Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » UEFA Europa League
Ga
Zoeken:

Onderwerp: UEFA Europa League
Maker: MarnixBekeken: 25917
Status: InactiefBerichten: 288
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 23:27
Ik was redelijk neutraal, heb de eerste helft gemist en naarmate de wedstrijd vorderde trok ik meer naar de kant van Fulham. Wel mooi dat Forlan 2x scoorde.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 mei 2010 22:46
Citaat:
Ik was redelijk neutraal, heb de eerste helft gemist en naarmate de wedstrijd vorderde trok ik meer naar de kant van Fulham. Wel mooi dat Forlan 2x scoorde.


Had hetzelfde maar kan er mee leven dat die Cup mee gaat naar Madrid.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 13 mei 2010 22:49
Was dat trouwens de dochter van Maradona op de tribune die ze steeds lieten zien? Of weet iemand hoe dat meidje heette?
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 mei 2010 23:04
Citaat:
Was dat trouwens de dochter van Maradona op de tribune die ze steeds lieten zien? Of weet iemand hoe dat meidje heette?


Weet niet wie je bedoelt maar als het een lekker ding was dan was het niet zijn dochter.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 21:53
AZ 2-1 gewonnen, goed voor het Nederlandse voetbal, wat ook goed voor het Nederlandse is is dat FC Utrecht nog 0-0 staat uit bij Napoli.

PSV staat thuis trouwens met 1-0 achter, wat een dekkingsfout van heb ik jou daar was dat zeg...
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 21:59
Heeft iemand van jullie ooit zo'n slechte wedstrijd gezien als die van AZ?
Ik kan er me in ieder geval geen enkele herrineren.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 22:16
Heb alleen tot de 1-0 gekeken, maar wel al op VoetbalPrimeur dat het slecht was, maar was het echt niet om aan te zien? Maakt mij overigens niet uit, goed voor Nederland dat AZ 3 punten pakt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 22:42
Eerlijk is eerlijk, PSV verdiend minimaal de gelijkmaker, wat een pech hebben die gasten. :mrgreen:
abruzzi


Geregistreerd: 19-10-2008
Forum berichten: 1144
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 22:53
Nu struikelen ze over elkaar heen <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />. Ookal was het buitenspel. Maar wel slecht voor de punten dit.

Gelukkig 1-1.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Do 16 sep 2010 23:29
AZ: Goed resultaat, bagger wedstrijd. Maarja, 3 punten in de tas en daar gaat het om.
PSV: Zonde dat ze niet de 3 punten pakken, want die verdienden ze wel. Beetje een mager resultaat
Utrecht: Uitstekend resultaat tegen een Italiaanse subtopper. Echter had ook hier meer ingezeten als vWolfswinkel het vizier op scherp had staan.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 12:49
Ik heb maar een kleine gedeelte van de PSV wedstrijd gezien en wat was Afellay weer geweldig. Hij zal waarschijnlijk de hele wedstrijd zo gespeeld hebben (kan ik dat aannemen?) en heeft dan ook duidelijk zijn visitekaartje afgegeven, want hij liep er echt heel makkelijk doorheen. Ik ben benieuwd wat de Italiaanse kranten hebben geschreven over hem.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 21 okt 2010 23:27
Wisselend succes Nederlandse clubs:

[size=115">Groep I: Inspiratieloos PSV nipt langs Debreceni[/size">

PSV heeft in een saaie wedstrijd de volle buit gepakt tegen Debreceni. De Eindhovenaren waren in Hongarije veel beter, maar door een gebrek aan creativiteit werd dit niet uitgedrukt in doelpunten: 1-2.

De ploeg van trainer Fred Rutten kwam in Hongarije na 35 minuten op achterstand, maar maakte al snel weer gelijk via Orlando Engelaar. Invaller Jonathan Reis maakte in de tweede helft op bijzondere wijze de tweede treffer van PSV.

Marcus Berg mocht tegen Debrecen weer in de basis beginnen. De Zweedse spits zit in de eredivisie een schorsing van vier wedstrijden uit, maar geniet nog steeds het vertrouwen van Rutten. Reis, in de afgelopen twee wedstrijden goed voor drie doelpunten, verdween daarom weer uit de basis. De Braziliaanse aanvaller kwam aan het begin van de tweede helft alsnog in het veld voor Jeremain Lens.

Met Reis in het elftal had PSV aanzienlijk meer grip op de wedstrijd dan voor rust. De Eindhovenaren kwamen tijdens de eerste 45 minuten een aantal keer goed weg. Zo redde Andreas Isaksson op een schot van Adamo Coulibaly, die een vrije doortocht kreeg na een fout van Marcelo. Mirsad Mijadinoski raakte na 25 minuten de buitenkant van de paal bij een gevaarlijke spelhervatting van Debrecen.

De kampioen van Hongarije was in het Ferenc Puskás-stadion van Boedapest, op 200 kilometer van het eigen onderkomen, vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de openingstreffer van Debrecen voortkwam uit een vrije trap, die slecht werd verwerkt door Marcelo. Mijadinoski kreeg de bal voor het intikken en faalde niet: 1-0.

PSV had niet lang nodig om de opgelopen schade te repareren. Berg stuurde Engelaar met een fraai hakje diep en de sterke middenvelder rondde vervolgens stijlvol af met een lobje over de Hongaarse sluitpost. Met Reis in de ploeg nam PSV na rust nadrukkelijk het initiatief in handen. Balázs Dzsudzsák, die tegen zijn oude club veel familie en vrienden op de tribune had zitten, was vroeg in de tweede helft al dicht bij de 1-2.

De Hongaarse aanvaller had halverwege de tweede helft een curieus aandeel in de tweede treffer. Dzsudzsák verlengde een voorzet van Erik Pieters met zijn achterhoofd tot voor de voeten van Reis, die de bal met een fraaie voetbeweging in het doel werkte: 1-2. PSV speelde de wedstrijd daarna zonder problemen uit, waardoor Europese overwintering een stap dichterbij is gekomen.

[size=115">Groep E: AZ vergeet zichzelf te belonen met punt[/size">

Het Europese avontuur van AZ lijkt zo goed als zeker te stranden in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Gertjan Verbeek ging donderdag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Dinamo Kiev. Dat had AZ vooral aan zichzelf te wijten.

Voor AZ stond op voorhand vast dat alleen een overwinning de club in de race zou houden om een plek bij de eerste twee. Na de nipte thuiszege op FC Sheriff volgde een oorwassing in Wit-Rusland tegen BATE Borisov, waar AZ al na een minuut verrast werd door de thuisploeg en het gehele strijdplan in de prullenmand gemikt kon worden. Met nog twee uitwedstrijden en één thuisduel voor de boeg in de poule, voldeed alleen een zege tegen Dinamo Kiev.

Dat het duel met BATE Borisov nog vers in het geheugen van de AZ'ers zit, bleek wel tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Dinamo Kiev. Brett Holman benadrukte dat de Alkmaarders toch niet van plan waren zich nog eens te laten verrassen door de geniepige maar o zo slimme Oost-Europese tegenstanders. Wat dat betreft een wijze les, want AZ dient in de gehele poulefase af te rekenen met ploegen van achter het voormalige 'ijzeren gordijn'.

Dinamo Kiev: club met aanzien

Daar FC Sheriff en BATE Borisov relatief onbekend zijn, geniet Dinamo Kiev meer aanzien. De club, die in het verleden grote Europese successen vierde, is meerdere malen tegenstander van Nederlandse clubs geweest in Europees verband. Recentelijk werden de Oekraďners nog uitgeschakeld door Ajax in de strijd om een plek in de groepfase van de Champions League.

Inclusief de twee duels met Ajax wist Dinamo toch al vier Europese wedstrijden niet meer te winnen. Ook voor de mannen van Oleg Luzhny – oud-speler van Arsenal – was de nood dus hoog. Met één punt was Dinamo voor donderdag hekkensluiter in groep E, waar BATE met vier punten aan kop gaat. Aan de missie om AZ een poot uit te draaien en de Europese droom levend te houden kon sterspeler Andriy Shevchenko zijn steentje bijdragen. Hij bleek fit voldoende om in de basis te starten.

Artem Milevskiy slaat snel toe

Het was een andere belangrijke kracht die na zestien minuten spelen het verzet van AZ wist te breken. Artem Milevskiy, afgelopen zomer nog veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Engeland, kroop handig voor Moreno en tikte via de handen van Sergio Romero de eerste, echte kans van de Oekraďners binnen: 0-1.

AZ leek overdonderd door de kracht van de bezoekers, maar kreeg wel de beste kans op een volgende treffer. Een sublieme pass van Erik Falkenburg zette Jonathas oog in oog met de jonge doelman Maxym Koval. De Braziliaan had echter teveel tijd nodig om zich goed achter de bal te nestelen en zag de keeper redding brengen. Twintig seconden later was het wel raak.

Falkenburg bewijst zichzelf een dienst

Falkenburg, eindelijk in de rol die hij prefereert bij AZ, groeide naarmate de minuten in Alkmaar wegtikten in de wedstrijd. Hij beloonde zichzelf met een bijzonder belangrijke treffer. Uit een lastige hoek schoof hij de bal onder Koval door: 1-1. De vreugde was van korte duur. Vier minuten later kon Yevgen Khacheridi, over het hoofd gezien door Jonathas, wel heel gemakkelijk een corner van Shevchenko achter Romero koppen: 1-2.

De tweede treffer bleek een onoverkoombare. AZ, Europees in eigen huis al zes duels ongeslagen, kon de goede reeks in Alkmaar niet voortzetten. De ploeg uit Oekraďne bleek simpelweg te gehaaid om een voorsprong voor de tweede keer uit handen te geven.

'Ouderwets' AZ: kansen voldoende

De Alkmaarders maakten het er zichzelf bovendien niet makkelijker op. De goede kansen die de ploeg van Verbeek kreeg bleven onbenut. Jonathas kopte vrijstaand naast, terwijl een schot van Dirk Marcellis door Taris Mikhalik van de lijn gehaald werd.

De fraaiste combinatie van de avond tussen invaller Kolbeinn Sigthorsson en Pontus Wernbloom verdiende een beter lot, de Zweed schoot echter naast. Toen ook een kiezelhard schot van Jonathas kort voor de doellijn strandde op een verdediger van Kiev wist AZ dat zelfs een punt teveel gevraagd was.

Daarmee komt Europese uitschakeling opeens heel dichtbij voor AZ. Niklas Moisander is er in elk geval niet bij in Kiev. De verdediger pakte diep in blessuretijd zijn tweede gele kaart.

[size=115">Groep K: FC Utrecht voor de derde keer gelijk[/size">

FC Utrecht blijft ongeslagen in de groepsfase van de Europa League, maar wacht ook nog altijd op de eerste zege. Tegen Steaua Boekarest werd voor de derde keer op rij gelijk gespeeld. Na de remises tegen Napoli (0-0) en Liverpool (0-0) werd het 1-1.

Het Europa League-avontuur van FC Utrecht is een aaneenrijging van successen, met onder meer de knappe eliminatie van Celtic en goede prestaties tegen Napoli en Liverpool. De derde poulewedstrijd tegen Steaua Boekarest leek lang af te stevenen op een nieuwe hoofdstuk in het succesverhaal van de Eredivisie-club, maar een late gelijkmaker dwarsboomde de dromen van FC Utrecht. Door het punt schiet de ploeg weinig op, het staat derde in Groep K met hetzelfde puntentotaal (drie) als Napoli en twee punten achterstand op Liverpool. Steaua Boekarest sluit de rij met twee punten.

Steaua, befaamd en bevreesd om ijzersterke counters, maakte zijn reputatie in Utrecht waar door gedurende de wedstrijd nauwelijks initiatief te tonen. De Roemenen kwamen er bij vlagen vliegensvlug uit als een aanval van de thuisploeg strandde, maar een vervolg konden de bezoekers niet geven aan de snelle uitbraken. Dichterbij dan een getoucheerd afstandsschot van Iasmin Latovlevici kwam het teleurstellende Steaua lange tijd niet.

FC Utrecht liet ook niet het achterste van zijn tong zien maar was wel de bovenliggende partij in Stadion Galgenwaard. Dat lichte overwicht mondde uit in een aantal kansen voor de gastheren, maar Jacob Mulenga kende weinig fortuin in de afronding en de heerlijke knal van Tim Cornelisse spatte verwoestend uiteen op de Roemeense deklat.

Na rust gaf FC Utrecht meteen het beetje extra gas wat Steaua door de knieën deed zakken. Een poging van Gianluca Nijholt werd nog gekeerd door Cirpian Tatarusanu en een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel vond onterecht geen doorgang omdat de spits zich in buitenspelpositie zou bevinden, maar een fraai schot van de driftige Edouard Duplan bood FC Utrecht na een klein uur de verlossing. De Fransman vond op rand strafschopsgebied met gevoel het doel: 1-0.

Gesteund door de openingstreffer jaagde FC Utrecht op een tweede treffer en die kwam bijna voort uit een fantastische knal van Dries Mertens, maar de Belg zag zijn afstandspoging ternauwernood gekeerd worden door Tatarusanu. FC Utrecht kende weinig zorgen totdat Steaua uit een dood spelmoment plotseling op gelijke hoogte kwam. Alje Schut poogde de bal weg te werken, maar kopte pardoes in eigen doel: 1-1.

De zure tegentreffer kwam uit de lucht vallen en dwong FC Utrecht tot een uiterste inspanning in de slotminuten. Mulenga had zijn ploeg naar de verdiende zege kunnen koppen, maar in vrijstaande positie kopte de Zambiaan zonder overtuiging via de grond in de handen van Tatarusanu. In de absolute slotminuut kreeg Mulenga opnieuw de kans om de drie punten in Utrecht te houden, maar zijn inzet bereikte het doel net niet en betekende direct de laatste actie van de wedstrijd.

Bron: allen VoetbalPrimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 31 okt 2010 19:55
Doet me denken aan PSV 10-0 Feyenoord....

AZ-opponent Kiev scoort negen keer

Met een overwinning tegen Feyenoord (2-1) op zak reist AZ vol vertrouwen komende week met vertrouwen af naar Oekraďne. Opponent Dinamo Kiev kent eveneens een ijzersterke generale.

Dinamo Kiev won zondag de competitiewedstrijd tegen Illychivets Mariupol met liefst 9-1. Met vier doelpunten was Artem Milevskiy de absolute uitblinker. Met de monsterscore werd bovendien een Oekraďens record aan diggelen geschoten. Het oude record stond op naam van Shakthar Donetsk, dat in 1997 FC Torpedo met 9-1 wist te verslaan.

AZ speelt donderdag in Kiev voor de Europa League. De eerdere confrontatie in Alkmaar eindigde in een 1-2 zege voor de Oekraďners, die in de competitie tweede staan.

Bron: VoetbalPrimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 20:43
Zoals het nu staat gaat de titelverdediger eruit, Atletico op 1-1 bij Bayer Leverkusen.
Aris Saloniki staat voor tegen Rosenborg.

Toch sensationeel.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Do 16 dec 2010 20:45
Hoelaat is de loting morgen eigenlijk? 12:00 ?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 20:51
De loting voor de Champions League is om 12.00 uur, de loting voor de Europa League is om 13.00 uur. Zie ook hier.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Do 16 dec 2010 21:07
Je bedoelt 12 uur vanavond en 1 uur vanacht ?

Edit: Mijn fout morgen middag ! xD
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 21:09
Nee, morgen om 12.00 uur 's middags, en om 13.00 uur 's middags.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:12
Mogelijke tegenstanders van Ajax in de Europa League:

Citaat:
-Lech
-Benfica
-Glasgow Rangers
-Rubin Kazan
-FC Basel
-Aris
-Lille
-PAOK
-BATE
-Sparta Praha
-Anderlecht
-Young Boys
-Metalist
-Sevilla
-Napoli[/list">


Het is te hopen dat Ajax Lille, Sevilla, Napoli vermijdt in de loting. Tegen de rest van de ploegen geef ik Ajax een goede kans om door te gaan.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:21
Napoli moet je ook niet overschatten, Utrecht heeft er bijvoorbeeld twee keer gelijk tegen gespeeld. Cavani wel een erg goede spits. Sevilla in mijn ogen de gevaarlijkste ploeg die er geloot kan worden, al draaien ze een minder seizoen. In principe zijn er tegen iedere ploeg in dit rijtje kansen om te overleven en naar de volgende ronde door te gaan.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:31
Ik denk eigenlijk dat Ajax een betere selectie heeft dan alle mogelijke tegenstanders en dat de kans dat het behoorlijk reëel is om te verwachten dat Ajax deze ronde zal overleven.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:36
Sommige teams zijn even sterk als Ajax of misschien wel sterker dan Ajax. Dan denk ik voornamelijk aan Lille en Sevilla. Het is altijd maar afwachten wat er gebeurt in de winterstop bij Ajax en bij de andere clubs.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:40
Ik heb Lille dit seizoen vier keer zien spelen en die hebben totaal geen goede indruk op mij gemaakt. Hazard is een geweldige speler en Gervinho is een goede spits maar daar houd het ook wel mee op. Sevilla heeft dan wel een veel sterkere selectie maar en met Navas en Fabiano twee toppers in huis maar ik denk dat Ajax ook aan hun gelijkwaardig is.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 23:52
Ik heb in mijn vriendenkring al meerdere malen besproken dat ik de kans zelfs groot acht dat ze tot de halve finale kunnen reiken, onder de boer en in dezelfde lijn doorgetrokken als tegen milan, Ajax heeft potentieel gezien qua leeftijd/kwaliteit een prima team met spelers die al tijdje samen spelen of elkaar uit de jeugd kennen en daarbij enkele goede en slechte aanvullingen van buitenaf. Als de boer dit team goed neerzet en de juiste spelers gebruit kan dit zomaar weleens een heel verrassend seizoen worden en zie ik misschien wel Ajax - Twente - Psv elkaar later tegen komen in Europa.
Kom op de tegenstanders waar we echt niet van kunnen winnen op papier staan niet in dit lijstje.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 17 dec 2010 02:52
Geen: Lille, Napoli, Sevilla, Benfica en Rubin.. De rest moet te doen zijn
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.571 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » UEFA Europa League
Ga
Zoeken: