Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » [Centraal] Cambuur
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Centraal] Cambuur
Maker: 343Bekeken: 10353
Status: InactiefBerichten: 80
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 19:02


Marco....nog geen Eredivisie, maar dat is een kwestie van tijd. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Citaat:

Van Nieuwstadt als amateur naar SC Cambuur

Bron: Voetbal International

Jos van Nieuwstadt heeft, op amateurbasis, een contract voor het restant van het seizoen bij SC Cambuur getekend. De 29-jarige verdediger had zijn verbintenis bij Doncaster Rovers laten ontbinden, dus mocht aangetrokken worden buiten de transferperiode.

Op 15 november 1998 debuteerde Van Nieuwstadt bij Willem II in het betaalde voetbal (2-1 winst op NAC). Na acht seizoenen in Tilburg volgde twee jaargangen bij Excelsior. Afgelopen seizoen speelde de verdediger bij Doncaster Rovers in de Championship.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 19:24
Mooie header, man! <img src='smilies/worshippy.gif' /> <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Wij hópen, de club verdient 't. Vooralsnog is het nog een beetje shaky, maar de puntjes stromen nu wel binnen. Benieuwd wat Ruud ter Heide dit seizoen gaat brengen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 12:53
[list">Mboua mag tegen Cambuur gewoon spelen

Marc Mboua mag vrijdag gewoon met Fortuna Sittard meedoen in de competitiewedstrijd tegen Cambuur.

De Leeuwarder club verhuurde de aanvaller uit Kameroen aan Fortuna met als voorwaarde dat hij niet zou meedoen in het onderlinge duel. Volgens de KNVB is dat echter niet conform de richtlijnen.

De voetbalbond tikte Cambuur op de vingers. Cambuur-directeur Alex Pama gaat evenwel uit van een herenakkoord. ,,Het zou lullig zijn als Mboua uitgerekend tegen ons twee doelpunten zou maken.''

# bron: LC[/list">Was ooit een aardig spelertje, die Bouma, maar onder Menzo uit beeld geraakt.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 13:31
Die gozer scoorde een half seizoen aan de lopende band toch en werd meteen gevolgd door een rits (met name) Franse clubs als ik het goed heb. Hoe kan het zo dat die jongen ineens volkomen uit beeld is? Blessure ofzo?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 13:59
Stanley Menzo. Hij ging naar Bejing (OS), miste een voorbereiding en Koolhof werd eruit geknikkerd. Onder Menzo kwam ie vervolgens niet verder dan wat invalbeurtjes. Hij ziet het kennelijk niet in 'm zitten.

Het ventje heeft al heel wat meegemaakt. Een jongetje uit Kameroen, verzeild geraakt in Mali, dakloos, zonder voetbalschoenen een clubje gevonden en gered, bestolen in Egypte, enz. Voor wie het boeit; Marc Mboua's leven, deel 1 en deel 2. Zo iemand gun je wel wat succes..



..maar niet tégen Cambuur, als het even kan. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 15:53
Hoe vind jij dat Menzo het doet, Marco?
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Di 8 sep 2009 17:17
Ik ga wel eens met een fanatieke collega naar Cambuur, leuke sfeer, leuke club, straalt één en al ambitie uit en heeft een hele leuke ploeg op de been maar het is uiteindelijk beter dat ze met dit team nog een jaartje in de Jupiler zitten.
M(L)....


Geregistreerd: 08-07-2009
Forum berichten: 131
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 17:59
Ik ben een seizoen lang naar Cambuur geweest( mooi dichtbij)
en ik vond het altijd geweldig daar, maar Ajax blijft mooier.
D-D


Geregistreerd: 10-04-2009
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 9
Woonplaats: Twijzerlerheide
Geplaatst: Di 8 sep 2009 18:43
Ik kom er ook geregeld
De sfeer was afgelopen vrijdag ook weer super tegen haarlem <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 sep 2009 20:23
Cambuur vrienden! Waar waren jullie al die tijd?!

Citaat:
Hoe vind jij dat Menzo het doet, Marco?

Resulaten spreken voor zich, denk ik. Harde, veeleisende vent die duidelijk is, ook in z'n opstellingen. Bij de meeste trainers die elf namen opnoemen, is het puzzelen wie waar staat en waarom en met wat voor taken, da's hier doorgaans vrij helder. Zie je ook terug in het veld. Bij tijd en wijle spelen ze heel aardig, ze hebben ook een paar leuke spelers op dit niveau, maar die centrumspits(en) willen nog wel eens het zand in de motor zijn..

P.S. Alles leuk en aardig over die 'leuke sfeer', maar die Lieuwadders zijn toch echt notoire zuurpraters. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
D-D


Geregistreerd: 10-04-2009
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 9
Woonplaats: Twijzerlerheide
Geplaatst: Wo 9 sep 2009 08:44
Haha ja oke maar toch
Als je er midden in staat is het toch echt leuk hoor.
Dan ga jezelf ook helemaal op in de sfeer:p
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 sep 2009 15:29
Citaat:
Cambuur vrienden! Waar waren jullie al die tijd?!

Citaat:
Hoe vind jij dat Menzo het doet, Marco?

Resulaten spreken voor zich, denk ik. Harde, veeleisende vent die duidelijk is, ook in z'n opstellingen.


Ook bij trainingskampen houdt ie alles in de gaten. Bij Volendam tenminste. Ze waren in het buitenland en enkele spelers gingen stappen. Petrov ging niet mee en bleef slapen, werd ie 's nachts wakker en zag ie een enorme schaduw in de kamer. Schrok zich kapot, bleek het Stanley te zijn die de kamers ging controleren. De kamergenoot van Petrov was wel weg en die was het haasje daarna, met een pittige training.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 sep 2009 17:45
Leuke anekdote, dat beantwoordt inderdaad wel aan mijn beeld van Menzo. Hij ging ook al eens de strijd aan met Sandor van der Heide. Toch dé man van dit Cambuur. Helaas ligt hij al een tijdje in de kreukels, net als een paar anderen op dit moment. Menzo moet dus inpassen, maar lijkt ook voor een andere spits te kiezen. De stormram op de thee:
[list">Ambitieuze De Vries hoopt op vertrouwen Menzo

Leeuwarden - Mark de Leeuwarder zo is hij tegenwoordig in Leeuwarden bekend. Cambuurfans associëren alles wat Fries is met Heerenveen. De Vries als achternaam kan dan zeker niet. Mark de Vries kan er wel om lachen: ,,Ik hoor het op de tribune, dat is grappig en leuk.’’

In de wedstrijd tegen Volendam op 24 augustus werd de sterke spits 34 jaar. Dan gaan volgens voetbalkenners de jaren tellen. ,,Men zegt dat je dan aan het einde van je carrière komt en dat je moet na gaan denken over wat je na het voetbal gaat doen. Dat heb ik jaren geleden al gedaan, maar voorlopig wil ik voetballen, dat is eerst genoeg’’, aldus De Vries. Hij zegt door te gaan tot het niet meer kan. In Leeuwarden heeft hij nog een contract tot het einde van dit seizoen. ,,Een jaartje erbij moet kunnen. Het is heel normaal dat er bij spelers van mijn leeftijd per jaar wordt bekeken hoe het gaat.’’

Waar hij dat jaar zal spelen is nog afwachten. Volgens De Vries is hij er de man niet naar om de wereld nog over te reizen. ,,Ik ben al in het buitenland geweest, ik weet hoe dat is. Dat is niet iets wat je zomaar even doet.’’ Wat de spits betreft ligt zijn toekomst in Leeuwarden. ,,Ik heb het hier heel goed naar mijn zin, het is een fantastische club en alles is hier goed geregeld. Het is geen straf om hier nog een jaar te blijven, zeker niet’’, aldus De Vries.

Al langer weet De Vries wat hij na zijn voetbalcarrière wil gaan doen. ,,Ik heb een reclamebureau Heldermedia en ik ben mede eigenaar van een sportschool in Den Helder. In die sportschool sta ik elke avond mensen te begeleiden.’’ Begeleiden is iets waar Mark de Vries plezier aan beleefd. Mocht hij in het voetbal blijven dan is volgens De Vries niet als trainer. ,,Trainer word ik niet, maar ik zou wel spelers willen begeleiden in hun carrière’’, aldus de routinier.

Ondanks zijn 34 jaar is De Vries zeer ambitieus, hij voetbalt niet om af te bouwen. De spits wil ,,een tastbare’’ prijs winnen. Zijn prijzenkast is leeg. De Vries:,,Ik heb een bekerfinale gespeeld, maar niet gewonnen. Ook heb ik drie keer Europees voetbal gehaald.’’ Het zijn mooie prestaties, maar geen prijzen. De routinier denkt dat Cambuur dit jaar wel een kans op de titel maakt. ,,Een belangrijke factor om kampioen te worden is een goede bank. Die hebben wij. We doen niet onder voor clubs als De Graafschap. Het zal spannend worden, want we zijn aan elkaar gewaagd.’’

De laatste weken speelt De Vries in de basis, door een schorsing van Ruud Ter Heide. Ter Heide is vanavond terug van een schorsing, toch hoopt De Vries dat hij in de basis blijft staan. ,,Zowel Ruud als ik willen spelen, dat is logisch. Wel hoop ik een keer op het vertrouwen van de trainer. Een hoop mensen denken dat Ruud en ik elkaar naar het leven staan, maar wij gaan binnen en buiten het veld goed met elkaar om.’’

Mark de Vries heeft recht van spreken. Hij scoort, is balvast en speelt een hele verdediging stuk. De Vries doet alles wat er van hem gevraagd wordt. Het is voor de spits wennen om negentig minuten te spelen. De Vries:,,Aan het eind van de wedstrijd ben ik helemaal stuk, dan speel ik nog tien minuten vol op routine. Ook dertig minuten invallen zonder ritme is zwaar, dan was ik moe, maar nu ben ik helemaal stuk.’’

Naar alle waarschijnlijkheid speelt De Vries vanavond in Sittard weer vanaf de eerste minuut mee. In ieder geval zeker is dat Paul Beekmans niet meedoet. Beekmans heeft last van zijn enkel. Trainer Stanley Menzo verwacht dat de verdedigende middenvelder volgende week weer volop meetraint. Wie Beekmans vervangt houdt Menzo nog even voor zich: ,,Ik heb keuze genoeg, ik heb wel een idee maar dat houd ik nog even voor me.’’ Dave Huymans trainde in de afsluitende trainingspartij gisterochtend in ieder geval met de basisspelers mee.

Wel kan trainer Menzo weer beschikken over de van een schorsing teruggekomen spelers Ruud ter Heide en Leon Hese. Hese staat vanavond weer centraal in de verdediging, waardoor Rudy Jansen de plek van de geblesseerde Nuelson Wau inneemt.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Meul; Jansen, Van Boxel, Hese, Rustenberg; Guyt, Huymans, Türk; De Visscher, De Vries, Maachi.

# bron: Friesch Dagblad[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 sep 2009 18:13
Citaat:
maar die centrumspits(en) willen nog wel eens het zand in de motor zijn..

Niets is minder waar, de grote M is opgestaan. Winst in de topper tegen Dord met Mark de Leeuwarder:



Held! <img src='smilies/worshippy.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 sep 2009 11:11
Marco!! <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: What happened?!
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 sep 2009 12:18
Wij richten ons op de competitie! <img src='smilies/hypocrite.gif' />

Geen idee. Afgezien van de keer dat ze AZ pootje hebben gelicht, is Cambuur en de beker iets als Uwe Boll en een goede film; het gaat gewoon niet samen. Menzo schaamt zich. Terecht. Dat wordt straftrainen. Schandalig verlies natuurlijk, maar erger vind ik de blessure van Hese..
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 sep 2009 12:38
Leuk clubje dat Cambuur. Wat mij betreft welkom in de eredivisie.

Net zoals go ahead eagles. Clubs zijn naar mijn idee te groot voor de jupiler league. Misschien niet altijd qua voetbal, maar zeer zeker wel qua supporters.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 14:49
Qua supporters, maar ook qua sponsors. De basis is er bijna altijd wel geweest, helaas rommelde het nogal eens in de bestuurskamer. Ondertussen is er weer eentje door z'n hoeven gezakt, maar ook een paar die weer opkrabbelen:
[list">Hese terug bij Cambuur; Van Nieuwstadt scheurt hamstring

Leon Hese keert vrijdagavond zo goed als zeker terug in het basiselftal van Cambuur Leeuwarden. De Friezen gaan op de Langeleegte op bezoek tegen BV Veendam. Hese is volledig hersteld van de hamstringblessure die hem sinds 23 september aan de kant hield.

Ook Mark de Vries is weer fit. De fysiek sterke spits krijgt van trainer Stanley Menzo vermoedelijk de voorkeur boven Ruud ter Heide. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Sandor van der Heide kan volgens de oefenmeester van de huidige nummer 2 van de Jupiler League nog geen volledige wedstrijd spelen en start op de bank. Dat geldt ook voor Sander Fischer. De verdediger behoort na vier maanden weer tot de selectie.

Jos van Nieuwstadt is de komende vier weken uit de roulatie. De centrale verdediger, die vorige maand werd aangetrokken, blijkt een scheurtje in zijn hamstring te hebben opgelopen tijdens het duel van afgelopen vrijdag met FC Eindhoven. Dat betekende nota bene zijn debuut in het shirt van Cambuur. Robert van Boxel staat naar verwachting nog drie weken aan de kant met zijn ingescheurde enkelband.

# bron: ELF[/list">Sandorrr!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 14:52
Geen nood of beter muzieknoot, want Cambuur gaat op muziekles!! Kom alles toch nog goed! :mrgreen:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 15:14
Klopt, wel noot en geen nood, want volgens onbevestigde berichten komt Lil' Wayne niet langs. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de ongetwijfeld wervelende triangel solo van Mighty Mark. De Leeuwarder Merengue is nakende!

Eerste slachtoffer moet het prima draaiende Veendam worden op de immens trieste Langeleegte. Ik ben daar een keer geweest, een stadionnetje in een soort ghost town waar men de bût'nlând'r (lees: alles wat anderstoalig is) standaard grondig visiteert. Eerste en laatste keer dus. Hoe dan ook, de vermoedelijke opstelling volgens de LC:
Doel: Meul; achter: Jansen, Hese, De Wagt, Van der Ree; midden: Beekmans, Türk, Guijt; voor: De Visscher, De Vries, Maachi.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 16 okt 2009 23:49
Citaat:
Wij richten ons op de competitie! <img src='smilies/hypocrite.gif' />

Na een volledig terechte en zeker niet uit de lucht gevallen 1-2 tegen GAE; numero uno!

Maar of dat lang gaat duren..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 17 okt 2009 12:20
Het was een showtje. ;-) Wist niet dat Rustenberg bij Cambuur speelde.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 17 okt 2009 13:07
Tsss! Ooit Jong Ajax, hè. Daar heeft Cambuur een verleden mee. Laten we zeggen dat ze na Mols wat doorschoten met die spelers. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Rustenberg is een linksbackige panter, één van de betere in L'warden, maar dit seizoen een tijdje weggeweest door een hamstringblessure. Sowieso heeft Cambuur last van veel pijntjes. Nuelson Wau, rechtsback, is nog niet fit, Robert van Boxel en Jos van Nieuwstadt zijn 2 centrumverdedigers die in de lappenmand zitten, backup Fischer is nog niet zo lang speelklaar en ook Leon Hese is niet pijnvrij. Dat zijn veel geblesseerde verdedigers en Cambuur heeft het tot nu toe grotendeels moeten doen zonder haar vedette. Veel goals tegen, maar ondanks alles inmiddels wel eerste. Dat belooft wel wat.. Het dromen is begonnen!
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Za 17 okt 2009 13:59
Cambuur staat waar ze horen te staan <img src='smilies/icon_cool.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 okt 2009 14:44
Citaat:
Tsss! Ooit Jong Ajax, hè. Daar heeft Cambuur een verleden mee. Laten we zeggen dat ze na Mols wat doorschoten met die spelers. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Rustenberg is een linksbackige panter, één van de betere in L'warden, maar dit seizoen een tijdje weggeweest door een hamstringblessure. Sowieso heeft Cambuur last van veel pijntjes. Nuelson Wau, rechtsback, is nog niet fit, Robert van Boxel en Jos van Nieuwstadt zijn 2 centrumverdedigers die in de lappenmand zitten, backup Fischer is nog niet zo lang speelklaar en ook Leon Hese is niet pijnvrij. Dat zijn veel geblesseerde verdedigers en Cambuur heeft het tot nu toe grotendeels moeten doen zonder haar vedette. Veel goals tegen, maar ondanks alles inmiddels wel eerste. Dat belooft wel wat.. Het dromen is begonnen!


Hmmz Cambuur heeft wel patent op spelers die het net niet gered hebben uit de jeugdopleidingen van grote clubs:

FC Utrecht: Te Loeke, Rudy Jansen, Maaschi
PSV: Hese, Van Boxel
Willem II: Wau, Van Nieuwstad
Nac: Fischer
SC Heerenveen: Van der Heijde, Turk
Ajax: Rusenberg

Dat aangevuld met spelers uit de eigen jeugdopleiding een paar van de concurrentie (Zwolle, Go Ahead). Je ziet dat cambuur weinig spelers wegplukt vanuit de amateurreeksen.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.984.530 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » [Centraal] Cambuur
Ga
Zoeken: