Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Kameroen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Kameroen
Maker: 343Bekeken: 1708
Status: InactiefBerichten: 9
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jul 2009 14:13
Citaat:
Paul le Guen nieuwe bondscoach Kameroen

Bron: Elfvoetbal.nl

Kameroen heeft een nieuwe bondscoach. Paul le Guen, oud-trainer van onder meer Olympique Lyon, begint bij De Ontembare Leeuwen aan zijn eerste job als trainer van een nationaal elftal.

L'Équipe meldt dat Le Guen minimaal een halfjaar bondscoach blijft, tot en met de Afrika Cup in januari 2010. Als de samenwerking bevalt, wordt zijn contract verlengd tot en met het WK in de zomermaanden.

Le Guen neemt de taken van Thomas N'Kono over, die interim-coach was na het vertrek van Otto Pfister in juni. Le Guen komt van Paris St. Germain en vertrekt omdat zijn contract was afgelopen.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Vr 24 jul 2009 00:49
Apart. Ik kan me nog herinneren dat er een aantal leden wilde dat Le Guen naar Ajax kwam. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 1 apr 2010 20:30
[list">Talentenjacht in Kameroen

Bondscoach Paul Le Guen van Kameroen, groepstegenstander van Nederland bij het komende WK voetbal in Zuid-Afrika, gaat op talentenjacht. Hij belegt van 12 tot en met 16 april een trainingskamp in Yaounde. Voor die stage heeft Le Guen 26 spelers uitgenodigd van wie er 24 in de nationale competitie uitkomen en twee in andere Afrikaanse landen spelen.

De bondscoach van Kameroen geeft met het speciale trainingskamp gehoor aan de luide roep in Kameroen om ook spelers uit de eigen competitie een kans op het WK te geven. De voorgangers van Le Guen werden vaak bekritiseerd, omdat zij geen oog hadden voor talenten uit de nationale competitie.

Kameroen werd in januari van dit jaar in de kwartfinales van het toernooi om de Afrika Cup uitgeschakeld. In die selectie zaten louter spelers uit niet-Afrikaanse competities.

# bron: Telesport[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 apr 2010 11:37
[list">Kameroen oefent tegen Servië

Het nationale voetbalelftal van Kameroen oefent in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal tegen Servië. Op 5 juni ontmoeten beide ploegen elkaar in Belgrado. Dat maakte de voetbalbond van het Afrikaanse land dinsdag bekend. Kameroen is bij het WK in Zuid-Afrika een van de tegenstanders van Nederland in groep E.

De 'Ontembare Leeuwen' bereiden zich verder voor met wedstrijden tegen Slowakije (29 mei) en Portugal (1 juni). „Deze landen zijn gekozen omdat hun speelstijl overeenkomt met die van onze tegenstanders op het WK, Nederland en Denemarken”, verklaarde de voetbalbond van Kameroen.

Kameroen begint het WK op 14 juni met de wedstrijd tegen Japan. In de laatste groepswedstrijd, op 24 juni, is Nederland de opponent.

# bron Telesport[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 29 mei 2010 15:53
[list">Eto'o overweegt zich terug te trekken voor het WK

Kameroen moet het mogelijk zonder Samuel Eto'o doen tijdens het WK. De sterspeler van het Afrikaanse land twijfelt over deelname in Zuid-Afrika na kritiek van Roger Milla.

De voormalig spits van Kameroen, die furore maakte tijdens het WK van 1990 in Italië, vindt de prestaties van Eto'o in het shirt van Kameroen onder de maat. 'Bij Barcelona en Internazionale heeft hij veel gepresteerd, maar in de nationale ploeg niet. Dat is een kwestie van discipline. Kameroen wacht op een reactie van hem.'

De uitspraken van Milla lijken niet het gewenste effect te hebben, want Eto'o dreigt nu af te zwaaien als international. 'Ik weet niet of het nu nog belangrijk is, om naar het WK te gaan. Voor mensen als Milla doe ik het niet en voor mijn eigen carrière heb ik het ook niet nodig. Ik weet even niet meer of het voor mij wel zinvol is, om naar het wereldkampioenschap te gaan.'

De 29-jarige Eto'o, die het afgelopen seizoen met Internazionale de treble won, is met 44 treffers topscorer aller tijden van de Kameroense ploeg. Tijdens het WK zijn De Ontembare Leeuwen samen met Denemarken, Japan en Nederland ingedeeld in Groep E.

# bron: VI.nl[/list">
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Za 29 mei 2010 16:54
Dit zullen supporters niet in dank afnemen wanneer Eto'o besluit niet naar het WK te gaan, denk ik.

Zou natuurlijk ook een gemis zijn voor het team.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 mei 2010 13:21
Citaat:

Samuel Eto'o ondanks kritiek mee naar Zuid-Afrika

Samuel Eto’o dreigde afgelopen vrijdag nog het WK aan zich voorbij te laten gaan. De spits van Internazionale, waar hij dit jaar zowel landskampioen als bekerwinnaar als Champions League-winnaar mee werd, was de kritiek op zijn prestaties meer dan zat.

Roger Milla, in eigen land en in de wereld legendarisch vanwege zijn optreden op het WK van 1990 met Kameroen, verweet de oud-speler van Real Madrid en FC Barcelona dat hij te weinig presteerde voor de Ontembare Leeuwen.

“Is het op deze manier zinvol om haar het WK te gaan?”, vroeg Eto’o zich hardop af tegenover het internationale persbureau Reuters. “Ik heb nog een paar dagen om er over na te denken of ik dit WK kan gebruiken in mijn carrière”, vervolgde de aanvaller.

De knoop is nu doorgehakt en Eto’o gaat gewoon met zijn vaderland mee naar het WK. Bondscoach Paul Le Guen heeft de voorhoedespeler opgenomen in zijn definitieve selectie. De keuzeheer van Kameroen staat achter de kwaliteiten van Eto’o.

De Afrikanen spelen op het WK in de groepsfase tegen Oranje, Denemarken en Japan. Eyong Enoh, die zijn brood in Amsterdam bij Ajax verdient, heeft van Paul Le Guen ook een definitieve uitnodiging voor het op één na grootste sportevenement ter wereld gekregen.

Bron: Voetbalcentraal
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 jun 2010 12:35
WK-selectie:

[list">Doel: Guy Roland N'Dy Assembe (Valenciennes), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor).

Verdediging: Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sebastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragucu), Stephane Mbia (Olympique Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor).

Middenveld: Achille Emana (Real Betis), Enoh Eyong (Ajax Amsterdam), Jean Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck(Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Landry Nguemo(Celtic), Alexandre Song (Arsenal).

Aanval: Vincent Aboubakar (Coton Sport), EricChoupo-Moting (Nuremburg), Samuel Eto'o (Inter Milan), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webo (Real Mallorca).[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 aug 2010 00:11
Citaat:
Song zegt Kameroen vaarwel

Rigobert Song heeft afscheid genomen als international van Kameroen. De 34-jarige verdediger van het Turkse Trabzonspor liet dit zondag weten.

"Je moet weten wanneer je moet stoppen. Ik verlaat dit team met trots en denk dat ik mijn plicht gedaan heb", verklaarde de 137-voudig international.

Song speelde als eerste Afrikaan op vier WK’s. Hij deed dat door in Zuid-Afrika in de laatste groepswedstrijd tegen Nederland als invaller in de ploeg te komen. Kameroen was toen al uitgeschakeld.

In clubverband kwam Song uit voor onder meer Liverpool, West Ham United, FC Metz, 1.FC Köln, RC Lens en Galatasaray. De centrale verdediger begon zijn profloopbaan in 1992 bij Tonnerre de Yaoundé. In 1993 maakte hij zijn interlanddebuut tegen Mexico.


Bron: Goal.com

Toch een mooie imposante carrière die hij heeft zeg, 137 caps, 4 WK's en mooie clubs als Liverpool, West Ham United en bijvoorbeeld Galatasaray.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 aug 2010 20:15
[list">Clemente nieuwe bondscoach Kameroen

Voormalig bondscoach van Spanje Javier Clemente wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen. Dat maakte minister van sport Michel Zoah dinsdag bekend.

Volgens Zoah zet de Spanjaard eind augustus zijn handtekening onder de verbintenis. Clemente staat dan tot en met de Afrika Cup van 2012 aan het roer van de 'ontembare leeuwen'. Hij wordt in het Afrikaanse land bijgestaan door voormalig internationals van Kameroen Omam Biyick en Jacques Songo'o.

De Spanjaard is de opvolger van de Fransman Paul Le Guen, die opstapte na het voor Kameroen teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika.

# bron: Telesport[/list">
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.348 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Kameroen
Ga
Zoeken: