Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Rechtspraak/kromspraak
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Rechtspraak/kromspraak
Maker: 343Bekeken: 2503
Status: InactiefBerichten: 27
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 08:37
De een na de andere blunder in dit land wat langzaam kapot gemaakt wordt door het misselijkste soort mens wat er bestaat....de Gutmenschen. Het soort mens dat uitgaat van het goede in de mens. Het soort mens wat niet leert van zijn of haar fouten.

Walgelijk. Wal-ge-lijk!

Smerige pooier met 2.5 maand verlof omdat zijn vrouw zwanger is.
Te debiel voor woorden. Het is al erg genoeg dat zo'n beest zich mag voortplanten. Het is al erg genoeg dat die maar 4 jaar krijgt.
Maar dat het OM dan niet eventjes de slachtoffers op de hoogste stelt...

Wat is dit? Er is geen enkele logica meer te vinden en dan weet je dat er iets verschrikkelijks fout zit.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 13:42
Justitie heeft inmiddels aangegeven dat ziekte van zijn moeder de aanleiding is voor vrijlating. Niet dat dat de situatie anders maakt; als je doet wat deze man heeft gedaan, verspeel je m.i. alle rechten. Ik moest trouwens even terug denken aan die ietwat rare Lucia de Berk. Ze werd aan het sterfbed van haar opa gearresteerd.

Ok, je moet wel een domme doos zijn om op de avances van deze Evil Guido's in te gaan, maar toch. Vier jaar cel voor mensenhandel, aanzetten tot prostitutie of hoe je het ook wilt noemen, stelt geen reet voor. Wie moedwillig levens verwoest, hoort natuurlijk veel langer te brommen zonder enige kans op tijdelijke vrijlating. Maatschappij en slachtoffers zijn kennelijk minder belangrijk dan een veroordeelde dader. Doorgeschoten beschaving, voor zover het überhaupt nog beschaving is.

Hirsch Ballin betreurt vrijlating Murat O. Ik betreur Hirsch Ballin.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 14:12
Niets aan toe te voegen, Marco. De taak van de overheid is om ons te beschermen tegen dit soort genetisch afval. Niet om ze in de watten te leggen.

Als het aan mij ligt dan kregen ze een kogel door hun kop als straf voor wat ze gedaan hebben. Dit zijn geen ongelukjes. Dit is puur kwaadaardig. Zulke mensen verdienen het niet om zich voort te planten. Ook zou het eens tijd worden dat mensen niet meer dan 2, liefst 1, kinderen mogen krijgen. Het stikt in Nederland al genoeg van dat debiel paupervolk. Domme, smakeloze, slappe, oppervlakkige, oerlelijke (zowel van binnen als van buiten) 'mensen'....

Iedereen moet toch over zijn nek gaan als je die foto's ziet op hyves, partyflock, etc. Die domme, agressieve koppen volgesmeerd met bruin spul, totaal uit proportie opgepompte armen en borst met hun uberdomme gebaartjes wat door een 12-jarige al als enorm kinderachtig en debiel wordt omschreven.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 mei 2010 17:00
[list">Ontsnapte tbs'er eist zijn spaargeld op

Een ontsnapte tbs'er eist bij de beklagcommissie van de Van Mesdagkliniek in Groningen zijn spaargeld en paspoort op.

Eind vorig jaar ging de man, Saïd, er tijdens begeleid verlof vandoor en vluchtte naar Turkije. De man zegt het geld, zo'n 2800 euro, nodig te hebben om een nieuw bestaan op te bouwen. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar volgens zijn advocaat Niek Heidanus heeft de ontsnapte man wel degelijk recht op het geld en het paspoort.

De man zat sinds 2005 in de Van Mesdagkliniek, vanwege een gewapende overval. Volgens Heidanus was hij al ver in zijn behandeling en omdat hij steeds erg lang moest wachten op verloven, besloot hij zich aan zijn begeleiding te onttrekken. En dat is niet strafbaar, zegt Heidanus. Er is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, maar Turkije levert geen onderdanen uit aan Nederland.

De kliniek wil niet inhoudelijk reageren op vragen over patiënten. Mocht zich een dergelijke situatie zich voordoen, dan vragen we diegene het geld bij de poort te komen halen, en wordt hij in de boeien geslagen, aldus een woordvoerder.

VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven vindt het belachelijk dat de man het geld opeist. Teeven wacht de uitspraak van de beklagcommissie af, voor hij actie onderneemt. De uitspraak wordt over 4 tot 6 weken verwacht.

# bron: RTVNoord[/list">

Te bizar. Als ie z'n spaargeld krijgt, dan.. Dan.. <img src='smilies/icon_eek.gif' />adandbad:
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 mei 2010 17:12
De vonnis van de rechter aangaande het veroorzaken van een botsing door Theo Janssen onder invloed van alcohol.

Citaat:
Officier Damen eist een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar waarvan een helf jaar voorwaardelijk. Dan kan Janssen 21 mei weer zelf rijden. Strafvermindering vanwege de publicititeit of eigen letsel vindt hij niet aan de orde. Wel vermindert hij de strafeis iets omdat Janssen veel belangstelling heeft getoond voor het slachtoffer Moeliker. Hij is op dat punt een voorbeeld.


Hier mag hij z'n handen mee dichtknijpen.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 mei 2010 22:40
Wellicht kan het topic omgedoopt worden tot "kromspraak in Nederland"?
Damian


Geregistreerd: 07-05-2010
Forum berichten: 14
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 mei 2010 22:52
Citaat:
Wellicht kan het topic omgedoopt worden tot "kromspraak in Nederland"?


Inderdaad... Dit is ook zo mooi voorbeeld ervan:

Citaat:
ROOSENDAAL - Een man uit Roosendaal heeft gisteravond hoogstpersoonlijk de mogelijke aanrander van zijn dochter in de kraag gevat. Vorige week donderdag werd de 11-jarige dochter van de man aangerand. Gisteren kwam het meisje de dader weer tegen en ze schakelde daarop direct haar ouders in.

De vader van het meisje besloot de verdachte te volgen en hem vervolgens tegen te houden. Daarna heeft de politie hem overgenomen. Het gaat om een 19-jarige Roosendaler. In overleg met het OM werd hij even later weer vrijgelaten. Vandaag zal hij op het politiebureau worden verhoord. De politie heeft de verklaring van enkele getuigen opgenomen.


Dit is een vrijbrief om het recht nu zelf in handen te nemen want de politie doet niks. Als ik eerlijk ben had ik dat ook gedaan als het mij dochter was. Der zijn nog mooie plaatsen in de Amsterdamse haven waar je iemand ken begraven.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 13:14
Ook voor de uitspraken is het soms genieten geblazen. Over huurmoordenaars:

[list">OM is tekeningen kroongetuige Passage kwijt

Het Openbaar Ministerie (OM) is twee cruciale tekeningen kwijt van kroongetuige Peter La S. in het Amsterdamse liquidatieproces Passage. Dat zegt advocaat Sander Janssen van verdachte Jesse R. dinsdag na berichtgeving in dagblad De Pers.

Het OM laat in een reactie weten het "zeer ongelukkig en spijtig" te vinden dat de twee tekeningen niet meer gevonden zijn. Volgens het OM waren La S. en R. leden van een organisatie van huurmoordenaars. La S. stelt samen met R. verantwoordelijk te zijn voor de moord op vastgoedhandelaar Kees Houtman.

Eerste fase

De tekeningen zijn volgens Janssen belangrijk omdat ze gemaakt zijn in de eerste fase van de verhoren van La S. Het gaat om een tekening van de vluchtroute, die La S. maakte tijdens zijn allereerste zogeheten kluisverklaring. En een tekening over de plaats delict, waarop onder meer moet staan waar geschoten is en waar de twee gestaan zouden hebben. In de loop der tijd heeft La S. volgens de advocaat net als andere getuigen informatie gekregen van de recherche, zoals over de plaats waar de hulzen werden aangetroffen.

Bizar

Op basis daarvan heeft hij mogelijk zijn verklaring aangepast. "Het is bizar dat het OM zo'n bewijsstuk kwijtraakt", aldus Janssen, die stelt al sinds juni vorig jaar op zoek te zijn naar de tekeningen. "Daar wordt vandaag zeker over gesproken." Het liquidatieproces wordt dinsdag voortgezet in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

# bron: Nu.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 15:17
Ach ik krijg hierbij altijd hetzelfde gevoel als die fotorolletjes van Sebrenica die mislukt waren, er wordt dan net gedaan of dat een fout is als resultaat van menselijk falen, maar doorgaans zit daar een stuk meer achter.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jun 2010 13:29
Het zwembadbeest, al jaren actief:

[list">Lange geschiedenis beschuldigingen Benno L.

De van misbruik verdachte Bosschenaar Benno L. (60) maakte al in de jaren zeventig seksueel getinte foto's van kinderen uit zijn omgeving.

Een oppas heeft hem beschuldigd van ontuchtige handelingen en een poging tot verkrachting in 1981. De moeder van het destijds 12-jarige meisje heeft dat in 1996 aan de politie gemeld. Rond die tijd gingen in Den Bosch inmiddels volop geruchten over handtastelijkheid van de man die toen zijn zwemschool was begonnen. Dat blijkt uit getuigenissen en rapportages over de Bossche zwemleraar die terechtstaat voor seksueel misbruik van in totaal 57 meisjes. De rechtbank behandelde maandagochtend zijn persoonlijke omstandigheden.

Zedenrechercheur

Benno L. vertelde maandagochtend zelf dat hij in 1996 naar aanleiding van de melding van de oppas een gesprek heeft gehad met een zedenrechercheur van de politie. Verder had hij drie gesprekken met een seksuologe over zijn pedofiele neigingen. Huilend verklaarde hij hoe hij steeds vergeefs om hulp bij deskundigen aanklopte.

Op het randje

Geruchten over de handtastelijkheden van de zwemleraar lijken ontstaan in een inmiddels afgebroken zwembad in Den Bosch, waar zijn gedrag volgens de verhalen op het randje was. Het contract met de verdachte werd om die reden niet verlengd. De geruchten over mogelijk misbruik op zijn zwemschool bleven tot zijn aanhouding vorig jaar rondzingen.

In zijn jeugd werd Benno L. zelf twee keer misbruikt door mannen en geslagen door zijn moeder. Seks was een taboe in zijn streng katholieke opvoeding.

Kliniek

Als het aan de reclassering ligt wordt Benno L. al tijdens een eventuele celstraf opgenomen in een gevangeniskliniek voor behandeling van zijn hyperseksuele pedofiele neigingen. Ook na zijn celstraf heeft de reclassering voorkeur voor 24-uurstoezicht. Verplicht toezicht tijdens een ambulante behandeling na een gevangenisstraf biedt alleen schijnveiligheid, betoogde een reclasseringsmedewerker maandagochtend bij de rechtbank.

Herhaling

De voorkeuren van de reclassering lijken in strijd met de adviezen van de psychiater en psycholoog, die stellen dat de kans op herhaling niet erg groot is en kan worden volstaan met een ambulante behandeling. In dat geval is er maximaal twee of drie uur per week toezicht, aldus de reclassering. ''Intensieve begeleiding is ambulant niet mogelijk.''

# bron: Nu.nl[/list">
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jun 2010 13:34
Citaat:
Het zwembadbeest, al jaren actief:

[list">Lange geschiedenis beschuldigingen Benno L.
# bron: Nu.nl[/list">


En die oetl*l komt nog uit mijn woonplaats ook. Verbaasd me overigens niks dat de Bossche instanties (Met Politie Brabant-Noord voorop) hier de plank mis hebben geslagen. District Politie Brabant-Noord staat bekend om hun 'oeps, foutje, blijven liggen' en hun 'halfbakken ingrijpen', m.a.w. een behoorlijk beroerd aangeschreven korps.

Gast moeten ze levenslang laten wegrotten achter de tralies of in een diep gat in de grond. Die gozer zijn leven word, naar wat ik heb begrepen, zeer zuur gemaakt in de bak. Leeft nagenoeg in volledig isolement omdat hij niet tussen de gewone gevangenen kan komen, omdat hij daar zijn leven niet zeker is (hij zit/zat in Breda).
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jun 2010 14:06
[list">Pleegfamilie verdwenen Willeke Dost (15) aangehouden

De pleegmoeder en een van de twee pleegbroers van het meisje Willeke Dost zijn aangehouden voor haar verdwijning in 1992. Het meisje was destijds 15 jaar oud. Er is nooit meer iets van haar vernomen.

In 2009 kreeg een journalist van De Telegraaf een briefje van Dost in handen, waarin zij aan haar hartsvriendin schreef doodsbang te zijn voor haar pleegfamilie en zwanger te zijn geraakt. Haar pleegbroer beschreef ze als 'een viezerik en oversekst'. Ook schrijft Willeke dat ze wordt begluurd als ze onder de douche staat. Een paar dagen nadat Willeke het briefje schreef, verdween ze.

Het briefje dat de journalist in handen kreeg leidde tot de heropening van het onderzoek. Vandaag werden de pleegmoeder, Herna M., en de pleegbroer Bart M. aangehouden. Het OM bevestigt de arrestaties. De pleegvader is eerder al overleden.

Graven

Op de boerderij waar de pleegfamilie van het meisje woonde wordt sinds vandaag onderzoek gedaan. Er is een politietent opgezet en een kleine graafmachine aanwezig, meldt De Telegraaf.

In 1992 deden politie en justitie de vermissing af als een 'typische weglooptiener'. Er is nooit een opsporingsonderzoek gedaan. De verklaring van de pleegmoeder destijds is bizar. 'Ze had waarschijnlijk allang een plan om weg te lopen. Wellicht kwam ze in handen van een gewelddadige loverboy. Ze zal wel in die flat in de Amsterdamse Bijlmer zijn beland, waarop later dat jaar een vliegtuig neerstortte.'

Kinderbescherming

De ouders van Willeke Dost overleden toen ze vijftien maanden was. In eerste instantie woonde het meisje bij haar grootouders en bij een tante, maar de kinderbescherming oordeelde dat een pleeggezin beter voor haar was. Ze kwam toen ze tien jaar was terecht bij het pleeggezin in het Drentse Koekange.

Eerder werd gemeld dat Henk F., de man die in 1993 de eveneens 15-jarige Andrea Luten vermoordde, ook werd ondervraagd over de verdwijning van Willeke Dost. F. woonde destijds in Hoogeveen, wat in de buurt van Koekange ligt.

RTV Drenthe in 2004 over de zaak Willeke Dost:



# bron: Elsevier[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 jun 2010 22:51
Kennen we knuffelbeest Saban B. nog? Welnu, ook de Turken hebben hem vrijgelaten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 1 jul 2010 09:25
Citaat:
Ik betreur Hirsch Ballin.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... mes_v.html
Treur verder, Marco. Ik treur met je mee.
Hirrrrrssssschhhh.....Jullie God heeft een teken gegeven met de laatste verkiezingen.


Dat zulke mensen zulke macht mogen hebben in Nederland, zeg... :kots:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 2 jul 2010 14:48
[list">Zeven jaar cel voor zwemleraar Benno L.

De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag de 60-jarige zwemschoolhouder Benno L. veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens een reeks zedenmisdrijven met tientallen jonge, veelal in meer of mindere mate gehandicapte meisjes. Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

In veel gevallen heeft de rechtbank geen dwang bewezen kunnen verklaren, waar dat volgens het OM wel het geval was.

De rechtbank legde geen tbs op omdat deskundigen dat niet noodzakelijk vonden en geen behandeling adviseerden. L. zou ook buiten een kliniek kunnen worden behandeld.

Het stelselmatige misbruik vond tijdens de door L. gegeven zwemlessen of in de marge daarvan plaats, gedurende een periode van jaren. De praktijken van L. kwamen vorig jaar aan het licht, nadat kinderpornografisch materiaal op een computer van de Bosschenaar was ontdekt. Het OM klaagde Benno L. voor 57 gevallen aan. In al die gevallen was er door L. gemaakt beeldmateriaal als bewijs voorhanden.

# bron: De Stentor[/list">
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 2 jul 2010 14:54
Pfff...alleen al voor 57 gevallen aangeklaagt. Wil denk ik niet weten hoeveel het er in t echt waren...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 4 jul 2010 11:11
7 Jaar?!? Zijn die randdebielen nou helemaal gek geworden!! Als je als zwemleraar 57 gehandicapte kinderen seksueel-misbruikt en je na 7 jaar weer vrij komt, in wat voor maatschappij leven we dan hier? Nederland moet de misdadigers is wat harder gaan aanpakken, net zoals ze in Peru doen, iemand vermoorden (hint hint Joran <img src='smilies/icon_razz.gif' />), nou 20-35 jaar cel. Nee hier zouden ze 10 jaar geven op zijn max..

Echt abnormaal dat zo'n vieze smerige pedofiel 7 jaar krijgt, ongelooflijk. Echt als het aan mij lag minstens 20 jaar de bak in zeg :kots: :kots:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 4 jul 2010 13:03
Citaat:
in wat voor maatschappij leven we dan hier? Nederland moet de misdadigers is wat harder gaan aanpakken, net zoals ze in Peru doen, iemand vermoorden (hint hint Joran <img src='smilies/icon_razz.gif' />)

Hoe triest.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 15:45
[list">Raad: tbs'er mag toch weer op verlof

Een man die levenslang uitzit voor het doodschieten van zes mensen mag toch met verlof. De beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming heeft dat besloten.

Cevdet Y. schoot in 1983 in café het Koetsiertje in Delft zes mensen dood, onder wie een meisje van twaalf. In 2001 plaatste justitie hem over naar een tbs-inrichting voor behandeling. "Vanaf 2001 heeft de minister besloten hem van een gevangenis in een tbs-inrichting te plaatsen en in beginsel kom je daar in aanmerking voor verlof", aldus lid van de Raad Ulco van de Pol.

Sindsdien is Y. diverse keren op begeleid verlof geweest uit de Dr. Henri van de Hoevenkliniek. In november trok staatssecretaris Albayrak de verlofmachtiging in, omdat nabestaanden daar nog steeds heftig op reageerden.

Volgens de Raad kan de minister niet zomaar terugkomen op een eerder genomen beslissing. "De minister, en met name staatssecretaris Albayrak, heeft ineens gezegd dat we rekening moeten houden met de belangen van de slachtoffers, maar dat had je dan in 2001 moeten doen."

# bron: NOS.nl[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 sep 2010 12:52
Saban Baran, deel zoveel. Het beest vertoeft nog altijd in vrijheid, maar de Turken proberen hem te pakken op afpersing en witwassen. In Nederland gaan we Saban kaal (?) plukken..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 sep 2010 13:47
Zullen we nog wel meer delen van te horen/zien en lezen krijgen.
Zo iemand verdient wat mij betreft de doodstraf.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 sep 2010 16:59
Voor wie het nog niet wist, zo zit het dus. Nieuwsuur, gister, inclusief video: 'Werkdruk rechters te hoog'.

En als je schuldig bent aan mishandeling van je baby, met de dood tot gevolg, moet je drie jaartjes brommen.. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 sep 2010 18:31
Citaat:
Zullen we nog wel meer delen van te horen/zien en lezen krijgen.
Zo iemand verdient wat mij betreft de doodstraf.


Zo iemand verdient het wat mij betreft weg te worden gestopt op een onbewoond eiland. Echter, de doodstraf is wel net zo'n grote zonde als wat zo'n kerel uitvreet. Immers, wie zijn wij om te oordelen over de geldigheid van iemands leven?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 20 jan 2011 11:17
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... ch_ve.html
<img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 29 jan 2011 23:24
Nu niet meer in Nederland maar wereldwijd, want wat hier dreigt is een gigantisch conflict dat zijn weerga niet kent:

Nederland bevriest alle contacten met Iran

TEHERAN - De ambassadeur van Iran in Den Haag heeft aan het eind van de middag tegen minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) de terechtstelling bevestigd van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami. Rosenthal spreekt van een ,,schanddaad door een barbaars regime". Hij is diep geschokt, aldus zijn woordvoerder. Nederland bevriest per direct alle contacten met Iran.

Rosenthal is diep geschokt door het ,,afschuwelijke nieuws". De minister voelt zich overvallen, temeer daar de Iraanse ambassadeur in Den Haag vrijdag nog bevestigde dat het proces nog niet was afgesloten omdat er meer dingen voor nodig waren, zei de woordvoerder van Rosenthal zaterdag. ,,Alle rechtsmiddelen waren nog niet uitgeput", zei de ambassadeur nog.

Bahrami is opgehangen. Ze werd eind 2009 gearresteerd nadat ze een demonstratie tegen de regering zou hebben bijgewoond. Ze was in Teheran op familiebezoek. Uiteindelijk werd Bahrami ter dood veroordeeld wegens drugsdelicten.

Eerdere pogingen van Nederland om via de diplomatie iets te betekenen voor de vrouw haalden niets uit. Dat kwam onder meer doordat de Iraanse overheid de Nederlandse nationaliteit van Bahrami niet erkent. Daardoor was het onmogelijk om consulaire bijstand te verlenen aan de vrouw.

Het bevriezen van alle contacten met Iran betekent onder meer dat Iraanse diplomaten vooraf schriftelijk toestemming moeten vragen aan het ministerie als zij ambtelijke contacten willen met Nederlandse overheden. Ook is de bewegingsvrijheid van de ambassadeur en zijn staf beperkt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt Nederlandse Iraniërs dringend naar Iran te reizen, omdat dat gevaarlijk is. Nederland heeft niet de middelen hen in Iran consulaire bescherming te geven, omdat Teheran de dubbele nationaliteit niet erkent. Voor de Iraanse autoriteiten zijn het alleen Iraniërs.

Rosenthal kaart de kwestie maandag in de EU aan tijdens de raad van ministers van Buitenlandse Zaken, om zo mogelijk te komen tot Europese maatregelen tegen Iran.

Bron: Ad.nl
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.817 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Rechtspraak/kromspraak
Ga
Zoeken: