Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » NAC Breda - Ajax Amsterdam
Ga
Zoeken:

Onderwerp: NAC Breda - Ajax Amsterdam
Maker: El ChícharitoBekeken: 12099
Status: InactiefBerichten: 115
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Robbin-R


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 147
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Heesch
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 16:34
Heb de wedstrijd niet gezien, maar las net effe snel op vi.nl

Citaat:


[size=59">22/03/2009 16:25[/size">

Ajax heeft zich goed herpakt van de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi door Olympique Marseille. NAC Breda werd in het Rat Verlegh stadion naar een 0-3 nederlaag gespeeld.

NAC Breda begon het thuisduel met Ajax fel en creëerde enkele kansen. Kees Kwakman kopte goed maar zag Kenneth Vermeer uitstekend redding brengen, niet veel later raakte Patrick Zwaanswijk met een boogbal buiten bereik van Vermeer de paal.

Nadat de thuisploeg was uitgeraasd kwam Ajax onder de druk uit en nam onder leiding van Ismail Aissati de controle op de wedstrijd over. Het resulteerde na 35 minuten in een treffer van Thomas Vermaelen. Urby Emanuelson nam een korte corner die door Eyong Enoh bij de tweede paal Vermaelen bereikte.

In de tweede helft probeerde Robert Maaskant met het inbrengen van Matthew Amoah en Tim Gilissen het initiatief te heroveren. In die opzet slaagde hij niet. Ajax liep in de 64ste minuut uit naar 0-2. NAC Breda nam een hoekschop die niets opleverde, de omschakeling bij de Amsterdammers was prima en Aissati stelde de mee opgekomen Gregory van der Wiel in staat de marge te vergroten.

Het was het sein voor NAC om te proberen de ploeg van Marco van Basten nog meer onder druk te zetten. Nourdin Boukhari kwam net te kort bij een voorzet van Anthony Lurling en Amoah mikte naast. Het offensief was van korte duur. Ajax nam de controle weer over en was gevaarlijk in de omschakeling. Aissati mikte nog naast voordat Luis Suárez drie minuten voor affluiten de 0-3 binnentikte.

Ajax blijft op de derde plaats staan. NAC Breda bezet ondanks het verlies nog steeds de zevende positie.


Doet me toch weer denken aan de afgelopen seizoenen. Zodra de lente komt, begint het bij Ajax te lopen. Jammer, dat er dan altijd zo'n achterstand is op de koploper.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 16:36
Citaat:
Berg heeft nog de 2-1 gescoord maar het mocht niet baten helaas <img src='smilies/icon_sad.gif' />


Lopen we qua doelsaldo toch weer +2 uit op Twente.. Toch iets dan
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 16:40
NAC- Ajax

Ondanks de hele slechte kwaliteit streams, zal ik toch een verslagje posten. Vermaelen was deze wedstrijd weer gewoon aanvoerder in plaats van Suarez.


1e helft
Beiden ploegen begonnen erg fel, ook Ajax zat er met name op het middenveld bovenop. NAC had veel overtredingen nodig, Emanuelson, Vermeer en Sulejmani moesten alle 3 behandeld worden. Oleguer speelde matig geen enkele lange bal kwam aan, en hij was in het begin ook niet scherp. Een slippertje zorgde bijna voor een hele gevaarlijke situatie. Vooral Enoh en Anita zaten er bovenop, Nac kwam niet echt aan voetballen toe. Vd wiel was erg slordig een bal die hij gewoon moest laten gaan (miscommunicatie) met Vermeer kopte hij over de achterlijn. De corner die daarop volgde was erg gevaarlijk Enoh stond op Kwakman (dat zegt genoeg) die bijna inkopte! Emanuelson oogde niet erg scherp dat kwam denk ik ook door zijn blessure; hij kreeg namelijk weer last van zijn nek na een overtreding van een NAC speler. NAC was in de beginfase beter, Ajax kwam er totaal niet aan te pas. Het enige gevaar van Ajax in de eerste 25 minuten was eigenlijk een vrije trap van Suarez die er niet inging. NAC had even later ook een vrije trap die er bijna inging. Boukhari gaf hem voor hij werd teruggekopt richting Zwaanswijk die hem op de paal schoot. Ajax leek daarna wakker te worden, ondanks Vd wiel die nog erg slordig speelde. Hij leverde bijna alle ballen in en liet zich makkelijk aftroeven in de duels. Wel gaf hij een panklare voorzet op Sulejmani die niets kon met een vrije kopkans. Gelukkig kwam Ajax in de 35e minuut toch op voorsprong door een kort genomen corner die netjes ingekopt werd door Vermaelen. Aisatti is vandaag weer prima bezig met zijn loopacties en zijn prima passings. Hij is continue aanspeelbaar.

Het kan zijn dat ik dingen niet heb gezien in de eerste helft, maar de stream waarop ik keek was enorm slecht.

2e helft
De 2e helft was eigenlijk helemaal voor Ajax ik heb een aantal hele positieve dingen gezien. Ik begin maar met Vd Wiel die de tweede helft veel beter speelde dan de eerste. Aan de zijlijn werden er af en toe prachtige driehoekjes gemaakt (aan beide kanten). Aisatti, Emanuelson en Sulejmani tikten NAC soms helemaal weg. NAC kwam in de tweede helft totaal niet aan voetballen toe, dat kwam ook omdat Ajax absoluut geen ruimte gaf om te voetballen. Vd wiel was nadrukkelijk aanwezig in het begin van de tweede helft, hij kwam regelmatig op alleen waren zijn voorzetten zeer matig. Aisatti lijkt toch echt de onbrekende factor te zijn in dit Ajax, doodzonde dat hij zo’n langdurige blessure had. Hij wilde echt elke bal hebben, en wanneer hij hem afspeelde liep hij zich direct weer vrij, een genot om naar te kijken. Na 1 van de vele prima acties gaf Aisatti hem op het juiste moment af en zorgde Vd Wiel voor de 0-2. Dit was helemaal de ommekeer van het slechte optreden van Gregory , even later voorkwam hij de 1-2 door net iets feller te zijn dan een NAC-aanvaller. Amoah had ook bijna de 1-2 op zijn schoen door (slecht) uitkomen van Vermeer, het scheelde niet veel. Enoh vocht weer voor elke bal, wat is dat toch mooi om te zien. Wanneer hij de bal terugveroverd wordt het bijna altijd gelijk gevaarlijk, meestal geeft hij hem dan gelijk af waardoor er veel ruimte ontstaat. Vermaelen speelde een verdienstelijke wedstrijd, hij was heel sterk bezig achterin. Na een klutsituatie die ontstond bij een corner zorgde hij bijna voor zijn tweede treffer. Wielaert zorgde af en toe voor uitstekende rugdekking wat vooral in de eerste helft broodnodig was. In de 86e minuut viel dan toch de 0-3 na een prima aanname/actie van Suarez . Hij gaf hem mee in de loop van Enoh die Emanuelson bediende. Urby kopte hem in, de bal ging er eigenlijk al in maar Suarez gaf toch nog even dat laatste tikje. Eindstand 0-3!

Ik vond NAC trouwens vrij onsportief er was wel drie keer een situatie waarin ze gewoon door voetbalde terwijl er een ajacied geblesseerd op de grond lag.

Ajax speelde vandaag een lekkere wedstrijd (met name de 2e helft), ze hebben de lijn na afgelopen woensdag goed doorgetrokken. Wanneer Ajax op deze manier het seizoen uitspeelt heb ik veel vertrouwen in die 2e plaats!

DEZE OVERWINNING WAS VOOR AD !

De cijfers

Citaat:

Kenneth Vermeer: 6.5

Thomas Vermaelen: 7.5
Oleguer: 6
Robbie Wielaert: 7
Gregory van der Wiel: 6

Vurnon Anita: 6.5
Ismail Aissati: 8
Eyong Enoh: 7

Urby Emanuelson: 6
Luis Suarez: 7
Miralem Sulejmani: 5.5

Leonardo:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 17:01
De loftrompet zal luid schallen voor Ismaïl Aissati en dat is zeer terecht, want hij is het absolute Dreh- und Angelpunkt van het zoveelste 'nieuwe' Ajax, maar ook Vurnon Anita verdient een dikke pluim. Zeer taakbewust gespeeld, sober zonder altijd breed en achteruit te gaan, veel intercepties, positioneel sterk en opvallend vaak ook nog eens oog voor de bal vooruit als ie onder druk staat. Alweer een erg knappe wedstrijd van zijn kant.

En verder één van de beste competitiewedstrijden sinds.. Nou ja, lange tijd. Een wedstrijd waarin pure techniek de boventoon voerde. Ik heb iets gezien dat het shirt waard is. Hoe lang dat wel niet geleden is..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 17:53
Ja, inkopen is heel belangrijk. Dit seizoen is half verkloot door de blessure van Aissati. Je begint ook niet aan een auto te sleutelen zonder het juiste gereedschap en onderdelen. En AJAX mist al jaren bepaalde onderdelen om een goed, compleet team te vormen. Dan is het weer goede solide backs, dan weer een spelmaker, dan weer een goede vleugelspeler....of al deze dingen gelijkertijd.

Dit AJAX is weer compleet......en het kan nog veeeeel beter.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 18:37
Gerichte aankopen doen, overbodige krachten verkopen. Verder ook kijken wat er meekan vanuit de jeugd en wat verhuurd moet worden voor die laatste stap te zetten. Iets wat doorselecteren heet en wat Marco heus wel gaat doen. Ik vrees voor de spaanstaligen in ons elftal, die hebben niet veel toekomst meer in ajax-1 (behalve Luis dan).

Ik ben echter nog niet tevreden over ons centraal duo, Wielaert gaf overigens vandaag wle goed rugdekking waar dat nodig was maar Oleguer overtuigd me nog steeds niet echt. Ik verwacht dat hij komend seizoen de concurrentie aan moet gaan met Alderweireld. Over de backs ben ik wel tevreden, vooral Thomas lijkt met de week te groeien in zijn kapiteinsrol de juiste keuze van Marco lijkt me. Vermealen gaat voorop in de strijd en hij lijkt zich net als vd Wiel goed te ontwikkelen op de back positie. Gregory is nog wat te onrustig in balbezit, speelde een slechte eerste helft maar herpakte zich goed in de tweede.

Het middenveld niets dan lof <img src='smilies/worshippy.gif' />. Speelde alle drie weer een puike wedstrijd. Alledrie fel jagend op de bal bij balverlies, dit op een meestal faire manier. Bij balbezit lopen ze constant vrij, alledrie zoeken ze een voetballende oplossing het liefste naar voren.
Wanneer Ismael in balbezit kwam zie je iedereen ook vrij lopen omdat ze weten dat hij zon goede pass in huis heeft. Ook Vurnon heeft dit. Er lijkt met dit middenveld veel meer een eenheid te zijn gesmeedt.
Wat ik van Basten ook hoorde zeggen is de mentaliteit van dit middenveld, dat deze beter is. Dit is erg belangrijk en was misschien ook wel de missing link in dit elftal.

De aanval: Sulejmani wil het wel maar het lukt hem nog niet echt, heeft wel een werklust op dit moment en kaatst ook wel maar richting doel is hij nog ongelukkig, het ontbeerdt hem aan zelfvertrouwen hopelijk vind hij dit terug in de interland week. Emanuelson had vandaag een lekkere wisselwerking met Aisatti dat ging lekker.
Luis speelde ook top, had maar een aandeel in 1 van de goals maar was toch weer erg belangrijk. Luis had constant een dubbele dekking waardoor er ruimte kwam voor andere spelers om belangrijk te zijn.
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 18:47
Nu wil ik toch even zeggen dat ik op het begin al gelijk had ofja deels :
'' Aissati kan en zal het verschil maken '' natuurlijk is het niet alleen Aissati maar deels echt wel <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Ik vond vd Wiel en Urby op het begin heel slecht dat was de 2e helft wel anders <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Frenk


Geregistreerd: 26-02-2009
Forum berichten: 220
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 19:02
Zeer goede wedstrijd van Ajax kant.
De bal heeft Ajax het werk laten doen. De NAC-spelers wisten niet hoe ze het konden veranderen. Aissati uitblinker maar ook een goede aanvallende Enoh.

Oleguer viel vandaag zwaar tegen slechte passes, soms verkeerd te dekken.
Eerste helft was van der Wiel zwak, maar 2e helft heeft hij het super gedaan.
rastoe


Geregistreerd: 28-02-2009
Forum berichten: 335
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 20:35
Wooow Aissati was de man vandaag wat een inzicht heeft deze jongen! :mrgreen:
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 20:59
Enoh, Aisatti, Emanuelson lijkt me een steeds beter middenveld te worden. Met z'n drieen hebben ze alles wat nodig is op een Ajax 4-3-3 middenveld. Als Ajax volgend seizoen iedereen fit houdt dan kunnen ze geweldig gaan spelen. Aisatti speelde prachtig en Enoh was ook echt erg goed, na Aisatti de beste van het veld.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 21:12
John, ik denk dat je dan veel beter Anita op het middenveld kan hebben staan, aangezien hij toch meer verdedigend denkt en ik vind Anita ook over meer duelkracht beschikken dan Emanuelson. Ik acht Emanuelson niet geschikt genoeg op een 3-mansmiddenveld.

Urby staat aan de linkerkant omdat er dan een makkelijke wisselwerking kan zijn met 1 van de middenvelders die dan in zijn ruimte duikt, ook Suarez als centrumspits doet dit regelmatig. Voordeel aan deze speelstijl is dat het moeilijk te verdedigen is. Nadeel is dat je geen aanspeelpunt voorin heb behalve loepnde mensen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 21:16
Citaat:
John, ik denk dat je dan veel beter Anita op het middenveld kan hebben staan, aangezien hij toch meer verdediger denkt en ik vind Anita ook over meer duelkracht beschikken dan Emanuelson.
Anita speelt even goed maar is nog lang niet zo goed als Emanuelson. Ook op het middenveld vind ik Emanuelson veel verder en hij kan zich makkelijk aanpassen. Enoh en Emanuelson hebben beide redelijk wat loopvermogen en doen verdedigend ook mee dus ik zie geen problemen met zo'n middenveld. Daarbij vind ik dat Emanuelson zeker moet spelen hij is een van de beste Ajacieden in deze selectie.
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 21:22
Ik denk dat het opstelling van vandaag misschien wel een van de sterkste opstelling is die mogelijk is met ons huidig selectie. Natuurlijk missen we Gabri, Lindgren en Vertonghen. Ik zou alleen Sulejmani wisselen voor Leo.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 21:28
Citaat:
Ik denk dat het opstelling van vandaag misschien wel een van de sterkste opstelling is die mogelijk is met ons huidig selectie. Natuurlijk missen we Gabri, Lindgren en Vertonghen. Ik zou alleen Sulejmani wisselen voor Leo.


Ik zou hem eerder wisselen voor Cvitanich i.p.v. Leo.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 22 maa 2009 21:29
Verder nog Vertonghen ipv Wielaert/Oleguer en ik ben het er mee eens..

Voorhoede is gewoon Emanuelson-Mickey-Suarez of Mickey-Cvita-Suarez.. Dit hangt een beetje af van de tegenstander.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 maa 2009 14:45
[code">sulejmani 5,5[/code">

Zo laag?

Sulejmani speelde gister best aardig.
Hij was balvast voorin en hij maakte veel ruimte voor suarez en aissati.

Neem bijvoorbeeld de 2-0, Sulejmani liep mee op links en bracht zo ruimte op de rechter kant.

oke, het is nog niet van het niveau Heerenveen, maar daar was hij de man en niemand anders. hier hebben we ook suarez & Aissati..
--

AZ 0-0 --> weer een prut wedstrijd van AZ.
Ze laten de laatste 5 wedstrijden al niks zien!
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.435 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.456.713 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » NAC Breda - Ajax Amsterdam
Ga
Zoeken: