Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Eurabia
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Eurabia
Maker: MarcoBekeken: 6062
Status: InactiefBerichten: 64
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 24 dec 2009 17:14
Frits Bolkestein (de echte) spreekt tot u:

[list">Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor

In het christendom liggen zelfkritiek, zelfrelativering en schuld besloten. Misschien ligt daar de oorzaak van ons gebrek aan zelfvertrouwen.

De moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur wordt gekenmerkt door tal van incidenten die vaak potsierlijk zijn maar er ook steeds blijk van geven hoe gering het zelfvertrouwen van het Westen in de eigen cultuur is.

In Amsterdam schorste het GVB onlangs een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Een Nederlandse advocaat weigert op te staan als de rechter binnenkomt omdat hem dat door zijn godsdienst, de islam, verboden wordt. De desbetreffende rechter, Peter Ingelse, zei dat de advocaat mocht blijven zitten, omdat hij, Ingelse, zich niet beledigd voelde. De rechter vergat daarbij dat advocaten niet moeten opstaan uit respect voor de rechter, maar uit respect voor de wet.

Aanstootgevend
De Haagse Hogeschool heeft een kerstboom laten verwijderen uit angst dat moslimstudenten dit christelijke symbool (sic) aanstootgevend zouden vinden. Engeland laat zien dat het nog erger kan. Daar heeft de gemeente Oxford besloten Kerst af te schaffen en te vervangen door het ‘Winterlichtfestival’.

In Neukölln, een stadswijk van Berlijn waar veel moslims wonen, zou een tentoonstelling worden gehouden over ‘De Derde Wereld in de Tweede Wereldoorlog’. Een klein deel van de tentoonstelling ging over de medeplichtigheid van Arabieren aan misdaden van de nazi’s. Na protesten van moslims werd de tentoonstelling gesloten. De Berlijnse wethouder van integratie Günter Piening zei: ‘In een gemeenschap als Neukölln hebben we een gedifferentieerde voorstelling nodig van de betrokkenheid van de Arabische wereld bij de Tweede Wereldoorlog.’

Het Europees waarnemingscentrum tegen racisme en vreemdelingenhaat, gevestigd in Wenen, hield in 2003 een onderzoek naar antisemitisme geheim omdat daaruit bleek dat het antisemitisme in Europa voornamelijk werd gevoed door moslims en pro-Palestijnse groeperingen.

Intimidatie
Dit was zelfcensuur, maar er heeft ook intimidatie plaats. Toen de Utrechtse theoloog Pieter van der Horst zijn afscheidsrede wilde wijden aan ‘De islamisering van het Europese antisemitisme’ werd dat door de universiteit verboden. Deze censuur kwam voort uit de angst voor ongenoegen uit de hoek van de moslims.

Zo worden moslims in het Westen beschermd door westerse overheden en bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat zij zich gekwetst zouden kunnen voelen. Er zijn vele voorbeelden van westerse zelfverloochening, en er zullen er nog veel meer volgen. Het is typerend voor het Westen dat het zichzelf wegcijfert en andere culturen laat voorgaan. In confrontatie met de islamitische cultuur, die zichzelf juist verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan.

Zo zei de progressieve essayiste Susan Sontag vlak na de islamistische terreuraanslagen van 11 september 2001 dat deze ‘een aanval [waren"> op de zelfverklaarde supermacht van de wereld, die werd ondernomen als gevolg van Amerikaanse bondgenootschappen en daden’. Bedenk wel dat de oorlogen in Afghanistan en Irak toen nog niet waren begonnen. Weliswaar heeft Sontag deze opmerking later teruggenomen, maar zij verwoordde voortreffelijk de westerse neiging de wandaden van anderen uitsluitend te zien als reacties op eigen wandaden. Het Westen heeft altijd ongelijk.

Verketterd
Westerse leiders die zich wel zelfverzekerd opstellen tegen de islam worden verketterd, niet alleen vanuit de moslimwereld maar ook vanuit hun eigen westerse cultuur. Op 12 september 2006 hield paus Benedictus XVI een rede aan de Universiteit van Regensburg. Zijn toespraak ging over Rede en Geloof: een oer-christelijk thema.

Hij citeerde daarin de Byzantijnse keizer Manuel II Paleologos, die aan het einde van de 14de eeuw beweerde dat de leer van Mohamed onmenselijk was, omdat deze beval zijn geloof met het zwaard te verspreiden. Waarom nam niemand het voor de paus op toen groot misbaar in de islamitische wereld klonk? Had Manuel Paleologos niet gelijk? Wat wilde Abd-er-Rahman, gouverneur van Spanje, toen hij in 732 bij Poitiers door Karel Martel werd verslagen?

Toch op zijn minst de islam verspreiden?

Superieur
Silvio Berlusconi zei tijdens een bezoek aan Berlijn in september 2001: ‘De westerse beschaving is superieur aan die van de islamitische wereld.’ Interessant waren de reacties hierop. Guy Verhofstadt (destijds premier van België) noemde zijn opmerking ‘gevaarlijk’. Romano Prodi (destijds voorzitter van de Europese Commissie) zei: ‘Wij zijn allen gelijk.’ Louis Michel, de Belgische minister van buitenlandse zaken, noemde de opmerking ‘onacceptabel en in strijd met Europese waarden’.

Het is geenszins mijn bedoeling de Italiaanse premier te verdedigen, maar had hij in feite niet gelijk, evenals de paus? De enige maatstaf om beschavingen te vergelijken is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij hantering van die maatstaf staat buiten kijf dat de Europese beschaving, na vele eeuwen van gruwelijke daden, nu ver voor ligt op de islamitische.

Het was een politiek wetenschapper uit Koeweit, Ahmed Al-Baghadi, die openlijk zijn instemming met Berlusconi uitsprak: ‘De islamitische samenleving kent geen vrijheid van meningsuiting of burgerrechten.

(...) Hoeveel Arabische schrijvers zijn er vermoord of gevangen gezet? (...) Op welke islamitische universiteit kun je vergelijkende theologie studeren?’

Hoe kan worden verklaard dat Europa aan zo’n gebrek aan zelfvertrouwen lijdt dat deze zaken niet gezegd mogen worden?

Schaamte
Wij lijken te zijn vergeten dat Europa sterk is getekend door het christendom en dat het daarmee fundamenteel anders is dan beschavingen die voortkomen uit de islam. De islamitische beschaving kent een schaamtecultuur, het christendom is een schuldcultuur.

Wij zijn allen doordrongen van schuldgevoelens, vooral in protestantse landen. Luister naar de Matthäus Passion van Bach. Het koor, dat wil zeggen het volk, zingt: ‘Ik zal worden gestraft voor wat U (d.w.z. Christus) geleden hebt’ en: ‘U bent geen zondaar, zoals wij en onze kinderen.’ Zoals de Ierse dichter Yeats schreef: ‘Kom vestig op mij dat beschuldigende oog, ik dorst naar beschuldiging.’

Het kolonialisme is bij uitstek een thema waarin het westers schuldgevoel tot grote bloei is gekomen. Zo is een van de rechtvaardigingen voor het geven van ontwikkelingshulp aan landen in de Derde Wereld de gedachte dat het Westen schuldig is aan de onderontwikkeling van Afrika. Maar Europa is net zo min verantwoordelijk voor de onderontwikkeling van Afrika als Rome verantwoordelijk was voor de onderontwikkeling van Gallië.

Waarom rijk?
De juiste vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm. Wie een verklaring zoekt voor de bloei van het Westen, moet teruggaan naar de Renaissance of zelfs naar de klassieke Oudheid. Kolonialisme heeft niets te maken met die bloei.

Parallel aan die zelfbeschuldiging liggen in het christendom zelfkritiek en zelfrelativering besloten. Laten we twee passages bekijken uit het Evangelie volgens Mattheüs. De eerste is: ‘Oordeel niet, opdat er niet over u geoordeeld wordt’ (7:1). De tweede is: ‘Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd’ (23:12).

Volgens Nietzsche kenschetst dit een slavenmentaliteit. Maar ook zonder zover te gaan, is duidelijk dat deze uitspraken – samen met andere als ‘de andere wang toekeren’ en ‘de tweede mijl gaan’, beide afkomstig uit de Bergrede – er niet bepaald toe aanzetten voor zichzelf op te komen.

Misschien is daar een oorzaak te vinden van het hedendaagse gebrek aan zelfvertrouwen dat tot gevolg heeft dat wij ook niet opkomen voor de onzen en alleen vreemde geloven en culturen als onze naasten lijken te beschouwen. Wie trekt zich het lot aan van christenen in het Midden-Oosten? 10 procent van de bevolking van Egypte is christen (koptisch).

Onderdrukt
Zij worden onderdrukt en leiden een slecht bestaan. De christelijke minderheden in Syrië, Irak en Pakistan worden gediscrimineerd. In Somalië maken islamisten jacht op iedereen die een Bijbel bezit. In Turkije worden christenen belaagd. Geen mens lijkt zich over deze misdaden op te winden. Is dat omdat we het te druk hebben met onszelf?

Het christendom lijkt in Europa, op Polen en Ierland na, te zijn uitgebloeid. Maar voor anderen is het niet de lusteloze godsdienst die het nu voor ons is. Zij voelen zich terecht door Europa in de steek gelaten.

De christelijke cultuur van schuld en zelfrelativering leidde 150 jaar geleden niet tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Sterker nog: Europa barstte van het zelfvertrouwen zoals blijkt uit het imperialisme. Maar de secularisatie begon in de 19de eeuw, toen Nietzsche zei: ‘God is dood.’ Hierdoor werd het metafysische en dogmatische deel van het christelijk geloof uitgehold.

Als een vorm van compensatie werd het sociale en psychologische deel daardoor versterkt. Volgens anderen werd het onmatige voorschrift van het Nieuwe Testament, waar niemand aan kan voldoen, door de Kerk beheerst zolang zij gezag had. Toen dat gezag verviel, hernamen de geboden van Christus hun oorspronkelijke intensiteit.

Grote verhalen
Deze ontwikkelingen werden versterkt door de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van collectivistische seculier-religieuze dictaturen tijdens het interbellum, de Holocaust, de dekolonisatie, de culturele verwarring van 1968 en de jaren daarna met het uitroepen van het failliet van de grote verhalen.

Alle zekerheden boetten aan kracht in. Het multiculturalisme dat ons op het hart drukt ‘niet te oordelen’, zoals de Bijbel zegt, maar geen recht doet aan onze christelijke cultuur omdat die als groot verhaal is verworpen, zette de verdere vernietiging van ons zelfvertrouwen voort.

Geldt dit gebrek aan zelfvertrouwen voor iedereen of alleen voor de intellectuele elite? Waarschijnlijk het laatste. Het was de intelligentsia die in toenemende mate de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.

Frits Bolkestein is voormalig VVD-leider, minister en Euro-commissaris.

# bron: De Volkskrant[/list">

Ofwel, islamiseren wij daadwerkelijk richting Eurabia of volgt u het zalvende dictaat van Neerlandsch intellectuele elite?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 25 dec 2009 12:42
Citaat:
?

Dat afschuwelijke arrogante k*twijf. Werkelijk....doen ze in Nijmegen iets in het water waardoor ze zo worden? Wat een oogkleppen.
En wat een domme, bekrompen uitspraken.

Citaat:
Wat me vooral zorgen baart is het grote aantal Nederlanders dat nu opeens zegt: Het gedachtengoed van de PVV spreekt me enorm aan.

Pardon? Opeens? Out of the blue?

Citaat:
Wat zijn de problemen van Nederland?
'Goede vraag. Materieel gezien hebben we het nog nooit zo goed gehad.'

Er zijn meer dingen in het leven dan een mooie auto, madam.

Citaat:
'Waar ik op dit moment naar snak is dat de intellectuele elite van Nederland in opstand komt.

De linkse vrouwelijke theeclub zeker?

Citaat:
Ligt het wel op de weg van de overheid om zulke geestelijken in te schakelen? We kennen hier toch de scheiding van kerk en staat?
'Ja zeg, zo is er altijd wat! Het is niet goed of het deugt niet. Die methode uit Singapore is uiterst effectief. Weten jullie soms een betere aanpak?'

Rustig, rustig....gefrustreerd wijffie.

Citaat:
'Ik ben tegen een samenleving die bevolkingsgroepen van topfuncties uitsluit,'

Behalve de blanke Nederlandse man natuurlijk.

Citaat:
'Ik ben ervan overtuigd dat de overheid beter functioneert met meer women on top. Vrouwen functioneren anders dan mannen, ze zijn minder egocentrisch, meer op teamwork gericht. De grote banken zullen nu toegeven dat het beter was geweest als ze meer vrouwen hadden gerekruteerd. Die hadden minder risico's genomen.

Natuurlijk. Dat zie je ook in andere takken. Nina Brink, Ella Vogelaar....

Pleur toch op met dat mens, man.
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 25 dec 2009 14:53
Als ik dat zo eens teruglees, denk ik bij mezelf.. 'Frits, dat heb je toch maar verdomd goed gezegd'. Ik ben trots op mij.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 25 dec 2009 19:10
Citaat:
Als ik dat zo eens teruglees, denk ik bij mezelf.. 'Frits, dat heb je toch maar verdomd goed gezegd'. Ik ben trots op mij.


Rofl!

De filosofie van Bolkestein is idd erg interessant.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 dec 2009 01:22
Citaat:
Als ik dat zo eens teruglees, denk ik bij mezelf.. 'Frits, dat heb je toch maar verdomd goed gezegd'. Ik ben trots op mij.


Toen jij jezelf hier voorstelde, zei je dat je op zoek was naar serieuze discussies en niet naar "Amsterdam Hooligans" niveau. Voorlopig zie ik alleen maar losse flodders zonder enige vorm van onderbouwing. Zo ook in het kilometerheffing topic. Dat is niet des "Bolkensteins". Ook al ben ik het met je eens, ook jij kunt je mening onderbouwen, net zo goed als iemand waar ik het niet mee eens ben.


Ik zie vooralsnog dus nog weinig "Bolkenstein" en meer "Amsterdam Hooligans".
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 dec 2009 11:38
Het is nooit mijn bedoeling geweest om politieke discussies te voeren op een Ajax-site, ondanks wat mijn naam misschien doet vermoeden. Laat staan op eerste Kerstdag.

Misschien heb ik mezelf en mn zin om in discussies deel te nemen wat overschat. Dat kan. Ik zal me onthouden van het plaatsen van one-liners en bijgevolg zul je me dus aanzienlijk minder op t forum zien.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 dec 2009 13:09
Citaat:

Dat afschuwelijke arrogante k*twijf. Werkelijk....doen ze in Nijmegen iets in het water waardoor ze zo worden? Wat een oogkleppen.
En wat een domme, bekrompen uitspraken.


En bedankt he toob <img src='smilies/icon_wink.gif' /> <img src='smilies/icon_neutral.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 dec 2009 13:12
:mrgreen: Ik heb het over de vrouwen, Scip.
(Maar weer on-topic. En Bolkey...wel blijven posten, he. Alleen niet in de politieke zone <img src='smilies/icon_wink.gif' /> )
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 dec 2009 13:33
Citaat:
'Waar ik op dit moment naar snak is dat de intellectuele elite van Nederland in opstand komt.

De linkse vrouwelijke theeclub zeker?

Mwuah, ze vertelt het fout maar ze heeft wel een punt. De algemene tendens in Nederland is het gedachtegoed dat de burger steeds mondiger wordt, omdat ze zich beter informeren en dus meer weten. Helaas vergeet die burger ook dat er steeds meer bekend wordt, en dit in een hoger tempo gebeurd dan het tempo waarmee een burger informatie kan vergaren en begrijpen. In feite voelt de Nederlandse burger zich slimmer, maar is relatief gezien steeds dommer aan het worden. Daarom....laat de mensen die ervoor gestudeerd hebben hun werk doen....ik ga ook niet een metselaar vertellen hoe hij z'n werk moet doen. Ik vertrouw erop dat hij dat zelf weet. Klein beetje vertrouwen in de overheid kan dus geen kwaad.

Citaat:
'Ik ben ervan overtuigd dat de overheid beter functioneert met meer women on top. Vrouwen functioneren anders dan mannen, ze zijn minder egocentrisch, meer op teamwork gericht. De grote banken zullen nu toegeven dat het beter was geweest als ze meer vrouwen hadden gerekruteerd. Die hadden minder risico's genomen.

Natuurlijk. Dat zie je ook in andere takken. Nina Brink, Ella Vogelaar....

Albayrak?

In feite heeft ze gelijk. Qua balans deugt het voor geen meter in de Nederlandse bankenwereld. En om nou te zeggen dat dat aan 'de vrouw' ligt.....


Begrijp me niet verkeerd. Ook ik kom uit Nijmegen en ik verdedig haar wel op punten. Ik denk dat ze er verkeerd aan heeft gedaan zich op deze manier te uiten. Dat was dom. De kern van haar boodschap zoals ik die bovenin enigszins probeer te duiden heeft wel degelijk grond....of we het nou willen of niet.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 31 maa 2010 13:31
Wat de Fransen niet lukte, gaan de Belgen nu proberen:

[list">Belgische politiek wil boerka verbieden

De Belgische politiek steunt unaniem een plan om het dragen van de boerka en nikab in het openbaar te verbieden in heel België. De parlementscommissie voor Binnenlandse Zaken heeft woensdag voor het plan gestemd.

- 'Frans boerkaverbod onhaalbaar'
- Denemarken pakt boerka aan

Naar verwachting stemt het voltallige parlement half april ook in met het voorstel van Waalse liberale parlementsleden. Dan zou België het eerste Europese land zijn met een nationaal verbod op de kleding die het gehele lichaam en bijna het hele gezicht van islamitische vrouwen bedekt.

De Belgische politici vinden dat identificatie niet mogelijk is door de verhullende kleding.

# bron: De Pers[/list">

Vive la Belgique! :thumbs up:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 1 apr 2010 10:19
Belachelijk.
Lama


Geregistreerd: 21-07-2009
Forum berichten: 262
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Venlo
Geplaatst: Do 1 apr 2010 11:08
Ik vind dat op bepaalde lokaties zo'n verbod mag gelden. Wat de mensen thuis binnenhuis dargen moeten ze allemaal zelf weten. Het is namelijk ook zo dat ik geen bivakmuts, masker of helm mag dragen op bepaalde plaatsen.

Nu zullen er wel mensen zijn die weer beginnen over geloof of iets dergelijks maar zo'n maatregel is alleen voor de veiligheid van ieder te kunnen garanderen.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 1 apr 2010 11:14
Als ik een gebouw binnen loop is het ook niet gewenst dat ik een petje draag. Het heeft gewoon te maken met respect.

En laten we wel wezen, het is natuurlijk belachelijk dat er zoveel protest is tegen een verbod aangezien het in de landen van herkomst (Marokko, Turkije etc) ook verboden is om in openbare gebouwen een hoofddoek of burka te dragen.

Waarom moeten wij iets gedogen van hun geloof wat zelfs in het land van herkomst niet word gedoogd?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 apr 2010 13:59
Sarkozy laat het er niet bij zitten en aast op een verbod. :thumbs up: Ondertussen iets dichterbij, ongetwijfeld gekozen vanwege onze verrukkelijke thee:

[list">Amsterdam broedplaats beruchte Moslimbroeders

Een internationale bijeenkomst van de beruchte Moslim Broederschap vindt komende plaats in onze hoofdstad.

De conferentie van moslimradicalen heeft als titel: 'Islam in Holland, mediteren over de huidige en toekomstige horizonten'. De organisatoren zeggen te streven naar een 'positieve dialoog tussen moslims en de Nederlandse politieke, intellectuele en religieuze activisten, in de hoop misverstanden te verwijderen met betrekking tot moslims'.

Eén van de organisaties achter de bijeenkomst is de International Support Organisation, volgens inlichtingenbronnen een frontorganisatie voor de International Union of Muslim Scholars, geleid door sjeik Yusuf al-Qaradawi uit Katar. Deze beruchte moslimbroeder heeft fatwa's uitgevaardigd waarin zelfmoordaanslagen worden goedgekeurd. In een Amerikaanse rechtszaak is een foto opgedoken waarop hij staat naast leiders van Hamas en Hezbollah. Qaradawi gelooft dat de islam Europa zal overmeesteren door prediking.

De AIVD waarschuwt in haar gisteren gepresenteerde jaarverslag voor de inspanningen van de Moslim Broederschap: "De Moslim Broederschap streeft naar een 'herislamisering' van de moslimgemeenschap in Europa volgens (ultra)orthodoxe leer, waarbij de islam leidend moet zijn in alle aspecten van het leven. Hoewel de Moslim Broederschap vooral lijkt te streven naar het creëren van een moslimvriendelijk klimaat in Europa, is het voorstelbaar dat de zeer orthodoxe interpretatie van de islam op gespannen voet komt te staan met de beginselen van de democratische rechtsorde."

# bron: Telegraaf[/list">

Gezellig!
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 26 mei 2010 17:53
[list">Shariarechtbank in hartje Amsterdam

Wie een kwestie wil voorleggen aan een islamitische rechtbank, kan volgende maand terecht in het centrum van Amsterdam. Debatcentrum De Balie organiseert dan een heuse shariarechtbank.

'Bevoegde shariarechters' zullen op 8 juni een oordeel vellen over zaken die door bezoekers worden aangedragen, kondigt het debatcentrum aan. Daaruit moet blijken of shariarechtbanken iets slechts zijn of 'een plek verdienen naast ons bestaande rechtsstelsel'.

Shariarechtbanken kwamen vorig jaar in het nieuws toen bleek dat in Groot-Brittannië minstens 85 illegale shariarechtbanken telde. Uitspraken zouden vaak in strijd zijn met de Britse wet.

Het nieuws was voor minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) aanleiding om te laten onderzoeken of er in Nederland ook shariarechtbanken waren. Daar werd geen bewijs voor gevonden. (NOVUM)

# bron: AD[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 26 mei 2010 19:34
Citaat:
of 'een plek verdienen naast ons bestaande rechtsstelsel'.

Nooit. <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 jun 2010 15:10
[list">'Zwitserland moet minarettenverbod opheffen'

Zwitserland moet het verbod om nieuwe minaretten te bouwen zo snel mogelijk opheffen omdat het discriminerend is voor moslims en een inbreuk vormt op het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Het parlement van de Raad van Europa in Straatsburg heeft dat woensdag uitgesproken. De Raad van Europa is een mensenrechtenorganisatie waarvan 47 landen lid zijn, waaronder Zwitserland. De Zwitserse bevolking sprak zich vorig jaar in een bindend referendum uit voor een verbod op de bouw van nieuwe minaretten

De uitspraak van het parlement van de Raad van Europa is overigens niet bindend.

# bron: Nu.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 jun 2010 17:19
Terecht natuurlijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 jun 2010 18:29
Zeker weten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 24 jun 2010 09:28
Citaat:
Spanje verbiedt boerka's en nikabs

Bron: De Telegraaf

Na België en Frankrijk verbiedt ook Spanje binnenkort vrouwen om nikabs en boerka's in openbare ruimtes te dragen. De Spaanse senaat heeft woensdag onverwacht met nipte meerderheid een motie aangenomen die het dragen van de bijna alles verhullende sluiers verbiedt.

De sluiers zijn discriminerend en schenden de waardigheid van vrouwen, meent de conservatieve oppositiepartij Partido Popular (PP), die het wetsvoorstel indiende.

Het wetsvoorstel gold als kansloos, maar in de laatste minuten van de stemming kreeg het steun van de gematigde Catalaanse nationalisten (CiU) en een andere kleine partij. In totaal 131 senatoren waren voor, 129 stemden tegen.

Onder de tegenstanders was ook de Socialistische Partij (PSOE) van premier José Luis Rodríguez Zapatero. Zijn regering moet de wet nu uitwerken.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 24 jun 2010 12:55
Terecht natuurlijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 24 jun 2010 12:59
Zeker weten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 jun 2010 13:19
Citaat:
Ramadan eist 76.000 euro schadevergoeding

Bron: Ad.nl

De omstreden islamoloog Tariq Ramadan eist 76.000 euro van de gemeente Rotterdam, als schadevergoeding na zijn ontslag als duurbetaalde integratieadviseur.
Dit meldt het AD.

Vandaag start de juridische strijd voor de Rotterdamse rechtbank.

In augustus vorig jaar werd de internationaal bekende hoogleraar in Rotterdam de wacht aangezegd toen bleek dat hij optrad in een, door het omstreden Iraanse regime betaalde talkshow. Eerder werd hij beticht van homo-vijandige uitspraken.

Zijn ontslag werd een nationale rel. Ramadan reageerde furieus en noemde Nederland een bekrompen kikkerlandje dat is gezwicht voor Geert Wilders.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 jul 2010 18:12
[list">Hommeles bij voetbalclub na 'coup' Marokkanen

Bij de Haagse voetbalvereniging GSC Esdo is hommeles ontstaan nadat onlangs een nieuw bestuur van Marokkaanse komaf is gekozen.

Inmiddels hebben 52 autochtone leden de hielen gelicht nadat eerder bij een algemene ledenvergadering, door massale opkomst van de voornamelijk Marokkaanse leden, een op één lid na compleet Marokkaans bestuur is gekozen.

„Er is op slinkse wijze een coup gepleegd”, stelt oud-bestuurslid Jaap Kanters, die ook zijn biezen moest pakken. „Het is allemaal van tevoren bekokstoofd met als gevolg dat wij nu met een groot aantal leden zijn opgestapt en met zijn allen naar de nieuwe vereniging WIK in het Zuiderpark zijn gegaan.”

De sfeer bij de club is sinds de aanstelling van het nieuwe bestuur compleet veranderd, zeggen oud-leden. „Inmiddels zijn de etiketten van de sterkedrank en de biertap afgeplakt en kunnen er in de kantine geen karbonaadjes meer worden besteld. Ook gedraagt men zich heel anders ten opzichte van de vrouwen die zich als vrijwilliger jarenlang hebben ingezet voor de club.”

„Zo zijn de vrouwen die het hele seizoen achter de bar hebben gestaan niet eens uitgenodigd voor het feest om de afsluiting van het seizoen te vieren. Dat terwijl deze dames zich al jaren het vuur uit de sloffen lopen”, aldus Kanters.

Het nieuwe bestuur van GSC Esdo bevestigt dat twee zaterdagelftallen en twee zondagelftallen zijn opgestapt. „Waarom ze weg zijn gegaan weet ik niet, maar ze zullen zich waarschijnlijk niet meer prettig hebben gevoeld bij de club. Bij elke amateurclub is het normaal dat er mensen overstappen naar een andere voetbalvereniging”, stelt secretaris Mohamed Talhoui.

# bron: Telegraaf[/list">
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Do 8 jul 2010 18:54
Ongeloofelijk. Dat dit zomaar mogelijk is..
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.243 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Eurabia
Ga
Zoeken: