Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Overbruggingsjaar
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Overbruggingsjaar
Maker: LeonelBekeken: 3246
Status: InactiefBerichten: 27
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 09:56
Na tig jaar van wanbeleid zitten we opnieuw in een kutjaar (als ik zo vrij mag zijn om het zo te zeggen.)
Voor mij is het nu wel heel duidelijk: We hebben een echte overbruggingsjaar nodig en misschien wel twee. Geen enkele doelstelling behalve het gezond maken van Ajax en de jeugd weer optimaliseren.
Dit gaat dit jaar niet lukken met Jol als hoofdcoach en met de aankopen die we dit jaar gedaan hebben. Dus daarom vanaf volgend jaar met een opbouwcoach.

Wat vinden jullie?
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 12 aug 2010 10:03
Nou heb je eens een jaar waarin je een serieuze worp kan doen richting het kampioenschap, ga je in een keer een overbruggingsjaar eringooien... Sowieso is Ajax financieel gezien al gezonder. Er kan voor de spelers waar men blijkbaar een oogje op heeft gevraagd worden wat ze willen, er zijn een hoop forse jaarsalarissen weg (Kennedy, Rommedahl, Pantelic, Luque, Ogararu) en maar 1 voor teruggekomen eigenlijk (El Hamdaoui).

Zorg ervoor dat dat de selectie bij elkaar gehouden wordt, dat de vorm van tweede seizoenshelft weer terugkomt, en behouden blijft voor de rest van 't seizoen, en je wordt kampioen.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Do 12 aug 2010 10:33
Observatie:

Er lopen geen spelers in de jeugd rond om de openstaande vacatures op te vullen.

Gevolg:
Jol trekt spelers aan die vrijwel niets kosten maar wel degelijk van waarde kunnen zijn op een toch al redelijk sterke selectie. Spelers die volgend seizoen bij onderpresteren zo weer gedumpt kunnen worden. Geen financieel risico, maar mogelijk van waarde bij het behalen van de doelstellingen.

Verder vraag ik me af waarom dit 'een kutjaar' zou moeten worden aangezien er op Rommedahl na geen enkele belangrijke speler is vertrokken en de prestaties vorig seizoen uitermate goed waren.

Overigens herstructureer je een jeugdopleiding niet in een tot twee seizoenen. Afgezien van het feit dat dit parallel loopt met de herstructurering van de scouting, zal het enkele seizoenen duren voordat dit proces geheel voltooid is.
De Eik van De Dijk


Geregistreerd: 07-05-2009
Forum berichten: 428
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 10:48
Een overbruggingsjaar is de grootst mogelijke onzin. Ajax kan zich het absoluut niet permiteren om nog veel langer de CL mis te lopen. De selectie is ten opzichte van vorig jaar in mijn ogen alleen maar sterker geworden. Het probleem is dat er sprake is bij sommige spelers van een vormcrisis zoals Vurnon en Gregory, maar ook Demy.

Ik geloof dat, zodra Vertonghen, Suarez, Enoh, Lindgren, Mido, Ooijer en (in mindere mate) De Ridder zich bij de selectie voegen, dat Ajax van niemand hoeft te verliezen. Van PSV niet, Twente niet en ook niet van Dinamo.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 11:19
Een overbruggingsjaar? Vanuit Ajax-oogpunt móét Jol juist oogsten met deze selectie, die hij dus flink heeft mogen uitbreiden. En oogsten houdt dus in Dynamo Kiev uitschakelen en/of dit seizoen de landstitel winnen. Geen CL spelen betekent ongetwijfeld sterkhouders die voor minder dan nodig vertrekken, waardoor Ajax moeilijker uit die spiraal komt van het halen van tussenoplossingen. Immers vertrekken tussenoplossingen aan het einde van dit seizoenen moet men dan van de opbrengsten van bijv. Vertonghen vervolgens dus meerdere defensieve versterkingen kunnen halen of contracten van jeugdspelers voor die posities open kunnen breken.

Haalt Ajax de CL, dan verdient men al geld zonder dat men spelers heeft moeten verkopen, komen de sterkhouders meer in de etalage te staan en groeit de aantrekkingskracht van Ajax op nieuwe spelers voor het eerst in zes jaar.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 12:05
Elk jaar zeggen we precies hetzelfde. Er moet CL gehaald worden etc etc. Maar het gebeurt gewoon niet. Jaar in jaar uit. Weer nemen we risico´s en weer gaat het waarschijnlijk fout.

Gewoon terug naar een Europa league begroting en roeien met riemen die je hebt. Jeugd voorrang geven en weer opnieuw bouwen aan de toekomst. Dit is de enige manier om weer gezond te beginnen aan een nieuwe periode. Maar aan de reacties te lezen zien weinig mensen er heil in en zullen we voorlopig steeds achter de feiten aan lopen.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 12:07
Hoezo overbrugginsjaar? Iedereen doet zo dramatisch over de goedkope oplossingen van Ajax maar het is maar net hoe je dat ziet. Feitelijk heeft het sportieve lange termijnbeleid van Ajax een aantal pijlers:
1) De jeugdopleiding moet de levensader worden van de club en geherstructureerd worden om dit nog meer te realiseren: [color=#FF0000">Moeilijk om te zeggen of dit gaat lukken aangezien je dat pas over een jaar of 5-10 kunt zeggen, wel lijkt Ajax er mee bezig te zijn door andere trainers aan te stellen in de jeugd, door specialistische trainers aan de staf toe te voegen etc.[/color">
2) De afstand tussen de jeugdopleiding en het eerste moet zowel letterlijk als figuurlijk gereduceerd worden: [color=#FF0000">Letterlijk is Ajax mee bezig door de verhuizing, figuurlijk ook door de rol van Heini Otto die talenten beter moet begeleiden en de grotere aandacht voor het mentale aspect.[/color">
3) Het binden van de grootste talenten op jonge leeftijd: [color=#FF0000">Boilesen is hier een exponent van en ook de stage van die Japanner kun je hier onder schalen.[/color">
4) Het reduceren van het aantal contractspelers en het terugbrengen van de salarislast: [color=#FF0000">Deze zomer 20 contracten niet verlengt en daarvoor tot heden 4 nieuwe aangegaan en nieuwe contracten bevatten een hogere bonus en een lager basissalaris, kortom prestatie bepaald de waardering[/color">
5) De banden met onze zusterclub moeten aangehaald worden en de grootste Afrikaanse talenten moeten daarheen als tussenstap naar Europa: [color=#FF0000">Westerveld is daar aangesteld om de boel te herstructureren, te professionaliseren en de band hachter te maken bovendien zijn er nu weer 2 spelers op proef. Van het halen van de grootste Afrikaanse talenten kun je nog niets zeggen, zal pas over een jaar of 3-5 blijken.[/color">
6) Middels samenwerkingen en kennisoverdracht moeten we partners in meerdere delen van de wereld krijgen om onze kennis te vergroten, onze kennis te gelde te maken in het buitenland en de beschikking te krijgen over talenten uit diverse windstreken: [color=#FF0000">China, Brazillie, Rusland zijn hiervan goede voorbeelden. Wat die talenten betreft, tja clubs zullen eerst concreet resultaat willen zien voordat je iets van hen krijgt. Kortom iets van de lange termijn waar Ajax wel aan het zaaien is nu.[/color">
7) Versterkingen die gehaald worden zijn OF voor de toekomst of direct inzetbaar in de basis. Breedte versterkingen mogen eigenlijk niet meer gedaan worden aangezien je dat in dient te vullen met jeugdspelers.

Deze laatste is eigenlijk de enige waar je eventueel over kunt twisten, de overige 6 zijn allen uitingen van het invulling geven aan een lange termijn beleid. Ooijer, Mido en eventueel een De Ridder/ Leonardo etc zijn hier geen uitingen van maar wat nou als je geen jeugdspelers hebt die die gaten kunnen vullen? De grote vraag is wat doe je dan? Ga je voor de Kennedy's van tegenwoordig en bied je een speler voor de breedte meteen een contract voor 4 of 5 jaar aan waardoor je lang aan degene vastzit of kies je voor goedkope opties welke je alleen salaris kost maar waar je min of meer wel zeker van bent dat zij de rol tijdelijk kunnen invullen zolang je hun nodig hebt. Het eerste past mijns inziens niet in dit beleid het 2e wel, hoewel je mensen haalt voor de breedte doe je dit wel door geen risico te nemen door kortlopende contracten aan te bieden. Je zou het een overbrugging kunnen noemen tot je deze leemte met jongens uit eigen kweek kunt invullen maar dat vind ik weer te negatief. In het bedrijfsleven zie je ook vaak genoeg dat als er een grote sanering plaatsvindt er interimmers aangetrokken worden om het bedrijf wel op de juiste koers te houden door de opengevallen plekken tijdelijk in te vullen. Immers mensen met een vast contract zijn een risico, interimmers ben je zo vanaf hoewel het in den beginne een onduidelijke move lijkt te zijn aangezien het extra kosten betreffen.

Ik verwerp het begrip overbruggingsjaar dan ook, dat zou het pas zijn als je dure basisspelers laat gaan en er niemand/ koopjes voor terug haalt. Het beoogde basiselftal is mijns inziens nog steeds het sterkste van Nederland en sterker dan vorig jaar nog met MeH voor Pantelic, juist in de breedte vielen er bij ons gaten maar daar halen we dus de 'interimmers' voor. Nog 1 of 2 tijdelijke buitenspelers erbij en je kunt helemaal niet meer spreken van een overbruggingsjaar, dan heb je gewoon gefaald als je de titel niet haalt.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 12 aug 2010 23:09
Sorry maar ik heb niet eens de behoefte om al de posts te lezen.

In vergelijking met anderen clubs hebben we een prima selectie, en zal de wedstrijd tegen Grunn gewoon kunnen worden beschouwd als een slechte start. Ik denk dat PSV kampioen wordt, maar dat Ajax ook zeker als 2de een goede kans maakt.

Vorrige jaargangen begonnen we goed, en eindigde we slecht, dit jaar maar een keer andersom?
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 12 aug 2010 23:30
Citaat:
Vorrige jaargangen begonnen we goed, en eindigde we slecht, dit jaar maar een keer andersom?

Op welk onbewoond eiland heb jij vorig jaar kokosnoten zitten zoeken <img src='smilies/icon_wink.gif' />
deMeer96


Geregistreerd: 04-06-2010
Forum berichten: 40
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 09:11
Maurice en ajaxspanje gaan jullie je eens heel gauw schamen!!
PSV meer kans om kampioen te worden? Kom nou...

Voor het eerst sinds jaren lijkt er geen één van de belangrijke jongens weg te gaan, dus moet Jol er voor zorgen dat die samenhang die de 2e helft echt uitstekend was snel weer terug komt.. Het was geen ideale start met die WK gangers laat terug, Jol die de directie op scherp zet plus de vorcrisis van een aantal jongens en wat blessures en dan de Mounir soap natuurlijk (nog geen ingespeelde spits).
Dit zie je dan ook terug in de eerste wedstrijden tegen Groningen en bij PAOK, maar zo spelen kan je niet maken tegen Dynamo want dan ga je af als een gieter.

In eerste instantie was ik totaal niet te spreken over de komst van Ooijer, maar nu naar een aantal dagen zie ik toch wel positieve punten... Hij kan iedereen teminste wakker schoppen, en dan graag samen met Jol dat vrijblijvende getrut van de Zeeuw, Emanuelson, Vertonghen en Anita eruit rammen. Oleguer kan je dat gewoon niet vragen, die lijkt het wel best te vinden allemaal (heeft een CL gewonnen dus die kent het allemaal wel).

Als Jol met deze selectie (en dan ook nog met Mido en, het liefst, de Ridder) geen kampioen wordt en ook de poulfase van de CL niet haalt dan heeft hij in mijn ogen gefaald! Ik kan me dan ook zo gauw niet bedenken hoe Ajax dan wel de CL zou moeten bereiken of kampioen worden met een andere selectie.
Vervolgens zou er dan eens heel streng intern gekeken moeten worden naar het klimaat, blijkbaar doen al die mensen intern dan iets fout en lukt het maar niet om die spelers gemotiveerd te houden en om de houdbaarheidsdatum van een coach langer dan een jaar te laten zijn.

Maargoed dat laatste is toekomst, nu maar eerst kijken naar morgen tegen Vitesse, hopelijk is daar almeer een lijn te bekennen en dan kan er rustig worden toegewerkt naar Dynamo..

Dus NEE, dit is geen overbruggings jaar!!
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 09:33
Ik heb het niet over dit jaar, ik heb het over volgend jaar. Een overbruggingsjaar met Jol kan je wel vergeten.

Daarnaast snap ik niet waarom je zo positief bent over Ajax. Komt dat door Ooijer?
deMeer96


Geregistreerd: 04-06-2010
Forum berichten: 40
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 10:07
Nee dat komt niet door Ooijer..
Die zou alleen een stukje mentaliteit bij kunnen brengen bij de softies in de selectie.

Ik ben positief omdat dit nagenoeg dezelfde groep is als vorig jaar en het ziet er nu naar uit dat ook Suarez niet weg gaat. 2e helft vorig seizoen liep alles perfect, ik zie niet waarom dat nu niet gelijk de 1e helft van het seizoen zou kunnen gebeuren..

De rust is nu weer terug gekeerd, dus kan er gebouwd worden aan iets moois. Ajax moet dit seizoen gewoon landskampioen worden, dan spelen ze volgend seizoen gegarandeerd CL.
Als je dan mee neemt dat ze dit seizoen in ieder geval de poulefase halen, en daar aardige dingen laten zien (zie de resultaten in eerdere jaren tegen de grote jongens), dan zou dat dus voor volgend seizoen een aantrekkings kracht voor nieuw talent kunnen zijn, en misschien ook wel een rede voor de huidige dragende krachten om nog een jaar te blijven.
Dus ook volgend jaar zie ik niet als een overbruggings jaar
deMeer96


Geregistreerd: 04-06-2010
Forum berichten: 40
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 10:16
Way off topic:
Citaat:
Nee dat komt niet door Ooijer..
Die zou alleen een stukje mentaliteit bij kunnen brengen bij de softies in de selectie.

Ik ben positief omdat dit nagenoeg dezelfde groep is als vorig jaar en het ziet er nu ......


Zo wat een spelfouten maak ik toch... Sorry maar de edit functie werkt blijkbaar niet?
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 10:46
Allemaal onzin. Waarom zou je een overbruggingsjaar inbouwen? Jol heeft deze selectie en moet daar gewoon zo goed mogelijk mee proberen te proberen. Dan kan er ondertussen best aan bouwen, maar daar hoeven de prestaties niet onder te lijden.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 11:05
Een overbruggings jaar slaat werkelijk kant nog wal, waar hebben we het over? Het loopt misschien wat moeizaam maar een overbruggingjaar?

We zijn kwijt geraakt:
Pantelic en daar hebben we El Hamdaoui voor terug en dit vind ik alleen maar een versterking.
Rommedahl, die gaan we denk ik wel missen maar moet ook wel op te vangen zijn het is de enige speler die we moeten vervangen en dat moet gewoon te doen zijn.

Verder heb je een team wat de vorige tweede seizoens helft een geweldig resultaat neer heeft gezet waar ik in ieder geval nog altijd trots op ben. We hebben (tot nu to) Suarez, Stekelenburg en van der Wiel behouden! We zijn wel nog wat speler kwijtgeraakt maar daar moeten we alleen maar blij mee zijn!

Gabri: wilde graag spelen en koste ons grof geld
George Ogararu: overbodig
Kennedy Bakircioglu: heeft het nooit laten zien.
Albert Luque: Was TE duur
Edgar Manucharyan: overbodig

We zijn hierdoor in kosten omlaag gegaan, we hebben tot nog toe officieel alleen MeH gecontracteerd en nog voor een prikkie ook (5mil.) als hij twee goede seizoenen draait maak je dus is 2012 dikke winst!

Als Mido komt is het transfervrij en ik denk dat hij al blij is met de kans en niet heel veel gaat verdienen.
De Ridder heeft zijn contract laten ontbinden en komt alleen als hij zich in een proefperiode echt bewijst.

Ik denk dat we er alleen maar sterker op zijn geworden en als we Suarez, Vertonghen en Enoh er weer bij hebben zeker voor onze 30e titel kunnen gaan!

Ook volgend seizoen hoeft geen overbruggingsjaar te zijn.
De volgende cotracten lopen in 2011 af:
Thimothée Atouba 30 juni 2011
Oleguer Presas Renom 30 juni 2011
Rob Wielaert 30 juni 2011
Mitchell Donald 30 juni 2011
Jeffrey Sarpong 30 juni 2011
Evander Sno 30 juni 2011
Darko Bodul 30 juni 2011

Ik denk dat die van Sno, Wielaert, Atouba en Oleguer niet worden verlengd waardoor er aardig wat kosten bespaart gaat worden. Sarpong, Bodul en Donald zullen het dit seizoen echt moeten gaan laten zien anders vrees ik ook voor hun carrière bij Ajax.

Als we dan spelers verkopen (Suarez, VD Wiel, Stekelenburg) komt er genoeg geld binnen om daar opvolgers aan te kunnen trekken. Ik betwijfel soms overigens of Suarez goed genoeg is voor de absolute top. Zowel Greg als Steek moet opnieuw een top seizoen draaien voor een eventuele transfer.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 12:47
Je bent Ooijer, Emanuelson, Suk (waarvan het nog maar zeer de vraag is of hij het gaat redden) en Zeegelaar nog vergeten.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 12:51
Citaat:
Ook volgend seizoen hoeft geen overbruggingsjaar te zijn.

Je opsomming van aflopende contracten is onvolledig. Voor de verdediging geldt dat Oleguer, Ooijer, Atouba en Emanuelson aflopende contracten hebben. Ajax moet volgende zomer dus driekwart van de schaduwdefensie vervangen. Voor de aanval geldt dat volgende zomer Mido, de eventueel te contracteren rechtsbuiten en de huidige linksbuiten transfervrij zijn. De kans bestaat dus dat Ajax ook drie aanvallers moet vervangen. Vijf schaduwposities, één basiskracht en dat zonder rekening te houden met de verkoop van één of meerdere basisspelers. En dan zit Ajax nog met die wispelturige trainer die zo graag de plas wil oversteken.

Verliezen van Kiev heeft invloed op de transferwaarde van bepaalde spelers. Niet kampioen worden betekent vervangers halen zonder het perspectief van de CL. Het is dit seizoen erop of eronder.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 13:04
Je hebt ook zoiets als contract verlengingen. Als een Mido, eventueel gecontracteerde rechtsbuiten, Oleguer, Ooijer en Atouba het goed doen, dan kan je hun contract met een jaar verlengen. Alleen van Urby lijkt het er op dat hij dat niet wil. Niet zo op de zaken vooruit lopen ;)
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 13:05
Bij een verlenging zijn er doorgaans (minimaal) twee partijen. Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat bijvoorbeeld Emanuelson zijn contract niet gaat verlengen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 13:28
Atouba (de grap) en Oleguer hebben lachwekkende salarissen voor bankzitters en zijn bovendien simpelweg niet goed genoeg. Die behoren af te vloeien. Mido heeft een prestatiecontractje, zie verder de opmerking van Bertje. Ooijer is nu al behoorlijk versleten en de Ridder is natuurlijk geen structurele oplossing. Bijkomend risico is dat de huidige schaduwspelers mogelijk de ontwikkeling van jonge spelers kan belemmeren.

Punt is, er gaat nogal wat veranderen en de prestaties in dit seizoen zijn daarbij van cruciaal belang.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 13:35
Er zitten inderdaad twee kanten aan. Aan de ene kant lopen er contracten van zeer dure bankzitters af en heeft Jol z'n selectie in de breedte kunnen versterken, waardoor er geoogst kan (en voor Ajax moet) worden.

Aan de andere kant zit Ajax wellicht nog dieper in de penarie wanneer er niet geoogst wordt. Dan lopen de contracten van veel van de dure selectiespelers weliswaar af, maar heeft men vanwege het beleid van Jol maar weinig jeugdspelers klaar kunnen stomen voor een plek bij de eerste 18-23, waardoor er toch nog een flink aantal externe vervangers moeten worden aangetrokken. En dat zal moeilijk zijn voor een club zonder het geld en de aantrekkingskracht van de Champions League. Dus zal er ook (voor lagere bedragen dan verwacht/gehoopt) verkocht moeten worden.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 14:01
Welke jeugdspelers zouden er dan klaargestoomd moeten worden? Jozefzoon eventueel (al is er op zijn positie voorlopig nog niets bij). Bonevacia wellicht, maar daar er zijn geen spelers bijgekomen die met hem zouden moeten concurreren. Van Rhijn? Laatstgenoemde zou eventueel de vervanger van V/d Wiel kunnen worden, maar op speeltijd hoeft-ie daar sowieso niet te rekenen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 14:56
Ik bedoelde het ook niet meteen als een verwijt aan Jol, Bert. Ik heb zelf ook al aangegeven dat ik alleen Josefzoon in staat zie om dit seizoen te bewijzen dat er voor zijn positie geen tussenoplossing nodig is/was.

Wat ik er mee probeerde aan te geven is dat de huidige situatie verre van ideaal is. De kans bestaat dat men na dit seizoen alsnog (en serieuzer) in de problemen komt met betrekking tot de breedte van de selectie. Als er niet geoogst wordt moet er met nog beperktere middelen gezocht worden naar nieuwe selectiespelers, terwijl de talenten die daarvoor in aanmerking zouden moeten/kunnen komen waarschijnlijk nog niet vaker aan het echte werk hebben mogen ruiken.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 17:21
Na dit seizoen zullen er inderdaad een hoop belangrijke spelers vertrekken, toch is het geraamte, het centrum van de ploeg nog een tijd vast te houden. Daarnaast moeten we niet vergeten dat deze spelers alleen maar beter worden naarmate de jaren vorderen:

**???????**-El Hamdoui-*?????**

***Lodeiro-**********De Zeeuw*

************Enoh************

Anita-Vertonghen-Aldereweireld-*?*

***********????????***********



Verder zullen er ook jeugdspelers doorstromen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 aug 2010 17:30
Ook dat is alleen maar vast te houden (voor zover dat het geval is) als je eindelijk eens in die verrekte CL terechtkomt. Spelers willen op dat podium acteren. Ik kan me best voorstellen dat een Vertonghen toedeloe zegt als het weer niet lukt. Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde. Hij wil als voetballer ook verder. De aantrekkingskracht van dat toernooi is gigantisch.
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.501 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Overbruggingsjaar
Ga
Zoeken: