Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Baflo: Politieman doodgeschoten, meisje doodgeslagen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Baflo: Politieman doodgeschoten, meisje doodgeslagen
Maker: 343Bekeken: 1720
Status: InactiefBerichten: 1
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 apr 2011 11:57
Citaat:
Politie aangeslagen na dood collega in Baflo

Bron: Ad.nl

De vlaggen op de Nederlandse politiebureaus hangen van zonsopgang tot zonsondergang halfstok. Dit gebeurt als eerbetoon voor de gisteravond in het Groningse dorp Baflo gedode politieagent.

Op de dag van de uitvaart van de 48-jarige politieman zal dit eerbetoon worden herhaald. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

'Dit is een inktzwarte dag voor het korps Groningen,' zegt korpschef Oscar Dros. De dood van de politieman is ingeslagen als een bom bij de politieleiding.

'De verslagenheid bij ons is groot', benadrukt een zegsman. 'Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, collega's, familie en vrienden. Ook leven we intens mee met zijn korps.'

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel betoonde zijn medeleven aan de familie van de agent en zijn collega's. Hij liet verder weten dat ook de Commissaris van de Koningin in Groningen en de minister van Veiligheid en Justitie zijn ingelicht.

De gemeente Winsum belegt vanavond in het dorpshuis een bijeenkomst voor de inwoners van Baflo.

Brandblusser
De agent vond gisteren de dood bij een schietpartij in het Groningse Baflo. Een 22-jarige vrouwelijke collega raakte gewond. De schutter is gearresteerd. Hij zou even daarvoor een vrouw hebben doodgeslagen met een brandblusser.

De agenten reageerden op een melding van een geweldsmisdrijf aan de Heerestraat in Baflo. Vanuit een appartementencomplex in het centrum van het dorp zou een melding van huiselijk geweld zijn gekomen. Een vrouw zou met een voorwerp op haar hoofd zijn geslagen.

Eigen dienstwapen
De agenten zijn ter plekke met de verdachte op de vuist gegaan, toen zij daar het ontzielde lichaam van de vrouw aantroffen. Daarbij is de agente gewond geraakt en zou de politieman zijn doodgeschoten met zijn eigen dienstwapen. Hij laat een vrouw en kinderen achter.

De verdachte ging er vandoor, waarna een grote politiemacht de achtervolging inzette. In het verlengde van de Stationsweg zou de verdachte zijn neergeschoten en gearresteerd. Een agent en een omstander raakten daarbij gewond. Bewoners konden hun woningen niet meer uit. Het hele dorp werd afgezet. Een team van 40 politiemensen is met het onderzoek bezig.

Ex-vriendin
Volgens onbevestigde berichten zou de 25-jarige verdachte zijn ex-vriendin dermate hebben mishandeld dat zij aan haar verwondingen is overleden. Op Twitter staan berichten dat het om een 15-jarige meisje zou gaan dat met een brandblusser is neergeslagen. Ook wordt gemeld dat de politieman met zijn eigen dienstwapen is neergeschoten.

'Ik zag een politiewagen bij een woning staan', aldus een bewoner van de Heerestraat. 'Vervolgens renden agenten weg met getrokken pistolen. Toen ben ik snel mijn huis in gerend', meldt BNDeStem.nl.

Burgernet
De politie riep eerder op de avond via Burgernet op om uit te kijken naar een 'getinte man, met blauwe jas en blauwe jeans.'

Hij zou opvallende dreadlocks hebben. Mensen werden verzocht te bellen met de politie als ze de man zouden zien en er op gewezen zelf geen actie te ondernemen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 16 apr 2011 19:29
Agent Baflo wordt met korpseer begraven

GRONINGEN - De 48-jarige Dick Haveman die woensdagavond door een schietpartij in Baflo om het leven kwam, wordt woensdag met korpseer begraven. Dat meldde de politie Groningen zaterdag. De politie heeft in overleg met de familie besloten tot een begrafenis met korpseer. De herdenkingsdienst is in de Martinikerk in Groningen. De politieman zal daarna in besloten kring worden begraven.

De politie verwacht veel collega's bij de dienst. RTV Noord zal verslag doen van de dienst. De familie wil daarna in besloten kring afscheid nemen van de 48-jarige agent uit Godlinze en vraagt de media op afstand te blijven. Het is niet standaard dat omgekomen agenten met eer worden begraven. In zo'n geval beslissen de nabestaanden daarover.

Bron: Telegraaf.nl

Zeer triest dit, een verschrikkelijk drama voor de nabestaanden. Hopelijk krijgt die asielzoeker levenslang, en dan ook echt levenslang.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.171 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Baflo: Politieman doodgeschoten, meisje doodgeslagen
Ga
Zoeken: