Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Spanje
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Spanje
Maker: ScioBekeken: 4404
Status: InactiefBerichten: 43
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 feb 2008 14:25
Citaat:
FIFA dreigt Spanje met uitsluiting
MADRID - De wereldvoetbalbond FIFA eist dat de Spaanse regering stopt met de inmenging in het beleid van de Spaanse voetbalbond. Indien dat niet gebeurt, wordt Spanje tot nader order geschorst voor alle internationale wedstrijden, inclusief het komende Europees kampioenschap, de Champions League en de UEFA Cup.
Het is nog maar de vraag of Luis Aragones 'zijn ' Spanje op het EK mag coachen.

FIFA-preses Sepp Blatter liet in Madrid weten dat zijn bestuur binnen zes uur kan besluiten tot een algehele schorsing van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Hij riep de Spaanse regering op het zo ver niet te laten komen. „De verantwoordelijke politici moeten inzien welk risico ze nemen. We hebben eerder in Portugal en Griekenland met succes de invloed van de politiek bestreden. Dat zullen we nu in Spanje weer doen. Als het erop aan komt, hebben we hebben meer macht dat de Verenigde Naties.”

Aanleiding voor het FIFA-dreigement is een maatregel van de Spaanse regering die voorschrijft dat alle Spaanse sportbonden die zich niet voor de Olympische Spelen hebben gekwalificeerd, voor de zomer verkiezingingen houden voor een nieuw bestuur. De Spaanse voetbalbond wil evenwel daartoe niet eerder dan in de herfst overgaan. Indien de Spaanse regering daarmee niet akkoord gaat, zal de FIFA de schorsing resoluut uitspreken, benadrukte Blatter.

www.telegraaf.nl


<img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: da's stevige taal!
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 19 feb 2008 22:08
Spanje domineert op jeugdgebied al jaren. U17, U18, U19, die ik allemaal met groot plezier volg. Alleen zijn het altijd weer die Engelse clubs die met die jonge jongens aan de haal gaan. Wel onwijs kut dat je als Spaanse club pas een speler uit de jeugdopleiding op zijn achtiende een profcontract mag aanbieden.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 29 maa 2009 14:34
Weet er iemand een site waar t nieuwe (thuis) shirt van Spanje op staat?
Op Adidas.com en Voetbalshop.nl staat hij er niet op.
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 nov 2009 19:32
Citaat:


Copyright 2009, Novum

[size=150">Cruijff bondscoach Catalaans elftal[/size">

(Novum) - Wat de KNVB nooit gelukt is, lukte de Catalaanse voetbalbond wel: Johan Cruijff gaat er aan de slag als bondscoach. 'El Salvador' bereikte een akkoord om trainer te worden van de Catalaanse selectie. Daarnaast gaat Cruijff samenwerken met de voetbalbond in projecten op het sportieve en sociale vlak, meldt de bond op zijn website.

Cataloni is een autonoom gebied in het noordoosten van Spanje met Barcelona als hoofdstad. Het Catalaanse voetbalelftal is daardoor geen officieel vertegenwoordigend elftal; Catalaanse spelers komen in internationaal verband uit voor Spanje. Het team speelt jaarlijks een of twee interlands.


Bron: msn.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 apr 2010 15:13
Citaat:
Torres richt zich noodgedwongen op WK

Bron: Voetbal International

Atltico Madrid krijgt in de Europa League niet te maken met oude bekende Fernando Torres. Het seizoen van de Spaanse Liverpool-spits is ten einde.

Torres wordt het hele seizoen al geplaagd door blessures. De aanhoudende knieklachten waren voor hem aanleiding een Spaanse arts te bezoeken. Die kwam tot de conclusie dat een operatie de beste oplossing was voor de beschadigde rechterknie.

Liverpool wilde niet vooruitlopen op de operatie, die zondagavond wordt uitgevoerd in Spanje. De Engelse club houdt rekening met een revalidatie van zes weken. Torres mist daardoor onder andere de dubbele Europa League-confrontatie met zijn oude club Atltico Madrid en de laatste wedstrijden in de Premier League.

Voor Torres wordt het nog een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het WK in Zuid-Afrika. De eerste wedstrijd van Spanje is op 16 juni tegen Zwitserland.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 14:16
[list">Pedro waarschijnlijk mee naar WK

Aanvaller Pedro van Barcelona wordt vrijwel zeker toegevoegd aan de selectie van het Spaanse elftal voor het WK in Zuid-Afrika. Dat heeft bondscoach Vicente del Bosque donderdag gezegd.

De aanvaller brak dit jaar door bij Barcelona. Hij scoorde al twintig keer. "Zijn prestaties zijn zeer opvallend, zegt Del Bosque. "Ik denk dat hij meegaat. Pedro is talentvol en heeft de wil om te winnen. Hij is er klaar voor.

Spanje geldt op het WK als een van de favorieten. Het land is regerend Europees kampioen. Pedro werd woensdag in de halve finale van de Champions League met Barca uitgeschakeld door Inter.

# bron: Telesport[/list">
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 22:35
En terecht. Hij heeft dit zeer verdiend.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 4 mei 2010 19:45
[list">Torres onzeker voor eerste WK-duel

Fernando Torres moet de openingswedstrijd van Spanje tegen Zwitserland op het wereldkampioenschap voetbal mogelijk missen.

Het is onzeker of de aanvaller op tijd hersteld is van een knie-operatie voor het duel op 16 juni in het Zuid-Afrikaanse Durban. Dat meldde zijn club Liverpool dinsdag op de website. ''Het is onzeker of hij fit is voor de eerste wedstrijd. We willen hem niet te gehaast brengen omdat hij ook op de lange termijn fit moet blijven'', aldus Peter Brukner, hoofd van de medische staf van Liverpool.

Torres raakte vorige maand geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Benfica in de kwartfinales van de Europa League. Torres is niet de enige zorg van de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque. Ook de middenvelders Cesc Fabregas (Arsenal) en Andres Iniesta (Barcelona) kampen met blessures.

# bron: Nu.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 15:44
Citaat:
'Definitieve selectie Spanje bekend, Pedro en Valdes present'

'Pedro en Vctor Valds hebben met hun sterke seizoen bij Barcelona een plek verdiend in de definitieve WK-selectie van Spanje. Bondscoach Vicente Del Bosque neemt de 22-jarige aanvaller en de 28-jarige doelman mee naar Zuid-Afrika, ook al speelden beiden nog geen enkele interland.

Ook Javier Martnez (Athletic de Bilbao) is een debutant die de kans krijgt op het WK. Zijn ploeggenoot Fernando Llorente (vijf interlands) is evenmin een ervaren kracht. De zeven spelers die Del Bosque thuis laat zijn: De Gea, Diego Lpez (beiden keepers) Azpilicueta (verdediger) Marcos Senna, Santi Cazorla (beiden middenvelders), Dani Giza en Alvaro Negredo (beiden aanvallers).

De van blessures herstellende Fernando Torres en Cesc Fbregas hebben van Del Bosque het voordeel van de twijfel gekregen. Hij denkt dat de spits van Liverpool en de spelmaker van Arsenal op tijd fit zijn om van waarde te zijn voor de regerend Europees kampioen.

De definitieve WK-selectie van Spanje:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Jos Manuel Reina (Liverpool), Vctor Valds (Barcelona)

Verdediging: Joan Capdevila (Villarreal), Carles Puyol (Barcelona), Gerard Piqu (Barcelona), Ral Albiol (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia)

Middenveld: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi Hernndez (Barcelona), Andrs Iniesta (Barcelona), Cesc Fbregas (Arsenal), Javi Martnez (Athletic de Bilbao)

Aanval: Jess Navas (Sevilla), David Silva (Valencia), Juan Manuel Mata (Valencia), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Barcelona), Pedro Rodrguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic de Bilbao)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 17:03
Prachtige selectie, de coach heeft aangetoond goede keuzes te maken. Alleen waarom ontbreekt Senna? Vond ik tijdens het EK een goede speler op de positie van controlerende middenvelder. Busquets is zeker niet beter, hoewel ik niet weet hoe Senna momenteel presteert.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 17:48
Onbegrijpelijk inderdaad. Bij absentie van Busquets moet je nu Piqu of Raul Albiol op het middenveld zetten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 18:23
Xabi Alonso heb je ook nog, maar ik vond Senna vorig EK echt heel goed spelen, vandaar dat ik me afvraag hoe hij nu presteert.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Do 20 mei 2010 18:27
Het middenveld zou uit Fabregas, Iniesta, Xavi en Silva moeten bestaan. Dan heb je achter de hand nog spelers als Busquets, Xabi Alonso en Martinez. Senna is gewoon niet meer nodig. Juist aanvallend moet je veel keus hebben omdat er op het WK wel eens wat geforceerd moet worden.

Met de volgende opstelling
Casillas
Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla
Fabregas - Xavi - Iniesta
Silva
Torres - Villa
heeft Spanje een ongeevenaard sterke ploeg, ik weet zo 123 geen elftal te noemen die zo sterk is in alle linies. Met dan achter de hand nog verdedigers als Arbeloa en Albiol, middenvelders als Xabi Alonso en Busquets en aanvallers als Pedro en Mata zou ik niet weten wie Spanje van de titel moet gaan afhouden.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 18:58
Een middenveld met Xavi, Fabregas en Iniesta werkt niet. Net als het met Xabi niet zou werken.

Juist door Senna konden jongens als Xavi en Fabregas verder vooruit spelen.

Daarnaast zou ik in principe kiezen voor of Torres of Villa. Werkte op het EK ook beter. Torres is geblesseerd, dus zou het logisch zijn om voor Villa te kiezen. Dan heb je Torres nog achter de hand.

Zoiets:

Pedro, Villa, Silva;
Iniesta, Busquets, Xavi;
Capdevilla, Puyol, Piqu, Ramos;
Casillas.

Opvallend dat Alexis er niet bij zit trouwens. Zeker aangezien de linkspoten achterin niet al te best zijn.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 23:53
Citaat:
Het middenveld zou uit Fabregas, Iniesta, Xavi en Silva moeten bestaan. Dan heb je achter de hand nog spelers als Busquets, Xabi Alonso en Martinez. Senna is gewoon niet meer nodig. Juist aanvallend moet je veel keus hebben omdat er op het WK wel eens wat geforceerd moet worden.

Met de volgende opstelling
Casillas
Ramos - Pique - Puyol - Capdevilla
Fabregas - Xavi - Iniesta
Silva
Torres - Villa
heeft Spanje een ongeevenaard sterke ploeg, ik weet zo 123 geen elftal te noemen die zo sterk is in alle linies. Met dan achter de hand nog verdedigers als Arbeloa en Albiol, middenvelders als Xabi Alonso en Busquets en aanvallers als Pedro en Mata zou ik niet weten wie Spanje van de titel moet gaan afhouden.


Supersterk in balbezit en ze kunnen mindere tegenstanders wegblazen maar ik moet het nog zien tegen een andere voetballende ploeg met veel kwaliteit of een ploeg met gogme en veel fysiek die Spanje niet laat voetballen. Het middenveld in jouw opzet is in ieder geval niet sterk genoeg bij balverlies en in de omschakeling. Verder is de achterhoede de achilleshiel van dit team.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 mei 2010 23:58
Ik vind Pique en Puyol klasse verdedigers, op de flanken is het iets minder, maar Spanje heeft wel middenvelders die weinig balverlies lijden.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 mei 2010 09:21
Citaat:
Ik vind Pique en Puyol klasse verdedigers, op de flanken is het iets minder, maar Spanje heeft wel middenvelders die weinig balverlies lijden.


Pique vind ik echt helemaal niks, als het geen Catalaan was geweest had Barca hem nooit teruggehaald: zeer matige functionele techniek, tactisch niet de sterkste, qua handelingssnelheid matig en log.

Let wel, ik zet hem af tegen het niveau van het Spaanse elftal en Barcelona!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 mei 2010 14:04
Niet mee eens. Riep op basis van z'n Zaragoza-tijd al dat ik totaal niet snapte dat Manchester United hem zo makkelijk liet gaan.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 mei 2010 22:22
Citaat:
Ik vind Pique en Puyol klasse verdedigers, op de flanken is het iets minder, maar Spanje heeft wel middenvelders die weinig balverlies lijden.


Pique vind ik echt helemaal niks, als het geen Catalaan was geweest had Barca hem nooit teruggehaald: zeer matige functionele techniek, tactisch niet de sterkste, qua handelingssnelheid matig en log.

Let wel, ik zet hem af tegen het niveau van het Spaanse elftal en Barcelona!

Peter79, ik ben het ook totaal niet met je eens. Zeer snel en technisch en kan ze man uit de wedstrijd spelen. Zeker de laatste wedstrijden kon je goed zien dat hij ook een goede libero is die op de juiste momenten naar voren gaat. Daarnaast was zijn goal tegen Inter echt van hoge klasse. Hij is voor mij een topspeler.


Daarnaast moeten de mensen ook kijken naar Navas van Sevilla. Ik ben daar zeer van onder de indruk.
JS


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 741
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 mei 2010 23:27
Wat zou Barcelona van plan zijn met Fabregas? Een middenveld met Fabregas, Xavi en Iniesta zie ik niet werken. Laatstgenoemde mag dan regelmatig geblesseerd zijn dat lijkt me geen legitieme reden om Fabregas voor +- 50 miljoen aan te trekken.

Iniesta een linie naar voren lijkt me ook geen optie, daar hebben ze al genoeg spelers. Zeker nu Villa al is aangetrokken. Ook is het niet ideaal om met 2 buitenspelers te spelen die allebij naar binnen trekken. Ben erg benieuwd hoe ze dat willen gaan invullen.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Za 22 mei 2010 11:58
Als Barca Fabregas haalt, dan beginnen ze erg op het Real van vorig jaar te halen met al die grote namen. Villa was nodig, aangezien Ibra niet rendeerde in het spel van Barca. Fabregas is volledig overbodig, want hij is niet beter dan Iniesta en Xavi. In de voorste linie is ook geen versterking nodig (Pedro doet het uitstekend daar en Messi/Villa zijn gewoon onbetwiste basisspelers), dus Iniesta zal ook niet naar linksbuiten gaan verschuiven. Een middenveld met Fabregas,Xavi,Iniesta zou misschien wel kunnen werken, maar vind ik wel heel erg link, het is echter wel Barca en als er een ploeg is die met zo'n middenveld zou kunnen spelen dan is het Barca wel.

Enige positie waar Barca nog een echte versterking zou kunnen gebruiken is op de linksback. Abidal en Maxwell zijn prima spelers hoor, maar voor Barca begrippen toch net een tikkeltje minder dan de rest.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 15:56
Als Fabregas komt, dan zal Xavi moeten vertrekken.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Za 22 mei 2010 16:39
Citaat:
Als Fabregas komt, dan zal Xavi moeten vertrekken.


Dan kunnen ze toch beter Xavi behouden? Speelt al zijn hele leven bij Barca en is daar een van de belangrijkste spelers. Van Fabregas is het maar afwachten of hij net zo goed in het Barca systeem past.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 17:42
Xavi is vooralsnog beter dan Fabregas dus dat lijkt me heel sterk.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 19:15
Ik zie ze als de zelfde type speler: de architect. Beide hebben natuurlijk hun eigen kwaliteiten, maar beide eisen ze veel ballen op, hebben rust in hun spel, je kan ze altijd een bal spelen en zie beide de gaten. Ik zie niet in waarom Barcelona Fabregas haalt terwijl ze Xavi hebben. Daarom ga ik er vanuit dat Xavi weggaat als Fabregas komt.
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.543 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Spanje
Ga
Zoeken: