Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » Ontknopingen Europees voetbal
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ontknopingen Europees voetbal
Maker: ReinBekeken: 1132
Status: InactiefBerichten: 4
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 apr 2009 12:51
[size=200">ONTKNOPINGEN EUROPEES VOETBAL[/size">

Citaat:


AMSTERDAM - AZ is als kampioen rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De tweede plaats in de eindstand geeft recht op een plaats in de derde voorronde van de Champions League. Op dit moment staat FC Twente op deze plek, op één punt gevolgd door Ajax.

Of een plaats in de derde voorronde van de Champions League uiteindelijk ook leidt tot deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal, is een onzeker avontuur. De kans op een zware tegenstander uit een groot voetballand in die ronde en de daaropvolgende play-offronde is aanzienlijk. Zo werd FC Twente dit seizoen uitgeschakeld door Arsenal. Bij uitschakeling in de play-offronde stroomt een ploeg door naar de groepsfase van de Europa League, zoals de UEFA Cup vanaf komend seizoen heet.





Citaat:


AMSTERDAM - Het oude knock-outsysteem van de UEFA Cup is ingeruild voor een op de Champions League gemodelleerde groepsfase, waarin 48 ploegen voor de winterstop uitkomen. Om die poulefase te bereiken worden eerst enkele knock-outrondes afgewerkt. De nummer drie van de eredivisie - waarschijnlijk FC Twente of Ajax - is verzekerd van een plek in de play-offs van de Europa League en zal dus één knock-outronde moeten overleven om uit te komen in de groepsfase van de Europa League.

De nummer vier van de eredivisie komt terecht in kwalificatieronde drie van de Europa League en zal twee knock-outrondes door moeten komen om de groepsfase te bereiken. Op dit moment zijn PSV en SC Heerenveen verwikkeld in een strijd om die vierde plaats.





Citaat:


AMSTERDAM - De plaatsing van FC Twente en SC Heerenveen voor de KNVB-bekerfinale was deze week goed nieuws voor ploegen als FC Utrecht, Feyenoord en NEC. De kans is daarmee groter geworden dat ook de negende plaats recht geeft op deelname aan de play-offs om een plaats in de kwalificatieronde 2 van de Europa League.

De weg naar de groepsfase van de Europa League is voor deelnemers van de play-offs erg lang. Eerst zullen twee play-offrondes moeten worden overleefd volgens het 'best-of-three'-beginsel. Vervolgens moeten in Europa drie knock-outrondes worden doorstaan, voordat een plek in de Europa League is bereikt. De weg naar die groepsfase omvat voor de play-offdeelnemers dus minimaal tien wedstrijden en mogelijk zelfs twaalf. Op dit moment staan SC Heerenveen, FC Groningen, FC Utrecht en NAC op de play-offplaatsen. Maar ook nummer negen Feyenoord, NEC en zelfs Vitesse zijn nog in de race voor het toetje van de eredivisie.





Citaat:


AMSTERDAM - SC Heerenveen heeft twee ijzers in het vuur om de Europa League te halen. De winnaar van de bekerfinale is net als de nummer drie van de eredivisie geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Indien FC Twente de bekerfinale wint en zich ook voor de voorronde van de Champions League plaatst, heeft SC Heerenveen als verliezend finalist recht op een plaats in de kwalificatieronde 2 van de Europa League.

Het is precies dit scenario, waardoor de nummer negen van de eredivisie alsnog naast de play-offs kan grijpen. Indien SC Heerenveen als verliezend finalist ook op een play-offplek (plaats vijf tot en met acht) terechtkomt, nemen de Friezen alsnog deel aan die play-offs om op die manier een startbewijs voor de hogere kwalificatieronde 3 af te dwingen. Voor de huidige nummer negen Feyenoord is het een onrustig idee dat FC Twente en SC Heerenveen zich met een tweede en vijfde plaats momenteel op precies die posities bevinden die een dergelijk scenario mogelijk maken.




Telesport.nl
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 apr 2009 12:52
Nr 1. Eerste ronde CL
Nr 2. Derde voorronde CL
Nr 3. Vierde voorronde EL
Nr 4. Derde voorronde EL
Nr 5.(play-offs 5t/m8 ) Tweede voorronde EL
Bekerwinnaar. Vierde voorronde EL

Bij Huidige stand wordt dat:
AZ: eerste ronde CL
FC Twente: derde voorronde CL
AJAX: vierde voorronde EL
PSV: derde voorronde EL
Heerenveen: Play-offs Eredivisie voor tweede voorronde EL
Groningen : Play-offs Eredivisie voor tweede voorronde EL
Utrecht: Play-offs Eredivisie voor tweede voorronde EL
NAC: Play-offs Eredivisie voor tweede voorronde EL


2 kandidaten voor de beker: Heerenveen en Twente. Indien de bekerwinnaar tevens eindigt op de plaatsen 5 tot en met 8, speelt de nummer 9 van de ranglijst in de plaats van de bekerwinnaar (momenteel Feyenoord).




Wat denken jullie wie wat krijgt, en op welke plek iedereen eindigt?
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 27 apr 2009 13:40
SC Heerenveen is zeker van Europees voetbal, maar moet mogelijk toch uitkomen in de play-offs. Dit is het geval als FC Twente de finale van de KNVB-beker wint en tweede wordt, en Heerenveen als vijfde eindigt in de eredivisie. 'Dit is vreemd. Wij hebben daar moeite mee', reageerde directeur Yme Kuiper maandag tegen Infostrada Sports.

In bovengenoemd scenario plaatst Twente zich voor de voorrondes van de Champions League en heeft Heerenveen recht op het laagst mogelijke ticket voor de Europa League, een plek in de tweede voorronde. Via de play-offs kunnen de Friezen echter een beter ticket verdienen. 'We waren tot vorige week in de veronderstelling dat we het hoogst mogelijke ticket voor de Europa League zouden krijgen. De UEFA heeft dat blijkbaar veranderd', aldus Kuiper. 'Zo krijg je een heel andere insteek van de play-offs. We gaan hierover nog contact opnemen met de KNVB. De vraag is of je een keuze hebt. Je kunt ook zeggen dat je genoegen neemt met een plek in de voorronde en geen play-offs speelt. Maar we moeten eerst alle feiten verzamelen en dan alle opties op een rijtje zetten. Dan pas nemen we een standpunt in.'

(bron: sportweek.nl)
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 mei 2009 17:35
Wat nu al zeker is:


AZ is eerste en heeft Champions League.
FC Twente is tweede en heeft voorronde Champions League.
Heerenveen krijgt een plek in de vierde voorronde van de EL, aangezien Twente die niet meer nodig heeft.

Nummer 3 is nog niet zeker. AJAX of PSV.
Nummer 4 is ook nog niet zeker. Dat kunnen zowel AJAX, PSV als Heerenveen zijn.
De nummer 5 is Heerenveen of PSV.
Heerenveen heeft niets aan de positie 4 of 5, aangezien hij een plaats krijgt in de vierde voorronde van de EL.


De deelnemers van de play-offs zijn ook nog niet helemaal zeker. Sowieso:

huidige nummer 6. FC Groningen
huidige nummer 7. Feyenoord

De nummer 8 positie kan nog worden bezet door NAC Breda(45), Vitesse(43) en FC Utrecht (43).

Op de nummer 9 positie kunnen nog eindigen, NAC Breda, Vitesse, FC Utrecht en NEC(41).



Echter weet ik het niet zeker met de bekerwinnaar en de nummer 5 positie. Het lijkt me dat als Twente de beker wint, de ticket van de vierde voorronde van de EL aan Heerenveen geeft, en zelf de voorronde van de CL aanneemt. Heerenveen hoeft nu dus de positie 4/5 niet, want ze kunnen met de prijs van de bekerwinnaar meer dan met wat je op positie 4/5 krijgt.

Lastige toestand.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Zo 3 mei 2009 20:50
En dan hebben die godvergeten kneuzen uit Rotjeknor-zuid, hetzelfde als ons.. Om misselijk van te worden :Angryfinger: :Angryfinger: :Angryfinger:
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.998.272 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » Ontknopingen Europees voetbal
Ga
Zoeken: