Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » UEFA-Cup 2008-2009
Ga
Zoeken:

Onderwerp: UEFA-Cup 2008-2009
Maker: D_skilledBekeken: 13288
Status: InactiefBerichten: 220
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 maa 2009 14:59
90+3 *
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 maa 2009 18:05
Citaat:
90+3 *

Oh, dan stond het verkeerd op die site. Maar nog ver in de wedstrijd een penalty <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Frenk


Geregistreerd: 26-02-2009
Forum berichten: 220
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Geplaatst: Vr 20 maa 2009 15:46
Citaat:
e wonderbaarlijke comeback van Hamburger SV donderdagavond bij Galatasaray heeft de ploeg van coach Martin Jol een fraaie ontmoeting in de kwartfinales van de UEFA Cup opgeleverd. Die Rothosen mogen zich in twee wedstrijden zien te ontdoen van het ambitieuze Manchester City. Ajax-bedwinger Olympique Marseille gaat op visite in de Oekraïne bij Shakhtar Donetsk.



Het lijstje van kwartfinales wordt verder gecompleteerd door Paris Saint-Germain, dat net als de landgenoten uit Marseille naar de Oekraïne moet reizen. Dinamo Kiev, in de achtste finale nog te sterk voor Metalist Kharkiv, zal als tegenstander fungeren voor de dit seizoen weer opgeleefde Parijzenaars. Werder Bremen gaat het in april twee keer opnemen tegen Udinese, in de poulefase nog tegenstander van NEC.

Voor de halve finales bestaat de kans op één geheel Franse en een Duits gekleurde ontmoeting. De winnaars van het tweeluik tussen Werder Bremen/Udinese en Hamburger SV/Manchester City nemen het tegen elkaar op, terwijl Paris Saint-Germain/Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk/Olympique Marseille de andere halve eindstrijd vorm zullen geven.
De volledige loting:

Kwartfinales (9 en 16 april):

Hamburger SV - Manchester City

Paris Saint-Germain - Dinamo Kiev

Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille

Werder Bremen - Udinese

Halve finales (30 april en 7 mei):

Werder Bremen/Udinese - Hamburger SV/Manchester City

Paris Saint-Germain/Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk/Olympique Marseille


Jammer dat de oost-Europese clubs niet tegen elkaar moeten, want die mogen er van mij uit net zoals Man City. Ze kopen alleen maar spelers en dat maakt het voetbal kapot.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 maa 2009 23:26
Dynamo Kiev en Shaktar Donetsk hebben jeugdopleidingen waaraan bv. koopclub Hamburger SV niet kan tippen. Beetje hypocriet standpunt dus.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 30 maa 2009 21:45
Mijn voorspellingen voor kwartfinale's en verder,

Kwartfinales (9 en 16 april):

Hamburger SV - Manchester City
[color=red">HSV door[/color">

Paris Saint-Germain - Dinamo Kiev
[color=red">Dinamo Kiev [/color">

Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille
[color=red">Shakter Donetsk[/color">

Werder Bremen - Udinese
[color=red">Udinese[/color">

Halve finales :

Udinese - Hamburger SV
[color=red">HSV[/color">

Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk
[color=red">Dinamo Kiev[/color">

Finale:
Hsv-Dinamo Kiev
[color=red">Dinamo Kiev[/color">
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 apr 2009 11:05
Gisteren een prachtige wedstrijd gezien tussen HSV en Manchester City. Wat een ongelooflijk snel baltempo. Vooral aan het begin van de eerste helft. Natuurlijk na 34 seconden al een goal voor Man. City. Prachtig begin. HSV kwam daarna er gelijk op, en een paar prachtige kansen voor HSV. Niet normaal. Allemaal 100% kansen. Daar moet bij worden gezegd dat het ook goede en mooie reddingen waren van Given..

Uiteindelijk wist HSV toch de 1-1 te maken. Man. City kan er mee leven lijkt het wel, ze brengen bijna - niets meer in. HSV zoekt de aanval opnieuw en opnieuw.. Wat een kansen. En wat stond Given daar toch goed te keepen, zeker niet normaal!

Manchester City was geen team, maar viel in een aanvallend en verdedigend blok uiteen. Liet zich niet zien, en was bijna geen partij voor HSV qua kansen creëren. Vooral de achterste linie van Man. City was een drama. HSV sneed er zo doorheen, en er kwam kans na kans..

In dus een ongelooflijke openingsfase van 10 minuten, waarin het baltempo erg hoog was, wist HSV toch gelijk gelijk te maken. Eerst een grote kans van HSV, maar goed gered door Given. Toen via de corner van Trochowski was het onze Nederlander Joris Mathijsen die wist in te koppen. Given zat nog wel aan de bal, maar kon de bal niet naast het doel tikken. Als hij er niet aan had gezeten, had de speler van Man. City die op de lijn stond waarschijnlijk de bal weg kunnen schieten.. Maar dat is altijd achteraf.. Als als als..

De rest van de eerste helft ging nog aardig, en het bleef een aardig tempo. Er kwamen wel minder kansen. De jonge Pitroipa (zoiets) van HSV speelde ontzettend goed. Een goede actie, pass en snelheid. Goede speler!

Na de rust domineerde HSV opnieuw.. Het baltempo was er nu wel wat uit. Een reden daarvoor was ook dat de scheidsrechter voor veel meer dingen floot. Dit hield het spel meerdere malen op. Dit ten koste van het spel. Zonde, want het waren vaak kleine overtredingkjes aan beide kanten, waar je gewoon niet voor had hoeven fluiten.

Maar ondanks het mindere spel wist HSV toch de 2-1 te scoren. Via een penalty. Eerst een corner van, opnieuw gevaarlijke, Trochowski die niet helemaal goed viel voor het hoofd van iemand. De bal ging naar het randje van de 16 naar, opnieuw, Joris Mathijsen. Onze international maakte een omhaal, maar de bal kwam tegen de armen van de invliegende Richards. Een Penalty was het gevolg. Trochowski bleef rustig, en schoot de penalty ongelooflijk goed, mooi en koel binnen. Heerlijk rechts in het hoekje in het zijnet.

Trochowski met zijn ongelooflijk gevaarlijke corners, stond bij de 3-1 ook aan de basis. Dit keer niet als nemer van de corner maar als actie aan de linkerflank. Hij wist de bal knap voor te geven, waar als enige medespeler invaller Guerrero stond. De goal was slecht verdedigend, want Guerrero kon de bal (makkelijk) binnentikken, terwijl er wel 6 verdedigers voor de goal stonden.


-------
Mooie wedstrijd vond ik dit. Given keepte uitstekend en hield Manchester City nog enige tijd in de wedstrijd. Maar de veldspelers van Manchester City wisten het zelf te verpesten om slecht te gaan spelen..
Overigens zat één van de 2 spitsen van HSV niet in de wedstrijd. Petric. Olic en Petric weten elkaar vaak te vinden, en kunnen ongelooflijk goed samenspelen. Maar alleen de Kroaat Olic wist goed in de wedstrijd te komen, de andere Kroaat kreeg het niet voor elkaar. Zijn aannames waren niet goed, en ook zijn passes kwamen vaak niet aan..
Al met al een goede en een leuke wedstrijd om te zien!






[size=125">Overige uitslagen:[/size">
FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0
39' Tomás Hübschman 1-0
65' Jádson 2-0

SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA) 3-1
34' Diego 1-0
67' Diego 2-0
69' Hugo Almeida 3-0
87' Fabio Quagliarella 3-1

Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR) 0-0
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 apr 2009 11:13
Marseille verloren, mooi zo. :Angryfinger:
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 apr 2009 12:13
Citaat:
FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0
39' Tomás Hübschman 1-0
65' Jádson 2-0

Terechte overwinning van de Oekraïnse ploeg. Shakhtar Donetsk was gewoon stukken beter dan Marseille. Olympique Marseille had me wel wat kansen, met Kone en Niang. Maar niet benut. Donetsk domineerde de wedstrijd en tikte Marseille gewoon weg. Ze sneden gewoon heerlijk door de verdediging heen van de Franse ploeg.
http://www.youtube.com/watch?v=J4Ff7FrsETw (wel slechte kwaliteit)



Citaat:
SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA) 3-1
34' Diego 1-0
67' Diego 2-0
69' Hugo Almeida 3-0
87' Fabio Quagliarella 3-1

Ook deze Duitse ploeg wist 3-1 te winnen van hun tegenstander. De 1-0 was erg ruim verdedigend zodat Diego ruimte had voor het schot. Hij schoot de bal vervolgens precies in het hoekje, mooi gedaan.
Ook het tweede doelpunt kwam van de rechtervoet van Diego. Prachtig weggedraaid van zijn tegenstander in de '16' en krulde de bal heerlijk in de lange hoek. Werder Bremen was de betere ploeg en ook later wisten Hugo Almeida met een sprint de bal in te schieten. Niet goed gekeept, en zeker niet goed verdedigd.
Toch wist Udinese wat terug te doen via Quagliarella, die al een paar grote kansen niet wist te benutten.. Ook door de keeper van Werder Bremen die ontzettend goed keepte. Samen met Diego dé uitblinkers van Werder Bremen. Diego 'the man of the match'.
http://www.youtube.com/watch?v=x4nQN0Ywi_s




Citaat:
Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR) 0-0

De 2e wedstrijd tussen een Franse en Oekraïnse ploeg. Deze wedstrijd werd geleid door onze landgenoot Vink. In de eerste helft was PSG duidelijk de betere ploeg. Ze kregen betere en meer kansen, maar konden ze niet benutten. Dynamo Kiev kon niets inbrengen in de eerste helft op een paar kleine kansjes na.
Na rust begon Kiev scherp aan de tweede helft. Ze begonnen echt te voetballen, en speelden aanvallender. Ze wisten een paar keer door de verdediging te komen van PSG, en ze kregen nu meer kansen dan in de eerste helft. Ze wisten allebei geen kans te benutten, dus de eindstand bleef op een 0-0 stand.
http://www.youtube.com/watch?v=jF8DUbrvTLs



Ook nog een filmpje over HSV - Man. City:
http://www.youtube.com/watch?v=hFR_vdSeEmQ&NR=1


(voor de gein opletten op Ireland, bij de 1-0. Die maakt een sprint van ongeveer 50 meter. 6 seconden doet hij erover, hij krijgt de bal en schiet hem binnen. Grappig om op te letten)
Gruijt


Geregistreerd: 19-03-2009
Forum berichten: 141
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Raamsdonk
Geplaatst: Vr 24 apr 2009 11:47
Ik denk dat Shakhtar Donetsk de laatste UEFA-Cup gaat winnen. Relatief onbekend elftal, maar zeer degelijke en sterke ploeg.

De Duitse halve finale wordt ook interessant. Zeker na de halve final van de DFB-Pokal. Daarin wist Werder uit bij HSV door te gaan na een penaltyserie (na 90 min. 1-1). Wordt een leuke confrontatie denk ik. Leuker dan Kiez - Shaktar. Daarbij gok ik op 0-0 in Kiev en 2-0 in Donetsk.

Mijn voorspelling:
Werder - HSV 1-1, HSV - Werder 2-1.
Kiev - Shaktar 0-0, Shaktar - Kiev 2-0.

Finale:
Shaktar - HSV 2-1.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 20:27
Wordt HSV-Werder ergens uitgezonden? Niet bij de NOS in ieder geval, toch? Op de Duitser dan?
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 20:28
Citaat:
Wordt HSV-Werder ergens uitgezonden? Niet bij de NOS in ieder geval, toch? Op de Duitser dan?
Bij RTL 7
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 20:29
Ah, natuurlijk! Bedankt, Bart.
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 22:37
RTL 7, ja. Wat een slotfase deze wedstrijd. Prachtig! Ik zat op het puntje van mijn stoel. 1-1. Pitroipa mist een ontzettend grote kans.. Het wordt 1-2 door een verre schot, voorafgaand met een goede actie, van Pizarro. Een beetje ongelukkig gekeept door Rost.
Vervolgens wordt het nog eens 1-3. Door een ongelukkig 'weggegeven' corner, waar de bal omhoog stuit door een propje papier op het veld. Goal vanuit de corner.
Daarna krijgt Petric een ontzettend grote kans, die hij eigenlijk had moeten maken. Stond dik een meter buitenspel, maar werd niet gevlagd. Alleen verzuimde om van 4 meter in het doel te schieten, maar de bal stuitte op de doelman.
Toch weet HSV via Olic er nog 2-3 van te maken. HSV zet alles op alles en iedereen is naar voren. Ook Rost geeft nu lange ballen vanaf de middenlijn! Rost komt mee bij de corner, krijgt bal, maar had geen goede controle. Iedereen aanvallen. Het mocht niet baten. 2-3 de eindstand.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 22:41
Tsja, Jol. Allemaal net niet. Veel kwart en halve finales bij de Spurs en nu weer bij Hsv. Jammer.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 22:47
En zo zit er dus ergens in dat stadion van Hamburg een supporter die z'n team heeft uitgeschakeld omdat hij zo nodig iets op het veld moest gooien. Tsja...

Werder gaat die finale zonder Diego natuurlijk nooit winnen.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Vr 8 mei 2009 00:58
Ilsinho schiet Shakhtar Donetsk naar finale

Shakhtar Donetsk heeft zich donderdagavond ten koste van Dinamo Kiev in extremis geplaatst voor de finale van de UEFA Cup in Istanbul. Na 89 minuten stond hetzelfde resultaat als in de heenwedstrijd op het scorebord, maar een bevlieging van Ilsinho bezorgde de ploeg van Mircea Lucescu in de reguliere speeltijd alnog een plek in de eindstrijd: 2-1. Hamburger SV of Werder Bremen is de volgende hindernis.



Het Oekraiënse onderonsje ging flitsend van start. Na voorbereidend werk van Aleksandr Aliev schoot Ismael Bangoura maar net naast het doel van Andrei Pyatov. Een schot van Jadson was niet veel later het tegenantwoord van de thuisploeg. Het was het begin van een sterke eerste helft van Shakhtar, dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een afvallende bal werd door Jadson in de linkerkruising geplaatst.

De ploeg van Yuri Semin was voor rust niet in staat om tegenstand te bieden omdat zowel Aliev als Artem Milevskiy door zijn bewaker kort werd gedekt. Na een vrije trap van Aliev maakte Ognjen Vukojevic weliswaar wel de gelijkmaker, maar de Kroaat stond een halve meter buitenspel. Vlak na rust trok Bangoura de stand echter alsnog gelijk. De aanvaller ontving de bal van Aliev en liet Pyatov kansloos: 1-1.

De gelijkmaker had een positief effect op het treffen. Er ontstonden meer openingen, zonder dat de ploegen daar echter van wisten te profiteren. Shakhtar zette meer druk op de helft van Dinamo Kiev en besliste één minuut voor tijd de tweestrijd in haar voordeel. De Braziliaan Ilsinho ontving de bal aan de rechterkant, liet Badr El Kaddouri achter zich, ontdeed zich van Atanda Yussuf en schoot diagonaal raak: 2-1.

Bron: Voetbalzone
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 mei 2009 18:48
Citaat:


ISTANBUL - Werder Bremen maakt nog kans op twee hoofdprijzen (UEFA Cup en Duitse beker), maar moet het in de cruciale fase van het seizoen stellen zonder zijn spelmaker Diego.

De Braziliaan mist woensdagavond de eindstrijd in de UEFA Cup tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk (aftrap 20.45 uur) vanwege een schorsing. Ook zonder die schorsing had Diego echter niet kunnen spelen. De middenvelder liep vorige week een spierblessure op en moet hopen dat hij op tijd fit is voor de Duitse bekerfinale, op zaterdag 30 mei tegen Bayer Leverkusen.

,,We zullen Diego in Istanbul bijzonder missen,’’ zegt trainer Thomas Schaaf. ,,Maar we houden genoeg kwaliteiten over om de UEFA Cup alsnog te winnen.’’ Behalve Diego is ook de Portugese aanvaller Hugo Almeida geschorst. Claudio Pizarro, die met zijn doelpunten ook een groot aandeel had in het Europese succes van Werder, lijkt daarentegen bijtijds fit. Ook Markus Rosenberg, Aaron Hunt en Naldo deden maandag weer mee aan de groepstraining.

Mocht Diego voor de Duitse bekerfinale niet op tijd hersteld zijn van zijn blessure, is het niet ondenkbaar dat hij zijn laatste officiële wedstrijd voor Werder Bremen heeft gespeeld. Juventus en Bayern München hebben belangstelling voor hem getoond.

AD Sportwereld




Erg zuur voor de Duitse club. Diego is een belangrijke speler voor Werder Bremen.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 21 mei 2009 00:17
Eindelijk heb ik van Basten door maar jammer dat niemand anders hem door heeft. De UEFA Cup gaat een nieuwe opzet krijgen dus de hele CL is niet belangrijk komend jaar. Komt later wel.

Wij, Ja Ajax gaan de EERSTE zijn die ALLE 4 de Cups in ONZE Prijzenkast mogen zetten. No geen Real Madrid, geen AC Milan Kein Bayern München maar Ajax.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 21 mei 2009 00:32
Citaat:
Eindelijk heb ik van Basten door maar jammer dat niemand anders hem door heeft. De UEFA Cup gaat een nieuwe opzet krijgen dus de hele CL is niet belangrijk komend jaar. Komt later wel.

Wij, Ja Ajax gaan de EERSTE zijn die ALLE 4 de Cups in ONZE Prijzenkast mogen zetten. No geen Real Madrid, geen AC Milan Kein Bayern München maar Ajax.


Waar heb je het over?
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 21 mei 2009 10:54
Citaat:
Eindelijk heb ik van Basten door maar jammer dat niemand anders hem door heeft. De UEFA Cup gaat een nieuwe opzet krijgen dus de hele CL is niet belangrijk komend jaar. Komt later wel.

Wij, Ja Ajax gaan de EERSTE zijn die ALLE 4 de Cups in ONZE Prijzenkast mogen zetten. No geen Real Madrid, geen AC Milan Kein Bayern München maar Ajax.


Waar heb je het over?

Hij bedoelt dat wij de eerste zijn die de Europa League gaan pakken <img src='smilies/icon_cool.gif' /> .

Shakhtar-coach Lucescu: 'Deze prijs komt ons toe'

Citaat:
'Deze prijs is fantastisch', jubelde Mircea Lucescu nadat de Roemeense coach met Shakhtar Donetsk de finale van het UEFA Cup-toernooi had gewonnen ten koste van Werder Bremen: 2-1. 'Deze prijs komt ons toe, gezien hetgeen er op het veld is gebeurd.'

'Dit geeft heel veel voldoening en ik ben buitengewoon gelukkig. Maar we willen meer. We willen iets betekenen in de Champions League. Dit zal ons het vertrouwen geven de kwartfinale of de halve finale van die competitie te bereiken. De ploeg is erg jong en ik hoop dat er geen spelers vertrekken. We willen goed presteren in de Champions League.'

Shakhtar is de derde club uit Oost-Europa die in de laatste vijf jaar de UEFA Cup veroverde. CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg gingen de Oekraïense ploeg voor. 'De Champions League zal het doel zijn voor Oost-Europese landen. Ik denk dat deze landen nu de mogelijkheid hebben de Champions League te winnen en dat ook zullen doen.'

Lucescu eindigde met lof voor zijn Braziliaanse spelers. De Roemeen had in istanbul vijf van hen in de basis opgesteld: Fernandinho, Ilsinho, Willian en doelpuntenmakers Luiz Adriano en Jadson. 'Ik ben heel blij voor hen. Nu zullen de mensen hen kennen. En misschien de Braziliaanse bondscoach Dunga ook.' Van het vijftal heeft alleen Ilsinho voor De Goddelijke Kanaries gespeeld; hij kwam in maart 2007 één interland in actie.


Bron: VI
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 18:40
Het vervolg:

http://www.ajaxfans.net/forum/viewtopic.php?t=1985
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.997.182 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » UEFA-Cup 2008-2009
Ga
Zoeken: