Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Naturalisatie buitenlandse voetballers
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Naturalisatie buitenlandse voetballers
Maker: MarcoBekeken: 2832
Status: InactiefBerichten: 43
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 sep 2010 21:22
[list">Atsma tegen versnelde procedure Douglas

Het CDA heeft zich tegenstander gemaakt van een versnelde procedure voor FC Twente-verdediger Douglas. Ook de beoogde regeringspartner VVD staat daar niet om te springen.

Donderdag sprak Douglas met bondscoach Bert van Marwijk over de situatie. Toezeggingen zijn hierbij niet gedaan, al is er vanuit beide kampen wel de intentie om door te zetten. Volgens de wet is het mogelijk om een versnelde procedure voor naturalisatie te starten. CDA-Kamerlid Joop Atsma hoopt dat echter tegen te gaan.

Atsma wijst hierbij op de poging van Salomon Kalou enkele jaren geleden. Die probeerde zichzelf eveneens versneld te laten naturaliseren. "Dat gebeurde uiteindelijk ook niet. En wat gebeurde er vervolgens? Hij zat in no time in Engeland", vertelt Atsma aan NU.nl. Volgens het kamerlid van de CDA loopt Nederland hiermee het risico dat meer spelers hetzelfde gaan proberen.

Atsma is daar tegen, want hij wil voorkomen dat nationale voetbalteams deels worden ingevuld door spelers van buitenlandse komaf. Bij paardensport en atletiek is dat niet ongebruikelijk. Volgens de CDA'er krijgen ook topmedici en topjournalisten geen toestemming om versneld te naturaliseren.

VVD-Kamerlid Paul de Krom laat weten dat in principe voor iedereen dezelfde wetten geldt. Wel laat hij dit een zaak voor de minister van Justitie.

# bron: Voetbalprimeur[/list">
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 sep 2010 22:04
Citaat:


Donderdag, 23 september 2010 om 21:20

Waar er in Nederland urenlang wordt gediscussieerd over de wenselijkheid van de naturalisatie van FC Twente-verdediger Douglas, doet men in Servië niet moeilijk over een Braziliaan meer of minder. De Servische overheid heeft Cléverson Gabriel Cordoba, voetbalnaam Cléo, het staatsburgerschap gegeven.

Cléo, spits van beroep, is de topschutter van Partizan Belgrado. Waarschijnlijk wil de Servische overheid met de naturalisatie van de Braziliaan een extra speerpunt creëren voor de kwalificatiereeks voor het EK in 2012. Het eerstvolgende duel van Servië is op 8 oktober, wanneer Estland wacht. Vier dagen later staat Italië op het programma.

De 25-jarige spits kwam in 2008 naar Servië, waar hij voor Rode Ster Belgrado ging spelen. In twintig duels wist hij acht doelpunten te maken. Een seizoen later verkaste Cléo naar de grote rivaal Partizan, waar hij inmiddels 75 duels heeft gespeeld. Daarin produceerde hij 46 treffers


Bron: Voetbalzone.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 sep 2010 22:47
Het naturaliseren van voetballers is een vorm van 'vals spelen'. Ik vind het helemaal niets. Je bent geboren en getogen in een land en daarvoor moet je uitkomen. Nu is er een wilgroei aan de gang met al die Portugese Brazilianen. Kalou wilde Nederlander worden, maar speelt nu voor Ivoorkust. Spanje werd Europees kampioen met een Braziliaan in een centrale rol. Het is geen gezicht en bovendien niet fair.

Dubbele paspoorten zijn een lastige discussie. Maar Douglas is een geboren en getogen Braziliaan. Er is geen enkele reden om hem Nederlander te maken

Ik ben zelfs van mening dat de buitenlandse bondscoaches moeten worden afgeschaft. Elk land heeft zat trainers die een kans moeten krijgen om als bondscoach. De regels voor spelers moeten in mijn ogen daardoor ook gelden voor bondscoaches. De huidige situatie vind ik vreemd, maar op de een of andere manier is dat in alle sporten het geval
woekie


Geregistreerd: 26-03-2009
Forum berichten: 99
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 sep 2010 23:35
Wat is wijsheid? Laurence Docherty is een geboren Schot die sinds enkele jaren voor Nederland mag hockeyen. Kreeg geen kans in zijn eigen land namelijk.

Elena Timina, Li Jao en Li Jie komen uit respectievelijk Rusland en China, maar hebben voor Nederland de Europese titel tafeltennis veroverd. Troy Douglas werd op Bermuda geboren en heeft voor Nederland gesprint. Of wat te denken van Mia Audina? Die veroverde ooit met Indonesië een wereldtitel in het badminton en kwam daarna voor Nederland uit.
Nooit heeft iemand daarover geklaagd. Of het viel niet op, of men vond het geen probleem. Omdat het kleine sporten waren?

In veel sporten in binnen- en buitenland, en in het voetbal (tot nu toe alleen in het buitenland) is het nu eenmaal geaccepteerd dat een sporter zijn of haar nationaliteit verandert ten faveure van zijn/ haar nieuwe land.
Laten we er in dit geval dan óók niet principieel over doen. We hebben dringend behoefte aan gespecialiseerde verdedigers. We leiden namelijk wel talentvolle middenvelders en aanvallers op maar in verdedigend opzicht hebben we altijd een probleem.
Van mij mag Douglas daarom liever gisteren al Nederlander zijn.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 sep 2010 14:52
Maak die Douglas lekker Belg ofzo. Die laat tegen Ajax en Tottenham duidelijk zien dat hij niets te zoeken heeft op topniveau.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 30 sep 2010 16:00
Ik vond Perez in SV een goed punt maken: Nederlanders moeten spelen in het Nederlands elftal. En niet 'omgebouwde' Brazilianen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 17:49
Klopt, als je ook kijkt wat er in Duitsland rondloopt, een Braziliaan, een Tunesiër, een paar Polen, een Turk, een Ghanees, een Nigeriaan, een Joegoslaviër en misschien vergeet ik er dan nog wel een paar.

Er komt in ieder geval (voorlopig) geen Italiaan bij:

Contento wil voor Italië spelen en weigert invitatie Jong Duitsland

Diego Contento wil niet voor de Duitse nationale ploeg uitkomen. De verdediger van Bayern München had een uitnodiging gekregen voor Jong Duitsland, maar heeft laten weten dat hij voor Italië wil spelen. Dat meldt de Duitse teammanager Olivier Bierhoff in Tuttosport.

De twintigjarige Contento is geboren in München, maar heeft Italiaans bloed door zijn aderen stromen en komt in de toekomst liever voor de Azzurri uit. “Wij dwingen spelers niet voor ons te kiezen", zegt Bierhoff. "Contento had voor Duitsland uit kunnen komen omdat hij hier geboren is, maar heeft er dinsdag voor gekozen een uitnodiging van Jong Duitsland af te slaan."

"Dit heeft hij gedaan omdat hij voor Italië wil spelen. Hij heeft emotioneel en cultureel een betere band met dat land dan met Duitsland. Spelers als Özil, Klose, Cacau en Podolski hebben wel voor Duitsland gekozen omdat zij zich verbonden voelen met dit land", aldus Bierhoff.

Bron: Voetbalzone.nl
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Zo 17 okt 2010 16:11
Wat mij betreft beginnen we er ook niet aan. We moeten gewoon lekker van eigen kracht uitgaan.
Sigtyr


Geregistreerd: 07-08-2010
Forum berichten: 139
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 okt 2010 18:02
Er is wel een verschil tussen voetbal (heel nederland voetbalt) en tafeltennis wat een veel kleinere sport is en eigenlijk gewoon een kroegsport in Nederland. Je moet altijd proberen van je eigen krachten uit te gaan en dat is met naturalisatie van Douglas niet zo.

Het is geen gezicht dat de franse athletiek-ploeg voor 80% uit genaturaliseerde afrikanen bestaat, is heel wat anders dan het duitse team dat gevuld is met spelers die toch echt roots hebben in duitsland, niet allemaal maar de meesten wel.
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 10:49
Citaat:
Motta na Ledesma en Amauri mogelijk volgende 'buitenlander' bij Azzurri
Thiago Motta zit mogelijk dicht tegen zijn debuut aan in de nationale ploeg van Italië. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft bondscoach Cesare Prandelli de in Brazilië geboren Internazionale-middenvelder bekeken en is hij onder de indruk van zijn kunnen. Hoewel niet iedereen in Italië blij is met de naturalisatie van voetballers die in andere landen geboren zijn, liet de bondscoach in een eerder stadium doorschemeren juist geen problemen te hebben met die spelers.

Prandelli gaat de middenvelder misschien oproepen voor de vriendschappelijke interland op 8 februari tegen Duitsland. Motta heeft naast een Braziliaans ook een Italiaans paspoort en speelde nog nooit voor de nationale ploeg van zijn geboorteland. Wel acteerde hij in twee wedstrijden voor de selectie van spelers onder 23 jaar.

Of een deel van de supporters het eens is met de mogelijke selectie van Motta is nog maar de vraag: in een eerder stadium lieten de fans merken niet blij te zijn met de naturalisatie van niet-Italianen. Christian Ledesma, geboren in Argentinië, en Mario Balotelli (Ghanese roots) konden niet op al te veel steun rekenen. Mauro Camoranesi (Argentinië) en Amauri (Brazilië) speelden ook al voor de Azzurri.

Bron: Voetbalzone.nl

silvo


Geregistreerd: 30-05-2009
Forum berichten: 492
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: sassenheim
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 15:10
Het zou ook wel humor zijn om dan een speler te naturaliseren en hem dan nooit meer op te roepen.
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 17:25
Je naturaliseert alleen spelers die een echte meerwaarde zijn voor je land lijkt mij, dus de kans is klein dat je hem dan niet op zult stellen. Zo een naturalisatie brengt natuurlijk veel comotie met zich mee, dus dan lijkt het me logisch dat je hem regelmatig opsteld. Anders gewoon niet aan beginnen, want zo een speler ziet er de humor zeker niet van in.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 17:30
Ik ben tegen naturalisatie van voetballers, een speler moet in mijn ogen gewoon uitkomen voor het land waar hij geboren is en het land waar hij de nationaliteit van draagt. Heeft een speler een Spaanse vader en een Italiaanse moeder? Prima, laat hem kiezen, maar dat een speler met Braziliaanse ouders voor het Nederlands Elftal wilt gaan spelen, dat vind ik vervalsing. Stel dat Douglas de winnende op het WK maakt, dan wint Nederland het WK door een doelpunt van een Braziliaan. Dat wil je toch niet?
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 17:30
Ik vind het te ver gaan. Die jongen mag dan een Italiaans paspoort hebben, maar zo voelt hij zich absoluut niet. Hij zal het volkslied vast wel mee zingen, maar met wat voor emoties? Kijk, woont iemand nou al sinds zijn jeugd in Italië, dan heb ik er weinig problemen mee. Dan ben je er opgegroeid en voel waarschijnlijk ook meer Italiaan. Ik hoop ook van harte dat we niet weer zo'n Kalou-scenario hier in Nederland krijgen met Douglas van Twente. Volgens mij kan die jongen niet eens een woord Nederlands.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 18:11
Citaat:
Ik ben tegen naturalisatie van voetballers, een speler moet in mijn ogen gewoon uitkomen voor het land waar hij geboren is en het land waar hij de nationaliteit van draagt. Heeft een speler een Spaanse vader en een Italiaanse moeder? Prima, laat hem kiezen, maar dat een speler met Braziliaanse ouders voor het Nederlands Elftal wilt gaan spelen, dat vind ik vervalsing. Stel dat Douglas de winnende op het WK maakt, dan wint Nederland het WK door een doelpunt van een Braziliaan. Dat wil je toch niet?



Amen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 18:11
Poeh, ik krijg altijd wat rillingen over m'n rug op het moment dat mensen voor andere mensen gaan bepalen wat ze voelen.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 9 jan 2011 18:24
Dan loop jij zeker de hele dag te trillen?
Lammert Albertus


Geregistreerd: 11-11-2010
Forum berichten: 279
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 11:36
Volgens mij kan die Douglas geen woord nederlands, beweerde iemand hierboven.

Douglas leeft allang met een nederlandse vriendin, spreekt nederlands, is werkelijk ingeburgerd en vernederlandst veel meer dan eerder succesvolle brazilianen.
Kijk het volkslied interesseert me als weinig chauvinistische kaaskop geen kloot,
het gaat erom voelt iemand zich gemotiveerd om nederlander te zijn, nu daar heeft het bij Douglas van Twente alle schijn van.
Die Pirandelli bevalt me zeer, taktisch ,maar vooral ook zun geinspireerde onderscheidende sportiviteit.
Bruma , Douglas en zeldzame klassieke Maduro ik zie dat wel zitten als onze laatste 3 !
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 13:28
Ik ben er niet fel op tegen, wel vind ik zeker dat er bepaalde regels mogen geldden.
Wat bij brazilianen natuurlijk een probleem is is dat er teveel zijn die goed kunnen voetballen, en daarom weet bijvoorbeeld een Douglas dat hij geen inventatie zal krijgen voor een optreden in zijn nationale elftal. Dan probeer ik het maar bij NL zal hij nu denken, want het is natuurlijk wel een podium dat lastig bereikbaar is als je uit een land met heel veel goede voetballers komt, maar om dan maar jezelf als NL-er voor te gaan doen om op die manier toch op een WK te kunnen schitteren is niet de weg. Uitoznderlijke situaties is een ander verhaal, zoals het voortkomen uit een kolonie, daar kan je niet veel aan doen. Geboren in het buitenland vanwege zaken of iets dergelijks, terwijl je ouders eigenlijk wel NL zijn, tja dan krijg je wellicht een ander paspoort, maar moet je wel degelijk voor NL uit mogen komen.
Iemand die hier minnimaal 15 levensjaren door heeft gebracht, en bekend is met tradities en dergelijke moet wellicht te overwegen zijn. Maar niet iemand die hier 3 jaar een werkvergunning heeft en dat soort onzin, dat klopt gewoon niet en is vervalsing.

Ook voor clubteams zouden weer regels moeten geldden om spelers met eigen nationalteit op te moeten stellen, minimaal 6 per wedstrijd ofzo.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 16:17
Citaat:
Volgens mij kan die Douglas geen woord nederlands, beweerde iemand hierboven.

Douglas leeft allang met een nederlandse vriendin, spreekt nederlands, is werkelijk ingeburgerd en vernederlandst veel meer dan eerder succesvolle brazilianen.
Kijk het volkslied interesseert me als weinig chauvinistische kaaskop geen kloot,
het gaat erom voelt iemand zich gemotiveerd om nederlander te zijn, nu daar heeft het bij Douglas van Twente alle schijn van.


Ten eerste beweerde iemand hierboven dat hij geen woord Nederlands kan, heeft hij een Nederlandse vriendin, spreekt hij Nederlands, is hij werkelijk veel meer vernederlandst als eerdere succesvolle Brazilianen en voelt hij zich gemotiveerd om Nederlander te zijn. Ik let niet op een hoofdletter meer of minder, maar als je serieus wilt discussiëren let dan alsjeblieft wel op je spelling.

En verder:

Ja, hij kan wel een Nederlandse vriendin hebben, Nederlands spreken, ingeburgerd zijn en dat zelfs meer dan eerder succesvolle Brazilianen, maar het blijft wel een Braziliaan. Hij zoekt hier gewoon zijn (internationale) voetbalgeluk. Spelen op een WK is geweldig, voor elke voetballer is dat het hoogst haalbare. Net als wat Nikos hierboven al zegt, er zit een sterkere lichting centrale verdedigers, die beter zijn dan deze Douglas. Douglas zal dus niet snel een oproep krijgen, die kans is erg klein. En dus probeert meneer Douglas via het Nederlands Elftal alsnog het hoogst haalbare podium van de wereld te bereiken, en dat via ons land omdat hij in onze vaderlandse competitie speelt. Nogmaals, willen wij dat er een Braziliaan in ons Nederlands voetbalelftal hebben? Zoals Duitsland het nu heeft is natuurlijk wel het uiterste, maar dat wil je toch niet? Sowieso vind ik Douglas een mindere centrale verdediger dan Mathijssen en Hetinga. En bovendien de jongens die eraan zitten te komen, boven mannen als Bruma, Maduro en Ron Vlaar vind ik hem écht niet uitsteken.
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 16:40
Leuk dat je hem verbeterd op zijn spelling Ricardo, maar hij toont aan dat jij onzin praat. Een hoofdletter meer of minder is niet belangrijk voor een serieuze discussie. Daarbij draait het om de inhoud.

On:
Ik ben het opzich wel met je eens Ricardo. Ik ben ook van mening dat spelers lekker hun eigen echte nationaliteit aan moeten houden, ookal komen ze minder aan spelen toe bij hun huidige nationale elftal.
Eigenlijk is de enige goede reden voor een naturalisatie dat je in je jeugd bent geëmigreerd, maar dan heb je meestal al een dubbel paspoort dus dat doet zich niet zo vaak voor. In dat opzicht ben ik het dus met met Nikos eens. 10-15 jaar in Nederland en dan is naturalisatie pas een optie.
Het Nederlands elftal moet uit Nederlanders bestaan en niet uit genaturaliseerde Nederlanders. Ik vind zelfs dat Naturalisatie van voetballers competitie vervalsing is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 17:04
Citaat:
Leuk dat je hem verbeterd op zijn spelling Ricardo, maar hij toont aan dat jij onzin praat. Een hoofdletter meer of minder is niet belangrijk voor een serieuze discussie. Daarbij draait het om de inhoud.


Klopt, één hoofdletter meer of minder maakt mij niet uit inderdaad. Maar als ik uit een paar regeltjes tekst 5(!) woorden haal die met een hoofdletter moeten worden geschreven en die dat niet zijn... Het leest gewoon vervelend en bovendien is het hier verplicht om je zinnen in goed Nederlands op te schrijven.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 17:30
Citaat:
Volgens mij kan die Douglas geen woord nederlands, beweerde iemand hierboven.

Douglas leeft allang met een nederlandse vriendin, spreekt nederlands, is werkelijk ingeburgerd en vernederlandst veel meer dan eerder succesvolle brazilianen.
Kijk het volkslied interesseert me als weinig chauvinistische kaaskop geen kloot,
het gaat erom voelt iemand zich gemotiveerd om nederlander te zijn, nu daar heeft het bij Douglas van Twente alle schijn van.


Ten eerste beweerde iemand hierboven dat hij geen woord Nederlands kan, heeft hij een Nederlandse vriendin, spreekt hij Nederlands, is hij werkelijk veel meer vernederlandst als eerdere succesvolle Brazilianen en voelt hij zich gemotiveerd om Nederlander te zijn. Ik let niet op een hoofdletter meer of minder, maar als je serieus wilt discussiëren let dan alsjeblieft wel op je spelling.

En verder:

Ja, hij kan wel een Nederlandse vriendin hebben, Nederlands spreken, ingeburgerd zijn en dat zelfs meer dan eerder succesvolle Brazilianen, maar het blijft wel een Braziliaan. Hij zoekt hier gewoon zijn (internationale) voetbalgeluk. Spelen op een WK is geweldig, voor elke voetballer is dat het hoogst haalbare. Net als wat Nikos hierboven al zegt, er zit een sterkere lichting centrale verdedigers, die beter zijn dan deze Douglas. Douglas zal dus niet snel een oproep krijgen, die kans is erg klein. En dus probeert meneer Douglas via het Nederlands Elftal alsnog het hoogst haalbare podium van de wereld te bereiken, en dat via ons land omdat hij in onze vaderlandse competitie speelt. Nogmaals, willen wij dat er een Braziliaan in ons Nederlands voetbalelftal hebben? Zoals Duitsland het nu heeft is natuurlijk wel het uiterste, maar dat wil je toch niet? Sowieso vind ik Douglas een mindere centrale verdediger dan Mathijssen en Hetinga. En bovendien de jongens die eraan zitten te komen, boven mannen als Bruma, Maduro en Ron Vlaar vind ik hem écht niet uitsteken.

Duitsland is inderdaad een mooi voorbeeld, maar ik heb ook echt het idee dat de Duitsers hier bewust mee bezig zijn, ze kijken naar positie en of ze eigen nationaliteit hebben die erg goed zijn, speelt er iemand in de Bundesliga die vele malen beter is als hun eigen kweek, dan word zo`n jongen vrij vroeg al benaderd, en dat is niet uit noodzaak voor zo`n groot land, maar heb het idee dat ze gewoon weer bekers willen pakken en daarvoor alles op alles zetten. Ik las net weer at artikel over die italiaan die zelf liever voor Italie uit wilt komen,erg raar verhaal. Je benaderd iemand alleen als daar een serieuze probleemsituatie begint te ontstaan, niet omdat je de beste voetballers wilt hebben das vervalsing.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 17:48
Naturalisatie.... Ik vind het helemaal niets!

Ik vind het belachelijk dat dit überhaupt een optie is.
We zijn Nederland, we spelen met nederlanders zoals het hoort. Ik zie liever een wat mindere Nederlander dan een Braziliaan die in Brazilië niet aan spelen toe komt.

Gaan we straks dan ook Toivomaki naturaliseren als hij de sterren van de hemel speelt? Het gaat echt nergens om. Dat een speler met een dubbelpaspoort door ouders van een verschillende nationaliteit een keuze mag maken vind ik prima.

Ik geloof ook niet dat we het nodig hebben we staan niet voor niets met 11 Nederlanders in de basis in de finale van het WK vorig jaar!

Ik ga voor een Nederlands Nederlands elftal!!
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 jan 2011 17:52
Citaat:
Klopt, één hoofdletter meer of minder maakt mij niet uit inderdaad. Maar als ik uit een paar regeltjes tekst 5(!) woorden haal die met een hoofdletter moeten worden geschreven en die dat niet zijn... Het leest gewoon vervelend en bovendien is het hier verplicht om je zinnen in goed Nederlands op te schrijven


Je let niet op hoofdletters, maar toch storen ze je? Ik heb voorbeelden voor je waar ik niet eens uit kan opmaken wat iemand zegt. Hier wordt ook niets aan gedaan. Ben het met je eens dat bij sommige het niveau qua taalgebruik te wensen over laat. Maar een hoofdletter van een landennaam. Kom op hé.. Het is hier geen dictee.

On:
Wat de Duitsers doen vind ik dan ook vervalsing. Ze proberen spelers, meestal Turken over t halen om voor Duitsland te spelen. Ze proberen er alles aan te doen om prijzen te pakken en als ze dat niet kunnen met hun huidige eigen lichting dan gaan ze maar naturaliseren. Dat kan toch niet? Gewoon bij je eigen spelers blijven!
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.222 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Naturalisatie buitenlandse voetballers
Ga
Zoeken: