Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Jan Vertonghen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jan Vertonghen
Maker: 343Bekeken: 54067
Status: InactiefBerichten: 740
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 11 sep 2008 13:14
Citaat:
Hij gaf ook de assist op de 0-1 en was wederom de beste man aan Belgische zijde. Geef die jongen nou eens de kans als middenvelder.
Ik vind het zo jammer dat Ajax geen linksback heeft gekocht want Vertonghen op het middenveld zou veel beter zijn. Nu Gabri en Aissati geblesseerd zijn moet Ajax maar met Sno, Lindgren, Vertonghen en Siem/Sarpong spelen.
Ajaciedjuh


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 272
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 08:31
Citaat:
25/9/2008 - 'Vertonghen tot 2013 bij Ajax'
(Gepost door SvdE)

BRON: De Telegraaf
Ajax heeft met Jan Vertonghen een akkoord bereikt over een nieuw contract. De Belg, inmiddels een vaste waarde bij Ajax, wordt daarmee beloond voor zijn sterke spel in het afgelopen seizoen. Nakhli Mundial, het bedrijf dat Vertonghen begeleidt, meldt dat hij een contract zal tekenen tot medio 2013.
Goede zaak! Aan Jan gaan we nog veel plezier beleven.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 10:11
Inderdaad ben er heel blij mee dat op tijd het contract van hem verlengd wordt, op die leeftijd speelt hij al zo goed daar kunnen we nog heel veel plezier aan beleven.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 25 sep 2008 11:39
Gelukkig anders kon hij vrij goedkoop de deur uitlopen, iets wat gewoon niet mag natuurlijk ;). Hopelijk gaan we aan Jan nog veel plezier beleven.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 15:38
Prima zaak, hij word een van de steunpilaren in de toekomst van Ajax denk ik. Hij vervult zijn positie op het middenveld erg goed, beter dan verwacht. Laat hem daar maar uit de voeten en je hebt wel een pareltje bij.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 01:23
En wat speelde hij vanavond weer sterk. Stiekem is het wel een beetje onze Van Bommel hoor. Op bepaalde momenten zoekt hij ook bewust het opstootje op. Fijne jongen om in de ploeg te hebben. Ben blij dat Van Basten hem, uiteraard in navolging van mijn lobby <img src='smilies/icon_twisted.gif' />, op het middenveld heeft geplaatst. Die plek raakt hij niet meer kwijt.

Verder viel het Bert en mij vandaag op dat hij ogenschijnlijk heeft gewerkt aan z'n rechter been. Vorig seizoen was dat in ieder geval een zwak punt van hem, terwijl hij vandaag een aantal goede voorzetten gaf met rechts.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 01:27
Citaat:
En wat speelde hij vanavond weer sterk. Stiekem is het wel een beetje onze Van Bommel hoor. Op bepaalde momenten zoekt hij ook bewust het opstootje op. Fijne jongen om in de ploeg te hebben. Ben blij dat Van Basten hem, uiteraard in navolging van mijn lobby , op het middenveld heeft geplaatst. Die plek raakt hij niet meer kwijt


Toch is Vertonghen een stuk minder irritant dan van Bommel <img src='smilies/icon_wink.gif' />

En Thomas, als we jou niet hadden... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Jan en Enoh zouden een zeer sterk blok kunnen vormen op het middenveld, mits zowel Enoh als Vertonghen dit niveau kunnen handhaven, en zich voetballend nog een stukje kunnen ontwikkelen.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 07:49
Op die leeftijd en dan al zo goed. Jan wordt alleen nog maar beter heerlijke voetballer om naar te kijken.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 11:17
Citaat:


Toch is Vertonghen een stuk minder irritant dan van Bommel <img src='smilies/icon_wink.gif' />


En heb je van Bommel weleens zo'n solo zien maken <img src='smilies/icon_wink.gif' /> .
Evah


Geregistreerd: 16-07-2008
Forum berichten: 108
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 14:43
Vertonghen is gewoon een behoorlijke complete middenvelder. Gelukkig speelt Urby nu goed op linksback, waardoor deze jongen op het middenveld kan ballen. Heerlijke speler <img src='smilies/icon_cool.gif' />.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 15:13
Ik denk dat we hier met een toekomstig Ajax-aanvoerder te maken hebben. Jan beheerst zowat alles op zijn plaats en zijn omschakeling van verdediging naar aanval is erg sterk. Ik denk dat Jan zijn positie niet meer kwijtraakt dit seizoen en hij een bepalende speler gaat worden.
tommy


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 50
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 sep 2008 17:08
ik vnd hem ook zeer sterk, ik zou ook de vergelijking niet willen maken met Van Bommel, Jan is zeker technisch veel beter en is niet zo irritant.
Word wel een speler waar we nog veel plezier aan gaan beleven als hij op het middenveld kan blijven spelen, daar komt zijn speelwijze veel beter tot zijn recht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 sep 2008 08:34
Citaat:
Vertonghen matchwinner voor Ajax

Jan Vertonghen viert zijn 3-0 tegen Vitesse. Dat Vertonghen zich goed ontwikkelt als linkshalf is ook Ajax niet ontgaan. Het tot 2011 lopende contract wordt wellicht al deze week opengebroken en verlengd tot 2013. Foto ANP/Koen van Weel

AMSTERDAM - Met twee doelpunten was Ajacied Jan Vertonghen matchwinner in het duel met Vitesse (3-0). De 21-jarige Belgische middenvelder tekent op korte termijn een verbeterd contract en tussen de trainingen door zoekt hij tijd voor zijn studie aan de Johan Cruyff University.

Geweldig was het niet, beaamt Jan Vertonghen. De ruime zege op Vitesse verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dat kan ook niet anders als de tegenstander alleen maar naar Amsterdam is gekomen om tegen te houden. ,,Ik speelde zelf ook niet geweldig. Als ik die twee doelpunten niet had gemaakt, was ik niet uitgeroepen tot man of the match.''

Met een publiekswissel bedankte trainer Marco van Basten zijn linkshalf echter voor een gedegen prestatie én voor de 2-0 en de 3-0. Luis Suárez had Ajax na een uur al op voorsprong gebracht met een geplaatst schot. Van Basten: ,,Jan is een technische speler met inzicht en een goede pass. Hij is pas 21, maar hij speelt volwassen. Dat deed hij vorig seizoen overigens ook.''

In vergelijking met verleden jaar is Vertonghen echter een linie opgeschoven. Bij de seizoensopening tegen Willem II was hij net als onder trainer Adrie Koster linksback, maar een wedstrijd later posteerde Van Basten hem als linkshalf; de plek waar hij ook bij het Belgische nationale elftal speelt. Tijdens de voorbereiding toonde Vertonghen op de Olympische Spelen ook op die positie zijn kunsten.

,,Ik voel me goed als linkshalf'', zegt Vertonghen. ,,Ik heb de trainer niet laten weten dat ik daar ook kan spelen, maar na de nederlaag tegen Willem II mocht ik tegen Roda JC als middenvelder beginnen. Mijn beste wedstrijd op die positie vond ik de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.''

Dat Vertonghen zich goed ontwikkelt als linkshalf is ook Ajax niet ontgaan. Het tot 2011 lopende contract van de Belg wordt wellicht al deze week opengebroken en verlengd tot 2013. ,,Het akkoord is er, de handtekening volgt snel'', aldus Vertonghen.

Tegen 2013 heeft Vertonghen misschien ook zijn opleiding afgerond. Want behalve bij Ajax is hij ook actief op de Johan Cruyff University. Aan de Hogeschool van Amsterdam volgt Vertonghen op hbo-niveau de opleiding sportmarketing. Hij kan niet alle lessen volgen, maar met een aangepast programma kan hij thuis veel werk verzetten.

Niet alleen wil hij na zijn carrière wellicht terechtkomen in de sportmarketing, ook spreekt het contact met medestudenten Vertonghen aan in de studie. ,,Ik vind het prettig om niet de hele dag bezig te zijn moet voetbal. Het is leuk om medestudenten te leren kennen. In het begin zagen ze mij vooral als voetballer, maar na een paar keer is dat wel verdwenen. Dan ben ik gewoon student onder de studenten.''

Toch blijft voetbal voor Vertonghen op de allereerste plaats staan. Zijn eerste doelpunt tegen Vitesse kan een vrucht worden genoemd van de investeringen die hij vorig seizoen heeft gedaan.

Vertonghen ging diep, kreeg een bal op maat van Gregory van der Wiel en met een stevig blok hield hij een verdediger weg om vervolgens van dichtbij te scoren met zijn zwakkere rechterbeen.

,,Ik heb vorig seizoen veel aan krachttraining gedaan'', zegt Vertonghen. ,,Ik weet dat ik het niet moet hebben van mijn snelheid en explosiviteit, dus dat moet ik compenseren. Met Thomas Vermaelen heb ik goed gewerkt in het krachthonk en vorig seizoen ben ik van 81 kilo naar 89 kilo gegaan. Inmiddels ben ik gezakt naar 87 kilo, maar ik ben wel sterker geworden in de duels.''

De tweede treffer van Vertonghen was mooier. Alvorens geplaatst in de hoek te schieten, stuurde hij een verdediger het bos in door de bal even onder zijn voet door te halen. ,,Geleerd op straat'', zegt Vertonghen. ,,Als ik me goed voel, komen zulke bewegingen en ook de gedurfde passes vanzelf bovendrijven.''


Parool


En nog even wat oude momenten van Vertonghen voor z'n fans:

Vertonghen kleineert Hofs. :mrgreen:

Vertonghen betuigt op 15 februari in het AD z'n liefde voor Ajax en Amsterdam:

Citaat:
‘Ajax is echt fantastisch voor ons’
Door RENZE LOLKEMA
AMSTERDAM - Ajax heeft niet vaak plezier van Belgen. Walter Meeuws was een positieve uitzondering, daarna konden spelers als Soetaers, Sonck, Vandamme en De Mul de verwachtingen nooit waarmaken. Thomas Vermaelen (22) en Jan Vertonghen (20) doen het anders: zij zijn wel goed.

Het was een moeilijke maandag geweest, daags na de verliesbeurt tegen Roda JC. Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen gingen beiden in de fout, waardoor de Limburgers onverwacht met 2-1 van Ajax wonnen. Bij het Vlaamse verdedigingsblok van Ajax, dat er een hele middag solide had uitgezien, stond het schaamrood op de kaken.

Vermaelen sloeg vervolgens bijna zijn hand kapot, toen hij als eerste terugkeerde in de kleedkamer en zijn frustratie botvierde op de radiator. ,,Ik voel die hand nog,’’ zei hij gisteren.

Vertonghen werd de volgende dag onderwezen door onder meer Frank de Boer, ook ooit linksback van Ajax en tegenwoordig als stagetrainer in dienst van de Amsterdammers. ,,Ik was te laat. Dat mag me niet nog een keer overkomen.’’ Vermaelen: ,,Dit moeten we rechtzetten.’’ De Belgen van Ajax zijn dat vanavond van plan, thuis tegen Sparta (20.30 uur).

Beiden komen van het Vlaamse platteland. Vertonghen uit Tielrode (ergens tussen Antwerpen en Gent), Vermaelen uit Kapellen, net over de grens met Nederland. Maar eenmaal verhuisd, waanden de Belgen zich meteen geen buren meer. ,,Amsterdam, dat is echt een wereld van verschil,’’ zeggen ze onafhankelijk van elkaar.

Vertonghen: ,,Thomas komt van een klein dorp, maar ik woonde in een gat, dat wil je niet weten. Bij ons lopen nog meer koeien dan bij Thomas.’’

Als tieners meldden ze zich bij Ajax. Vermaelen was 15, Vertonghen amper 16 toen ze werden gevraagd de Belgische jeugdopleiding van de Amsterdammers in Nederland te vervolgen. Ze belandden in een gastgezin en gingen naar school in de Bijlmer.

Vermaelen: ,,Begrijp me goed, ik heb niets tegen buitenlanders, maar daar kwam ik zoveel nationaliteiten tegen, dat was ik niet gewend. Ik was vijftien jaar en dat heeft behoorlijk wat impact gehad op mijn ontwikkeling. Belgen zijn gesloten, zij zullen niet snel ergens iets van zeggen. Ik ben Nederlanders gaan waarderen, omdat ze veel meer openstaan voor dingen.’’

Vertonghen: ,,Er zijn een hoop Belgen niet geslaagd bij Ajax, ik weet het. Ik kan me voorstellen dat een doorsnee Belg ook wel even slikt als die hier komt. Er gebeurt hier zoveel. Thomas en ik hebben het geluk gehad dat we hier min of meer zijn opgegroeid. Je wordt hier gevormd en langzaam klaargestoomd voor het grote werk. Je wordt grootgebracht met het Ajax-systeem en gaat naar school in de Bijlmer. Dan gebeurt er wel wat. Die sfeer, daar moet je aan wennen. Maar ik vind het fantastisch.

,,In België was ik geen stadsmens, nu wel. Ik heb zelfs een huis gekocht in Amsterdam. Ik zal niet zo snel meer terugkeren naar België. Na drie dagen thuis, wil ik terug naar Amsterdam. Wat er nog Belgisch is aan mij? De taal misschien. Ik ben vernederlandst. Nederland is voor mij ook geen buitenland meer.’’

Het toeval wil dat beide Belgen RKC nodig hadden om te slagen bij Ajax. Vermaelen speelde er dertien duels als huurling, Vertonghen twaalf.

Vertonghen: ,,Voor mij was het best moeilijk. Mijn vader is vorig jaar op 23 januari overleden en ik moest voor de 31ste een beslissing nemen. Ik was er met m’n gedachten niet helemaal bij. Toch heb ik het maar gedaan, omdat het bij Ajax voor mij altijd hetzelfde liedje was. Het eerste speelde steeds twee keer per week, vanwege Europa Cup-wedstrijden. Ik speelde op maandag met Jong Ajax, het eerste liep die dag op de training uit. Op dinsdag moest ík uitlopen, op woensdag speelde Ajax 1 weer een wedstrijd, op donderdag was iedereen vrij, kortom, ik kreeg nooit de kans om me in het eerste te spelen.

,,Het ziekst werd ik van de lijst die op zaterdagmiddag in de kleedkamer hing. Ik zat nooit bij de selectie. Bij RKC ging het goed, alleen vond ik het moeilijk terug te keren naar Ajax. Ik had immers gescoord tegen Ajax (2-2) en dat was me door velen kwalijk genomen. Ook door trainer Ten Cate? Dat heb ik van horen zeggen. Ik heb er een moeilijke tijd door gehad. Toen ik terugkeerde in Amsterdam vroeg ik me af of hij nog steeds boos was. Ik heb volgens mij ook geen echte kans gehad. Ik heb voor hij wegging twee keer meegedaan. De wraakgevoelens leefden misschien nog. Pas nu gaat het goed. Ik voel me sterk.’’

Vermaelen was dit voetbaljaar lange tijd geblesseerd aan zijn enkel. Maar nu hij weer fit is, lijkt Ajax achterin meedogenlozer. ,,Ik ben voor niemand bang. Ik voel me ook sterk. Dat meedogenloze, dat zit in me. Dit is mijn beroep, daar moet je alles voor laten. Dat je op jonge leeftijd je land, je familie en vrienden verlaat, zegt al iets. Het zou stom zijn nu te verslappen. Daarom mag ik ook niet meer zo’n fout maken als tegen Roda JC. ’’

Voorlopig staan beide spelers nog bij Ajax onder contract. Vertonghen tot 2011, Vermaelen tot 2012.

Vertonghen: ,,Ik zie me hier niet snel weggaan. Ja, als Real Madrid komt, zoals bij Royston Drenthe, dan wordt het anders. Maar ik zal Ajax maar voor weinig clubs verlaten. Ik vind het hier geweldig en voel me helemaal thuis.’’
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Ma 29 sep 2008 17:19
Begin steeds meer een fan van Vertonghen te worden. Die jongen is echt zo lekker bezig dit seizoen. Ik denk dat Ajax (en België) veel plezier aan hem gaan beleven. Hoop dat hij nog een tijdje in Amsterdam te bewonderen is, want als hij zo door blijft groeien zullen de grote clubs vanzelf wel komen (vrees ik)
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 sep 2008 17:29
Ach, Vertonghen is in ieder geval geen jongen die ons voor HSV of Tottenham zou verlaten. Die jongen voelt zich goed bij Ajax en is een van de spelers die ook erg gesteld is op onze club.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 30 sep 2008 08:37
Die jongen voelt zich heerlijk bij ajax en wordt alleen nog maar beter, geweldig om te zien!
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Di 30 sep 2008 12:38
Ik heb hem gister bij Holland Sport gezien. En hij begint steeds meer mijn favoriete speler te worden, een slimme gozer, met een fantastische pass en bikkelhard schot. Speelt echt alsof hij al jaren in het 1e speelt. Hij is zeer bescheiden en heeft een goede mentaliteit, want hij kan het opbrengen om door het dolle heen te gaan, als hij zijn werkgever de titel door de neus boort, door te scoren, als huurling.
Op dat moment, was het jammer. Maar je weet dan wel, dat hij er altijd voor zal gaan! Net als Huntelaar, die in zijn afscheidswedstrijd tegen Ajax ook scoorde.
Van Vertonghen gaan we nog veel horen, de komende jaren, denk ik.
svvenn


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 563
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 30 sep 2008 12:45
Citaat:
Ik heb hem gister bij Holland Sport gezien. En hij begint steeds meer mijn favoriete speler te worden, een slimme gozer, met een fantastische pass en bikkelhard schot. Speelt echt alsof hij al jaren in het 1e speelt. Hij is zeer bescheiden en heeft een goede mentaliteit, want hij kan het opbrengen om door het dolle heen te gaan, als hij zijn werkgever de titel door de neus boort, door te scoren, als huurling.
Op dat moment, was het jammer. Maar je weet dan wel, dat hij er altijd voor zal gaan! Net als Huntelaar, die in zijn afscheidswedstrijd tegen Ajax ook scoorde.
Van Vertonghen gaan we nog veel horen, de komende jaren, denk ik.


Mooi toen Vertonghen en Vermaelen ff met elkaar gingen praten in het Vlaams;)

Ik ben wel benieuwd hoe we hier reageren als Vertonghen weer een paar mindere wedstrijden speelt. Lindgren was namelijk het afgelopen jaar volgens velen ook een topspeler, maar wordt nu door bijna niemand meer in de basis gezet.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Di 30 sep 2008 12:49
Citaat:

--------------------------------------------------------------------------------

Ik heb hem gister bij Holland Sport gezien. En hij begint steeds meer mijn favoriete speler te worden, een slimme gozer, met een fantastische pass en bikkelhard schot. Speelt echt alsof hij al jaren in het 1e speelt. Hij is zeer bescheiden en heeft een goede mentaliteit, want hij kan het opbrengen om door het dolle heen te gaan, als hij zijn werkgever de titel door de neus boort, door te scoren, als huurling.
Op dat moment, was het jammer. Maar je weet dan wel, dat hij er altijd voor zal gaan! Net als Huntelaar, die in zijn afscheidswedstrijd tegen Ajax ook scoorde.
Van Vertonghen gaan we nog veel horen, de komende jaren, denk ik.
_________________



Inderdaad, was een mooi interview! In het begin waren ze nog een beetje stroef, maar naarmate de uitzending vorderde kwamen ze steeds meer los. Ook mooi om de passie voor wielrennen te zien bij Vertonghen.

En over vooroordelen gesproken... roflcopter...Ze lagen er als eerst uit in de Belgen quizz, en het ging nog wel over Sonck in zijn Ajax periode.

Ook super dat Vertonghen zomaar even Gesink eruit fietst.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 okt 2008 14:57
Citaat:
Vertonghen verlengt contract



Amsterdam, 01 okt 2008
Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jan Vertonghen over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2011. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de 21-jarige verdediger gaat in op 1 juli 2008 en loopt tot en met 30 juni 2013.

De Belgische international maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax op 23 augustus 2006 in de wedstrijd Ajax – Kopenhagen (0-2). Vertonghen speelde tot nu toe 49 wedstrijden voor het eerste elftal. Hij won met Ajax tweemaal de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal in 2006 en 2007.


Ajax.nl

<img src='smilies/ajaxsjaal.gif' />

Citaat:
Vertonghen tot 2013 Ajacied

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Jan Vertonghen en Ajax zetten hun samenwerking door tot de zomer van 2013. De verdediger annex middenvelder zet binnenkort zijn krabbel onder een nieuw contract.

"We zijn er bijna uit, er moeten alleen nog een paar kleine dingen worden besproken", zei de Belgische international na afloop van de ochtendtraining. De 21-jarige Vertonghen had in Amsterdam nog een contract dat hem tot 2011 aan Ajax verbond. Zijn goede spel van de afgelopen maanden deed de club besluiten hem een verbeterd contract aan te bieden.

"Ik houd van Ajax en ik houd van Amsterdam. Ik heb het hier zo naar mijn zin dat ik ook wel tot 2014 had willen tekenen. Ik wil nog lang niet weg bij Ajax. Ik ben blij dat ze mij het vertrouwen geven", aldus een tevreden Vertonghen.

Ajax nam Vertonghen in 2006 over van satellietclub Germinal Beerschot. Na een seizoen bij RKC Waalwijk doorgebracht te hebben op huurbasis, behoort de Belg sinds afgelopen jaar tot de vaste kern van de Amsterdamse club.


Voetbalprimeur

Jantje Beton! <img src='smilies/worshippy.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 okt 2008 15:13
Een zeer groot talent. Fysiek sterker, maar ook mentaal sterker dan menig AJAX-talent. Of niet dan, Urby? Die gaat de top halen.

Citaat:
Hij won met Ajax tweemaal de KNVB Beker

AJAX.nl zuigt toch ballen, he? Die heeft hij helemaal niet gewonnen. Misschien zijn ze in de war met Vermaelen. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 okt 2008 16:25
Citaat:
Topweek voor Vertonghen

Amsterdam, 01 okt 2008
Jan Vertonghen beleeft prachtige tijden bij Ajax. Zondag maakte hij nog twee treffers tegen Vitesse, woensdag verlengde hij zijn contract tot 2013. ,,Het kan niet op”, aldus de Belg.
Vertonghen hoefde niet lang na te denken over de beslissing om zijn contract te verlengen. ,,Ik voel me hier ontzettend goed”, aldus 21-jarige voetballer. ,,Ik hou van Amsterdam, ik hou van Ajax en de club heeft vertrouwen in me. En dat vertrouwen is zeker wederzijds.”

Twee treffers tegen Vitesse, ontzettend veel media-aandacht en een nieuw contract: Vertonghen staat deze week in de schijnwerpers. ,,Het kan inderdaad niet op”, zei hij na de ondertekening. ,,Maar ik hoop op nog meer. Met dit Ajax moeten we wat moois neer kunnen zetten de komende jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa.”



Danny Blind vindt dat Vertonghen de verlenging meer dan verdiend heeft. ,,Jan heeft bewezen dat hij een heel belangrijke speler is voor het team”, zei de manager technische zaken. ,,En dan heb ik het niet alleen over de laatste wedstrijden. Hij is al een langere periode heel goed bezig.”

Hief Vertonghen na de contractverlenging nog een glas champagne, morgen moet hij weer echt aan de bak. Dan staat de UEFA Cup-return tegen FK Borac op het programma. Vertonghen kijkt uit naar het treffen met de Serviërs. ,,Als wij scherp beginnen en op dezelfde manier spelen als in Begrado, moeten we opnieuw iets moois kunnen neerzetten."


Ajax
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 okt 2008 17:11
Groots respect voor Jantje. Wat een heerlijke voetballer en persoonlijkheid. Laat hem nu maar uitbloeien tot topvoetballer en dan de stap maken naar de absolute top, dat verdient hij.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 2 okt 2008 16:31
Ben echt heel blij dat zijn contract is verlengd. Ajax kan nog veel plezier hebben van Jan. En het zou ook zonde zijn om hier mee te wachten en de kans op een vertrek te vergroten. Hopelijk speelt Jan nog erg lang in Amsterdam.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 okt 2008 14:34
Vandaag staat er in de VI een interview met Vertonghen. Met dank aan Thijs van AT een aantal stukken uit dat interview:


Citaat:
Ik zal Ajax in ieder geval niet snel verlaten voor eenc lub uit de categorie tussen Ajax en internationale topclubs als Manchester United en Barcelona in. Als ik bij een club als Middlesbrough drie keer zoveel kan verdienen als bij Ajax, zal ik daar niet op ingaan. Ik wil me ontwikkelen als voetballer en als mens, geld vind ik minder belangrijk. Misschien dat ik daar over tien jaar anders over denk, maar dan kan ik alsnog een jaartje in Qatar gaans pelen voor de poen.


Citaat:
Henk ten Cate was een trainer van de harde aanpak. Voor mij hoeft dat niet altijd. Als ik een slechte pass heb gegeven weet ik dat als de beste. Ik speel die bal niet bewust over de zijlijn, dus dat hoeft me dan niet schreeuwen ingepeperd te worden door een trainer. Ten Cate deed het om spelers beter te maken, maar er zijn verschillende manieren om dat te doen. De rustige aanpak van Adrie Koster paste beter bij mij. Van Basten is ook niet zo'n type dat niet snel uit zijn slof zal schieten.


Citaat:
Dit is de sterkste selectie waar ik bij Ajax tot nu toe in heb gespeeld. Het vertrek van Wesley Sneijder vorig jaar was natuurlijk een enorme aderlating, maar met aankopen als Sulejmani, Oleguer en Enoh zijn weer andere extra kwaliteiten aan de groep toegevoegd. We hebben een van de sterkste selecties van Nederland. Dus als we dit seizoen niet om de titel meedoen, is er iets heel erg mis gegaan.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.691 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Jan Vertonghen
Ga
Zoeken: