Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Johan Cruijff (als trainer)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Johan Cruijff (als trainer)
Maker: 343Bekeken: 5434
Status: InactiefBerichten: 93
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 16:35
Citaat:
Ik heb het ook niet over Van Gaal, Seduction.
Cruijff weet zelf hoe moeilijk het is als er 1 sterkhouder vertrekt. Zijn hele ploeg stortte als een kaartenhuis in elkaar en ook hij wist er niet met aankopen en eigen jeugd er op te anticiperen. Dat was toen. Nu is het 4 keer erger.


Dat klopt, maar doet niet af aan het feit dat Cruijff ook nu de vinger weer op de zere plek legt. Dat hij destijds niet bij machte was hier een draai aan te geven betekent natuurlijk niet dat hij altijd ernaast zit. Soms hoop ik wel eens dat Cruijff net zoals op 30-11-1980 de tribune afkomt en de wedstrijd alsnog met tactische ingrepen zou ombuigen in Ajax's voordeel. Zo'n pot tegen Real Madrid bijvoorbeeld.

Citaat:

Het spel is inderdaad nu heel slecht.

Bagger slecht ja. Ajax onwaardig slecht.
Jol en Blind hebben volgens mij totaal geen tactisch benul van het spelletje. Zitten beide als een onderuitgezakte pudding op de bank en steken geen poot uit.

Citaat:

Ja, 94/95....pre Bosman. Pre vrij werkverkeer. Pre spelers van Real Madrid die 2 keer zoveel kosten als de jaarlijkse begroting van AJAX. Pre routeniers zoals Blind, Rijkaard en het team van 1992 dat nog meer routeniers in de ploeg had met spelers die gemiddeld gewoon lekker 7 a 8 jaar bij AJAX 1 bleven.


Ik denk dat je hier de rol van positiespel en ingeslepenheid onderschat. Kijk naar Twente, een team met op bijna iedere positie een kwalitatief mindere speler dan wij, maar spelen vele malen beter voetbal. Waarom? Daar zit positiespel in! Laten we niet alleen kijken naar externe zaken zoals een Bosman arrest (wat uiteraard invloed heeft), maar ook de hand in eigen boezem steken. Als wij combinatievoetbal en positiespel op de mat leggen zoals Twente zijn we niet te stoppen in Nederland. Dan had de wedstrijd tegen Real Madrid er waarschijnlijk héél anders uitgezien. Jol bakt er geen reet van voetbaltechnisch gezien, so to speak.

Dat je refereert aan spelers als Blind, maar ook de broertjes de Boer en Rijkaard is logisch. Maar dat is ook wat Cruijff aangeeft. Wat leiden wij nu aan spelers op die ook maar een fractie van de kwaliteit van bijvoorbeeld een Frank de Boer bezitten? Juist, HE-LE-MAAL niets! Het is allemaal middelmaat wat de klok slaat. Kom je met zo'n smurf als Anita op de proppen, of een Emanuelson. Leuk voor potjes tegen Ado Den Haag of de Graafschap, maar tegen Real Madrid of Barcelona wordt je natuurlijk aan alle kanten voorbij gelopen.

Citaat:

Wat heeft VDB tot nu toe fout gedaan bij AJAX?

Iemand met zo'n duister verleden hoef ik niet bij de club. Dan kan hij wel een Amsterdams accent hebben, maar dat interesseert me niet. Hij heeft totaal geen greintje verstand van voetbal, en dan gaat hij Cruijff even vertellen dat Cruijff het niet goed ziet? Kom op zeg.

Citaat:

Heeft Cruijff goed kunnen samenwerken met Michels bij Oranje? Met Van Basten bij AJAX? Cruijff duldt inspraak van niemand. Een samenwerking is uitgesloten puur gebaseerd op het verleden van de mens Cruijff. Cruijff, net als Van Gaal, verandert niet.


Bij Barcelona heeft hij het anders behoorlijk op de rit gekregen. Jeugdelftallen die overlopen van het talent en weten hoe ze moeten spelen. Wat mij betreft krijgt Cruijff carte blanche. Ik ben dit zooitje al weer meer dan zat. Zo'n van der Aat ook, wat heeft die knakker nou te zoeken bij Ajax, buiten zelfverrijking? Wat mij betreft mag alles eruit. Sjaak Swart ook, met zijn achterkamertjes politiek met o.a. Lerby.

Citaat:

Spelers zullen vertrekken. Daar kun je nu eenmaal niets tegen doen. De ‘aankopen’ van Jol vertrekken ook. Prima, toch?
Het gaat erom dat ik bang ben voor de toekomst. Met een eventueel kampioensschap van Ajax zal de morrende achterban weer in de kiem worden gesmoord. Zijn we weer tevreden met die derde ster. De dramajaren die gaan volgen worden niet opgemerkt, totdat het weer een paar jaar klote is, en dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan. We kunnen wel lachen om feijenoord, maar vergeet niet dat we onze naam in de wereld te danken hebben aan o.a. Johan Cruijff. Zonder de 70'er jaren stonden wij op één CL titel en één wereldbeker. Daar loopt feijenoord nu tegen aan. Zij hebben nooit de allure van Ajax gehad. Maar ook wij kunnen afzakken naar dat niveau. Langzaam aan raken wij ook in de vergetelheid. Zo'n wedstrijd als tegen Real Madrid werkt dat helemaal in de hand. We stonden gigantisch voor lul daar. Martin Jol heeft onze naam ten grabbel gegooid en dat doet voor mij de deur dicht. Godverdomme.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 17:00
Iedereen zag dat het bagger was. Ook Jol. Wat had hij dan moeten doen? Bonevacia erin? Jozefzoon? Eriksen? Lodeiro op krukken?

Inslijpen kost tijd. Jaren! Jol had het na de winterstop prima op de rit. Met alle respect, maar bij Twente mag alles en niets moet. Leuk dat ze het leuk doen, maar dat gaat echt niet eeuwig duren.

VDB zegt helemaal niet dat Cruijff het helemaal slecht ziet. Hij hekelt alleen de wijze waarop hij deze kritiek uit. Terecht. Daar heeft AJAX helemaal niets aan.

Ja, erg knap. De jeugdploeg van barcelona werd onder de voet gelopen door die van AJAX, dus dat zal wel meevallen. Ook erg knap als je je spelers uit eigen opleiding die goed genoeg zijn 8 of 10 jaar bij het eerste kan houden. AJAX had ook Van der Vaart, Sneijder...etc. AJAX had in 2004 een prachtteam. Pre Bosman had AJAX daar zeker nog 4 of 5 jaar plezier van kunnen hebben....Tsja.
Nogmaals....ook Cruijff kon het in 1988 niet meer bolwerken.

AJAX gaat dankzij het halen van de CL niet de kant op van Feyenoord. Volgend seizoen lopen er karrenvrachten contracten af. VDB houdt de hand perfect op knip.

En welke mega coach zou jij aanstellen, Seduction?
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 17:37
Citaat:
Iedereen zag dat het bagger was. Ook Jol. Wat had hij dan moeten doen? Bonevacia erin? Jozefzoon? Eriksen? Lodeiro op krukken?

Jol had de wedstrijd al compleet anders moeten benaderen. Niet bij voorbaat al als een bang schroothondje dat veld betreden. Weken van te voren al excuses verzinnen om de aankomende nederlaag in te dekken. De situatie van Sno zelfs misbruiken. Dat is Ajax niet verdomme. Ik ga liever op mijn bek met 3-0 met goed voetbal en spelers met kloten dan op de laffe mietjes manier zoals het nu ging.

Citaat:

Inslijpen kost tijd. Jaren! Jol had het na de winterstop prima op de rit. Met alle respect, maar bij Twente mag alles en niets moet. Leuk dat ze het leuk doen, maar dat gaat echt niet eeuwig duren.

Uiteraard moet er bij Twente ook. Ze willen immers structureel bij de top van Nederland horen. Voorlopig spelen ze met Preud'homme prima voetbal. Kijk hoe Preud'homme het op de rit heeft staan na amper een zomer trainen. Mcclaren speelde geen aanvallend goed positiespel. Petje af voor Twente zoals zij tegen Inter speelden. Wij hadden gewonnen met onze selectie, als wij zo speelden als Twente. Dan loop je met 2 á 3-0 over Inter heen. Zo is het, en niet anders.

Citaat:

VDB zegt helemaal niet dat Cruijff het helemaal slecht ziet. Hij hekelt alleen de wijze waarop hij deze kritiek uit. Terecht. Daar heeft AJAX helemaal niets aan.

Citaat van den Boog:"ik word er verdrietig van en kan hem nauwelijks meer serieus nemen".

Lijkt mij toch vrij duidelijk is het niet? Dat hij het allemaal niet zo leuk vindt snap ik wel. Hij weet namelijk zelf ook dondersgoed hoe het met de vriendjespolitiek binnen Ajax zit. Het moet toch niet gekker worden. Een Rik van den Boog die geen deuk in een pakje boter kan schoppen en totaal geen voetbalkennis bezit die doodleuk zegt dat hij Cruijff niet meer serieus kan nemen? <img src='smilies/lol.gif' />

Citaat:

Ja, erg knap. De jeugdploeg van barcelona werd onder de voet gelopen door die van AJAX, dus dat zal wel meevallen.
Ja, en wat zegt dat dan? Het gaat om de gehele structuur binnen de jeugdopleiding. Je haalt nu één momentopname naar voren, wat totaal niets zegt over de huidige staat van de opleiding. Zo wint Ajax van de Graafschap met ruime cijfers en zo heb je het in eigen huis moeilijk tegen Willem 2.

Citaat:

Ook erg knap als je je spelers uit eigen opleiding die goed genoeg zijn 8 of 10 jaar bij het eerste kan houden. AJAX had ook Van der Vaart, Sneijder...etc. AJAX had in 2004 een prachtteam. Pre Bosman had AJAX daar zeker nog 4 of 5 jaar plezier van kunnen hebben....Tsja.

Ja, we kunnen wel iedere keer naar het Bosman arrest blijven terugkijken, maar Ajax is toch zelf ook dom geweest? Kijk nu naar de kwestie Koeman - van Gaal. Allemaal belangenverstrengelingen. Ajax is gewoon een ordinair bedrijf geworden wat voetballers verhandeld. Het complete aspect en beeld van Ajax zoals het vroeger was is weg. Daar kan geen derde ster wat aan doen.

Bovendien, kijk eens hoe het met Barcelona ging in diezelfde periode waarin het Ajax wel voor de wind ging? Met aankopen zoals Rivaldo? Nee, uitgaan van eigen kracht, dat heeft Barcelona er weer bovenop gekregen. Dat is iets wat Ajax nalaat, want alles wat Ajax kracht gaf is pleite. Niemand in het bestuur heeft ook maar een milimeter gevoel bij Ajax zoals wij de echte supporters wel hebben. En daar komen we op het door jou gehate stuk binnen het moderne voetbal. Geld.

Citaat:

Nogmaals....ook Cruijff kon het in 1988 niet meer bolwerken.

Ik zeg niet dat Cruijff alwetend is, maar wel dat hij spijkers met koppen heeft geslagen in zijn column. En Cruijff heb ik altijd nog mijlenver boven de rest staan, zeker qua voetbaltechnisch inzicht.

Citaat:

AJAX gaat dankzij het halen van de CL niet de kant op van Feyenoord. Volgend seizoen lopen er karrenvrachten contracten af. VDB houdt de hand perfect op knip.
Jij kijkt nu naar het financiële plaatje. Het sportieve aspect telt ook! En die kant gaan wij dus wel op. Zo ongenadig hard als dat wij zijn weggespeeld daar in dat klote Bernabeu vergeet ik mijn hele leven niet meer. Dankzij dikke olijke Jol en een handjevol slappe hufters wat zich "ajacied" noemt op voetbalschoenen.

Citaat:

En welke mega coach zou jij aanstellen, Seduction?

Hopelijk heb je begrepen dat ik niet alleen op de coach doel, maar op het gehele bedrijfscultuurtje binnen Ajax. Van boven tot onder moet de bezem erdoor. Wat doet zo'n Cock Jol nou bijvoorbeeld dan? Of zo'n Coronel met zijn flutrapportje. Agh, hij heeft zijn o zo gewenste parkeerplaatsje vlakbij de bestuurskamer. Top toch? Sjaak Swart, ons "erelid". Sjaak Swart die allerlei lucratieve dealtjes sluit met zaakwaarnemers zoals Soren Lerby voor wat betreft jeugdspelers? Jol die allerlei spelers van zijn eigen zaakwaarnemer aantrekt? Ik zag Petrovic ook nog wel komen, maar gelukkig hadden ze zelf al door dat dit wel erg zou opvallen. Ze hebben zogenaamd goed geleerd van elke situatie. Wat doet zo'n nietskunner als Suk dan bij de selectie? Waarom wordt zo'n iemand opgenomen? Lachwekkend is het. Zo'n Atouba. Is notabene medisch gekeurd, maar naar nu blijkt liggen zijn poten compleet overhoop. Ieder blind paard kan zien dat de Jong totaal niet rendeert als nummer tien nu El Hamdaoui voor hem staat, en hij blijft gewoon doodleuk staan. Alle ballen naar voren en hopen op onze Uruguaanse held die er wel een paar inschopt. TRIEST.

Ik ben zelden zo teleurgesteld in Ajax geweest als na Real Madrid. Tranen stonden in mijn ogen kan ik je melden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 19:07
AJAX is sinds 1996 al niet meer wat AJAX ooit was. Misschien met uitzondering van 2003. Toen AJAX ook compleet onder de voet werd gelopen door Valencia.

Dan heb je Munsterman nog niet gehoord.
Mwoah. Ik denk dat je spelers als Douglas, Ruiz en Janssen niet moet onderschatten. Die kunnen de strijd wel aan met de Ajacieden, hoor.

Als Cruijff op deze manier met kritiek blijft spuien en niet met structurele oplossingen komt en niet naar vergaderingen gaat dan kun je hem niet serieus nemen, nee.

Sorry, maar de jeugdopleiding van Barcelona is echt niet beter dan die van AJAX. Barcelona brengt toppers voort en kan ze lang houden en AJAX brengt toppers voort en is ze binnen 1 seizoen na definitieve doorbraak kwijt.

ja, belangenverstrengelingen. Van Eijden speelde ook een vuile rol. Maar is dat geen echte Ajacied? Koeman...kamp Cruijff? Van Gaal en Adriaanse? Cruijff en Van Basten? Allemaal echte Ajacieden.

Ja, het beeld van AJAX is weg. En dat komt niet meer terug zolang de FIFA de CL zo indeelt zoals ze dat nu doen en zolang ieder spaans, italiaans en engels team 11 verschillende nationaliteiten kan opstellen.

Ja, uitgaan van eigen kracht van Barcelona.....met Ronaldinho. En Messi waarmee ze 30 procent minder wedstrijden winnen als hij afwezig is.

Ik weet niet hoe jij over Van Gaal denkt, maar Rivaldo was wel een aankoop van Van Gaal.

Cruijff heb ik ook hoog zitten. Als hij het zelf doet.
Want als hij mensen bij AJAX neerzet is het altijd een ramp gebleken. Ook zijn oorlogen met Van Gaal over de rug van bijvoorbeeld Oulida en Dani. En wie heeft daarover gelijk gekregen, denk jij?
Over het neerzetten van Wouters en Blind in 1999/2000 en Van Basten in 2008....Cruijff adepten, Justin.

Ook moet het fabeltje de wereld uit dat er vroeger meer talenten doorbraken. Dat is totaal niet waar. Wat kwam er na Keizer uit de eigen opleiding bijvoorbeeld?
Of na Swart/Rep? Tahamata? Van 't Schip? Rob Witschge? Bryan Roy? Van de Meijde? 5 spelers in 35 jaar!!

Bedrijfscultuurtjes? Misschien. Maar er zijn ook voetbalcultuurtjes die botsen. Kamp Cruijff. Kamp Van Gaal.

Zelden zo teleurgesteld in Ajax geweest? Ik weet het. Vertrouw in ieder geval niet op jouw gevoel in het vervolg, ok? <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Ik wist precies hoe het zou eindigen en ik weet precies waar AJAX staat.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 19:45
Citaat:
AJAX is sinds 1996 al niet meer wat AJAX ooit was. Misschien met uitzondering van 2003. Toen AJAX ook compleet onder de voet werd gelopen door Valencia.

Ja, toen hanteerden we ook zo'n briljante wedstrijd tactiek. Stap je in ieder geval nog wel met een punt van het veld.

Citaat:
nog niet gehoord.
Mwoah. Ik denk dat je spelers als Douglas, Ruiz en Janssen niet moet onderschatten. Die kunnen de strijd wel aan met de Ajacieden, hoor.


Ik zei ook al in een eerder stuk dat Ajax op bijna alle posities een kwalitatief betere speler heeft. Douglas is bijvoorbeeld zo'n uitzondering inderdaad.

Citaat:

Als Cruijff op deze manier met kritiek blijft spuien en niet met structurele oplossingen komt en niet naar vergaderingen gaat dan kun je hem niet serieus nemen, nee.

Vind ik nogal kort door de bocht. Hij heeft mijns inziens een prima visie op het voetbal, dus ik zou zijn commentaar zeker ten harte nemen. En laten we wel wezen, speelt Ajax kut of speelt Ajax kut?

Citaat:

Sorry, maar de jeugdopleiding van Barcelona is echt niet beter dan die van AJAX. Barcelona brengt toppers voort en kan ze lang houden en AJAX brengt toppers voort en is ze binnen 1 seizoen na definitieve doorbraak kwijt.

Ik kan met Wesley Sneijder komen als laatste topvoetballer die uit de Ajax school komt. Wellicht als Ajax op een wat hoger plan zou voetballen het ook voor zulke spelers aantrekkelijker is om te blijven, zie nu bijvoorbeeld Suarez. Ajax moet ook wat aan het mentale aspect doen. Kijk naar Sneijder en zijn manier van profileren naar de buitenwereld. Daar ga je toch zowat van over je nek? De spelers moeten weer bewust worden gemaakt van het feit dat Ajax ook een wereldclub is. Dat Ajax zeer belangrijk is geweest voor het voetbal in de wereld. Niemand in de jeugd heeft dat besef. Ajax is maar so so.

Citaat:

ja, belangenverstrengelingen. Van Eijden speelde ook een vuile rol. Maar is dat geen echte Ajacied? Koeman...kamp Cruijff? Van Gaal en Adriaanse? Cruijff en Van Basten? Allemaal echte Ajacieden.


Marco van Basten bezat niet de kwaliteiten om op dat moment een goed elftal te smeden. Louis van Gaal had het destijds wel helemaal in zich. Cruijff kan het nog steeds denk ik. Adriaanse is een tactisch zeer onderlegde trainer.

Citaat:

Ja, het beeld van AJAX is weg. En dat komt niet meer terug zolang de FIFA de CL zo indeelt zoals ze dat nu doen en zolang ieder spaans, italiaans en engels team 11 verschillende nationaliteiten kan opstellen.

Deels waar. Het is van de zotten dat dit allemaal kan. Neemt nog steeds niet weg dat Ajax hopeloos voetbal speelt, geen positiespel hanteert en de eigen spelopvatting verloochend. Op deze manier ga je ook met veranderende regelgeving Europees geen potten breken.

Citaat:

Ja, uitgaan van eigen kracht van Barcelona.....met Ronaldinho. En Messi waarmee ze 30 procent minder wedstrijden winnen als hij afwezig is.

Messi is al op jonge leeftijd naar de jeugdopleiding van Barcelona verkast. Ronaldinho is niets voor niets weg. Kunnen we verder kijken dan alleen die twee spelers? Ik noem een Xavi, een Iniesta, een Fabregas (speelt nu welliswaar bij Arsenal), een Pique, een Valdez, een Puyol, een Busquets, een Bojan en ga zo maar door. Allemaal spelers van wereldformaat. Stuk voor stuk.

Citaat:

Ik weet niet hoe jij over Van Gaal denkt, maar Rivaldo was wel een aankoop van Van Gaal.

Ik heb van Gaal uit zijn Ajax tijd heel hoog zitten, maar Rivaldo had hij natuurlijk nooit moeten kopen. Heeft niet de gewenste successen gebracht. En dat is precies wat ik hiermee wil aangeven.

Citaat:

Cruijff heb ik ook hoog zitten. Als hij het zelf doet.
Want als hij mensen bij AJAX neerzet is het altijd een ramp gebleken. Ook zijn oorlogen met Van Gaal over de rug van bijvoorbeeld Oulida en Dani. En wie heeft daarover gelijk gekregen, denk jij?
Over het neerzetten van Wouters en Blind in 1999/2000 en Van Basten in 2008....Cruijff adepten, Justin.

Daarom zeg ik ook, laat Cruijff het zelf maar doen. Mijn zegen heeft hij.

Citaat:

Ook moet het fabeltje de wereld uit dat er vroeger meer talenten doorbraken. Dat is totaal niet waar. Wat kwam er na Keizer uit de eigen opleiding bijvoorbeeld?
Of na Swart/Rep? Tahamata? Van 't Schip? Rob Witschge? Bryan Roy? Van de Meijde? 5 spelers in 35 jaar!!

Wel allen spelers met AJAX vernuft, brainie en gogme (van der Meijde daargelaten dan). Vergeet je trouwens Dennis Bergkamp niet?

Citaat:

Bedrijfscultuurtjes? Misschien. Maar er zijn ook voetbalcultuurtjes die botsen. Kamp Cruijff. Kamp Van Gaal.

Ja, maar van kamp van Gaal is nu geen sprake. Laat ik het zo zeggen, ik heb liever voetbalcultuurtjes dan bedrijfscultuurtjes. Waarom? Dan gaat het tenminste nog over voetbal. Bij Ajax is het geld het belangrijkste.

Citaat:

Zelden zo teleurgesteld in Ajax geweest? Ik weet het. Vertrouw in ieder geval niet op jouw gevoel in het vervolg, ok? <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Ik wist precies hoe het zou eindigen en ik weet precies waar AJAX staat.


Dat staat daar helemaal los van. Als Ajax met kloten had gespeeld op ONZE manier, dan had ik het veel makkelijker kunnen dragen. Op deze manier alle hoeken van Bernabeu zien is ronduit klote. Het deed pijn. Verliezen prima, maar dit was verdomme een marteling. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 21:29
Ja, tegen Valencia stapte je met een punt van het veld, maar AJAX werd ook op dezelfde manier weggespeeld. Punt of geen punt.

Met Cruijff zijn commentaar wordt ook iets gedaan. Volgens Cruijff moest iedereen vertrekken bijna. Er zijn er al veel vertrokken. Ook moest er gewerkt worden met korte contracten. Wordt nu gedaan.
Wat moet er nog meer veranderd worden binnen de jeugdopleiding?

Justin....die gastjes zien dat niet meer. Die zien AJAX alleen maar als een springplank naar het grote geld. Niets meer, niets minder.
Hoe je dat kunt veranderen? Ik weet het niet. Is toch een maatschappelijk iets.

Cruijff is uniek. Michels en Van Gaal waren leraren, denkers. Van Gaal was tijdens zijn voetballoopbaan al een halve trainercoach en te vinden in allerlei trainersclubjes. Als leider. Dat zijn denkers met een lijn. Ze weten hun doel, wat daarvoor nodig is.
Mannen waarmee niet te sollen viel. Keihard. Verbaal sterk.
Je moet een organisatie kunnen leiden. Michels kon dat. Van Gaal kon dat. Van Basten had die mogelijkheid weldegelijk! Hij had de juiste mensen kunnen neerzetten, maar hij liet het op een verschrikkelijke manier na.


Ronaldinho was weldegelijk een toppper toen, he.
Xavi 13 fucking years bij Barcelona 1! 12 jaar Puyol....weer grote hand van Van Gaal. Debuut onder Van Gaal. Iniesta 9 jaar...debuut onder Van Gaal. Jij denkt dat AJAX Messi wel had kunnen halen?
Zelfs Barcelona kon de talenten als Pique en Fabregas niet weerhouden voor het engelse geld.

Cruijff gaat dat nooit zelf doen. Dat laten zijn vrouw en zoon Jordi nooit toe.

Bergkamp was geen goede rechtsbuiten, he. Daar stond hij stil. Pas als aanvallende middenvelder ging hij potten breken. Goed gezien van Kohn...en Van Gaal in het seizoen 88/89. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Ach, Rob Witschge had een leuk begin, maar was gewoonweg ook niet goed genoeg als linksbuiten.

Nu draait het om geld om AJAX weer gezond te maken, ja.

Pas daarna kan AJAX echt verder kijken.

Er kan nog zoveel gebeuren. Zowel in slechte zin, maar ik ben echt positief. Zolang Blind maar niet de hoofdcoach wordt.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 sep 2010 22:55
Citaat:

Met Cruijff zijn commentaar wordt ook iets gedaan. Volgens Cruijff moest iedereen vertrekken bijna. Er zijn er al veel vertrokken. Ook moest er gewerkt worden met korte contracten. Wordt nu gedaan.
Wat moet er nog meer veranderd worden binnen de jeugdopleiding?

Cruijff doelde op meer personen. Zie jij hoeveel wisselingen er plaatsvinden binnen de jeugd? Spelers die op totaal andere plaatsen worden opgesteld, omdat er gewoon gebrek aan talent is?

Citaat:

Justin....die gastjes zien dat niet meer. Die zien AJAX alleen maar als een springplank naar het grote geld. Niets meer, niets minder.
Hoe je dat kunt veranderen? Ik weet het niet. Is toch een maatschappelijk iets.

Deels maatschappelijk, deels bij Ajax zelf. Ga verdomme weer voetballen zoals het hoort. Leg de sportieve aspecten als prioriteit neer, in plaats van een afzetmarkt in China om het "merk" Ajax te verkopen. Kun je daar Ajax rijst kopen ofzo? Net zoals Ajax vla hier? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Citaat:

Cruijff is uniek. Michels en Van Gaal waren leraren, denkers. Van Gaal was tijdens zijn voetballoopbaan al een halve trainercoach en te vinden in allerlei trainersclubjes. Als leider. Dat zijn denkers met een lijn. Ze weten hun doel, wat daarvoor nodig is.
Mannen waarmee niet te sollen viel. Keihard. Verbaal sterk.
Je moet een organisatie kunnen leiden. Michels kon dat. Van Gaal kon dat. Van Basten had die mogelijkheid weldegelijk! Hij had de juiste mensen kunnen neerzetten, maar hij liet het op een verschrikkelijke manier na.

Marco van Basten had de mogelijkheid maar kon het niet. Had niet de ervaring en de vereisten voor een slagende coach bij Ajax. Had de huidige generatie maar een fractie van wat bijvoorbeeld Bob Haarms had. Wat denk je wat zijn rol binnen Ajax was destijds?

Citaat:

Ronaldinho was weldegelijk een toppper toen, he.

Ik heb ook nooit anders beweerd. Feit is wel dat hij nu weg is.

Citaat:

Xavi 13 fucking years bij Barcelona 1! 12 jaar Puyol....weer grote hand van Van Gaal. Debuut onder Van Gaal. Iniesta 9 jaar...debuut onder Van Gaal. Jij denkt dat AJAX Messi wel had kunnen halen?
Zelfs Barcelona kon de talenten als Pique en Fabregas niet weerhouden voor het engelse geld.

Het ging mij niet om de periode dat zij spelen bij Barcelona, maar het is wel allemaal eigen jeugd. Stuk voor stuk zijn zij de top van de wereld op hun positie. De manier hoe zij gebracht zijn, zijn opgeleid, dáár moet Ajax een voorbeeld aan nemen.

Citaat:

Cruijff gaat dat nooit zelf doen. Dat laten zijn vrouw en zoon Jordi nooit toe.

Ik vrees dat je gelijk hebt.

Citaat:

Bergkamp was geen goede rechtsbuiten, he. Daar stond hij stil. Pas als aanvallende middenvelder ging hij potten breken. Goed gezien van Kohn...en Van Gaal in het seizoen 88/89. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Ach, Rob Witschge had een leuk begin, maar was gewoonweg ook niet goed genoeg als linksbuiten.
Klopt allemaal. Maar nu brengen we helemaal geen buitenspelers meer voort. Dat is helemaal in en in triest.

Citaat:

Nu draait het om geld om AJAX weer gezond te maken, ja.

Geld genereer je ook door op sportief gebied te presteren. Niemand heeft interesse in Ajax rijst.

Citaat:

Pas daarna kan AJAX echt verder kijken.

Naar mijn bescheiding mening kijken we met de huidige mensen alleen maar een koe in de kont.

Citaat:

Er kan nog zoveel gebeuren. Zowel in slechte zin, maar ik ben echt positief. Zolang Blind maar niet de hoofdcoach wordt.

Dat wordt onze hoofdcoach hoor, let maar op.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 sep 2010 14:33
De laatste keer dat we Ajacieden in de organisatie hadden eindigden we 6e en wonnen we met veel geluk de beker. Voetballers horen geen organisatie te leiden, die horen, mits ze geschikt zijn, op technische posities te zitten. Niet in het bestuur.

Hoeveel oud-voetballers zitten er bij pak em beet FC Groningen, FC Twente en sc Heerenveen in het bestuur? Dit zijn de 3 meest stabiele clubs op financieel gebied.

Joop Munsterman werkte zich bij Wegener op van schoonmaker tot directeur. Bij FC Twente zat hij in het bestuur voordat hij voorzitter werd en hij heeft de boel daar perfect op de rails gekregen.

Hans Nijland kwam als voetballer nooit verder dan HSC en VV Niekerk maar heeft als directielid en later algemeen directeur FC Groningen stappen verder gebracht. Een nieuw stadion, een gezonde financiele balans en ruimte voor groei zijn op zijn conto te schrijven.

Riemer van der Velde is toch ook geen geweldige voetballer geweest maar heeft van sc Heerenveen een subtopper gemaakt terwijl hij destijds binnenkwam bij een schamel provincieclubje. Yme Kuiper staat nu aan het roer en is ook meer zakenman dan oud-voetballer. Het belang van zakelijke know-how weegt zwaarder dan de ervaring van wedstrijden op het veld voor dit soort posities.

We kunnen een hele rits oud-voetballers opnoemen die hebben gefaald op bestuurlijk gebied. Barry Hulshoff is daar wel het beste voorbeeld van. Oud-voetballers moeten zich met de technische kant van een club bezig houden, NOOIT met de zakelijke kant tenzij ze aantoonbaar verstand van zaken hebben zoals bijvoorbeeld Keje Molenaar. Hij is echter meer uitzondering dan regel in deze situatie.

Cruijff moet stoppen met dat ouwehoeren en zeiken. Hij heeft zijn kans gehad en de handdoek in de ring geworpen (De achterliggende reden doet er niet toe). Op dat moment vervalt in mijn ogen het recht om kritiek te hebben. Je mag best een discussie starten in zijn positie maar dit eindeloze gezeik en geschop tegen Ajax is beschamend.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 sep 2010 14:40
Dat spelers op andere plaatsen worden opgesteld omdat er gebrek aan talent is? Dat moet ik eens aan Skill, Bart en Chivu05 vragen.
Of je doelt op Anita? Tsja, kijk eens bij de andere Nederlandse topclubs. De linksbackpositie is al 10-tallen jaren een probleempositie.
Ik vind het vergroten van de afzetmarkt zeer goed beleid. (Die 1 miljoen euro deal per jaar met die Russen, China, AJAX Cape Town). Prima. En het botst ook niet met wat AJAX doet in Amsterdam.
Rinus Michels kreeg de degradatiekandidaat AJAX ook in 1 jaar aan het voetballen. En zelfs Haarms kreeg Dani en de vele anderen niet meer aan het voetballen, he.
Het gaat mij wel om de periode dat ze voor Barcelona hebben gespeeld, Justin. Kom nou! Het maakt een verschrikkelijk groot verschil dat je een speler tot het einde van zijn loopbaan bij je club kan houden of ieder jaar moet bibberen tot het eind van de transferperiode dat het grote talentje nog alsjeblieft 1 jaartje extra bij je club wilt blijven. De club AJAX zou er totaal anders uitzien mocht AJAX dat ook kunnen. De prestatie van AJAX om met zoveel eigen kweek te spelen is dus ook een veel knappere prestatie dan van Barcelona.
Jozefzoon nog niet afschrijven, he. Nogmaals….Swart/Rep (56 t/m 74) tot Van ’t Schip 82/92) tot Van der Meijde (98/03)…Dat zijn enorme tussenpozen, Justin. Dat was toen ook al. Terwijl de laatste een matige speler was en ook op Van ’t Schip was veel kritiek vanwege zijn instelling. Dat zijn 3/4 rechtsbuitens in 54 jaar. Ook in de goede jaren van AJAX kwam er dus niets (of amper iets) door.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 okt 2010 20:33
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 16:49
Marco, om neg even op onze ''discussie'' in dit topic terug te komen, ik zie nu in dat Johan wel degelijk gelijk had. En jij dus ook. Dan nog steeds niet op alle fronten, maar bijna alles wat hij zegt zit zeker een kern van waarheid in. Maar hij verdiend sowieso een stuk meer respect dan dat ik hem gaf. Heeft alleen het beste met zijn ''cluppie'' voor en dat zie ik nu ook in. Zeker als ik nu pas zie dat er inderdaad verschrikkelijk veel fout gaat in de directie en alle hoge andere hoge bestuursleden van Ajax.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:09
Citaat:
Raiola: Cruijff rijp voor inrichting
STOCKHOLM - Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic, vindt dat Johan Cruijff en Pep Guardiola lopen te raaskallen in hun kritiek op de Zweedse aanvaller. Ibrahimovic werd door FC Barcelona voor 75 miljoen overgenomen van Internazionale, maar bakte er volgens het illustere duo weinig van in Catalaanse dienst.

„Cruijff en Guardiola zijn rijp voor een inrichting. Lekker kaarten en verder hun mond houden. Daarmee zouden ze Barcelona en het moderne voetbal een grote dienst bewijzen”, liet Raiola dinsdag optekenen in de krant Expressen.


Telesport.nl
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:10
Alles wat Barca ooit heeft gepresteerd is te danken aan Cruijff (Rijkaard) en Guardiola. Zonder Cruijff was Barcelona (hetzelfde geld trouwens voor Ajax) nooit de club geweest die het nu is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:12
Ach Raiola ziet de bui al hangen natuurlijk: heb je net Kerlon, Ze Eduardo, Atouba en Mido kunnen binnenbrengen en dan komt er zo'n bemoeizuchtig clubicoon die Ajax weer wil neerzetten als professionele organisatie.
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:17
Het is uberhaupt een schande dat Ajax die vent weer toegang heeft gegeven tot De Toekomst...
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:21
Raiola zal voorlopig wwel op de toekomst rond hangen. Heeft een aantal belangrijke jeugdspelers onder contract bij Ajax.
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:33
Dat is juist het schandalige van het geheel, het is niet voor niets dat hij toendertijd is verbannen. Kan Ajax nog een boel problemen gaan opleveren.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:34
Bah weg met die zaakwaarnemer..
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 19:35
Zullen we de berichten in de zone beperken tot berichten die daadwerkelijk met Cruijff en Ajax te maken hebben? Dit lijkt me meer iets voor Verloren Godenzonen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 21:02
Hier staat hij weer....

Cruijff. Een grootheid in het voetbal. Een man die zijn stempel...wat zeg ik....een man die AJAX en het Nederlands voetbal heeft gebrandmerkt en op de kaart heeft gezet.

Raiola. Een dikke, vette, ranzige, schaamteloze grootmuil van een Italiaan. Een rat. Een bloedzuiger aan de aars van AJAX. Het soort mens waarvan ik misselijk word alleen al door de aanblik, aanwezigheid van diegene. Een gedegenereerde strontzak die alles wat mooi is met zijn aanwezigheid en invloed platvloers en lelijk maakt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 21:16
Helemaal mee eens, maar...

... toch zul je als profclub die op een bepaald niveau wil acteren altijd met Raiola (en dergelijke mensen) te maken hebben, dus je kunt er als club maar beter mee leren omgaan.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 16 nov 2010 23:47
Ook Barca verklaart oorlog aan Raiola

Tja, Raiola dus uit Barca gekickt en dat wilt tie ook niet in amsterdam hebben..
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 23:51
Zolang zijn gabber Jol er is, is er niets aan de hand voor Raiola.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 nov 2010 21:52
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 30 nov 2010 01:11
Ik wil dat gevoel ook terug.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.613 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Johan Cruijff (als trainer)
Ga
Zoeken: