Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Evaluatie seizoen 2010-2011 (tot nu toe)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Evaluatie seizoen 2010-2011 (tot nu toe)
Maker: MarnixBekeken: 7896
Status: InactiefBerichten: 107
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Werken-voor-je-geld


Geregistreerd: 11-11-2010
Forum berichten: 4
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 nov 2010 15:21
Waarom ging het vorig jaar in de 2e seizoenshelft zo goed en waarom loopt het nu niet?
Dit is een vraag die uit alle hoeken en gaten wordt gesteld en ik denk hier een redelijk antwoord op te geven. Ik zeg specifiek redelijk omdat dit mijn visie en mijn mening is.

Ik ben in het dagelijks leven continu met voetbal bezig en volg Ajax al jaren op de voet.. Ik heb, al zeg ik zelf, vrij veel verstand van de tactische kant van het spelletje voetbal en geef dan ook wekelijks training en maak opstellingen voor meerdere teams.

Vorig seizoen vanaf januari werd de jacht op koploper Twente ingezet. Ajax liep aardig wat punten achter en dit werd heel lastig om dit nog te over bruggen, dat wist iedereen. Maar we geloofde er wel in!
De eerste seizoenhelft draaide alles nog niet zoals het hoorde te draaien. Grootste stoorfactor hierin was Pantelic. De spelstijl van Ajax veranderde compleet met de komst van Pantelic en dit was wennen, logisch.

De 2e seizoenshelft was smullen geblazen, het liep als een tierelier en Ajax was de te kloppen ploeg, Twente werd thuis overrompeld met 3-0 en Douglas at destijds de bal op. ( kut ventje ) Dat Ajax zo ontzettend goed speelde was heerlijk. Maar lag dit aan Jol? ( nee in mijn ogen niet ) Jol had een prima basis opstelling neergezet en hield daarmee vast aan orde en de zelfde namen. Maar een coach moet ook flexibel zijn een dingen durven te veranderen. Hieraan schort het Jol voortdurend en achtervolgt hem dit jaar wederom!

Back to vorige 2e seizoenshelft: Ajax speelde werkelijk waar iedereen van de mat en kwamen, helaas, een punt te kort. Ongelooflijk zuur als je zo formidabel speelt.

In de transferperiode die volgde was er ( vol ongeloof ) geen ruimte meer voor Pantelic en Rommedahl. Rommedahl wilde veel inleveren om te blijven maar mocht vertrekken. Ook Pantelic kon niet blijven omdat hij een 3-jarig contract wilde en Ajax wilde niet verder gaan dan 2. Nog steeds een ongelooflijke beslissing in mijn ogen met ontzettend veel gevolgen.

We haalden Mounir, Ooijer, Mido. Op zich dacht ik, kan leuk worden. Spelers met ervaring en kwaliteit. Dit kan Ajax nog wel eens een stapje hoger brengen.
Verkeerd gedacht, stom stom stom!

Mounir: Mounir is natuurlijk een fantastische speler. Zijn werklust schort het soms nog aan maar een speler met een uitmuntende techniek en een actie. Mounir is dan ook als individu beter dan Pantelic. Maar niet voor het team.
Pantelic is een pure teamspeler en laat spelers om zich heen beter voetballen. ( lees suarez en de Jong voornamelijk ) Pantelic maakte zelf af en toe ook nog een goaltje maar liet vooral de mensen om zich heen voetballen. Met Pantelic had Ajax de perfecte man om aangespeeld te worden. Met beweeglijke spelers als Suarez, Sulemanji, Eriksen en Emanuelson om je heen.
Dit jaar met Mounir kan Mounir juist in het voorgaande rijtje geplaatst worden. Er is geen aanspeelpunt meer er is niemand die de bal vasthoudt met zijn rug naar de goal toe. Nee Mounir en Suarez lopen direct naar voren als ze bal krijgen aangespeeld. Direct naar voren denken... Hoe zit het dan met de aansluiting?!
Dit is iets wat mensen, in mijn ogen, onderschatten hoe belangrijk dit is. Mensen zeggen dat we spelen met hetzelfde team: NEE!
Je speelt wederom een hele andere formatie en een totaal ander spel. Je speelt niet meer via Pantelic. Je bouwt op de individuele kwaliteiten van Mounir en Suarez. Mounir maakt goals grotendeels op unieke wijze, niet omdat er zo'n goede aanval aan vooraf ging..

Rommedahl wordt vaak vergeten, maar volgens mij heeft Ajax nog geen wedstrijd verloren als Rommedahl speelde. Tuurlijk lag dit niet allemaal aan hem, maar het zijn wel statistieken die wat zeggen! Rommedahl was een echte rechtsbuiten die een wedstrijd kon openbreken en altijd handig was.
Hij wordt ook erg gemist.

Ooijer: Tja wat kan ik over Ooijer in het positieve zeggen? Dat hij ervaring heeft? Nou ik kan het zo met 10tallen voorbeelden al onderuit schoffelen dat hij geen ervaring heeft of het niet gebruikt althans. Ik kijk elke wedstrijd van minuut tot minuut in elk detail. Ooijer maakt elke wedstrijd een cruciale fout waar een goal uit voortvloeit. Hoezo ervaring? Hij stapt te laat voor buitenspel, hij coached niet goed, hij stapt er niet in maar loopt juist naar achter en maakt inschattingfouten? Hoeveel kunnen wij nog tolereren van Ooijer?

Daarnaast missen natuurlijk enkele belangrijke mensen vorm en inzet.
Vorm: Suarez stelt momenteel zijn individuele crisis boven de team crisis. Begrijpelijk want zo zit hij in elkaar en van hem kunnen we het hebben. Maar vorig jaar was het team in alle fronten het belangrijkste.. Dat is nu ook anders!
Suarez, vd Wiel, de Jong, Vertonghen ( al beter opgepakt ) Alderweireld, Anita en Enoh verkeren allemaal in een vormcrisis. Ze halen bij lange na niet het niveau wat zij kunnen halen.... Jol, hallo word is wakker?!?!?

Inzet: de Jong en de foking Zeeuw. de Jong en de Zeeuw zijn spelers die alleen spelen als ze zin hebben. de Zeeuw vs Auxxere ( op 10 ) dan speelt ie zoals hij kan spelen. Maar hij en de Jong bieden zich amper aan, komen amper in de bal en hebben als zij de bal verliezen huppelen ze er rustig achteraan. ( Sulemanji is juist een goed voorbeeld hiervan dit seizoen )
Echt waar de Zeeuw mag van mij oprotten als hij met zo'n zwakke kut instelling op het veld staat. Jol heeft hem zelf natuurlijk gehaald, dus het doet hem pijn om hem vaak te wisselen. Maar rot op echt met die gedachten. Die vent hoort zo niet eens bij Feyenoord 1 thuis!

Jol ontbeert de kracht om tactisch te wisselen en ontbeert power en woede om de selectie nu aan de praat te krijgen. Jol ga even een keer flink boos worden en zet mensen op hun plaats COME ON!

Ook mist ajax echte rechts en links midden spelers: Enoh, Lindgren, Eriksen, de Zeeuw, de Jong en Lodeiro. Allemaal As spelers die niet goed uit de voeten kunnen op links of rechtsmidden. Dit wordt vaak onderschat hoe anders deze posities wel niet zijn.. Ajax mist gewoon kwaliteiten om goed te kunnen wisselen zeker op middenveld en aanvallend. Denk Mounir en Suarez geblesseerd in.. Wint Ajax dan nog een wedstrijd? : NEE!

Nog even iets kleins: Emanuelson je bent een held! Je hebt nooit geklaagd altijd overal gespeeld waar het team je nodig heeft. En dan word je zo door de achterdeur door het bestuur eruit geknikkert: BELACHELIJK! Echt waar. Ajax heeft juist een speler als Emanuelson nodig in deze selectie, qua inzet, capaciteit en mentaliteit.

Wordt tijd dat wij als supporters zijnde hier ook is wat van gaan zeggen!

Conclusie: Ajax mist vorm en scherpte voor de goal. De wil en vooral de teamwil om te winnen mis ik. Het koppie wordt te snel naar beneden gehangen en Jol mist de kwaliteit om mensen op scherp te zetten!
Het spel van Ajax is totaal anders en dus niet te vergelijken met vorig jaar, we missen genoeg spelers en het lijkt totaal niet meer op vorig jaar.

We moeten een spelers ala Pantelic, Crouch, Heskey, Koevermans, Janko halen met spelers als Mounir en Suarez. de Jong en de Zeeuw verkopen en bouwen aan wat rechts en links midden spelers. Misschien uit de jeugd?

Het bestuur van Ajax heeft wederom gefaald in enkele transfers. ( Pantelic, Rommedahl, Emanuelson en Babel ( terug halen van hem ) )


* Kan zijn dat er wat foutjes in zitten, nogal snel getypt en uit emotie * ;)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 nov 2010 15:43
Welkom...ik zoek nog een topic waarmee ik deze post kan 'fuseren', maar ik ben er nog niet achter welke... <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Werken-voor-je-geld


Geregistreerd: 11-11-2010
Forum berichten: 4
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 nov 2010 15:47
Ik kwam daar ook niet uit <img src='smilies/icon_wink.gif' />
fjonkman


Geregistreerd: 14-11-2010
Forum berichten: 25
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Huizen
Geplaatst: Zo 14 nov 2010 17:58
Ik heb het hele verhaal eens zitten lezen en ik kan me op een aantal punten wel vinden in het relaas van "Werken-voor-je-geld".

Vooral het verhaal Pantelic en Rommedahl zijn twee spelers die Ajax nooit had moeten laten gaan. In plaats van Pantelic gewoon zijn 3 jarig contract te geven, kregen wij "fatboy Mido" die meteen al duidelijk aangaf dat hij eerst ongeveer 20 kilo lichter moest (moet) worden voordat je hem uberhaupt in kan zetten. En ik zag hem vandaag tegen AZ invallen en vroeg me af wat deze jongen eigenlijk aan het spel toevoegt behalve het irritant opzoeken van Pelle. Tot mijn ongenoegen moet ik constateren dat, behalve in wedstrijden tegen echt zwakker tegenstanders (Lees: Veendam), hij niets meer kan toevoegen aan Ajax. Maar helaas geld dit ook voor een aantal andere afgetrainde spelers bij het 1e.
Ik deel ook de mening dat Ooijer niet brengt wat we ervan verwachten, maar ook Suarez vind ik momenteel bijzonder zwak voetballen. Goed, iedereen kan minder in vorm zijn, maar als je weet dat je het net momenteel ff niet lekker kan vinden, zorg er dan in ieder geval voor dat je andere spelers wel in een kansrijke positie brengt in plaats van constant voor je eigen kans te gaan.

Wat mij overigens in de wedstrijd tegen AZ (en tegen ADO en Auxerre) opviel, is dat hoe vaak er iemand compleet vrij staat en het lijkt wel alsof de speler aan de bal gewoon niet ziet dat deze vrij staat, om vervolgens weer de drukte in te draaien waarna (uiteraard) balverlies volgt en een vlijmscherpe counter.

Wat betreft Demy de Zeeuw deel ik niet de mening van Werken-voor-je-geld. Ik vind Demy wel degelijk een versterking voor Ajax, maar hij kampt overduidelijk met vermoeidheidsproblemen die hij dankzij het WK heeft overgehouden. Hij mist scherpte die alleen terugkomt na rust. Dit geldt overigens ook voor Enoh, die ook duidelijk scherpte mist sinds het WK.

Het verhaal Emanuelson... sja... hij is de speler die voor een grote verdeeldheid onder de Ajax-fans zorgt. De één (lees: Werken-voor-je-geld) is een groot fan van hem, maar een ander (lees: ondergetekende) vind hem te wisselvallig. Hij wisselt puike prestaties met dramatisch slechte prestaties af. Ik weet gewoon niet of we hem volgend seizoen nog zullen missen.

Wat wel een teken aan de wand is, is het feit dat ik momenteel veel te weinig jeugd door zie breken die de komende seizoenen voor mooie momenten zullen gaan zorgen. Ajax word grijzer en grijzer, en het baart mij echt zorgen.
Of ik dan ook vind dat Cruijff gelijk heeft? Nee, absoluut niet. Ik ben zeer teleurgesteld in Jopie. Al jaren roept hij dat het allemaal niks is en dat het allemaal anders moet, maar hij neemt de handschoen niet op.
Zelfs toen hij eindelijk weer de club binnenstapte, was hij sneller vertrokken dan dat hij binnenkwam, nadat Marco van Basten niet zo rigoreus het mes in de jeugdopleiding wou zetten. En dat heeft mij zeer verbaasd en teleurgesteld.
Dus als Jopie nu iets roept, heb ik al gauw zoiets van:"Ja... maar het zijn slechts woorden...."
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 00:28
Ben benieuwd of AJAX er morgen nog staat.... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Wat een puinzooi. Wat een intriges. Wat triest.

Lijkt wel een of ander Grieks politiek drama. Ik ben zo moe van al die belangen boven AJAX. Jol, maar ook Blind. Als Cruijff het overneemt, dan hoop ik in ieder geval dat Blind geen hoofdcoach wordt. Dat verdient hij niet.

Morgen verder. Wat een soap weer. De zoveelste.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 10:35
@ 343: Supporter van Ajax zijn is gelijk aan de grootste Nederlandse soap: Goede tijden en slechte tijden.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 16:03
Laat de bom maar vallen. Laat alles maar uitkomen, dan kunnen we mooi fris opnieuw beginnen. Maarja, dat is utopie lijkt het wel.
PSJ23


Geregistreerd: 08-11-2010
Forum berichten: 11
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 dec 2010 13:45
Citaat:


Of ik dan ook vind dat Cruijff gelijk heeft? Nee, absoluut niet. Ik ben zeer teleurgesteld in Jopie. Al jaren roept hij dat het allemaal niks is en dat het allemaal anders moet, maar hij neemt de handschoen niet op.
Zelfs toen hij eindelijk weer de club binnenstapte, was hij sneller vertrokken dan dat hij binnenkwam, nadat Marco van Basten niet zo rigoreus het mes in de jeugdopleiding wou zetten. En dat heeft mij zeer verbaasd en teleurgesteld.
Dus als Jopie nu iets roept, heb ik al gauw zoiets van:"Ja... maar het zijn slechts woorden...."


Johan Cruijff heeft in grote lijnen wel gelijk
Dat ie meteen weer opstapte is misschien voor de buitenwacht moeilijk te verteren maar wel te begrijpen.
Hij wilde ingrijpend veranderen,daar wilde hij ook alle verantwoordelijkheid voor nemen maar vanuit de club was men nog niet klaar voor zoŽn rigoureuze stap.
Met andere woorden half werk omdat er misschien wel tegen bepaalde schenen aan getrapt zou worden. In hoeverre zou jij zoŽn handschoen willen oppakken...

Ik zou in zoŽn geval ook afhaken. niet omdat ik dan bang ben om op me bek te gaan maar als jou voorstellen half afgewerkt worden en je krijgt later wel de hoon van het publiek over je heen dank je de groeten denk ik dan.
ze mogen best over me zeiken als het niet goed is maar dan wel volgens mijn regels... Aldus Johan en daar geef ik hem groot gelijk in.
Daarbij komt wat heeft Ajax op dit moment te verliezen ze hebben bewezen dat de koers die de afgelopen jaren gevaren is ook niet de koers is die Ajax weer aan successen helpt.

Gewoon de bezem erdoor. En dan niet met een handstoffer maar gewoon een harde bezem en net als bij een trap vegen BOVENAAN beginnen...
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.253 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Evaluatie seizoen 2010-2011 (tot nu toe)
Ga
Zoeken: