Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De (mogelijke) opvolger van Martin Jol
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De (mogelijke) opvolger van Martin Jol
Maker: PushkinBekeken: 12414
Status: InactiefBerichten: 184
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:43
Als trainer zie ik het liefst Rijkaard komen. Hij is een man met een echt Ajax hart en hij zal veel sympathy hebben bij de supporters waardoor ik denk dat hij eindelijk een trainer kan zijn die een lange tijd bij Ajax blijft.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:43
Citaat:
Maar niet iedere coach weet hij de slangenkuil bij Ajax moet managen, en gezien onze historie is dat niet bepaald een onbelangrijk gegeven, hoewel het niet het allerbelangrijkste is speelt het wel mee.


Fijn juist! Laat diegene er maar blanco in gaan. F*ck al die belangetjes.

Overigens wist geen enkele coach sinds Van Gaal hoe hij die slangenkuil moest managen en dat betrof vrijwel allemaal mensen die al bij Ajax in dienst waren (geweest).
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:43
Citaat:
Als van Basten specifiek spitsen wil gaan trainen, op techniek, dan wil ik hem best een kans geven overigens. Maar als hoofdtrainer heeft hij toch echt afgedaan.

Gaat niet door zijn enkel. Van Basten heeft er ook geen interesse in.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:45
Citaat:
Waarom moet Jol persé al z'n vriendjes meenemen?
Lindenman, C.Jol, Atouba. En hij wilde Sinouh ook al, en nog wat meer dacht ik?!

Citaat:
Ik vind Jol een heel goede trainer. Geweldige voetbalman; maar ik denk dat Co Adriaanse beter bij Ajax past. Is een gevoel. Wat hij op TV of in interviews zegt, ik ben het eigenlijk altijd wel met hem eens. Amsterdamse bluf, aanvallend voetbal spelen maar ook met ''de berlijnse muur.'' Hij zei ook dat het niet des Ajax is om een trainer te hebben die van zekerheid houd, in een trainingspak met ook nog eens een pet op. Dat heeft geen ''stijl''. Klopt wel. Hij wil ook het traditionele Ajax systeem spelen 4-3-3, en daar de spelers voor hebben, daar wil hij naar toe. Met buitenspelers en een ''Ajax spits''. Ben ik het helemaal mee eens! Dat is de Ajax-cultuur. Daar zijn we groot mee geworden, ik zeg niet dat we de spelers er voor hebben en we het nu al meteen kunnen maar daar moeten we wel weer naar toe. Ik vind ook dat 4-3-3 het beste systeem is, mits het goed wordt uit gevoerd. Hij vind Atouba ook niet bij Ajax passen; daar moet een Maxwell staan, niet zo'n kickboxer of beer want die vind je in Artis. Met Jol ben ik het eigenlijk nooit eens. Behalve met de aankoop De Zeeuw en het aanvoerdersschap van Suárez. Jol wint liever met 1-0, Co liever met 5-4.

Citaat:
Ik snap eigenlijk ook niet waarom Jol afgelopen donderdag Emanuelson opeens weer linkshalf zette. Emanuelson heeft het redelijk tot goed gedaan als LB, heeft aangegeven zich op die positie te willen richten en ook als LB mee te willen naar het WK. Waarom zet je hem dan opeens weer op het middenveld neer? Laat hem lekker daar staat zou ik zeggen.

Ik vind het ook belachelijk dat Jol zoveel transfers mag bepalen; wel zeiken over ''de erfenis'' van Van Basten, maar zelf doet hij precies hetzelfde.
Ik vraag me af waarom Verhoeven moest komen, iemand (niet specifiek Verhoeven, meer een 3e keeper) waarvan je hoopt dat hij niet speelt. Het is je 3e keeper een 3e keus op een postitie kan -bij Ajax- toch wel uit de eigen jeugd komen?
Atouba is eigenlijk wel een miskoop gebleken, dat heeft Jol -niet letterlijk- ook wel toegegeven na Bratislava thuis, en hij zit niet voor niks vaak niet eens bij de selectie.
En dan meneer Pantelic. Ik geloof best dat dat een aardige speler is hoor, heft wat doelpuntjes gemaakt in Duitsland. Maar wat voegt hij toe bij Ajax? Hij voegt toch niks toe op de huidige spitsen? Hij is ook niet de makkelijkste jongen gebleken voor in de groep. En potentie heeft hij niet meer. Z'n slaris zal ook geen minimum loon zijn. Terwijl Jol wel zeurt over ''te duren spelers op de loonlijst van zijn voorganger''.
Tsja, Suárez in de spits voor meer rendement kan ik snappen, hoewel ik het anders zou doen is het logisch. Dan hebben we niemand die als rechtsbuiten kan spelen (ik weet het, Suárez is geen rechtsbuiten maar heeft het toch goed gedaan vorig seizoen), Dus dan Rommedahl die de bal over de achterlijn rent, 0,0 techniek heeft en geen man kan uitspelen behalve die bal naar voren te trappen en er achteraan rennen. Maarja hij heeft wel een goede mentaliteit hé. Of Kennedy, iemand waarvan je hoopt dat het mee zit, dat hij een voorzet geeft, niet door z'n man uit te spelen -iets wat hij ook niet kan-, maar door een bal met zijn rechterbeen om het linkerbeen van de linksback te krullen.
Sorry hoor, maar dit vind ik gewoon belachelijk. Dat je die 2 opstelt, als je ze een heel seizoen opstelt dan spelen ze inderdaad wel één of twee keer goed, maar dat doet iedereen als hij er een heel seizoen in staat.
De Zeeuw vind ik overigens een klasse aankoop!
En als ik Jol was zou ik proberen om Sulejmani aan de praat te krijgen. Als dat lukt wordt het een stuk makkelijk er voor Ajax, die gast kan
écht goed voetballen maar dat wisten we al van zijn Heerenveen periode.
Van enige Amsterdamse arrogantie of bluf is bij Jol geen sprake, altijd maar de underdog spelen.

Ik vind dat de leiding Jol niet de transferrechten moet geven, hij is maar een passant. Bij FCG is dat goed geregeld, ''Jans hoopt dat ze met een cadeautje terug komen''.
Jol is een heel goede trainer, veel ervaring en veel mee gemaakt, maar ik vind hem geen échte Ajax-trainer. Al denk ik wel dat hij ons -eindelijk- weer eens kampioen kan maken.


Citaat:
Dat van dat te dik maakt mij niet uit, en het trainignspak ook niet. Al zie ik liever iemand die afgetraind is en strak in het pak, maar dat is niet echt belangrijk, heeft niks met voetbal te maken.

Citaat:
Denk er nu nog steeds zo over. Wat hij met Sulejmani doet weet ik ook niet. En dan dat verhaal over Elia, opzich goed argument dat je hem niet koopt omdat je Sulejmani hebt; maar waarom dan wel bieden?
En dan dat domme lachje als je net rood hebt gehad en gelijk staat tegen Roda JC, hij lacht trouwens wel vaker na een nederlaag, gelijkspel of slechte wedstrijd. En dan nog dat ''jah, van roda kan je best punten verliezen''.

Vond tegen Roda de zwakste man van het veld Jol. Op basis waarvan speelde Pantelic? En Sulejmani op rechts, waarom? Naja, liever hem dan Rommedal of Kennedy maar zet hem gewoon op links. En dan wisselt hij Sulejmani Ik had in de rust Cvitanich<>Pantelic en Rommedahl<>Aissati gedaan en Sulejmani links en Rommedal rechts. Maarja dat kan natuurlijk niet hé, zijn aankoop Marko ''diva'' Pantelic moest natuurlijk spelen met het idee om Cvitanich in de 89e minuut te brengen en dan Pantelic de wedstrijd erna weer op te stellen met het argument dat Cvitanich ook niks heeft laten zien.

Tegen Willem II zal (hopelijk Anita) Atouba wel weer spelen, wordt weer lachen jongens!

Hoe kwam Jol eigenlijk op het idee Atouba mee te nemen? Werd hij 's nachts wakker en kwam hij opeens met het idee ''weet je wat, laat ik eens de slechste linksback van de Bundesliga mee nemen, het is een moeilijke jongen en die krijg ik wel weer in het gareel.''?
Tsja, Aankoop Pantelic is me ook niet duidelijk.

Citaat:
Ben ik het mee eens, en wat voegt hij toe? We hebben Suárez, Cvitanich, Sulejmani, Castillion en Bodul die op die positie kunnen spelen.

Ook dat zeuren op Van Basten; ''Ik moet leven met de erfenis van mijn voorganger, meestal is een erfenis een leuke herindering, maar nu niet.'' En zelf doet hij precies hetzelfde!
Wat arroganter mag ook wel, je hoeft je toch niet op elke persconferentie in te graven? En maar niet toe geven dat we mee (moeten) doen om de titel. Ik zeg niet dat we kampioen worden of de beste selectie/team van Nederland hebben, maar met dit matereaal moeten we toch wel (uitspreken!) mee doen om het kampioensschap zeg!

Dat was mij mening van vorig jaar mei t/m november. In de tweede seizoenshelft van vorig jaar is het wel wat omgeslagen. Die was fantastisch! Anita speelde goed, Atouba leek vergeten, net als Kerlon en Zé Eduardo. Verhoeven is een goede 3e keeper. Pantelic heeft het goed gedaan! Rommedahl vond ik zelfs een goede invaller. Cock Jol hoorde ik weinig negatiefs over en Lindenman bleek van waarde te zijn.
Maar sinds de voorbereiding begint het bij mij al weer om te slaan. Dat gezeik/gezeur van Jol. KOPEN KOPEN KOPEN! GELD!!! En maar zielig doen..
Dat terwijl hij het toch aardig voor elkaar had vorig seizoen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:47
Staat me ook nog een post van je bij afgelopen winter waarin je hem er wilde uitknikkeren guy...dus wat je hier verder mee wil.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 22:50
Citaat:
Staat me ook nog een post van je bij afgelopen winter waarin je hem er wilde uitknikkeren guy...dus wat je hier verder mee wil.

Dat zou goed kunnen. Al heb ik nooit gezecht dat hij ontslagen moest worden omdat dat de problemen ook niet oplostte. Ik snapte zijn keuzes niet en was het nooit met hem eens. Voor de winterstop gaven de resultaten hem ook geen gelijk.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:01
Jol draaide anders een heel behoorlijke eerste seizoenshelft, hoor. Kan ook niet anders als je eindigt met het puntentotaal van Ajax.

Hij haalde even veel punten als Van Basten en die draaide ook geen slechte eerste seizoenshelft.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:05
Mensen moeten nu na al die trainers en directeuren toch wel eens een keer gaan beseffen dat de problemen veel dieper zitten dan gedacht? Beseffen, dat er bepaalde stromingen binnen Ajax zijn en die er willen blijven zitten tot ze er bij neervallen en desnoods over lijken gaan? En dat zie je nu gebeuren. De, laten we zeggen Jol-stroming, heeft teveel invloed gekregen en daar wordt nu uit alle macht tegen ingegaan. Niets meer, niets minder. Kan je de schuld geven aan Coronel (die ook weer ergens toebehoort), of groentje en amateur Van den Boog (die ook weer door alles en iedereen beïnvloed wordt om dit of dat te gaan doen) of wie dan ook, de problemen zitten veel dieper. Maargoed, laten we maar weer pagina's discussieren over de volgende gedoemd te mislukken hoofdtrainer... Dat hebben al die gasten het lieftst ook, maar je verandert er echter niets mee.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:10
Om even kort te gaan.......goede post en Cruyff had WEER gelijk !!
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:11
Oplossing: Ajax opdoeken en opnieuw beginnen. <img src='smilies/hypocrite.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:17
Ik zou er 'bijna' voor kiezen.
Beckham23


Geregistreerd: 31-01-2010
Forum berichten: 60
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:40
Waarom een opvolger zoeken voor Martin Jol? Het spreekt toch voor zich dat Danny Blind zijn taak over zal nemen. Als er gezocht wordt naar een nieuwe coach krijgen we weer een compleet nieuwe start. Een nieuwe coach zal wellicht spelers als wielaert, cvitanich, bruno silva, oleguer etc. een nieuwe kans geven waardoor het eerste elftal er misschien wel weer heel anders uit komt te zien. Het is dus niet verstandig om iemand van buitenaf aan te nemen. Als Jol vertrekt is het een zak maar zolang de selectie en de speelwijze er maar niet onder leiden kan ik er nog wel een beetje mee leven.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 jul 2010 23:45
Dit elftal heeft aankopen nodig, hoe dan ook. Want er wordt straks verkocht. Met het huidige model heeft de trainer al technische macht; which means, Blind in power.

En dat zie jij zitten?
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 00:34
Citaat:
Ik zou er 'bijna' voor kiezen.


Anders ik wel........ik ben het gedonder van de afgelopen 10 jaar wel zo enorm zat. Ieder seizoen een hoop gesodemieter, trainers vertrekken bij de vleet, de goede spelers gaan vaak voor weg geefprijzen en de club zit vol uitvreters die nu dan eindelijk eens boven water gehaald moeten worden en moeten worden gefileerd.
En dan zwijg ik nog maar over het binnenhalen van Adidas, het verkwanselen van het originele shirt en dat we al jaren voorbij worden gelopen (en vooral uitgelachen) door allerlei stompzinnige provincieclubs die Europees nog 2 keer slechter presteren dan Ajax. Het word echt tijd voor een enorme bezem en Cruyff !!!
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 07:07
Citaat:
Om even kort te gaan.......goede post en Cruyff had WEER gelijk !!

Iemand die alleen maar loopt te zeiken en te zanikken heeft nooit gelijk. Cruijff was een geweldige voetballer en tot begin jaren 90 ook een succesvol coach maar sinds 1994 heeft hij niets meer gedaan wat echt van waarde is binnen de voetbalwereld op technisch gebied. Wat hij wel doet is voortdurend zeiken en roepen hoe fout het wel niet zit binnen Ajax.

Veel Cruijff-aanhangers vergeten daarbij weleens dat hij nog niet zo heel lang geleden de verantwoordelijkheid nam om de problemen binnen Ajax aan te pakken maar meneer op zijn pik getrapt was na een klein meningsverschil met zijn eigen 'zoon' van Basten en vervolgens zijn koffers alweer pakte.

Iemand die zo negatief loopt te ouwehoeren over een club die hij, naar eigen zeggen, zo aan het hart gaat om vervolgens weg te lopen voor de verantwoordelijkheid heeft in mijn ogen geen reden tot klagen.

Het is erg makkelijk om vanaf de zijlijn te klagen, wij doen niet anders. Het verschil is echter dat wij niet voor de verantwoordelijkheid zijn weggelopen toen we het voor het zeggen hadden. In mijn ogen verlies je dan het recht om kritiek te hebben.

Voortdurend hoor je alleen maar hoe fout dit en dat wel niet is en de Telegraaf heeft een persoonlijke hetze tegen van den Boog ingezet waarvan ik nog steeds niet weet waarom.

Het word eens tijd dat Cruijff zijn mond houdt over Ajax en zich lekker bezig gaat houden met het ophemelen van alles dat uit Catalunya komt.

Ik neem Cruijff niet meer serieus ondanks zijn geweldige carriere als voetballer (waar ik ook vraagtekens plaats bij zijn adoratie door de fans gezien zijn overstap naar Feyenoord destijds)
ajacied boris


Geregistreerd: 17-01-2010
Forum berichten: 54
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Zierikzee
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 10:21
Wat wil Jol eigenlijk gaan doen bij Fulham die spelen al jaren in de middenmoot in Engeland en niet voor de prijzen is het hem nou echt alleen voor het geld te doen??
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 10:45
Fulham heeft pas de finale van de Europa League gespeeld...

Fulham heeft 'gewoon' een sterker team dan Ajax. Echt potsierlijk hoe hier op AF op die club wordt neergekeken. Ajax lukt het zelfs niet om boven Twente te eindigen. Nou, Fulham is drie keer beter dan Twente.
De Dominee


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 283
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:21
Ik verwacht Blind, De Boer of Rijkaard.

Ik hoop Hiddink of Co Adriaanse, maar ik weet eigenlijk 99,9% zeker dat die toch niet zullen komen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:30
Fullham was een one day fly, Bertje. Ze hadden geen spelers die er bovenuit staken (Zamora en Dempsey wellicht). Het collectief was de sleutel tot succes. Ik vond het team in ieder geval weinig verheffend.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:32
Rijkaard sowieso niet, lijkt mij. Die zit vrij goed in Turkije. Heeft ook net weer mogen investeren, volgens mij.

Als er echt niemand wil, dan kun iemand van binnen de organisatie naar voren schuiven. Maar als je Blind of De Boer aanstelt, dan moet je je ook realiseren dat je onervaren trainers aanstelt en die mensen dus de tijd geven zich te ontwikkelen.

Maar ik mag hopen dat men in ieder geval aanklopt bij Le Guen. Je kunt als trainer van Ajax een aardig salaris verdienen, Ajax heeft veel spelers die zich kunnen ontwikkelen en Le Guen heeft eerder aangetoond wel in Nederland te willen werken. Past ook perfect bij Ajax.

Skilled, dat geldt voor Ajax al helemaal. Het Nederlandse voetbal is enorm afgegleden. Ajax werd opzij gezet door Anderlecht. Fulham heeft betere spelers dan Ajax.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:34
Cruijff
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:36
Zit je nou weer te stoken, RG!? <img src='smilies/icon_twisted.gif' /> :mrgreen:
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:40
Citaat:
Skilled, dat geldt voor Ajax al helemaal. Het Nederlandse voetbal is enorm afgegleden. Ajax werd opzij gezet door Anderlecht. Fulham heeft betere spelers dan Ajax.


Jol verkeek zich op zijn spelersmateriaal, want hij dacht met een tweede elftal een goed resultaat te kunnen boeken tegen Anderlecht. De spelers van Fullham vind ik individueel gezien stuk voor stuk (op Dempsey en Zamora na dan) middelmatige spelers. Ajax heeft tenminste nog uitschieters met Stekelenburg, van der Wiel en Suarez.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 11:45
Oké, tel daarbij dan op dat het gemiddelde van Fulham wat hoger ligt dan bij Ajax en het verschil is duidelijk. Maar goed, dit is hiervoor niet de topic.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jul 2010 13:33
Cruijff doet het helaas niet vrees ik. Maar proberen kan altijd? De mensen van 2,5 jaar geleden zijn er niet meer (MvB, Van Geel, etc..). Dus misschien wil hij het nu wel doen. De successen van Barça komen voor een groot deel door Cruijff. Dat kan niet anders. En Barça doet het wel aardig lijkt mij. Het nadeelv an JC is dat hij onberekenbaar is en zo weer weg kan zijn..
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.622 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De (mogelijke) opvolger van Martin Jol
Ga
Zoeken: