Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Conflict Israël - Palestina
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Conflict Israël - Palestina
Maker: 343Bekeken: 2734
Status: InactiefBerichten: 36
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 13:31
Citaat:
Zeker vijftien doden bij aanval hulpvloot Gazastrook

Bron: De Telegraaf

Een hulpkonvooi van zes internationale schepen is maandag door het Israëlische leger bestormd. De schepen waren onderweg naar de Gazastrook om hulpgoederen te leveren, iets wat volgens Israël illegaal is. Door de militaire interventie kwamen volgens het Israëlische leger zeker tien mensen om het leven. Andere bronnen spreken van zeker negentien doden en 26 gewonden.

Commando's lieten zich vanuit helikopters op de schepen abseilen. Volgens het Israëlische leger werden ze daar opgewacht door de activisten, die bewapend waren met knuppels en messen. Ook zou er vanaf het konvooi zijn geschoten voordat de militairen het vuur openden. De activisten van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza stellen echter dat de militairen begonnen te schieten.

Door de militaire interventie is ook een aantal mensen gewond geraakt. Alle gewonden, ook de activisten, worden door het leger met helikopters naar ziekenhuizen in Israël gebracht. Op een van de schepen zou ook een Nederlandse vrouw aan boord zijn. Hoe het met haar gaat en waar ze precies is, is vooralsnog onduidelijk. De schepen moeten doorvaren naar de Israëlische havenstad Ashdod, waar de lading zal worden doorzocht.

De Israëlische autoriteiten hadden het konvooi voor het vertrek zondag vanuit Cyprus al gewaarschuwd niet naar de Gazastrook te varen. „Het Israëlische leger heeft de schepen meermalen gewaarschuwd om de koers aan te passen richting Ashdod, waar de hulpgoederen hadden kunnen worden uitgeladen. Na inspecties zouden de spullen dan over land naar Gaza kunnen worden gebracht”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De hulpvloot verlegde enkele uren voor de bestorming de koers, in een poging een confrontatie te voorkomen. Volgens de activisten bevonden de schepen zich in internationale wateren toen de Israëlische bestorming begon. Het is nog onduidelijk of de gevechten op een of op meerdere schepen plaats hebben gehad.

Het konvooi bestond deels uit Turkse schepen. De Israëlische handelwijze is dan ook een nieuwe klap voor de toch al gespannen band tussen Ankara en Jeruzalem, die van oudsher bondgenoten zijn. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde voor „onherstelbare gevolgen” voor de bilaterale betrekkingen. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft zijn reis door Latijns-Amerika afgebroken om de crisis het hoofd te bieden.

De Palestijnen hebben furieus gereageerd op de militaire actie. De Palestijnse president Mahmoud Abbas bestempelde de aanval als „een bloedbad”. De Palestijnse regering heeft drie dagen van rouw afgekondigd. Hamas, de radicale Palestijnse beweging die de macht heeft in de Gazastrook, riep op tot opstand. Een intifada, verzet van de bevolking tegen de bezetter, is volgens een woordvoerder van de beweging nodig.

De Europese Unie eiste een onderzoek naar de aanval op het konvooi. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken liet weten „zeer geschokt” te zijn. „Ik reken erop dat Israël heel nauwkeurig gaat onderzoeken wat er is gebeurd”, aldus de minister tegen Radio 1.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 18:32
De Nederlandse vrouw is ene Anne de Jong en die zit momenteel vast in een Israëlische cel. Ben benieuwd hoe de Israeli dit eens gaan 'managen'..
taco29


Geregistreerd: 20-04-2008
Forum berichten: 11
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Lochem
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 19:50
Citaat:
. Ben benieuwd hoe de Israeli dit eens gaan 'managen'..


De Jong is antropoloog. Ze volgt in Londen een studie naar geweldloos verzet. Volgens haar moeder hebben de Israëlische autoriteiten een versnelde uitzettingsprocedure aangeboden. „Dit heeft ze geweigerd. Haar missie is hulp bieden aan de mensen uit Gaza. En dat wil ze voltooien”, aldus Cornelissen.

Ze wil gewoon zelf niet terug...

Als die groeperingen illegaal goederen leveren, is het Israëls recht om het te verdedigen/controleren. Voor hetzelfde geld zit er een lading wapens tussen die door Hamas kunnen worden gebruikt. Het is hun eigen schuld doordat ze niet mee willen werken aan de grenscontroles. Als ze gewoon even toestemming tot controle hadden gegeven, was er nu niets aan de hand geweest.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 21:49
Citaat:


Als die groeperingen illegaal goederen leveren, is het Israëls recht om het te verdedigen/controleren. Voor hetzelfde geld zit er een lading wapens tussen die door Hamas kunnen worden gebruikt. Het is hun eigen schuld doordat ze niet mee willen werken aan de grenscontroles. Als ze gewoon even toestemming tot controle hadden gegeven, was er nu niets aan de hand geweest.


Hangt er een beetje vanaf, het kan wel eens zijn dat ze zich nog in Internationale Wateren bevonden en als dat zo is dat heeft Israël het een en ander uit te leggen.
Maar dit soort groeperingen heeft er ook een handje van om het probleem juist op te zoeken, denk ook dat dit gebeurt is in dit geval.
Verder zal Israël er gewoon schijt aan hebben wat de rest van de wereld er van denkt.
soren


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 35
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: La Paz, Bolivia
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 23:54
Iedereen vergeet blijkbaar dat Israel al decennia lang Palestina volledig illegaal bezet. Het is dus absoluut nodig dat er internationale acties worden ondernomen om dit aan te klagen. Dat was natuurlijk het doel van deze actie van sociale bewegingen, en ze hebben groot gelijk, gezien de inertie van de leden van de VN.
Nogmaals: de bezetting is volgens het internationaal strafrecht volledig illegaal.
En ja: het gebeurde in internationale vaarwateren.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 1 jun 2010 00:09
Citaat:
Als die groeperingen illegaal goederen leveren, is het Israëls recht om het te verdedigen/controleren.

Niet liegen.

Deze boot voer in internationale wateren onder een Turkse vlag, de inval van Israel is daarmee volgens het internationale recht een directe oorlogsverklaring zonder dat daar toestemming voor is gevraagt van de veiligheidsraad en dus illegaal.

Mijn vader is gespecialiseerd in het Israel-Palastina conflict en schreef daar bijvoorbeeld ook een boek over De Oneindige Oorlog en mijn moeder is gespecialiseerd in Internationaal Recht en zit bijvoorbeeld ook in de AIV en ik ben dus opgegroeit met enorm veel kennis over dit onderwerp.

De bezetting van Palastina is volgens de VN een illegale bezetting en de bouw van de beruchte muur is volgens het ICJ ook nog eens illegaal. Dat 'het westen' nog steeds niet heeft ingegrepen is een schande en daarbij schend Nederland ook nog eens het interantionale recht door wapens te leveren aan een staat die een gebied illegaal bezet. Dat hier niet tegen opgetreden word komt voornamelijk door Washington waar Rahm Emanuel de zoon van de Israelische terrorist Benjamin M. Emanuel nu chief of staff van Obama is.

Citaat:
Maar dit soort groeperingen heeft er ook een handje van om het probleem juist op te zoeken, denk ook dat dit gebeurt is in dit geval.

Dit soort groeperingen? Dit was een groep mensenrechten actievisten die terecht proberen een einde te maken aan de illegale blokkade van Gaza. Israel bezet een gebied en gelukkig is daar verzet tegen, stel je voor dat er geen verzet tegen de Duitse bezetting was geweest.

Citaat:
Het is hun eigen schuld doordat ze niet mee willen werken aan de grenscontroles.

Dus als de Belgen een boot die naar Rotterdam vaart tegen houden om te kijken of er geen drugs in zitten die misschien naar Belgie worden doorgevoert hebben zei daar al het recht toe. Man ik walg van types zoals jouw die niet weten waar ze het over hebben en vanuit hun bevoorijkte positie een totaal ongefundeerde mening hebben over iets wat te maken heeft met fundamentele mensenrechten en de bezetting en etnisch zuivering van een volk.

Citaat:
Als die groeperingen illegaal goederen leveren,

Sinds wanneer het Israel het recht om te bepalen wie wel en wie niet goederen mag leveren aan een gebied waar zij volgens het internationale recht en de VN niets mee te maken (mogen) hebben? Mag Israel volgens jouw ook bepalen wie wel en wie niet goederen aan Nederland mag leveren?


In het plaatje met de benaming UN Plan 1947 zie je op welk gebied Israel recht heeft en op het plaatje met de benaming 2005 zie je wat Israel nu in handen heeft. Alles wat wit is op het laatste plaatje maar groen is op het tweede plaatje is dus illegaal bezet door Israel. Direct nadat Israel een deel van het gebied kreeg begonnen ze met het bezetten van meer en meer land en toen bepaalde landen daar een einde aan wilde maken tijdens de Yom Kippur oorlog greep Israel dat aan om in één klap een nog veel groter gebied te bezetten.
soren


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 35
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: La Paz, Bolivia
Geplaatst: Di 1 jun 2010 00:30
Gostwriter, duidelijke reactie die hopelijk door ajaxfanslezers wordt begrepen. Ongelooflijk hoe de bezetting door velen tegenwoordig als legitiem wordt beschouwd.
En wat als Duitsland WOII wel had gewonnen ? Hoe had men dan de bezettingen beschouwd, decennia later ? Had men internationaal ongewapend protest tegen de Duitse bezetting dan ook gezien als illegaal, en dus dergelijke moordpartijen goedgekeurd, zoals we nu hier op deze site kunnen lezen ?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 1 jun 2010 00:42
Soren ik weet zeker dat er hier nu berichten zullen komen waarin critiek word geuit op dat wij de bezetting van Palastina door Israel met de Duitse bezetting vergelijken en misschien moeten we even duidelijk maken dat we natuurlijk niet zeggen dat wat de Israeli doen te vergelijken is met wat de Nazi's hebben gedaan maar dat maakt wat de Israeli doen niet minder schandalig en minder illegaal. Israel bezet al meer dan 60 jaar een gebied en is bezig met het systimatisch etnisch zuiveren van het Palastijnse volk waar ze trouwens geen geheim van maken.

Toen een mensenrechten groep Israelische soldaten zo ver kreeg om naar buiten te komen en bekend te maken dat zij opdrachten kregen die mensenrechten schenden en te boek stonden als warcrimes stopte meneer Verhagen de subsidie aan deze mensenrechten groep.
Nederland moet ophouden met de steun aan de terroristische staat Isreal. Doen ze dat niet dan zullen ook wij daar ooit de prijs voor moeten betalen. De Arabische wereld is super jong en al deze jongeren zien het onrecht dat hun door Israel en 'het westen' word aangedaan en zei zullen in opstand komen. Tot nu toe weet 'het westen' deze mensen te onderdrukken door dictators in bijvoorbeeld Egypte en Saudie-Arabie aan de macht te helpen maar als straks het volk in opstand komt en de macht grijpt zal er een zeer explosieve situatie ontstaan.
soren


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 35
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: La Paz, Bolivia
Geplaatst: Di 1 jun 2010 01:08
Nee, inderdaad oppassen met te gemakkelijke vergelijkingen. Ik vergelijk het geweld van Israel tegen Palestina dan ook helemaal niet met het geweld van Duitsland in WOII. Dat is niet te vergelijken.
Ik heb het wél over hoe vele mensen met de tijd vergeten dat het over een illegaal bezet gebied gaat. En ik vergelijk dat met de hypothetische gedachte dat als Duitsland WOII had "gewonnen", en Nederland Duits-bezet gebied was geworden, en dat "men" decennia later protestacties tegen de bezetting van Nederland door Duitsland als terroristisch zou hebben beschouwd, zoals nu gebeurd bij protestacties tegen de bezetting van Palistina door Israel. Die situaties zijn vergelijkbaar, en ik hoop gewoon dat die vergelijking duidelijk kan maken waar het hier om eigenlijk gaat.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 jun 2010 15:35
Achtergrondje. Inmiddels is er opnieuw een schip onderweg.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 1 jun 2010 16:02
Een maat van me vliegt morgenavond naar Jerusalem om daar op te treden..
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 1 jun 2010 16:02
Nu we het toch over het Israel-Palastina conflict hebben wil ik jullie er eens op attent maken hoe one-sided de Nederlandse media is in de verslaggeving over deze schending van mensenrechten.

Toen het democratisch verkozen Hamas twee soldaten van Israel gevangen nam noemde de Nederlandse media dat Hamas twee soldaten hadden ontvoert terwijl het natuurlijk helemaal ontvoering was aangezien het soldaten waren en dus was dit niet meer dan een krijgsgevangenneming. Waarom noemde de Nederlandse media het gevangen nemen van soldaten een ontvoering?

Gisteren noemde Sander van Hoorn op de NOS radio wel tien keer dat de bemaningsleden de soldaten met stokken en messen had aangevallen maar wat hij verzweeg is dat de Israëlische aanval op het hulpkonvooi een illegale actie is. Waarom vond Van Hoorn het belangrijker dat de bemaningsleden van het hulpkonvooi de soldaten aanviel dan dat wat Israel deed direct in schending van het internationale recht is?

Vandaag noemde Sander van Hoorn de actie van Israel 'juridisch schemergebied', dit is een leugen aangezien het helemaal geen 'juridisch schemergebied' is en dat had elke eerstejaars rechten student, zoals ik, hem kunnen vertrellen, het enteren van een schip in internationale wateren is heel helder illegaal (UNCLOS artikel 4 én article 89). Waarom loog Van Hoorn hier over?

Ik kan zo trouwens wel een paar dagen doorgaan maar willen jullie echt iets leren volg dan de blog van Stan van Houcke en de sites http://www.alternet.org/ en [url">http://www.truthout.org/.

Verder onze minister van buitenlandse zaken met zijn geniale input:
Minister Verhagen heeft geschokt gereageerd en wil dat Israel de zaak onderzoekt. Serieus? Dit is een grapje toch Verhagen wil dat Israel zichzelf gaat onderzoeken? Wat is next Noord-Korea moet een onderzoek naar vrijheids van pers in Noord-Korea gaan onderzoeken?
taco29


Geregistreerd: 20-04-2008
Forum berichten: 11
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Lochem
Geplaatst: Di 1 jun 2010 16:57
@ghostwriter

Het is nog maar de vraag of het wel internationale wateren waren. Volgens de Oslo-akkoorden kon de zeegrens toch worden gecontroleerd door Israël?

We zullen de VN- rapporten moeten afwachten, die zijn vaak wel betrouwbaar. Tijdens de Gaza oorlog werd ook alles klakkeloos overgenomen van gesubsidieerde hamas tv. Dit om Israël een slecht imago toe te brengen. Veel van de toen genoemde gebeurtenissen bleken achteraf onjuist.

Ik zal later nog wel met een uitgebreid verhaal komen, wanneer de VN meer informatie naar buiten brengt. Ik kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten, wanneer de actie van gisteren ongegrond was.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 1 jun 2010 23:40
Citaat:
Het is nog maar de vraag of het wel internationale wateren waren. Volgens de Oslo-akkoorden kon de zeegrens toch worden gecontroleerd door Israël?

Het is helemaal niet de vraag of het internationale wateren waren, het is heel makkelijk op een zeekaart te zien en ja het was in internationale wateren. De zeegrens is een kleine strook zee/oceaan die bij een staat hoort, daar was hier geen spraken van.

Citaat:
We zullen de VN- rapporten moeten afwachten, die zijn vaak wel betrouwbaar. Tijdens de Gaza oorlog werd ook alles klakkeloos overgenomen van gesubsidieerde hamas tv. Dit om Israël een slecht imago toe te brengen. Veel van de toen genoemde gebeurtenissen bleken achteraf onjuist.

Gast waar heb je het over, of je weet er echt geen snars van of je bent om de een of andere reden gekleurd in je visie. De Hamas TV zender was een van de eerste dingen die door Israel werd gebombardeert en zond niet meer uit tijdens de Gaza oorlog.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 00:28
Het conflict heeft voornamelijk zijn oorsprong in de eerste wereldoorlog. Destijds verloren de Ottomanen (Turkije) het door hen bezette gebied aan de Britten.

De Britten hebben destijds drie verschillende onverenigbare beloften gedaan.
- onafhankelijk voor Arabieren in het gebied
- opdeling land tussen Rusland (viel weg na de val van het Tsarenrijk, nam het niet meer deel in de eerste wereldoorlog), Frankrijk en de Britten. (Libanon en Syrië kwamen onder Franse invloed)
- de Britten beloofden de Zionistische Federatie een nationaal Joods tehuis

Uiteindelijk kwamen de Britten enkel de laatste 2 beloften na. Wat ik mij al hele tijd afvraag is waarom houden de Britten zich zo afzijdig in hun voormalige 'kolonie', in een conflict dat zij deels zelf hebben veroorzaakt?

Overig zie ik Hamas in tegenstelling tot PLO niet als een legitieme organisatie, ik meen me te herinneren dat zij de Palestijnse macht overnamen door middel van een coup waarbij leden van het eigen Palestijnse volk werden vermoord.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 01:16
Citaat:
Overig zie ik Hamas in tegenstelling tot PLO niet als een legitieme organisatie, ik meen me te herinneren dat zij de Palestijnse macht overnamen door middel van een coup waarbij leden van het eigen Palestijnse volk werden vermoord.

Dat herinner jij je dan fout want Hamas werd verkozen waarna Fatah de mach niet op wilde geven en Hamas leden begon te arresteren en liquideren en Hamas vocht toen terug ja maar Hamas is de democratisch verkozen partij.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 08:26
Citaat:
Hollandse Hamasleider was erbij

Bron: De Telegraaf

De Nederlander Amin Abou Rashed (43), die door Israëlische commando's is gearresteerd aan boord van de 'Vrijheidsvloot' voor de kust van Gaza, is volgens inlichtingendiensten een kopstuk van terreurorganisatie Hamas.

Gisteravond laat maakte Israël bekend dat alle opgepakte zeshonderd buitenlandse actievoerders binnen twee dagen zullen worden vrijgelaten. Onder hen zijn twee Nederlanders: Rashed en Anne de Jong (29).

De van oorsprong Palestijnse Rashed heeft een Nederlands paspoort en opereert vanuit Rotterdam.

In zijn strijd tegen Israël verloor de Nederlandse activist eerder een arm. De Nederlander wordt aangewezen als een van de organisatoren achter de 'vredesvloot' door de officiële website van de Moslimbroederschap, een beweging die strijdt voor islamdominantie.

"Rashed is de leider van de Hamas in Nederland", zegt een inlichtingenbron. "Hij komt onder een alias, namelijk Amin Abou Ibrahim, voor in meerdere inlichtingenrapporten. Hij werkte voor de beruchte Nederlandse stichting al-Aksa, die werd verdacht van fondsenwerving voor de terreurorganisatie Hamas. Hij is ook zeer actief in de Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS)", aldus de inlichtingenman.

Hamas heeft als financieringsbron wereldwijd islamitische 'liefdadigheidsinstellingen'. De Nederlander Amin Abou Rashed wordt genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 10:58
Om het mensen nog maar een keer duidelijk te maken:
Citaat:
According to Craig Murray (5/31/10), former British ambassador and specialist on maritime law, the legal position "is very plain": "To attack a foreign flagged vessel in international waters is illegal. It is not piracy, as the Israeli vessels carried a military commission. It is rather an act of illegal warfare."


En weer laat Zionistisch Israel zien wat voor een terroristische staat is daadwerkelijk is:
Citaat:
Israel will use more aggressive force in the future to prevent ships from breaking the sea blockade on the Gaza Strip, a top Navy commander told The Jerusalem Post on Tuesday.


Op een lijst van mensen die op de boot aanwezig waren staat bijvoorbeeld ook een 80+ jaar oude holocaust en auschwitz survivor.

Israel moet gestopt worden want het is een ramp voor niet alleen het Midden-Oosten of 'het westen' maar voor de hele wereld. Ze bezetten een gebied en etnisch zuiveren een bevolking en om de een of andere reden zijn mensen hier in Nederland het daar nog mee eens ook, het moet niet gekker worden.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 11:30
Citaat:
Om het mensen nog maar een keer duidelijk te maken:
Citaat:
According to Craig Murray (5/31/10), former British ambassador and specialist on maritime law, the legal position "is very plain": "To attack a foreign flagged vessel in international waters is illegal. It is not piracy, as the Israeli vessels carried a military commission. It is rather an act of illegal warfare."


En weer laat Zionistisch Israel zien wat voor een terroristische staat is daadwerkelijk is:
Citaat:
Israel will use more aggressive force in the future to prevent ships from breaking the sea blockade on the Gaza Strip, a top Navy commander told The Jerusalem Post on Tuesday.


Op een lijst van mensen die op de boot aanwezig waren staat bijvoorbeeld ook een 80+ jaar oude holocaust en auschwitz survivor.

Israel moet gestopt worden want het is een ramp voor niet alleen het Midden-Oosten of 'het westen' maar voor de hele wereld. Ze bezetten een gebied en etnisch zuiveren een bevolking en om de een of andere reden zijn mensen hier in Nederland het daar nog mee eens ook, het moet niet gekker worden.


En dus ook Hamas-aanhangers en nota bene een kopstuk uit de organisatie zoals boven je te lezen. Dit schip met haar opvarenden stond gelijk aan provocatie. Volledig terecht dat Israel ingreep. Alleen had de manier wel anders gekunt.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 13:34
Hoezo provocatie? Ze moeten toch eten en medicijnen krijgen?
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 13:39
Tuurlijk.....maar om nou kopstukken van Hamas mee te sturen om eea in goede banen te leiden? Als ik weet dat er een bekende terrorist mijn kant opkomt, laat ik hem niet in NL toe. Dan komt iemand anders de klus maar klaren. Had die hulporganisatie maar aan moeten denken.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Wo 2 jun 2010 16:50
@Ghostwriter

Als jij leider van een land zou zijn, die ligt tussen landen die keer op keer verklaren jouw land van de aarde weg te willen vagen, wat zou jij doen?
Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Israël is het gebeten landje in het Midden-Oosten, ze moeten wel iets doen. Dat ze het deze keer beter anders hadden kunnen aanpakken is een ander verhaal.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 3 jun 2010 09:26
Citaat:
Tuurlijk.....maar om nou kopstukken van Hamas mee te sturen om eea in goede banen te leiden? Als ik weet dat er een bekende terrorist mijn kant opkomt, laat ik hem niet in NL toe. Dan komt iemand anders de klus maar klaren. Had die hulporganisatie maar aan moeten denken.

Ten eerste geloof ik de Telegraaf voor geen meter en ten tweede was deze man betrokken bij een paar hulporganisaties die alleen maar bekend stonden voor hun uitstekende werk en voor één van die organisaties was hij ook aan boord. Als hij echt een lid van Hamas was dan zou Israel hem vandaag niet vrijlaten.

Citaat:
Als jij leider van een land zou zijn, die ligt tussen landen die keer op keer verklaren jouw land van de aarde weg te willen vagen, wat zou jij doen?

1) Hamas heeft een paar jaar geleden al aangegeven genoegen te nemen met de grenzen van 1947;
2) Als ik leider van een land was zou ik geen volk onderdrukken en etnisch proberen te zuiveren en
3) Als jij in een land woonde wat onderdrukt werd en etnisch werd gezuiverd zou jij lekker door gaan met je dagelijkse leven? We hebben daar een woord voor, collaborateur!


Citaat:
Tuurlijk.....maar om nou kopstukken van Hamas mee te sturen om eea in goede banen te leiden? Als ik weet dat er een bekende terrorist mijn kant opkomt, laat ik hem niet in NL toe. Dan komt iemand anders de klus maar klaren. Had die hulporganisatie maar aan moeten denken.

Gast deze man is geen bekende terrorist en als hij dat was dan zou Israel hem niet vrij laten en dat doen ze nu wel. Dit stuk van de Telegraaf is gewoon een hoop bull-shit wat zelfs door de pro-Israel propoganda groep het CIDI niet serieus werd genomen.

Waarom draait hier iedereen het om? Als een land word onderdruk dan vecht je terug dus ja Hamas vecht terug tegen de ondrukking van Israel net zoals Nederland zich (op kleine schaal omdat de meeste mensen te laf waren) zich verzette tegen de Nazi's.

Scio, ik walg van jouw berichten en leer maar eerst eens wat meer over deze hele situatie want wat je nu zegt is gewoon lachwekkend. Zeggen dat het logisch is dat Israel het internationale recht schend is gewoon belachelijk en daarmee zeg je eigenlijk ook dat het logisch is dat Israel een heel vorl etnisch zuivert (hopelijk weet je wat dat is) en een bevolking onderdrukt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 jun 2010 10:12
Kan het iets minder, ghostwriter? Dit is nu precies de reden waarom er vroeger geen politieke zone was. Hou het fatsoenlijk en vriendelijker anders gaat deze topic dicht.


Ach, de Hamas neemt genoegen met de grenzen van 1947.....en dan denk je dat het geweld stopt? De Palestijnen en omringende landen zullen niet stoppen voordat Israel met de grond gelijk gemaakt is.
Het probleem is dat Israel (de joden) de ware aard heeft gezien van de mensheid. Het is doden of gedood worden. Niets meer, niets minder. En dat zal nog vele eeuwen zijn weerslag hebben op hun nationale psyche en op de rest van de wereld.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 3 jun 2010 10:19
Citaat:
Kan het iets minder, ghostwriter? Dit is nu precies de reden waarom er vroeger geen politieke zone was. Hou het fatsoenlijk en vriendelijker anders gaat deze topic dicht.

Het gaat hier om mensenlevens en dus nee het kan niet iets minder.

Citaat:
Ach, de Hamas neemt genoegen met de grenzen van 1947.....en dan denk je dat het geweld stopt? De Palestijnen en omringende landen zullen niet stoppen voordat Israel met de grond gelijk gemaakt is.
Het probleem is dat Israel (de joden) de ware aard heeft gezien van de mensheid. Het is doden of gedood worden. Niets meer, niets minder. En dat zal nog vele eeuwen zijn weerslag hebben op hun nationale psyche en op de rest van de wereld.

Zolang Israel niet stopt met het onderdrukken van een volk en het doden van jonge kinderen en etnisch zuiveren van een volk zullen de Palastijnen inderdaad niet ophouden met zich te verzetten en terecht!
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.756 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Conflict Israël - Palestina
Ga
Zoeken: