Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Dennis Bergkamp: assistent trainer
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Dennis Bergkamp: assistent trainer
Maker: 343Bekeken: 15124
Status: InactiefBerichten: 103
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 6 nov 2008 16:49
Citaat:
Als Dennis echt een goede trainer is dan zou die mooi van Basten over een paar jaar kunnen opvolgen. Maar ik denk dus wel dat die naar Arsenal gaat. Hij heeft daar toch het langste gevoetbald.
Ik weet niet waarom maar ik heb het gevoel dat Marco erg lang gaat blijven. Daarbij denk ik dat Witschge, die dan iets in de jeugd kan doen, op termijn wordt vervangen door Frank de Boer. Misschien zal John van 't Schip op een langere termijn worden vervangen door Bergkamp. Ik zie Marco als echte manager die zodra hij wat ouder en ervarener is steeds meer van de trainingen gaat overlaten aan zijn assistenten.
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Do 6 nov 2008 18:14
Citaat:
Als Dennis echt een goede trainer is dan zou die mooi van Basten over een paar jaar kunnen opvolgen. Maar ik denk dus wel dat die naar Arsenal gaat. Hij heeft daar toch het langste gevoetbald.
Ik weet niet waarom maar ik heb het gevoel dat Marco erg lang gaat blijven. Daarbij denk ik dat Witschge, die dan iets in de jeugd kan doen, op termijn wordt vervangen door Frank de Boer. Misschien zal John van 't Schip op een langere termijn worden vervangen door Bergkamp. Ik zie Marco als echte manager die zodra hij wat ouder en ervarener is steeds meer van de trainingen gaat overlaten aan zijn assistenten. Een soort Arsenal concept ? Zou voor Ajax misschien wel is goed zijn. Ik bedoel hoeveel trainers hebben we wel niet gehad na Van Gaal? En hoeveel zijn er nou eigenlijk echt geslaagd. Het merendeel is te vroeg ontslagen of vertrokken.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 00:32
Ik denk dat Ajax zeker baat heeft bij een vaste lijn, de komende jaren. Of Bergkamp daar een rol in gaat spelen, betwijfel ik. Heb het idee dat Dennis op een gegeven moment weer terug zal willen keren naar Arsenal.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 00:34
Inderdaad, hoe graag we hem ook in Amsterdam zien, we moeten toegeven dat zijn hart toch echt bij Arsenal ligt. Overigens weet ik niet of zijn inbreng wel heel erg groot is, want communicatief scoort hij een dikke min (wat ik tenminste in interviews zie/hoor)
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 00:59
Als dat waar is dat die communicatief niet goed is, dan is zijn inbreng inderdaad niet groot. Maar dit kan die natuurlijk verbeteren. Bergkamp blijft voor veel aanvallers toch een voorbeeld. En hij zou ze zeker wat bij kunnen brengen. Maar zoals al gezegd is, op den duur vertrekt die naar Arsenal.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 12:11
Citaat:
Adams schrapt Bergkamp en Keown als kandidaten
07/11/2008 10:06

Portsmouth-manager Tony Adams heeft Martin Keown en Dennis Bergkamp uit zijn hoofd gezet. 'Een jonge José Mourinho zou ook goed zijn.'

Sinds zijn aanstelling als opvolger van Harry Redknapp worstelt Adams met de samenstelling van de technische staf bij Pompey. De oud-international kwam terecht bij twee van zijn oude ploeggenoten bij Arsenal: Martin Keown en Dennis Bergkamp.

Beiden zijn geschrapt van het kandidatenlijstje. 'Ik heb niet gesproken met Dennis', gaf Adams aan de BBC uitleg over het afvallen van Bergkamp. 'Hij heeft een fantastische persoonlijkheid op het trainingsveld. Maar ik weet niet hoe hij als coach is, omdat ik hem in die hoedanigheid niet in actie heb gezien.'

Adams benaderde Keown wel, maar kreeg van hem nul op rekest. 'Ik heb het idee dat Martin het op de bank zitten bij de programma's Match of the Day en Football Focus wel goed vindt.'

Na het schrappen van de twee namen verbreedt Adams zijn focus. 'Wie het ook wordt, hij hoeft niet met mij bij Arsenal gespeeld te hebben. Een jonge José Mourinho zou ook goed zijn. Er spelen meer overwegingen. We hebben een flink aantal Franse spelers. Daarom moeten we een Franse weg kiezen.'


VI.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 14 nov 2008 15:51
Citaat:
Bergkamp mogelijk trainer jeugd Ajax

Bron: Depers.nl

Dennis Bergkamp wordt volgend seizoen mogelijk jeugdtrainer bij Ajax. Dat liet de oud-voetballer vrijdag weten tijdens de presentatie van de selectie van het Nederlands B-elftal, waar hij assistent is van bondscoach Johan Neeskens. "Er zijn wel mogelijkheden bij Ajax. We moeten maar eens kijken hoe het loopt."

Bergkamp startte dit seizoen met een cursus trainer betaald voetbal en loopt stage bij Ajax. Hier assisteert hij bij het eerste elftal trainer Marco van Basten. Ook houdt hij zich bezig met de B1. "Het bevalt goed. Het is leuk om het nu van een andere kant te zien. Normaal gesproken voerde ik de trainingen uit, maar nu zie je ook hoe een training tot stand komt. Je gaat op een andere manier over het voetbal nadenken." Ondanks dat hij plezier heeft in het trainerschap, valt het Bergkamp af en toe nog wel zwaar. "Zeker als je al twee jaar op je kont hebt gezeten en niets hebt gedaan", zei hij lachend. "Je moet er veel tijd in stoppen en dat valt dan nog wel eens tegen."

Het assistentschap bij het Nederlands B-elftal zag de inmiddels 39-jarige oud-international vooral als een mooie mogelijkheid om meer ervaring op te doen. "In mijn ogen is het een onderdeel van de cursus die ik volg. Een internationaal team is toch anders dan een clubteam." Bergkamp was via oud-collega's Phillip Cocu en Frank de Boer bij bondscoach Bert van Marwijk onder de aandacht gebracht, waarna het balletje ging rollen. Van Marwijk is namens de KNVB verantwoordelijk voor de samenstelling van de technische staf voor Nederland B.

Zelf speelde Bergkamp mee in de laatste wedstrijd van het B-elftal in februari 1989, die Nederland B in Nimes met 1-0 van Frankrijk verloor. Bergkamp speelde toen als 19-jarige de volledige wedstrijd. Anderhalf jaar later maakte hij in september 1990 zijn debuut voor het grote Oranje in het met 1-0 verloren duel tegen Italië. Uiteindelijk kwam hij tot 79 interlands waarin hij 37 keer scoorde.

"Het is al lang geleden, maar ik vond het altijd een hele eer om voor welk vertegenwoordigend elftal dan ook uit te komen", herinnerde Bergkamp zich zijn optredens in het B-elftal. "Dat was nog ruim voordat ik bij het A-elftal terechtkwam. Je speelt toch een paar dagen met de besten van het land, ik vond dat altijd erg prettig."
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 dec 2008 15:08
Een of ander AJAX-talent van 17 jaar stelt zich voor aan het grote publiek:








VI-junior, 2 mei 1987.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jan 2009 23:10
Citaat:
Bergkamp flirt met Arsenal
LONDEN - Dennis Bergkamp sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Arsenal. De 39-jarige Nederlander nam in 2006, na elf seizoenen bij de ‘Gunners’, afscheid van het actieve voetbal.

,,Mogelijk kom ik in de toekomst in een andere rol terug bij Arsenal,’’ zei Bergkamp gisteren in een interview op de website van de Engelse club.

De voormalige spits loopt in het kader van de trainerscursus momenteel stage bij Ajax. Daarnaast is Bergkamp assistent van bondscoach Johan Neeskens bij Oranje B. De Nederlander liep eind december ook enkele dagen mee met Arsenalmanager Arsène Wenger.

,,Ik hou van deze club en het land, het is geweldig om hier te werken. Ik adviseer iedereen om in Engeland aan de slag te gaan, als speler of trainer. Dit land ademt voetbal.’’

Bergkamp speelde ruim vierhonderd wedstrijden voor Arsenal. Daarin maakte hij 120 doelpunten. In dienst van de ‘Gunners’ vierde hij drie landstitels. Supporters van Arsenal kozen hem vorig jaar als tweede in de lijst met vijftig beste spelers ooit van de Engelse club.

Eerder zinspeelde Bergkamp voor volgend seizoen op de mogelijkheid van een functie in de jeugdopleiding van Ajax. Bergkamp wil een eventuele loopbaan als trainer in alle rust opbouwen. ,,Zoals Frank de Boer geleidelijk aan stappen zet, lijkt mij ook wel wat,’’ zei hij bij zijn presentatie als lid van de staf van Nederland B.

Frank de Boer combineert dit seizoen het trainen van Ajax A1 met het assistentschap bij het Nederlands elftal.


Sportwereld.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 18:30
Toch liever in het AJAX-shirt juichend....

Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 maa 2009 14:14
Citaat:
Achter de liefhebber schuilt een analist
INTERVIEW, Van onze verslaggever Charles Bromet
gepubliceerd op 24 maart 2009 23:41, bijgewerkt op 25 maart 2009 10:10

HOENDERLOO
- De contouren van het trainersvak worden langzaam zichtbaar voor de coach in wording.

Met spijt in zijn stem constateert Dennis Bergkamp dat hij, als trainer in wording, zijn kijkgedrag naar voetbal heeft moeten veranderen de afgelopen maanden. Maar hij realiseert zich dat dit hoort bij de natuurlijke transitie van speler naar coach. De liefhebber Bergkamp moet de analist Bergkamp nu naast zich dulden. En dat is even wennen.

‘Toen ik als cursist voor het eerst wedstrijden moest analyseren, betrapte ik mezelf erop dat ik meer naar posities keek dan dat ik de bal volgde. Dat vond ik niet altijd leuk, omdat je het kijkgenot van de wedstrijd op die manier verspilt.’

Maar goed, Bergkamp (39) wil toch echt verder als coach, dus heeft hij dit noodzakelijke kwaad leren accepteren. Hij noemt de voorbije acht maanden, waarin hij de verkorte trainerscursus van de KNVB heeft gevolgd, een bevestiging van zijn vermoeden dat het trainersvak hem zou bevallen.

Als stagiair kijkt hij al een seizoen lang mee over de schouder van Ajax-coach Marco van Basten. En nu, op deze dinsdagochtend in de bossen van Hoenderloo, heeft hij als assistent van Johan Neeskens de training van Nederland B, dat de komende dagen voetbalt tegen Jong Duitsland en Jong Italië, deels kunnen leiden.

De contouren van het trainersvak worden daardoor langzaam zichtbaar voor hem. ‘Nederland B komt voor mij het dichtst bij wat ik als voetballer had en wat ik als trainer wil worden.

‘Als stagiair bij Ajax heb ik natuurlijk weinig invloed. Ik loop daarom ook stage bij de B1, waar ik al trainingen mag geven. Met Van Basten heb ik het veel over wat er op je afkomt als coach. Daar had ik als voetballer niet zo’n idee van, omdat ik het allemaal onderging.

‘Ik wil beginnen als jeugdtrainer, al weet ik natuurlijk niet wat er zomaar op mijn pad kan komen. Ik heb aan de ene kant het geluk dat ik dat zelf kan uitstippelen en daarnaast heb ik de nodige ingangen in het voetbal.’

Instemmend knikt hij bij de suggestie dat hij deel uitmaakt van een wonderlijk klasje, dat gebruik maakte van de laatste optie om bij de KNVB de verkorte trainerscursus te volgen. Ton du Chatinier promoveerde bij FC Utrecht van stagiair tot hoofdcoach, na een massale ontslaggolf.

Phillip Cocu werd bij PSV naar voren geschoven als assistent van Dwight Lodeweges, na het vertrek van Huub Stevens. Alex Pastoor maakte hij Feyenoord de ondergang van Gertjan Verbeek mee. En Patrick Kluivert is bij AZ getuige van een opmerkelijke kampioensrace, na een hobbelige start met twee nederlagen in de eerste competitieronden.

‘We hebben inderdaad genoeg gespreksstof’, zegt Bergkamp met een grijns. ‘Voor de buitenwereld is het wonderlijker dat Ton is doorgestroomd van stagiair bij FC Utrecht tot hoofdtrainer dan voor ons, zijn medecursisten.

‘Zelf speelde ik als 17-jarige A-junior van Ajax op zaterdag een wedstrijd, een dag later stond ik in het eerste elftal. Dat is de voetballerij: in een mum van tijd kan je carrière, zowel positief als negatief, een compleet andere wending nemen.’

Het verloop onder eredivisietrainers heeft hij met gemengde gevoelens gevolgd. ‘Je ziet dat er erg weinig geduld is en dat het zo voorbij kan zijn. Voor sommigen maakt dat niets uit, want die vinden al snel ergens anders weer een baan. Maar voor anderen is het echt hun hele leven dat ze eventjes zien wegvallen.’

Toch stemt dit hem niet zorgelijk, wat betreft zijn eigen toekomst als coach. ‘Want ik doe dit vanuit het plezier dat ik heb in het voetbal, al wil ik het geen hobby noemen. Ik vind het leuk om te doen, maar ik weet dat dit voor het overgrote deel van de coaches werk is waarvan zij moeten rondkomen.

‘Als zij ontslagen worden, kan het een tijdje duren voor ze weer een redelijke baan hebben, want die liggen niet voor het oprapen. Het is mijn voordeel dat ik er onafhankelijker tegenover kan staan. Ik beleef het ook op die manier. Ik heb plezier en wil kijken waar het heen gaat. Ik ben bij Ajax op mijn 12de begonnen en op mijn 37ste ben ik pas gestopt. Dat is dus 25 jaar ervaring met topvoetbal.’

De excessieve media-aandacht weerhoudt hem er daarom niet van om, als de tijd is gekomen, definitief uit de luwte te kruipen. ‘Net als Kluivert, Cocu en Michael Reiziger heb ik al mijn hele leven te maken gehad met aandacht van de media. Dat verschilt volgens mij niet zo veel op het moment dat je coach wordt.

‘Natuurlijk, je zult een persconferentie meer moeten geven, maar het is niet zo dat het afwerend werkt. Zolang je maar duidelijkheid schept, eerst naar de spelers en daarna naar de pers, is er wel te leven met al die aandacht.’

Daarbij neemt hij een voorbeeld aan Arsène Wenger, zijn voormalige manager bij Arsenal. ‘En dan vooral de rust die hij uitstraalt. Hij heeft een bepaald doel voor ogen, maar daarnaast bewaart Wenger altijd de kalmte. Dat is echt een talent, vind ik.’


Volkskrant
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Ma 30 maa 2009 13:54
http://ajax.aegon.nl/index.php?id=1&video=18755

Ik heb genoten
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 30 maa 2009 14:21
Citaat:


Ik heb genoten


Prachtig filmpje...

Een mooie afleiding in mn herkansing week...
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 30 maa 2009 20:56
Citaat:


Ik heb genoten


Wat een voetballer was hij toch..... gaaf filmpje trouwens!
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 4 apr 2009 11:53
Zijn aanwezigheid bij Oranje B zou toch eventueel kunnen helpen in het aantrekken van spelers die daar op dit moment voor uitkomen. Dan denk ik aan van wolfswinkel, ELia en Beerens.

Qua prijs kwaliteitverhouding zou ik alleen voor Van Wolfswinkel gaan maar daar denkt ajax anders over heb ik het idee. Die zie ik wel 10 miljoen betalen voor Elia. Dat bedrag is mij iets te gortig. Een 5 a 6 miljoen is meer zijn waarde vind ik. Niet heel veel rendement en zijn schot is niet al te best. Het is wel een verbetering tov leonardo maar wel een hele dure verbetering.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 mei 2009 05:26
Citaat:
Dennis Bergkamp krijgt in het nieuwe seizoen de leiding over een team van D-pupillen bij Ajax. Bergkamp gaat voor twee seizoenen aan de slag, met een evaluatiemoment van zijn kant na één jaar. Bergkamp heeft daarop aangedrongen, omdat hij een goede afweging wil kunnen maken of het vak van trainer iets voor hem is.


Sportwereld.nl
Cheers


Geregistreerd: 22-07-2008
Forum berichten: 181
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 mei 2009 13:11
Kon hij niet wat jaartjes eerder komen, dan hadden we wat meer aan hem. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Wo 13 mei 2009 20:20
Citaat:

Dennis Bergkamp slaagt voor cursus Coach BV

Dennis Bergkamp (foto) is officieel klaar om een eredivisieclub onder zijn hoede te nemen. De oud-international slaagde voor de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal, zo werd woensdag bekend.

Sinds 24 oktober 2008 is Bergkamp ook assistent-coach van Nederland B. Daarnaast is de voormalig aanvaller van onder andere Arsenal en Internazionale actief bij oude liefde Ajax.

sportweek.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 25 mei 2009 21:02

Dennis Bergkamp in zijn laatste officiele duel voor AJAX (Utrecht-AJAX 1-2, 31-5-1993)
wvisser18


Geregistreerd: 23-04-2008
Forum berichten: 117
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Limassol (Cyprus)
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 15:13
Wat denken jullie dat de plannen van Martin Jol zijn met stagiair Bergkamp? denken jullie dat hij hem zal betrekken bij het trainen van aanvallers? In de samenstellingen die ik tot nu toe heb gehoord wordt veelvuldig gesproken over Blind (assistent), van 't schip (assistent) Cock Jol (assistent) en lindeman als conditietrainer..wordt het niet teveel als Bergkamp zich hier ook nog mee gaat bemoeien? Of zijn jullie voor een assistent per linie

l'Ami - keepers

Blind - verdedigers

van 't schip - middenvelders

Bergkamp - aanvallers

En dan martin die dit aanstuurt en er een geheel van maakt..
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 15:17
Bergkamp gaat toch gewoon de D1 trainen? Ik hoop dat ze hem naar een cursus Coerver methode sturen en dat hij dan met de D'tjes aan de slag gaat om op hun zijn techniek, met behulp van de Coerver methode, over te dragen. Ajax moet spelers die bekend stonden om hun techniek naar Ajax halen, de Coerver methode aanleren en dan loslaten op de jeugdige talenten. Zo krijgt Ajax betere trainers in de jeugdopleiding en dat is ook wel nodig.
wvisser18


Geregistreerd: 23-04-2008
Forum berichten: 117
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Limassol (Cyprus)
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 15:45
Citaat:
Bergkamp gaat toch gewoon de D1 trainen? Ik hoop dat ze hem naar een cursus Coerver methode sturen en dat hij dan met de D'tjes aan de slag gaat om op hun zijn techniek, met behulp van de Coerver methode, over te dragen. Ajax moet spelers die bekend stonden om hun techniek naar Ajax halen, de Coerver methode aanleren en dan loslaten op de jeugdige talenten. Zo krijgt Ajax betere trainers in de jeugdopleiding en dat is ook wel nodig.


Dat is waar ook, dat was mij even ontgaan..einde discussie denk ik dan maar :)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 21:49
Dennis Bergkamp: zijn mooie jaren bij Ajax


Dennis Bergkamp - The Enchanting Android
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Do 8 okt 2009 22:14
Laatse filmpje is echt prachtig. Dank Toby! Kippenvel :mrgreen:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 22:19
Graag gedaan, AFL.

Ik vond juist dat eerste filmpje het mooist. Mensen die denken dat seizoen 2002/03 mooi en echt AJAX was moeten dat filmpje maar eens bekijken en de spelers maar eens vergelijken op technisch gebied. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.977.189 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Dennis Bergkamp: assistent trainer
Ga
Zoeken: