporters op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden kunnen en van een uitwedstrijd een leuk weekendje weg kunnen maken", aldus De Mos

Bron: Ad.nl
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.435 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.457.708 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Overig Nederlands voetbal » De Voetbalwet
Ga
Zoeken: