Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Oefentrip Zuid-Amerika
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Oefentrip Zuid-Amerika
Maker: -Ricardo-Bekeken: 4288
Status: InactiefBerichten: 60
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 mei 2011 19:24
Vs

04.06.2011: Brazilië - Nederland (21.00 uur)

Citaat:
Kaká en Ronaldinho niet tegen Oranje

Bondscoach Mano Menezes van Brazilië heeft Kaká en Ronaldinho niet geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Nederland (4 juni) en Roemenië (7 juni). Het tweetal behoort niet tot de nationale selectie bestaande uit 28 spelers.

Menezes heeft er bewust voor gekozen om de middenvelder van Real Madrid niet te selecteren. ''Kaká moet nog verder werken aan zijn herstel na een blessure'', maakte de keuzeheer van Brazilië zijn beslissing duidelijk. ''In een gesprek kwamen Kaká en ik tot de conclusie dat het nog te vroeg is om hem voor de nationale ploeg op te roepen.''

In tegenstelling tot Kaká en Ronaldinho is Fred wel één van de 28 geselecteerde Brazilianen. De aanvaller van Fluminese, in het verleden actief voor onder meer Olympique Lyon, behoorde in 2007 tijdens de Copa America voor het laatst tot de Braziliaanse selectie.

Brazilië werd vorig jaar in de kwartfinale van het WK uitgeschakeld door Nederland. Een nieuwe confrontatie met het keurkorps van bondscoach Bert van Marwijk dient als voorbereiding op de Copa America. Dat toernooi zal tussen 1 en 24 juli in Argentinië worden afgewerkt.

Bron: VoetbalPrimeur.nl


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vs

08.06.2011: Uruguay-Nederland (21.30 uur)

Citaat:
Geblesseerde Janssen moet Oranje-trip afzeggen

Bondscoach Bert van Marwijk kan tijdens de trip naar Zuid-Amerika, waar Oranje oefent tegen Brazilië en Uruguay niet beschikken over vijfvoudig international Theo Janssen.

De middenvelder van FC Twente, die in gesprek is met Ajax, meldde zich af bij Van Marwijk vanwege een knieblessure. Binnenkort zal Janssen geopereerd worden aan het gewricht. De bondscoach moet nog zijn definitieve selectie bekend maken maar de 29-jarige linkspoot behoorde wel tot de voorselectie.

Op 4 juni treft Oranje Brazilië en vier dagen later kruist het de degens met Uruguay.

Bron: Vi.nl
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 13:13
[list">Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten Tim Krul en Jasper Cillessen in de selectie van het Nederlands elftal te houden voor de oefentrip die Oranje maakt door Zuid-Amerika. Dat betekent dat een officieel debuut in het nationale team lonkt voor de keepers van Newcastle United en NEC, die voor het eerst de voorselectie 'overleven' en de definitieve selectie bereiken. Onder meer Ron Vlaar, Rafael van der Vaart en Mark van Bommel ontbreken door blessures.

Brazilië is over twaalf dagen de eerste tegenstander van Oranje in Zuid-Amerika. In Goiânia bindt Van Marwijk de strijd aan met de Seleção, organisator van het volgende WK. Daarna reist het Nederlands elftal verder naar Montevideo, waar Uruguay de volgende opponent is. Tijdens het WK van vorig jaar ontmoetten beide landen elkaar ook al en won Oranje.

Tegenover de aanwezigheid van Krul en Cillessen (beiden nog nul interlands) staat de absentie van ervaren internationals als Van der Vaart en Van Bommel (negentig en 68 interlands). Theo Janssen (FC Twente), Jeremain Lens (PSV), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) en Ron Vlaar (Feyenoord) behoren evenmin tot de definitieve selectie.

Definitieve selectie:

Doel: Jasper Cillessen (NEC), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (TSG Hoffenheim), Jeffrey Bruma (Leicester City), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Barcelona), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (FC Utrecht), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München).

[/list">

Selectie bekend voor de oefentrip

www.voetbalzone.nl

Vreemd dat wel Krul en Cillessen geselecteerd zijn maar geen Vermeer..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 15:45
Inderdaad vreemd. Vind Cillessen zonder twijfel een prima keeper, maar ik denk dat Vermeer zeker wel een stap verder is.

Ik denk dat ik trouwens wel weet waarom Vermeer niet is geselecteerd, aangezien Van Marwijk aan het 'niet (veel) spelen is ook niet spelen bij Oranje systeem' doet. Misschien dat hij daarom kiest voor Krul en Cillessen omdat die wel een heel seizoen hebben gespeeld in tegenstelling tot die handvol wedstrijden van Vermeer.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 15:49
Belachelijk, Vermeer is gewoon na Stekelenburg en vd Sar de beste keeper van Nederland.. Heeft 7 wedstrijden gewoon een hoger niveau gehaald dan de anderen..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 16:48
Weet niet of je met die belachelijk doelde op mij of Van Marwijk, maar ik zei alleen dat Van Marwijk zo redeneert, ben het volledig met je eens. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 16:55
Nou, de selectie van Cillissen boven Vermeer vind ik volledig terecht. Cillissen heeft een heel seizoen geweldig gepresteert bij een club als NEC.

Maar Krul boven Vermeer vind ik niet terecht, Krul heeft nogal eens een steekje laten vallen en speelde ook niet top dit seizoen.
Vermeer heeft wel erg sterk gekeeped laatste periode bij AJAX.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 mei 2011 17:16
Oranje-debutant Krul: "Fantastisch gewoon"

Newcastle United-doelman Tim Krul kreeg maandag te horen dat hij tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal hoort voor de oefentrip naar Zuid-Amerika. "Dit is echt super", aldus Krul.

De 23-jarige doelman behoorde niet eerder tot de hoofdmacht van Oranje. Hij stelt zijn vakantie er dan ook graag voor uit. "Sinds ik twee weken geleden hoorde dat ik bij de voorselectie zat, liep ik er al mee in mijn hoofd. Toen keeperstrainer Ruud Hesp me maandag belde om te vertellen dat ik mee mocht, moest ik mezelf wel even in mijn arm knijpen. Ik kan het nauwelijks geloven, een droom die uitkomt", aldus Krul tegenover NUsport.

Krul speelde dit seizoen een flink aantal duels in de hoofdmacht van Newcastle United. Zijn seizoen kon eigenlijk al niet meer stuk, maar krijgt nu een speciaal staartje. "Het is mijn jaar van de doorbraak geweest. Ik heb 25 wedstrijden gekeept. Na de winterstop zat ik wel weer een tijdje op de bank, maar toen mijn concurrent Steve Harper een maand terug last kreeg van zijn knie, heb ik mijn kans gegrepen."

De goalie heeft ervaring bij diverse Nederlandse jeugdelftallen, maar het 'grote Oranje' is toch even iets anders. "Ik heb wel voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen gespeeld, maar dit is toch wat anders. Wat moet ik er verder op zeggen, fantastisch gewoon. Eerlijk gezegd beginnen de zenuwen te komen. Het is ook moeilijk om er niet aan te denken, ik heb mijn hele familie al aan de lijn gehad."

Bron: VoetbalPrimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 mei 2011 20:00
Van Marwijk hecht waarde aan oefentrip

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal heeft momenteel slechts dertien van de 23 geselecteerde spelers tot zijn beschikking. De rest van de internationals zal zich pas in later stadium melden.

Voor de oefeninterlands tegen Brazilië (4 juni) en Uruguay (8 juni) verzamelden dinsdag in Hoenderloo de eerste dertien spelers. Klaas-Jan Huntelaar, die afgelopen weekend de beker won met Schalke 04, zal zich donderdag bij het keurkorps van Van Marwijk voegen. De overige negen geselecteerden melden zich pas maandag op Schiphol voor een vlucht naar Rio de Janeiro.

"Dat hebben we expres zo gedaan", vertelde Van Marwijk na de eerste training. "Sommige spelers hebben even behoefte aan rust. Andere jongens weer niet. Er is mij veel aan gelegen dat de spelers niet helemaal kapot in Zuid-Amerika arriveren. Topvoetballers worden al voldoende belast."

Van Marwijk hecht desondanks veel waarde aan de oefentrip in Zuid-Amerika. "Ik vind het wel belangrijk dat we deze trip maken. Anders zie ik ze wel heel weinig. Bovendien hebben de spelers er ook veel zin in."

Bron: VoetbalPrimeur.nl
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 15:18
Vorm breekt 2 botjes in zijn hand. Van Marwijk weet nog niet of er een vervanger wordt opgroepen.. Misschien Vermeer dan?
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 15:27
Ik hoop ook voor Vermeer, maar je hebt kans dat van Marwijk kiest voor Ten Rouwelaar. Hij zat ook bij de voorselectie
witte gullit


Geregistreerd: 27-07-2010
Forum berichten: 168
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 15:33
Citaat:
Ik hoop ook voor Vermeer, maar je hebt kans dat van Marwijk kiest voor Ten Rouwelaar. Hij zat ook bij de voorselectie


Hij kan het niet maken om Ten Rouwelaar niet op te roepen, aangezien die bij de voorselectie zat. Vermeer is uiteraard wel de betere keeper.
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 16:11
Citaat:
Michel Vorm gaat niet met het Nederlands elftal naar Zuid-Amerika voor de oefenwedstrijden tegen Brazilië en Uruguay. De sluitpost van FC Utrecht heeft vrijdag op een training van Oranje in Hoenderloo twee botjes van zijn rechterhand gebroken, meldt persbureau ANP.

Het ziet er dus naar uit dat Tim Krul (Newcastle United) of Jasper Cillessen (NEC) kan rekenen op een basisplaats. De keuzeheer van Oranje kon ook al geen beroep doen op doelman Maarten Stekelenburg, die tijdens een training van Ajax een duim brak.
Vorm hoopte zich met het Nederlands Elftal in de schijnwerpers van clubs te spelen. De doelman heeft aangegeven toe te zijn aan een volgende stap en wil de club uit de Domstad komende zomer het liefst verlaten.
Update 15:54 – Ten Rouwelaar vervangt geblesseerde Vorm bij Oranje
Bondscoach Bert van Marwijk heeft Jelle ten Rouwelaar opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Michel Vorm. De sluitpost van NAC behoorde ook al tot de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Hongarije, afgelopen maart. Tot een debuut kwam het toen niet voor de dertigjarige Fries.



Nu dus ook officieel Ten Rouwelaar als vervanger.

voetbalzone.nl
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 19:04
Een keeper van Newcastle die daar net in de basis staat, een van NAC (13de in de eredivisie en NEC (11de)... Wat een niveau en dat tegen Luis Fabiano, Suarez, Forlan etc..
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 23:49
En weer geen plek voor Dorus.. Dat zullen ze bij Swansea weer niet leuk vinden. Haha.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 23:54
Citaat:
En weer geen plek voor Dorus.. Dat zullen ze bij Swansea weer niet leuk vinden. Haha.


Swansea speelt toch nog play-offs of zijn die al klaar?
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Za 28 mei 2011 00:00
Ja klopt, op 30 mei tegen Reading. Maar die eigenaar van Swansea zat zo te huilen in de media. Hij kan Bert van Marwijk niet meer serieus nemen omdat Cilessen, Krul en nu dus ook Ten Rouwelaar meegaan. Oke, dat kan ik nog begrijpen, als hij dan met een naam als Vermeer aankomt. Maar hij wilde zijn eigen keeper graag in Oranje. Dorus de Vries, nou moet ik wel zeggen dat ik hem sinds jaren niet meer heb zien keepen, maar ik zie het vooral als een marketingstunt. Of om Swansea weer wat aandacht te geven, of om de prijs voor Dorus wat op te hogen..
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 28 mei 2011 00:07
Klopt had ik ook iets over gelezen.. Verder was het ook De Vries zijn zaakwaarnemer die erover begon.. De Vries zelf is er vrij nuchter onder en zit er totaal niet mee..

Overigens zou dat een reden kunnen zijn.. Aangezien dat op de dag is dat Oranje al vertrekt richting Zuid-Amerika.. Verder heb ik totaal geen idee hoe hij keepte in de Championship.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 mei 2011 16:26
Citaat:
Belachelijk, Vermeer is gewoon na Stekelenburg en vd Sar de beste keeper van Nederland.. Heeft 7 wedstrijden gewoon een hoger niveau gehaald dan de anderen..


Vermeer heeft inderdaad een goede vorm te pakken, maar ik vind Boschker en Vorm toch nog een stap verder. Cillisen is denk ik van het zelfde niveau, maar heeft minder ervaring. Wel staat hij daarentegen wekelijks in de goal.

Ik ben het er niet mee eens dat ten Rouwelaar beter is dan Vermeer. Van Krul durf ik het niet te zeggen, omdat ik hem nauwelijks zie keepen.
christianeriksen


Geregistreerd: 24-04-2011
Forum berichten: 138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 29 mei 2011 20:50
Ten Rouwelaar vind ik echt niet beter dan Vermeer.
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 10:26
Citaat:
'Dacht dat De Zeeuw frisser was'
Uitgegeven: 26 mei 2011 15:21

HOENDERLOO - Bert van Marwijk kan begrip opbrengen voor de afzegging van Demy de Zeeuw voor het Nederlands elftal. Toch zit het de bondscoach niet helemaal lekker.

''Demy heeft me verteld dat hij dit seizoen fysiek en mentaal te zwaar is belast. Dat kan ik me voorstellen'', zei de bondscoach op een persconferentie in Hoenderloo, waar Oranje zich opmaakt voor een oefentrip naar Zuid-Amerika. De Zeeuw had na het WK in Zuid-Afrika een aantal moeilijke maanden, vooral door de schade die hij overhield aan een trap tegen zijn kaak door Martin Caceres in de halve finale tegen Uruguay.

''Daar heeft hij meer last van gehad dan veel mensen denken'', stelde Van Marwijk. (joh!) "Het is alleen jammer dat Demy zich niet eerder heeft afgemeld, toen de voorselectie bekend werd bijvoorbeeld. Ik dacht dat hij juist wat frisser was de laatste tijd.''
De keuzeheer zei de beslissing van De Zeeuw niettemin te respecteren. Toch stelde hij ook: ''Ik zou die trip van Ajax naar de Verenigde Staten hebben afgezegd.'' "Vooralsnog roep ik niemand op. Alleen bij meer afzeggingen gaan we dat overwegen."

De Zeeuw, die woensdagnacht nog doel trof namens Ajax tegen de Portland Timbers (2-0), gaat nu van zijn vakantie genieten.

[size=85">nu.nl[/size">

Citaat:
Afellay: 'Thuisblijven voor Van Marwijk onbespreekbaar'
30/05/2011 08:59

Ibrahim Afellay heeft toegegeven dat hij de trip van het Nederlands elftal naar Zuid-Amerika liever aan zich voorbij had laten gaan. Op aandringen van bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvaller die met Barcelona de Champions League won (3-1 zege) toch besloten maandag op het vliegtuig te stappen.

'Natuurlijk zou het beter zijn als ik niet met het Nederlands elftal meeging naar Zuid-Amerika. Eigenlijk zou niet ik de beslissing moeten nemen om de trip te laten schieten', vertelt Afellay aan De Telegraaf.

In een persoonlijk onderhoud kreeg Afellay van de keuzeheer te horen dat afmelden eigenlijk geen optie was. 'Thuisblijven is voor hem onbespreekbaar en dat heb ik te respecteren. Oranje heeft al een aantal geblesseerden en wil daar toch zo sterk mogelijk aantreden. Dat snap ik. En ik wil mijn ploeggenoten niet laten zakken. Bovendien ben ik niet de enige die een heel zwaar seizoen achter de rug heeft. En ik vind het een eer om voor Oranje te spelen.'

'Tot het duel met Manchester United lag de focus volledig op de Champions Leaguefinale en heb ik eerlijk gezegd helemaal niet aan Brazilië en Uruguay gedacht', vertelt Afellay. 'Maar nu het vertrek dichterbij komt, denk ik dat er voor de bondscoach voldoende redenen hadden kunnen zijn om me vrijaf te geven. De bondscoach zou kunnen laten meewegen dat ik na het WK heel snel weer aan de slag moest bij PSV, vervolgens door de onderhandelingen met FC Barcelona en het programma van de Spaanse competitie geen winterstop heb gehad en ik me heb moeten aanpassen aan een ander land en een andere taal.'

[size=85">vi.nl[/size">

Godsgeklaagd. Hier erger ik me al sinds z'n aanstelling aan, waar-ie zich allemaal mee meent te moeten bemoeien.

Die oefeninterland in de Oekraïne drie weken na de WK-finale. Scheen belangrijk te zijn voor oefenen in het samenspel maar uiteindelijk met een B-selectie die wedstrijd moeten afwerken. Midden ook tussen alle Europa Cup-wedstrijden door. Spelers 'adviseren' van club te verwisselen en onder druk zetten met dat-ie ze anders niet kan blijven selecteren. Het is hun carrière terwijl Van Marwijk twee of vier jaar bondscoach is. Tetteren dat spelers de Eredivisie zo snel als mogelijk moeten verlaten... De karatetrap van de Nigel de Jong versus Alonso met de mantel bedekken maar'm veroordelen voor z'n actie namens City. Die ene zin: ''Ik zou die trip van Ajax naar de Verenigde Staten hebben afgezegd.". In plaats van die van Oranje naar Zuid-Amerika. De brutaliteit.

Kritiek? Welnee. Nul. Het is de beste bondscoach allertijden, letterlijk zo gezegd. Iemand een teiltje?

edit:

Sneijder afgezegd. Gaat hard, Bert. Nu met Strootman naar het Centenario?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 11:48
Denk dat je vooral ook hogerop in de KNVB moet kijken, wie plant er nu zon belachelijke oefentrip! Je weet dat de spelers vermoeid zijn..

Dat van Marwijk afmeldingen krijgt is logisch. Hij had hier zijn spelers in bescherming moeten nemen en dan maar niet moeten oefenen. Of gewoon in Europa moeten blijven.. Het is toch van de zotte om nog even 10 dagen naar Zuid-Amerika te gaan...

Verder Demy laten afmelden bij zijn werkgever die zijn salaris netjes elke maand overmaakt. Maar wel mee naar Oranje waar hij geblesseerd raakte, tot kerst er last van had maar geen rooie rot cent schadevergoeding kreeg?

Bertje heeft verder ook het geluk dat hij gewoon het systeem wat onder van Basten geintroduceerd werd gebruikt. Heeft wel slim gedaan aan zijn beide assistenten (Cocu, De Boer).. Nu al minder door Cocu en Faber (in mijn ogen dan)..
Heeft ook geluk gehad dat de spelers nu juist op de leeftijd zijn van de topvorm. Al bij al ideale omstandigheden..

Er wordt prima gepresteerd onder van Marwijk maar deze trip laat maar weer eens zien dat commercie voor het belang van de spelers gaat.. Gelukkig besloot van Marwijk in augustus vorig jaar wel tot het oproepen van een B-garnituur, omdat Oekranië de wedstrijd niet wilde cancelen..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 15:15
Als spelers niet geblesseerd zijn of oververmoeid moeten ze niet zeuren, maar ik snap dat bijvoorbeeld Theo Janssen afmeld vanwege zijn pijnlijke knie. Echter moet een speler dan consequent zijn en ook oefenduels (let op geen competitie, Europees en beker) met de club aan zich voorbij laten gaan. Zo zou de Zeeuw inderdaad moeten afmelden voor de oefenduels in Amerika als hij inderdaad te vermoeid is (niet dat ik daar aan twijfel, want dat is het gehele seizoen al duidelijk).

Ook Affelay moet niet zeuren. Hij is volgens mij niet geblesseerd, en van een half jaar op de bank zitten bij Barcelona (enkele wedstrijden uitgezonderd) kan hij niet te vermoeid zijn. Affelay meldde zich in zijn PSV tijd ook geregeld af voor kwalificatieduels, en stond het weekend erna weer bij PSV op het veld. Sneijder die wekelijks wedstrijden met Inter speelt en een tijdje een mindere gezondheid heeft gehad dit seizoen is een ander geval.

Om Affelay even te citeren:

Citaat:
Tot het duel met Manchester United lag de focus volledig op de Champions League finale en heb ik eerlijk gezegd helemaal niet aan Brazilië en Uruguay gedacht'


Hij had het zelfs op voetbalzone kunnen lezen.

Citaat:
De bondscoach zou kunnen laten meewegen dat ik na het WK heel snel weer aan de slag moest bij PSV, vervolgens door de onderhandelingen met FC Barcelona en het programma van de Spaanse competitie geen winterstop heb gehad en ik me heb moeten aanpassen aan een ander land en een andere taal.
'

Dit vind ik bijvoorbeeld een opsomming van slappe excuses. Iedereen moest na het WK weer snel aan de slag bij zijn club. Onderhandelingen... goh vermoeiend... andere taal? In Uruguay spreekt men ook Spaans.

Met andere woorden, geen zin telt niet. Spelers mogen best trots zijn om opgeroepen te worden voor oranje.

In mijn ogen is de orde van belangrijkheid van wedstrijden:

1. Europees, Competitie, Beker, met de club (de club betaalt)
2. WK, EK en WK/EK kwalificatie met oranje (oranje is een eer)
3. Allerhande oefenduels zowel met de club als met oranje. Als je rust nodig hebt, dan heb je rust nodig. (commercie is leuk voor clubs en voor oranje, maar je hebt meer aan fitte spelers)

Ik weet verder niet wie van Marwijk allemaal heeft opgeroepen, maar Toornstra is wellicht interessant om uit te nodigen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 3 jun 2011 13:46
Brazilië eist revanche na 'schande van Port Elizabeth'

Aan het einde van een slopend seizoen staat het Nederlands elftal zaterdag in het tropische Goiania nog voor een zware opgave. In Brazilië staat een herhaling van de kwartfinale van het meest recente WK op het programma.

De trotse nummer twee van de wereldranglijst wil graag voorkomen dat Brazilië een beetje revanche neemt voor de smadelijke nederlaag van bijna alweer een jaar geleden: 1-2.

Eigenlijk kunnen de bijna 190 miljoen inwoners van het succesvolste voetballand van de wereld het nog steeds niet geloven. Met veel pijn en moeite accepteren ze nog net dat de Goddelijke Kanaries niet iedere vier jaar de gouden wereldbeker mee naar huis nemen. Maar op een WK al in de kwartfinale verliezen van Nederland? Nee, dat kan toch echt niet.

De grote sportzenders van het voetbalgekke land herhalen de drie treffers van de bewuste kwartfinale in Port Elizabeth al de hele week. Alsof ze de beste voetballers van hun land willen aansporen tot een enorme strafexpeditie.

Bondscoach Mano Menezes, de opvolger van de na het WK ontslagen Dunga, wil de druk op zijn ploeg in de aanloop naar de eerste thuiswedstrijd sinds het WK niet nog verder opvoeren. "Het is gewoon een oefenwedstrijd in de aanloop naar de Copa America van volgende maand in Argentinië", roept hij al dagen. De oefenmeester kan zijn boodschap nog tien keer herhalen maar de supporters van Brazilië nemen alleen genoegen met een overwinning. Bij voorkeur met een aantal treffers verschil.

Waar bondscoach Bert van Marwijk met Wesley Sneijder, Mark van Bommel, Maarten Stekelenburg en Rafael van der Vaart veel bepalende spelers mist, heeft zijn bijna 49-jarige collega wel de beschikking over een nagenoeg complete selectie. Doelman Julio Cesar, verdedigers Daniel Alves en Maicon, supertalent Neymar en aanvaller Robinho zijn er allemaal bij. Dat moet ook wel met het oog op de Copa America, die binnenkort binnen de landsgrenzen van de aartsrivaal van start gaat.

Alleen Felipe Melo ontbreekt. Met een eigen doelpunt en een rode kaart wordt de middenvelder van Juventus net als de ontslagen bondscoach Dunga verantwoordelijk gehouden voor de nederlaag op het WK tegen het Nederlands elftal. Wie weet kunnen zijn voormalig ploeggenoten de pijn alvast een beetje verzachten. Want met een gewonnen oefenwedstrijd is de 'schande van Port Elizabeth' nog niet uitgewist.

Bron: VoetbalPrimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 3 jun 2011 14:19
Citaat:
Denk dat je vooral ook hogerop in de KNVB moet kijken, wie plant er nu zon belachelijke oefentrip! Je weet dat de spelers vermoeid zijn..


Zit bij de tv rechten bij in dat je als Oranje een bepaald aantal oefenduels moet spelen die bij SBS6 of RTL7 kunnen worden uitgezonden. Wat mij betreft hadden we gewoon geoefend tegen een land dichtbij, maar je kunt als KNVB niet onder contracten uit.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 4 jun 2011 20:59
Oranje met verwachte elf tegen Brazilië

Bert van Marwijk start zaterdagavond met de vooraf verwachte elf namen tegen Brazilië. Dat betekent dat Tim Krul zijn debuut maakt in het Nederlands elftal, terwijl Kevin Strootman voor het eerst in de basis start.

Door de afwezigheid van Maarten Stekelenburg en Michel Vorm staat Krul (Newcastle United) onder de lat bij Oranje. Strootman (FC Utrecht) krijgt op het middenveld de voorkeur boven Stijn Schaars en begint daarmee voor het eerst in de basis bij het Nederlands elftal. Wel viel het talent al twee keer in.

Voor Arjen Robben is de wedstrijd tegen Brazilië eveneens een speciale. De grote ster van Bayern München staat namelijk voor het eerst sinds de soap rondom zijn blessure weer in het Nederlands elftal. Hij krijgt de voorkeur boven Eljero Elia. Ibrahim Afellay vervangt Wesley Sneijder op '10'.

Citaat:
De opstellingen:

Brazilië:
Julio César; Dani Alves, Lucio, Thiago Silva, André Santos; Ramires, Lucas, Anderson, Jadson; Robinho, Fred

Nederland: Krul; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters; De Jong, Strootman; Robben, Afellay, Kuyt; Van Persie


Bron: VoetbalPrimeur.nl
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.160 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Oefentrip Zuid-Amerika
Ga
Zoeken: