Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Religieuze uitwassen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Religieuze uitwassen
Maker: MarcoBekeken: 12170
Status: InactiefBerichten: 224
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 okt 2010 21:16
Je kan moeilijk ontkennen, dat er met priesters niet al te leuke dingen plaatsvinden.
Een koorknaap heeft het ook meegemaakt.. De tranen liepen uit zijn ogen, zijn ledematen begonnen te trillen. Hij is uit het klooster gerend, en heeft een nacht op straat doorgebracht. Zo bang was hij. Ik weet niet wat het is, maar het is niet een fantastisch verschijnsel.


GJ....sorry, alle respect, maar ik kan je nooit mee serieus nemen. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Als het aan mij lag werden alle gelovigen uit dit land gezet. Een groot land voor alle gelovigen zonder vaccins, technologie en alleen de hand van god. Eens kijken welke van de 2 landen de meeste voorspoed heeft. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 01:13
GJ geeft verder geen waarde-oordeel over wat die vreemde kerel zegt Toob. Hij stelt alleen maar dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je glaasje loopt te draaien.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 11:59
Citaat:
Erfgenamen nazi's en christelijke sekte branden "laatste paradijs" plat

In Paraguay wordt één van 's werelds laatste paradijzen aan een recordtempo verwoest door systematische ontbossing. De daders: een agrarische gemeenschap samengesteld uit een christelijke sekte (de mennonieten) en uit Brazilië gevluchte afstammelingen van nazi's. Ze hebben de jongste vier jaar een miljoen hectare - 10 procent van het Chacowoud - afgebrand om er koeien op te zetten. Het vlees daarvan belandt ondermeer op onze borden.

Terwijl het behoorlijk goed gaat met de ontbossing in het Amazonewoud - de Brazilianen hebben die flink teruggeschroefd - is er elders in Zuid-Amerika een waar drama aan het plaatsvinden. De Chaco, na de Amazone het grootste bosgebied op het continent, wordt aan een recordtempo verwoest door ranchers. Voornamelijk om er dieren op te zetten waarvan het vlees voornamelijk naar Europa wordt geëxporteerd en ook om er gewassen te telen om biobrandstof van te maken.

Hitler
De Chaco, verspreid over Bolivië, Argentinië en vooral Paraguay, is een een mythische plaats: de Spaanse conquistadors slaagden er niet in het gebied te penetreren, en er leeft nog altijd de enige Zuid-Amerikaanse stam buiten het Amazonewoud die geen contact met de buitenwereld heeft. De Paraguayaanse Chaco is bij aanhangers van de theorie dat Hitler geen zelfmoord pleegde maar vluchtte ook de favoriete plaats waar de Führer zou zijn terechtgekomen. De Engel des Doods, Auschwitzkamparts Joseph Mengele, dook er in 1960 onder toen de Mossad hem op de hielen zat in Argentinië.

Paradijs voor dieren en planten
De Chaco in Paraguay is acht keer groter dan België en één van de meest biodiverse gebieden ter wereld met 3.400 plantsoorten, 500 soorten vogels, 150 verschillende zoogdieren, 120 soorten reptielen en 100 soorten amfibieën. Het is ook de laatste plaats in de wereld waar nog behoorlijk wat jaguars, poema's en enorme miereneters zitten.

Nederland
In de jaren dertig werd het onherbergzame gebied gekoloniseerd door mennonieten, een oorspronkelijk uit Nederland afkomstige doopsgezinde sekte die volgens hun leer "streven naar een geweldloze wereld". Ze moordden in enkel jaren tijd de ongeveer 20.000 indianen uit die op het land woonden, claimden het voor zichzelf en begonnen er te boeren. Ze settelden zich over de jaren in 19 verschillende dorpen, bleven "plautdietsch" praten en richtten landbouwcoöperatieven op.

"Gods wil"
Heinrich Dyck, aan het hoofd van één van die coöperatieven is erg eerlijk en duidelijk: "Onze bedoeling is de Chaco zoveel mogelijk om te vormen tot productief landbouwgebied. God heeft het in de bijbel duidelijk gemaakt dat we het land moeten ontginnen. Dit is gewoon Gods wil. We hebben een tandje hoger geschakeld in de ontbossing omdat we schrik hebben dat ze ons beperkingen zullen gaan opleggen in de toekomst." Een missie waarin ook een paar honderd ranchers zich kunnen vinden die uit Zuid-Brazilië zijn gekomen. Het zijn bijna allemaal kinderen van Duitsers die na de oorlog op de loop moesten, en het klikt blijkbaar erg goed met de mennonieten. Er is trouwens een reden waarom ze naar de Chaco zijn afgezakt: hun bussiness, ontbossing, werd door de Braziliaanse overheid steeds moeilijker gemaakt.

Geld
De landrush van de jongste jaren heeft deze plautdietsche gemeenschap rijk en machtig gemaakt. Ze heeft haar eigen schoolsysteem, politie en betaalt pas sinds kort (een beetje) belastingen. Door de export van het vlees en de stijging van de grondprijzen van 10 naar 200 dollar per hectare heeft de sekte ondertussen naar schatting meer dan een half miljard gespaard. En terwijl een aantal jaar geleden de vergelijking nog viel te maken met hun Amische geloofsgenoten in de States, rijden de mennonieten nu rond in enorme pick up-trucks, shoppen ze in hypermarkten en zijn er zelfs restaurants in de Chaco.

David Attenborough
De overheid zegt dat ze er niks kan aan doen. Volgens de wet moeten de boeren in de Chaco 25 procent van de bomen op het land laten staan, maar niemand controleert dat. David Attenborough, die zich het lot van de Chaco heeft aangetrokken, zegt dat dit leidt tot een "groeiende ecologische ramp. Erosie en verwoestijning in één van 's werelds meest diverse en fragiele omgevingen, één van de laatste wildernissen. Aan dit tempo zal 75 procent van de Chaco verdwenen zijn binnen één generatie."

Avatar
De Ayoreo-Totobiegosode, de enige stam buiten de Amazone die nog totaal geïsoleerd leeft, dreigt ook ten prooi te vallen van de ontbossing. Het doet denken aan het scenario van de film Avatar: eerder dit jaar begonnen mennonieten met bulldozers het beschermde leefgebied van de indianen te verwoesten. Het is de laatste fase in een "Endlösung" om die mensen weg te krijgen: tot 1986 organiseerden de mennonieten (en andere fundamentalistische christelijke kerken) heuse mensenjachten in Paraguay. Duizenden Totobiegosode werden zo uit het woud gejaagd om "bekeerd" te worden. (mvl)


Geweldloze christenen...
- Vlak nadat Mozes de 10 geboden ontving (Gij zult niet doden), ging het Israëlisch volk de oorlog aan met de Kanaänieten.
- Het arianisme (christenen die een soort van rangschikking hadden in plaats van een gelijke drie-eenheid) werden door de Romeinen uitgeroeid en het zelfde gold voor volkeren die er heilige teksten op nahielden die een beetje afweken van de Roomse (de hedendaagse Bijbel die door zowel protestanten als katholieken wordt gelezen) (terwijl niemand 4 eeuwen na de dood van Christus meer kon vertellen welke tekst de werkelijkheid zou representeren).
- Eeuwenlang maakte katholieke christenen uit Portugal en Spanje de niet bekeerden indianen tot hun slaaf, zo niet dan konden ze het met de dood bekopen.

En nu laten deze geweldloze protestante christenen zich dus in met voormalig nazi's (niet bepaald geweldloos) om gezamenlijk ongelovigen op te jagen. Volgens mij geld deze geweldloosheid dus enkel ten opzichte van mensen die hetzelfde geloof aanhangen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 16:12
Had het ook al gelezen, Ian. "Dit is gewoon Gods wil." :kots:

Citaat:
GJ geeft verder geen waarde-oordeel over wat die vreemde kerel zegt Toob. Hij stelt alleen maar dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je glaasje loopt te draaien.

Ik heb in ieder geval ook wel eens een glaasje gedraaid. Gebeurde niets.
Glaasje draaien...een lp achteruit draaien. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/106 ... schap.html

Het debiele zieke gelul van deze mensen..... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Welke mensen draaien er plaatjes achteruit om Satan te kunnen horen? Complete zwakzinnige debielen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 16:21
Zieke geesten in gothic kleding <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> Volgens mij zijn de mensen die zich hiermee bezig houden al gek voordat ze er aan beginnen, of zo bang gemaakt door de kerk, dat ze het spannend beginnen te vinden en alles wat er daarna gebeurt erbij gaan verbeelden. Het lijkt me geen toeval dat deze dingen op Urk spelen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 18:49
Natuurlijk niet.

Het is een kwaadaardig mechanisme. Een compleet gebrek aan realisme en een open mind.

Een wereld zonder of met religie is 1 pot nat. Alleen is de hypocrisie nog velen malen erger. Smerige politieke spelletjes, strijd om wereldmacht, zieke seksuele uitspattingen, de hand boven het hoofd houden van de mensen die al deze wetten overtreden....het vaticaan of welke ander religieus bolwerk dan ook maakt zich er al eeuwenlang schuldig aan.

Religieuzen die zeggen respect te hebben voor andersdenkenden maar wel geloven dat die andersdenkenden in de hel belanden zijn voor mij niet anders ruggengraatloze mensen met een sadistische inslag.

Deze mensen hebben geen plaats in deze samenleving. Zowel die in Nederland zijn geboren als allochtonen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 22:53
Toevallig nu op ned 2 een programma over machtsstructuren. Het Vaticaan en de VN....
http://www.seechange.org/media/Trouw.htm
http://www.nd.nl/artikelen/2008/decembe ... vn-teksten
http://silviavideler.wordpress.com/2010/06/22/6111/
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 okt 2010 15:20
Ik zou het maar geen (bijvoeglijk naamwoord naar keuze) ideologie noemen, 343. Straks moet je voor het hekje verschijnen. Ondertussen op de bible belt:

[list">SGP stapt naar Europees Hof

De SPG stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg om de uitspraak van de Hoge Raad aan te vechten dat de partij vrouwen moet toelaten op de kieslijst. De orthodox-christelijke partij wil vrouwelijke politici blijven weren.

De Hoge Raad, de hoogste Nederlandse rechtbank, oordeelde op 9 april dat de SGP vrouwen niet mag uitsluiten van kandidatenlijsten voor de verkiezingen. De staat moest maatregelen tegen de partij nemen om ervoor te zorgen dat voldaan wordt aan het VN-vrouwenverdrag, bepaalde de Hoge Raad.

De SGP heeft donderdag laten weten dat de uitspraak van het hoogste gerechtsorgaan in Nederland over een fundamentele zaak gaat, namelijk botsende grondrechten. Het arrest van de Hoge Raad zou strijdig zijn met diverse uitspraken van de Europese Hof over de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van politieke partijen. Volgens de SGP gaat het niet alleen om de eigen partij, maar ook om andere christelijke organisaties.

Vrouwen mogen sinds 2006 wel lid worden van de SGP. De partij weigert vrouwen echter op kandidatenlijsten voor verkiezingen te zetten.

# bron: Trouw[/list">
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Do 14 okt 2010 15:28
Niet dat ik het met de SGP eens ben hoor, ik vind dat vrouwen ook gewoon in een politieke partij mogen, maar als de partij dat uit principiële overwegingen niet wil, waarom gaan mensen daarover zeuren?

Laat die SGP lekker met hun mannen 2 zetels halen, en ga als vrouw lekker bij de CU of CDA zitten.

Mensen zien alleen maar problemen, en maken zich overal druk over. Belachelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 okt 2010 15:48
Ergens moet je een grens trekken wat mij betreft tussen principes (al dan niet op religie gebaseerd) en discriminatie.
- Aanslagen uit principiële overwegingen..
- Vrouwen die de straat niet op mogen uit principiële overwegingen..
- Docenten die geschikt zijn om een vak te onderwijzen, maar op basis van geaardheid niet worden aangenomen..
- Een werkgever die geen allochtonen (met gelijke papieren) wil aannemen omdat die er een nazistische ideologie op nahoudt..
- Eerwraak..
- Mensen in de derde wereld die lepra patiënten uitstoten..

Ze zullen allemaal hun principes hebben, maar dat geeft je nog niet het recht om te discrimineren. Het zou kunnen dat zo'n vrouw er in de gereformeerde kerk raar op wordt aangekeken als zij zich politiek zou inmengen of (aangezien dergelijke gemeenschappen vaak geografisch bij elkaar gesitueerd zijn) en daarom wordt uitgesloten van het maatschappelijke leven.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 okt 2010 16:30
Citaat:
Ik zou het maar geen (bijvoeglijk naamwoord naar keuze) ideologie noemen, 343. Straks moet je voor het hekje verschijnen.

Emigreren, zij of ik.

Inderdaad, Ian. Discriminatie, zowel 'negatief' als 'positief' moet tegengegaan worden.

De nieuwe hit van een religieuze mafketel:
http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezond ... heid.dhtml
Een goed antwoord:
http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.htm ... d=53933058

Benieuwd wat ons Leonardje vond van de zwarte pest..... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 okt 2010 16:43
Zo lang het gaat om mensen die inderdaad er meerdere partners op nahouden en onveilig seks hebben (hoewel dan zou het Vaticaan er een andere mening op na moeten houden inzake condoomgebruik), kun je misschien inderdaad roepen eigen schuld dikke bult als kerk zijnde. Maar hoe zit het met kinderen die getroffen worden door deze verschrikkelijke ziekte omdat hun ouders het al hebben, mensen die de ziekte oplopen als gevolg van medische fouten (bloedtransfusies), mensen die de ziekte oplopen als gevolg van een verkrachting? Ik vind daarom dat de kerk moet uitkijken met deze uitspraken.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 okt 2010 21:13
Ik zet het hier maar neer, omdat de betogers in het volgende filmpje doorgaans religieuze tinten vertonen. Enfin, Amerika heeft een nieuwe held. <img src='smilies/worshippy.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 28 okt 2010 11:22
Citaat:
Simonis getuige in misbruikzaak

Bron: Nos.nl

Kardinaal Simonis wordt binnenkort als getuige gehoord in een misbruikzaak bij de rechtbank in Middelburg. Het gaat om een zaak rond een priester, die in het bisdom Rotterdam werkte in de tijd dat Simonis daar bisschop was.

De priester zou verscheidene jongens hebben misbruikt. De zaak werd destijds door justitie geseponeerd. De vraag is nu of Simonis daarvan wist, en hoe het kon dat de priester later in Breda werd aangesteld. Daar werd hij veroordeeld wegens seksueel misbruik.

Eén van de misbruikte jongens heeft een letselschadeadvocaat in de arm genomen, die wil dat Simonis wordt gehoord.



Citaat:
'Geen wraak tegen oudere pedofiele priesters'

Bron: De Telegraaf

De Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard vindt dat oudere priesters die niet meer in functie zijn niet voor de rechter gedaagd hoeven te worden wegens kindermisbruik waaraan ze zich in het verleden schuldig hebben gemaakt. Léonard heeft dat woensdag gezegd voor de Franstalige Belgische omroep.

Léonard vindt „een soort van wraak” tegen oudere priesters niet nodig. Hij suggereerde dat slachtoffers van pedofilie dat ook niet wenselijk vinden. „Willen de slachtoffers echt dat een priester van 85 jaar oud aan de schandaal wordt genageld?“

België is het afgelopen halfjaar opgeschrikt door zedenaffaires in de katholieke kerk. In april trad de bisschop van Brugge af nadat hij bekend had zijn minderjarige neefje jarenlang te hebben misbruikt.
Sigtyr


Geregistreerd: 07-08-2010
Forum berichten: 139
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 28 okt 2010 13:26
Ik vind het ook niet zo nodig dat die oudjes voor de rechtbank komen hoor, direct op de brandstapel is toch veel efficiënter.

Ik verbaas me regelmatig over de uitspraken van bischoppen en priesters, telkens denk je dat de reputatie van de katholieke kerk de bodem heeft berijkt en dan komt er eentje met de mededeling dat de aids-epidemie in Afrika een straf van god is. <img src='smilies/icon_confused.gif' />
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Do 28 okt 2010 15:02
Die oudjes moeten ze opsluiten in een gesticht, en nooit meer vrijlaten. Ze horen die mensen gewoon nog te straffen, hou oud ze ook zijn.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 28 okt 2010 16:48
Citaat:
'Geen wraak tegen oudere pedofiele priesters'

Bron: De Telegraaf

De Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard vindt dat oudere priesters die niet meer in functie zijn niet voor de rechter gedaagd hoeven te worden wegens kindermisbruik waaraan ze zich in het verleden schuldig hebben gemaakt. Léonard heeft dat woensdag gezegd voor de Franstalige Belgische omroep.

Léonard vindt „een soort van wraak” tegen oudere priesters niet nodig. Hij suggereerde dat slachtoffers van pedofilie dat ook niet wenselijk vinden. „Willen de slachtoffers echt dat een priester van 85 jaar oud aan de schandaal wordt genageld?“

België is het afgelopen halfjaar opgeschrikt door zedenaffaires in de katholieke kerk. In april trad de bisschop van Brugge af nadat hij bekend had zijn minderjarige neefje jarenlang te hebben misbruikt.

<img src='smilies/icon_eek.gif' />wing:, wat een kutkrant. Dat is geen spelfout meer, maar gewoon een gebrek aan kennis van onze taal.

Verder gaat dat verhaal natuurlijk nergens over, ook al waren de mannen 120, ze moeten gewoon verantwoordelijk gehouden worden voor hun acties en het liefst zo openbaar mogelijk. Het zijn mannen die ontzettend misbruik hebben gemaakt van de posities die ze bekleedden. Voor een gelovig kind is een priester één van de meest autoritaire figuren die ze kennen. Het is immers de persoon die je verteld hoe 'God' over je oordeelt, het duurt voor de meeste kinderen jaren voor ze begrijpen dat die priester verder geen invloed heeft op dat (vermeende) oordeel.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 29 okt 2010 06:35
Nou ben ik het met je eens dat het taalgebruik in de Telegraaf over het algemeen van een zeer beroerd niveau is, maar hier is toch alleen maar een p weggevallen?
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 3 nov 2010 13:42
Citaat:



De Iraakse tak van het terreurnetwerk Al-Qaida dreigt met meer bloedig geweld tegen de christenen in Irak. De Islamitische Staat Irak uitte het dreigement dinsdagavond, twee dagen na het bloedbad in een katholieke kerk in Bagdad waarbij 58 mensen omkwamen.

"Wij zullen de deuren van vernietiging voor hen openen en hen naar de rivieren van bloed leiden", zo luidde het in het dreigement.

De Islamitische Staat Irak is een overkoepelende organisatie waarbij Al-Qaida in Irak en andere soennitische opstandelingengroepen onderdak hebben gevonden.


Msn.nl
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 20 nov 2010 20:09
Soms is condoomgebruik ok

Uit de mond van onze Pope..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 jan 2011 21:06
Zelfmoordaanslag op luchthaven Moskou

Moskou - Bij een zelfmoordaanslag in de aankomsthal van de internationale luchthaven Domodedovo in de Russische hoofdstad Moskou zijn maandag zeker 35 doden gevallen.

Er zijn daarnaast zeker vijftig gewonden. Dat melden Russische media.

De Russische autoriteiten hebben bevestigd dat het inderdaad om een terroristische aanslag gaat. Eerder was er nog onduidelijkheid over de oorzaak van de explosie. Volgens het Russische persbureau Interfax is het hoofd van een vermoedelijke dader gevonden, een man met een Arabisch uiterlijk.

Rook
De aanslag vond rond 16:40 uur (14:40 uur in Nederland) plaats gevonden in de ruimte waar passagiers hun bagage ophalen.

Uit de afdeling steeg rook op. Ooggetuigen zagen mensen in paniek de nooduitgangen van de luchthaven uitrennen.

Een medewerker van de luchthaven zei dat de bom waarmee de aanslag is gepleegd van buiten het vliegveld naar de aankomsthal was gebracht. Het explosief zou niet op een vlucht zijn meegenomen.

Kort voor de aanslag zijn vluchten geland uit Düsseldorf, Londen en de Oekraïense havenstad Odessa. Dat meldde het Russische persbureau Interfax. Air Berlin vliegt van Düsseldorf op Domodedovo.

Slachtoffers
Over de nationaliteit van de tientallen dodelijke slachtoffers is nog niets bekend. De identificatie van de slachtoffers heeft plaats in ziekenhuizen. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat de chaos in en rond het vliegveld compleet is. De wegen van en naar de luchthaven waren maandagavond afgesloten.

Zeker vijftig ambulances zijn naar de plek des onheils gestuurd. Vluchten worden omgeleid naar de nabijgelegen luchthaven Sjeremetjevo, na Domodedovo de grootste luchthaven van Moskou.

Noord-Kaukasus
President Dmitri Medvedev kondigde de alarmtoestand af voor alle belangrijke verkeersknooppunten in het land, zoals vliegvelden en trein- en metrostations. Hij bezwoer de mensen achter de aanslag op te sporen.

De Russische veiligheidsdiensten zijn op zoek naar drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de terroristische aanslag. In kringen van de veiligheidsdienst gaat men ervan uit dat de daders uit Noord-Kaukasus zouden komen, meldde het persbureau Interfax.

Een veiligheidsfunctionaris zei dat de Russische geheime diensten waren gewaarschuwd voor plannen voor een aanslag op een van de vliegvelden in Moskou. Die waarschuwing zou een week geleden zijn gedaan.

Moskou was vorig jaar maart voor het laatst doelwit van een terroristische actie uit die regio. Toen bliezen twee vrouwen zich tijdens de ochtendspits op in de metro. Daarbij kwamen veertig mensen om en raakten tachtig anderen gewond. De daders waren afkomstig uit Dagestan.

Paraatheid
De politie van Moskou is in de hoogste staat van paraatheid. Drukke plaatsen, zoals metrostation, worden extra bewaakt. „Alle patrouilles zijn alert op verdachte personen en objecten op openbare plaatsen”, zei een veiligheidsbeambte tegen Interfax. „Zij hebben in het bijzonder aandacht voor het openbaar vervoer.”

Ook op twee andere Moskouse vliegvelden zijn de veiligheidsmaatregelen opgevoerd. Alle bagage van passagiers wordt doorzocht.

Grootste vliegveld
De Domodedovo Luchthaven ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidoosten van Moskou. Vorig jaar maakten 22 miljoen mensen gebruik van het vliegveld, waar KLM niet op vliegt. Vanaf Domodedovo kan op 241 nationale en internationale bestemmingen worden gevlogen.

In augustus 2004 kwam Domodedovo ook in het nieuws door een terroristische aanslag. Twee personen wisten met explosieven door de veiligheidscontroles van de luchthaven te komen. Zij bliezen later in de lucht twee Russische verkeersvliegtuigen op waardoor negentig doden vielen, allen Russen. De aanslag was het werk van Tsjetsjenen. Na het incident in 2004 investeerde de luchthaven miljoenen in de verbetering van de veiligheid op Domodedovo.

Bron (en filmpje): Telegraaf.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 feb 2011 13:28
Citaat:
Moslimscholen voorgetrokken

Bron: De Telegraaf

Islamitische scholen in stadsdeel Amsterdam West worden voorgetrokken. Zij krijgen ruim baan om te groeien, terwijl groei van andere basisscholen volledig aan banden wordt gelegd. Dat is vastgelegd in een beleidsrapport van het stadsdeel. Met het beleid wil men segregatie in het basisonderwijs tegengaan.

In een convenant tussen stadsdeel en schoolbesturen zijn strikte afspraken gemaakt over groei van scholen. Populaire, vaak kwalitatief goede, scholen, waarvoor veel leerlingen zich aanmelden, in West mogen niet groeien, ook al wil het schoolbestuur wel uitbreiden en bijvoorbeeld noodgebouwen neerzetten. Kinderen moeten eerst op een minder populaire school worden geplaatst, voordat een populaire school mag uitbreiden. De vier islamitische scholen in het stadsdeel wisten zich buiten alle afspraken te houden. Moslimkinderen lopen nooit het risico naar een andere dan een islamitische school te worden gestuurd. Met de enige islamitische school die het convenant wél tekende, de Al Wafa, is afgesproken dat het alle leerlingen mag aannemen, die zich voor de school inschrijven.

Groeien mag niet omdat scholen elkaar dan leegzuigen, zo stelt het stadsdeel.

Pas als alle scholen in het stadsdeel allemaal vol zitten, mag een populaire school een aanvraag tot groei indienen. Maar dan moeten de school wel verplicht mengen. Groeien mag alleen als bepaalde quota aan allochtone leerlingen worden gehaald.

Tegelijkertijd worden islamitische scholen geen strobreed in de weg gelegd. Zij hebben geen enkele verplichting tot mengen. Het beleid van het stadsdeel is er op gericht om buurtscholen te creëren. De voorrangspositie van islamitische scholen wordt echter saillanter omdat het stadsdeel in het beleidsrapport opmerkt dat islamitische scholen die buurtfunctie juist níet hebben. Een nieuwe aanvraag voor een islamitische basisschool is deze maand binnengekomen bij het stadsdeel.

Behalve afspraken over schoolgrootte, zijn in het convenant ook strikte regels opgesteld over het plaatsen van kinderen op basisscholen.

Plaatsen is een directe verantwoordelijkheid van scholen, maar het stadsdeel heeft zich daar tussen gewrongen. Een duo-aanmelding met bijvoorbeeld het Marokkaanse buurmeisje bij de populaire school krijgt voorrang. Die aanvraag wordt, omdat de school dan ‘zwarter’ wordt, direct gehonoreerd.

Het nieuwe plaatsingsbeleid wordt belangrijker geacht dan de kwaliteit van het onderwijs in het stadsdeel. Afspraken daarover worden vooruitgeschoven. ,,De discussie over de kwaliteitseisen vraagt meer uitwerkingstijd”, stelt het stadsdeel in het rapport.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer van stadsdeel West, die onderwijs in haar portefeuille heeft, vindt het convenant een zaak van de scholen zelf. ,,Het is een vrijwillig convenant tussen schoolbesturen." Ze wijst erop dat ook één protestants-christelijke basisschool het convenant niet heeft ondrtekend. ,,Naar het waarom moet je hen zelf vragen."
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 15 feb 2011 13:45
Van gisteren: uit HLN (het laatste nieuws)

Haat-racisme en lijfstraffen scherin en inslag op Briste moslimscholen

:kots:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 maa 2011 20:13
Moslims en kopten gedood in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn bij gevechten tussen moslims en kopten gisteravond zeker tien mensen omgekomen. Ongeveer honderd mensen raakten gewond.

Er braken rellen uit nadat kopten een kruispunt hadden geblokkeerd, uit protest tegen de brandstichting in een kerk in Helwan. Automobilisten die erlangs wilden, pikten dat niet.

Volgens ooggetuigen gingen de partijen elkaar op straat met geweren, knuppels en messen te lijf. Er zijn slachtoffers in beide kampen. De gevechten werden beëindigd door het leger.
Spanningen

De kerk in Helwan brandde vrijdag af na rellen tussen moslims en kopten waarbij twee doden vielen. Aanleiding voor de rellen was een ruzie tussen twee families over een relatie tussen een christelijke man en een islamitische vrouw. Het militiare interim-bewind heeft inmiddels beloofd de kerk te zullen herbouwen.

Er zijn al langer spanningen tussen de koptische minderheid in Egypte en moslims. Op Nieuwjaarsdag kwamen 21 mensen om het leven bij een bomaanslag op een koptische kerk in Alexandrië.

De kopten, die ongeveer 10 procent van de bevolking uitmaken, klagen over discriminatie door de overheid en aanvallen door radicale moslims.

Vorige maand leek de spanning even verdwenen, tijdens de anti-Mubarakbetogingen op het Tahrirplein, maar sinds die tijd zijn alweer op verschillende plaatsen gewelddadigheden ontstaan.

Bron: NOS.nl

Voor al deze mensen één woord: Sukkeltjes!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 aug 2011 10:23
Citaat:
Pausbloed in strijd tegen drugsoorlog

Bron: Fok.nl

Mexico grijpt in de strijd tegen de drugscriminaliteit naar een ongewoon middel: een processie door het land met een ampul bloed van de overleden paus Johannes Paulus II om vrede te bewerkstelligen.

Radio Vaticaan berichtte woensdag dat het Vaticaan op verzoek van de Mexicaanse bisschopsconferentie een ampul bloed van de overleden paus naar Mexico stuurt, waar op 25 augustus de processie begint, die meer dan 100 plaatsen in het land aan zal doen, aldus CNN.

Paus Benedictus XVI verklaarde zijn voorganger in mei zalig waarna de kort voor diens dood afgenomen vijf ampullen bloed heilige relikwieën werden, die vereerd mogen worden. Bijna 84 procent van de Mexicanen stelde tijdens een volkstelling in 2010 katholiek te zijn.

Zeker 40.000 Mexicanen zijn door geweld omgekomen sinds president Felipe Calderon in 2006 de drugskartels de oorlog verklaarde.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.401 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Religieuze uitwassen
Ga
Zoeken: