Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Wikileaks
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Wikileaks
Maker: ScioBekeken: 2735
Status: InactiefBerichten: 36
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 18:44
Citaat:
Julio Sanchez ? ( als ik het goed heb, hoorde het namelijk net op het nieuws ) is vrijgelaten, iemand heeft zijn borgtocht van ik dacht 280.000 euro/dollar of whatever.. Hij heeft wel een enkelbandje nog om!!

Sorry dat ik alles niet exact weet hoorde het net van RTLnieuws.


Wie is Julio Sanchez?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 18:48
Citaat:
Julio Sanchez ?


Bedoel je Julian Assange?
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Do 16 dec 2010 19:42
Haha, ja die inderdaad! Wou het net veranderen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 dec 2010 22:51
Citaat:
Ik ben absoluut 100% voor het aan het licht brengen van de misstanden, corruptie en witteboordencriminaliteit.

Snap ik, maar dat is een open deur. Het gaat natuurlijk om wat er nog meer naar buiten komt en in hoeverre al die informatie gefilterd wordt. Er zit immers een potentieel gevaar in. Dan valt te denken aan internationale betrekkingen en zelfs geheime operaties.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 17 dec 2010 09:03
Het zou mij niets verbazen als the USA dit expres heeft laten lekken. Want zeg nou eerlijk, staat er nou iets wat wij niet wisten?
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 dec 2010 22:43
Citaat:
Ik ben absoluut 100% voor het aan het licht brengen van de misstanden, corruptie en witteboordencriminaliteit.

Snap ik, maar dat is een open deur. Het gaat natuurlijk om wat er nog meer naar buiten komt en in hoeverre al die informatie gefilterd wordt. Er zit immers een potentieel gevaar in. Dan valt te denken aan internationale betrekkingen en zelfs geheime operaties.

Zou als jij de macht zou hebben dan overwegen om de informatie niet naar buiten te laten 'lekken' in bepaalde gevallen.
Ben zelf wel benieuwd naar het bank gebeuren in Irak. Daar zijn miljarden geblokkeerd door de Amerikanen, niet allen van grote jongens maar ook van wat kleinere jongens. O.a. Hyundai heeft daar een fortuin staan waar ze niet aan kunnen vanwege dat ze tegen gewerkt worden door die lastige/misselijke Amerikanen.

Er is een advocaten kantoor in Londen die niets anders doet dan hier mee bezig zijn. Afhankelijk van het geen wat je op de bank hebt staan betaal je een percentage waar hun mee aan het werk gaan. Gaat om fortuinen en die advocaten zijn nog geen stap verder sinds het einde van de 2e dessert storm.
Hier zijn de grote der aarde bij betrokken. (Geen Amerikanen).
Wel Zuid-Amerikanen.

Zit er overigens over na te denken om een topic te openen over 'Onze Tanja? maar zit niet in de stemming daarvoor nu. Geinteresseerde daarover die mijn mening daarover willen horen?

Zowel Tanja en die Assange mogen nooit maar dan ook nooit uitgelevert worden aan de Amerikanen. En dan bedoel ik ook nooit!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 dec 2010 23:56
Tanja helpt toch een drugsbende, die mensen gijzelt. Het is dan wel ooit opgericht om een communistisch regime aan de macht te helpen, maar die idealen spelen toch niet meer? Wat mij betreft is het een risico dat ze loopt, waar ze zelf voor gekozen heeft als ze ooit wordt opgepakt of omkomt in een vuurgevecht in de jungle.

Julian Assange mogen ze van mij wel uitleveren aan Zweden en dan mogen ze daar aantonen of hij schuldig is aan de beschuldigingen daar. Mocht dat het geval zijn dan is het ook zijn eigen fout en moet hij er voor boeten in Zweden. Aan Amerika uitleveren, dat moet inderdaad niet gebeuren, moet Amerika maar beter op haar geheime informatie passen.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 19 dec 2010 22:45
Waar het mij om gaat is dat je in Amerika geen eerlijk proces krijgt, kijk naar Bradley Manning en dat is nota bene een Amerikaan. Die Amerikanen schreeuwen wel en doen of ze het allemaal zo goed voor elkaar hebben maar dat is integendeel.
Wordt tijd dat hier iets aan gaat gebeuren, moet over zijn.
De Eik van De Dijk


Geregistreerd: 07-05-2009
Forum berichten: 428
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 dec 2010 23:42
Iemand de laatste aflevering van Zembla gezien over Wikileaks? Zo niet, ga dat doen, want het is reuze interessant.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 14 jan 2011 23:59
We komen steeds meer in de spotlights:

[size=120">'Beatrix wilde verlenging missie Afghanistan'[/size">

ROTTERDAM / HILVERSUM - Koningin Beatrix heeft in augustus 2009 met de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Den Haag, Fay Hartog Levin, gesproken over de Nederlandse missie in Uruzgan. Blijkt uit berichten van WikiLeaks.

Dat blijkt volgens NRC Handelsblad en RTL Nieuws uit een van de 'cables' (ambtsberichten) van de Amerikaanse ambassade die ze hebben ingezien.

Volgens de cable zou de koningin tegenover de ambassadeur over een verlenging van de missie in Afghanistan gezegd hebben: "Het zal moeilijk zijn.” Volgens de cable zou ze hebben aangegeven dat een verlenging wel moest gebeuren.

Een eventuele verlenging van de missie in Afghanistan lag toen in het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie heel gevoelig. Vorig jaar februari viel het kabinet over de ruzie tussen CDA en PvdA over dit dossier.

Rijksvoorlichtingsdienst
De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten dat de inhoud van het NRC-bericht voor rekening komt van de krant. "Wij gaan nooit in op wat tijdens vertrouwelijke gesprekken al dan niet aan de orde is geweest. Dit geldt ook voor de door de ambassadeur gegeven interpretatie van de uitspraken van Hare Majesteit de Koningin. Los hiervan kan worden opgemerkt dat het toenmalige regeringsbeleid uitging van voortgaande betrokkenheid van Nederland bij Afghanistan, onder andere vanwege langjarige toezeggingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.”

Letterlijke tekst
Volgens NRC is de letterlijke tekst in het document: "Koningin Beatrix gaf tegenover de ambassadeur, tijdens de plechtigheid van het aanbieden van haar geloofsbrieven op 19 augustus, als commentaar dat het vinden van een manier om verder te komen inzake Afghanistan ‘moeilijk zou zijn’, maar het moet gebeuren."

"Het ziet er naar uit dat het politieke leiderschap in het land het daarmee eens is. Van andere kabinetsleden, onder wie minister van Buitenlandse Zaken Verhagen, hadden we gehoord dat Bos en de PvdA waarschijnlijk zouden instemmen met het verlengen van de Nederlandse missie in Afghanistan na 2010.” Dat gebeurde niet: het kabinet viel juist over de onenigheid rond de missie.

Rutte reageert niet
Premier Mark Rutte wilde vrijdag nog niet ingaan op de ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade die RTL Nieuws en NRC Handelsblad vrijdag naar buiten brachten. Rutte had vlak voor zijn wekelijkse persconferentie alleen nog even de NRC kunnen inkijken, maar wist nog niet precies wat er verder uit kwam. Ook gaf Rutte geen commentaar op het bericht dat koningin Beatrix zich heeft uitgesproken over de vorige missie in Afghanistan tegenover de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Er worden volgens Rutte nooit mededelingen gedaan over uitspraken van de vorstin. Het feit dat iets is uitgelekt, of het nu klopt of niet, is geen reden om erop te reageren, zei de premier.

Eerdere documenten
In de afgelopen maanden zijn al diverse documenten over Nederland naar buiten gekomen via klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Het ging daarbij bijvoorbeeld om een verslag van een ontmoeting in de zomer van 2009 tussen toenmalig minister Maxime Verhagen ("een goede vriend van de VS") van Buitenlandse Zaken en zijn Amerikaanse ambtgenoot Hillary Clinton.

Uit dat document bleek dat toenmalig premier Jan Peter Balkenende op dat moment ervan overtuigd was dat ons land actief zou blijven in Afghanistan.

Bron: DeStentor.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 16 jan 2011 15:24
Ik zie het al voor me: Dhr. T. Verweij ontdook voor tienduizenden euro's de belasting met rekeningen in Zwitserland en Liechtenstein. <img src='smilies/icon_cool.gif' />

Zwitser geeft WikiLeaks bankgegevens

BERN - Een voormalige Zwitserse bankdirecteur overhandigt WikiLeaks-voorman Julian Assange twee cd's met namen van tweeduizend waarschijnlijke belastingontduikers, meldde hij zondag.

De betrokkenen zijn multimiljonairs, multinationals en hedgefunds uit meerdere landen. De cd's bevatten ook gegevens van circa veertig politici. De Zwitser Rudolf Elmer zegt dat de gegevens afkomstig zijn van minstens drie financiële instellingen en de periode 1990-2009 beslaan. Elmer zegt de gegevens maandag in Londen te overhandigen bij een persconferentie met Assange. Die zou de gegevens van belastingontduikers later publiceren op onthullingssite WikiLeaks.

De Zwitser was directeur van de Bank Julius Baer op de Kaaiman Eilanden. Hij moet woensdag in Zürich voor de rechter komen omdat hij in 2007 al het bankgeheim schond door documenten te sturen naar WikiLeaks.

Bron: Telegraaf.nl
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 16 jan 2011 19:56
Kijk, deze Zwitser moeten ze keihard aanpakken, heeft jarenlang een miljoenen salaris gehad en als Koning kunnen leven in Zwitserland en de Kaaiman Eilanden en dan dit.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.776 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Wikileaks
Ga
Zoeken: