Forum
Forumoverzicht » De Toekomst » De Jeugd & Ajax-filialen » Ajax en de Chinese markt
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ajax en de Chinese markt
Maker: 343Bekeken: 14371
Status: InactiefBerichten: 44
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 dec 2007 17:33
Citaat:
en dat is dus fout, Ajax is altijd meer dan één man geweest, deze situatie zoals jij mij schetst is ziek!


Het gaat er niet om hoe het was, maar wat goed is.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 16 dec 2007 18:00
Als we sportief nou net zo zouden presteren als commercieel, zou het veel meer draagbaar zijn. Goede deal, kan je niet omheen.

De organisatie klopt niet bij Ajax, Fontein is een super Commercieel Directeur, maar als Algemeen Directeur is hij een prutser. Dus verander zijn functie van de juiste personen op de verkeerde positie Ajax!
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 dec 2007 09:14
Citaat:


Amsterdam, 15 dec 2007
Ajax gaat een samenwerkingsverband aan met de Chinese voetbalbond CFA, de Chinese topclub Beijing Guoan FC en de Chinese staatstelevisie (CCTV). Zaterdag tekenden alle partijen in de Amsterdam ArenA de letter of intent.

De samenwerking gaat in op 1 juli 2008. Direct na het zetten van de handtekeningen hieven Ajax’ algemeen directeur Maarten Fontein en voorzitter John Jaakke het glas met Shu Li (CFA) en Wu Youwen, de vice-general manager van Beijing Guoan. Met het tekenen van de letter of intent kon een teleurstellende dag toch nog worden afgesloten met een lach. Eerder werd duidelijk dat de topper tegen PSV definitief moest worden afgeblazen.


[size=75">Wu Youwen (vice-general manager Beijing Guoan FC), Maarten Fontein (algemeen directeur Ajax) en Shu Li (vertegenwoordiger CFA) bekrachtigen de samenwerking met het tekenen van de letter of intent. [/size">

,,Ondanks het feit dat de woede overheerst over het niet doorgaan van Ajax - PSV zijn we heel erg blij dat de handtekeningen zijn gezet onder deze letter of intent’’, vertelde Fontein. ,,Vooral ook omdat je hier kunt spreken van een unieke samenwerking. Deze is niet te vergelijken met andere samenwerkingsverbanden tussen clubs onderling.’’ Ook het gegeven dat de Chinese voetbalbond is betrokken bij de samenwerking, is volgens Fontein bijzonder. ,,Dit is de eerste keer dat de CFA een samenwerkingsverband heeft gesloten met een niet-Chinese club.’’



[size=75">Alle partijen toasten in de ArenA op een vruchtbare en succesvolle samenwerking. [/size">


Met de club uit Peking is gekozen voor een partner met visie; Beijing Guoan FC beschikt over een goede infrastructuur. Ajax en de Chinezen weten dat je bij de jeugd moet beginnen om te kunnen groeien. Ajax wil daarom de kennis over de eigen, rijke jeugdopleiding in de toekomst delen met de Chinese topclub. Voor Beijing Guoan FC en de Chinese voetbalbond zullen ontwikkelingsprogramma’s voor spelers en trainers worden ontwikkeld. Trainers kunnen bijvoorbeeld onderling worden uitgewisseld. Ook kan aan elkaars toernooien worden deelgenomen. Ajax hoopt iets op te bouwen in het voetbalgekke China, waar sinds tien jaar profvoetbal wordt gespeeld. Er wordt gestreefd naar het uitbreiden van de naamsbekendheid; wat weer volop nieuwe fans kan aantrekken. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer honderd miljoen Chinezen geïnteresseerd zijn in (onder meer) de duels van Ajax. Alles moet uiteindelijk bijdragen aan het succes van Ajax in Amsterdam.


[size=75">Ajax-voorzitter John Jaakke toont zijn dankbaarheid voor een uit China meegebracht cadeau. [/size">

Aan het akkoord over de letter of intent ging twee jaar van onderzoek vooraf. Het samenwerkingsverband wordt de komende tijd inhoudelijk verder uitgewerkt. ,,De komende maanden worden de details ingevuld van deze letter of intent’’, zei Fontein.


[size=75">Fontein toont de Chinese versie van de letter of intent. De samenwerking moet uiteindelijk bijdragen aan het succes van Ajax in Amsterdam.[/size">


www.ajax.nl
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 dec 2007 00:28
Op PNzijn een aantal leden, onder leiding van RIO die daar naar eigen zeggen veel zaken doet, toch wel jaloers op de deal die Ajax heeft beklonken:

Citaat:
Ho, wacht even Samba, je moet denk ik mijn posting erop nalezen, want dat was niet de boodschap. Chelsea had met de Aziatische bond een contract afgesloten, de Chinese bond kan zelf nog altijd bepalen wat het doet (en dat doen ze dan ook).

Verder is het afwachten, maar aangezien ik me heb geergerd aan de slagvaardigheid van PSV, was Ajax er gewoon iets sneller bij en veel concreter. Dan rest er niets anders dan er een zo goed mogelijke deal uit te halen he. Ik werk samen met Mr. v Weede nog, de interim GM van Aegon (de nieuwe is er al, een Tsjech) en die is gewoon erg enthousiast, want zoals ik al zei (en hoop dat ik er niet weer op aangevallen word), Aegon is een kleine speler in China en wil goed en hard doorgroeien. Zonder Aegon was dit niet gelukt.

En China heeft 800.000 USDollar Miljonairs en meer dan 100 Miljardairs. Mijn buurman verdient het dubbele van wat ik verdien en rijdt in een dikke Maserati. Dus die flauwe grapjes over het platte land en rijstwijn gaan niet echt op.


Edit:
Chev, 20% (puur uit jouw duim) van 1,6 miljard is nog altijd meer dan de totale bevolking van Nederland. En ik zie hier meer voetbalwedstrijden dan wie dan ook in Nederland. Plak de schotel erop en je hebt heel Afrika, Azie, Zuid-Amerika en Europa op beeld en geluid.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 dec 2007 08:29
Tsjah, ik kan de bezorgdheid van RIO wel inzien. Hij weet zelf dat er veel geld valt te verdienen en dat dankzij Aegon Ajax een hele goede koers is opgegaan. Die had natuurlijk gezien dat PSV de Chinese markt op was gaan, maar Ajax heeft gewoon slagvaardig gehandeld en we zullen zien wat de samenwerking zal opleveren. Een ding is zeker en dat is dat de bankrekening van Ajax ieder jaar met een aantal miljoenen dollars gevuld zal worden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 jun 2009 17:19
Citaat:
Ajax-trainers Robin Pronk en Casimir Westerveld zijn momenteel in China om een aantal voetbalclinics te geven aan jeugdspelers. Hiermee wordt het samenwerkingsverband tussen Ajax en de Chinese voetbalbond gestalte gegeven.

Een kleine afvaardiging Ajacieden verblijft sinds afgelopen week in China. Robin Pronk (Ajax B1) en Casimir Westerveld (Ajax E1) trainden vrijdag de Chinese nationale selecties van spelers tot 14 jaar en spelers tot 15 jaar. De clinic vond plaats op het National Football Training Base, dat ongeveer op zestig kilometer afstand van Peking ligt. ,,De faciliteiten waren daar prima”, aldus Pronk vanuit China. ,,Je merkt wel de verschillen in voetbalcultuur. De spelers zijn relatief introvert. Ze communiceren weinig en gaan ook weinig duels aan.”

Westerveld zag ook duidelijke verschillen tussen het Nederlandse en het Chinese jeugdvoetbal. ,,Tactisch zijn ze minder onderlegd, maar technisch doen ze het goed. Ook zijn ze erg leergierig. Dat zit waarschijnlijk in de cultuur. Vooral de talenten pikken dingen snel op, zoals vooruit verdedigen en het verhogen van de balsnelheid.”

Voor de gelegenheid waren de Ajax-trainers gekleed in een trainingstenue met de naam van hoofdsponsor AEGON in het Chinees geschreven. Later deze week volgt meer nieuws over de trip van Ajax naar China.(bron: ajaxfans.net)



Wat vinden jullie er van??
Zou het voetballers produceren die goed genoeg zijn voor ajax??


Citaat:
Ik dacht eigenlijk dat er Chinese jongens naar Amsterdam zouden komen om in een speciaal team te trainen. Was dit niet oorspronkelijk het idee van Ajax of vergis ik me?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 aug 2009 11:51
Van de voorpagina van AF:
Citaat:
Ajax heeft Chinezen op bezoek

Bij Ajax lopen deze week twee officials van de Chinese voetbalbond mee. Hun bezoek is het eerste in het kader van het samenwerkingsverband tussen Ajax en de Chinese bond.

Dat staat in AD Sportwereld woensdag. De bondsafgevaardigden kijken rond in de jeugdopleiding op de Toekomst en bezoeken woensdagavond ook de interland van Oranje tegen Engeland. Het bezoek van de Chinezen wordt gefilmd door een meegereisde ploeg van de Chinese staatszender CCTV.

Die bereikt zeker 300 miljoen kijkers. Ajax wil met zijn sponsors Aegon en Adidas commercieel actief worden op de markt in Zuid-Oost Azië. De club richt zich specifiek op China en India. Dat laatste land heeft een bevolking van één miljard.
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Ma 23 nov 2009 17:36
http://www.ajax.nl/Ajax-TV/Binnenkort-samenwerking-Ajax-en-Chinese-voetbalbond.htm

In het kort: Ajax gaat op regelmatige basis jeugdtrainers naar China sturen om daar bondsploegen te trainen. China stuurt op zijn beurt jeugdtrainers naar Nederland om hier een kijkje in de keuken te nemen. Talenten die opvallen kunnen door Ajax uitgenodigd worden voor een stage en het levert Ajax hopelijk veel naamsbekendheid op in China (aldus vd Aat).
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 nov 2009 15:27
Ik hoop nog steeds op een voorbereidingsweek ofzo in China. Lijkt me wel een leuke aangelegenheid om daar eens te gaan kijken.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 25 nov 2009 10:13
[list">AMSTERDAM - Ajax en de Chinese voetbalbond gaan voor drie jaar samenwerken. Ajax krijgt door de overeenkomst de toptalenten uit het Chinese (jeugd)voetbal in het vizier, met de mogelijkheid spelers op stage te laten komen in Amsterdam.

Dit meldt het AD vandaag. De komende drie jaar zullen Ajax-coaches in Peking clinics komen verzorgen. Bovendien zal het eerste elftal van Ajax in China duels gaan spelen met de nationale ploeg en/of het Olympisch elftal.

Bron[/list">

Lijkt me topidee. Goed alternatief.
theumas


Geregistreerd: 18-06-2008
Forum berichten: 455
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Wo 25 nov 2009 10:31
Ze hadden toch ook plannen om India zoiets te doen?

Verder een interessante uitdaging, lijkt me.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 nov 2009 10:36
Het mooiste zou zijn wanneer AJAX op ieder werelddeel een club zou hebben zoals AJAX Capetown! AJAX DOMINATION!! <img src='smilies/343.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 25 nov 2009 10:51
Ajax heeft toch ook een samenwerkingsverband met een Amerikaanse club?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 nov 2009 10:54
Die hadden ze. AJAX Orlando. Is helaas failliet gegaan. Had ook niet echt de indruk dat AJAX daar serieus werk van maakte.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 maa 2010 11:10
http://ajaxfans.net/nieuws-4844_Chinese ... -Ajax.html
http://ajaxfans.net/nieuws-4843_Ajax-kr ... bsite.html
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 18 maa 2010 11:18
In potentie is de Chinese markt natuurlijk een ongeslepen diamant. Daar wonen bijna 1,5 miljard mensen. Een samenwerkingsverband met de Chinese bond was dan natuurlijk ook een goede deal.
Mogelijk zal er ook wel bekeken worden of er potentiele jeugdspelers zitten in die chinese selectie van U-17, wat meedoet aan dat toernooi.

Verder de ajax-website in het Chinees (Manderijns, meen ik) is ook een goede ontwikkeling. Dit zorgt er toch voor dat je commercieel bekender wordt in Azie.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 apr 2010 17:53
[list">Chinezen massaal naar topclubs Europa

De Chinese voetbalbond wil 500 tieners naar Europa sturen om mee te trainen bij topclubs. De bedoeling is de meest talentvolle voetballers tussen 15 en 17 jaar oud twee tot drie jaar te laten meedoen. Dat moet gebeuren in kleine groepjes van een man of vijf, zes.

Er zullen 80 tot 100 voetballers naar Europa worden gestuurd. De start is dit jaar en elke jaar komt er een groep bij.

De voorzitter van de Chinese voetbalbond denkt dat vooral Spanje goed is voor zijn jonge spelers. Volgens hem komt de lichaamslengte en de kracht van Chinese en Spaanse voetballers met elkaar overeen. Naast de Primera Division hebben de Chinezen ook een oogje op de eredivsie en de competities in Engeland, Duitsland en Italië.

# bron: Telesport[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 22 apr 2010 22:39
Citaat:
In potentie is de Chinese markt natuurlijk een ongeslepen diamant. Daar wonen bijna 1,5 miljard mensen. Een samenwerkingsverband met de Chinese bond was dan natuurlijk ook een goede deal.
Mogelijk zal er ook wel bekeken worden of er potentiele jeugdspelers zitten in die chinese selectie van U-17, wat meedoet aan dat toernooi.

Verder de ajax-website in het Chinees (Manderijns, meen ik) is ook een goede ontwikkeling. Dit zorgt er toch voor dat je commercieel bekender wordt in Azie.


De Ajax website is geschreven in vereenvoudigd Chinees, het Chinees dat je kunt lezen is niet zozeer gebaseerd op klanken, maar op beeltenissen. Mandarijn is weer een spreektaal net als Kantonees, maar in beide talen zijn de schrijftaal en dus de karakters gelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 jul 2011 11:07
Citaat:
China serieuze concurrent voor Europees topvoetbal

Bron: Volkskrant.nl

Europese topclubs moeten serieus rekening houden met een nieuwe concurrent. In China wordt het voetbal steeds populairder en clubs geven bakken met geld uit. Guangzhou Evergrande betaalde deze maand 7 miljoen euro voor Dario Conca. De Argentijn die overkwam van Fluminense is in één klap de op drie na best betaalde speler ter wereld.

Conca, tweevoudig Voetballer van het Jaar in Brazilië, is de laatste in een reeks opvallende transfers in China. In februari kwam spits Cleo voor ruim 3 miljoen over van Partizan Belgrado. De Braziliaan had al 14 goals gemaakt in de Champions League voor zijn Servische club.

Geld
'Natuurlijk is het geld nij Guangzhou erg goed', reageerde Conca op zijn transfer. 'Ik hoop dat ik hier kan bijdragen aan betere prestaties van het team en aan een verbetering van het imago van het Chinese voetbal wereldwijd.'

De Fransman Phillipe Troussier is coach van Shenzhen Ruby. 'Enkele jaren geleden kwam het voetbal hier in de problemen door omkoopschandalen. Nu zijn we weer op de goede weg.'

Toeschouwers
De toeschouwersaantallen nemen flink toe. Guangzhou Evergrande trekt gemiddeld 45.000 fans, een aantal dat vergelijkbaar is met Ajax of Feyenoord. Naar Beijing komen circa 40.000 fans en Shanxi Chanba trekt er zo'n 38.000.

'Voetbal is in China nog niet de nummer één sport', merkt Troussier. 'Door goede spelers te halen, helpen we de sport. Succes in voetbal is een lange weg van hard werken. Door goed te presteren kunnen we spelers van andere continenten halen die ons helpen beter te worden.'

Transfers
De voorbije maanden trokken Chinese clubs al spelers aan uit Brazilië, Schotland, Portugal en Servië. Ook in andere landen in Azië wordt het clubvoetbal sterker. Muang Thong United uit Bangkok trok onlangs de Engelsman Robbie Fowler aan, terwijl ook clubs in Australië steeds meer spelers uit Europa, Afrika en Zuid-Amerika onder contract hebben staan.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 jul 2011 15:50
Interessant voor de toekomst dus. Lekker voor de makelaars, weer een afzetmarkt erbij, .... komen wij alleen aan het 4e garnituur. Dus nog meer tijd om te investeren in eigen jeugd.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.666 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Toekomst » De Jeugd & Ajax-filialen » Ajax en de Chinese markt
Ga
Zoeken: