Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Onrust Londen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Onrust Londen
Maker: joskeeperBekeken: 3458
Status: InactiefBerichten: 15
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 8 aug 2011 22:02
Citaat:
Tientallen gewonden bij rellen in Londen

© REUTERS
Tijdens rellen die vannacht uitbraken in de Londense wijk Tottenham zijn volgens de politie 26 agenten gewond geraakt. Meer dan 40 mensen zijn gearresteerd.


© AP
De onlusten duurden tot in de ochtend. Winkels, geldmachines en huizen werden geplunderd. Relschoppers stichtten op tal van plekken brand. Vanmorgen legde de politie een cordon om de plek waar de gewelddadigheden plaatsvonden en inspecteerden buurtbewoners de schade. Ooggetuigen spraken van een 'oorlogszone'. De rellen ontstonden nadat onder nog niet nader opgehelderde omstandigheden.

Molotovcocktails
Een 29-jarige man werd doodgeschoten door een agent. Honderden betogers kwamen gisteren voor een politiebureau 'gerechtigheid' eisen. Agenten die probeerden de orde te herstellen, werden met flessen en molotovcocktails bekogeld. Ook de brandweer werd aangevallen door veelal jonge betogers.

De publieke omroep BBC repte vanochtend vroeg over de ernstigste rellen in Londen in tien jaar tijd. Ook een cameraploeg van de BBC is aangevallen; het materieel van de journalisten is deels vernield. In de multiculturele wijk Tottenham waren in 1985 ook grote rellen. Sindsdien waren de verhoudingen tussen de lokale gemeenschap en de politie over het algemeen goed.

Aanval
Een parlementslid uit het kiesdistrict Tottenham, David Lammy, noemde de rellen 'een aanval op Tottenham en op winkeliers, vrouwen en kinderen die nu dakloos zijn'. Hij beklaagde zich erover dat het lang duurde voordat de politie ingreep. (ANP/Redactie)


Citaat:
Onrust Londen breidt zich uit

Ook rellen in Birmingham
Rellen in Londen afgelopen zaterdagnacht. © ANP
UPDATE Het is nog steeds onrustig in Londen. Er zijn momenteel in meerdere wijken van de Engelse hoofdstad rellen aan de gang. Ook in Birmingham in het midwesten van Engeland zijn vanavond onlusten uitgebroken.


© ANP

© BRUNOPRESS

Op minstens 20 plekken in Londen zoeken jongeren de confrontatie op met de politie en steken zij gebouwen en auto's in brand, meldden verscheidene Britse media.

Relschoppers in Birmingham gooiden ramen van onder meer winkels in en begonnen te plunderen. De politie sprak van een gespannen situatie, meldden onder meer de nieuwszender BBC en dagblad The Telegraph.

In Londen zijn inmiddels 215 mensen opgepakt, zo is bekend geworden. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May kwam vandaag eerder terug van vakantie vanwege de rellen. 'Er is geen excuus voor geweld, er is geen excuus voor plundering en er is geen excuus voor gewelddadigheid', aldus May. 'Ik ben van mening dat het hier gaat om pure criminaliteit.' De burgemeester van Londen, Boris Johnson, komt morgen ook vervroegd terug van vakantie.

De onrust hield vandaag aan. In de wijk Hackney, in het oosten van Londen, vielen relschoppers winkels aan en worden ruiten ingegooid. Agenten werden door groepen jongeren bekogeld met stukken hout en andere voorwerpen. In Tottenham, waar de onrust zaterdag begon, was de belangrijkste winkelstraat afgegrendeld door de politie. Er steeg nog steeds stoom van het bluswater op uit gebouwen die afgelopen weekeinde in vlammen opgingen.

Tot dusverre zijn 27 mensen aangeklaagd. De jongste persoon die is aangeklaagd voor een overtreding is een 11-jarige jongen. Hij wordt verdacht van diefstal. Van de 215 arrestanten zijn er meer dan honderd jonger dan 21 jaar, zo meldde de politie.

Criminaliteit
De onrust houdt Londen al drie dagen in zijn greep. Zeker 35 agenten zijn hierbij gewond geraakt. De rellen ontstonden toen agenten een 29-jarige man doodschoten in de wijk Tottenham. Hoewel sommigen menen dat de onrust wordt veroorzaakt door de werkloosheid en het regeringsbeleid, staan de politie en politici erop dat de onrust het werk is van een criminele minderheid. De rellen zouden geen teken zijn van sociale spanningen.

Volgens Steve Kavanagh van de Metropolitan Police zijn de rellen van een 'lokale kwestie' omgeslagen in 'georganiseerde criminaliteit'. Er komt een diepgravend onderzoek naar de daders, aldus Kavanagh. (AP/Redactie)






















AD.nl

Dit doet met eigenlijk een beetje denken aan Parijs een paar jaar geleden.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 8 aug 2011 22:34
Het gaat behoorlijk tekeer nu. In Birmingham is er ook onrust.

http://news.sky.com/home/
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 9 aug 2011 10:29
Citaat:
Van der Vaart net op tijd weg uit brandend Tottenham

© ANP
Rafael van der Vaart was amper thuis, aan het begin van de zaterdagavond, of vlak achter hem brak de pleuris uit. In de Londense wijk Tottenham vlogen de stenen en de vuurwerkbommen door de lucht, vlak bij stadion White Hart Lane.


© AFP
'We hadden er net een wedstrijd gespeeld tegen Athletic Bilbao en ik ben na afloop vrij snel weggegaan', vertelt Van der Vaart na de training van Oranje in Katwijk in AD Sportwereld. 'Pas later drong het tot me door wat er aan de hand was. Bizar.'

'Het is niet de beste wijk van Londen, dat is bekend,'' aldus Van der Vaart. Glimlachend: 'Dus nee, ik was niet gelijk van plan om er een leuk appartementje te kopen. Maar tegelijk is het ook weer niet al te ver van mijn huis. En voor de fans is het natuurlijk erg. Het is wel hún buurt, of ze er zelf nou wonen of niet. Het stadion is heilig voor ze.'

Citaat:
Rellen slaan over naar andere Engelse steden

Ook Birmingham en Liverpool toneel van onlusten
Een relschopper probeert de ruit van een juwelier in Birmingham in te trappen. © AP
UPDATE Na twee avonden van rellen in Londen zijn gisteren ook onlusten uitgebroken in andere Engelse steden. In Liverpool zijn auto's in brand gestoken, in Birmingham ging een politiepost in vlammen op. De BBC maakte melding van ongeregeldheden in Bristol en Manchester.

De Britse premier Cameron is vannacht vervroegd teruggekeerd van vakantie voor crisisoverleg. Hij leidt vanochtend een vergadering van Cobra, het crisiscomité van de overheid.

Vanuit zeker twintig Londense achterstandswijken kwamen gisteravond en vannacht berichten over branden en vernieling. De politie, die 1700 man extra op de been bracht, werd bestookt met molotovcocktails en andere projectielen. Tientallen gebouwen werden door brand verwoest.

Tot nu toe zijn in Londen ten minste 334 mensen gearresteerd, aldus de politie vanochtend vroeg, van wie er 69 in staat van beschuldiging zijn gesteld. Een team van de politie bestudeert beelden van bewakingscamera's. De politie liet weten dat het aantal arrestaties daardoor vermoedelijk snel zou oplopen.

Voortdurende confrontaties
Aanvankelijk escaleerde de situatie gisteravond vooral in de wijk Hackney, in het oosten van Londen. Er waren voortdurende confrontaties tussen de politie en (veelal gemaskerde) relschoppers. Ten minste één agent raakte gewond. In de wijken Tottenham en Croydon werden gebouwen in brand gestoken. Vanuit Ealing kwamen berichten van vernielingen en plunderingen.

Voor het eerst was sprake van ongeregeldheden in andere steden. Relschoppers in Birmingham gooiden ramen van onder meer winkels in en begonnen te plunderen. Daar werden 87 arrestaties verricht. In Liverpool werden auto's in brand gestoken. Op kleine schaal zouden vannacht ook in Bristol en Manchester rellen hebben plaatsgevonden.

Onderzoek
De onrust houdt Londen al drie dagen in zijn greep. Zeker 35 agenten zijn hierbij gewond geraakt. De rellen ontstonden toen agenten een 29-jarige man doodschoten in de wijk Tottenham. Hoewel sommigen menen dat de onrust wordt veroorzaakt door de werkloosheid en het regeringsbeleid, houden de politie en politici vol dat de onrust het werk is van een criminele minderheid. De rellen zouden geen teken zijn van sociale spanningen.

'Georganiseerde criminaliteit'
Volgens Steve Kavanagh van de Metropolitan Police zijn de rellen van een 'lokale kwestie' omgeslagen in 'georganiseerde criminaliteit'. Er komt een diepgravend onderzoek naar de daders, aldus Kavanagh.

Ongeveer de helft van de arrestanten zou jonger zijn dan 21 jaar, aldus de politie. De jongste die werd aangehouden, is een jongen van 11. Hij wordt beschuldigd van diefstal.
(Redactie)


AD.nl
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 9 aug 2011 21:11
Ze gaan nu tekeer in Manchester. Even ging er ook nog een gerucht dat er iets zou gebeuren in Brighton, maar daar blijkt niets van waar.
Felixvdw


Geregistreerd: 05-09-2010
Forum berichten: 253
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: Zuidwolde
Geplaatst: Wo 10 aug 2011 00:10
Verschrikkelijk dat dit gebeurt. Gewoon alles in brand steken wat je tegen bent, wat schiet je er mee op? Ja problemen! Kwam op internet foto tegen (thetimes.uk):



Levens gevaarlijk!!
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 10 aug 2011 00:41
Stel je voor dat er iemand zegt dat het in zijn geval alleen maar "donker" gekleurde mannen waren die zijn winkel helemaal naar de klote geholpen hebben.

Nee, dan is er gelukkig altijd een zeer politiek correcte reporter die graag een poging waagt om de beeldvorming wat te veranderen.

Wat een treurig figuur zeg dat mens.

Moet je eens proberen om te draaien dit voorbeeld op tv en dan uitzenden:

Weet je zeker dat het allemaal blanken waren? Er zaten vast wel wat zwarten tussen toch?

Ik denk dat je binnen vijf minuten de eerste bedreiging te pakken hebt via de diverse "sociale" media.
Felixvdw


Geregistreerd: 05-09-2010
Forum berichten: 253
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: Zuidwolde
Geplaatst: Wo 10 aug 2011 01:05
Citaat:
Stel je voor dat er iemand zegt dat het in zijn geval alleen maar "donker" gekleurde mannen waren die zijn winkel helemaal naar de klote geholpen hebben.

Nee, dan is er gelukkig altijd een zeer politiek correcte reporter die graag een poging waagt om de beeldvorming wat te veranderen.

Wat een treurig figuur zeg dat mens.

Moet je eens proberen om te draaien dit voorbeeld op tv en dan uitzenden:

Weet je zeker dat het allemaal blanken waren? Er zaten vast wel wat zwarten tussen toch?

Ik denk dat je binnen vijf minuten de eerste bedreiging te pakken hebt via de diverse "sociale" media.
'

Ja, maar zo is dat nu eenmaal. Mensen hebben dat beeld van vroeger mee gekregen. Van de tijd dat donkere mensen minder rechten hadden... Deze reporter probeert dit beeld te voorkomen, al klinkt het wel raar inderdaad. Maar het is ook zo dat de relatie tussen het woord 'misdaden' en het woord 'zwarten' gevoelig ligt.

Maar ik geloof ook heus niet dat er een stuk of 100 a 200 (groot verschil trouwens) donkere mannen waren. Alsof er geen blanken bij waren behalve hem.

Maar toch blijft het raar om te zeggen: Weet je zeker dat het alleen zwarten waren? Dat er niet 1 blanke bij zat?
Toch wordt dat getolereerd, andersom niet!

Edit: misschien toch alleen 'black people'? volgens deze vrouw: Deze dus
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Wo 10 aug 2011 10:35
Hoe is het daar Leonel ? Is het een beetje rustig bij jou ?
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 10 aug 2011 18:45
Citaat:
Hoe is het daar Leonel ? Is het een beetje rustig bij jou ?


Ja hier is het rustig. Moet zeggen dat Brighton ook wel erg mellow is. Maar er heerst gewoon een algemeen slechte sfeer in Engeland. De jeugd hier is echt de weg kwijt. Moraal is ver te zoeken en de educatie mag ook een stuk beter hier.

Laatst mailde een vriend van mij die een bar heeft in Marbella.
Die zei dat hij twee Engelse meiden in zijn bar had en deze twee meisjes begrepen niet waarom er zoveel Spanjaarden er in Marbella waren.... <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:

Said enough...
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 14 aug 2011 20:27
Vreselijk die rellen, er zijn ook doden gevallen.... R.I.P. en heel veel sterkte aan de nabestaanden.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 10:55
Citaat:
Vreselijk die rellen, er zijn ook doden gevallen.... R.I.P. en heel veel sterkte aan de nabestaanden.


Jij bent wel iemand van de R.I.P. volgens mij. Overal waar doden te betreuren zijn ben jij een van de eerste. Komt niet erg geloofwaardig meer over. R.I.P. voor de nabestaanden overigens en uiteraard heel veel sterkte.
Dit geld ook voor de komende 100 doden, dat ik die niet mag vergeten.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 12:54
Je hebt in Engeland een rijke en een arme klasse, bijna geen middenklasse... Dan ontstaat er frictie. Zeker als de overheid zich weinig/niet sociaal opstelt voor het eigen volk..

Dit viel niet te voorkomen, dat er doden bij gevallen zijn is te betreuren maar dat zouden die relschoppers niet gewild hebben. Ik verwacht dat dit nog wel eens kan gaan oplaaien wederom..
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 13:01
Citaat:
Vreselijk die rellen, er zijn ook doden gevallen.... R.I.P. en heel veel sterkte aan de nabestaanden.


Jij bent wel iemand van de R.I.P. volgens mij. Overal waar doden te betreuren zijn ben jij een van de eerste. Komt niet erg geloofwaardig meer over. R.I.P. voor de nabestaanden overigens en uiteraard heel veel sterkte.
Dit geld ook voor de komende 100 doden, dat ik die niet mag vergeten.

Sowieso is dat "gerip" op internet zwaar overdreven. Behoorlijk irritant.

Bij iedere poep en scheet die er dwars zit moet er "respect" worden betuigd. Respect is het meest contextueel verkrachtte woord de afgelopen jaren. Het heeft al zijn betekenis verloren doordat het maar te pas en te onpas wordt gebruikt.
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 13:20
Nee, ik vind het echt erg wat er in de wereld gebeurt, maar ik zal me inhouden.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 21:48
Citaat:
Nee, ik vind het echt erg wat er in de wereld gebeurt, maar ik zal me inhouden.


Doe maar niet, vind je een fijne poster en ik lees je bijdrages graag. Ging weer over de schreef, niet geslapen en niet goed gehumeurd. Lekker blijven posten zoals je nu doet, is aanwinst voor een forum. Laat je maar niet omdraaien door mij.

Weet je wat het is, dat gehele R.I.P. gebeuren raakt mij ook maar is voor iedereen verschillend. Vorige week hebben ze hier in het noorden van Argentina (12 km van Salta) 2 studentes uit Frankrijk verkracht en daarna vermoord. Zo goed als zeker bekenden van de meiden, daarom moesten ze dood. Enorme ophef want ze hebben het toerisme hard nodig. De gehele Franse pers is aanwzezig. Sarkozy heeft dagelijks contact met Kristina Kirchner.
Op kosten van zijn de famillies van de 2 meisjes hierheen gehaald. Hoop pers bij en ze stonden erop om de plek te zien waar ze zijn vermoord. Waren camera's bij met geluid, ging door merg en been. Dan sta je bijna te janken. Maar als ik hier dan een R.I.P. topic gaat openen weet niemand waar ik het over heb.

Overigens zijn er 8 mensen gearresteerd, wapen waarmee is geschoten is gevonden en ook de gestolen camera's.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Di 16 aug 2011 08:57
Dat is wel heftig lute!

Iedereen zegt dat in Malta niks gebeurt maar geloof mij maar er gebeurd zat, verkrachtingen, berovingen, drugshandel & moorden. Dit word alleen nooit in de krant gezet want ook hier hebben ze de tourisme nodig, dus men maakt dit gewoon niet openbaar hier, om het tourisme hier te houden in het o zo mooie en 'veilige' vakantie eiland!!! Tuurlijk ik moet zeggen het is hier ook wel veilig, maar ik zit ook niet in zo'n achteraf gebied.

Mijn vriendin komt uit het ergste plaatsje van Malta, daar heb een hele Gangster groep genaamd de Mosquitos, als ze je wat vragen kan je maar beter antwoord geven anders kan je rennen, ook als ze ergens komen mogen ze overal op en in, omdat iedereen bang voor ze is. Als ze je voorbij lopen kan je beter niet omkijken maar gewoon doorlopen!

Het drugs gebruik is naar het schijnt hier vele malen meer als in Nederland er word ook veel mee gehandeld hier in drugs, namelijk 80% van de bevolking gebruikt! Er is makkelijk aan drugs te komen vanwege de connecties in Italie, das hier dichtbij! 90 minuutjes varen en je zit in Catania, die ferry ( catamaran ) word niet gecheckt dus je kan gewoon heel je kofferbak vol stoppen!
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.165 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Onrust Londen
Ga
Zoeken: