Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Doden bij schietpartij Alphen aan den Rijn
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Doden bij schietpartij Alphen aan den Rijn
Maker: 343Bekeken: 4150
Status: InactiefBerichten: 35
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
afca123


Geregistreerd: 31-10-2010
Forum berichten: 3
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 10 apr 2011 13:05
Sterkte aan de nabestaanden... R.I.P.

# deed me een beetje denken aan mw2 de begin missie........

Dat die mensen op de wereld rondlopen
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Zo 10 apr 2011 13:08
Zat bij een schietvereniging en had een vergunning voor 5 wapens!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 10 apr 2011 14:29

De dader.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 apr 2011 15:54
Citaat:
'Tristan was een schizofrene en wapenverliefde eenling'

Bron: Ad.nl

Familieleden en bekenden van de 24-jarige Tristan van der Vlis zeggen dat de schutter die het bloedblad aanrichtte, leed aan schizofrenie. Daarnaast was hij bovenal een suïcidale en wapenverliefde eenling die woede mee torste tegen autoriteiten als de politie en de overheid. Ook liet hij meerder malen weten dat hij mensen zou neerschieten.
Een oom van Tristan vertelt dat de familie op de hoogte was van zijn psychische problemen, maar deze actie van hem nooit verwacht had. 'Tristan zat al jaren in de knoop, maar dit heeft niemand zien aankomen,' zegt de oom van Tristan zichtbaar geëmotioneerd. 'Hij worstelde met psychische problemen, was schizofreen, maar we weten gewoon niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Tristan was enig kind in een gelovig gezin, schizofreen en als lid van een schietvereniging in het bezit van wapens. 'Iedereen, ook zijn ouders, zijn er helemaal kapot van,' aldus de oom. Familie omschrijft Tristans ouders Hans en Marieke als lieve en aardige mensen. De gelovige Hans zou Tristans passie voor wapens hebben gedeeld.

Eenling
Familie en bekenden van Tristan spreken van een 'eenling'. Een man zonder vrienden. Nooit een vriendin gehad. Een zieke geest. Altijd bozig. Een jongen die conflicten zocht. Die zich in zijn ouderlijk huis opsloot met gewelddadige videospelletjes. En het altijd maar over wapens had. Hoe dodelijker, hoe beter. Of de Alphenaar medicijnen gebruikte voor zijn psychiatrische problemen, is onduidelijk.

Aankondingingen
Uit verklaringen van bekenden en familie gisteren en vandaag blijkt dat Tristan het altijd trots over zijn wapens had en ook meerdere malen heeft geroepen dat hij mensen zou neer schieten. 'Hij heeft gedaan wat hij altijd al zei dat hij zou doen: mensen neerschieten,' zegt oud-collega Rachid Lima. 'Hij zei meer dan eens dat hij het gemeentehuis of het politiebureau zou binnenlopen en ze allemaal wel eens kapot zou schieten.'

Mensen die anoniem wensen te blijven laten weten dat Tristan nooit buiten was. 'Hij was echt altijd bezig met die spelletjes en zijn wapens. En hij had zijn mond vol over mitrailleurs en M-16's.' Ook was hij gek op zijn auto, een Mercedes die hij van zijn vader kreeg. 'Supertrots was hij daarop. Hij had op een dag verduisterende folie op de ramen geplakt. Die folie is deels verboden en dat wist hij en zei daarover: als ik ooit een agent aan mijn auto zie komen, dan maak ik hem kapot.'

Schuur vol met wapens
Voormalig klasgenoot John van Meeteren keek naar eigen zeggen 'nauwelijks op' van Tristans daad. Ze zaten samen in de derde klas. 'Ik dacht: dat móet Tristan zijn geweest.' Van Meeteren denkt meteen aan wat de jongen in zijn jaren op middelbare school in de berging van zijn flat had liggen: wapens. 'Hij en zijn vader hadden een hele verzameling. Hij was altijd bezig met die geweren. De schuur lag er vol mee.'

Zoals iemand van 18 toeleeft naar het halen van zijn rijbewijs, zo leefde Tristan toe naar het krijgen van een wapenvergunning. 'Toen hij 18 werd wilde hij direct zijn wapens. Hij wilde zo snel mogelijk vijf wapens. Tristan had het nooit over brommers of meisjes, zoals wij op die leeftijd, maar altijd over geweren en pistolen. Hij zei ook heel goed te weten hoe hij aan illegale wapens kon komen,' zegt oud-collega André van de Werken, die met Tristan werkte in het magazijn van Brookland.

Wapenvergunning
Onduidelijk is hoe Tristan met zijn psychiatrische problemen vijf wapenvergunningen kon krijgen. De politie onderzoekt dit nog. Ook wordt bekeken of hij één van zijn semi-automatische heeft omgebouwd tot een volautomatisch. Tristan sloot zich in december 2007 aan bij schietvereniging De Dagschutters in Nieuwkoop. De voorzitter weigert commentaar.

Nieuwe leden van schietclubs mogen niet ernstig in aanraking zijn geweest met de politie en zij moeten een Verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen. In Tristans geval was dit waarschijnlijk geen probleem. Op 16-jarige leeftijd verwondde hij zich met een luchtdrukpistool. Tot een strafzaak kwam het niet, dus een strafblad had hij waarschijnlijk niet.

Ontslagen
Na het afronden van het vmbo versleet hij banen als schoonmaker en chauffeur, maar kon ook zijn laatste baan op een magazijn van C1000 niet behouden. Sindsdien was hij werkloos. Laurens Moinier vermoedt dat de neiging conflicten op te zoeken een rol hebben gespeeld. Moinier werkte samen met Tristan bij distributiecentrum Brookland aan de rand van hun woonplaats. 'Tristan was meer dan gemiddeld betrokken bij onenigheid. Daarvoor is hij ook ontslagen. Hij was een buitenstaander.'

Laat Teeven zich eerst maar zorgen maken waarom iemand als Tristan aan wapens kan komen, verdomme.

Verder hebben schietspelletjes totaal geen invloed. Net als porno eerder een remmende werking.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 apr 2011 16:26
Ik denk wel dat spelletjes gedragsbeinvloedend werken, maar dan is hij er op te jonge leeftijd mee begonnen en er zijn niet voor niets adviezen over leeftijden. Ook denk ik dat 3d beleving dit soort incidenten flink kracht bij gaat zetten, het wordt te tastbaar allemaal. uit onderzoek is al gebleken dat we 8% meer openemen als iets 3d is (dichterbij echte beleving) en de hersenactiviteit is maar liefst 85%hoger dan bij normaal beeld. Dit combineren met op je 12e Call of Duty spelen en your f*cked up als je er gevoelig voor bent dat wel erbij gezegd. Daarbij heeft een gameverslaving als merkbare effecten in het dagelijks leven, agressieviteit, kortzichtigheid en kenaugedrag )baas boven baas). Dit zijn eigenschappen die al vrij snel om kunnen slaan in geweldadig gedrag als de persoon er niet mee om weet te gaan.
Ik zeg nu is dit nog uitzonderlijk zoon incident, maar in de toekomst zullen we hier nog wel vaker door opgeschrikt worden. Kijk naar Amerika, het land waar onze overheid zo graag wilt dat wij op lijken... daar is zoon drama normaal en veelvoorkomend in de maatschappij en word altijd de wapenwet door ons Nederlanders als makkelijk gezien om dit soort daden te kunnen stellen.
Iemand die tot zoiets in staat is kan makkelijk aan een vuurwapen komen, ook in NL dat blijkt wel weer.
Het word tijd dat de overheid orde op zaken stelt, in de zin van straffen naleven en harder maken. Mensen zoals deze man die al eens in het vizier zijn geweest van politie extra monitoren kan geeen kwaad hoor, zeker niet als ze een wapenvergunning dragen. Hoeveel pedofielen blijken al eens eerder in aanraking te zijn geweest met politie voor een wat onschuldiger maar met de vinger in dezelfde richting wijzend incident, nee onze overheid wilt alles doen om het leven van hard werkende burgers zuur te maken met verkeersboetes en allerlei andere ongein, terwijl er wel zaken zijn die meer aandacht verdienen dan ff een paar ton aan de staatskas toe te voegen vanwege wat mensen met een gevoelig voetje op het gaspedaal. Ik bedoel wat kost zon incident als dit wel niet achteraf, met wat extra monitoren was dit niet gebeurd wellicht.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 apr 2011 16:43
Schei uit.
Er zijn niet voor niets adviezen voor leeftijden? Ja, en?
Vroeger was dit gepamper er niet. En maakt het veel verschil? Helemaal niets.
Hier wat linkjes van de tientallen die er te vinden zijn dat games niet gewelddadig maakt.
http://www.sevendays.nl/artikel/176682
http://www.nu.nl/games/992944/games-nie ... eweld.html

Agressiviteit, kortzichtigheid en kenaugedrag, baas boven baas? Daarin heb je gelijk. Maar dat komt niet door de games. Dat komt door de grotere druk op de mens, het materialisme, het consumentisme, het platte vermaak, ikke ikke, bij het minste al scheiden, kinderen dumpen omdat beide ouders zo nodig moeten werken...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 apr 2011 11:55
Citaat:
Tristan vaste bezoeker van coffeeshop in Alphen

Bron: Ad.nl

De 24-jarige Tristan van der Vlis die zaterdag een bloedbad aanrichtte in Alphen aan den Rijn rookte 'geregeld' wiet. Volgens medewerkers van coffeeshop Pit Stop kwam hij 'eens in de twee á drie weken joints of zakjes wiet kopen'.

Dat meldt het AD.

'Het was verder een onopvallende kerel. Ik herkende hem wel van de foto's in de media, maar er is weinig over hem te zeggen. Hij kocht wat en was dan weer snel weg,' zegt een medewerker van de coffeeshop.

Het Openbaar Ministerie laat onderzoek doen op het lichaam van Tristan om te achterhalen of hij zaterdag drugs of alcohol had gebruikt en of dat van invloed was op zijn gedrag.

Laten we hopen dat ze niets vinden of alleen de wel geaccepteerde harddrug alcohol...
Anders weer eens een stok voor de CDA-schoften.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 apr 2011 18:28
Ohja, want ik krijg ook altijd moordneigingen na een jointje. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Maar ik zie ze al zo weer beginnen met die discussie. En het probleem is dat ze er zo maar mee weg zouden kunnen komen. Dat feiten niet tellen heeft de hele paddo-discussie wel aangetoond. Daar hebben ze ook resultaten van een onderzoek dat nota bene was aangevraagd door de autoriteiten aan de laars gelapt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 apr 2011 19:16
Inderdaad. De vieze schoften.
Geef alles maar de schuld. verbied alles maar. Wiet, computerspelletjes... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
En lekker het falen van de overheid maar negeren. Hoe komt iemand met zulke geestelijke problemen aan meerdere geweren? Waarom wordt iemand zonder paspoort niet gelijk in de gevangenis gezet (Baflo)? Keihard falen. :kots:

Het verbieden van wiet (minder schadelijk dan alcohol, al veel te lang een geaccepteerde 'sociale' drug in Nederland), computerspelletjes (agressie remmend. Zie porno: minder verkrachtingen.) zal een keiharde averechtse werking hebben.
Ook het komende downloadverbod....ik word werkelijk kotsmisselijk van dat gepamper en van die hypocriete regelingen.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 apr 2011 10:21
Citaat:
Ohja, want ik krijg ook altijd moordneigingen na een jointje. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


Als ik aan de jonko's zit heb ik niet eens zin om van m'n bank te komen. Laat staan met een wapen door een winkelcentrum te schieten.
En dat niet alleen, herrie als ik stoned ben is ook niet chill:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 jul 2011 15:22
Citaat:
Wapenvergunning Tristan onterecht

Bron: blikopnieuws.nl

Alphen aan den Rijn - Van der V., die op 9 april 2011 een bloedbad heeft aangericht in het winkelcentrum de Ridderhof, blijkt gedwongen opgenomen te zijn geweest. Dat blijkt uit een zojuist gehouden persconferentie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Toen hij in 2008 een aanvraag indiende voor een wapenvergunning zijn noch deze opname, noch zijn geestelijke toestand die tot opname leidde betrokken bij deze aanvraag. De politie merkte op dat verder alle andere procedures en stappen die bij zo'n aanvraag horen goed zijn doorlopen. Of de informatie over zijn opname en behandeling niet verstrekt is, of dat de behandelaar van de aanvraag de informatie over het hoofd heeft gezien, is onbekend.

Was de informatie over zijn behandeling en op opname bij de GGZ wel meegenomen in de afweging voor verstrekking van een wapenvergunning, dan was de procedure zeker anders verlopen, zo verklaarde korpschef Jan Stikvoort van politieregio Hollands-Midden.

Informatie over zijn behandeling bij GGZ had volgens Kitty Nooy, hoofdofficier van justitie, “minimaal moeten leiden tot een vraag aan Van der V. om een verklaring van zijn arts-psychiater. Voor het aanvraag van verlof is verklaring arts psychiater essentieel.”

Schizofreen
Van der V. was een schizofreen van het paranoïde type. Hij leed volgens de officier van justitie aan depressieve stoornissen. Uit het onderzoek is gebleken dat van der V. stemmen hoorde en werkte met een ouija-bord. Hij meende met geesten te kunnen spreken en gebruikte hierbij een electric voice phenomenon (EVP-recorder), een apparaat waarmee men stemmen van overledenen zou kunnen opvangen. Ook hield van der V. van spree shootings (schietpartijen waar een dader in korte tijd veel slachtoffers maakt en de dader zich daarna van het leven berooft) en andere schietspelletjes.

Hij was christelijk opgevoed maar kwam gaandeweg steeds meer in conflict met God. Uit gevonden brieven aan God blijkt dat van der V. God aansprakelijk stelde voor al het leed en lijden in de wereld. Hij vond het lijden ondragelijk en wilde zichzelf doden. Maar niet eerder dan na God voor het lijden te hebben gestraft door middel van het doden van zijn schepsels.

Solo-actie
Uit het politieonderzoek is verder gebleken dat de actie van van der V. een solo-actie is geweest. Er zijn geen mededaders en de actie was ook niet tegen bepaalde personen gericht.

Wel wordt één persoon verdacht van het overtreden van artikel 136 uit het Wetboek van Strafrecht. Hij zou mogelijk hebben geweten dat van der V. deze actie van plan was. Het niet verstrekken van zulke belangrijke informatie aan de politie is strafbaar. Na zorgvuldig en uitvoerig beraad heeft justitie besloten dat deze zaak voor de rechter moet komen.

Diverse instanties wisten dat Van der V. kampte met psychische problemen én een wapenvergunning had.
De vraag of betrokkenen verwijtbaar hebben gehandeld, “kunnen wij niet beantwoorden”, aldus Nooy. De Inspectie van Gezondheidszorg doet hierna onderzoek, dat verschijnt in september.

Tristan van der V. richtte op 9 april jl. een bloedbad aan in winkelcentrum de Ridderhof. Hij gebruikte hiervoor een automatisch vuurwapen waarmee hij 6 mensen dood schoot. Vijftien mensen raakten gewond. Uiteindelijk schoot van der V. zichzelf door het hoofd in een Albert Heijn.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.437 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Doden bij schietpartij Alphen aan den Rijn
Ga
Zoeken: