Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » "Hoe ver'' is Ajax momenteel mbt andere clubs?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: "Hoe ver'' is Ajax momenteel mbt andere clubs?
Maker: ghostwriterBekeken: 3849
Status: InactiefBerichten: 34
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 14:59
PSV is wel verder dan Ajax FC Twente zeker niet. Die spelen niet eens zo goed en daarbij hebben ze niet zo veel individuele kwaliteit.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 18:00
Citaat:
PSV is wel verder dan Ajax FC Twente zeker niet. Die spelen niet eens zo goed en daarbij hebben ze niet zo veel individuele kwaliteit.


Waarin vind jij PSV verder dan Ajax?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 18:05
Het elftal is beter in balans en de tactiek vind ik meer solide. Ajax mist een linkspoot op het middenveld die de bal naar rechts kan verleggen waardoor het vaak op Vertonghen aankomt om Rommedahl en Kennedy te vinden. Dat is trouwens ook de reden dat ik Strootman graag zie komen. PSV heeft een selectie met een goede opbouw qua talent, tussengroep en ervaren rotten. Al met al vind ik PSV net wat verder dan Ajax.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:37
Stekelburg +
Isaksson -

Stekelenburg is constanter en heeft meer potentie.

VD Wiel/Alderweireld/Vertonghen/Emanuelson +
Manolev/Ooijer/Salcido/Pieters +

Ondanks de vele extra mogelijkheden in de PSV defensie (Marcellis, Kromkamp, Simons) doen de beide defensies niet voor elkaar onder, ook al heeft PSV meer tegendoelpunten. Wel heeft de Ajax defensie meer potentie en is de communicatie vele malen makkelijker aangezien iedereen Nederlandstalig is.

Enoh/De Zeeuw/Aisatti -
Afellay/Bakkal/Engelaar +

Het PSV-middenveld is simpelweg volwassener. Met name Aisatti vind ik erg tegenvallen. Ondanks het overvloed aan aanvallende kwaliteiten op het PSV middenveld, is het in balans en wordt het niet overlopen.

Rommedahl/Cvitanich/Suarez +
Lazovic/Koevermans/Dzsudzsak +

Beide linies acht ik gelijkwaardig. Puur omdat een Suarez in vorm niet af te stoppen is. Koevermans is een goaltjesdief wat Cvitanich nog moet bewijzen. In veel wedstrijden is hij onzichtbaar. De komst van Pantelic kan hier verandering in brengen. Zowel Dzusdzsak als Lazovic zijn het seizoen positief begonnen. Dzsudzsak heeft zich uitstekend ontwikkeld, maar ik denk dat Lazovic uit eindelijk toch te kort komt. Ajax is te afhankelijk van Suarez. Een voorhoede met Suarez/Pantelic/Sulejmani zou Ajax boven PSV stellen, mits ieder in vorm is.

Team Ajax -
Team PSV +

Ik heb het idee dat, ondanks de komst van de Zeeuw, PSV ten allen tijden een team is. Iedereen weet wat er van hem gevraagd wordt, en daardoor ligt de ondergrens van PSV hoger. Als het tegenzit bij Ajax, kan het ineens als een kaartenhuis in elkaar storten.
Eindscore:
Ajax: +++
PSV: ++++

Daarbij moet gezegd worden dat Ajax de potentie heeft om op meerdere fronten te groeien. Zowel het middenveld, als de voorhoede kunnen nog veel beter gezien het spelersmateriaal. Beide ploegen kunnen als team nog stappen maken. Of Ajax in staat is deze potentie dit jaar al te gelde te maken weten we aan het eind van de rit.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:45
Je kijkt hier wel vanuit een 4-3-3 situatie bij Ajax, terwijl ze de laatste tijd toch echt 4-4-2 spelen. Als je dan er van uitgaat met Dennis - Enoh - Demy - Issy zou ik zeggen dat het middenveld ook gelijkwaardig is.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:49
Dit doe ik omdat PSV dit seizoen 4-3-3 speelt. Je zou dan van PSV Dzsudzsak terug moeten halen naar het middenveld, wat dus niet uit zou maken. Rommedahl speelt dit seizoen toch meer als buitenspeler, dan dat Dzsudzsak als middenvelder speelt. Daarom lijkt mij dit de meest logische vergelijking.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:54
Je gaat hier ook erg uit van individuele klasse. Die ligt weer bij Ajax hoger. Als team speelt Ajax beter, omdat zij (ook volgens Cootje) de hele tijd pressing voeren.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:59
Ik leg gewoon de linies naast elkaar. Op basis van de mogelijkheden die elke linie heeft geef ik een oordeel over de desbetreffende linie. Daarna leg ik het teamspel naast elkaar. Op die manier vergelijk ik de kracht van beide teams op dit moment.

Citaat:
Je gaat hier ook erg uit van individuele klasse. Die ligt weer bij Ajax hoger. Als team speelt Ajax beter, omdat zij (ook volgens Cootje) de hele tijd pressing voeren.


Vind dat Ajax nog lang niet zo ver is dat het op een goede manier, continu met pressing kan spelen. Zo nu en dan gaat het goed, maar gaat het fout, dan wordt je door een goede tegenstander meteen weggetikt. Daarnaast vraag ik me af of Ajax ook pressing speelt tegen de betere tegenstanders.

Anyway, zo vergelijk ik de teams. Iedereen zal het anders vergelijken en wellicht anders zien ;)
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 20:26
Ik denk dat Ajax en PSV redelijk aan elkaar gewaagd zijn. De afgelopen jaren heeft geleerd dat de ploeg die verdedigend het sterkst is de kampioen wordt. Met Isaksson op doel krijg je hoe dan ook veel tegendoelpunten. Op dit moment heeft PSV 2x zoveel tegentreffers dan Ajax.

Aanvallend gezien doen wij voor niemand onder, vooral door Suárez natuurlijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 16:20
Twente, PSV en Ajax hebben allemaal andere problemen.

Laten we het eerst maar eens over het programma hebben wat is de belangrijkste maatstaf::

PSV heeft het vorig seizoen vooral moeilijk gehad in uitwedstrijden, ook tegen kleine ploegen die er fel op zaten. Voor PSV was het vorig seizoen niet altijd even makkelijk om dominant te worden in 3 uitwedstrijden om 5 thuiswedstrijden.
Het huidige PSV heeft een paar spelers die het verschil maken; Dszudszak, Bakkal, Affelay (Reis). Je ziet dat deze spelers voor de nodige dynamiek zorgen in aanvallend opzicht. Erg belangrijk want een goed combinerend elftal dat niet gevaarlijk wordt gaat uiteindelijk zelf slecht spelen (zie het AZ van twee seizoenen terug). Wat wel te zien is aan PSV is dat ze al drie ‘moeilijke’ tegenstanders gehad hebben uit; Groningen, Feyenoord en Twente. Het huidige PSV heeft het nog zwaar met goed verdedigende ploegen die in een underdogrol kruipen, daarom had men het in Praag ook zo moeilijk. De verdediging krijgt er namelijk altijd wel eentje tegen zelfs al is dat tegen Willem II thuis. Ik ben daarom benieuwd hoe PSV het bijvoorbeeld gaat doen tegen een goed ingergaven Heracles. Zo’n wedstrijd kan beslist worden door Dszudszak, Affelay of Bakkal maar wanneer die niet aan banden worden gelegd zal je puntverlies zien. De centrumaanvallers van PSV dwingen zelf te weinig af en zullen goed bediend moeten worden en ruimte hebben. Al met al staat PSV er redelijk voor, ondanks dat ik vind dat ze een echte klepper ontbreken.

Ajax. Ik vind dit Ajax soms nog te weinig afdwingen maar combinerend is het al best aardig. Winst op vorig seizoen is het druk zetten. Jol speelt me soms nog te veel op safe en ik zou graag wat meer 4-3-3 willen zien maar verder ben ik wel tevreden. Wat vooral opvalt is dat de verdediging een stuk minder counters tegenkrijgt, wat je ook weer kanm toeschrijven aan het druk zetten van het middenveld en de aanval. Hety probleem van de aanval is dat het soms te voorspelbaar is. Ajax draait wanneer Suarez draait en anders al een stuk minder. Dat komt ook omdat Suarez in de voorhoede de spil is gemaakt, en spelers zoals Cvitanich, Rommedahl te weinig zelf creëren. Een tweede probleem is de creativiteit van het middenveld, combinerend zit het allemaal prima. Wat er aan ontbreekt is iemand met een goede actie en afstandschot.
De verdediging lijkt degelijker maar de credits gaan opnieuw ook naar het middenveld. Wat wel opvalt is dat met het vertrek van Wielaert het een stuk rustiger is achterin. Wat wel meetelt is dat er nu al wedstrijden lang in dezelfde bezetting wordt gespeeld en dat is alleen maar goed. De echte tests voor Ajax komen nog, en soms staan de backs nog verkeerd. Desalniettemin doet Vertonghen het goed als opbouwende verdediger, en is Alderweireld momenteel degelijk. Voor Ajax is -naast de europese campagne- in 8 wedstijden van extra belang dat de verdediging het houdt; Heerenveen-uit, PSV-thuis, Feyenoord uit en thuis, Twente uit en thuis, AZ uit en thuis. Pas dan kunnen we zeggen of de verdediging het echt goed doet.
Ik heb verder goede hoop op Pantelic, ik denk dat hij beter als aanspeelpunt kan dienen dan Jol zelf nu zegt. De tandem Suarez-Pantelic is zowel in 4-3-3 als 4-4-2 te gebruiken. Haalt Pantelic z’n niveau bij Hertha dan zie ik ook hem wel wedstrijden voor ons winnen wat de druk van Suarez’ schouders haalt en Ajax als titelkandidaat een stuk gevaarlijker maakt.

Twente. Twente heeft ook nog moeite met teams die zich ingraven. Geef het team de ruimte en zet ze in de underdog en ze kunnen stunten (zie Fenerbache-uit). Het gevaar van Twente zie ik pas na de winter komen. De kleppers Elia en Arnautovic gingen weg, en Twente haalde 10! Versterkingen o.a.. Osei, Stoch, Parker. Achteraf zullen we waarschijnlijk zien dat een paar spelers het niveau niet aankunnen een paar spelers het aardig doen en paar spelers zich ontwikkelen tot spelers van een hoger niveau. Laten we niet vergeten dat Elia en Arnautovic anderhalf jaar terug ook geen grote namen waren.
Bepalend voor Twentes titelasspiraties is of men nu wel alle potjes tegen de kleintjes wint. De kwaliteiten heeft het ervoor maar het vraagt wel wat extra’s. Nu was het tegen VVV al met de hakken over de sloot en dat was niet de eerste wedstrijd. Twente heeft tot nu toe 14 keer gescoord tegenover 25 doelpunten van Ajax, dat geeft het verschil weer. Er wordt ook gewonnen in Enschede maar de marges zijn kleiner.

Over AZ later meer, ik beschouw ze nog steeds als titeloutsider.


Conclusie Twente is een redelijk Dark Horse. PSV is nu verder als team maar overall vind ik dat Ajax met de kwaliteiten verder kan komen dan PSV. Punt voor Ajax is dat het dan op elke positie spelers moet hebben die een 6 halen minimaal.
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 16:50
Helemaal met je eens pushkin!
Alleen wist iedereen al dat Arnoutovic een geweldig talent was bij Twente. Toch?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 17:23
Citaat:
Helemaal met je eens pushkin!
Alleen wist iedereen al dat Arnoutovic een geweldig talent was bij Twente. Toch?


Grote publiek en de media niet. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Ik ben benieuwd naar Andrei Rendla, schijnt van hetzelfde kaliber te zijn.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 17:45
Stekelenburg
V/D Wiel, Alderweireld, Verthongen, Urby
Enoh, De Zeeuw
Rommedahl, Sulejmani
Pantalic, Suarez

Qua kwaliteit zijn we de beste. Verdediging van ons krijgt geen goal meer tegen en voorin scoren we wel en als de 1e er eenmaal in ligt wordt het ook meteen meer dan 1-0. Als team is PSV beter, ook al begin ik te twijfelen na de laatste weken. Enkel is het aan AJAX om dit nu ook te laten zien in een topwedstrijd (PSV won bijvoorbeeld al van Feyenoord), door als team te winnen en niet om de indivuele klasse van Suarez.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 18:10
Nouja PSV krijgt nu vooral de lof toegezwaaid nu het z'n tests goed doorstaan heeft; PSV-Ajax, Feyenoord-PSV, Twente-PSV. Nu vond ik feyenoord vooral niet sterk en zag ik ook voor Ajax mogelijkheden in Eindhoven als de dingen wat beter aangepakt waren. Ik vind met andere woorden PSV niet ongenaakbaar.
Amargo


Geregistreerd: 22-09-2009
Forum berichten: 111
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 19:04
Wat blijft er van Ajax over als Suarez weer zijn jaarlijkse slecht weer dip heeft?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 19:21
?

1. Suarez is weer gegroeid als voetballer en persoonlijkheid in vergelijking met vorig seizoen.
2. Suarez is geen mooi weer voetballer.
Amargo


Geregistreerd: 22-09-2009
Forum berichten: 111
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 19:37
De afgelopen 3 seizoenen wel
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 20:41
En in de Herfst dan?
svvenn


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 563
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 23:16
Citaat:
De afgelopen 3 seizoenen wel


Waarop baseer je dat?
Amargo


Geregistreerd: 22-09-2009
Forum berichten: 111
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 03:03
Op de wedstrijden die hij gespeeld heeft als het koud is
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 09:09
In de titel staat hoever.

Zijn dit niet gewoon twee woorden?
Misschien iets voor de mods om dit aan te passen?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 09:57
Aangepast.
Citaat:
Op de wedstrijden die hij gespeeld heeft als het koud is

Onzin. De statistieken zijn niet anders dan in de herfst, lente en zomer.
Pariah


Geregistreerd: 17-12-2008
Forum berichten: 148
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Middelburg
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 10:11
Citaat:
Aangepast.
Citaat:
Op de wedstrijden die hij gespeeld heeft als het koud is

Onzin. De statistieken zijn niet anders dan in de herfst, lente en zomer.


AJAX is in het algeheel een voetbalploeg die alleen kan renderen en zijn jaarlijkse dip in het algemeen in de wintermaanden heeft. Van vorig jaar wil ik daarbij als voorbeelden de wedstrijden tegen AZ en Heereveen aanhalen, maar zelfs met een programma tegen slechte ploegen presteerden we ondermaats (Volendam etc..).

Het kan zijn dat Suarez zijn prestaties minder worden in de periode omdat hij minder aanvoer krijgt van het team en tevens toen als persoonlijkheid nog niet zover was om het team op sleeptouw te nemen.

Nu zijn we daarin m.i. verder met spelers als De Zeeuw, Suarez en toch ook wel Vertongen. Met Jol heb je daarnaast een hardere coach in vergelijking tot van Basten.
Jerome


Geregistreerd: 25-09-2009
Forum berichten: 7
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 10:25
Ik denk dat we verder zijn als vorig seizoen. Enkel zijn we constant genoeg?
Komt het er eindelijk eens uit bij Sulejmani. De verdediging krijgt nu weinig tegendoelpunten om de oren, maar blijft dit zo
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 sep 2009 13:03
Citaat:
Op de wedstrijden die hij gespeeld heeft als het koud is


Tijdens de koudste wedstrijd van het afgelopen seizoen (ADO thuis) rolde Suárez eigenhandig de tegenstander op.
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.435 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.482.249 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » "Hoe ver'' is Ajax momenteel mbt andere clubs?
Ga
Zoeken: