Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » [Centraal] Sparta
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Centraal] Sparta
Maker: LucasBekeken: 34436
Status: InactiefBerichten: 220
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 5 jun 2009 21:06
Met Boakye en Slijngard heeft Sparta voor dit niveau twee prima backs in huis gehaald, lijkt mij zo. En om dan te denken dat er een jaar of wat geleden sprake was van interesse voor Boakye uit Hamburgse en Eindhovense hoek.

Ramos heeft het het afgelopen seizoen al met al goed gedaan, toch? Hem met Waterman vervangen betekent volgens mij een flinke achteruitgang.

En wederom voor die Groningse vrienden van me: is die Rijsdijk wat?

Overigens heb ik niets met FC Utrecht, maar ergens zou het wel goed zijn als die club gaat investeren in de Nederlandse markt. Clubs als Vitesse en Sparta kunnen wel een miljoeninjectie gebruiken en het zou leuk zijn voor de competitie wanneer een club met een groot stadion uit een grote stad mee gaat dingen om de Europese plekken.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 6 jun 2009 19:34
Citaat:
En wederom voor die Groningse vrienden van me: is die Rijsdijk wat?



Op een ander forum schreef ik dit over zijn overgang:

Verrassende move van Rijsdijk. Heeft Sparta toch iets te lang gewacht of simpelweg een te lage aanbieding gedaan. Voor hem wel mooi, want hij wilde dolgraag zijn kans blijven grijpen als prof. Dit jaar veel gevolgd en we hadden wat voorzichtige contacten met hem, maar nooit concreet omdat zijn toekomst niet duidelijk was en Sparta eigenlijk wel met hem door wilde. Nu dus naar Groningen, heel verrassend.

Ben benieuwd of hij kan aanhaken, gevoelsmatig leek die kans me bij Sparta groter. Zijn grootste kwaliteit is zijn loopvermogen. Hij blijft in alle hoeken en gaten duiken en sluit vaak erg goed bij voor de goal vanuit het middenveld. Mede daardoor werd hij ook topscorer bij Jong Sparta dit seizoen. Je kunt hem ook op meerdere plekken kwijt, in die zin is het echt een allrounder. In 4-4-2 kan hij als spits naast een grote spits spelen, hangend op rechts en kort achter twee spitsen, in 4-3-3 is hij het best als diepgaande halfspeler of eventueel teruggetrokken rechtsbuiten. Ook qua spel is hij redelijk allround. Op zijn dynamiek na heeft hij niet echt een specifieke kwaliteit, maar kan hij vrijwel alles wel redelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 15:25
Citaat:
Adelaar hoopt dat Strootman jaar blijft

Bron: Ad.nl

Kevin Strootman is volledig hersteld van zijn enkelblessure en hoopt zaterdag in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn rentree te maken bij Sparta.


Of de linkspoot dit seizoen op het Kasteel blijft, is echter nog altijd hoogst onzeker. Zijn vraagprijs zou door de clubleiding zijn teruggeschroefd tot vijf miljoen euro. Dat zou AZ en FC Utrecht, clubs die eerder al een officieel bod deden op Strootman, weer warm kunnen maken om de jeugdinternational te kopen.

,,De vraagprijs teruggeschroefd?’’ reageert algemeen directeur Peter Bonthuis van Sparta enigszins geïrriteerd. ,,Nee hoor. Wij hebben zelfs nog nooit een prijs genoemd. Dat gerucht klopt dus niet.’’

Ook technisch manager Richard Grootscholten ontkent hevig dat Strootman nadrukkelijk door de club in de etalage is gezet. ,,Ik hoor dat er verhalen over een teruggeschroefde vraagprijs in de media zijn verschenen, maar dat komt niet bij ons vandaan,’’ zegt de Naaldwijker. ,,Het klopt ook niet.’’

Strootman is al maanden in beeld bij enkele clubs uit de eredivisie, maar omdat Sparta een forse transfersom eist, haakten die clubs af. AZ deed tot tweemaal toe een bod op de Ridderkerker, maar in beide gevallen veegde de clubleiding van Sparta dat bedrag van tafel. FC Utrecht ging zelfs over het bod van de Alkmaarders heen.

Sparta mag vragen wat het wil, de middenvelder heeft geen gelimiteerde transfersom in zijn verbintenis op laten nemen. ,,Omdat de club ook iets aan mij mag verdienen,’’ vertelde Strootman destijds na zijn contractverlenging. Een mening die nu tegen hem kan werken, want de clubs haken snel af als de vraagprijs op tafel komt.

In Rotterdam-West leeft het vermoeden dat mensen van FC Utrecht het gerucht van de gedaalde transfersom de wereld in hebben geholpen. Technisch directeur Foeke Booy ontkent dat hevig. ,,Onzin. Wij hebben na ons eerste bod geen contact meer gehad met Sparta of de zaakwaarnemer van Strootman,’’ zegt Booy. ,,Kevin is een goede speler, bij FC Utrecht zijn veel mensen zeer gecharmeerd van hem. Maar wij betalen geen absurde transferbedragen voor een speler van negentien jaar. Ik vraag mij af wie dat wel zal doen.’’

Frans Adelaar volgt de ontwikkelingen op de voet. De Sparta-trainer toont zich al sinds zijn eerste kennismaking met Strootman lyrisch over het talent. ,,Ik kan slechts hopen dat hij nog minimaal een jaar bij ons blijft,’’ zegt Adelaar. ,,Hij traint weer volledig mee, gaat de duels al stevig in. Hij kan bij ons van grote waarde zijn.’’

Aan de andere kant verwacht ook Adelaar nog serieuze belangstelling voor zijn speler. ,,Dan denk ik wel, want hij is een zeer goede speler.’’
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 15:47
Lastige spagaat wel. Veel geld ontvangen om mogelijk op andere belangrijke posities (keeper, eventueel centraal achterin en een spits) een gerichte versterking te halen, in de wetenschap dat Lerin Duarte een prima voorbereiding draait en het middenveld ook anders bezet kan worden....

Of gewoon je poot stijf houden en een belangrijke speler, die nog niet is uitgeleerd bij je club, gewoon in de ploeg houden.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 18:08
Ik verwacht wel dat Strootman zal blijven bi Sparta. Is een aardige speler voor Sparta die alleen nog kan doorgroeien bij Sparta en later nog geld zal opleveren. Verder verwacht ik dat Sparta een doelman komt die al voor Sparta heeft gekeept namelijk Vandenbussche. Hij moet namelijk de strijd aan gaan met Steppe en verwacht dat Steppe die strijd zal winnen. Of Sparta huurt een keeper met ervaring. Verder heeft Sparta redelijk ingekocht deze zomer waarbij ik verwacht dat er nog leuke spelers doorkomen vanuit de jeugd van Sparta. Een leuk team om naar te kijken.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 21:04
Vandenbussche heeft een aanbieding ontvangen, maar niets meer laten horen daarna.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jul 2009 22:33
Citaat:
Sparta kiest voor Sloveense keeper

ROTTERDAM - Aleksander Seliga vloog maandagavond vanuit Slovenië naar Nederland om de laatste plooien glad te strijken. De 29-jarige keeper van NK Celje gaat bij Sparta de strijd aan om plek nummer één.
afbeelding vergroten Aleksander Seliga. FOTO REUTERS
De doelman, die ook een seizoen bij Slavia Praag onder contract stond, tekent voor twee seizoenen en traint waarschijnlijk dinsdag al mee met de selectie van trainer Frans Adelaar.

Sparta heeft de doelverdediger tweemaal aan het werk zien. De eerste keer was de doelman op proef bij Heerenveen en speelde hij tegen AA Gent. Afgelopen week werd keeperstrainer Dick Bos naar Slovenië gestuurd om de doelman te bekijken tijdens een vriendschappelijk duel van NK Celje. Albert van der Sleen, voormalig doelman van Eindhoven, werkte eerder in de voorbereiding met Seliga. De keeperstrainer van Heerenveen was tevreden. ,,Sparta doet goede zaken. Aleksander is zeer explosief, hij voetbalt goed mee en straalt rust uit. ’’

Toch nam Heerenveen de doelman niet over van NK Celje, waar de Sloveen nog een jaar onder contract stond. ,,Dat had niets te maken met de prestaties van Seliga,’’ legt Van der Sleen uit. ,,Bij ons dreigt Brian Vandenbussche te vertrekken, maar dat is nog niet gebeurd. Seliga wist dat hij niet direct zou worden vastgelegd. Ja, dat had later nog wel kunnen gebeuren. Hij is bij ons zeker niet afgetest, we hadden hem absoluut nog in de peiling.’’

Toch tipte Heerenveen de Rotterdamse club. Logisch, volgens Van der Sleen. ,,Sparta en Heerenveen werken samen. Sparta zoekt een eerste keeper, terwijl wij met Kenny Steppe al een sterke doelman hebben. Dus dat levert geen problemen op. Aleksander vertelde mij dat hij veel medespelers naar het buitenland ziet vertrekken en zelf ook zijn kans wil gaan. Hij heeft absoluut de klasse om in de eredivisie te keepen. Of dat direct zo zal zijn, weet ik natuurlijk ook niet. Ook Dudek moest een jaar wennen bij Feyenoord.’’

Voor Sparta komt er eindelijk een einde aan een moeizame zoektocht naar een doelman. Peter Mollez, Cassio Ramos, Brian Vandenbussche en Oscar Moens kwamen niet naar het Kasteel, Seliga dus wél.


Sportwereld.nl
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 jul 2009 11:40
Ik ben benieuwd. Slechter dan Varkevisser kan hij in elk geval niet zijn, lijkt me.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 12:40
Viergever is als vervanger opgeroepen voor Pieters.

Vond ik tegen Ajax sterk spelen. Een linkspoot ook.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 14:22
Prima en veelzijdige speler, Viergever. Net als Bentem trouwens, dat is ook een goede centrale verdediger. Met een beetje mazzel staan die over een jaar of twee samen in het centrum.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 14:31
Ik hoor ook goede verhalen over Benthem. Kan hem nog herinneren toen hij met Nederland onder-17 op het EK speelde. Destijds als rechtsback. Schijnt wel een goede trap te hebben.

Jij hebt Viergever vaker gezien. Waar zie jij zijn plafond ongeveer liggen?
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 16:39
Zowel Viergever als Bentem heeft wat mij betreft de potentie om door te groeien tot een speler die vrij hoog in de Eredivisie kan spelen. Van daaruit zou je dan moeten zien wat er nog meer mogelijk is.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 19:53
Verwacht je dat Sparta iets aan Bodul zal hebben, Mich? Het lijkt mij dat Sparta veel te dicht tegen de eigen goal aan zal spelen om veel gebruik te maken van die slome.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 sep 2009 08:01
Dat is in uitwedstrijden nu de tactiek geweest van Adelaar, maar dat waren wel uitduels tegen sterke teams.

Verder is het afwachten, maar hij is wel een welkome aanvulling qua type. Een grote spits had Sparta immers niet meer. Eventueel kan Poepon nu ook vanaf een flank gaan spelen. In die zin is het wel een verklaarbare keuze.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 3 okt 2009 11:56
Bodul gaat natuurlijk nooit Ajax 1 halen. Zelfs in Poepon zie ik meer potentie. Dat wordt nog wel een leuke Eredivisie-spits.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 okt 2009 12:38
Bodul is qua niveau redelijk vergelijkbaar met Haris Medunjanin. Beide goed aan de bal en eveneens een goede trap, maar onwijs sloom.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 okt 2009 16:58
Medunjanin vind ik wel een flink stuk beter hoor, al speelt die natuurlijk op een heel andere positie.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 okt 2009 17:16
Medunjanin was een zaalvoetballer. Statisch en schakelde slecht om van balbezit naar balverlies. Bodul komt denk ik beter tot z'n recht achter de spitsen (dat gezien z'n minpunten), ook de positie waar Medunjanin graag speelt. Ze moeten het beide in ieder geval niet van hun snelheid hebben.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 okt 2009 13:22
Mooie winst in de stadsderby. Met als mooiste bonus dat drie van de beste spelers van gisteren uit de eigen opleiding komen, met Falkenburg, Strootman en Viergever.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 okt 2009 18:54
Sparta staat tegen ADO met één nul voor door een goed doelpunt van Falkenburg.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Za 24 okt 2009 19:28
Citaat:
Sparta staat tegen ADO met één nul voor door een goed doelpunt van Falkenburg.

Inmiddels is het 2-2. Leuke wedstrijd. Slordig maar heel veel inzet!
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 okt 2009 20:35
Wat een ontzettend leuke wedstrijd was ADO - Sparta!

Moet zeggen dat Sparta ook een leuk ploegje heeft. Lopen toch een aantal behoorlijke talenten ook rond.
Die Falkenburg kan mij ook wel bekoren (niet vanwege zijn 3 goals, maar ook vanwege zijn spel), hoe oud is die? positie?
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 okt 2009 20:51
Falkenburg is 21 jaar oud en speelt meestal als aanvallende middenvelder. Trouwens mooi dat Adelaar nu kiest voor zowel Strootman als Falkenburg op het begin van het seizoen stelde die ze niet samen op het middenveld omdat het te veel dezelfde type spelers waren. Gelukkig is die daar op terug gekomen. Verder als Strootman zich zo door blijft ontwikkelen dan zie ik hem in de zomerstop wel vertrekken bij Sparta. Heeft de laatste weer een stapje voorwaarts gezien.
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 25 okt 2009 10:42
Nou, het zijn wel heel andere spelers hoor. Dat ie ze niet samen opstelde had meer te maken met het feit dat hij bang was dat ze te jong waren en de balans iets teveel zou doorslaan naar de aanval. En omdat hij ten onrechte dacht dat Van Gessel een goede optie zou zijn.

De enige overeenkomst vind ik dat ze allebei goed zijn in de passing en de korte, snelle combinatie. Maar Falkenburg is veel dynamischer, waar Strootman dan weer meer spelverdeler is.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 25 okt 2009 11:06
Allebei erg jong nog dus. Strootman en Falkenburg.
Gaat Sparta nog veel plezier aan beleven, al vrees ik voor ze dat zeker Strootman (en misschien Falkenburg ook al) na dit seizoen weg zijn.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.318 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » [Centraal] Sparta
Ga
Zoeken: