Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » NBB Beker (Basketbal)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: NBB Beker (Basketbal)
Maker: AmsterdamBasketball89Bekeken: 2115
Status: InactiefBerichten: 9
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
AmsterdamBasketball89


Geregistreerd: 16-01-2008
Forum berichten: 3
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Naarden
Geplaatst: Wo 16 jan 2008 19:09
Op zaterdag 2 februari speelt Amsterdam tegen de keuterboertjes uit Groningen. Amsterdam vernederde Groningen met 97-66. Nu denkt men daar dat ze kans op revanche hebben en gaan ze met een honderdtal naar Amsterdam.
Wordt moeilijk want Mokum heeft dit jaar een super selectie. XP
Behalve de Nederlandse toppers Peter van Paassen en Stefan Wessels o.a.: Jeron Roberts (Israelisch international), Mohammed Abukar (speelde afgelopen zomer in Las Vegas voor NBA plek), Avis Wyatt (goede jonge forward), ''Teddy' Gipson (vorig jaar Bundesliga en eerder al kampioen met Amsterdam) en oudgediende Tamien Trent.
Kom dus allemaal 02-02 naar de Sporthallen Zuid en ondersteun vocaal de Amsterdamse koploper van de Eredivisie!!!

Forza Amsterdam! ance2:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 jan 2008 19:27
Welkom! Kaboem! zal blij met je zijn. ;)
Kaboem!


Geregistreerd: 26-08-2007
Forum berichten: 1743
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 jan 2008 09:57
Welkom AmsterdamBasketball89!

Citaat:
Op zaterdag 2 februari speelt Amsterdam tegen de keuterboertjes uit Groningen. Amsterdam vernederde Groningen met 97-66.


Vergeet je niet te vermelden dat Groningen Amsterdam heeft vernederd in Groningen? Toen hielden ze werkelijk geen spaan heel van jouw geliefde club.

Citaat:
Nu denkt men daar dat ze kans op revanche hebben en gaan ze met een honderdtal naar Amsterdam.


Zitten er eindelijk eens mensen in de SHZ. Komt er eindelijk eens sfeer.
Eerlijk gezegd denk ik dat het voor Groningen een lastige wedstrijd gaat worden aangezien ze op dit moment veel geblesseerden hebben, maar in normale doen zou het gelijkopgaand moeten zijn. Groningen heeft veel baat bij thuisvoordeel in de play-offs, ben alleen bang voor ze dat ze dat deze weken gaan verpelen. Zaterdag mogen ze naar Nijmegen en 2 februari naar die kille SHZ.

Citaat:

Wordt moeilijk want Mokum heeft dit jaar een super selectie. XP
Behalve de Nederlandse toppers Peter van Paassen en Stefan Wessels o.a.: Jeron Roberts (Israelisch international), Mohammed Abukar (speelde afgelopen zomer in Las Vegas voor NBA plek), Avis Wyatt (goede jonge forward), ''Teddy' Gipson (vorig jaar Bundesliga en eerder al kampioen met Amsterdam) en oudgediende Tamien Trent.


Amsterdam heeft zeker een goede selectie. Super zou ik het niet noemen. Van Paasen is erg belangrijk voor AMsterdam. Ik zou maar vrezen voor het moment hij geblesseerd raakt want er zit werkelijk niks achter hem. Krabbendam en Veldhuis zijn nou niet bepaald goed te noemen.
Wessels. Goede speler! Eén van de betere Nederlanders in de competitie.
Roberts? Ach, ben nog niet ontzettend onder de indruk van hem. Zag tijdens de HaarlemBasketballWeek bij de B ploeg van Israel betere spelers lopen. Ik vind een Antoine Jordan van Nijmegen eigenlijk beter.
Abukar is inderdaad in Las Vegas geweest, maar dat is niet alleszeggend, hoor. Er lopen daar ook matige spelers rond. Om daar te kunnen spelen is het vooral belangrijk dat je de juiste agent hebt. Tot nu toe vind ik hem wel een redelijke speler. Verdedigt alleen (nog?) niet goed genoeg en is wat wisselvallig. Meer een schutter dan een driver.
Wyatt zou ik volgend jaar maar afscheid van nemen. Komt nog een boel tekort. Zou eigenlijk eerst bij een ploeg als Rotterdam, Zwolle, Nijmegen en BOZ moeten spelen. Schiet niet goed, soms wat klunzig (slechte handen). Wel groot en atletisch. Zal nog veel moeten groeien om een topper te worden.
Gipson is natuurlijk de topper van de ploeg. Heerlijke speler. Is qua niveau wel te vergelijken met Travis Young van Den Bosch.
Trent is een cokesnuiver! Daarom moest hij weg uit Duitsland. Vervelende meneer! Niet de echte pointguard van Amsterdam. Ze zijn niet voor niets nog steeds op zoek naar een 1/2.

Al met al heeft Amsterdam een ploeg die een kans maakt op de titel. Net als Groningen, Nijmegen en Den Bosch. Er zijn verschillende clubs dit jaar een stuk beter geworden (Amsterdam en Groningen) waardoor de competitie steeds interessanter wordt.
Ik gok erop dat Amsterdam en Den Bosch uiteindelijk de finaleserie zullen gaan spelen.
AmsterdamBasketball89


Geregistreerd: 16-01-2008
Forum berichten: 3
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Naarden
Geplaatst: Do 17 jan 2008 11:23
Tnx Kaboem.
Ik ben het niet geheel met je eens.
Ik vind dit team echt wel beter dan in de jaren Spinks, McGuthrie, Bennes e.a. We hebben dit jaar gelukkig weer een capabele voorzitter en geldschieter. De kritiek op Avis is terecht: hij is nog niet gelouterd zoals bijv.V. Paasen. Denk wel dat hij met zijn atletisch vermogen nog wel de Europese top kan halen. Trent heeft alleen geblowt en is verder een goede floorleader. Roberts staat er als het moet en heeft ook veel ervaring. Jair is verder goed genoeg voor Eredivisie niet meer niet minder. Je moet eens kijken naar Groningen en andere subtoppers: die hebben slechtere eerste centers.
Europees zullen ze idd een betere center nodig hebben, maar dat is voor latere zorg. Over Krabbendam kan ik nog niet veel zeggen: heb hem nog maar weinig aan het werk gezien.
Je bent naar mijn mening iets te kritisch: vast niet de potten tegen Groningen en Den Bosch (uit) gezien afgelopen week!Gipson is een zeer goede speler alleen kan wel eens zijn hoofd (en de bal) verliezen. Trent is wat mij betreft cooler en agressiever. Trent moet je wel leren te waarderen, vond hem eerst ook niks. Trent heeft bovendien meestal uitmuntende stats.
Oja en de partij in Groningen werd verloren door mr. Sintniklaas, die nogal anti Amsterdam is.
Abukar liet in Den Bosch zijn waarde zien: als je hem de bal geeft valt ie wel: topschutter. Kwam idd niet uit de verf op de AHBW maar daar speelde vrijwel het hele team matig. Ook worden daar geen echte prijzen verdeeld.
Amsterdam heeft dit jaar zeker 7 spelers die ik zo de bal zou geven in moneytime, dat is in voorgaande jaren wel anders geweest. Wat opvallend is is dat vaak 5 man in de dubbele punten eindigt: vorig jaar waren alleen PVP en Wessels stabiele dubbelaars.

P.s. ben je voor groningen?
Kaboem!


Geregistreerd: 26-08-2007
Forum berichten: 1743
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 jan 2008 09:32
Citaat:
Ik ben het niet geheel met je eens.
Ik vind dit team echt wel beter dan in de jaren Spinks, McGuthrie, Bennes e.a.


Hmmm, dat moet nog worden bewezen. De vechtlust was in die ploeg toch wat groter, hoor. Spinks was een topper die nu node wordt gemist bij jouw Amsterdam. Iemand die voorop ging in de strijd, maar ook kwalitatief een goede basketballer was. Zelfde geldt voor Bennes, hoewel hij geen natuurtalent was. McGuthrie was in die dagen van Europees niveau. Rolf Franke speelde ook in die ploeg. Dat aangevuld met Nederlandse talenten als Heinen, Meijer, Harris en Rouwhorst maakte de ploeg haast onoverwinnelijk. In mijn ogen was die ploeg een paar stappen verder dan de huidige. De huidige ploeg heeft nog een boel te bewijzen. Niet verder reiken dan de tweede ronde Fiba Euro Cup zegt genoeg. Daarin werd het uitgeschakeld door Mons, middenmoter in de Belgische competitie.

Citaat:
We hebben dit jaar gelukkig weer een capabele voorzitter en geldschieter.


En dat is goed voor het Nederlandse basketball in het algemeen. Ben benieuwd hoe lang hij blijft.

Citaat:
De kritiek op Avis is terecht: hij is nog niet gelouterd zoals bijv.V. Paasen. Denk wel dat hij met zijn atletisch vermogen nog wel de Europese top kan halen.


Ik heb mijn twijfels. Talent heeft hij wel, maar de vraag is hoe snel hij zich aanpast aan de Europese manier van spelen. Er zitten nogal wat manco's aan zijn spel.

Citaat:
Trent heeft alleen geblowt


Coke, geloof mij nou maar. Niet dat het uitmaakt. Iedereen verdient een tweede kans. Gisteravond was het weer eens bagger met Trent. Hij is niet constant genoeg en helaas heeft Amsterdam er daar meer van. Een topploeg kenmerkt zich juist door constant een hoog niveau te halen en lastige wedstrijden tegen middenmoters (die met het mes tussen de tanden spelen) te winnen.

Citaat:
en is verder een goede floorleader.


Meen je dit? Hij bevindt zich in de omschakeling van ego naar teamspeler, maar is nog lang niet de floorleader die een kampioen nodig heeft.

Citaat:
Roberts staat er als het moet en heeft ook veel ervaring.


Gisteravond had hij er moeten staan met al zijn ervaring, maar ook hij gaf niet thuis. Goede speler, hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar trekt hij de ploeg over het dode moment?

Citaat:
Jair is verder goed genoeg voor Eredivisie niet meer niet minder.


Niveautje Leiden!

Citaat:
Je moet eens kijken naar Groningen en andere subtoppers: die hebben slechtere eerste centers.


Sterker nog: Groningen heeft geen centers. Nu moet Grunheid (goede speler) inside spelen terwijl ik denk dat zijn kracht meer als 3/4 ligt. Heeft een goed schot en goede drive naar de basket. Kan rebounden en verdedigen.

Citaat:

Europees zullen ze idd een betere center nodig hebben, maar dat is voor latere zorg. Over Krabbendam kan ik nog niet veel zeggen: heb hem nog maar weinig aan het werk gezien.


En dat is nou precies zijn probleem. Ook op college heeft hij geen minuut gespeeld. Die jongen is niet goed genoeg. Hij isgroot, maar daar is veel mee gezegd.

Citaat:

Je bent naar mijn mening iets te kritisch: vast niet de potten tegen Groningen en Den Bosch (uit) gezien afgelopen week!


Allemaal gezien, hoor. Maar mijn punt is nu juist dat een toploeg er altijd staat en altijd dat niveau haalt.

Ik had trouwens ook de wedstrijd van Amsterdam in Groningen gezien. Oei!

Citaat:
Gipson is een zeer goede speler alleen kan wel eens zijn hoofd (en de bal) verliezen.


Volledig mee eens. Hij moet alleen eens stoppen om bij elke actie naar de basket 'And one' te roepen, dat heeft hij helemaal niet nodig. Hij zou juist de koele leider moeten zijn. Overigens krijg ik de indruk dat hij volgend jaar weer ergens anders speelt. Ik gok op Frankrijk.

Citaat:
Trent heeft bovendien meestal uitmuntende stats.


Scorebordjournalistiek. Stats zeggen geen moer.

Citaat:
Oja en de partij in Groningen werd verloren door mr. Sintniklaas, die nogal anti Amsterdam is.


Beetje een zwaktebod, AB! Het niveau van de scheidsrechter houdt niet over, maar daar heeft elke ploeg last van.
Citaat:
Abukar liet in Den Bosch zijn waarde zien: als je hem de bal geeft valt ie wel: topschutter.


Abukar liet gisteren weer zien dat hij nog een lange weg te gaan heeft. Oei, wat verdedigt deze jongen slecht, zeg. Ik vrees dat Abukar en attitudeprobleem heeft.

Citaat:
Amsterdam heeft dit jaar zeker 7 spelers die ik zo de bal zou geven in moneytime, dat is in voorgaande jaren wel anders geweest. Wat opvallend is is dat vaak 5 man in de dubbele punten eindigt: vorig jaar waren alleen PVP en Wessels stabiele dubbelaars.


Ze zijn zeker een stuk sterker dan vorig seizoen en doen nu gewoon mee om de titel, maar vergis je niet in andere ploegen als Nijmegen, Den Bosch en Groningen. Bergen op Zoom en Rotterdam zijn sterke outsiders.

Citaat:
P.s. ben je voor groningen?


Nope. Heb geen favoriete ploeg. Ben basketballliefhebber en hoop op zeer spannende play-offs.
AmsterdamBasketball89


Geregistreerd: 16-01-2008
Forum berichten: 3
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Naarden
Geplaatst: Zo 20 jan 2008 23:07
Om er nog even op door te gaan XD
Volgens mij heeft Gipson een meerderjarige deal, al weet ik het niet zeker.... Hij werkt trouwens graag met Shivek en die blijft ook nog 5 seizoenen als alles goed is! Abukar gaat er misschien alweer uit.
Ook gehoord dat er een Turkse guard komt, afwachten. Dat stats niet zeggen vind ik persoonlijk lulkoek; dat Trent een vervelend mannetje lijkt (is) wil niet zeggen dat hij geen goede speler is. Of hij het gaat redden vanwege de aspiraties van de voorzitter zal de toekomst uitwijzen. Ik heb hem er liever bij.
Nu de beker..
behalve Amsterdam-Groningen zijn er de volgende wedstrijden:
Landstede Basketbal 2 - Rotterdam Challengers
Den Helder Seals - West Brabant Giants
Matrixx Magixx - Winnaar ZZ Leiden/EiffelTowers Den Bosch

Ik zie Rotterdam wel als kanshebber, evenals Magixx.
Deze subtoppers zullen zeker voor een bekerwinst willen gaan, omdat je met enkele winstpartijen een prijs binnen kan slepen. Ervan uitgaande dat Eiffel wint van Leiden, denk ik dat Magixx wel kan winnen van Eiffel.
Rotterdam kan natuurlijk ook ver komen, aangezien ze laatst nog van Amsterdam wonnen en ook Groningen eventueel aan kunnen.
Finale Amsterdam - Eiffel zou het leukst zijn, maar ik verwacht toch wel een verrassing.
Kaboem!


Geregistreerd: 26-08-2007
Forum berichten: 1743
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 jan 2008 22:30
Citaat:

Volgens mij heeft Gipson een meerderjarige deal.


Heeft een buy-out van niks in zjn contract staan.

Citaat:
Hij werkt trouwens graag met Shivek en die blijft ook nog 5 seizoenen als alles goed is!


Shivek is een goede coach maar wel eentje met een korte houdbaarheidsdatum. Althans voor de meeste spelers.

Citaat:
Abukar gaat er misschien alweer uit.


Denk je dat of weet je dat?

Citaat:
Ook gehoord dat er een Turkse guard komt, afwachten.


Dat hoorde ik ook. Slimme zet als het waar is. Maar dat zal Trent niet zo leuk gaan vinden.

Citaat:
Dat stats niet zeggen vind ik persoonlijk lulkoek


Uit stats kun je aflezen of iemand al dan niet veel scoort/rebound of assist. Maar je ziet niet hoe hij dat doet en of hij een beetje kan verdedigen. En dat is wel essentieel

Citaat:
dat Trent een vervelend mannetje lijkt (is) wil niet zeggen dat hij geen goede speler is.


Mee eens.

Citaat:
Nu de beker..
behalve Amsterdam-Groningen zijn er de volgende wedstrijden:
Landstede Basketbal 2 - Rotterdam Challengers
Den Helder Seals - West Brabant Giants
Matrixx Magixx - Winnaar ZZ Leiden/EiffelTowers Den Bosch

Ik zie Rotterdam wel als kanshebber, evenals Magixx.


We krijgen al een voorproefje op wat de halve finales in de play-offs gaan zijn.

Amsterdam wint van Groningen.
Rotterdam wint.
Bergen op Zoom wint.
Eiffel wint.

Rotterdam heeft zich vandaag versterkt met Frank Young. Goeie seler! Als hij in dat team past hebben ze zich erg knap versterkt. Dan zouden ze zomaar boven Bergen op Zoom en Groningen kunnen eindigen in de competitie.

Citaat:
Finale Amsterdam - Eiffel zou het leukst zijn, maar ik verwacht toch wel een verrassing.


Ik denk dat je ergens in mei je hart op kan halen.
Frank


Geregistreerd: 14-09-2007
Forum berichten: 38
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 maa 2008 19:46
Als de bekerfinale van afgelopen middag een voorbode is voor de finale van de play-offs, dan wordt het een leuke finale. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 maa 2008 11:01
Hoezo?
Frank


Geregistreerd: 14-09-2007
Forum berichten: 38
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 maa 2008 19:36
Gewoon, het was een leuke wedstrijd van twee teams die (zeker de eerste drie kwarten) aan elkaar gewaagd waren.

Tel daarbij op dat er behoorlijk wat (luidruchtig <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: ) publiek aanwezig was (gewoon in de vakken naast elkaar, met alleen een afzetlintje ertussen. Daar kan het dus wel <img src='smilies/icon_wink.gif' />) en het was een leuke middag.

Dat Eiffeltowers won, maakt dan nog niet eens zoveel uit.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.156 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » NBB Beker (Basketbal)
Ga
Zoeken: