Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » De verdediging van 2011/2012
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De verdediging van 2011/2012
Maker: PushkinBekeken: 11758
Status: InactiefBerichten: 121
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 sep 2010 19:39
Misschien is het wat vroeg, maar ik wil toch een topic openen over de defensie omdat ik met het oog op de toekomst toch wel enige zorg heb over die linie.

De HUIDIGE SELECTIE

Gregory van der Wiel
Daley Blind
Vernon Anita
Jan Vertonghen
Toby Alderweireld
Andre Ooijer
Oleguer Presas
Atouba

KEERT TERUG IN 2011

Bruno Silva
Jan-Arie Van der Heijden

IN HET VERLEDEN GEPROBEERD

Rasmus Lindgren als centrumverdediger

IN AJAX 2

Timothy van der Meulen
Johan Kappelhof
Ricardo van Rhijn
Bryan Ottenhof
Nicolai Boilesen

Wanneer we naar de huidige selectie kijken dan lopen drie contracten volgend seizoen af; Atouba, Ooijer en Oleguer. Drie namen van wie aannemelijk is dat we niet gaan verlengen. Van andere opties heeft Jol al aangegeven ze meer als middenvelder te zien (Blind, Anita). Het moge duidelijk zijn dat er daardoor straks weinig zekerheidjes in verdediging over zijn. Ajax zou van de huidige selectie nog Rasmus Lindgren achterin kunnen testen (zoals ooit succesvol is gebeurd in de play-offs tegen Twente onder Koster). Maar verder zijn er toch weinig opties in de A-selectie. Terugkerend van verhuur zijn Silva (rechtsback) en Van der Heijden (centrumverdediger). Van beide vrees ik echter dat ook zij ons niet gaan versterken, met name VDH ontbreekt de startsnelheid waardoor hij als Ajax-verdediger erg kwetsbaar is.
In het verleden loste Ajax dit soort problemen nog wel eens op door jeugdspelers door te schuiven. In Ajax 2 hebben we daarvoor 5 namen. Opvallend is echter wel dat geen enkele van deze speler al eredivisie-ervaring heeft. Daarnaast heeft alleen Nicolai Boilesen een contract wat ook na dit seizoen van kracht is.

Ajax zal daardoor met name in de diepte een probleem krijgen in de verdediging, want het is weinig aannemelijk dat A1 spelers van nu straks dat gat al meteen kunnen dichten. Ajax heeft nog een extra gevaar want ook namen zoals Van der Wiel en Vertonghen kunnen komend seizoen vertrekken.

De vraag die zich opwerpt is dus hoe Ajax het straks gapende gat aan -ervaring- zal dichten. In het verleden werd wel eens geroepen dat Ajax zich voornamelijk op jeugdspelers en jonge talenten wil richten. Bewijs daarvan is bijvoorbeeld de proefperiode van Stefan Savic (nu Partizan Belgrado). Ajax neem echter ook een risico, over twee seizoenen zijn immers de contracten van Alderweireld en Vertonghen bijna afgelopen. Als Ajax net zoals dit seizoen voor korte-termijn oplossingen gaat en na 1 jaar weer afscheid neemt van spelers, dan blijven we dit probleem in de toekomst houden.

In deze topic nodig ik iedereen uit om zijn visie (inclusief opties) te geven over hoe we de verdediging van seizoen 2011-2012 straks moeten vormgeven.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 sep 2010 22:59
Mooi topic Pushkin!

Voordeel is wel dat Vertonghen en van der Wiel nog langdurige contracten hebben. Ajax is daarom de baas in huis en de biedende club zal in de buidel moeten tasten om een speler over te kunnen nemen. Wat betekent dat het vertrek van één van beiden, het ook weer mogelijk maakt om een nieuwe speler aan te trekken. Ajax moet zich alleen wel beseffen, dat deze spelers absoluut niet mogen vertrekken onder de vraagprijs.

Ooijer is voor dit jaar nog wel van waarde denk ik, maar volgend jaar zal hij dat niet meer zijn. Ik denk niet dat Ajax hem à la Patrick Pothuizen bij NEC tot zijn 38 bij Ajax moet laten voetballen. Atouba is altijd nog geblesseerd geweest en mocht hij dit seizoen niet in vorm komen dan is het ook sowieso einde verhaal voor hem.
Oleguer is een wat moeilijker verhaal, Oleguer is namelijk te zwak voor de echte topduels, maar kan verder vaak nog wel aardig meedraaien. Ik vind hem persoonlijk ook erg wisselvallig, zijn dure contract zullen we daarom niet moeten verlengen, maar we zouden hem kunnen verzoeken om wat in te leveren en om als back-up bij de selectie te blijven.

Dan wat betreft de rest van de selectie:
- Blind is een jongen die zich nog verder kan ontwikkelen, maar ik zie hem geen eerste keus worden op rechts of op linksback.
- Anita is niet de ideale linksback, maar hij vult zijn positie heel goed in. Is fel, werkt hard loopt de juiste ruimtes in bij balbezit. Met een man als Enoh en de meeverdedigende Emanuelson ervoor is Anita een prima keuze.
- Alderweireld, prachttalent altijd proberen behouden voor de ploeg.
- Lindgren, is een middenvelder, maar vulde het destijds in de playoffs inderdaad goed in. Hij blijft daarom een optie als 2e keus voor zowel de positie van Enoh als van Vertonghen, voor een eerste keus komt hij voor beide posities tekort. Maar ideaal voor de breedte van de selectie.

Verhuurde spelers
- Bruno Silva, is een beetje het type Manolev, blijven draven langs de zijlijn en vervolgens geen goede voorzet afleveren. Als verdediger ook kwetsbaar. Dat ze in Brazilië niet tevreden over hem zijn geeft ook al aan dat het niet de speler is waar Ajax op zit te wachten. Ondanks de weinig brede selectie dus laten gaan.
- Jan Arie van der Heijden, is niet echt een verdediger en hoewel hij bij Willem II dit seizoen al iets beter voetbal laat zien dan vorig seizoen denk ik niet dat hij op het niveau van Ajax terecht zou kunnen komen.
De verhuurde spelers zal ik dus sowieso kwijt proberen te raken

De jeugdspelers
Daar vraag ik me serieus van af of er een speler de stap naar Ajax 1 gaat maken. Boilesen is natuurlijk niet voor niks aangetrokken en daar hoor je ook nog wel een poster over hier. Maar vorig jaar bij een wedstrijd tegen RKC uit, waren zowel Vertonghen als Alderweireld afwezig, Oleguer was de logische stand-in, maar in plaats van een vervanger uit de jeugd, werd onze veel te kleine linksback centraal achterin gezet. Dan kun je je dus serieus afvragen of iemand als Kappelhof de stap nog gaat maken naar Ajax 1.

Een andere optie is natuurlijk nog altijd aankopen. Waar in een afgeslankte selectie straks wel ruimte voor dient te zijn. Een geschikte aankoop zal ik bijvoorbeeld Moreno van AZ vinden. Verder is Schilder van Nac leuk als back-up achter Anita, ik zie in hem ook meer dan in Atouba.
ajacied.,1988


Geregistreerd: 13-05-2010
Forum berichten: 39
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 sep 2010 23:18
Ik heb wel vertrouwen in Boileson en Van Rhijn, dat vind ik wel goede verdedigers,
en in de A1 speelt ook Koppers, die ik een goede verdediger vind,.

Alles komt goed, we moeten op onze jeugd vertrouwen, de A1 is weer een goede lichting,
Vorig jaar was de A1 3e geworden, en was op Eriksen en Josefszoon na niet veel, de meeste zitten van dat Elftal allemaal in Jong Ajax, dus daarom presteert Jong Ajax op dit moment ook niet super, omdat er nou ook niet geweldige talenten daar lopen , en als er dan al spelers als Eriksen, en Josefszoon mee doen met het 1e, dan hou je weinig talent over.
Bouy is daar nog een groot talent, maar die is nog erg jong.
Bonevacia vind ik ook een goede speler bij Jong Ajax, maar die zit ook heel vaak al bij het 1e.

Maar ik dwaal af, sorry daarvoor, maar ik vind dus Boileson (voor linkscentraal verdedigende positie ) , en Van Rhijn (voor Rechtsback ) , wel voor de toekomst goede verdedigers.

En er komen weer goede lichtingen aan, vooral de A1 is heel sterk dit jaar,.

Hou gewoon vertrouwen in de jeugd.
Mooiste voorbeeld, vorig jaar kochtte we Oleguer en Wielaert, en wie speler er nu centraal? juist ja Alderweireld en Vertonghen, eigen kweek, ben met Johan Derksen vaak niet eens, mag hem eigenlijk ook helemaal niet, maar op dat gebied ben ik wel met hem eens, we geven onze eigen talenten te weinig de kansen, geef ze vertrouwen!.
Komt echt geen probleem

Evrey Little Thing Gonna Be Alright (Three Little Birds )

Amen!
Castel di Sangro


Geregistreerd: 20-12-2007
Forum berichten: 346
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 sep 2010 13:39
Er was toch ooit een Roemeense verdediger die heeft aangegeven terug te willen komen? Laten we daar maar op hopen! :)

Maar met de verkoop van Vertonghen en VdWiel krijgen we ~30 miljoen.. Daar moet toch wel iets mee te doen zijn? Afgelopen zomer waren we ver met Grygera, Ook Boulahrouz wilde graag.. Als ik dan verder mag dromen, dan wil ik het wel zo hebben:

Boilesen/Anita - Chivu - Grygera - Boulah
Nou weet ik dat deze drie aankopen 'salarisvreters' zijn, maar het lijkt me wel belangrijk om ervaring binnen te halen.. Dan heb je een solide basis, waar je met gemak enkele jeugdspelers/ jonge aankopen tussen kan zetten.. Je kunt moeilijk met Anita - Boilesen - Alderweireld - Blind de wereld gaan veroveren..

Verder lees ik namen van jeugdspelers, zoals Van Rhijn, maar die zullen dan dit seizoen al hun eerste minuten moeten maken, willen ze komend seizoen in aanmerking komen voor een plek bij het eerste, laat staan een basisplek..

Btw, roep ik iets geks, wanneer ik zeg dat Bonevacia ook de kwaliteiten heeft om als rechtsback te spelen? Op het middenveld is maar weinig plek, en als rechtsback kan hij iig zn minuten maken..

Het is en blijft natuurlijk koffiedik kijken..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 sep 2010 14:29
Grygera Chivu en Boulahrouz zijn niet de snelste, met deze verdedigers in een lijn kom je altijd snelheid tekort of je moet heel dicht op je eigen goal gaan verdedigen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 sep 2010 15:54
Ian

Citaat:
Grygera Chivu en Boulahrouz zijn niet de snelste, met deze verdedigers in een lijn kom je altijd snelheid tekort of je moet heel dicht op je eigen goal gaan verdedigen.


Dat was Frank De Boer overigens ook niet, van Bouhlarouz vind ik het trouwens wel meevallen.

Castel Di sangro

Citaat:
Btw, roep ik iets geks, wanneer ik zeg dat Bonevacia ook de kwaliteiten heeft om als rechtsback te spelen? Op het middenveld is maar weinig plek, en als rechtsback kan hij iig zn minuten maken..


Zou ik ontzettend zonde vinden, voor Bonevacia komt wel plek. Lindgren en Tanio blijven ook niet eeuwig bij Ajax.


Wat ik persoonlijk zou doen is een talent aantrekken, d.w.z een speler in de leeftijdscategorie 19-22 die het niveau aankan. Daarnaast zou ik een meer vaste waarde halen van 22-27 die gewoon bij komst al snel een dragende kracht wordt. Alternatief voor die laatste is een verdediger zoals bv Chivu, dat zijn buitenkansjes bij oudere spelers.


Wat heeft Ajax al gedaan de afgelopen jaren


1. Thaigo Heleno benadert, niet doorgegaan toen. Tekende dit seizoen bij een Urugayaanse club.
2. Aleksander Dragovic, bekeken. Speler van 19, nog altijd actief bij Rapid Wien.
3. Interesse gehad in Douglas Costa, speelt nu bij Hapoel Tel Aviv in de CL, ligt nog lang vast daar.
4. Stefan Savic op proef gehad, ondertussen naar Partizan belgrado verhuisd
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 15:05
Goede topic, inderdaad een zorgelijke linie, nu al.

Vertonghen zal na dit seizoen ook wel vertrekken, dus we hebben een hoop werk. Chivu terughalen, zoals iemand al opmerkte, zou inderdaad perfect zijn. Daarnaast eindelijk eens een goede linksback! Dan ben je al een heel eind. Verder heel erg benieuwd naar Boilesen, of dat echt zo'n groot talent is.
chrisje110


Geregistreerd: 28-03-2010
Forum berichten: 267
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 15:43
Met de transinkomsten van Suarez,Van der wiel,Verthonghen zou ik voor 2/3 echte verdedigende talenten gaan een ervaren verdediger die bij voorkeur oud ajax is (Grygera). Verder misschien een echt goede Linksback.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 sep 2010 22:36
Citaat:
Goede topic, inderdaad een zorgelijke linie, nu al.

Vertonghen zal na dit seizoen ook wel vertrekken, dus we hebben een hoop werk. Chivu terughalen, zoals iemand al opmerkte, zou inderdaad perfect zijn. Daarnaast eindelijk eens een goede linksback! Dan ben je al een heel eind. Verder heel erg benieuwd naar Boilesen, of dat echt zo'n groot talent is.


Inderdaad een prima topic!

Als Van der Wiel en Vertonghen vertrekken zou ik sowieso Chivu terughalen, en met hem Gregera en Boulahrouz. Dan Boularouz op de rechtsback, en Gregera achter hand, en met Gregera een talent, Van Rhijn of Kappelhof. Ben inderdaad ook wel benieuwd naar het kunnen van Boilesen op linksback, want laten we het over een ding eens zijn: Volgend jaar moet Anita daar weg, van die linksback positie. Zonde van zijn talent, is veel beter op het middenveld. Dus: Gewoon Boilesen voor de leeuwen gooien, met de ervaring van Chivu naast zich (Links Centraal) en op rechtsback van Gregera of Boularouz, moet dat helemaal goed komen!

Voor rechtsback kun je eventueel Daley Blind of dus Gregera of Boularouz. Persoonlijk zou ik dan liever Boularouz hebben. Mijn verdedigingslinie zou er zo uitzien volgend jaar:

Boilesen ----- Chivu ------ Alderweireld ------ Boularouz------
(Chivu/Blind-----Gregera ----/---Van Rhijn-----Gregera/Blind-----)
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 16 sep 2010 23:33
Ik ben reëel: Vertonghen, Aldewereild en Van der Wiel (kunnen) worden verkocht in de zomer. Dus een opvolger is daar heel belangrijk. Laat ik even de posities uitspitten met te bedenken dat Vertonghen en Van der Wiel weg gaan en de aflopende contracten niet worden verlengd:

Voor de linksback moet gewoon een aankoop komen. Het liefst geen speler a la Bouhlarouz / Grygera / Chivu. Liefst een speler a la Maxwell. Een speler die er gelijk kan staan en nog doorgroeimogelijkheden heeft. Als back up kun je daar nog altijd Blind, Boilesen en Anita er neerzetten.

Links centraal in de verdediging. Tja, daar valt Vertonghen weg. Als back up heb je ook geen Ooijer of Oleguer. Heb je 3 opties: Jeugd, Ervaren kracht neerzetten, of buitenlands talent neerzetten. Persoonlijk, gaat mijn voorkeur uit naar ervaren kracht. Dan denk ik gelijk aan Chivu. Maar misschien is het verstandig om een buitenlands talent te halen, want als je ziet wie we als back up hebben (de jeugd, waarvan alleen Boilesen linksbenig*) wordt je er ook niet vrolijk van / is 't niet verstandig. LCV is in ieder geval een zorgenkindje volgend seizoen.

Rechts centraal. Aldewereild. Back up is misschien ervaring ook goed, Grygera misschien? Voor de rest jeugd. Minder een zorgenkindje.

Rechtsback. Moet duidelijk een vervanger komen, of er moet een jeugdspeler (van Rhijn ?) een gigantische ontwikkeling maken. Als back up heb je dan Blind (van de huidige selectie) en jeugdspelers.

Dus basis:
-- [aankoop / jeugd"> ----- [aankoop (Chivu)"> ----- Aldewereild -- [aankoop / jeugd"> --
Back up:
-- [jeugd"> / Anita / Blind / Boilesen -- [aankoop"> ---- [aankoop (Grygera) / jeugd"> -- Anita / Blind --

*gebasseerd op FM. Voordat ik hier reacties over krijg: Vrij op 't begin van 't spel. FM staat overigens ook bekend om haar uitgebreide database, dus om dat soort info (de beeninformatie etc) kan je wel bouwen lijkt me zo
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 22:55
Citaat:
k heb wel vertrouwen in Boileson en Van Rhijn, dat vind ik wel goede verdedigers,
en in de A1 speelt ook Koppers, die ik een goede verdediger vind,.

Alles komt goed, we moeten op onze jeugd vertrouwen, de A1 is weer een goede lichting,
Vorig jaar was de A1 3e geworden, en was op Eriksen en Josefszoon na niet veel, de meeste zitten van dat Elftal allemaal in Jong Ajax
Opvallend dat je Van Rhijn als talentvolle verdediger. Maar even eronder zeg je dat de A1 niks was alleen maar Jozefzoon en Eriksen. Toevallig speelde Van Rhijn ook vorig seizoen in de A1.

Citaat:
Dat was Frank De Boer overigens ook niet, van Bouhlarouz vind ik het trouwens wel meevallen.
Ik denk dat Ian het anders bedoelt. Je kunt De Boer niet met Bouhlarouz of Grygera gaan vergelijken. De Boer was in zijn positie zoveel beter dan deze twee. Daardoor kon die camoufleren in tegenstelling tot deze twee.
Citaat:
Wat ik persoonlijk zou doen is een talent aantrekken, d.w.z een speler in de leeftijdscategorie 19-22 die het niveau aankan. Daarnaast zou ik een meer vaste waarde halen van 22-27 die gewoon bij komst al snel een dragende kracht wordt. Alternatief voor die laatste is een verdediger zoals bv Chivu, dat zijn buitenkansjes bij oudere spelers.
Je kunt wel iemand gaan halen van buitenaf, maar Ajax zal komende jaar ook nog een verlies op de begroting maken. Waardoor er aankopen voor geld eigenlijk uitgesloten zijn. In de leeftijdscategorie waar jij de spelers vandaan wilt halen, zul je de hoofdprijs voor betalen.

Citaat:
Met de transinkomsten van Suarez,Van der wiel,Verthonghen
Waarom zou Ajax deze zomer wel transfers gaan maken en het afgelopen seizoen niet. Toen konden sommige spelers zich op een hoog niveau meten met de anderen, wat ze niet slecht afgingen. Nu word het veel moeilijker om je op Europees niveau te tonen omdat Ajax niet een dendert elftal heeft. Als de transfermarkt zich zo blijft door ontwikkelen zie ik niet zo snel spelers vertrekken bij Ajax.

Citaat:
Volgend jaar moet Anita daar weg, van die linksback positie.
Anita is een prima back voor Ajax. Je moet alleen ook een ander type hebben als linksback, als je tegen een directe tegenstander komt te staan zoals afgelopen woensdag tegen Real Madrid. Als je tegenstander zonder vleugelspeler speelt is Anita een prima optie als back. Eigenlijk geld min of meer hetzelfde voor de rechtsback, alleen zie ik dat ze dezelfde type back als Van der Wiel opleiden. Jammer, maar ze zijn blijkbaar gecharmeerd van opkomende backs in plaats van inschuivende centrale verdedigers, waar de backs moeten kunnen knijpen.

Citaat:
Liefst een speler a la Maxwell. Een speler die er gelijk kan staan en nog doorgroeimogelijkheden heeft.
Maxwell stond er ook niet gelijk. Toen Maxwell het seizoen doorbrak had De Cler lang de voorkeur boven Maxwell. Trouwens ook leuk, hoe langer het duurt hoe beter Maxwell wordt als linksback bij Ajax. Bij Ajax ging Maxwell ook meermaals de fout in als linksback.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 23:08
Citaat:

Citaat:
Volgend jaar moet Anita daar weg, van die linksback positie.
Anita is een prima back voor Ajax. Je moet alleen ook een ander type hebben als linksback, als je tegen een directe tegenstander komt te staan zoals afgelopen woensdag tegen Real Madrid. Als je tegenstander zonder vleugelspeler speelt is Anita een prima optie als back. Eigenlijk geld min of meer hetzelfde voor de rechtsback, alleen zie ik dat ze dezelfde type back als Van der Wiel opleiden. Jammer, maar ze zijn blijkbaar gecharmeerd van opkomende backs in plaats van inschuivende centrale verdedigers, waar de backs moeten kunnen knijpen.


Het is heel simpel, wil je met Ajax Europees weer meedoen, dat kan alleen als of:

Anita 360 graden beter wordt dan dat hij nu is, of Anita gewoon weg van de linksback positie. Hij schiet qua lengte, qua snelheid, qua alles gewoon te kort voor het niveau waar Ajax naar streeft. Op de linksback positie dan he, voor controlerende middenvelder vind ik hem meer in aanmerking komen.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 23:20
Citaat:
Het is heel simpel, wil je met Ajax Europees weer meedoen, dat kan alleen als of:
Laat ik het maar over de verdediging hebben, want er nog zoveel verbeteren. Je moet als team verdedigen en niet als individu bekijken. Nu het over Anita gaat kun je kijken wat er allemaal verkeerd gaat. De centrale verdedigers geven aan beide backs geen rugdekking, waardoor de back twee kanten moet dekken. Dat gaat nooit lukken voor een back. Dan moet je ervoor kiezen als back dat je de binnenkant moet beschermen, zodat de buitenspeler buiten om moet gaan.

Citaat:
Anita 360 graden beter wordt dan dat hij nu is, of Anita gewoon weg van de linksback positie. Hij schiet qua lengte, qua snelheid, qua alles gewoon te kort voor het niveau waar Ajax naar streeft. Op de linksback positie dan he, voor controlerende middenvelder vind ik hem meer in aanmerking komen.
Qua lengte lijkt me dat je als controlerende middenvelder nodig hebt als back. Ik heb al eerder gezegd als je een directe tegenstander tegenover je hebt dat Anita niet te kort komt. Dan zul je een andere type back nodig hebben dan Anita. Maar als er veel ruimte komt te liggen in zijn zone is Anita een zeer bruikbare back. Daar heeft die de kwaliteiten voor en zeker zijn overzicht is een pluspunt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 sep 2010 23:20
Ik ben het in grote lijnen eens met je woorden Dijk, ook ik vind Anita een acceptabele back voor Ajax. Alleen zoals je stelt, voor sommige situaties heb je inderdaad ook een ander type nodig. Het meest ultieme is natuurlijk een speler die beide beheerst alleen die spelers heb je alleen bij de absolute top (Evra, Kolarov). Zelfs bij Madrid is het daar behelpen geweest de afgelopen jaren met Drenthe en Marcelo. Dan moet je dus een keuze maken, een meer opbouwende back die verdedigend op de man kwetsbaar is (Anita) of een speler die wel kan verdedigen maar positioneel en in balbezit onwennig is (Pieters). Door beide kom je dan wel eens in de problemen. Maxwell was van het slag Anita, en die speelde vaak genoeg nog slechter op die plek. Maar de geschiedenis wordt met het ontbreken van een goede back nu herschreven, Maxwell liet zich daar heel vaak uitspelen maar had net wat betere spelers om op terug te vallen.

Wat Ajax ergens zou moeten doen is ook een ander type back in de selectie hebben, en voor de duidelijkheid dat is Blind niet, die is ook verdedigend kwetsbaar. In het verleden hadden we daar Vermaelen en dat ging redelijk, momenteel hebben we niemand omdat Vertonghen daar eigenlijk wel is afgetest. Dan wil zich dat wel eens wreken op het elftal.

Citaat:
Je kunt wel iemand gaan halen van buitenaf, maar Ajax zal komende jaar ook nog een verlies op de begroting maken. Waardoor er aankopen voor geld eigenlijk uitgesloten zijn. In de leeftijdscategorie waar jij de spelers vandaan wilt halen, zul je de hoofdprijs voor betalen.


Denk het persoonlijk niet of minimaal, het probleem was de salarislast, er zijn deze zomer daarin al heel wat stappen genomen. Vele dure non-eu'ers weg, en contracten en deze zomer kunnen we nogmaals een uittocht verwachten. Ik denk dat we dan eindelijk na dit seizoen wel break-even kunnen gaan draaien, ook met nieuwe spelers erbij. Probleem worden de investeringen, maar er zullen spelers weggaan en het geld dat vrijkomt zul je dan moeten aanwenden.
Sowieso als je goed scout brengen investeringen je op termijn alleen maar geld op. Zelfs die oudere opties zijn wel te halen als je goed zoekt, Emir Spahic captain van het Bosnisch elftal was afgelopen zomer transfervrij ging naar een Franse middenmotor en werd daar een kleine sensatie. Ze zijn er wel, maar opnieuw, heel goed zoeken.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 sep 2010 10:51
Citaat:
Denk het persoonlijk niet of minimaal, het probleem was de salarislast, er zijn deze zomer daarin al heel wat stappen genomen. Vele dure non-eu'ers weg, en contracten en deze zomer kunnen we nogmaals een uittocht verwachten. Ik denk dat we dan eindelijk na dit seizoen wel break-even kunnen gaan draaien, ook met nieuwe spelers erbij. Probleem worden de investeringen, maar er zullen spelers weggaan en het geld dat vrijkomt zul je dan moeten aanwenden.
Ik zie het wat zorgelijker in dan jij. Je moet niet vergeten dat de huidige spelers in hun contract hebben staan, dat ze een oplopend salaris hebben waardoor sommige spelers extreem gaan verdienen. Ook hebben ze afgelopen transferperiode een verlies gedraaid doordat ze El Hamdaoui hebben gehaald en er niet niemand is verkocht voor geld. Daarin zal Ajax de komende jaren weer wat extra afschrijvingen hebben op de transfers.
Citaat:
Sowieso als je goed scout brengen investeringen je op termijn alleen maar geld op.
Dat kun je wel heel makkelijk stellen. Maar ik zal het voorbeeld nemen in de Ajax-selectie. Ajax dacht ook dat ze Sulejmani na een paar jaar zou kunnen verkopen voor een mooi bedrag. Dat ze nu waarschijnlijk een verlies van achttien miljoen zal leiden op Sulejmani had niemand achteraf kunnen inschatten. Je zult altijd rekening houden met dingen van buitenaf. Ik denk dat Ajax extra voorzichtig zal zijn met transfers.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 sep 2010 13:05
Citaat:
k zie het wat zorgelijker in dan jij. Je moet niet vergeten dat de huidige spelers in hun contract hebben staan, dat ze een oplopend salaris hebben waardoor sommige spelers extreem gaan verdienen


Klopt, maar zelfs die spelers gaan nog niet de hoofdprijs verdienen. We moeten even terug gaan naar hoe het probleem bij Ajax ontstaan is op vlak van de salarisbalast. Dat was nog niet eens omdat Suarez veel verdiende, want die maakt zijn geld meer dan waard. Dat was omdat er spelers zoals Sno een contract van tegen de miljoen is aangeboden terwijl die geen enkele waarde voor de A-selectie hadden. Die lading 'dead wood' is het probleem bij Ajax. Als je je goede en redelijke spelers een contract geeft en laat doorgroeien in salarisschaal is dat in principe het probleem niet; hoe meer ze verdienen hoe hoger ook de afkoopsom wanneer ze vertrekken. Maar die lading deadwood is dat dus overduidelijk wel. Als je kijkt wat er op dat vlak bij Ajax ook weer vertrekt dan ga ik het rooskleuriger inzien. Tegen volgend seizoen is de lading deadwood beperkt tot Bruno Silva, Lindgren, (hoewel ik Lindgren nog wel nuttig vind, maar die zal ook een evenredig salaris hebben), Aissati en Cvitanich. Waarbij de kans ook nog eens bestaat dat die laatste twee tegen die tijd al verkocht zijn (koopopties). Tenslotte heb je in Donald en Van der Heijden dan twee vooramlig A-selectiespelers die geen toekomst hebben. Als ik dat lijstje echter afzet tegen hoe ik het vorige zomer zou maken dan was het ongeveer 3 keer zo lang.

Citaat:
Ook hebben ze afgelopen transferperiode een verlies gedraaid doordat ze El Hamdaoui hebben gehaald en er niet niemand is verkocht voor geld. Daarin zal Ajax de komende jaren weer wat extra afschrijvingen hebben op de transfers.


Ik had me zorgen gemaakt als we Ronnie Stam voor 4 miljoen hadden gehaald, dat zou geld in sloot gooien zijn. Maar El Hamdaoui vind ik een prima investering, die er voor zorgt dat de druk op de positie van centrum-aanvaller minder hoog ligt als Suarez toch vertrekt. Ik zie Ajax wel quite spelen, en dan kun je de transfersommen aan gaan wenden voor versterking.

Citaat:
Dat kun je wel heel makkelijk stellen. Maar ik zal het voorbeeld nemen in de Ajax-selectie. Ajax dacht ook dat ze Sulejmani na een paar jaar zou kunnen verkopen voor een mooi bedrag.


Maar die mensen dachten niet na. Ten eerste is het aantal non-EU spelers dat voor hoge transfersommen vertrekt al redelijk beperkt (er is meer vraag naar EU'ers) en hangt er maar net vanaf of die paar clubs die het kunnen betalen ook interesse hebben. Zoveel spelers worden er niet verkocht boven de 20 miljoen op de transfermarkt de afgelopen jaren. Daarnaast is Ajax helemaal niet in de positie om dit soort galaticobeleid te voeren, Real Madrid kan dat nog doen omdat de shirtverkoop al heel wat goedmaakt. Aajx niet. Ter vergelijking: Real Madrid heeft een begroting van om en nabij de 360 miljoen, en gaf onegveer 25% uit voor een speler 80 Miljoen Kaka. Dat is 1/4 van de begroting, Ajax deed hetzelfde met Sulejmani 16,25 miljoen op een begroting van 65 miljoen. Eveneens 1/4 van de begroting. Maar dan de verschillen
- Real Madrid haalde een gearriveerde speler, Ajax een speler die slechts een jaar wat had laten zien.
- Real Madrid had een externe investeringsgroep die garant stond voor de aankoop, Ajax deed het van eigen begroting.
- Real Madrid heeft 30% tot 40% al terugverdiend aan shirtverkoop, aan dat soort bedragen komt Ajax echt niet.

Conclusie Ajax heeft een belachelijk risico genomen met Sulejmani.

Citaat:
Dat ze nu waarschijnlijk een verlies van achttien miljoen zal leiden op Sulejmani had niemand achteraf kunnen inschatten. Je zult altijd rekening houden met dingen van buitenaf. Ik denk dat Ajax extra voorzichtig zal zijn met transfer


Vanaf minuut 1 gezegd dat dat bedrag een belachelijk risico was. Precies om de redenen die jezelf aangaf, het kan altijd fout gaan. Ongeveer 15% van de voetballers krijgt ergens in het begin van zijn carrière wel een blessure waardoor ze nooit helemaal op oud niveau komt. Investeren mag dan ook nooit zijn 25% van je begroting uittrekken aan een speler, dat is bedrijfsmatig ronduit belachelijk. Dat soort risico's neem je in casino niet in je aankoopbeleid. Voor Ajax ligt de max ook op 10 miljoen dat ik verantwoord vind om uit te geven, gaat het dan mis dan kun je daar nog net overheen komen. Tenzij je begroting heel erg weet op te krikken, dan kun je inderdaad ook meer - evrantwoord uitgeven. Wat ik met investeren bedoel is spelers aantrekken in de categorie 1,5 miljoen tot 5,5 miljoen. In die reeks valt voor Ajax nog heel wat te vinden waar je bijna gegarandeerd winst op maakt. Als je met minder dan een miljoen gaat winkelen kom je bij noodverbandjes uit of spelers met een hoog salaris en betaal je het toch wel via een omweg. Wat Ajax dus zal moeten doen is spelers aantrekken in de prijscategorie van 1,5 tot 5,5 miljoen, en dan bij voorkeur dus de buitenlandse markt. De eredivisie is namelijk aardig overpriced.
De Dominee


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 283
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Za 18 sep 2010 13:35
Komende zomer komt Chivu terug, toch? Dan is Vertonghen al opgevangen. Ooijer en Oleguer: Boilesen kan erbij komen. Moreno zou een uitstekende aankoop zijn mocht Chivu niet komen.

Voor Steek moet een keeper komen. Tyton of Romero mag wat mij betreft gaan concurreren met Vermeer, want die zal een eerlijke kans beloofd zijn. Van der Wiel is lastig te vervangen, maar misschien dat Van Rhijn zijn schoenen kan vullen? Erg jong, maar was Gregory dat ook niet?

Ik maak me meer zorgen over de voorhoede. Daar vertrekken Luis en Urby en we hebben er niet veel achter zitten. Sulejmani is er nog, maar gaat die het ooit waar maken? Josefzoon is talentvol, maar is hij goed genoeg? Zeegelaar en Ozbiliz: tja...twijfels.

Hoe zit het met de contracten van Bodul en Suk? Lopen die niet af? Mido ook. Dan hebben we (weer) maar 1 spits. Hamdaoui is een prima spits voor Ajax, maar kan het niet alleen. Van namen als Beerens word ik niet heel vrolijk.

We moeten niet vergeten dat Ajax komende zomer zo'n 60 miljoen euro gaat ontvangen aan transfergeld voor Steek (10), Wiel (15), Vertonghen(15) en Luis (20).
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 sep 2010 13:50
Citaat:
Komende zomer komt Chivu terug, toch?


Alle respect voor Ajaxiconen maar er is vooralsnog weinig reden om te denken dat dat gebeurt. Chivu zei ook dat hij niet weg zou gaan, de week daarna stond hij op de trainingsvelden in Rome.

Citaat:
Dan is Vertonghen al opgevangen.


Wie gaat Vertonghen aantrekken? Misschien een club ala Everton maar dan nog. Ik zie Vertonghen nog niet weggaan.

Citaat:
Ooijer en Oleguer: Boilesen kan erbij komen. Moreno zou een uitstekende aankoop zijn mocht Chivu niet komen.


Ik blijf verbaasd dat die jongen nog niet is weggekomen, maar dat zget ookw at over de transfermarkt.

Citaat:
Voor Steek moet een keeper komen. Tyton of Romero mag wat mij betreft gaan concurreren met Vermeer, want die zal een eerlijke kans beloofd zijn.


Romero haal je niet als reserve, daarnaast zal Vermeer inderdaad een plek beloofd zijn (ik heb geen vertrouwen in zijn kwaliteiten). Dan zou ik me dus richten op Timothy Krul als concurrent, eerder dan Tyton.

Citaat:
Van der Wiel is lastig te vervangen, maar misschien dat Van Rhijn zijn schoenen kan vullen? Erg jong, maar was Gregory dat ook niet?


Een speler zonder enige eredivisie die dat gaat opvangen? Gaat niet gebeuren.

Citaat:
Ik maak me meer zorgen over de voorhoede. Daar vertrekken Luis en Urby en we hebben er niet veel achter zitten. Sulejmani is er nog, maar gaat die het ooit waar maken? Josefzoon is talentvol, maar is hij goed genoeg? Zeegelaar en Ozbiliz: tja...twijfels.


Hoewel ik me meer zorgen over de achterhoede maak, zal Ajax ook moten blijven kijken naar de spitspositie tenzij we Mido dus weer op de rit krijgt. El H is gelukkig een zekerheidje.

Citaat:
Hoe zit het met de contracten van Bodul en Suk? Lopen die niet af? Mido ook. Dan hebben we (weer) maar 1 spits. Hamdaoui is een prima spits voor Ajax, maar kan het niet alleen. Van namen als Beerens word ik niet heel vrolijk.


Lopen inderdaad af, en dan blijft Castillion dus over.

Citaat:
We moeten niet vergeten dat Ajax komende zomer zo'n 60 miljoen euro gaat ontvangen aan transfergeld voor Steek (10), Wiel (15), Vertonghen(15) en Luis (20).


Vertonghen is overpriced, Steek zie ik wel 12 miljoen halen, VDW weer wat minder en Suarez heeft een contract tot 2013 daar moet je nog steeds 25 miljoen voor krijgen als hij zo blijft spelen.
De Dominee


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 283
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Za 18 sep 2010 15:03
Vertonghen overpriced? Vermaelen ging voor 12 en was hier zeker niet verder als Vertonghen nu is. Houdt zich vooralsnog behoorlijk staande bij Arsenal, waar hij als koopje wordt gezien.

Als Vertonghen blijft hebben we geen probleem. Dan gaan Ooijer en Oleguer weg, waarvan er 1 sowieso al niet nodig is. De ander kan worden vervangen door een talent als Boilesen en Lindgren is dan de 4e man voor die positie.

Moreno is een topper. Chivu is een droom, maar ik word minstens net zo blij van Moreno in een Ajax shirt als ik eerlijk ben.

Over Van Rhijn: had Wiel wel ervaring in de Eredivisie dan? Die werd erin geknald als CV en doorgeschoven naar RB. Ik zie het probleem niet met Van Rhijn, mits hij zich dit jaar goed ontwikkelt.

Voor wat betreft Vermeer ben ik het met je eens. Komt tekort en die zal wat beloofd zijn. Maar er moet een concurrent komen en het liefst eentje die beter is. Romero dus, of Tyton (als die zo doorgaat) of Krul inderdaad. Dan hopen dat de nieuwe coach volgend jaar (Jol zal wel naar Engeland gaan) tijdig inziet dat Vermeer het toch niet heeft.

Voorin liggen de echt grote problemen. En op de bank, want ik zie zo 1,2,3 geen goede beschikbare coach. Eentje die kan omgaan met veel jeugd (we hebben veel talentvolle jongens bij de selectie/er tegenaan) en die niet met geld smijt voor middelmatige spelers als Kennedy, Rommedahl, Beerens etc etc. Een echte bouwer, want Ajax wordt grondig gerenoveerd. Ik hoop op Adriaanse of een buitenlandse topper (Hitzfeld?)

Gelukkig komt er wel geld binnen waarmee we ons eigen vermogen weer kunnen aanvullen. Vervolgens blijft er meer dan genoeg over om uit te geven aan noodzakelijke versterkingen. Bovendien verwacht ik dit jaar kampioen te worden en dus CL te spelen volgend jaar.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 18 sep 2010 15:19
Citaat:
Over Van Rhijn: had Wiel wel ervaring in de Eredivisie dan? Die werd erin geknald als CV en doorgeschoven naar RB. Ik zie het probleem niet met Van Rhijn, mits hij zich dit jaar goed ontwikkelt.


Van der Wiel heeft 2 seizoenen ingevallen, en maar maximaal 6 wedstrijden gespeeld. Van Rhijn heeft nog geen wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Van Rhijn heeft (volgens mij) ook nog nooit mee getraind met het eerste, als de internationals er ook bij zijn.

Het allergrootste probleem wordt straks een nieuwe coach. Laten we realistisch wezen, speelt Ajax weer als vorig seizoen (en zeker in de tweede helft daarvan), dan is Jol weg. Dan stel ik voor gewoon een echte Ajax man aan te trekken. Rijkaard misschien?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 sep 2010 15:35
Citaat:
Vertonghen overpriced? Vermaelen ging voor 12 en was hier zeker niet verder als Vertonghen nu is. Houdt zich vooralsnog behoorlijk staande bij Arsenal, waar hij als koopje wordt gezien.


Vermaelen won elk kopduel, ook al was zijn tegenstander Vennegoor, zijn opponent kwam er niet aan te pas. Dan is het logisch dat PL clubs interesse hebben. Vertonghen heeft ontegenzeggenlijk kwaliteiten als verdediger maar ook zeker een aantal beperkingen. Puur verdedigend laat hij zich iets te makkelijk aftroeven en hij heeft te weinig snelheid om dat te compenseren.

Citaat:
Als Vertonghen blijft hebben we geen probleem. Dan gaan Ooijer en Oleguer weg, waarvan er 1 sowieso al niet nodig is. De ander kan worden vervangen door een talent als Boilesen en Lindgren is dan de 4e man voor die positie.


Tuurlijk heb je dan wel een probleem, Lindgren is vaak genoeg geblesseerd en Boilesen moet eerst maar eens minuten in de A-selectie gaan maken om dat te beoordelen. Ik heb dit soort redeneringen te vaak gezien afgelopen jaren: we moeten niemand halen want we hebben Bodul voor de spits werd er zo rond Pantelic komst nog geroepen.

Citaat:
Moreno is een topper. Chivu is een droom, maar ik word minstens net zo blij van Moreno in een Ajax shirt als ik eerlijk ben.


Over Moreno hebben we het vaak genoeg gehad hier, zou mooi zijn.

Citaat:
Over Van Rhijn: had Wiel wel ervaring in de Eredivisie dan? Die werd erin geknald als CV en doorgeschoven naar RB. Ik zie het probleem niet met Van Rhijn, mits hij zich dit jaar goed ontwikkelt.


Van der Wiel zat onder Ten Cate al in de A-selectie en is pas onder Van Basten een vaste waarde geworden. Van Rhijn heeft welgeteld nog nul keer bij de A-selectie gezeten. Daarnaast stond VDW te boek als groot talent, verschillende buitenlandse sites haddem hem rond 2007 al in het rijtje staan met 50 grootste talenten. Van Rhijn staat allesbehalve bekend als een groot talent, als het zo veelbelovend zou zijn had Ajax hem echt wel langer vastgelegd dan tot het einde van dit seizoen.

Citaat:
Voor wat betreft Vermeer ben ik het met je eens. Komt tekort en die zal wat beloofd zijn. Maar er moet een concurrent komen en het liefst eentje die beter is. Romero dus, of Tyton (als die zo doorgaat) of Krul inderdaad. Dan hopen dat de nieuwe coach volgend jaar (Jol zal wel naar Engeland gaan) tijdig inziet dat Vermeer het toch niet heeft.


Vanuit Ajax intern is er de lobby om Vermeer opvolger te maken, het spaart natuurlijk wat geld uit maar op lange termijn snijdt je jezelf ermee in de vingers, met deze Menzo II.

Citaat:
Voorin liggen de echt grote problemen. En op de bank, want ik zie zo 1,2,3 geen goede beschikbare coach. Eentje die kan omgaan met veel jeugd (we hebben veel talentvolle jongens bij de selectie/er tegenaan) en die niet met geld smijt voor middelmatige spelers als Kennedy, Rommedahl, Beerens etc etc. Een echte bouwer, want Ajax wordt grondig gerenoveerd. Ik hoop op Adriaanse of een buitenlandse topper (Hitzfeld?)


Dat is al lang in kannen en kruiken, dat weet jij ook wel. Danny Blind zou na twee jaar het stokje overnemen. Ik denk dat slechts Lucas een van de weinigen is die daar blij van wordt.

Citaat:
Gelukkig komt er wel geld binnen waarmee we ons eigen vermogen weer kunnen aanvullen. Vervolgens blijft er meer dan genoeg over om uit te geven aan noodzakelijke versterkingen. Bovendien verwacht ik dit jaar kampioen te worden en dus CL te spelen volgend jaar.


Ajax kan ook zomaar derde worden dit seizoen. Ik zie ons niet of met moeite overwinteren en dan is het te hopen dat onze concurrenten dat wel doen. We spelen nog te veel impulsen voetbal daar waar de concurrenten een betere organisatie hebben om op terug te vallen, dat zagen we deze week weer.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 sep 2010 15:47
Bij de A's liepen toch 1 of 2 goede verdedigers rond? Kunnen die halverwege het seizoen niet instromen bij Jong Ajax, om aan het eind van het seizoen bij het eerste mee te trainen?
De Dominee


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 283
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Za 18 sep 2010 17:41
Denswil, Koppers en Sporkslede hebben talent. Maar die zitten nog achter Boilesen.

@ Pushkin: ik hoopte dat het Blind verhaal complete lariekoek zou zijn. Als dat niet zo is zijn we mooi klaar. Belangrijk moment voor Ajax (veel vertrekkende spelers, hopelijk CL, veel geld, aardige jeugd) dus niet het moment om prutser Blind aan te stellen.

Over Vertonghen: thuis tegen Kiev was hij ook heer en meester, zoals wel vaker. Heeft vrijwel alles. Natuurlijk heeft hij zwakke plekken, maar die had (heeft) Vermaelen ook. Dat Lindgren blessuregevoelig is maakt hem niet ongeschikt voor de rol van 4e(!) optie centraal achterin natuurlijk. Ik wil achter de basis talenten zien, geen Oleguers. Boilesen dus.

@ Fregge: geen Rijkaard aub. Die man kan helemaal niets (bijzonders).
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 sep 2010 18:03
Citaat:
Denswil, Koppers en Sporkslede hebben talent. Maar die zitten nog achter Boilesen
.

17-18 jaar, gun ze de tijd. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Citaat:
@ Pushkin: ik hoopte dat het Blind verhaal complete lariekoek zou zijn. Als dat niet zo is zijn we mooi klaar. Belangrijk moment voor Ajax (veel vertrekkende spelers, hopelijk CL, veel geld, aardige jeugd) dus niet het moment om prutser Blind aan te stellen.


Het is i.i.g. zo uitgelegd door Jol op het officieus Pravda kanaal Ajax.nl bij zijn aantreden. Na twee jaar een stapje terug naar een technische functie en Blind die het stokje overneemt. Nu zie ik Jol niet aanblijven in een technische functie maar gewoon vertrekken....

Citaat:
Over Vertonghen: thuis tegen Kiev was hij ook heer en meester, zoals wel vaker. Heeft vrijwel alles. Natuurlijk heeft hij zwakke plekken, maar die had (heeft) Vermaelen ook.


Vertonghen is een redelijke opbouwende verdediger maar kijk ook eens naar zijn zwakke plekken, traag op de eerste meters en daardoor lang niet altijd in staat op rugdekking te geven aan de backs (ook daarom hebben backs het bij Aajx vaak moeilijk, want Alderweireld heeft dat probleem ook). Vermaelen is net wat sneller.

Citaat:
Dat Lindgren blessuregevoelig is maakt hem niet ongeschikt voor de rol van 4e(!) optie centraal achterin natuurlijk. Ik wil achter de basis talenten zien, geen Oleguers. Boilesen dus.


Ik zie graag talent zolang dat verantwoord is. Ik ken echter ook mijn geschiedenis bij Ajax, de laatste jaren gaat het opvallend goed met blessures maar ik kan me tijden herinneren dat we zo 2-3 centrumverdedigers in de lappenmand hadden. Dan is het natuurlijk een risico om de blessuregevoelige middenvelder Lindgren en een jeugdtalent te hebben als back-up te hebben. Dat we jaren op een pseudoverdediger zoals Oleguer hebben lopen kijken is inderdaad jammer. Maar in het buitenland lopen voldoende verdedigers die het wel kunnen invullen.


Citaat:
Massale uittocht van spelers. De contracten van liefst 33 voetballers loopt aan het einde van dit seizoen af.

Door Ruben Winkels
19 sep. 2010 14:56:00
Share
Share

Foto Gallery Zoom
Ruud van Nistelrooy, HSV (PROSHOTS)
Opmerkelijk genoeg bevindt het grootste aantal spelers zich onder de topclubs, zo vond Voetbal International uit. Regerend landskampioen Bayern München heeft liefst vier spelers in de gelederen, die aan het einde van de huidige jaargang transfervrij zijn: Mark van Bommel, Miroslav Klose, Hans-Jörg Butt en Hamit Altintop.

Bij Werder Bremen zijn Torsten Frings, Hugo Almeida, Petri Pasanen en Sebastian Boenisch straks transfervrij, terwijl Hamburger SV moet oppassen voor een vertrek van Ruud van Nistelrooy, Piotr Trochowski, Zé Roberto en Frank Rost.

1899 Hoffenheim, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart zijn de enige drie clubs met uitsluitend doorlopende contracten. Eerstgenoemde club ging tot zaterdag aan kop in de Duitse competitie. Het lijstaanvoerderschap werd overgenomen door FSV Mainz, dat nog geen puntenverlies leed.


Ik zie Ajax er nog best voor aan.....(Pasanen speelt trouwens linksback daar tegenwoordig)
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 19 sep 2010 18:15
Ajax moet zorgen dat ze de huidige verdedigers zo lang mogelijk behouden want met Van Rhijn, Boilesen, Denswil en Sporkslede hebben ze genoeg talenten die in de toekomst basisspelers kunnen worden als ze zich goed ontwikkelen.

Als V.d. Wiel deze zomer vertrekt zou ik Kappelhof, Van Rhijn of Ligeon zijn positie over laten nemen. Mocht Vertonghen vertrekken dan moet Ajax Chivu terug naar Amsterdam proberen te halen. Alderweireld zal nog niet vertrekken die is nog te jong en weet zelf ook wel dat hij bij Ajax nog genoeg te leren heeft.

Als Vertonghen en V.d. Wiel vertrekken zou ik het volgende dus neer proberen te zetten: Boilesen, Chivu, Alderweireld, Van Rhijn.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.975.428 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » De verdediging van 2011/2012
Ga
Zoeken: