Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Marokko
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Marokko
Maker: MarcoBekeken: 2361
Status: InactiefBerichten: 8
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 sep 2009 14:52

[list">El Ahmadi niet, El Hamdaoui wel naar Marokko

Hassan Moumen kan zondag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Togo niet beschikken over Karim El Ahmadi. De middenvelder van Feyenoord meldde zich met heupklachten af bij de bondscoach van Marokko.

Het duel met Togo is voor Marokko van cruciaal belang. De Leeuwen van de Atlas zijn namelijk slecht begonnen aan de WK-kwalificatiereeks. Marokko pakte slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden en moet zowel Gabon (zes punten) als Togo (vier punten) voor zich dulden.

Feyenoord laat weten dat zijn middenvelder de blessure zondag heeft opgelopen tijdens het competitieduel met FC Twente (1-1). El Ahmadi zal in Rotterdam behandeld worden.

Mounir El Hamdaoui van AZ en ex-Ajacied Mbark Bousouffa (nu uitkomend voor Anderlecht) maken wel deel uit van de selectie voor het duel met Togo.

# bron: VI.nl

Marokko: ''Spelers hoeven niet te vasten tegen Togo''

In Marokko is een fatwa uitgevaardigd voor de Marokkaanse nationale ploeg. Een fatwa is een juridisch advies in de islam. De fatwa houdt dus in dat alle spelers van de nationale ploegen zich niet hoeven te houden aan de Ramadan voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Togo van zondag.

''Ze moeten kiezen tussen vasten en spelen'', had bondscoach Hassan Moumen al aangekondigd. Die uitspraak miste zijn effect niet. ''De spelers die naar Togo gaan, hoeven niet te vasten'', zegt sjeik Abdelbari Zemzri. 'Wie wedstrijd zegt, zegt vermoeidheid en uitdroging. Bovendien hebben we het hier niet over ontspanning, wel over een beroep. Wie weigert het vasten te laten, kan beter thuisblijven. Als je vast en speelt, kan dat alleen maar nadelig zijn voor de uitslag van de wedstrijd''.

# bron: Altlas-Lions.nl[/list">
Voorselectie (ik kan de definitieve selectie zo snel niet vinden) hierrr..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 sep 2009 13:31
[list">El Hamdaoui weer thuis

Mounir el Hamdaoui is teruggekeerd naar Nederland, omdat hij weer last kreeg van zijn knie. De topscorer van Marokko verliet afgelopen donderdag voortijdig de training van het nationale elftal. De AZ-spits nam geen risico met de irritatie, trad in overleg met de Marokkaanse bond plus interim-bondscoach Hassan Moumen en besloot om het cruciale duel van zondag uit tegen Togo aan zich voorbij te laten gaan.

El Hamdaoui heeft wel vaker wat last van irritatie aan het gewricht, al is het in principe beheersbaar. Hij zegde ook de laatste oefeninterland van zijn vaderland af. Marokko, dat in de poule derde staat, moet het duel in Togo winnen om in de race te blijven voor het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika. Gabon voert groep A aan, tweede is momenteel Togo en Marokko staat op een magere derde plaats.

# bron: Telesport[/list">
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 sep 2009 13:46
Ik vraag me beetje af hoe snel het hart van Mounir klopt bij het nationale tricot. Hij zegt telkens wel erg makkelijk en snel af.........
Amargo


Geregistreerd: 22-09-2009
Forum berichten: 111
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 22 sep 2009 23:33
Ben benieuwd of met die nieuwe regels nu half Nederland voor Marokko gaat spelen, in principe kan het volgens mij
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 20 apr 2010 13:52
[list">'Gerets bondscoach Marokko'

Eric Gerets wordt de nieuwe bondscoach van Marokko. De coach kiest volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws voor het land in Noord-Afrika.

Gerets werd bij onze zuiderburen nadrukkelijk in verband gebracht met de opvolging van bondscoach Dick Advocaat bij de Rode Duivels, die voor Rusland gekozen heeft. De Marokkaanse koning Mohamed VI zou de oud speler en trainer van PSV naar Marokko gelokt hebben met een riant salaris - dat deels door de koning wordt opgehoest - in het vooruitzicht.

Officieel kan het nieuws nog niet worden bevestigd vanwege het tot 2011 doorlopende contract van de Vlaming bij de Saoedische club Al Hilal.

# bron: Telesport[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 27 sep 2010 12:47
Citaat:
Aissati kiest met zijn hart voor Marokko

Bron: Gelderlander.nl

Ismail Aissati heeft 'met zijn hart' voor Marokko gekozen. De Vitessenaar zal niet bezwijken als hij een telefoontje van Oranje-bondscoach Bert van Marwijk krijgt. Ismaïl Aissati heeft met zijn hart gekozen voor Marokko in plaats van Oranje. Dat zei de speler van Vitesse zondagmiddag na de winst op Excelsior, waarin Aissati met een geweldig mooie treffer (0-2) een hoofdrol had.

"Ik heb niet alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, maar op mijn gevoel gekozen. Je moet met je hart spelen, dat heb ik bij Marokko. Nee, daarom hoeft de bondscoach ook niet te bellen", reageerde de 22-jarige middenvelder op de suggestie dat hij misschien over te halen is, net als de Braziliaanse verdediger Douglas van FC Twente.

Aissati speelde wel voor de jeugdselecties van Oranje. Sinds kort vindt de FIFA dat geen belemmering om voor een ander land uit te komen. Bondscoach Eric Gerets van Marokko nam de van Ajax gehuurde speler op in zijn voorlopige selectie voor het kwalificatieduel van Marokko voor de Afrika Cup op 9 oktober tegen Tanzania.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 sep 2010 14:34
Citaat:
Aissati en Amrabat niet in selectie Marokko

Ismail Aissati en Nordin Amrabat maakten onlangs bekend voor het nationale team van Marokko uit te willen komen. Het tweetal is echter niet opgeroepen voor voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Tanzania .

Vitesse-middenvelder Aissati was vorige week duidelijk over zijn keuze. ""Ik heb niet alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, maar op mijn gevoel gekozen. Je moet met je hart spelen, dat heb ik bij Marokko." Dat zei de huurling in gesprek met De Gelderlander. Tot een uitverkiezing leidde het, nog, niet.

Naast Aissati en PSV'er Amrabat, die hun keuze hebben gemaakt, zaten ook Nacer Chadli (FC Twente) en Oussama Assaidi (sc Heerenveen) bij de voorlopige selectie van het Afrikaanse land. Het tweetal heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over de interlandloopbaan en hoeven dat ook nog niet te doen. Dominic Cuperly, de tijdelijke vervanger van de nog niet begonnen Eric Gerets, heeft ze niet opgenomen in de definitieve selectie.

Mounir El Hamdaoui (Ajax) en Karim El Ahmadi (Feyenoord) zitten wel bij de selectie voor het duel van 9 oktober.


Selectie Marokko:

[code">Doel: Nadir Lamyaghri (WAC), Karim Fegrouch (WAC), Ahmed Mohamadina (zonder club).

Verdediging: Michael Chretien Basser (AS Nancy), Rachid Soulaimani (RCA), Mehdi Benatia (Udinese), Mourad Ainy (RCA), Ahmed Kantari (Stade Brestois 29), Chakib Benzoukane (Levski Sofia), Adil Karrouchy (DHJ).

Middenveld: Karim El Ahmadi (Feyenoord), Houssine Kharja (Genoa), Adil Hermach (RC Lens), Mohamed Berrabeh (Al-Dhafra), MBark Boussoufa (Anderlecht), Adel Taarabt (Queens Park Rangers).

Aanval: Mounir El Hamdaoui (Ajax), Marouane Chamakh (Arsenal), Youssef El Arabi (SM Caen), Youssouf Hadji (As Nancy) en Youssef Kaddioui El Idrissi (AS FAR), Nabil El Zhar (PAOK Saloniki).[/code">

Bron: Voetbalprimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 feb 2011 20:55
Gerets roept Assaidi op voor Marokko

RABAT - Bondscoach Eric Gerets heeft Oussama Assaidi opgeroepen voor de wedstrijd van de Marokkaanse nationale ploeg tegen Niger van woensdag.

Het is de eerste keer dat de aanvaller van SC Heerenveen deel uitmaakt van de selectie.

Assaidi kreeg eind vorig jaar ook al een uitnodiging, maar toen haakte hij geblesseerd af.

Bron: Nusport.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 feb 2011 13:11
Citaat:
'Verrader' Chadli: "Kharja kan toch zelf nadenken"

Bron: Voetbalprimeur.nl

Houssine Kharja sprak als aanvoerder van het nationale elftal van Marokko zijn ongenoegen uit over de keuze van Nacer Chadli. De aanvaller van FC Twente laat Marokko links liggen om voor België uit te kunnen komen.

Kharja zei in duidelijke taal dat hij nooit de hand van Chadli zou willen schudden. "Hij is een verrader." De Rode Duivel reageert in De Telegraaf teleurgesteld op de woorden van de Internazionale-speler.

"Hij is een grote jongen en kan toch zelf nadenken. Als aanvoerder van het Marokkaanse elftal ben je een ambassadeur van je land en dan moet je altijd met respect praten over anderen. Het hoort niet om zulke rare dingen te zeggen", aldus Chadli.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.001.401 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Marokko
Ga
Zoeken: