Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Terreuralarm
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Terreuralarm
Maker: MarcoBekeken: 1505
Status: InactiefBerichten: 5
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 sep 2010 22:02
Rustig maar. Het gaat om Frankrijk. Nu nog wel tenminste..

[list">Steeds grotere dreiging aanslag Frankrijk

De dreiging van een terroristische aanslag in Frankrijk is nog nooit zo groot geweest. Dat zegt de hoogste Franse politiechef Frederic Pechenard.

De autoriteiten vermoeden dat de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida een aanslag beraamt op een drukbezochte plek op Frans grondgebied. "We hebben serieuze indicaties uit betrouwbare bron dat er een verhoogd risico op een aanslag is", zei Pechenard woensdag tegen de Franse radio. Hij voegde toe dat Al-Qaida in de Islamitische Maghreb 'ons in ieder geval als doelwit heeft. Dat is zeker'.

Conventionele explosieven

De groepering -die vorige week de ontvoering van vijf Fransen en twee Afrikanen in Niger opeiste- beschikt vermoedelijk niet over de middelen om een aanslag met nucleaire of biologische wapens te plegen, maar vrijwel zeker wel over conventionele explosieven om gerichte aanslagen te plegen, zei Pechenard.

"Om zoveel mogelijk slachtoffers te maken zal een aanslag vermoedelijk plaatsvinden op een plek waar veel mensen zijn, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, een warenhuis of op een grote bijeenkomst", aldus Pechenard.

Pensioenen

Zijn uitspraken komen een dag voor de demonstraties tegen plannen van de regering om de pensioenen te hervormen. Bij een protestmars eerder deze maand waren in heel Frankrijk zeker één miljoen mensen op de been. "Helaas, doelwitten genoeg", zo zei Pechenard. Volgens hem kunnen ook gematigde moslims het doelwit zijn. De imam van een grote Parijse moskee werd onlangs al gewapende bewakers toegewezen. Ook verschillende andere prominente persoonlijkheden krijgen beveiliging.

De terreurdreiging staat in Frankrijk sinds 2005 op 'rood', het op één na hoogste niveau.

# bron: Nu.nl[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 okt 2010 15:45
[list">Amerika waarschuwt reizigers naar Europa voor aanslagen

Amerikaanse reizigers moeten alert zijn als ze naar Europa gaan. Amerikanen wordt aangeraden grote menigtes te mijden in verband met dreigende terroristische aanslagen op plekken waar veel mensen aanwezig zijn. Aanleiding voor de waarschuwing is een Al-Qa'ida-complot dat Westerse inlichtingendiensten deze week ontrafelden.

Het terreurnetwerk zou aanslagen hebben willen plegen op steden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika op dezelfde manier als in Mumbai. In die Indiase stad schoten in 2008 zwaarbewapende moslimextremisten 160 mensen dood. Bij het huidige complot zouden ook teams van gewapende mannen naar drukke plaatsen worden gestuurd om zo veel mogelijk burgers dood te schieten.

Afraden

Een zogeheten 'travel alert' is een stapje lager dan een reiswaarschuwing. 'Travel alerts' worden gebruikelijk gegeven bij specifieke korte gebeurtenissen, zo staat op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij een 'travel alert' raden de autoriteiten een bezoek aan de bestemming niet af.

Volgens functionarissen is het complot nog niet geheel ontrafeld, maar zijn aanslagen niet direct op handen. Er zouden nog geen arrestaties zijn verricht, maar meerdere individuen worden in de gaten gehouden. Onder hen zijn Britse burgers van Pakistaanse komaf en Duitsers van Afghaanse origine.

Volgens CIA-veteraan Arturo Munoz zijn deze jonge mannen met westerse paspoorten lastig op te sporen en vormen ze een grote bedreiging. Militanten met westerse paspoorten die geen strafblad hebben, kunnen vrij rondreizen en trekken niet de aandacht van de autoriteiten. Ook kennen ze de doelwitten goed.

Osama bin Laden

Inlichtingendiensten zouden op de hoogte zijn gesteld van het complot tijdens ondervraging van Ahmed Siddiqui, een Duitser van Afghaanse komaf. Hij werd in juli opgepakt. Volgens hem zijn sommige moslimterroristen mogelijk al in Europa.

Eerder zeiden Amerikaanse functionarissen dat Al-Qa'ida-leider Osama bin Laden zelf bij de plannen betrokken is. Recente aanvallen met Amerikaanse onbemande vliegtuigjes in Pakistan zouden zijn gericht tegen Al-Qa'ida-strijders die achter de plannen zitten.

# bron: Elsevier[/list">

Edit: nóg geen gevolgen voor NL.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 okt 2010 21:54
Citaat:
. Militanten met westerse paspoorten die geen strafblad hebben, kunnen vrij rondreizen en trekken niet de aandacht van de autoriteiten. Ook kennen ze de doelwitten goed.

Moeten ze eens in Paraguay gaan kijken, zit vol met die gasten.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 13:25
Moslimterroristen beramen aanslagen vliegvelden: Amerikaanse bronnen noemen als mogelijke doelwitten de vertrekhallen van vijf grote Europese luchthavens. Britse media noemen Schiphol als doelwit. Nederland ziet geen aanleiding om het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen te verhogen. De afgelopen dagen waarschuwden Amerika, Frankrijk, Engeland en Japan al voor terreuraanslagen in Europa.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 okt 2010 18:46
Zou het misschien een klein beetje ingegeven kunnen zijn hierdoor:

Citaat:
At 5pm EST Friday 22nd October 2010 WikiLeaks released the largest classified military leak in history. The 391,832 reports ('The Iraq War Logs'), document the war and occupation in Iraq, from 1st January 2004 to 31st December 2009 (except for the months of May 2004 and March 2009) as told by soldiers in the United States Army. Each is a 'SIGACT' or Significant Action in the war. They detail events as seen and heard by the US military troops on the ground in Iraq and are the first real glimpse into the secret history of the war that the United States government has been privy to throughout.

The reports detail 109,032 deaths in Iraq, comprised of 66,081 'civilians'; 23,984 'enemy' (those labeled as insurgents); 15,196 'host nation' (Iraqi government forces) and 3,771 'friendly' (coalition forces). The majority of the deaths (66,000, over 60%) of these are civilian deaths.That is 31 civilians dying every day during the six year period. For comparison, the 'Afghan War Diaries', previously released by WikiLeaks, covering the same period, detail the deaths of some 20,000 people. Iraq during the same period, was five times as lethal with equivallent population size.

http://wikileaks.org/
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 3 nov 2010 16:26
Een weekje bompakketten.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.944 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Terreuralarm
Ga
Zoeken: