Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » PSV - AJAX
Ga
Zoeken:

Onderwerp: PSV - AJAX
Maker: AnonymousBekeken: 19435
Status: InactiefBerichten: 249
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Jagger


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 3
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 apr 2009 21:41
Ronduit ontluisterend, als je je zo van de mat laat spelen. Na een goed begin was het snel over. Het middenveld werd overlopen en de verdediging was, om met Rik de Saedeleer te spreken, een gatenkaas. Jongens, laten we toch wel wezen; wat voegen spelers als Wielaert en Oleguer nou echt toe? Niets in mijn optiek! Zij schieten in alle opzichten tekort. Mentaal is Ajax, mijn cluppie sinds 54 jaar, op dit moment ontstellend zwak. Het wordt tijd, dat het roer omgaat en Ajax in de resterende drie duels alsnog orde op zaken stelt om die tweede plaats te halen en voorronde Champions League te spelen.
Voor het komende seizoen geldt dan, met een aantal goede aankopen qua verdediging en middenlinie, nieuwe ronde nieuwe prijzen!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 apr 2009 21:43
Welkom op ons forum (op deze zwarte AJAX-dag), Jagger!
thommy


Geregistreerd: 24-08-2008
Forum berichten: 790
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 apr 2009 21:48
Dat maakt de dag geheel zwart naar mijn idee Toby ;)
Zelfs nadat mijn amateurclubbie 1-1 speelde en daarmee zorgde dat hij neit meer kan degraderen. (teminste ik geloof dat ze nu niet meer kunnen degraderen <img src='smilies/icon_razz.gif' />)
Maarjah, ik kwam thuis vanuit de kroeg en ik heb de hele avond maar 5 woorden gezegd ofzo... Ik schaam me voor mijn rood-witte shirts wat meot ik nu doen ;o? Noujah, het zal morgen wel over zijn aangezien ons shirt nogsteeds alle roem draagt van "109 jaar" topvoetbal ">
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 apr 2009 22:00
Wat een kinderspeeltuin. Ik heb het er al weken over dat het in de strijd om de tweede plek niet op Ajax-Twente moet aankomen, omdat Ajax het dan geheid weer gaat verpesten. Als het ergens om gaat gaat deze ploeg wel héél regelmatig de boot in. En zo is het met iedere Ajax-ploeg van de afgelopen 3-4 jaar. Misschien wordt er bij de profielschets van jeugdspelers en aankopen wel te weinig gekeken naar het mentale aspect.

Verder natuurlijk onvoorstelbaar dat er niemand op Afellay kleefde. De eerste tien minuten waren aardig, maar na die pingel tegen was het definitief over. Suárez zal nog wel een schorsing krijgen. Jammer dat niemand van Ajax hem krijgt omdat hij Afellay doormidden heeft gezaagd. Wat een ultiem pestjong is dat toch. Ik heb in ieder geval geen enkele aanleiding kunnen vinden waarom Afellay zo tekeer zou moeten gaan tegen Vertonghen.

Maar goed, laat Ajax vooral weer wat miljoenen in sympathieke, 'degelijke', ervaren verdedigers als Oleguer en Wielaert steken. Vooral die eerste is natuurlijk echt een lachertje. Op zijn plek had Ajax zoveel betere spelers kunnen halen.
woekie


Geregistreerd: 26-03-2009
Forum berichten: 99
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 apr 2009 23:56
Ajax heeft een jonge, grillige ploeg die de ene week kan toveren en de andere week opzichtig kan falen. Blijkbaar zijn er mensen die daar moeite mee hebben. Je hoort ze niet als het goed gaat, zit het een keertje tegen staan ze meteen op om te roepen dat het allemaal niet deugt.
Dat zijn dus de beste stuurlui aan wal. Ja, Ajax heeft dit seizoen een paar keer zwaar verloren: 6-2 tegen PSV, 5-2 tegen Heerenveen, 4-1 tegen Vitesse. Maar steeds na een zware nederlaag won Ajax een topwedstrijd in het weekeinde daarna. Over mentaliteit gesproken. Trouwens, Ajax won ook met 4-1 van PSV, met 0-1 bij HSV en met 1-2 bij Fiorentina. Die wedstrijden deden er blijkbaar niet toe?
Ik vind van wel. En daarom wacht ik het einde van het seizoen af. Tenslotte kan Ajax nog steeds tweede worden en een oud adagium luidt dat je zo goed bent als je positie op de ranglijst aangeeft. Wordt Ajax tweede, en die weddenschap durf ik wel aan, is Ajax gewoon na AZ de beste van het land. Ik was liever eerste geworden, maar een tweede plek met als troostprijs voorronde Champions League vergoedt veel. En maakt Van Basten ondanks bedenkingen van velen gewoon een goede coach.
Anonymous


Geregistreerd: 02-02-2010
Forum berichten: 4060
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 09:29
AUW!
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 09:34
Dit is echt de eerste keer dat ik het inzicht van Van Basten ter discussie stel. Je weet dat PSV met een sterk vijfmans-middenveld speelt, en dan nog met je 3 kabouters komen opdraven. De wissel Emanuelson-Vertonghen begreep ik ook geen snars van. Je ziet dat je middenveld overlopen wordt omdat er steeds een mannetje tekortkomt. In zo'n geval zou ik altijd Lindgren brengen, omdat hij sterk is in het opstellen en positioneel verdedigen. Dan speel je vanuit de zone op de aankomende middenvelders. Enoh heeft dat inzicht niet, Aissati normaal wel maar die kon niet tegen het fluitconcert en verkrampte helemaal.

Gisteren is eens te meer duidelijk geworden waarom deze ploeg geen kampioen kan worden. Nog los gezien van de wisselvalligheid. Deze ploeg kan niet tegen druk. Vechten ze voor de allerallerlaatste kans op een kampioenschap en dan krijgen we dit. Ze laten zich gewoon afslachten. PSV speelde trouwens ook niet zeer goed, maar toonde wel veel inzet. Ze hadden steeds de tweede bal en hadden het middenveld in handen. Vooraf was al duidelijk dat de strijd op het middenveld een belangrijke zou worden.

Dit was een misgelopen kans om tweede te worden. Ik ben er echt bang voor dat in de laatste wedstrijden de spelers weer bezwijken onder de druk. Hele tijd grote mond van: wij willen CL spelen bla bla bla, maar als het er op aankomt niet thuis geven.

Ik ben niet eens boos, maar eerder verdrietig en teleurgesteld.

PS. Sulejmani begint weer in vorm te komen. Volgens mij is hij ook wat afgevallen. Met die goal kon je zijn klasse weer even zien. Wat zou het heerlijk zijn om volgend jaar Suárez (als die blijft) en Sulejmani te zien spelen. Cvitanich krijgt het voordeel van de twijfel. Ik ben wel gecharmeerd van hem, maar tegen grote ploegen heeft hij het nog niet laten zien.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 11:14
Vertonghen werd niet in gebracht voor Emanuelson, maar voor Anita. En Van Basten kan er weinig aan doen dat Vertonghen geen bal fatsoenlijk heeft geraakt. Overigens denk ik wel dat hij beter een aanvaller eraf had kunnen halen voor een middenvelder.

Denken jullie dat Suárez nog geschorst wordt?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 11:20
Citaat:
Vertonghen werd niet in gebracht voor Emanuelson, maar voor Anita. En Van Basten kan er weinig aan doen dat Vertonghen geen bal fatsoenlijk heeft geraakt. Overigens denk ik wel dat hij beter een aanvaller eraf had kunnen halen voor een middenvelder.

Denken jullie dat Suárez nog geschorst wordt?


Het was gewoon erg zuur dat Emanuelson getrapt werd nog geen minuut nadat Vertonghen erin was gebracht. Ik had ook eerder Urby eraf gehaald.

Suárez geshorst voor wat dan precies, ik heb dat niet meegekregen eerlijk gezegt.
Toivonen en Affelay zouden wat mij betreft wel geschorst moeten worden, Slaande beweging en provocerend gebaar richting Jan.
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 11:38
Affelay kan daar niet meer voor geschorst worden helaas. Scheids heeft het gezien en een waarschuwing gegeven. Dat was echter een laffe beslissing. Daar wordt normaal gesproken altijd geel voor gegeven, maar omdat Affelay al geel had durfde hij hem niet te geven denk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 12:19
Citaat:
Suárez geshorst voor wat dan precies, ik heb dat niet meegekregen eerlijk gezegt.


Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 12:25
Dat is gewoon bewust. Hopelijk draait het op niets uit, want we hebben hem wel nodig.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 12:33
Citaat:
Suárez geshorst voor wat dan precies, ik heb dat niet meegekregen eerlijk gezegt.




Ik vind het niet zo ernstig eerlijk gezegd.

Jezus wat een slappe vertoning gisteren zeg. In de eerste 10 minuten speelde we nog redelijk goed (voetbal), alleen hadden we de pech dat een aantal ballen net niet goed vielen anders hadden we al snel op 0-1 voorsprong gekomen. Je krijgt dan natuurlijk een compleet andere wedstrijd maar goed. Na de discutabele penalty die Vermeer stopt denk je nu wordt Ajax pas echt wakker, maar helaas..

Ze hebben na die penalty echt bijna niets meer voor elkaar gekregen <img src='smilies/icon_mad.gif' /> . Ik weet niet wat het was, maar het ging allemaal zo traag en zonder beleving. Hoe weinig aanvallen hebben we nou gezien waarin Ajax er voetballend doorheen kwam. Het was gewoon echt een flutwedstrijd. Ik vond het zo raar, wanneer Ajax echt probeerde te combineren kwam het ook best makkelijk door de verdediging van PSV heen of de een of andere manier.

Het middenveld werd natuurlijk compleet overlopen, maar dat is hierboven ook al door meerdere personen verteld. Win je thuis met 4-1 krijg je uit nog een grotere afstraffing <img src='smilies/icon_mad.gif' />, in deze fase van de competitie.

:Angryfinger:
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 14:02
Tsjah, je kan er maar beter niks over zeggen, want ieder woord is er eigenlijk 1 teveel.

Wel wil ik even kwijt dat wat mijn betreft Vertonghen een rode kaart had moeten krijgen. Jammer dat hij dit zelf niet wilde riskeren, want bij mij had Affelay zijn knieschijven kunnen zoeken langs de kantlijn. Dan maar even niet sportief, maar het wordt eens tijd dat die klerelijer eens op zijn plek wordt gezet. Vervolgens schopt hij Emanuelson er ook nog uit.

Kennelijk had er eerder ook al wat plaatsgevonden rondom zijn persoontje, want Anita weigerde hem de hand bij het verlaten van het veld.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 15:54
Ik heb het gehad met Ajax
PindaBoy


Geregistreerd: 23-01-2009
Forum berichten: 77
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:11
Wat vonden jullie van Vermeer?
Ik vond hem erg sterk keepen,
alleen na de 3-1 heb ik niet meer gekeken dus..
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:16
Citaat:
Ik heb het gehad met Ajax

Hier nog 1, ze moeten toch wel heel erg goed gaan spelen tegen AZ hoor om het een beetje goed te maken.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:20
Dit valt niet goed te maken. Een 6-2 dreunt door en betekent dat je geen grip op de groep hebt en compleet hebt gefaalt.

Bassie, je bent de zwakste schakel. Tot ziens!
afca.darcy


Geregistreerd: 20-08-2008
Forum berichten: 406
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Leiderdorp
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:21
Ik vind wel dat Vertonghen zich goed in hield tegen die Affelay, ik had echt z'n benen onder z'n lijf vandaan getrapt als hij mij zo uitdaagt.
Maar dat is dan mijn karakter en als ik dan nog voor zou staan oke... maar dit zou IK niet accepteren ook al deed ik het zelf ook!! (Beetje oneerlijk niet?)
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:38
1 off-day en iedereen roept weer moord en brand. Laten we nou gewoon eens rustig blijven en Van Basten gewoon wat vertrouwen geven. Volgend jaar een versterking in de verdediging halen en een balvaste pinchitter erbij en dan heb ik er zeker vertrouwen in het 30e kampioenschap van de mooiste club van Nederland.

Europees moeten we gewoon tevreden zijn met een bijrol. Het is nu eenmaal niet anders en zal helaas ook niet snel veranderen.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:40
Citaat:
1 off-day en iedereen roept weer moord en brand. Laten we nou gewoon eens rustig blijven en Van Basten gewoon wat vertrouwen geven. Volgend jaar een versterking in de verdediging halen en een balvaste pinchitter erbij en dan heb ik er zeker vertrouwen in het 30e kampioenschap van de mooiste club van Nederland.

Europees moeten we gewoon tevreden zijn met een bijrol. Het is nu eenmaal niet anders en zal helaas ook niet snel veranderen.


Offday? Het was wel meer dan dat, was weer is collectief falen. Na een 7-0 overwinning met 6-2 afgemaakt worden komt hard aan.
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:40
Citaat:
Ik heb het gehad met Ajax

Hier nog 1, ze moeten toch wel heel erg goed gaan spelen tegen AZ hoor om het een beetje goed te maken.

Hoe kunnen jullie dat in vredesnaam zeggen!

@ ajacied_for_life: lees je onderschrift nog eens goed. Ik ben nog net zoveel Ajax supporter als een week geleden en nog net zoveel als in 1995 en zal het altijd evenveel blijven. Wat er ook gebeurd!
RosarioCentral


Geregistreerd: 25-06-2008
Forum berichten: 454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:46
Er zijn kennelijk nog steeds mensen die het belangrijk vinden dat Ajax Champions League moet spelen. Vanuit financieel oogpunt kan ik dit begrijpen, maar het spijt me enorm te moeten constateren dat Ajax daar helemaal niets te zoeken heeft.

Ik ben vanaf het begin kritisch geweest over Van Basten. Niet zozeer over zijn voetbalkennis, al maakt hij soms ook op dat gebied vreemde keuzes, incl. aankoop Sno, maar met name over zijn sociale kennis. In zijn korte trainerscarriere heeft hij al een enorme lijst aan controverses met spelers gecreëerd. Voor een deel omdat hij een uitgesproken mening heeft (waar niets op tegen is), maar ook voor een deel omdat hij moeite heeft om met spelers om te gaan. Hiddink is een succescoach, en het grootste deel van zijn succes heeft hij te danken aan de manier waarop hij spelers 'managed'. Spelers blijken vooral behoefte te hebben aan duidelijkheid en warmte, en wanneer je om onbegrijpelijke redenen zonder uitleg wordt gewisseld, is het lastig om hier goed mee om te gaan.

Het gebrek aan vertrouwen is terug te zien op het veld. Met Suarez als duidelijkste uitzondering loopt het gros van de selectie rond zonder het besef van eigen kunnen. Ik ben van mening dat er kwaliteit genoeg zit in de selectie om kampioen van Nederland te worden (niet om CL-voetbal te spelen), maar die kwaliteit wordt wel erg beperkt naar boven gehaald.

Deze analyse maak ik niet op basis van emotie na een 6-2 verlies, en zal ik niet snel bijstellen na een overwinning van 7-0 op een campingelftal. Mijn stelling is dat we met Van Basten aan het roer nooit kampioen zullen worden. Volgend jaar zal PSV er namelijk ook wel weer staan. Misschien met minder kwaliteit, maar met een coach met beter sociaal inzicht...
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:47
Citaat:
Offday? Het was wel meer dan dat, was weer is collectief falen. Na een 7-0 overwinning met 6-2 afgemaakt worden komt hard aan.


Tuurlijk, maar het moest wel een keer misgaan met dat middenveld. Leuk hoor, maar het zijn gewoon nog 3 jonge, kleine gasten. Ik heb hier al vaker gezegd dat bijv. Anita rustig gebracht moest worden.

Als Dario trouwens "gewoon" 0-1 maakt winnen we met 0-3. Ik weet niet wat er mis ging maar ineens lukte niks meer en zat bij PSV alles mee. Totale off-day, meer is het niet en dat gaan ze bewijzen ook a.s. zondag. Let maar op.

Dat is al vaker geweest dit jaar trouwens. Voor onze jonge ploeg is vertrouwens gewoon heel belangrijk en daarvoor is voor komen in een wedstrijd essentieel. Daar heeft het gewoon een beetje aan geschort dit jaar. Neem bijv. de wedstrijd tegen Groningen. Als Suarez 0-1 maakt uit één van de twee 100% procent kansen wint Ajax die wedstrijd ook.

Ik denk dat het volgend jaar helemaal goed kan komen met onze club. Dit was een goed leerjaar waarin we hebben gezien dat het er wel in zit, maar nog veel te wisselvallig was. Volgend jaar zal dat beter gaan en moeten. Anders is Van Basten inderdaad niet de juiste man, maar laten we hem nu niet na 1 jaar helemaal afbranden. Hetzelfde geld voor Sulejmani. Die gaat volgens jaar furore maken. Let maar op.
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 16:49
@ RosarioCentral:

Ajax heeft momenteel weinig te zoeken in de CL. Dat ben ik met je eens, maar ik ben er van overtuigd dat dit Ajax met deze trainer kampioen van Nederland kan worden. Weer een nieuwe man aanstellen is ook geen optie. Wat schiet je daar mee op?
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.984.424 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » PSV - AJAX
Ga
Zoeken: