Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Jungle van misdaad
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jungle van misdaad
Maker: MarcoBekeken: 4040
Status: InactiefBerichten: 17
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 jan 2010 20:13
Na Warzone Culemborg de cijfers:

[list">In Nederland zijn bijna 1800 jeugdbendes actief, blijkt uit cijfers van RTL nieuws. De bendes worden door de politie geregistreerd en verdeeld in drie categorieën. De eerste groep zorgt vooral voor overlast op straat door bewoners te bedreigen. Zij zijn meestal nog wel te corrigeren en in de hand te houden.

Een zwaardere categorie zijn de overlastgevende jeugdgroepen. Ze terroriseren hun eigen buurt, gebruiken geweld en plegen al misdrijven zoals diefstal en drugshandel. De zwaarste groep zijn de criminele jeugdbendes. Gewelddadige groepen jongeren die bijvoorbeeld stelselmatig overvallen plegen. Hiervan zijn er 92 actief in Nederland.

# bron: Spitsnieuws[/list">

Ook bij u in de buurt? Check het overzicht per regio hier. Het totaal was in 2008 al bekend, maar de cijfers zijn onlangs pas gespecificeerd. Ondertussen zaten de oranje Bloods & Crips niet stil en is Culemborg de onvermijdelijke martelaar van de zachte heelmeesterij geworden met o.a. dit soort taferelen tot gevolg. Het was er al maanden 'onrustig', aldus de officiële kanalen. In de buurt zelf is 'terreur' het meest gebruikte (nette) woord. Meer, maar lang niet alles, hierover in P&W van gisteravond:
http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-d ... &tx_ttnews[tt_news">=14319&tx_ttnews[backPid">=111&cHash=bc324711f5

Wilt u straatcoach worden, pak dan nu uw kans. Op de blauwe petten wordt namelijk bezuinigd..
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 jan 2010 21:38
Ik definieer jeugdbende als een groep jongeren die georganiseerd criminele activiteiten onderneemt. Dan lijkt me het genoemde getal van 92 wat meer bij de realiteit liggen dan de 1800 in de topictitel. Inaccurate uitspraken als deze leiden maar tot bangmakerij door de media en sensatie zoekend gedrag..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 jan 2010 15:04
Wat is het toch heerlijk toeven in Zeeuws Vlaanderen. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Nou, ja....soms hebben we ook wel 'iets', maar zelfs daar hebben we geen last van.
http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/60 ... anteld.ece
<img src='smilies/343.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 feb 2010 14:04
Iets zuidelijker hebben ze inmiddels Kalashnikovs..
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 feb 2010 17:09
Bepaalde jongeren in NL ook hoor.. en baby-uzi's, granaten en wat al niet meer.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 feb 2010 21:04
Verklaar u nader, heer B.
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 feb 2010 13:58
Valt weinig nader aan te verklaren.. ik heb geen linkje of een krantenartikel voor je. Wel contact gehad in een wat onrustiger verleden met jongeren die daar over beschikten.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 feb 2010 18:04
Kijk de documentaire maar na over de "crips" in Den Haag.
Strapped 'n Strong heet dat geloof ik.
Zie je ook een 13 of 14 jarig mannetje met een AK47 Kalashnikov.

Doodnormaal. En denk maar niet dat zij een uitzondering zijn. In Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Eindhoven, Utrecht, Ede wageningen, Den Bosch, Breda en ga zo maar door is het 't zelfde verhaal.

En wat is de definitie van een jeugdbende? Je hoeft niet perse gewapende overvallen te plegen, want met regelmaat oude vrouwtjes beroven van hun tas is net zo goed bendegedrag, evenals met regelmaat inbreken in groepsverband. Ik denk dat die 1800 groepjes nog te weinig zijn.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 aug 2010 13:21
Citaat:
Zoetermeerse dood na mishandeling

Bron: De Telegraaf

Een 54-jarige vrouw uit Zoetermeer die zondagmiddag zwaar werd mishandeld op de Voorweg in haar woonplaats, is in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen overleden.

Een voorbijganger trof het slachtoffer omstreeks 15.30 uur kort na de mishandeling levenloos aan op het afgelegen fietspad dat parallel loopt aan de Randstadrail. Zij was toen al niet meer aanspreekbaar. De vrouw werd direct naar een ziekenhuis gebracht waar ze aan het einde van de dag aan haar verwondingen overleed.

Van de dader ontbreekt elk spoor. De politie is dan ook naarstig op zoek naar getuigen. Mensen zagen vanaf de plaats waar het slachtoffer zwaargewond werd aangetroffen een man weglopen in de richting van het Stadshart. Een helikopter werd ingezet om luchtfoto's te maken van de omgeving.

Het incident vond plaats in de wijk Meerzicht, waar regelmatig incidenten gebeuren met hangjongeren.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 aug 2010 14:06
Tsjah, op enkele honderden meters van mijn huis. Het is vreselijk.
Ik hoorde de helikopters rondcirkelen.

Er is hier een probleem met voornamelijk jongeren van Marokkaanse komaf.
En niet alleen in de wijk Meerzicht, maar ook in Driemanspolder en Oosterheem. Het zijn altijd die sissende licht getinte mannetjes met opgeschoren koppies en een misvormd petje. Ook zelf enkele malen aan den lijve ondervonden, waarbij dreigementen en scheldpartijen niet van de lucht waren. Dat staat je namelijk te wachten als je niet buigt voor die gasten. Gelukkig durfden ze een fysieke confrontatie niet aan op dat moment.

Ik verwacht echter niet dat dit door zulke gasten is gedaan. Ik denk dat er eerder in de hoek van eerwraak etc. gezocht moet worden. Iets in de relationele sfeer.

En de politie? Haha, die proberen alles in de doofpot te stoppen. Ook bij mijn aangifte werd er geprobeerd e.e.a. politiek correct om te buigen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 okt 2010 17:16
Het lijkt wel of ik lees over een welzijnsinstituut: jeugdigen aan de hand nemen, scholieren een diploma laten halen en de gezinsvoogd uitnodigen. Welkom op het politiebureau van Utrecht, de stad die er maar niet in slaagt daders op te sporen van homogeweld, dit jaar vier reeksen gewelddelicten tegen homo’s op een rij. De politie wekt de indruk vergeten te zijn waartoe zij op aarde is: daders opsporen, aanhouden en verhoren.

Wie niet weet wie dit heeft gezegd, mag er naar raden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 8 nov 2010 12:59
Citaat:
Gouda wil van burgemeester af

Bron: De Telegraaf

De Goudse burgemeester Wim Cornelis (PvdA) moet zo snel mogelijk weg. De Goudse oppositiepartij Trots op Nederland (TON) heeft een initiatiefvoorstel opgesteld om in ieder geval de portefeuille veiligheid bij de burgemeester weg te halen.

,,Dat is het begin”, meent Bas Driesen, fractievoorzitter van TON Gouda. ,,En dat werkt beter dan een motie van wantrouwen, want die wordt toch afgeblazen door de linkse kerk. Daar kun je op wachten.”

Volgens Driesen heeft hij hierin zijn hele achterban mee. ,,Wij hebben onlangs een enquête gehouden in de stad en vrijwel iedereen vindt dat Cornelis niet achter zijn stad staat. Weg dus met die man.”

De partij Gouda Positief denkt er over om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar het functioneren van de burgemeester. ,,Het liefst door het ministerie van Binnenlandse Zaken”, zegt fractievoorzitter Johan Weeber. ,,Wanneer de uitkomst hiervan dermate zwaar is, kan Cornelis wat ons betreft opstappen.” Jan de Koning van Gemeente Belangen Gouda (GBG) vindt dat de problemen niet alleen de burgemeester te verwijten zijn, maar het hele college. ,,Als er dan toch iemand weg moet, dan maar allemaal.”

Ook de tomeloze inzet die Cornelis voor de jaarlijkse Kaarsjesavond tentoon spreidt is meerdere partijen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo is de burgemeester afgelopen zomer naar het Noorse Kongsberg afgereisd om een kerstboom uit te zoeken voor kaarsjesavond en gaat hij eind deze maand terug om te helpen met het kappen van de boom.

Driesen: ,,Over de eerste reis hebben wij kritische vragen gesteld. Toen bleek dat het uitje van de burgemeester betaald werd door de gemeenschap en die van zijn vrouw door hemzelf. Eén reis per jaar naar Kongsberg vinden wij meer dan genoeg. Deze keer betaalt hij het maar zelf!” Het raadslid verwijst hierbij naar de financiële situatie van de stad. Stond Gouda eind 2009 nog voor 245 in de min. Volgens de voorspellingen zal het te kort eind volgend jaar zijn opgelopen tot misschien wel 337 miljoen euro op een balans van 350 miljoen.

Ook Jan de Koning (GBG) vindt twee tripjes per jaar naar Kongsberg ‘overdone’. ,,Zeker nu wij op de kleintjes moeten letten en het in de stad gonst van de financiële en veiligheidsproblemen. Het is een drama. Gouda is bijna failliet.”
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 nov 2010 17:40
[list">Angst voor 'jungle van misdaad' in Bijlmer

Het CDA in Amsterdam Zuidoost is bang dat Zuidoost 'een jungle van misdaad' wordt. De partij reageerde in deze bewoordingen op een dodelijke schietpartij van zondagavond. Volgens de politie gaat het schietgeweld vooral om afrekeningen tussen criminelen, maar is er geen sprake van een geweldsspiraal.

De 21-jarige man die zondagavond in het trappenhuis van de parkeergarage Hogevecht werd doodgeschoten, is een bekende van de politie. De politie wil niet spreken van een liquidatie 'maar dit was geen toevallige voorbijganger'.

Begin deze maand raakte in Amsterdam-Zuidoost een klant van restaurant African Kitchen gewond bij een overvalpoging, vorige maand raakten drie personen gewond bij een schietpartij. Bij een ander schietincident werd een 25-jarige man neergeschoten bij metrostation Gein. Eind augustus raakten drie mensen gewond bij een schietpartij voor de deur van Pasion Latina. Onder hen de portier van de salsaclub aan de Arena Boulevard.

In mei arresteerde de politie een 23-jarige man wegens betrokkenheid bij twee schietpartijen. Op 8 mei zou hij een man die een ruzie op straat wilde sussen in zijn arm hebben geschoten. Het tweede incident was bij Hoptille waar op 30 april een man bij een poging tot straatroof in zijn hals werd getroffen. „De eerste maanden van dit jaar was het rustig, nu zwelt het geweld aan”, aldus CDA-deelraadslid De Boer. „Het ontglipt ons.”

In 2009 vielen Amsterdam-Zuidoost, 'de Bijlmer', drie doden bij 22 schietpartijen. Korpschef Bernard Welten haalde toen uit naar de gewelddadige rapcultuur in de Bijlmer. De politie ging intensiever patrouilleren en Holendrecht werd tot 'veiligheidsrisicogebied' uitgeroepen, zodat de politie daar ook preventief kon fouilleren.

„Toen was er sprake van schietpartijen waar in het wilde weg werd geschoten. Nu zijn het meer kille incidenten van groepen criminelen die elkaar naar het leven staan”, aldus een woordvoerder van het stadsdeelbestuur.

Volgens de politie is er geen sprake van een geweldsspiraal. „Vorig jaar waren er veel meer incidenten”, aldus een politiewoordvoerder. „We zijn in Zuidoost veel op straat, er wordt preventief gefouilleerd en als er informatie over wapenbezit binnenkomt, trekken we dat meteen na en hebben we binnen 24 uur duidelijkheid over de melding.”

# bron: De Gelderlander[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 14:52
Ik plaats het maar hier...

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments

Een held die niet wilt dat een truck in de fik wordt gestoken en die daarna onder luid gejuich door 20 lafaards tegen de grond wordt gewerkt.
http://www.dumpert.nl/mediabase/1539761 ... truck.html

De held.
http://www.vancouversun.com/news/Vancou ... story.html


Triest.... <img src='smilies/icon_evil.gif' />


Gelukkig is er deze site:
http://www.identifyrioters.com/

Aan de schandpaal. Wat mij betreft plaats de politie overal foto's van de dader in hun woonplaats om ze te vernederen, daarna gevangenisstraf en daarna de schade betalen.
Pariah


Geregistreerd: 17-12-2008
Forum berichten: 148
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Middelburg
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 16:00
Zulk tuig(ze verdienen niet de naam mens) kunnen me gewoon furieus maken.

Zoals je zegt vernederen, bestraffen en wegstoppen zodat ze voorlopig geen daglicht meer mogen aanschouwen...
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 18:19
Sorry, maar ik vind die eerste foto wel mooi genomen.

Kunnen we de discussie dat geweld uniek is voor voetbal voorlopig in de ijskast zetten?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 18:24
Inderdaad een prachtige foto. Die kale vent is de beschermer van de truck.

Klopt, M. En in Amsterdam was het nog 99,5 procent van de mensen die zich geweldig gedroegen. En dan wil die wezel van een burgemeester geen huldigingen meer op het Museumplein omdat zij gefaald hebben om voor een goede organisatie te zorgen.
Daarmee straffen ze de 99,5 ipv de 0,5 procent.

Keihard straffen gewoon. Foto's en filmpjes zat als bewijs.
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 18:33
Foto's en video's komen hier ook gewoon op opsporingsverzocht en hun website. Dus wat dat betreft ben je een paar jaar te laat met je verzoek. Sterker nog, op de foto's en video's hier hoef je niet eens op de foto wat te doen om op internet te plaatsen terwijl op die US website iedereen zichtbaar wel iets verkeerds doet.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.435 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.456.847 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Jungle van misdaad
Ga
Zoeken: