Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Denemarken
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Denemarken
Maker: MarcoBekeken: 1186
Status: InactiefBerichten: 5
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 26 apr 2010 15:25


[list">Doelman Sörensen mogelijk toch naar WK

De Deense doelman Thomas Sörensen hoopt toch te kunnen deelnemen aan het WK, in juni in Zuid-Afrika. De international, met zijn land tegenstander van Nederland in de eerste ronde van de wereldtitelstrijd, bleek maandag niet zo ernstig geblesseerd te zijn als aanvankelijk werd verwacht.

De schouder van de keeper van Stoke City raakte zondag in het duel met Chelsea uit de kom. Aanvankelijk werd gevreesd dat hij zijn elleboog had gebroken. Uit onderzoek bleek maandag dat een operatie niet noodzakelijk is.

Sörensen, eerste keus in het elftal van bondscoach Morten Olsen, hoopt dat rust de kwetsuur op tijd zal genezen.

# bron: Telesport[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 mei 2010 18:27
[list">Denemarken schikt zich in underdogpositie

De Deense voetballers schikken zich op weg naar het WK in Zuid-Afrika maar al te graag in de rol van underdog. De ploeg van bondscoach Morten Olsen is ingedeeld in groep E met Nederland, Kameroen en Japan. De Denen beginnen het toernooi met de wedstrijd tegen Oranje waarvoor ze veel respect hebben.

„Onze kwaliteit is er snel uitkomen in de counter. Uiteraard niet zo snel als de Nederlanders”, aldus aanvaller Soren Larsen (Toulouse) op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Ajacied Dennis Rommedahl vult zijn ploeggenoot aan: „We zitten in een hele moeilijke groep met Nederland, dus ik hoop maar dat we doorkomen.”

Ook Arsenal-spits Nicklas Bendtner blijft bescheiden: „We weten dat we niet het beste team zijn op het WK, maar we doen ons best.” Denemarken leverde in het verleden echter de beste prestaties als underdog. De ploeg won de Europese titel in 1992 zonder enige voorbereiding. De meeste spelers waren al op vakantie toen Joegoslavië ineens werd uitgesloten van deelname en er een plek vrij kwam voor Denemarken.

Bendtner: „We hebben eerder voor verrassingen gezorgd, dus waarom deze keer niet?“

De Deense voorselectie:

Doel: Jesper Christiansen (FC Kopenhagen), Kim Christensen (IFK Göteborg), Stephan Andersen (Brøndby IF), Thomas Sørensen (Stoke City)

Verdediging: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Patrick Mtiliga (Málaga), Per Krøldrup (Fiorentina), Simon Poulsen (AZ), Simon Kjær (Palermo), William Kvist (FC Kopenhagen)

Middenveld: Christian Poulsen (Juventus), Christian Eriksen (Ajax), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (AGF Aarhus), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Mikkel Beckmann (Randers FC), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (VfL Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Grønkjær (FC Kopenhagen), Martin Jørgensen (AGF), Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF)

Aanval: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal) en Søren Larsen (MSV Duisburg).

# bron: Telesport[/list">
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Do 13 mei 2010 20:30
Maar 3 aanvallers ? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:

Voor een heel WK ? naja, heel WK ik bedoel de poule en knockout Fase ( je weet natuurlijk niet hoever ze komen! )

Als je ziet wat voor aantal spelers ze hebben op het middenveld en verdediging zitten ze toch wel krap bij kas !!
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 13 mei 2010 20:32
Citaat:
Maar 3 aanvallers ? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:

Voor een heel WK ? naja, heel WK ik bedoel de poule en knockout Fase ( je weet natuurlijk niet hoever ze komen! )

Als je ziet wat voor aantal spelers ze hebben op het middenveld en verdediging zitten ze toch wel krap bij kas !!


Gronkjear en Rommedahl staan bij middenvelders, zijn inprincipe ook gewoon flankspelers..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 28 mei 2010 13:25
[list">Silberbauer en Krohn-Dehli vallen af bij Denemarken

Morten Olsen heeft vrijdag zijn definitieve selectie van Denemarken voor het WK voetbal in Zuid-Afrika openbaar gemaakt. In de 23-koppige selectie zitten met Jon Dahl Tomasson, Simon Poulsen, Christian Eriksen, Dennis Rommedahl en Thomas Enevoldsen vijf spelers die actief zijn in de Eredivisie.

Tot het groepje afvallers behoren onder meer Michael Silberbauer (FC Utrecht) en Michael Krohn-Dehli. Laatstgenoemde speelde in het verleden voor Ajax, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam.

Denemarken, dat donderdag met 2-0 van Senegal won in een oefeninterland, is bij het WK ingedeeld in Groep E met Japan, Kameroen en Nederland.

De volledige selectie:

Keepers: Thomas Sorensen (Stoke City), Stephan Andersen (Brondby) en Jesper Christiansen (FC Kopenhagen)

Verdedigers: William Kvist Jorgensen (FC Kopenhagen), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Simon Kjaer (Palermo), Per Krøldrup (Fiorentina), Daniel Agger (Liverpool), Patrick Mtiliga (Malaga) en Simon Poulsen (AZ).

Middenvelders: Martin Jørgensen (AGF), Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (AGF), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Grønkjær (FC Kopenhagen), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Christian Eriksen (Ajax) en Mikkel Beckmann (Randers FC).

Aanvallers: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Soren Larsen (Duisburg) en Nicklas Bendtner (Arsenal).

# bron: ELF[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 aug 2010 23:01
[list">Junker en Rommedahl trefzeker tegen Duitsland

Een 'Nederlands' getint Denemarken heeft in eigen land in een boeiend duel gelijk gespeeld tegen de nummer drie van het afgelopen WK, Duitsland.

Denemarken startte met eredivisionisten Simon Poulsen (AZ), Christian Eriksen (Ajax), Thomas Enevoldsen (FC Groningen) en Nicklas Pedersen (FC Groningen) in de basis. Daarnaast had bondscoach Morten Olsen een plaats ingeruimd voor voormalig Ajacied Dennis Rommedahl. Roda JC-speler Mads Junker was als invaller van waarde voor de Denen.

Duitsland startte sterk en nam meteen het initiatief. Dat resulteerde na twintig minuten spelen in de openingstreffer. Daniel Gomez werd op het randje van buitenspel weggestuurd door Thomas Hitzlsperger en verschalkte de Deense doelman Thomas Sörensen.

Daarna golfde het spel op en neer, waarbij Duitsland wel de bovenliggende partij bleef. Echter, Eriksen en Agger waren dichtbij de gelijkmaker. Het was echter Duitsland dat de score verdubbelde. Invaller Patrick Helmes scoorde twintig minuten voor tijd de 0-2.

Daarna leek er geen vuiltje meer in de lucht voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw. Toch kwam Denemarken nog op gelijke hoogte, al had het daar wel de hulp van Duitsland voor nodig. Eerst pikte Rommedahl de bal op na zwak Duits uitverdedigen. De snelle vleugelspeler zorgde in zijn honderdste interland voor zijn achttiende doelpunt.

Enkele minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-2. Doelpuntenmaker was Roda JC-aanvaller Mads Junker. De spits maakte zijn eerste doelpunt ooit voor de nationale ploeg door een rebound attent binnen te tikken.

# bron: VI.nl[/list">
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.339 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Denemarken
Ga
Zoeken: