Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Rechtspraak/kromspraak
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Rechtspraak/kromspraak
Maker: 343Bekeken: 2505
Status: InactiefBerichten: 27
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 jan 2011 16:49
Het is al jaren wachten tot dit slapende conflict wakker wordt geschud, ik houdt mijn hart vast..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 jan 2011 23:20
Nederlandse ambassadeur ontboden in Iran

DEN HAAG - De Nederlandse ambassadeur in Iran is ontboden door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, zo bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Na de executie van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami ontbood minister Uri Rosenthal zaterdag de Iraanse ambassadeur in Den Haag. Rosenthal bevroor ook alle betrekkingen tussen beide landen.

Op het Iraanse departement in Teheran kreeg de Nederlandse ambassadeur te horen hoe Iran omgaat met drugshandelaren. Ook is aangegeven waarom het proces rond de van drugsbezit- en -handel beschuldigde Bahrami niet is voortgezet.

De vrouw werd in 2009 opgepakt nadat ze bij een demonstratie tegen de regering was geweest. Later kwam daar de beschuldiging van drugshandel bij.

Bron: Ad.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 feb 2011 17:18
'Zahra Bahrami niet opgehangen, maar doodgemarteld'

AMSTERDAM - De Iraans-Nederlandse vrouw Zahra Bahrami is niet opgehangen, maar doodgemarteld in Iran. Dit stellen meerdere Iraanse weblogs, aldus Pejman Salim, bestuurslid van de Nederlandse organisatie Iranian Progressive Youth. Deze organisatie zet zich in voor dissidente Iraniërs in Nederland.

Salim: „We lezen meerdere Iraanse weblogs die het heel goed voor mogelijk houden dat de Nederlandse vrouw helemaal niet is terecht gesteld, maar gedood bij ondervraging. De executie van een buitenlandse staatsburger is ook ongehoord voor Iraanse begrippen. Er gaan geluiden dat ze tijdens verhoor onbedoeld gedood is tijdens een marteling. Dat zou ook verklaren waarom Iran eerder aan Nederland stelde dat er nog beroep mogelijk was in haar zaak. Wat ook bijdraagt aan deze theorie, is dat niemand haar lichaam nog heeft mogen zien. Haar lichaam is nog niet formeel vrijgegeven door de autoriteiten”, aldus Pejman, die benadrukt dat het onbevestigde berichten betreft.

Iranian Progressive Youth, een vereniging van jonge politiek betrokken Iraniërs in Nederland, protesteerden dinsdag op het Plein in Den Haag tegen de, in hun ogen, lauwe reactie van minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) op de executie van de Iraans-Nederlandse Zahra Bahrami.

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met minister Rosenthal over de executie in Iran van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami. Daarbij gaat het vooral om de vraag of de bewindsman voldoende heeft gedaan om te voorkomen dat ze zou worden terecht gesteld.

Rosenthal heeft in de afgelopen dagen herhaaldelijk benadrukt dat alle middelen zijn aangegrepen om Bahrami te helpen en dat daarbij geen kans onbenut is gelaten. Bahrami werd in Iran officieel veroordeeld voor drugshandel en -bezit. Deze week werd bekend dat ze in 2003 ook in Nederland is veroordeeld voor een drugsdelict.

Rosenthal veroordeelde de executie als een „barbaarse daad van een barbaars regime” en bevroor zaterdag alle contacten met Iran. Hij stelde verder dat hij in de zaak-Bahrami is misleid door de Iraanse autoriteiten. Volgens de minister heeft hij vrijdag nog overlegd met de Iraanse autoriteiten en de ambassadeur. Die zeiden toen dat nog over de zaak-Bahrami zou worden verder gepraat, maar direct daarop was de vrouw dood.

Bron: Telegraaf.nl
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.948 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Rechtspraak/kromspraak
Ga
Zoeken: