Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Amusement » De Wereld Draait Door
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De Wereld Draait Door
Maker: MarcoBekeken: 2126
Status: InactiefBerichten: 8
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 15:32
Omdat er nogal eens wat gebeurt aan Matthijs van Nieuwkerk's tafel. Zo ook gister:



Dat mag dus helemaal niet:

[list">Prem weg bij DWDD na schokkende uitspraak

In de uitzending van De Wereld Draait Door op maandag 15 november beschuldigde Prem Radhakishun tv-criticus Jean-Pierre Geelen van pedofilie zonder dat hij bewijzen had. Dit viel niet goed bij zowel presentator Matthijs van Nieuwkerk als bij de kijkers.

Facebook en Twitter werden overspoeld met verontwaardigde reacties over de uitspraak.

Tijdens de uitzending liet Prem zich de volgende woorden ontvallen: ''Ik heb tal van voorbeelden van de onbetrouwbaarheid van de Volkskrant. Jean-Pierre Geelen is een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heb dat hij het voornamelijk met kleine kinderen doet. Ik heb er geen bewijs van, maar zo schrijft hij ook."

Opmerking weggeknipt
Matthijs van Nieuwkerk greep meteen in toen Prem zijn uitspraak deed. Hij eiste van Prem zijn excuses. Waarop de tafelheer reageerde met: ''Ik had dat niet moeten doen''. In de herhaling van het programma later op de avond was de beruchte uitspraak eruit geknipt. De omroep heeft de uitlatingen uit de herhaling verwijderd, "omdat DWDD zich niet kon vinden in de uitspraak". De gehele uitzending is wel online gezet.

De redactie van het VARA-programma De Wereld Draait Door voelt zich ernstig in verlegenheid gebracht door de uitspraken van de tafelheer.

Prem niet meer welkom
Een eindredacteur van het VARA-programma liet dinsdagmiddag bij Lunch! op Radio 1 weten dat DWDD afscheid neemt van Prem als tafelheer. "Wij hebben besloten dat wij Prem dit seizoen niet meer uitnodigen. Hij snapt dat het niet meer werkbaar is, nu hij ons zo in verlegenheid heeft gebracht", aldus de eindredacteur. De programmamaker zou volgens haar ook tot die conclusie zijn gekomen.

# bron: Televizier[/list">

En een nabrander:

hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 15:40
Sowieso moet deze vervelende schreeuwlelijk verbannen worden van ieder publiek medium. Luistert niet en schreeuwt alleen maar. Wat hij gister bijvoorbeeld heeft geflikt kan echt niet. Doodleuk iemand op gevoel beschuldigen van de meeste vieze vorm van crimineel gedraag. Daarbij ook nog eens opgeteld dat hij dat deed terwijl de beschuldigde niet eens de discussie aan heeft kunnen gaan. Wat een loser.

Ook erg verstandig opgelost door Geelen. Uitlachen en volgend onderwerp. Prem bij voorbaat al niet serieus nemen. Next.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 16 nov 2010 15:52
Citaat:
De Wereld Draait Door heeft na de uitzending van maandag 15 november 2010 de samenwerking met tafelheer Prem Radhakishun voor dit tv-seizoen opgezegd.

De ernstige verdachtmakingen van Radhakishun aan het adres van de tv-criticus van de Volkskrant Jean Pierre Geelen zijn hiervan de reden. DWDD wil graag een podium bieden voor discussie en debat maar wil haar live karakter nooit laten misbruiken voor persoonlijke beschuldigingen die door geen bewijs gestaafd kunnen worden. DWDD betreurt de gang van zaken, Radhakishun was de afgelopen jaren een gewaardeerde gast en heeft bijgedragen aan het succes van het programma.DWDD heeft gisteren besloten om het betreffende fragment uit de nacht-herhalingen te knippen om de redacteur van de Volkskrant niet in grotere verlegenheid te brengen. DWDD heeft vanochtend overlegd met betrokkenen en zij gaven aan geen bezwaar te hebben tot het uitzenden van de fragmenten.

Hier zijn de fragmenten te zien.>


Einde samenwerking met Prem.
Er word nog wel door verwezen naar het fragment, had Vara dit wel moeten doen en niet moeten zeggen we doen afstand van de uitspraken van Dhr. Radhakishun?

Ik vind Prem altijd een prima tafelheer bij DWDD geweest. Snap wel dat Vara maatregelen neemt maar is dit niet wat overdreven? hij heeft in het programma al openlijk zijn excuses aangeboden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 15:56
Bovendien is Prem niet juist iemand die je uitnodigt om ongenuanceerd en ongegeneerd uitspraken te laten doen. Als Prem iets zegt of schreeuwt dan neemt het gros van de Nederlanders die uitspraken met een korreltje zout, juist omdat Prem meestal iets zegt zonder er echt over nagedacht te hebben. Het mooie aan Prem is dat zijn aanwezigheid in een praatprogramma alleen al leidt tot mooie discussies.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 16 nov 2010 16:11
Ik ben het bijna geheel met je eens, alleen dat korreltje zout... is volgens mij een hele bus ;)
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 16:36
Citaat:
Ook erg verstandig opgelost door Geelen. Uitlachen en volgend onderwerp. Prem bij voorbaat al niet serieus nemen. Next.


Als iemand mij als kindermisbruiker op tv beschuldigd krijgt hij voor diezelfde camera ook een paar tikken. Desnoods moet ik per direct in mijn auto stappen om het mogelijk te maken, dat is het voordeel van live <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> .
Er zijn bepaalde grenzen namelijk waarvoor je iemand kan uitmaken, en zoals je zelf ook zegt is er niks lagers dan zulk crimineel gedrag (alle vormen van misbruik/misbaar naar kleine kinderen overigens).
Het is niet voor niets dat pedo's, kinderverkrachters in alle lagen van de maatschappij afgezonderd/onbekend worden gehouden (in de gevangenis, in woonwijken, werkplekken etc. etc.)

Die Prem is gewoon een mafketel eerste klas, maar is wel iemand die discussies op gang weet te brengen en daarom zit hij nog té vaak (wat mij betreft) bij programma's als DWDD.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 16 nov 2010 20:33
Mijn vader is een journalist en radio maker en tevens de eerste persoon die Prem ooit op de radio had en nu moet je begrijpen dat mijn vader altijd aan het woord is en als ik de oude banden van de Prem opnamen beluister hoor je mijn vader misschien drie keer, Prem is een van de twee personen die mijn vader ooit stil hebben gekregn. Mijn vader vond het zo'n geweldige gast dat hij hem vaker te gast had en zo is Prem's radio en televisie carriere begonnen.

Ik heb Prem een paar keer ontmoet en vind hem een zeer prettig persoon om mee te praten. Hij is duidelijk erg intelligent maar laat soms zijn gevoelens de overhand nemen en kan dan nogal ongelukkig uit de hoek komen. Maar ja zo is mijn vader ook.
brutilhose


Geregistreerd: 02-04-2009
Forum berichten: 57
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 20:53
Ok ik hap wel, wie is je vader Ghostwriter?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 16 nov 2010 21:00
Haha mijn vader is een (oud) journalist die werkte voor onder andere STAD Radio Amsterdam (tijdens de kraaktijd) en later de VPRO.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.225 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Amusement » De Wereld Draait Door
Ga
Zoeken: