Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Religieuze uitwassen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Religieuze uitwassen
Maker: MarcoBekeken: 12169
Status: InactiefBerichten: 224
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-08-2010
Forum berichten: 179
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 aug 2010 02:23
Citaat:
Ssvoogel

Je maakt een denkfout in deze. De evolutietheorie is gebaseerd op waarnemingen die in elk vlak van de wereld te bevestigen is. Op elke schaal. Waarom? Omdat we het zelf kunnen herkennen als zodanig. De evolutietheorie heeft een dermate enorme basis door het feit dat overal ter wereld, wetenschappers dezelfde bevestiging geven. Waarom? Omdat er wordt gekeken naar processen die deze wereld vormgeven, die soortsvorming faciliteert. Die onszelf veranderd heeft. Dat alles is gemeten, vastgelegd en kan worden herhaald. Religies gaan af op geschriften, op verhalen. Religies worden al eeuwenlang gebruikt als machtsmiddel om een groep mensen te controleren. Het christendom is mensen opgelegd door een keizer uit Rome. Mohammed nam de Koran mee naar Mekka en dreigde ieders kop eraf te hakken als men de Islam niet zou geloven. Mekka was een handelsplaats, het centrum van de aziatische wereld toendertijd. Degenen die de Islam of het Christendom kregen opgedrongen hadden geen keuze. De evolutietheorie is daar niet voor ontworpen. Het is voortgekomen uit nieuwsgierigheid naar de amnier waarop deze aarde werkt.Religie is, in tegenstelling tot de evolutietheorie, geen vrije wil. Het is een machtsmiddel, en zal het altijd zijn.



Over het gebruik of misbruik van geloofsovertuiging hebben we het niet. En jij zegt dat er geen druk ligt op de evolutietheorie, maar daar maak jij dan weer een denkfout.

Jij geeft aan dat de gevolgen van de evolutie overal te zien zijn maar dat is slechts de intepretatie van degenen die de evolutietheorie geloven. Alles m.b.t. de evolutie-theorie is opgeschreven door enkele wetenschappers (profeten) en vervolgens aan de man gebracht door de media en via andere maatschappelijke kanalen (kerkdiensten).

Je gelooft wat de wetenschappers zeggen omdat ze je hebben overtuigd. Precies hetzelfde als met gelovigen. Wat ik wil aangeven is dat jouw denkbeelden gebasseerd op de evolutie-theorie afwijken van iemand die gelovig is en je alles in twijfel trekt (dat gebeurt van beide kanten) terwijl de eigen 'religie' geloofd word en niet kan worden weerlegd (gebeurt ook van beide kanten).

Het komt allemaal neer op de intepretatie van het woord. Er is voor beide geloven (god vs. evolutie) geen aantoonbaar bewijs. Beiden zijn gebasseerd op geschriften en deze zijn weer geschreven door mensen die zelf overtuigd zijn van wat ze schrijven. Hoe betrouwbaar is dat? In beide gevallen valt alles in twijfel te trekken als je er objectief naar kijkt.

Het probleem is dat niemand in een discussie als deze objectief is zolang hij/zij aan 1 van de kanten staat in deze discussie.

De vergelijking die jij trekt tussen religie en geloof is niet juist. Het 'woord' van de wetenschappers is constant aan verandering, laten we zeggen, verbetering, onderhevig. Het woord van de gelovigen is al eeuwen hetzelfde. De wetenschap probeert steeds verder te komen in het achterhalen van de waarheid, religie is statisch: Dit is het, dus verder onderzoek is onnodig. Stilstand is achteruitgang. (Ja, ik ben vrij fel wat dit soort dingen betreft, erger me soms dood aan gelovigen die mij wel even gaan vertellen dat ik mis zit).
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 aug 2010 07:26
Wederom is dat open voor intepretatie.

Als een theorie steeds veranderd, is dat positief omdat men het blijft verbeteren of is het negatief omdat het de geloofwaardigheid op den duur in twijfel trekt omdat het steeds maar blijft veranderen? Waarom iets vandaag geloven als dat morgen weer anders is?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 aug 2010 09:46
Citaat:
900 slachtoffers misbruik in kerk melden zich

Bron: AD

RIJSWIJK - Ruim negenhonderd slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk hebben zich de afgelopen maanden gemeld bij de onderzoekscommissie van oud-minister Wim Deetman.

Dat zegt Deetman in een interview met de Volkskrant.

Volgens Deetman hebben slachtoffers verschillende redenen om naar de commissie te stappen, en wil niet iedereen een schadevergoeding. ''Er zijn slachtoffers die alleen hun verhaal willen doen en willen dat het onderzocht wordt. Er zijn veel mensen die hulp en begeleiding willen,'' aldus de oud-minister.

De oud-minister spreekt zijn verbazing uit over het feit dat alle feiten over het misbruik nu pas boven water komen. "Waarom heeft nooit iemand eerder aan de bel getrokken?,'' vraagt hij zich af.

De commissievoorzitter is geschokt over de misbruikverhalen waar volgens hem destijds geen aandacht aan werd besteed. "Je hoort en leest dingen die mijn verstand te boven gaan. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets met kinderen te doen?," zegt Deetman.

Hij benadrukt in het interview dat ook daders er goed aan doen zich te melden. Enkele daders hebben dat al gedaan. "Ze hebben schade aangericht aan de kerk. Maar ze hebben vooral schade aangericht bij de slachtoffers." Met de daders die zich hebben gemeld is nog niet gesproken.

Bijeenkomst
De commissie organiseert dit najaar twee of drie grote bijeenkomsten voor de slachtoffers. Een behoorlijk aantal slachtoffers heeft volgens Deetman laten weten prijs te stellen op een ontmoeting met de commissie. Alle slachtoffers krijgen daarom een uitnodiging. Bij de bijeenkomsten wil Deetman niet alleen informeren. "We willen bovenal luisteren naar de slachtoffers en hun ervaringen. Anders wordt het onderzoek wel erg afstandelijk en formeel."

Het aantal zaken dat nog niet is verjaard is volgens Deetman op één hand te tellen. De commissie-Deetman werd door de katholieke kerk ingesteld om het misbruik binnen de kerk te onderzoeken. Los daarvan onderzoekt de commissie-Samsom misbruik van door de overheid in katholieke instellingen en pleeggezinnen geplaatste kinderen. Daar stond de teller enkele weken geleden op veertig meldingen.

De kerkelijke instantie Hulp en Recht noteert ook meldingen. Veel slachtoffers hebben volgens Deetman echter geen vertrouwen in die instantie.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 aug 2010 08:49
De Eik van De Dijk


Geregistreerd: 07-05-2009
Forum berichten: 428
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 aug 2010 08:55
Die heeft het toch behoorlijk begrepen. Niet zo gek dat hij met pensioen/afgetreden is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 aug 2010 10:49
omroepzeeland.nl

Citaat:
Slachtoffer seksueel misbruik kerk wil erkenning

TERNEUZEN - Erkenning en een vergoeding. Dat wil Dave, ‘liever geen achternaam’, uit Terneuzen van het Bisdom Breda. Dave is in 1990 op 14-jarige leeftijd in Terneuzen seksueel misbruikt door een pastoor. Die pastoor heeft decennia lang op verschillende plekken zijn gang kunnen gaan. Pastoor ‘John’ is uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf.

Schadevergoeding
Onvoldoende volgens Dave. Hij heeft een advocaat ingeschakeld en wil een schadevergoeding en excuses afdwingen via de rechter. Luister naar zijn verhaal.


Bij de commissie die het seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk onderzoekt, zijn tot nu toe ruim 900 meldingen binnengekomen. Verzekeraar Aegon heeft 1 miljoen euro gereserveerd voor claims.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 aug 2010 13:36
Citaat:
Toch doofpot in Belgische kerk

Bron: spitsnieuws.nl

De Belgische kardinaal Danneels heeft welzeker geprobeerd afgelopen april een zaak van kindermisbruik in de katholieke kerk in de doofpot te stoppen. Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad hebben zich op geluidsopnames gebaseerd, waaruit blijkt dat de kardinaal op verzwijging aandrong.

De beschuldigde Bisschop Roger Vangheluwe, van Brugge, nam afgelopen 22 april ontslag, en bekende misbruik van zijn eigen neef. Vlak daarvoor had de neef bij een confrontatie met Vangheluwe en Danneels stiekem bandopnames gemaakt. De kardinaal wilde het zaakje op zijn minst geheim houden tot zijn collega met pensioen zou gaan. Danneels heeft tot nu toe zijn poging om het misbruik in de doofpot te stoppen ontkend.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 aug 2010 14:49
Gij zult alleen liegen in het belang van de kerk?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 aug 2010 16:10
Precies. Dat is het belangrijkste, he. Veel uiterlijk vertoon.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 sep 2010 14:05
Stephen Hawking moet het niet bepaald hebben van uiterlijk vertoon, maar hij heeft wel wat te zeggen: 'God creëerde het heelal niet'.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 sep 2010 16:22
Citaat:

Er is geen paradox, want: "niets" is "niets" en "iets" is "iets".
Er zijn twee logische waarheden, te weten:
Alle "iets" voor het gemak "A" genoemd, geldt: A = A = identiteit
Alle "iets" voor het gemak "A" genoemd, geldt: A = ~A = verval

Merk op dat het hier logische negatie betreft.

Christenen geloven niet dat god onderhevig is aan verval. God is dus "niets".
Ook regel één gaat niet op voor hem. God is dus "niets".

Ik laat het "niets" dan ook "niets". Gelovigen doen dat niet.

Moet ik nog verder uitwijden?

Je kunt alle natuurkundige logica, natuurconstanten en noem het allemaal maar op ontkennen, daar ben je vrij in. Je ontkomt er alléén niet aan.


Ik quote mijn eigen stukje maar even wat ik onlangs schreef in dit topic.

"Mijn" visie ligt kennelijk nogal op één lijn met meneer Hawking, afgaande op onderstaande quotes welke uit het artikel komen:

Citaat:
Het ontstaan van het universum is een onvermijdelijke consequentie van de natuurkundige wetten, aldus de kosmoloog.


Citaat:
''Spontane creatie is de reden dat er iets is in plaats van niets, de reden dat het universum bestaat en waarom wij bestaan.''
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 sep 2010 21:39
Ik mag hopen dat deze twee dames door vrouwelijke dienders zijn aangehouden, want anders zwaait er wat.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 sep 2010 14:18
Eindelijk, afschuw.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 23:43
De paus komt eindelijk uit de kast

Kan iemand deze oude seniele man uit zijn lijden verlossen?
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 10:32
Wat n mongool.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 14:26
Ach, dan is de aandacht even weg van het heilige kindermisbruik.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 15:01
http://www.telegraaf.nl/buitenland/7682 ... html?p=1,1
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 15:44
Hier geloof ik dus werkelijk waar geen ene reet van. Ze proberen het nog steeds met truukjes die stammen uit de middeleeuwen. Alles om de mensen angstig en bang te houden en hiermee zieltjes te winnen.

Wat een komedie.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 15:54
Ik neem aan dat de Britse politie niet zomaar mensen oppakt zonder reden. Zij moeten een tastbaar bewijs hebben dat de 5 iets van plan waren.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 sep 2010 23:45
Nou, er blijft weer weinig van over. Alle "verdachten" zijn vrijgelaten.
Agh, de toon is weer even gezet he? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 15:18
Vaticaan Bank verdacht van witwassen. Is er dan niets meer heilig?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 27 sep 2010 13:06
Hmmm..
Citaat:
Brand bij Molukse kerken

Bron: De Telegraaf

De Molukse Maranathakerk in Hoogeveen en de Molukse kerk in Nijverdal zijn door branden deels verwoest. De politie onderzoekt de branden.

De brand in Hoogeveen ontstond in het kantoorgedeelte, maar de oorzaak is nog niet bekend, meldt RTV Drenthe. De brandweer heeft het dak van het kantoor moeten slopen om de brand onder controle te kunnen krijgen.

De Molukse gemeenschap is zwaar getroffen. Het gebouw uit begin jaren zestig werd de afgelopen tijd net opgeknapt en de gemeenschap zocht daarvoor steun bij het gemeentebestuur.

Nijverdal

Bij een brand in Nijverdal is eveneens een Moluks centrum getroffen. Een koperen dakkoepel van het gebouw van stichting Bunga Tandjung is maandagochtend door de brand volledig verwoest. In het gebouw is ook een Molukse kerk gevestigd.

De brandweer houdt er rekening mee dat de brand in het onderkomen aan de Molukkenstraat is aangestoken.

De brand brak rond 5.00 uur uit in de dakconstructie van het pand. Om het vuur helemaal te kunnen doven en om instortingsgevaar tegen te gaan, heeft de brandweer de gehele koperen koepel moeten slopen. Rond half negen maandagochtend was de brand volledig geblust.
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 sep 2010 17:30
Ik wist niet waar ik dit moest plaatsen dus zet ik het hier neer..

Citaat:
(Novum) - Het aankomende kabinet is van plan een hoofddoekverbod voor rechters, officieren van justitie en agenten in te voeren. Ook komt er een algeheel boerkaverbod, schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden. Het concept regeerakkoord van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV wordt donderdag gepresenteerd.

Trouw schrijft dat toegelaten migranten voortaan op proef naar Nederland komen. Ze krijgen een Nederlanderschap voor vijf jaar. Wie binnen die periode een misdrijf pleegt waar een straf van meer dan twaalf jaar cel op staat, moet het land uit.

De ww-uitkering en het ontslagrecht worden voorlopig ongemoeid gelaten, maar daar kan nog verandering in komen. Via een toeslag op de energierekening moet geld worden verzameld voor subsidies aan windmolens en zonne-energie.

Volgens Trouw komt er een dierenpolitie van vijfhonderd agenten. Dierenmishandeling wordt volgens De Telegraaf strenger aangepakt. Ook wordt gezocht naar een alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland. Dat laatste kan een poging zijn CDA-dissident Ad Koppejan binnenboord te houden, hij heeft zich altijd verzet tegen het onder water zetten van de polder. "

Bron: msn.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 okt 2010 16:57
Dood aan religie. Nooit meer rechten voor die idioten dan voor mensen die niet geloven!
Waarom? Daarom!!
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments
http://www.eo.nl/programma/moraalridder ... e=11937330
http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenl ... sbruik.ece
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Vr 8 okt 2010 19:52
Je kan moeilijk ontkennen, dat er met glaasje draaien niet al te leuke dingen plaatsvinden.
Collega van mij heeft het ook gedaan.. De boeken vielen uit zijn kast, de glazen begonnen te trillen. Hij is uit huis gerend, en heeft een noacht op straat doorgebracht. Zo bang was hij. Ik weet niet wat het is, maar het is niet een fantastisch verschijnsel.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.396 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Religieuze uitwassen
Ga
Zoeken: