Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » FC Limburg?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: FC Limburg?
Maker: 343Bekeken: 1419
Status: InactiefBerichten: 15
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 maa 2009 13:38
Citaat:
Fusieclub in Zuid-Limburg vindt geen grote sponsor

Bron: Sportweek

De fusieclub in Zuid-Limburg heeft geen grote sponsor kunnen vinden. Woordvoerder Arie de Zeeuw van de stuurgroep Topvoetbal in Limburg bevestigde dat tegen L1. Hierdoor zal de nieuwe club, die zal ontstaan uit een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard, volgend jaar gaan werken met een van de lagere begrotingen in de eredivisie.

Momenteel is de stuurgroep bezig met het businessplan, dat later deze week gepresenteerd wordt. Op basis daarvan moeten twee Roda-stichtingen hun ja-woord geven voor de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard.

Tevens meldt L1 dat de beoogde fusieclub in de eerste twee jaar een verlies zal accepteren van 3 miljoen euro. Dit om de begroting enigszins op peil te houden. De stuurgroep verwacht 11 miljoen euro op te halen, hetgeen aanzienlijk minder is dan verwacht.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 maa 2009 15:46
Veel sponsors stoppen ook als het een fusieclub wordt. DSM springt niet in, tenminste niet met zoveel geld zover ik het hoor.

fusieclub zal er wel komen, naar verwachting. Bestuur toevallig even weg op vakantie.... lijkt geen toeval.
Donderdag meer nieuws hierover. Hoor ik hier allemaal in de wandelgangen. .... Plus wat dingen die ik hier maar achterwege laat.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 maa 2009 15:58
FC Limburg kan me niet boeien. Roda en Fortuna weg? Nja, als Limburger zal ik er niet om rouwen. Geen uitstraling, geen binding. Vreemdelingenlegioen van hier tot Tokyo in Kerkrade en ondermaatse amateurs in Sittard. Ach ach...het enige jammere zou de verdwenen historie zijn.

Zolang MVV maar overeind blijft vind ik het prima <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 maa 2009 12:09
Citaat:
'Naam fusieclub Sporting Limburg'

Bron: De Telegraaf

Sporting Limburg wordt mogelijk de naam van de nieuwe fusieclub in Limburg. Volgens Dagblad de Limburger is ook een akkoord over het nieuwe shirt in de maak.

De shirts van de nieuwe voetbalclub zou geelblauw verticaal gestreept moeten worden. Ook een volledig geel shirt is een optie. Ook het wapen van de provincie mogelijk een plekje krijgen op het tenue.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 23 maa 2009 15:49
Ik begrijp best dat de diehard fans het jammer vinden als hun club verdwijnt maar de meeste fans zijn toch wat meer prestatie gericht. Ik denk dus dat Sporing Limburg in lange termijn veel meer goeds te bieden heeft dan Fortuna en Roda nu.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 maa 2009 20:27
Citaat:
Over gedrochten en misplaatste emotie

Ik ben een import-Ajacied. Zo’n supporter die door iets te enthousiaste capuchon-tifosi al snel voor ‘boer’ of iets dergelijks uitgemaakt zou worden. Dat boeit mij niet zo gek veel. Ik heb Ajax in mijn hart zitten en als iemand daar een mening over heeft dan gaan ze maar lekker hun goddelijke gang. Zoals ik al zei ben ik dus een import. Ik ben geboren in het zuiden van Limburg en dat levert meestal flauwe grapjes over zachte g’s en afsplitsingen naar Duitsland op in de Randstad. De zachte g is me in mijn schooltijd wel afgeleerd, dus ik ben in ieder geval niet meer als Limburger te herkennen aan mijn tongval. Nu heb ik echter een nieuw probleem. Algemeen beschaafd Nederlands spreken in de regio Rotterdam is wellicht nog erger dan met een zachte g praten. Ik ben eens naar een interland in De Kuip geweest en aangezien ik een mooie Arena-seizoenskaart had wandelde ik netjes naar het stoeltje dat op mijn kaartje stond. Dat was dus heel dom van mij, ‘of ik soms uit Amsterdam kom of zau’, puur en alleen omdat ik naar de stoel op mijn kaartje toeging. Het is blijkbaar in de Kuip altijd anarchie en vechten voor je plaats. Weet ik dat ook weer, check. Laatste interland ooit daar gezien, check.



Hoe ik erbij kwam om over mijn afkomst te schrijven? Vanochtend zette ik mijn internet aan en zag dat een overenthousiaste PSV-supporter een actie wilde aankondigen voor een loterij voor Fortuna Sittard op een Ajax-forum. Ik weet, die zin klinkt als het begin van een flauwe mop, maar het is echt waar. De gehele dag speelde dat gegeven door mijn hoofd en ik weet niet waarom, maar het irriteerde me. De Trots op Fortuna loterij, zoals hij ietwat populistisch heet, heeft de medewerking gekregen van allerlei ex-spelers van die Limburgse formatie. Ik heb nooit iets met die club gehad. Komende uit Limburg heb ik altijd veel meer sympathie gehad voor MVV uit Maastricht. De logica daarvan ontsnapte me heel lang, maar inmiddels weet ik het. Ik ben geboren in Geleen. Fortuna Sittard is een fusieclub. Niets meer en niets minder. Een ordinaire combinatie van het mooie traditionele Fortuna ’54 en Sittardia. De ironie dat nu fans van díe club tegen een fusie zijn met een ándere fusieclub, het zo mogelijk nog lelijkere Roda JC uit Kerkrade, brengt echt wel een glimlach op mijn gezicht. Het enige waarvoor ik vrees is dat men bij MVV bezwijkt voor de lokroep van dit wanstaltige fusiemonster en zich er bij aan zal sluiten.

MVV is samen met VVV uit Venlo de echte traditionele Limburgse voetbalgeschiedenis. Dát zijn de echte bolwerken, niet de samengeraapte brij die samen FC Limburg of hoe dat ook moet gaan heten zullen gaan vormen. Ik zal eerlijk zijn, als MVV mee gaat doen aan deze gekkigheid dan zal mijn hart toch wel een beetje bloeden. Misschien is dan een volledige teloorgang nog mooier dan een fusie. De theorie dat het dan ‘toch een stukje van jou is’ gaat wat mij betreft niet op. Alles of niets, olé olé. Als ik echter de cijfers in het recent gepubliceerde onderzoek over de Eerste Divisie moet geloven is MVV bij lange na niet een van de ploegen die er het slechtst voor staat. Het moet allemaal weer een beetje op de rit komen, want ook bij Us MVV’ke lagen ze bijna aan de geeuwhonger. Ik zie echter in MVV nog steeds het team om eens weer een stabiele Eredivisieploeg te worden. Misschien is dat mijn sentimentele voetbalhart, maar dat hoop ik echt.

En dan moet ik toch weer denken aan die fans in Kirchroa en Zitterd. Ik wens ze het allerbeste en gun ze echt wel gewoon hun eigen club, maar hoop tevens dat ze de realiteit niet uit het oog verliezen. Een stem tegen een fusieclub is een stem tegen de club waar je zo hartstochtelijk supporter van bent.

Misschien zou ik dat ook wel niet willen zien eigenlijk.


http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum23/1265.php

Prachtig geschreven! vervang Geleen door Linne en streep het stukje over de Kuip weg en het slaat op mij! :Inlove:
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 23 maa 2009 20:47
Geweldige Column trouwens... Tja het is ook niet meer dan logisch want 38 BVO's in Nederland is gewoon teveel, je ziet dit al in de jeugdopleiding. Hoeveel eerste divisieclubs kunnen dit niet meer aan en zoeken samen werking met een eredivisieclub;
Telstar/Az, Heracles/Twente, AGOVV/ Vitesse, PSV/ FC Eindhoven. En er zullen er vast nog wel meer zijn.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 09:31
Het gaat niet door! <img src='smilies/lol.gif' /> (Bron: nos nieuws)
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 09:51
Gaat inderdaad niet door! Fantastisch nieuws!!!!

TEGEN HET MODERNE VOETBAL!!!!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 12:28
Wat heeft dit met het moderne voetbal te maken? Roda en Fortuna zijn allebei ontstaan uit fusies van het über ouderwetse voetbal.

Maar goed, dit betekent dus dat Fortuna kopje onder gaat. Roda zal wel degraderen en op de langere termijn hetzelfde lot tegemoet gaan.
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Do 9 apr 2009 12:59
Inderdaad, ik kijk elke keer weer met verbazing als ik die supporters van deze 2 clubs hoor. Liever fiat als samen met hun. Het zijn al fusieclubs, maar dat weten die supporters volgens mij niet eens. Fortuna zal inderdaad wel verdwijnen en als Roda dit jaar degradeert zal het ook niet lang goed gaan met Roda.
AJAX34


Geregistreerd: 24-10-2008
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 6
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 13:12
FC Limburg komt een beetje laat,

een paar jaar geleden hadden ze al samen moeten gaan( rjc ,fsc en mvv)
want toen stonden grote sponsors in de "rij"
en hadden ze nu kunnen meedoen met de top 5 op het hoogste niveau.
was ook beter geweest voor het nederlandse voetbal
maar ja in limburg gaan veel mensen liever naar hun eigen cluppie kijken in de laagste divisie

succes
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 13:13
Jij ook succes, AJAX34! Welkom! <img src='smilies/343.gif' /> <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 13:26
Precies, liever kijken naar je cluppie op een lager niveau dan zwichten voor een paar aardappels die menen dat een fusie zonder basis erdoorheen gedrukt kan worden.

De supporters hebben 0 inspraak gehad. Ze hebben een presentatie gehad waar de honden geen brood van lusten. Plannen die luchtbellen zijn en waarvan de supporters ook aangegeven hebben dat dit luchtbellen zijn.

Werd allemaal niet naar geluisterd, maar uiteindelijk komt toch alles uit.
Hulde voor de supporters die hier veel tijd en energie ingestoken hebben om aan te tonen dat het een farce is geweest.

RvC aftreden, alles weg en opnieuw beginnen.
Hopelijk voor hun op ere divisie niveau... En ook anders komen ze er wel overheen.
FSC weet ik niet, dat wordt een ander verhaal. Zij zitten al langer tegen een hoge schuld aan te kijken. Roda was tot voor kort een gezonde club. Deze fusie praatjes hebben ze een stuk verder het slop ingeduwd.

So what dat het nu ook al fusieclubs zijn, dat is het verleden. maar onderhand zijn het eigen clubs, met een eigen identiteit en achterban.

Roda heeft evenveel bestaansrecht als een Volendam, Graafschap, Sparta, etc.


TEGEN HET MODERNE VOETBAL. Hiermee bedoel ik dat geld en commercie regeert en bepaalt. En dat is niet mijn voetbal.
3 strepen op een shirt, 40 selectiespelers waarvan 1 uit eigen land, red bull salzburg.... noem het maar op.


Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 apr 2009 18:38
Welke supporters zijn dat op die foto, Mike?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 9 apr 2009 19:28
Ik kan het wel begrijpen dat die fusie niet meer doorgaat.. Het was tenslotte al gebouwt op drijfzand van als dit als dat.. Ik had van het begin al door dat het geen waterdicht plan was. Wel zonde voor de regio want over 5-10 jaar zijn er mss wel geen profvoetbalclubs in zuid-limburg meer. Die fusie is er ook een jaar of 5 te laat doorgedrukt...

Zo blijkt maar eens als er een fusie moet plaatsvinden dan moet het eerst waterdicht geregeld zijn anders gaat dit niet door. Jammer maar het zei zo..
Ik kan de supporters wel begrijpen, je gaat tenslotte toch samen met een rivaal.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.998.597 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » FC Limburg?
Ga
Zoeken: