Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Nigeria
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Nigeria
Maker: MarcoBekeken: 1939
Status: InactiefBerichten: 9
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 21:24


[list">WK-voorbereiding Nigeria verloopt met horten en stoten

'Het is jullie nationale plicht, wordt wereldkampioen', liet president Goodluck Jonathan zaterdag weten aan de selectie van Nigeria voordat ze het land verlieten om zich op het WK voor te bereiden in Engeland. Vooralsnog loopt de voorbereiding op het toernooi in Zuid-Afrika verre van gesmeerd.

Op 30 mei zou de ploeg een oefenduel met Colombia spelen op Upton Park, de thuishaven van West Ham United, maar The Hammers lieten zonder opgaaf van reden weten dat ze het stadion toch niet beschikbaar stelden. 'Wéér een logistieke terugslag dat ons dwingt onze plannen aan te passen', verzucht Ademola Olajire, woordvoerder van de Nigeriaanse bond aan BBC.

Inmiddels heeft Luton Town hun stadion Kenilworth Road beschikbaar gesteld voor de oefeninterland. Donderdag oefent de ploeg eerst nog tegen Saudi Arabië. Het is pas de eerste interland waarbij de in maart aangestelde bondscoach Lars Lagerbäck op de bank zit bij de nationale ploeg. Eerder geplande oefenwedstrijden werden allen om uiteenlopende redenen afgelast. Daarnaast werd een trainingskamp in Londen eerder dit jaar afgelast.

Daarnaast heeft het nog twee spelers die hun WK-fitheid nog niet bereikt hebben. De zorgen om de blessures van Onyekachi Apam van Olympique Nice en vooral die van Chelsea's Jon Obi Mikel zijn vooralsnog niet voorbij. Het tweetal revalideert bij hun clubs. 'We hebben nauw contact met de medische staf van hun clubs', meldt Olajire. 'Ze zeggen dat we ons geen zorgen hoeven te maken, maar we kunnen dus nog niet met ze trainen.'

# bron: VI.nl

Voltallige voorselectie Nigeria:

Doel: Bassey Akpan (Bayelsa United), Dele Aiyenugba (Bnei Yahuda, Isr), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva, Isr), Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv, Isr)

Verdediging: Ayodele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (Red Bull Salzburg, Oos), Onyekachi Apam (Olympique Nice, Fra), Uwa Elderson (Stade Rennes, Fra), Chidi Odiah (CSKA Moskou, Rus), Danny Shittu (Bolton Wanderers, Eng), Terna Suswan (Lobi Stars), Taye Taiwo (Olympique Marseille, Fra), Joseph Yobo (Everton, Eng)

Middenveld: Yusuf Ayila (Dinamo Kiev, Oek), Dickson Etuhu (Fulham, Eng), Ideye Aide Brown (FC Sochaux), Lukman Haruna (AS Monaco, Fra), Sani Kaita (Alania Vladikavkaz, Rus), Nwankwo Kanu (Portsmouth, Eng), Jon Obi Mikel (Chelsea, Eng), Victor Obinna (Málaga, Spa), Kalu Uche (UD Almería, Spa)

Aanval: Victor Anichebe (Everton, Eng), Yakubu Aiyegbeni (Everton, Eng), Obafemi Martins (VfL Wolfsburg, Dui), Chinedu Obasi (1899 Hoffenheim, Dui), Peter Odemwingie (Lokomotiv Moskou, Rus), Ikechukwu Uche (Real Zaragoza, Spa), Peter Utaka (Odense BK, Nig), John Utaka (Portsmouth, Eng)[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 17:35
[list">Adeleye in WK-selectie Nigeria

Ayodele Adeleye gaat met Nigeria naar het WK in Zuid-Afrika. De verdediger van Sparta Rotterdam is een van de 23 spelers die maandag de definitieve schifting van bondscoach Lars Lagerback overleefde. Chelsea-middenvelder John Obi Mikel is tijdig fit en gaat ook mee.

Adeleye is de tweede Spartaan die actief is op het wereldkampioenschap. Ook de Sloveense doelman van de Rotterdammers Aleksander Seliga vertegenwoordigt zijn land in Zuid-Afrika.

Selectie Nigeria:

Doel: Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva)

Verdediging: Taye Taiwo (Marseille), Elderson Echiejile (Rennes), Chidi Odiah (CSKA Moskou), Joseph Yobo (Everton), Daniel Shittu (Bolton Wanderers), Ayodele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (SV Salzburg)

Middenveld: Kalu Uche (Almeria), Dickson Etuhu (Fulham), Mikel Obi (Chelsea), Sani Kaita (Alaniya), Haruna Lukman (Monaco), Yusuf Ayila (Dynamo Kiev)

Aanval: Yakubu Aiyegbeni (Everton), Chinedu Obasi (Hoffenheim), Nwankwo Kanu (Portsmouth), John Utaka (Portsmouth), Obafemi Martins (Wolfsburg), Obinna Nsofor (Malaga), Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moskou

# bron: Telesport
[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 18:28
[list">Nigeriaanse president schorst voetbalteam

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft de nationale voetbalploeg voor twee jaar geschorst. Hij besloot hiertoe na de teleurstellende prestaties van Nigeria op het wereldkampioenschap voetbal, waar de Afrikanen al in de eerste ronde werden uitgeschakeld.

Het Nigeriaanse team mag nu van Jonathan de komende twee jaar niet deelnemen aan internationale wedstrijden. ‘De president heeft mij verteld dat Nigeria het voetbal de komende twee jaar eerst gaat reorganiseren’, aldus een adviseur van Jonathan, die de Nigeriaanse voetbalploeg in mei naar het WK stuurde met als opdracht de wereldbeker mee naar huis te nemen.

# bron: Volkskrant[/list">

Vermoeiend, dit soort figuren..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 23:37
Inderdaad, hoezo zou je niet kunnen reorganiseren en tegelijkertijd ook wedstrijden spelen als land? Bovendien, als je objectief naar de selectie kijkt zijn zij sowieso niet beter dan Argentinië en gelijkwaardig aan de Griekse en Zuid Koreaanse ploeg, dan is een schorsing toch niet op zijn plaats? Het is wel frappant dat de FIFA de ploeg dan weer kan schorsen voor deze bemoeienissen...
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 1 jul 2010 08:10
Citaat:
Vermoeiend, dit soort figuren..


Vermoeiend, zeker weten. En daarnaast, dit soort 'leiders' in Afrika zorgen er mede voor dat dit continent op veel plekken nog honderden jaren achterloopt op de westerse beschaving.
Dit soort 'leiders' zijn die corrupte mannetjes die hulpgelden in eigen portemonnee stoppen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 5 jul 2010 18:30
Nou ja, Nigeria is zo ongeveer het rijkste land van Afrika, staat ontzettend hoog in de top zoveel van olieproducerende landen en ondertussen bestaat de bevolking voor het overgrote deel uit hongerbuikjes. Shell dumpt hun rotzooi in de Nigerdelta, het drinkwater is niet meer te zuipen en de lokale visser ziet zijn water veranderen in vettige smurrie zonder dat iemand er nog serieus naar omkijkt. Zolang de zakken gevuld worden en het bij de pomp maar niet te duur wordt, hè.

Goodluck heeft de schorsing maar weer opgeheven. Man met visie, duidelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 apr 2011 14:00
Citaat:
VOETBALLER (25) KOMT OM BIJ ONGELUK

Bron: De Telegraaf

De Nigeriaanse international Olubayo Adefemi (25) is omgekomen bij een auto-ongeluk. De verdediger van Xhanti verloor controle over het stuur toen hij over de Griekse snelweg reed.

Olubayo Adefemi (l) in duel met Royston Drenthe. Olubayo Adefemi (l) in duel met Royston Drenthe. Foto: TILBURG, HANS VAN

Volgens de Griekse politie was Adefemi onderweg naar Saloniki om de details van zijn huwelijk af te ronden. De verdediger tekende afgelopen zomer een contract bij de Griekse club Xhanti. Hij speelde drie interlands voor Nigeria.

De Nigeriaan scoorde in de halve finale van de Olympische Spelen in Peking (200. De West-Afrikanen wonnen met 4-1 van België.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 apr 2011 16:37
Ik ben benieuwd of Silvo het al bij de R.I.P topic heeft geplaatst.

R.I.P btw. 25 jaar, veel te jong....
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Ma 18 apr 2011 17:24
Citaat:
Ik ben benieuwd of Silvo het al bij de R.I.P topic heeft geplaatst.

R.I.P btw. 25 jaar, veel te jong....

Nee, wel iemand anders.
Gestopt
Sigtyr


Geregistreerd: 07-08-2010
Forum berichten: 139
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 apr 2011 18:07
Erg treurig. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.428 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Nigeria
Ga
Zoeken: