Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Johan Cruijff (als trainer)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Johan Cruijff (als trainer)
Maker: 343Bekeken: 5435
Status: InactiefBerichten: 93
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 apr 2009 13:22
Citaat:
Ik verlang weer naar Hans Kraaij sr.


Nee man. Die gast denkt dat hij alles weet en als hij wat wil zeggen moet iedereen stil zijn. Dan nog liever z'n zoon, die neemt zichzelf toch niet serieus.

Jan Mulder is ook grappig, luister altijd graag naar hem.
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 apr 2009 15:16
Dan zitten wij niet bepaald op 1 lijn, Jan mulder vind ik echt dramatisch. Zie ik zijn kop is het gewoon tv uit. Hans Kraaij jr is wel lachen, maar zen pa heeft zoveel verstand van voetbal, prettig om naar te luisteren en een duidelijke mening waar ik het vaak mee eens ben. Dat gebrabbel van Cruijff kan ik ook niet uitstaan. Beste ajacied ooit, kan me de kont roesten.

Ik kan nog geen 2 minuten naar dat gesliks, gesis en gesputter van 'm luisteren. En luister ik naar hem, snap ik geen flikker van wat hij nou bedoelt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 15:24
Citaat:
Cruijff ‘totaal verrast’ door opstappen Van Basten

Bron: Ajaxfans.net

Johan Cruijff had het vertrek van Marco van Basten niet zien aankomen. "Ik was totaal verrast door zijn opstappen", vertelde het voetbalicoon donderdag in Enschede, waar in het stadion van FC Twente een Johan Cruijff College voor talentvolle topsporters werd geopend.


“Het is heel erg jammer voor het voetbal, er had veel meer ingezeten.”

Cruijff en Van Basten werkten vorig jaar korte tijd samen bij Ajax, maar na een verschil van inzicht over de manier waarop de reorganisatie vorm moest krijgen, stapte ‘El Salvador’ op. Met de structuur binnen de club is volgens Cruijff nog steeds van alles mis. “De organisatie deugt van geen kanten, er zijn niet voor niets in twaalf jaar elf trainers versleten.”

Achter de schermen probeerde Cruijff lang de organisatie op poten te zetten. “Ik ben er tien jaar mee bezig geweest, maar het is niet gelukt. Zolang je dat niet oplost, kan je elk jaar wel iemand anders voor de groep zetten. Er is niemand die het hier langer dan een jaar gaat volhouden.”

Tussen Cruijff en Van Basten lijkt de lucht na de breuk bij Ajax nog steeds niet helemaal geklaard. “Van Basten was een vriend”, zo sprak hij in de verleden tijd over de man die hij als bondscoach jarenlang de hand boven het hoofd hield.

Het is nog niet bekend wie het nu als trainer mag gaan proberen bij Ajax, dat met het uitvoeren van het rapport-Coronel probeert voor meer stabiliteit te zorgen. Als mogelijke opvolgers van Van Basten circuleren de namen van Frank Rijkaard, Co Adriaanse en Ronald Koeman.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 jun 2009 20:45
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 nov 2009 14:06
Citaat:
Johan Cruijff maandag gepresenteerd als bondscoach

Bron: Sportweek

Johan Cruijff is de nieuwe bondscoach van het Catalaanse voetbalelftal, zo maakt de Federació Catalana de Futbol (FCF) maandag bekend. Hij wordt 9 november om 12.30uur gepresenteerd. Het is voor het eerst dat de oud-trainer van Ajax en FC Barcelona als bondscoach aan de slag gaat.

De 62-jarige Nederlander werd enkele weken geleden door de voetbalfederatie benaderd om keuzeheer van Catalonië te worden, vroeg toen om enkele weken bedenktijd en heeft de functie nu dus aanvaard. Catalonië speelt ieder jaar enkele wedstrijden, tegen landen, clubs of selecties van andere provincies, zoals Baskenland.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 dec 2009 15:52
Citaat:
Cruijff selecteert Gabri en Oleguer voor oefenduel

Bron: Voetbal International

Gabri en Oleguer maken deel uit van de selectie die bondscoach Johan Cruijff bekendmaakte voor de oefenwedstrijd van Catalonië tegen Argentinië op 22 december. Ook Cesc Fàbregas is opgeroepen.

Arsène Wenger, manager van Arsenal, had Cruijff nog vriendelijk verzocht om Fabregas niet op te roepen. De bondscoach van Catalonië wil echter met zijn sterkste selectie aantreden.

Barcelona is hofleverancier met zes spelers: Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi, Gerard Piqué, Sergi Busquets en Bojan Krkic. Ajax levert net als Espanyol twee spelers. Zowel Gabri als Oleguer speelden in het verleden als drie keer eerder voor het Catalaans elftal.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 dec 2009 16:37
Ik vind het toch vreemd dat Cruijff zich hiervoor leent, er valt toch niets te winnen bij die ploeg? Zou hij het echt doen uit liefde voor de streek?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 dec 2009 16:44
Het antwoord is: Ja. Hij heeft een grote liefde voor Catalonie. Voor het geld doet hij het echt niet. Dan zou hij wel andere jobs aannemen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 dec 2009 17:14
Nee dat lijkt mij ook heel sterk. Blijkbaar vind Cruijff het nog steeds mooi om aan het gras te ruiken. Toch zonde dat die man zo veel tijd 'buiten het wereldje' heeft doorgebracht. De grootste tacticus aller tijden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 dec 2009 15:43
Citaat:
Cruijff: 'Barcelona won na slechtste wedstrijd'

Bron: Voetbal International

Barcelona-trainer Josep Guardiola kreeg van Johan Cruijff een compliment over zijn wisselbeleid, dat de basis vormde voor het succes in Abi Dhabi.

Cruijff zag 'zo'n beetje de slechtste wedstrijd van dit seizoen' van Barcelona. Desondanks werd ten koste van Estudiantes de Wereldbeker voor Clubs gewonnen (2-1), omdat coach Pep Guardiola vasthield aan de clubvisie', aldus de oud-international in zijn column in De Telegraaf.

'Dat bleek vooral bij zijn wissels', zei Cruijff. 'Die waren cruciaal. Toen Estudiantes 1-0 voorstond en de wedstrijd op slot leek te zetten, koos Guardiola bij zijn wissels niet voor twee namen, maar voor de niet zo bekende Pedro en Jeffrén. Terwijl met het inzetten van een stel grote namen hij zichzelf beter in had kunnen dekken.'

Cruijff roemde de insteek van Guardiola. 'Voorop stond om een optimale veldbezetting te krijgen, die nodig is om goed een offensief uit te voeren. Met Jeffrén was de kans daarop groter dan met een willekeurige naam. Zo dwong Barcelona alsnog het geluk af en uiteindelijk ook de overwinning.'
wijmaajax


Geregistreerd: 24-11-2008
Forum berichten: 177
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 dec 2009 08:06
Citaat:
Succesvolle rentree Cruijff in Camp Nou

BARCELONA - Johan Cruijff kende dinsdag een succesvolle rentree als trainer. Onder leiding van de Nederlander won de Catalaanse selectie in stadion Camp Nou met 4-2 van Argentinië.

Kort voor rust opende Sergio Garcia de score. Barcelona-aanvaller Bojan Krkic verdubbelde na de pauze de voorsprong voor de ploeg van Cruijff, die begin november officieel gepresenteerd werd als bondscoach van Catalonië. Het betreft een erebaan, die niet meer dan twee oefenduels per jaar omvat. De Catalanen, met Ajacied Oleguer in het team, streven naar onafhankelijkheid.
Javier Pastore bracht Argentinië met een mooi afstandsschot terug in de wedstrijd, maar Sergio Gonzalez zorgde er met een benutte strafschop voor dat de marge weer op twee doelpunten verschil kwam: 3-1. Ook na de tweede Argentijnse treffer, van Agel di Maria, sloegen de Catalanen weer snel toe. Moises Hurtado scoorde: 4-2.
Cruijff maakte met Barcelona in Camp Nou als speler en als trainer grote furore. Op 15 mei 1996 zat de voormalig Ajacied voor het laatst als trainer op de bank. Voorzitter Joan Gaspart ontsloeg de Amsterdammer na een gelijkspel tegen Espanyol.
Camp Nou was dinsdag ongeveer voor de helft gevuld. Op de tribune zat onder andere Diego Armando Maradona, die van 15 november tot en met 15 januari niet als bondscoach van Argentinië mag optreden omdat hij zich in oktober tijdens de persconferentie na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay grof uitliet tegenover journalisten. Een verzoek om zijn schorsing later uit te zitten werd door wereldvoetbalbond FIFA afgewezen.
Cruijff benaderde aanvankelijk het Nederlands elftal voor zijn eerste oefenwedstrijd. De KNVB liet hem evenwel weten dat de agenda voor Oranje tot 2011 vol zit.

Bron: Telegraaf.
<img src='smilies/343.gif' />
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 23 dec 2009 10:07
Wat een heerlijk team is Catalonië met zoveel voetbalkwaliteiten. Dit was trouwens de opstelling van Catalonië: Valdés; Bruno, Puyol, Oleguer, Capdevila; Xavi, Piqué, Busquets; Verdú, Krkic en Sergio García.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 dec 2009 14:08
Citaat:
Cruijff nooit meer terug bij NOS: 'Zelfs teletekst is negatief'

Bron: Elfvoetbal.nl

Johan Cruijff is helemaal klaar met de NOS. De voormalig analyticus wil niet meer voor de staatsomroep werken, omdat deze in zijn ogen te negatief is.

Cruijff staakte zijn werkzaamheden als analyticus een half jaar geleden. Vorige week bekritiseerde hij al het sportgala dat door de NOS werd uitgezonden. Nu spuwt de voormalige nummer 14 zijn gal over de in zijn ogen negatieve berichtgeving.

"Altijd zijn er mensen op zoek naar minpunten of fouten. Dat zal wel typisch Nederlands zijn, want ik kom het op elk terrein tegen", zegt de bondscoach van Catalonië.

"Ik ben niet voor niets weggegaan bij de NOS. Het is altijd negatief, tot teletekst aan toe. Als Ajax tegen Juventus loot, lees ik op zo'n paginaatje meteen dat Ajax de finale verloor in 1996. Nergens lees ik dat wij in 1973 de finale van de Europa Cup I wonnen door Juventus te verslaan. Dat bedoel ik nou. Ik heb geprobeerd die houding te veranderen in de vijf jaar dat ik daar aan tafel zat, maar dat was een mission impossible. Nee bij de NOS zien ze mij niet meer terug", aldus Cruijff tegenover Sportweek.
Monkey Tonk


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 83
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 12 jan 2010 12:56
Mooi, die Cruijff interviews. Prachtig zoals hij over voetbal denkt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 mei 2010 16:36
Citaat:
Terechte titel voor FC Twente

Bron: Cruijff, De Telegraaf

FC Twente heeft gedaan wat het moest doen. Gewoon alle druk van je afzetten en voetballen. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar wil je top zijn dan hoort dat erbij. Voor de hele omgeving van Enschede is dit kampioenschap fantastisch.

Ook omdat het volkomen terecht is. Wat dat betreft zegt het enorme puntentotaal alles. Bovendien heeft de ploeg zo'n beetje de hele rit bovenaan gestaan. Kijk je naar de prestatie op zich, dan vallen twee zaken in positieve zin op. Allereerst heeft FC Twente enorm goed ingekocht. Met Ruiz en Stoch werd de ploeg aanvallend zelfs sterker dan het al was, ondanks het vertrek van Elia en Arnautovic. Dat is echt heel knap.

Bovendien spreekt het me altijd aan als een team volgens de Nederlandse traditie speelt. Dus met een echte middenvoor, twee buitenspelers en drie goed voetballende middenvelders. Dat deed FC Twente. Voor het middenveld hadden ze Perez voor als er gevoetbald moest worden en Tioté als er iets moest worden geforceerd. Dat geeft aan dat de selectie van Steve McClaren goed in evenwicht was.

Zoals de ploeg over het algemeen ook vrij goed voetbalde. Alleen zal FC Twente voor de toekomst meer zekerheid moeten krijgen, omdat er dit seizoen wel heel veel wedstrijden met één goal verschil werden gewonnen. Daarmee werd een heel hoog rendement gehaald, maar zoiets blijft natuurlijk niet jarenlang goed gaan. Wat dat betreft is het zielig wat Ajax is overkomen. Meer dan honderd goals gescoord, nauwelijks doelpunten tegen, 42 punten uit de laatste 14 wedstrijden en toch geen kampioen.

Hoeveel complimenten je ook krijgt, het maakt de teleurstelling er niet minder om. Dat geldt in mindere mate voor PSV, dat in mijn eigen ogen de meest volwassen ploeg had. Helaas zijn door interne problemen de prestaties aangetast. Verder is het vertrek van Lazovic onvoldoende opgevangen. Die jongen zorgde altijd voor veel diepte, waardoor er ruimte voor het middenveld kwam. Zonder Lazovic is dat eigenlijk nooit meer echt goed gegaan.

Verder heb ik gehoord, dat ik FC Twente geadviseerd zou hebben over van alles en nog wat. Eerlijk gezegd, kan ik me niet herinneren dat ik zoiets gedaan heb. Een jaar geleden ben ik bij de opening van één van mijn scholen in Enschede geweest en misschien dat ik daar wat dingen tegen mensen van FC Twente heb gezegd, maar dit had zeker geen officieel karakter. Terugkijkend op het seizoen valt verder op, dat er nogal wat spelers door zijn gebroken. Ruiz, Stoch, Suarez, Van der Wiel, Enoh, Douglas, Fer en Wijnaldum, het is een mooi rijtje. Enige nadeel is dat er geen echte Nederlandse voorhoedespeler tussen zit.

Tot slot nog even Barcelona-Inter. Vooropgesteld, Barcelona heeft twee wedstrijden niet echt goed gespeeld en daar heeft Inter goed van geprofiteerd. Daar moet je respect voor hebben. Alleen is zo winnen leuk en goed, maar het brengt niets extra's. Mourinho is daarom een heel goeie trainer, alleen zou ik 'm nooit als boegbeeld van m'n club willen hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 mei 2010 18:55
Voor iedereen die Enoh niet als grote man op het middenveld ziet: Cruijff heeft gesproken!!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 5 jul 2010 22:16
Citaat:
Jorginho dient Cruijff van repliek

Bron: Nusport.nl

Jorginho heeft Johan Cruijff van repliek gediend. De voormalige assistent-trainer van Brazilië vindt dat Nederlands beste voetballer ooit zijn mond moet houden over het spel van de Zuid-Amerikanen.

"Cruijff is nog nooit wereldkampioen geworden, dus hij weet niet waar hij het over heeft", vertelt de wereldkampioen van 1994 aan het Braziliaanse medium Esportes.

"Als de 'Goddelijke Kanaries' de tweede helft hadden gespeeld als de eerste dan had hij helemaal niets te zeggen gehad."

'Schande'

De voormalige erepreses van Barcelona haalde vorige week in zijn column uit naar het elftal van de toenmalige bondscoach Carlos Dunga.

Cruijff zou 'geen kaartje kopen om het elftal te zien spelen' en noemde het spel van Brazilië een 'schande voor de fans en het toernooi'.

Niet overtuigend

"De Nederlanders wonnen weliswaar, maar ze overtuigden niet", blikt Jorginho terug op de nederlaag van Brazilië. "Oranje speelde op een simpele, bureaucratische manier die gemodelleerd is naar het spel van drie spelers."

Het Nederlands elftal boekte afgelopen vrijdag in de kwartfinales van het WK een 2-1 overwinning op de Brazilianen.

Na dit echec besloot Dunga zijn functie neer te leggen. Hierop zette de Braziliaanse voetbalbond CBF de rest van de technische staf, waaronder Jorginho, op non-actief.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 9 jul 2010 02:04
Citaat:
Misschien geeft Cruijff kritiek omdat hij het beste met Ajax voor heeft? Zo ging hij per slot van rekening ook met zijn toptalenten om.

Citaat:
je moet ook positief over je club blijven

Nee hoor. Niet als dat betekent dat je moet liegen. Dat jij geen kritiek op je club kunt verdragen is toch echt jouw probleem. Doe anders eens een poging om inhoudelijk op JC's kritiek in te gaan in zijn topic. Pak er eens wat van zijn columns bij en weerleg eens wat. Misschien levert dat iets interessants op. Brullen kunnen we allemaal wel. Ik ben benieuwd.


Oké, ik heb niet zoveel tijd maar ik heb toch twee voorbeelden even opgezocht, dat zijn 2 voorbeelden waar je zo 2 tegenargumenten op kunt gooien zodat hij ze niet had hoeven noemen.


Citaat:
Nu wordt de jeugdopleiding aangepakt, maar door wie eigenlijk? Helemaal als je nu al concludeert dat je opleiding eigenlijk best goed is. Maar neem van mij maar aan, dat de opleiding niet voldoet aan de norm die Ajax na zou moeten streven. Kijk alleen maar naar de zelf opgeleide voorhoedespelers – ooit het handelsmerk van de club – dan schieten de tranen in je ogen.


Ten eerste wordt de jeugdopleiding aangepakt door Jan Olde Rierink, dat is dus weer moord en brand schreeuwen om niks.

Ten tweede de norm van Ajax is voor de jeugd dat 50% van de selectie uit eigen jeugd moet bestaan, dat is niet het geval, al is het verschil niet zo heel groot als je nadenkt. Wat ook van de norm van toepassing is is dat de basis 60% eigen jeugd moet zijn, en we zullen eens tellen:
Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Emanuelson, Enoh, Siem de Jong.

100:11= 9,090909090909091
9,090909090909091 x 8= 72,72727272727273
Afgerond is dat dus 73% en dat is dus ruim boven de 60% en dan heb ik nog niet eens meegerekend dat Eriksen af en toe ook een basisplaats heeft.
En dat is dus wel het geval, en dik ook.

Ten derde schieten bij hem de tranen in zijn ogen als hij kijkt naar de zelf opgeleide aanvallers, daar heeft hij wel gelijk in, maar als de aanval scoort dan is het toch goed? Ajax heeft vorig seizoen uit mijn hoofd in totaal 156 goals gemaakt.. Dat zegt genoeg lijkt me. Als dan de tranen in je ogen schieten als je naar de opgeleide aanvallers kijkt, dan begin je bij wijze van te huilen van geluk als je de verdediging ziet. Stekelenburg en Vermeer als twee goede zelf opgeleide keepers. Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld en Anita 4 zelf opgeleide verdedigers die zelfs basis staan, en dan nog met Daley Blind achter de hand. En voor de komende jaren komen daar nog de talenten Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn en Nicolai Boilesen bij.
Én Ajax heeft wel degelijk aanvallers in de jeugdopleiding, neem Castillion, Jozefzoon en Ebecilio.

Volgende stelling:

Citaat:
Intussen blijft iedereen maar tegen elkaar roepen, hoe goed we het wel niet doen. Je ziet deze instelling op alle fronten terug. Zoals het nieuws dat Nigel de Jong voor een recordbedrag aan Manchester City is verkocht. Net als Rafael van der Vaart mocht hij voor zo’n 2 miljoen euro bij Ajax vertrekken. Niet omdat de club het geld nodig had, maar omdat ze niet goed genoeg werden bevonden. Net als Van der Vaart is inmiddels ook De Jong voor zo’n beetje het tienvoudige doorverkocht.


Ten eerste: Rafael van der Vaart kon niet samen spelen met Wesley Sneijder en toen hij op de bank belandde forceerde hij een vertrek, zijn contract liep toch al af en zo heeft Ajax toch nog 2 miljoen euro voor hem gekregen.

Ten tweede, hij heeft absoluut gelijk dat De Jong voor veel te weinig is verkocht, maar dan moet hij ook noemen dat Ajax de laatste jaren ook spelers heeft gekocht/gehaald waar Ajax veel plezier aan beleefde/beleefd en ook nog eens met dik veel winst verkocht/gaat verkopen. Denk dan aan jongens zoals Cristian Chivu, Maxwell, Huntelaar, Suarez en Ibrahimovic.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 9 jul 2010 14:21
Ok. Allereerst grote klasse dat je de handschoen inhoudelijk hebt opgepakt. Kudo's daarvoor. :thumbs up: Om nog even in te haken op je vorige opmerking elders: Cruijff heeft Ajax twee keer op de voetbalkaart gezet. In de zeventiger jaren als voetballer en eind tachtiger jaren als trainer. Ook die ECII in 1987 was een bijzonder moment in de geschiedenis van de club. Zo goed ging het kort daarvoor niet, verre van zelfs.

De fanbase die Ajax momenteel bezit is voor een groot deel toe te schrijven successen waar hij bij betrokken was. Wat je vandaag de dag ook van hem mag vinden, Johan Cruijff is een Ajax-icoon die in vrij grote mate verantwoordelijk is voor de club waarvan jij fan bent geworden. Ik wil me niet eens voorstellen wat er van Ajax zou zijn gekomen als Jopie er niet was geweest.

Jammer dat je niet linkt naar de columns, nu mis ik de context en tijd waarin het gemeld is, maar vooruit.

Citaat:
, dat is dus weer moord en brand schreeuwen om niks.
Ik denk niet dat Cruijff daar vraagt naar een naam, maar zich afvraagt of de kwaliteit en/of visie die achter die naam (of namen) schuilgaat wel voldoende is om datgene te verwezenlijken wat hij voor ogen heeft. Toen Cruijff er in stapte, eiste hij een vrij rigoreuze hervorming van de Ajax school. Die is er niet gekomen, de jeugdtrainers zijn niet of nauwelijks naar zijn model geschoold, dus is het niet vreemd om te concluderen dat hij nog steeds van mening is dat de opleiding qua visie en kwaliteit nog altijd (veel) beter kan.

Citaat:
Ten tweede de norm van Ajax is voor de jeugd dat 50% van de selectie uit eigen jeugd moet bestaan
Maar of dat wel of niet het geval is, zegt nog niks over het niveau van die eigen jeugd. Leuk dat Donald in de selectie zit, maar of je er beter van wordt is vers twee. Ik denk ook niet dat Cruijff het heeft over spelers als Enoh of Eriksen, die niet of nauwelijks in de opleiding hebben gezeten. Die vlieger gaat niet op.

Citaat:
Ten derde schieten bij hem de tranen in zijn ogen als hij kijkt naar de zelf opgeleide aanvallers, daar heeft hij wel gelijk in, maar als de aanval scoort dan is het toch goed?
Nee, want de statistieken van de huidige aanvallers hebben niets met zijn kritiek te maken, die zich immers toespitst op de opleiding. Leuk dat er zoveel gescoord is, maar momenteel zit Ajax met hetzelfde probleem als vorig seizoen; geen spits en nauwelijks echte buitenspelers. Op de transfermarkt zijn dat de duurste jongens en bij Ajax breken steeds minder spelers door op die posities. Als ze dan doorbreken kan je je afvragen of ze (specifiek) kwalitatief wel voldoen. Babel kwam als centrumspits en werd een draver aan de buitenkant zonder fatsoenlijke balcontrole. Dan mag er best een alarmbelletje afgaan.

De aanvallers die Ajax geld op moeten brengen (Suarez) of recent hebben opgebracht (Huntelaar), komen van buitenaf. Dan ben je dus qua grote verkopen, die Ajax simpelweg nodig heeft, ineens afhankelijk van bepaalde aankopen. Uiterste gevaarlijke situatie, kijk maar naar alles rondom Sulejmani. Dan mag er best een alarmbel afgaan.

Citaat:
Én Ajax heeft wel degelijk aanvallers in de jeugdopleiding, neem Castillion, Jozefzoon en Ebecilio.
Prima, time will tell, maar door de jaren heen heb ik wel vaker dergelijke namen de revue zien passeren die uiteindelijk via de achterdeur vertrokken. Laat zo'n jochie zich eerst maar eens bewijzen voor er gerust op te zijn.

Citaat:
Als dan de tranen in je ogen schieten als je naar de opgeleide aanvallers kijkt, dan begin je bij wijze van te huilen van geluk als je de verdediging ziet.

Ziet er leuk uit, ja, zeker van der Wiel is een interessante speler, maar of het verder allemaal top is? Anita was in de jeugd één van de grootste talenten op ons leefbolletje, de pay-off tot nu toe valt wat tegen. We mogen tevreden zijn met het centrum, maar of er een Frank de Boer of Frank Rijkaard in schuilt is een ander verhaal. Er is hier op het forum genoeg kritiek op dat duo. De lat mag best wat hoger, hoor. Streven naar het hoogste, dat is Ajax. We zijn al jaren geen kampioen meer geworden.

Citaat:
Ten eerste: Rafael van der Vaart kon niet samen spelen met Wesley Sneijder en toen hij op de bank belandde forceerde hij een vertrek, zijn contract liep toch al af en zo heeft Ajax toch nog 2 miljoen euro voor hem gekregen.
Dat Ajax een toptalent voor dat schijntje heeft laten gaan en ook nog naar HSV, is natuurlijk een schande. Valt niet goed te praten.

Citaat:
Ten tweede, hij heeft absoluut gelijk dat De Jong voor veel te weinig is verkocht, maar dan moet hij ook noemen dat Ajax de laatste jaren ook spelers heeft gekocht/gehaald waar Ajax veel plezier aan beleefde/beleefd en ook nog eens met dik veel winst verkocht/gaat verkopen.
De periode met Chivu en consorten kende een kleine opleving, ja, maar daarna is het vooral kommer en kwel, hoor. Als Cruijff het ergens over heeft is het een structurele verbetering van Ajax, de laatste jaren weet Ajax incidenteel niet eens iets neer te zetten. Dan kán je niet tevreden zijn. Niet als je Cruijff bent, maar ook niet als Ajax je aan het hart gaat.

Als je de afgelopen tien jaar bekijkt, moet je je toch bijna kapot schamen. Kritiek, ook die van Cruijjf, lijkt me voorlopig heel wat heilzamer dan net doen of het goed gaat, je kop in het zand steken en de wereld rondom Ajax de schuld geven. De mensen die bij Ajax aan het roer hebben mogen staan hebben het verpest, niets en niemand anders. Inhoudelijk ben ik het lang niet altijd eens met de nr. 14 van weleer, maar voor zijn irritatie heb ik alle begrip. Dit Ajax is nog altijd ver, vér verwijderd van waar het minimaal kan en hoort te staan. Op en naast het veld.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 9 jul 2010 15:44
Oke, ik heb mijn lesje wel geleerd door zomaar iemand zwart te maken zonder dat ik dat doe op feiten. Je hebt mijn ongelijk bewezen, al heb ik op een paar punten wel gelijk maar over het algemeen was het wel grootspraak van mij. Ik zal voortaan wel even nadenken voordat ik weer zoiets zeg. <img src='smilies/blush.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 9 jul 2010 19:27
De Jong voor een schijntje vertrokken? Dat klopt, maar de Jong liep ook de kantjes er van af in zijn laatste half jaar, voelde zich nadat hij het jaar ervoor speler van het jaar was geworden (op basis van de korte tijd dat Blind dat seizoen trainer was), de grote man van Ajax, maar de instelling was verder om te huilen. Dat De Jong nu weer een grote jongen is, heeft ook te maken met het Manchester City salaris dat hij verdient. De Jong is gewoon een geldvoetballer die je op dat moment echt liever kwijt dan rijk was, van der Vaart is natuurlijk een ander verhaal.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 13:00
De Jong heeft bij Ajax altijd een dramatische mentaliteit gehad. Speelde alleen goed als hij vanaf de bank kwam (dan wel als invaller, dan wel als basisspeler). Na één of twee goede wedstrijden gooide hij er structureel met de pet naar.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 sep 2010 21:18
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 15:51
Agh, Louis van Gaal heeft ons ook miskopen bezorgt.

Voor mij heeft Cruijff gewoon gelijk. Ajax speelt HOPELOOS voetbal. Het lijkt echt werkelijk waar helemaal nergens op. Er valt geen lijn in te ontdekken, en inderdaad, drie keer een bal fatsoenlijk overspelen is al teveel gevraagd.

We spelen oppurtunistisch voetbal. Het lijkt alsof het aardig voetbal is, maar in de wedstrijd tegen Real Madrid werd pijnlijk duidelijk dat we er werkelijk waar niets van bakken. Willem 2 lukt dat niet, maar zodra je een niveau of vijf hoger komt zie je de mankementen aan ons elftal, en dat doet pijn! Ajax was de voetbalschool van de wereld. Wij en wij alleen speelden het voetbal zoals het hoorde! Frivool, met gogme en Amsterdamse brainie. Wie deed ons wat? Nu daarentegen manouvreert de trainer ons in iedere wedstrijd tegen een tegenstander van allure in de underdog positie. Wij zijn jongetjes en de tegenstander bestaat uit "echte" mannen. Wat is dat voor dom geouwehoer? Dat was in 94/95 niet anders qua jonge spelers! Toen hielp zelfs de piepjonge Kluivert ons aan de winnende treffer in de CL finale! Toen ging het zo:"Wie zijn hier de jongetjes dan"? Wij komen uit Amsterdam, wij zijn Ajax en who the f*ck are you?

Het is beschamend hoe mislukking van den Boog zich uitlaat in de pers over Cruijff. De mislukte zakenman die contracten tekent zonder ze te lezen heeft commentaar op de grootste voetballer ooit in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal? Voert als argument aan dat we toevallig wel eerste staan in de eredivisie? Lachwekkend is het. Hij heeft de ballen verstand van het spelletje. We spelen beroerd voetbal, waarmee je weg kunt komen in de Nederlandse competitie, maar Europees gezien wordt je compleet van de kaart geveegd. En dit is niet nodig! Wij hebben een elftal wat weerstand kan bieden aan een Real Madrid!

Onze olijke Jol, of de joviale Jol is ook zo'n figuur. Hij gokt op een kampioensschap dit jaar en is daarna vertrokken. Heel simpel. Hij laat Ajax hopeloos ingespeeld achter, waarschijnlijk met enkele vertrokken spelers en wast zijn handen in onschuld, want hij is immers kampioen geworden toch? Driekwart van de supporters geilen alleen nog op het behalen van die derde ster, en kijken niet verder dan de 30e landstitel. Hoeveel slechte jaren gaan we daarna weer tegemoet?

Op dit moment mogen we blij zijn dat de transfermarkt op zijn gat ligt, waardoor enkele bepalende spelers zijn gebleven, want anders was dit rampjaar nummer zoveel. En er gaan nog velen volgen zolang dat vriendendienstkliekje blijft zitten binnen Ajax.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 16:03
Ik heb het ook niet over Van Gaal, Seduction.
Cruijff weet zelf hoe moeilijk het is als er 1 sterkhouder vertrekt. Zijn hele ploeg stortte als een kaartenhuis in elkaar en ook hij wist er niet met aankopen en eigen jeugd er op te anticiperen. Dat was toen. Nu is het 4 keer erger.

Het spel is inderdaad nu heel slecht.
Ja, 94/95....pre Bosman. Pre vrij werkverkeer. Pre spelers van Real Madrid die 2 keer zoveel kosten als de jaarlijkse begroting van AJAX. Pre routeniers zoals Blind, Rijkaard en het team van 1992 dat nog meer routeniers in de ploeg had met spelers die gemiddeld gewoon lekker 7 a 8 jaar bij AJAX 1 bleven.

Wat heeft VDB tot nu toe fout gedaan bij AJAX?

Heeft Cruijff goed kunnen samenwerken met Michels bij Oranje? Met Van Basten bij AJAX? Cruijff duldt inspraak van niemand. Een samenwerking is uitgesloten puur gebaseerd op het verleden van de mens Cruijff. Cruijff, net als Van Gaal, verandert niet.

Spelers zullen vertrekken. Daar kun je nu eenmaal niets tegen doen. De ‘aankopen’ van Jol vertrekken ook. Prima, toch?
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.720 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Johan Cruijff (als trainer)
Ga
Zoeken: