Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Maker: Eto'oBekeken: 87441
Status: InactiefBerichten: 1027
+ Nieuw bericht <<<   <   32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 12:57
Moet het nog maar zien of het er van komt. Jol zei dat zelfs bij een verkoop van een speler er niets op de markt mogelijk is. Bovendien is Ajax bezig het salarishuis in te krimpen. Dan moet je vooral een Braziliaan op de loonlijst halen.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 2 jan 2010 14:11
Ik neem de woorden van Jol niet al te serieus. Van den Boog gaf namelijk enkele maanden geleden aan dat Ajax in de winterstop graag een CV en centrum-spits aan wilt trekken. Er is echt wel geld voor versterkingen, maar niet al teveel.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 14:15
Nee, denk het niet. Als Jol spelers kon kopen dan was hij wel de eerste die dat zou zeggen. Jol is immers een koopgraag persoon.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 15:16
Ajax heeft niet veel te besteden, dat klopt. Maar we moeten wel duidelijk een paar dingen scheiden. Ajax heeft ongezonde begroting o.a. door een te hoge salarislast. Dat is zeker iets waar wat aan gedaan moet worden, en dat begint ook met mondjesmaat te gebeuren (Silva en Cvitanich verhuurd). Wat ook duidelijk is dat Ajax heel wat spelers te veel heeft. Met die conclusie is zo ongeveer aangegeven dat Ajax niet verder kan gaan met het beleid om twijfelgevallen een duur contract voor te schotelen.

Een tweede waarheid is dat Ajax nog steeds positief eigen vermogen heeft, en dat wanneer Ajax wil het nog steeds geld kan uitgeven. Momenteel is er een Braziliaan in beeld (daarvan weet je dat hij met een duur contract komt als Non-EU speler). Stel dat Ajax besluit om te wachten omdat de salarislast te hoog is, terwijl men wel overtuigd is van deze speler. Dan kan een consequentie zijn dat een andere club de speler gecontracteerd heeft op het momnent dat Ajax de boel over een half jaar wel gesaneerd heeft. Of dat de speler een stuk duurder is geworden. Is dat dan wijsheid?

Als Ajax overtuigd is van deze speler dan kunnen ze beter zo snel mogelijk toeslaan. Als Ajax niet overtuigd is dan kan het inderdaad beter wachten. Dit lijkt me geen speler die 10 miljoen moet kosten, dus als Ajax wil dan zou het in theorie mogelijk moeten zijn.
Ajacied


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 143
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 15:54
Ajax stevent dit jaar af op een record verlies van circa 15/20 miljoen euro dan moet je nodig deze winterstop nog meer uitgeven dan er binnenkomt. Het is een begin dat Cvitanich en Silva zijn verhuurd maar er zullen er nog minimaal 15 weg moeten. Daarbij zijn salarissen als 2 miljoen euro voor een basisspeler als Stekelenburg niet meer van deze tijd.

Een salarisplafond van 1 miljoen euro of zelfs nog lager is meer op zijn plaats. Alle clubs in Nederland kunnen de boel niet meer rond krijgen omdat ze simpel weg te veel geld uitgeven.

Slop gaf in oktober aan dat Ajax de begroting naar beneden bij moet stellen als het weer geen CL haalt. Sponsers zullen zich bijvoorbeeld terugtrekken of minder betalen. Momenteel krijgt Ajax circa 65 miljoen euro binnen en geeft het rond de 75/80 miljoen euro uit. Daar boven op komen dan nog de transfer kosten van De Zeeuw dit jaar en vandaar dat er z'n groot verlies gedraaid zal worden.

Iedereen kan wel bedenken dat als de inkomsten van circa 65 miljoen zullen dalen en de kosten nu rond de 75/80 miljoen euro zijn dat er financieel een groot probleem is. Het wordt tijd dat er flink de bezem door Ajax wordt gehaald.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Za 2 jan 2010 16:28
Citaat:
Ajax stevent dit jaar af op een record verlies van circa 15/20 miljoen euro dan moet je nodig deze winterstop nog meer uitgeven dan er binnenkomt.

Hoe weet je dit?

Ik hoop dat het Ajax lukt om Luque, Sno, Cvitanich en Silva, Martina, Oleguer, Ogararu, Wielaert, Atouba, Verhoeven, Lindgren, Donald, Rommedahl, Kennedy en Gabri in 2010 definitief van de loonlijst te kunnen schappen. Als Pantelic en Suarez dan ook nog eens vertrekken bespaart Ajax per seizoen zeker meer dan 12.5 miljoen op loonkosten alleen al.

Stel Blind aan als trainer van Jong Ajax naast zijn assistent zijnde van Jol en ook daar bespaar je dan geld op.

Als Ajax dan CL weet te halen dan zullen ze volgend seizoen een behoorlijke winst maken en zonder CL moeten ze dan ook een kleine winst kunnen pakken aangezien ze vorig seizoen 6 miljoen verlies draaide en ze dan zo'n 12.5 miljoen per jaar minder uitgeven dan vorig seizoen.

Tel daar de 25+ miljoen die Ajax voor Suarez vraagt nog eens bij op en Ajax zit binnen no-time weer op het juiste pad qua financien.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 17:48
http://www.kuniyw.com/2005/videos.php?area=links&id=5

Geen jongen die niet durft. Durft met ruimte in de rug te spelen. Opbouwend helaas via de lange bal.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 18:01
Ach die filmpjes zijn veel te weinig om een oordeel op te vellen, desalniettemin waren er wel punten die me bevielen. Met name het punt wat Scio noemt, durft met ruimte in z'n rug te spelen.

Voor de eerste seconden in dit filmpje : Douglas / Central Defender / pt III, zoiets kan Oleguer bv. al helemaal niet; zo wegdraaien bij de aanvaller.

Racing Genk heeft enkele dagen terug een van hun betere aanvallers voor 700.000 Euro gekocht; Samuel Yeboah. Ben benieuwd hoe duur deze Silva is.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Za 2 jan 2010 19:44
Goed speurwerk Scio. Ik vind het er zeker wel goed uitzien. Degelijke techniek en lijkt niet snel in paniek te raken. Lijkt ook wendbaarheid en snelheid te hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 23:04
Ik vind zijn snelheid en vooral timing erg goed, hij zou wel nog wat meer aan kracht mogen winnen.
Ajacied


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 143
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 10:04
Citaat:
Ajax stevent dit jaar af op een record verlies van circa 15/20 miljoen euro dan moet je nodig deze winterstop nog meer uitgeven dan er binnenkomt.

Hoe weet je dit?

Op basis van de cijfers van verleden seizoen en er is tot op heden weinig verandert. Jol voor Van Basten, Atouba voor Vermaelen, Pantelic voor Cvitanich en De Zeeuw erbij. Qua salariskosten is er nauwelijks iets bespaard sterker nog het lijkt mij eerder gestegen. Daarbij is verleden jaar een positief transferresultaat behaalt van circa 10 miljoen euro, en nog is er verlies geleden, dit jaar is er niemand verkocht (tot op heden) dus kom je op een negatief transferresultaat uit van circa 6/7 miljoen euro. Tel het bij elkaar op en je komt tot een gigantisch verlies.

Ajax geeft structureel te veel uit wat uiteindelijk dan weer goed gemaakt moet worden met een verkoop van een topspeler zoals Sneijder, Babel, Zlatan etc. in het verleden. Van de zomer zal Suarez het enorme gat moeten dichten. Ajax zal vervolgens weer geen geld hebben om echte topspelers te halen dus gaan ze weer in een categorie vissen als ze deze zomer bijvoorbeeld deden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 14:21
Citaat:
Qua salariskosten is er nauwelijks iets bespaard sterker nog het lijkt mij eerder gestegen.


Daar zijn we hard mee bezig: Silva, Cvitanich zijn verhuurt. We krijgen er zelfs geld voor. Blind lijkt verhuurt te gaan worden. En dan is het afwachten, want ook Wielaert en Lindgren willen we graag kwijt, voor de rest zie ik geen uitweg. Ogararu blijft bijvoorbeeld wel hier, nog ff een paar ton cashen. Het lijkt me dat de salarisen dus wel wat dalen.

Citaat:
Van de zomer zal Suarez het enorme gat moeten dichten. Ajax zal vervolgens weer geen geld hebben om echte topspelers te halen dus gaan ze weer in een categorie vissen als ze deze zomer bijvoorbeeld deden.


Dat is zo, maar dat betekent niet dat we weer een Sno, Wielaert en Oleguer binnenhalen. Jol wil een nieuwe Suarez zelf scouten. Maar volgens jouw berekeningen kom je op 20 mil verlies. Alles wat Suarez (en anderen) daar boven zit kan Jol weer gebruiken om zelf nieuwe spelers te halen. 20 mil voor Suarez vind ik wat weinig, het moet zeker meer zijn dan Huntelaar. 30 mil en dan heeft Jol 10 mil en daar moet hij het mee doen. Jol kan meer invensteren indien er een grote leegloop komt. JD heeft zo ongeveer wel alle spelers opgenoemt die wel weg kunnen, maar die middelmatige spelers raken we aan de straatstenen niet kwijt. Toekomstgericht zou ik inzetten op minimaal 10 mil wat Jol te besteden heeft, dan kan een Douglas da Silva indien hij goed genoeg wordt bevonden dus makkelijk gehaald worden. Die 10 mil komt dus uit de verwachting dat Suarez voor 30 mil weggaat. Mocht dit zo zijn dat betekent dat van die 10 miljoen de transferprijs en een halfjaarsalaris afmoet, want je haalt toch weer extra salaris binnen, waardoor er nog meer verlies wordt geleden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 14:41
Citaat:
Voor de eerste seconden in dit filmpje : Douglas / Central Defender / pt III, zoiets kan Oleguer bv. al helemaal niet; zo wegdraaien bij de aanvaller.


Dat 3e filmpje is voor mij veel belovend. Het type voetballer wat ik graag erbij zie komen. Steekballetje, hij onderschept hem (draait goed weg bij de man inderdaad) en geeft de bal aan de middenvelders en die moeten het doen. Zo is het ook het geval bij 0:47, hij is brutaal, wint het duel en passt de bal direct naar een medespeler om daarna meteen weer terug te keren naar de verdediging. Hoop dat dit niet momentopnames zijn dat hij een minuut later staat te slapen ofzo.

Kortom het zelfde als Pushkin:

Citaat:
Ach die filmpjes zijn veel te weinig om een oordeel op te vellen, desalniettemin waren er wel punten die me bevielen.


Citaat:
Ik hoop dat het Ajax lukt om Luque, Sno, Cvitanich en Silva, Martina, Oleguer, Ogararu, Wielaert, Atouba, Verhoeven, Lindgren, Donald, Rommedahl, Kennedy en Gabri in 2010 definitief van de loonlijst te kunnen schappen. Als Pantelic en Suarez dan ook nog eens vertrekken bespaart Ajax per seizoen zeker meer dan 12.5 miljoen op loonkosten alleen al.


Van de dikgedrukten loopt het contract af en gezien we elk jaar al 10 mil verlies maken op de inkomsten (exc transferopbrengsten) - kosten is de kans bijna 0 dat ze verlengt worden en Suarez moet gewoon weg om het gat te dichten zoals Ajacied al zei. Verder is het afwachten, want verkoop van die andere spelers zal voor meer financiele mogelijkheden leiden voor Jol. Je noemde 12,5 miljoen maar reken maar dit richting de 20 gaat, want dit zijn 17 spelers met een A-contract. Met uitschieters als Luque en Suarez.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 20:59
Als het goed is, zal het ongeveer 16-17 miljoen zijn dat je bespaart. Als je Champions League haalt heb je nog 10 miljoen meer dan als je UEFA Cup speelt, dus dat zal helemaal geweldig zijn. Maar met salarissen van versterkingen zal je ook nog wel 6 miljoen moeien.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 23:55
Citaat:
http://www.kuniyw.com/2005/videos.php?area=links&id=5

Geen jongen die niet durft. Durft met ruimte in de rug te spelen. Opbouwend helaas via de lange bal.

Ik vind alleen dat we met Alderweireld al echt een goede centrale verdediger in huis hebben en wat zijn zwakte is, is zijn linkerbeen. Dan lijkt het me niet slim om nog een rechtsbenige centrale verdediger naast hem te zetten. Als Ajax nou eens een goede linksbenige centrale verdediger zou vinden die ook nog een paar jaar jonger is, zodat hij ook meer doorgroeipotentieel heeft zou ik het toejuigen. Vertonghen kan dan als middenvelder spelen en dan heeft Ajax ook meteen het probleem opgelost dat ze geen linksbenige centrale middenvelder hebben met genoeg kwaliteit.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 12:13
Boilesen is er toch al?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 12:30
Begint volgens mij eerst in de A1.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 12:31
D_Skilled heeft geloof ik gelijk. Op Ajax.nl staat er namelijk nog niks over Boilessen bij Jong Ajax.
Ajacied


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 143
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 18:07
Citaat:
Daar zijn we hard mee bezig: Silva, Cvitanich zijn verhuurt. We krijgen er zelfs geld voor. Blind lijkt verhuurt te gaan worden. En dan is het afwachten, want ook Wielaert en Lindgren willen we graag kwijt, voor de rest zie ik geen uitweg. Ogararu blijft bijvoorbeeld wel hier, nog even een paar ton cashen. Het lijkt me dat de salarisen dus wel wat dalen.


Ik hoop dat ze er hard mee bezig zijn. Ik geef enkel aan dat we onder de huidige omstandigheden (dus als er nu niks verandert in de winterstop) we afstevenen op een record verlies. Nu uitgaven doen ondanks dat het een goede speler zou zijn zeer onverstandig is.

Nadat we het geld voor Suarez hebben ontvangen is er vast nog een deel over om te herinvesteren ja maar deze winterstop echt niet.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 5 jan 2010 04:38
Citaat:
http://www.kuniyw.com/2005/videos.php?area=links&id=5

Geen jongen die niet durft. Durft met ruimte in de rug te spelen. Opbouwend helaas via de lange bal.

Ik vind alleen dat we met Alderweireld al echt een goede centrale verdediger in huis hebben en wat zijn zwakte is, is zijn linkerbeen. Dan lijkt het me niet slim om nog een rechtsbenige centrale verdediger naast hem te zetten. Als Ajax nou eens een goede linksbenige centrale verdediger zou vinden die ook nog een paar jaar jonger is, zodat hij ook meer doorgroeipotentieel heeft zou ik het toejuichen. Vertonghen kan dan als middenvelder spelen en dan heeft Ajax ook meteen het probleem opgelost dat ze geen linksbenige centrale middenvelder hebben met genoeg kwaliteit.

Vertonghen is geen middenvelder voor op het hoogste niveau. Hij heeft niet voor niets het traject gelopen dat al die wat slome, duels schuwende middenvelders uit de Ajax-opleiding doorlopen (Schilder, Daley Blind en Van der Heijden, bijvoorbeeld).
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Do 7 jan 2010 11:00
Wat is er overigens met Henrique gebeurd?

In de tijd dat Ajax interesse had, werd er hier onder voorbehoud gemeld dat het een speler met mogelijkheden was. Na enkele jaren Europa lijkt het boek voor hem echter al gesloten. Waar is het misgegaan? Verkeerde clubkeuzes & te weinig speeltijd? Genoeg speeltijd, maar niet genoeg ontwikkeling/kwaliteit?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 jan 2010 12:29
Barcelona wil hem weer uitlenen. Schijnen een paar clubs uit Brazilië interesse in hem te hebben.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 jan 2010 12:41
Gelukkig dat wij hem niet gehaald hebben voor die 8 miljoen toen. Moet er niet aan denken dat we weer een speler hebben die te duur is en het niveau niet aankan.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 jan 2010 12:42
Nu hebben we maar vijf miljoen door de plee gespeeld door Oleguer te halen. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 jan 2010 12:59
Citaat:
Nu hebben we maar vijf miljoen door de plee gespeeld door Oleguer te halen. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Ja, en nog 3 voor Wielaert. Dan kom je alsnog op 8 uit. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
+ Nieuw bericht <<<   <   32  |  33  |  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.984.421 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Ga
Zoeken: